- Arabulucunun karşı tarafın vekili olduğunu işçiye bildirmemesi ve bu durumu tutanağa bağlamaması halinde, geçerli bir tutanak düzenlendiğinin kabul edilmesinin mümkün olmadığı hk. (BAM)
arabulucunun karşı tarafın vekili olduğunu işçiye bildirmemesi ve bu durumu tutanağa bağlamaması halinde, geçerli bir tutanak düzenlendiğinin kabul edilmesinin mümkün olmadığı hk. (bam)
ARABULUCUNUN KARşı TARAFıN VEKILI OLDUğUNU IşçIYE BILDIRMEMESI VE BU DURUMU TUTANAğA BAğLAMAMASı HALINDE, GEçERLI BIR TUTANAK DüZENLENDIğININ KABUL EDILMESININ MüMKüN OLMADığı HK. (BAM)
ARABULUCUNUN KARŞI TARAFIN VEKİLİ OLDUĞUNU İŞÇİYE BİLDİRMEMESİ VE BU DURUMU TUTANAĞA BAĞLAMAMASI HALİNDE, GEÇERLİ BİR TUTANAK DÜZENLENDİĞİNİN KABUL EDİLMESİNİN MÜMKÜN OLMADIĞI HK. (BAM)
- Aşırı yararlanmanın ceza hukukundaki tefecilik yasağının bir yansıması olarak görülebileceği hk. (BAM)
aşırı yararlanmanın ceza hukukundaki tefecilik yasağının bir yansıması olarak görülebileceği hk. (bam)
AşıRı YARARLANMANıN CEZA HUKUKUNDAKI TEFECILIK YASAğıNıN BIR YANSıMASı OLARAK GöRüLEBILECEğI HK. (BAM)
AŞIRI YARARLANMANIN CEZA HUKUKUNDAKİ TEFECİLİK YASAĞININ BİR YANSIMASI OLARAK GÖRÜLEBİLECEĞİ HK. (BAM)
- İşçinin iş akdi feshedildikten sonra başka işte çalışıp çalışmadığının araştırılmasının, işe iade davası bakımından herhangi bir önemi olmadığı hk.
İşçinin iş akdi feshedildikten sonra başka işte çalışıp çalışmadığının araştırılmasının, işe iade davası bakımından herhangi bir önemi olmadığı hk.
İşçININ Iş AKDI FESHEDILDIKTEN SONRA BAşKA IşTE çALışıP çALışMADığıNıN ARAşTıRıLMASıNıN, IşE IADE DAVASı BAKıMıNDAN HERHANGI BIR öNEMI OLMADığı HK.
İŞÇİNİN İŞ AKDİ FESHEDİLDİKTEN SONRA BAŞKA İŞTE ÇALIŞIP ÇALIŞMADIĞININ ARAŞTIRILMASININ, İŞE İADE DAVASI BAKIMINDAN HERHANGİ BİR ÖNEMİ OLMADIĞI HK.
- Boşta geçen süreye ait ücretin, giydirilmiş brüt ücrete göre hesaplanması gerektiği hk.
boşta geçen süreye ait ücretin, giydirilmiş brüt ücrete göre hesaplanması gerektiği hk.
BOşTA GEçEN SüREYE AIT üCRETIN, GIYDIRILMIş BRüT üCRETE GöRE HESAPLANMASı GEREKTIğI HK.
BOŞTA GEÇEN SÜREYE AİT ÜCRETİN, GİYDİRİLMİŞ BRÜT ÜCRETE GÖRE HESAPLANMASI GEREKTİĞİ HK.
- İşletmesel karar nedeni ile fesihten söz edilebilmesi için öncelikle bir işletmesel kararın mevcut olması, bu işletmesel kararın uygulanmasında tutarlı keyfilikten uzak ve feshin son çare olması ilkesine uygun olması gerektiğ
İşletmesel karar nedeni ile fesihten söz edilebilmesi için öncelikle bir işletmesel kararın mevcut olması, bu işletmesel kararın uygulanmasında tutarlı keyfilikten uzak ve feshin son çare olması ilkesine uygun olması gerektiğ
İşLETMESEL KARAR NEDENI ILE FESIHTEN SöZ EDILEBILMESI IçIN öNCELIKLE BIR IşLETMESEL KARARıN MEVCUT OLMASı, BU IşLETMESEL KARARıN UYGULANMASıNDA TUTARLı KEYFILIKTEN UZAK VE FESHIN SON çARE OLMASı ILKESINE UYGUN OLMASı GEREKTIğ
İŞLETMESEL KARAR NEDENİ İLE FESİHTEN SÖZ EDİLEBİLMESİ İÇİN ÖNCELİKLE BİR İŞLETMESEL KARARIN MEVCUT OLMASI, BU İŞLETMESEL KARARIN UYGULANMASINDA TUTARLI KEYFİLİKTEN UZAK VE FESHİN SON ÇARE OLMASI İLKESİNE UYGUN OLMASI GEREKTİĞ
- Feshe konu olayın gerçekleştiği tarih ile fesih tarihi arasında 2 aydan fazla bir süre geçtiğinden, işverence yapılan feshin haklı veya geçerli nedene dayandığının ileri sürülemeyeceği hk.
feshe konu olayın gerçekleştiği tarih ile fesih tarihi arasında 2 aydan fazla bir süre geçtiğinden, işverence yapılan feshin haklı veya geçerli nedene dayandığının ileri sürülemeyeceği hk.
FESHE KONU OLAYıN GERçEKLEşTIğI TARIH ILE FESIH TARIHI ARASıNDA 2 AYDAN FAZLA BIR SüRE GEçTIğINDEN, IşVERENCE YAPıLAN FESHIN HAKLı VEYA GEçERLI NEDENE DAYANDığıNıN ILERI SüRüLEMEYECEğI HK.
FESHE KONU OLAYIN GERÇEKLEŞTİĞİ TARİH İLE FESİH TARİHİ ARASINDA 2 AYDAN FAZLA BİR SÜRE GEÇTİĞİNDEN, İŞVERENCE YAPILAN FESHİN HAKLI VEYA GEÇERLİ NEDENE DAYANDIĞININ İLERİ SÜRÜLEMEYECEĞİ HK.
- Görev bölgesini sık sık terk eden uçuş personeli işçinin (business kabinine gelmesi) asli görevini aksattığı gerekçesi ile, iş sözleşmesinin doğrudan fesih edilemeyeceği hk.
görev bölgesini sık sık terk eden uçuş personeli işçinin (business kabinine gelmesi) asli görevini aksattığı gerekçesi ile, iş sözleşmesinin doğrudan fesih edilemeyeceği hk.
GöREV BöLGESINI SıK SıK TERK EDEN UçUş PERSONELI IşçININ (BUSINESS KABININE GELMESI) ASLI GöREVINI AKSATTığı GEREKçESI ILE, Iş SöZLEşMESININ DOğRUDAN FESIH EDILEMEYECEğI HK.
GÖREV BÖLGESİNİ SIK SIK TERK EDEN UÇUŞ PERSONELİ İŞÇİNİN (BUSİNESS KABİNİNE GELMESİ) ASLİ GÖREVİNİ AKSATTIĞI GEREKÇESİ İLE, İŞ SÖZLEŞMESİNİN DOĞRUDAN FESİH EDİLEMEYECEĞİ HK.
- İş ilişkisinin sürdürülmesinin ancak, işveren açısından önemli ve makul ölçüler içinde beklenemeyeceği durumlarda, feshin geçerli nedene dayandığını kabul etmek gerektiği hk.
İş ilişkisinin sürdürülmesinin ancak, işveren açısından önemli ve makul ölçüler içinde beklenemeyeceği durumlarda, feshin geçerli nedene dayandığını kabul etmek gerektiği hk.
İş ILIşKISININ SüRDüRüLMESININ ANCAK, IşVEREN AçıSıNDAN öNEMLI VE MAKUL öLçüLER IçINDE BEKLENEMEYECEğI DURUMLARDA, FESHIN GEçERLI NEDENE DAYANDığıNı KABUL ETMEK GEREKTIğI HK.
İŞ İLİŞKİSİNİN SÜRDÜRÜLMESİNİN ANCAK, İŞVEREN AÇISINDAN ÖNEMLİ VE MAKUL ÖLÇÜLER İÇİNDE BEKLENEMEYECEĞİ DURUMLARDA, FESHİN GEÇERLİ NEDENE DAYANDIĞINI KABUL ETMEK GEREKTİĞİ HK.
- Kabin memuru sıfatıyla görevli olan işçinin uçuş anında business sınıfı yolcuların yemeklerini yemesinin fesih sebebi yapılamayacağı hk.
kabin memuru sıfatıyla görevli olan işçinin uçuş anında business sınıfı yolcuların yemeklerini yemesinin fesih sebebi yapılamayacağı hk.
KABIN MEMURU SıFATıYLA GöREVLI OLAN IşçININ UçUş ANıNDA BUSINESS SıNıFı YOLCULARıN YEMEKLERINI YEMESININ FESIH SEBEBI YAPıLAMAYACAğı HK.
KABİN MEMURU SIFATIYLA GÖREVLİ OLAN İŞÇİNİN UÇUŞ ANINDA BUSİNESS SINIFI YOLCULARIN YEMEKLERİNİ YEMESİNİN FESİH SEBEBİ YAPILAMAYACAĞI HK.
- Şirketin ismi ve logosunun kullanıldığı ve müstehcen paylaşımlar yapılan sosyal medya hesabına üye olan işçinin sözleşmesinin, geçerli nedenle feshedildiğinin kabulü hk.
Şirketin ismi ve logosunun kullanıldığı ve müstehcen paylaşımlar yapılan sosyal medya hesabına üye olan işçinin sözleşmesinin, geçerli nedenle feshedildiğinin kabulü hk.
ŞIRKETIN ISMI VE LOGOSUNUN KULLANıLDığı VE MüSTEHCEN PAYLAşıMLAR YAPıLAN SOSYAL MEDYA HESABıNA üYE OLAN IşçININ SöZLEşMESININ, GEçERLI NEDENLE FESHEDILDIğININ KABULü HK.
ŞİRKETİN İSMİ VE LOGOSUNUN KULLANILDIĞI VE MÜSTEHCEN PAYLAŞIMLAR YAPILAN SOSYAL MEDYA HESABINA ÜYE OLAN İŞÇİNİN SÖZLEŞMESİNİN, GEÇERLİ NEDENLE FESHEDİLDİĞİNİN KABULÜ HK.
- İşe iade davasının koşullarının neler olduğu hk.
İşe iade davasının koşullarının neler olduğu hk.
İşE IADE DAVASıNıN KOşULLARıNıN NELER OLDUğU HK.
İŞE İADE DAVASININ KOŞULLARININ NELER OLDUĞU HK.
- İşçi ile işveren arasında sözleşmenin sona ermesinden sonraki dönem için rekabet yasağına ilişkin bir anlaşma olmadıkça, işçinin şirketten ayrıldıktan sonra rekabet yasağına ilişkin bir sorumluluğunun bulunmayacağı hk. (BAM)
İşçi ile işveren arasında sözleşmenin sona ermesinden sonraki dönem için rekabet yasağına ilişkin bir anlaşma olmadıkça, işçinin şirketten ayrıldıktan sonra rekabet yasağına ilişkin bir sorumluluğunun bulunmayacağı hk. (bam)
İşçI ILE IşVEREN ARASıNDA SöZLEşMENIN SONA ERMESINDEN SONRAKI DöNEM IçIN REKABET YASAğıNA ILIşKIN BIR ANLAşMA OLMADıKçA, IşçININ şIRKETTEN AYRıLDıKTAN SONRA REKABET YASAğıNA ILIşKIN BIR SORUMLULUğUNUN BULUNMAYACAğı HK. (BAM)
İŞÇİ İLE İŞVEREN ARASINDA SÖZLEŞMENİN SONA ERMESİNDEN SONRAKİ DÖNEM İÇİN REKABET YASAĞINA İLİŞKİN BİR ANLAŞMA OLMADIKÇA, İŞÇİNİN ŞİRKETTEN AYRILDIKTAN SONRA REKABET YASAĞINA İLİŞKİN BİR SORUMLULUĞUNUN BULUNMAYACAĞI HK. (BAM)
- İş sözleşmesi devam ederken işçinin sadakat borcu gereği zaten rekabet yasağı bulunduğundan, bu konuda ayrı bir anlaşmanın varlığına gerek olmadığı hk.
İş sözleşmesi devam ederken işçinin sadakat borcu gereği zaten rekabet yasağı bulunduğundan, bu konuda ayrı bir anlaşmanın varlığına gerek olmadığı hk.
İş SöZLEşMESI DEVAM EDERKEN IşçININ SADAKAT BORCU GEREğI ZATEN REKABET YASAğı BULUNDUğUNDAN, BU KONUDA AYRı BIR ANLAşMANıN VARLığıNA GEREK OLMADığı HK.
İŞ SÖZLEŞMESİ DEVAM EDERKEN İŞÇİNİN SADAKAT BORCU GEREĞİ ZATEN REKABET YASAĞI BULUNDUĞUNDAN, BU KONUDA AYRI BİR ANLAŞMANIN VARLIĞINA GEREK OLMADIĞI HK.
- İşveren ile işçi arasında rekabet yasağına ilişkin düzenlenmiş olan sözleşme maddesi uyarınca tarafların talep edebilecekleri cezai şart ve tazminata ilişkin davalarda iş mahkemelerinin görevli olduğu hk.
İşveren ile işçi arasında rekabet yasağına ilişkin düzenlenmiş olan sözleşme maddesi uyarınca tarafların talep edebilecekleri cezai şart ve tazminata ilişkin davalarda iş mahkemelerinin görevli olduğu hk.
İşVEREN ILE IşçI ARASıNDA REKABET YASAğıNA ILIşKIN DüZENLENMIş OLAN SöZLEşME MADDESI UYARıNCA TARAFLARıN TALEP EDEBILECEKLERI CEZAI şART VE TAZMINATA ILIşKIN DAVALARDA Iş MAHKEMELERININ GöREVLI OLDUğU HK.
İŞVEREN İLE İŞÇİ ARASINDA REKABET YASAĞINA İLİŞKİN DÜZENLENMİŞ OLAN SÖZLEŞME MADDESİ UYARINCA TARAFLARIN TALEP EDEBİLECEKLERİ CEZAİ ŞART VE TAZMİNATA İLİŞKİN DAVALARDA İŞ MAHKEMELERİNİN GÖREVLİ OLDUĞU HK.
- İşçinin iş sözleşmesinin uygunsuz davranış (amire saygısızlık) ve verime ilişkin nedenlerle fesih edilmesi için işçinin savunmasının alınması gerektiği, aksi halde feshin geçersiz olduğu hk.
İşçinin iş sözleşmesinin uygunsuz davranış (amire saygısızlık) ve verime ilişkin nedenlerle fesih edilmesi için işçinin savunmasının alınması gerektiği, aksi halde feshin geçersiz olduğu hk.
İşçININ Iş SöZLEşMESININ UYGUNSUZ DAVRANış (AMIRE SAYGıSıZLıK) VE VERIME ILIşKIN NEDENLERLE FESIH EDILMESI IçIN IşçININ SAVUNMASıNıN ALıNMASı GEREKTIğI, AKSI HALDE FESHIN GEçERSIZ OLDUğU HK.
İŞÇİNİN İŞ SÖZLEŞMESİNİN UYGUNSUZ DAVRANIŞ (AMİRE SAYGISIZLIK) VE VERİME İLİŞKİN NEDENLERLE FESİH EDİLMESİ İÇİN İŞÇİNİN SAVUNMASININ ALINMASI GEREKTİĞİ, AKSİ HALDE FESHİN GEÇERSİZ OLDUĞU HK.
- İşçiye savunma vermesi için usulüne uygun tebliğ yapılmadığı takdirde, işçinin savunma vermediği yönünde bir iddiada bulunulamayacağı hk.
İşçiye savunma vermesi için usulüne uygun tebliğ yapılmadığı takdirde, işçinin savunma vermediği yönünde bir iddiada bulunulamayacağı hk.
İşçIYE SAVUNMA VERMESI IçIN USULüNE UYGUN TEBLIğ YAPıLMADığı TAKDIRDE, IşçININ SAVUNMA VERMEDIğI YöNüNDE BIR IDDIADA BULUNULAMAYACAğı HK.
İŞÇİYE SAVUNMA VERMESİ İÇİN USULÜNE UYGUN TEBLİĞ YAPILMADIĞI TAKDİRDE, İŞÇİNİN SAVUNMA VERMEDİĞİ YÖNÜNDE BİR İDDİADA BULUNULAMAYACAĞI HK.
- İşe başlatmama tazminatının, yol/yemek dahil edilerek nasıl hesaplanacağı hakkında örnek Kr. (BAM)
İşe başlatmama tazminatının, yol/yemek dahil edilerek nasıl hesaplanacağı hakkında örnek kr. (bam)
İşE BAşLATMAMA TAZMINATıNıN, YOL/YEMEK DAHIL EDILEREK NASıL HESAPLANACAğı HAKKıNDA öRNEK KR. (BAM)
İŞE BAŞLATMAMA TAZMİNATININ, YOL/YEMEK DAHİL EDİLEREK NASIL HESAPLANACAĞI HAKKINDA ÖRNEK KR. (BAM)
- İşçi için uygun pozisyon olmadığı gerekçesi ile fesihte, bilirkişilerce şirketin organizasyon yapısı ve kadroları üzerinden nasıl inceleme yapılması gerektiği hakkında açıklayıcı örnek Kr. (BAM)
İşçi için uygun pozisyon olmadığı gerekçesi ile fesihte, bilirkişilerce şirketin organizasyon yapısı ve kadroları üzerinden nasıl inceleme yapılması gerektiği hakkında açıklayıcı örnek kr. (bam)
İşçI IçIN UYGUN POZISYON OLMADığı GEREKçESI ILE FESIHTE, BILIRKIşILERCE şIRKETIN ORGANIZASYON YAPıSı VE KADROLARı üZERINDEN NASıL INCELEME YAPıLMASı GEREKTIğI HAKKıNDA AçıKLAYıCı öRNEK KR. (BAM)
İŞÇİ İÇİN UYGUN POZİSYON OLMADIĞI GEREKÇESİ İLE FESİHTE, BİLİRKİŞİLERCE ŞİRKETİN ORGANİZASYON YAPISI VE KADROLARI ÜZERİNDEN NASIL İNCELEME YAPILMASI GEREKTİĞİ HAKKINDA AÇIKLAYICI ÖRNEK KR. (BAM)
- Sendikaya üye olan tüm işçilerin iş sözleşmelerinin fesih edilmesinin, fesihlerin sendika üyeliği gerekçesi ile yapıldığına karine teşkil ettiği ve haksız olduğu hk.
sendikaya üye olan tüm işçilerin iş sözleşmelerinin fesih edilmesinin, fesihlerin sendika üyeliği gerekçesi ile yapıldığına karine teşkil ettiği ve haksız olduğu hk.
SENDIKAYA üYE OLAN TüM IşçILERIN Iş SöZLEşMELERININ FESIH EDILMESININ, FESIHLERIN SENDIKA üYELIğI GEREKçESI ILE YAPıLDığıNA KARINE TEşKIL ETTIğI VE HAKSıZ OLDUğU HK.
SENDİKAYA ÜYE OLAN TÜM İŞÇİLERİN İŞ SÖZLEŞMELERİNİN FESİH EDİLMESİNİN, FESİHLERİN SENDİKA ÜYELİĞİ GEREKÇESİ İLE YAPILDIĞINA KARİNE TEŞKİL ETTİĞİ VE HAKSIZ OLDUĞU HK.
- Bölge Adliye mahkemelerinin işe iade davasına ilişkin iki farklı kararı arasındaki uyuşmazlığın hangi usulle giderileceği hk.
bölge adliye mahkemelerinin işe iade davasına ilişkin iki farklı kararı arasındaki uyuşmazlığın hangi usulle giderileceği hk.
BöLGE ADLIYE MAHKEMELERININ IşE IADE DAVASıNA ILIşKIN IKI FARKLı KARARı ARASıNDAKI UYUşMAZLığıN HANGI USULLE GIDERILECEğI HK.
BÖLGE ADLİYE MAHKEMELERİNİN İŞE İADE DAVASINA İLİŞKİN İKİ FARKLI KARARI ARASINDAKİ UYUŞMAZLIĞIN HANGİ USULLE GİDERİLECEĞİ HK.
- İş sözleşmesinin feshinde, feshin haklı olup olmadığına kararda yer verilmesi gerektiği hk
İş sözleşmesinin feshinde, feshin haklı olup olmadığına kararda yer verilmesi gerektiği hk
İş SöZLEşMESININ FESHINDE, FESHIN HAKLı OLUP OLMADığıNA KARARDA YER VERILMESI GEREKTIğI HK
İŞ SÖZLEŞMESİNİN FESHİNDE, FESHİN HAKLI OLUP OLMADIĞINA KARARDA YER VERİLMESİ GEREKTİĞİ HK
- İşçinin fazla yapılan gelir vergisi kesintisi alacağının, 5 yıllık zamanaşımı süresine tabi olduğu hk.
İşçinin fazla yapılan gelir vergisi kesintisi alacağının, 5 yıllık zamanaşımı süresine tabi olduğu hk.
İşçININ FAZLA YAPıLAN GELIR VERGISI KESINTISI ALACAğıNıN, 5 YıLLıK ZAMANAşıMı SüRESINE TABI OLDUğU HK.
İŞÇİNİN FAZLA YAPILAN GELİR VERGİSİ KESİNTİSİ ALACAĞININ, 5 YILLIK ZAMANAŞIMI SÜRESİNE TABİ OLDUĞU HK.
- İşçi ücretlerinden kesilen gelir vergisi tutarının istisna kapsamında olması durumunda işçilere geri ödenmesi gerektiği hk.
İşçi ücretlerinden kesilen gelir vergisi tutarının istisna kapsamında olması durumunda işçilere geri ödenmesi gerektiği hk.
İşçI üCRETLERINDEN KESILEN GELIR VERGISI TUTARıNıN ISTISNA KAPSAMıNDA OLMASı DURUMUNDA IşçILERE GERI öDENMESI GEREKTIğI HK.
İŞÇİ ÜCRETLERİNDEN KESİLEN GELİR VERGİSİ TUTARININ İSTİSNA KAPSAMINDA OLMASI DURUMUNDA İŞÇİLERE GERİ ÖDENMESİ GEREKTİĞİ HK.
- İşçinin fazla kesilen gelir vergisi alacağı için hangi mahkemede dava açmalıdır?
İşçinin fazla kesilen gelir vergisi alacağı için hangi mahkemede dava açmalıdır?
İşçININ FAZLA KESILEN GELIR VERGISI ALACAğı IçIN HANGI MAHKEMEDE DAVA AçMALıDıR?
İŞÇİNİN FAZLA KESİLEN GELİR VERGİSİ ALACAĞI İÇİN HANGİ MAHKEMEDE DAVA AÇMALIDIR?
- Usulsüz tebligat halinin yargılamanın iadesine sebep teşkil etmeyeceği hk.
usulsüz tebligat halinin yargılamanın iadesine sebep teşkil etmeyeceği hk.
USULSüZ TEBLIGAT HALININ YARGıLAMANıN IADESINE SEBEP TEşKIL ETMEYECEğI HK.
USULSÜZ TEBLİGAT HALİNİN YARGILAMANIN İADESİNE SEBEP TEŞKİL ETMEYECEĞİ HK.
- Davalının yeni adresine tebligat yapılmamış olması, doğrudan tebligatın yapılmadığı veya hileli davranışta bulunulduğu anlamına gelmeyeceği hk.
davalının yeni adresine tebligat yapılmamış olması, doğrudan tebligatın yapılmadığı veya hileli davranışta bulunulduğu anlamına gelmeyeceği hk.
DAVALıNıN YENI ADRESINE TEBLIGAT YAPıLMAMış OLMASı, DOğRUDAN TEBLIGATıN YAPıLMADığı VEYA HILELI DAVRANışTA BULUNULDUğU ANLAMıNA GELMEYECEğI HK.
DAVALININ YENİ ADRESİNE TEBLİGAT YAPILMAMIŞ OLMASI, DOĞRUDAN TEBLİGATIN YAPILMADIĞI VEYA HİLELİ DAVRANIŞTA BULUNULDUĞU ANLAMINA GELMEYECEĞİ HK.
- Ev hizmetlerinde çalışanlar ile bunları çalıştıranlar arasındaki hukukî ilişkilerde Borçlar Kanununun hizmet akdine ilişkin hükümlerin uygulanacağı hk.
ev hizmetlerinde çalışanlar ile bunları çalıştıranlar arasındaki hukukî ilişkilerde borçlar kanununun hizmet akdine ilişkin hükümlerin uygulanacağı hk.
EV HIZMETLERINDE çALışANLAR ILE BUNLARı çALışTıRANLAR ARASıNDAKI HUKUKî ILIşKILERDE BORçLAR KANUNUNUN HIZMET AKDINE ILIşKIN HüKüMLERIN UYGULANACAğı HK.
EV HİZMETLERİNDE ÇALIŞANLAR İLE BUNLARI ÇALIŞTIRANLAR ARASINDAKİ HUKUKî İLİŞKİLERDE BORÇLAR KANUNUNUN HİZMET AKDİNE İLİŞKİN HÜKÜMLERİN UYGULANACAĞI HK.
- Evde çocuk ve hasta bakımı yapan kişinin İş Kanunu kapsamında olduğu hk.
evde çocuk ve hasta bakımı yapan kişinin İş kanunu kapsamında olduğu hk.
EVDE çOCUK VE HASTA BAKıMı YAPAN KIşININ İş KANUNU KAPSAMıNDA OLDUğU HK.
EVDE ÇOCUK VE HASTA BAKIMI YAPAN KİŞİNİN İŞ KANUNU KAPSAMINDA OLDUĞU HK.
- Alt işveren ve asıl işverenin (Bakanlık) ödenmeyen kıdem tazminatı ve ücret alacaklarından birlikte sorumlu olacağı hk.
alt işveren ve asıl işverenin (bakanlık) ödenmeyen kıdem tazminatı ve ücret alacaklarından birlikte sorumlu olacağı hk.
ALT IşVEREN VE ASıL IşVERENIN (BAKANLıK) öDENMEYEN KıDEM TAZMINATı VE üCRET ALACAKLARıNDAN BIRLIKTE SORUMLU OLACAğı HK.
ALT İŞVEREN VE ASIL İŞVERENİN (BAKANLIK) ÖDENMEYEN KIDEM TAZMİNATI VE ÜCRET ALACAKLARINDAN BİRLİKTE SORUMLU OLACAĞI HK.
- Fazla mesai ve genel tatil talebinin belirsiz alacak davasına ve kısmen eda davası ile birlikte külli tespit davasına konu edilebileceği hk. (BAM)
fazla mesai ve genel tatil talebinin belirsiz alacak davasına ve kısmen eda davası ile birlikte külli tespit davasına konu edilebileceği hk. (bam)
FAZLA MESAI VE GENEL TATIL TALEBININ BELIRSIZ ALACAK DAVASıNA VE KıSMEN EDA DAVASı ILE BIRLIKTE KüLLI TESPIT DAVASıNA KONU EDILEBILECEğI HK. (BAM)
FAZLA MESAİ VE GENEL TATİL TALEBİNİN BELİRSİZ ALACAK DAVASINA VE KISMEN EDA DAVASI İLE BİRLİKTE KÜLLİ TESPİT DAVASINA KONU EDİLEBİLECEĞİ HK. (BAM)
- İşçi alacakları için işverinin malların üzerine ihtiyati tedbir konulabilir mi?
İşçi alacakları için işverinin malların üzerine ihtiyati tedbir konulabilir mi?
İşçI ALACAKLARı IçIN IşVERININ MALLARıN üZERINE IHTIYATI TEDBIR KONULABILIR MI?
İŞÇİ ALACAKLARI İÇİN İŞVERİNİN MALLARIN ÜZERİNE İHTİYATİ TEDBİR KONULABİLİR Mİ?
- İş sözleşmesinin işlerin azlığı nedeni ile fesih edildiği bir halde, şirketin mali yapısının incelenmesi ve ona göre feshin haklılığına / haksızlığına karar verilmesi gerektiği hk.
İş sözleşmesinin işlerin azlığı nedeni ile fesih edildiği bir halde, şirketin mali yapısının incelenmesi ve ona göre feshin haklılığına / haksızlığına karar verilmesi gerektiği hk.
İş SöZLEşMESININ IşLERIN AZLığı NEDENI ILE FESIH EDILDIğI BIR HALDE, şIRKETIN MALI YAPıSıNıN INCELENMESI VE ONA GöRE FESHIN HAKLıLığıNA / HAKSıZLığıNA KARAR VERILMESI GEREKTIğI HK.
İŞ SÖZLEŞMESİNİN İŞLERİN AZLIĞI NEDENİ İLE FESİH EDİLDİĞİ BİR HALDE, ŞİRKETİN MALİ YAPISININ İNCELENMESİ VE ONA GÖRE FESHİN HAKLILIĞINA / HAKSIZLIĞINA KARAR VERİLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Şirketin karlılığının yüksek olduğunun bilirkişi raporu ile tespiti halinde, iş sözleşmesinin işlerin azlığı nedenine dayanarak fesih edilemeyeceği ve bu nedenle işe iade davasının kabulü hk.
Şirketin karlılığının yüksek olduğunun bilirkişi raporu ile tespiti halinde, iş sözleşmesinin işlerin azlığı nedenine dayanarak fesih edilemeyeceği ve bu nedenle işe iade davasının kabulü hk.
ŞIRKETIN KARLıLığıNıN YüKSEK OLDUğUNUN BILIRKIşI RAPORU ILE TESPITI HALINDE, Iş SöZLEşMESININ IşLERIN AZLığı NEDENINE DAYANARAK FESIH EDILEMEYECEğI VE BU NEDENLE IşE IADE DAVASıNıN KABULü HK.
ŞİRKETİN KARLILIĞININ YÜKSEK OLDUĞUNUN BİLİRKİŞİ RAPORU İLE TESPİTİ HALİNDE, İŞ SÖZLEŞMESİNİN İŞLERİN AZLIĞI NEDENİNE DAYANARAK FESİH EDİLEMEYECEĞİ VE BU NEDENLE İŞE İADE DAVASININ KABULÜ HK.
- Geçici iş göremezlik tutarının, kusur oranı – maaş – SGK tarafından yapılan ödemeler göz önünde tutularak nasıl hesaplanacağına ilişkin örnek Kr.
geçici iş göremezlik tutarının, kusur oranı – maaş – sgk tarafından yapılan ödemeler göz önünde tutularak nasıl hesaplanacağına ilişkin örnek kr.
GEçICI Iş GöREMEZLIK TUTARıNıN, KUSUR ORANı – MAAş – SGK TARAFıNDAN YAPıLAN öDEMELER GöZ öNüNDE TUTULARAK NASıL HESAPLANACAğıNA ILIşKIN öRNEK KR.
GEÇİCİ İŞ GÖREMEZLİK TUTARININ, KUSUR ORANI – MAAŞ – SGK TARAFINDAN YAPILAN ÖDEMELER GÖZ ÖNÜNDE TUTULARAK NASIL HESAPLANACAĞINA İLİŞKİN ÖRNEK KR.
- İş kazası nedeni ile hesaplanacak manevi tazminatı miktarının nasıl belirleneceği hakkında örnek Kr.
İş kazası nedeni ile hesaplanacak manevi tazminatı miktarının nasıl belirleneceği hakkında örnek kr.
İş KAZASı NEDENI ILE HESAPLANACAK MANEVI TAZMINATı MIKTARıNıN NASıL BELIRLENECEğI HAKKıNDA öRNEK KR.
İŞ KAZASI NEDENİ İLE HESAPLANACAK MANEVİ TAZMİNATI MİKTARININ NASIL BELİRLENECEĞİ HAKKINDA ÖRNEK KR.
- İş kazası nedeniyle işçi sürekli iş göremez duruma düşmese bile, işçinin çalışmadığı süre için SGK tarafından ödenen geçici iş göremezlik ödeneği, çalışması halinde alacağı ücreti karşılamıyorsa, bu zararının tazminini hk.
İş kazası nedeniyle işçi sürekli iş göremez duruma düşmese bile, işçinin çalışmadığı süre için sgk tarafından ödenen geçici iş göremezlik ödeneği, çalışması halinde alacağı ücreti karşılamıyorsa, bu zararının tazminini hk.
İş KAZASı NEDENIYLE IşçI SüREKLI Iş GöREMEZ DURUMA DüşMESE BILE, IşçININ çALışMADığı SüRE IçIN SGK TARAFıNDAN öDENEN GEçICI Iş GöREMEZLIK öDENEğI, çALışMASı HALINDE ALACAğı üCRETI KARşıLAMıYORSA, BU ZARARıNıN TAZMININI HK.
İŞ KAZASI NEDENİYLE İŞÇİ SÜREKLİ İŞ GÖREMEZ DURUMA DÜŞMESE BİLE, İŞÇİNİN ÇALIŞMADIĞI SÜRE İÇİN SGK TARAFINDAN ÖDENEN GEÇİCİ İŞ GÖREMEZLİK ÖDENEĞİ, ÇALIŞMASI HALİNDE ALACAĞI ÜCRETİ KARŞILAMIYORSA, BU ZARARININ TAZMİNİNİ HK.
- İş kazalarında sürekli beden gücü kaybı oluşmasa da kazalının iş göremezlik oranının %0 olarak kabul edileceği hk.
İş kazalarında sürekli beden gücü kaybı oluşmasa da kazalının iş göremezlik oranının %0 olarak kabul edileceği hk.
İş KAZALARıNDA SüREKLI BEDEN GüCü KAYBı OLUşMASA DA KAZALıNıN Iş GöREMEZLIK ORANıNıN %0 OLARAK KABUL EDILECEğI HK.
İŞ KAZALARINDA SÜREKLİ BEDEN GÜCÜ KAYBI OLUŞMASA DA KAZALININ İŞ GÖREMEZLİK ORANININ %0 OLARAK KABUL EDİLECEĞİ HK.
- İş kazalarında Yüksek Sağlık Kurulunca verilen kararlara itiraz edilmesi halinde incelemenin Adli Tıp Kurumu İhtisas Kurulunca ve Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu aracılığıyla yaptırılması gerektiği hk.
İş kazalarında yüksek sağlık kurulunca verilen kararlara itiraz edilmesi halinde incelemenin adli tıp kurumu İhtisas kurulunca ve adli tıp kurumu genel kurulu aracılığıyla yaptırılması gerektiği hk.
İş KAZALARıNDA YüKSEK SAğLıK KURULUNCA VERILEN KARARLARA ITIRAZ EDILMESI HALINDE INCELEMENIN ADLI TıP KURUMU İHTISAS KURULUNCA VE ADLI TıP KURUMU GENEL KURULU ARACıLığıYLA YAPTıRıLMASı GEREKTIğI HK.
İŞ KAZALARINDA YÜKSEK SAĞLIK KURULUNCA VERİLEN KARARLARA İTİRAZ EDİLMESİ HALİNDE İNCELEMENİN ADLİ TIP KURUMU İHTİSAS KURULUNCA VE ADLİ TIP KURUMU GENEL KURULU ARACILIĞIYLA YAPTIRILMASI GEREKTİĞİ HK.
- İşverenin, işyerinde veya bankaya yaptığı ödemelere istinaden, işçiye ücret hesabını gösterir imzalı veya işyerinin özel işaretini taşıyan bir pusula vermek zorunda olduğu hk.
İşverenin, işyerinde veya bankaya yaptığı ödemelere istinaden, işçiye ücret hesabını gösterir imzalı veya işyerinin özel işaretini taşıyan bir pusula vermek zorunda olduğu hk.
İşVERENIN, IşYERINDE VEYA BANKAYA YAPTığı öDEMELERE ISTINADEN, IşçIYE üCRET HESABıNı GöSTERIR IMZALı VEYA IşYERININ öZEL IşARETINI TAşıYAN BIR PUSULA VERMEK ZORUNDA OLDUğU HK.
İŞVERENİN, İŞYERİNDE VEYA BANKAYA YAPTIĞI ÖDEMELERE İSTİNADEN, İŞÇİYE ÜCRET HESABINI GÖSTERİR İMZALI VEYA İŞYERİNİN ÖZEL İŞARETİNİ TAŞIYAN BİR PUSULA VERMEK ZORUNDA OLDUĞU HK.
- İşçi tarafından imzalanmayan izin belgelerinin ispat aracı olarak kullanılamayacağı hkç
İşçi tarafından imzalanmayan izin belgelerinin ispat aracı olarak kullanılamayacağı hkç
İşçI TARAFıNDAN IMZALANMAYAN IZIN BELGELERININ ISPAT ARACı OLARAK KULLANıLAMAYACAğı HKç
İŞÇİ TARAFINDAN İMZALANMAYAN İZİN BELGELERİNİN İSPAT ARACI OLARAK KULLANILAMAYACAĞI HKÇ
- Fazla çalışmanın mevcut olup olmadığının ispatında, işçinin fiilen yaptığı işin niteliği ve yoğunluğunun önem arz ettiği hk.
fazla çalışmanın mevcut olup olmadığının ispatında, işçinin fiilen yaptığı işin niteliği ve yoğunluğunun önem arz ettiği hk.
FAZLA çALışMANıN MEVCUT OLUP OLMADığıNıN ISPATıNDA, IşçININ FIILEN YAPTığı IşIN NITELIğI VE YOğUNLUğUNUN öNEM ARZ ETTIğI HK.
FAZLA ÇALIŞMANIN MEVCUT OLUP OLMADIĞININ İSPATINDA, İŞÇİNİN FİİLEN YAPTIĞI İŞİN NİTELİĞİ VE YOĞUNLUĞUNUN ÖNEM ARZ ETTİĞİ HK.
- İşçi imzalamış olduğu bordroda gösterilenden fazla mesai yaptığını iddia edebilir mi?
İşçi imzalamış olduğu bordroda gösterilenden fazla mesai yaptığını iddia edebilir mi?
İşçI IMZALAMış OLDUğU BORDRODA GöSTERILENDEN FAZLA MESAI YAPTığıNı IDDIA EDEBILIR MI?
İŞÇİ İMZALAMIŞ OLDUĞU BORDRODA GÖSTERİLENDEN FAZLA MESAİ YAPTIĞINI İDDİA EDEBİLİR Mİ?
- Fazla mesai alacağının 5 yıllık zamanaşımı süresine tabi olduğu hk.
fazla mesai alacağının 5 yıllık zamanaşımı süresine tabi olduğu hk.
FAZLA MESAI ALACAğıNıN 5 YıLLıK ZAMANAşıMı SüRESINE TABI OLDUğU HK.
FAZLA MESAİ ALACAĞININ 5 YILLIK ZAMANAŞIMI SÜRESİNE TABİ OLDUĞU HK.
- Fazla mesai alacağının ıslahla arttırılması halinde ıslah tarihinden itibaren geriye doğru 5 yıl öncesine ilişkin taleplerin zamanaşımına uğrayacağı hk.
fazla mesai alacağının ıslahla arttırılması halinde ıslah tarihinden itibaren geriye doğru 5 yıl öncesine ilişkin taleplerin zamanaşımına uğrayacağı hk.
FAZLA MESAI ALACAğıNıN ıSLAHLA ARTTıRıLMASı HALINDE ıSLAH TARIHINDEN ITIBAREN GERIYE DOğRU 5 YıL öNCESINE ILIşKIN TALEPLERIN ZAMANAşıMıNA UğRAYACAğı HK.
FAZLA MESAİ ALACAĞININ ISLAHLA ARTTIRILMASI HALİNDE ISLAH TARİHİNDEN İTİBAREN GERİYE DOĞRU 5 YIL ÖNCESİNE İLİŞKİN TALEPLERİN ZAMANAŞIMINA UĞRAYACAĞI HK.
- Yapılan şikayetler üzerine işçinin işyerinin değiştirldiği ancak işçinin bunu kabul etmemesi üzerine iş aktinin fesih edildiği bir halde, feshin haklı nedene dayandığı kabul edilebilir mi?
yapılan şikayetler üzerine işçinin işyerinin değiştirldiği ancak işçinin bunu kabul etmemesi üzerine iş aktinin fesih edildiği bir halde, feshin haklı nedene dayandığı kabul edilebilir mi?
YAPıLAN şIKAYETLER üZERINE IşçININ IşYERININ DEğIşTIRLDIğI ANCAK IşçININ BUNU KABUL ETMEMESI üZERINE Iş AKTININ FESIH EDILDIğI BIR HALDE, FESHIN HAKLı NEDENE DAYANDığı KABUL EDILEBILIR MI?
YAPILAN ŞİKAYETLER ÜZERİNE İŞÇİNİN İŞYERİNİN DEĞİŞTİRLDİĞİ ANCAK İŞÇİNİN BUNU KABUL ETMEMESİ ÜZERİNE İŞ AKTİNİN FESİH EDİLDİĞİ BİR HALDE, FESHİN HAKLI NEDENE DAYANDIĞI KABUL EDİLEBİLİR Mİ?
- İşçinin sendikaya üye olduktan bir süre sonra işten çıkarılması halinde, işverenin amacının sendika üyeliğini engellemek olduğu gerekçesi feshin haksız olduğunun kabul edilebileceği hk.
İşçinin sendikaya üye olduktan bir süre sonra işten çıkarılması halinde, işverenin amacının sendika üyeliğini engellemek olduğu gerekçesi feshin haksız olduğunun kabul edilebileceği hk.
İşçININ SENDIKAYA üYE OLDUKTAN BIR SüRE SONRA IşTEN çıKARıLMASı HALINDE, IşVERENIN AMACıNıN SENDIKA üYELIğINI ENGELLEMEK OLDUğU GEREKçESI FESHIN HAKSıZ OLDUğUNUN KABUL EDILEBILECEğI HK.
İŞÇİNİN SENDİKAYA ÜYE OLDUKTAN BİR SÜRE SONRA İŞTEN ÇIKARILMASI HALİNDE, İŞVERENİN AMACININ SENDİKA ÜYELİĞİNİ ENGELLEMEK OLDUĞU GEREKÇESİ FESHİN HAKSIZ OLDUĞUNUN KABUL EDİLEBİLECEĞİ HK.
- İş hukukunda işletmesel karar kavramının ne anlama geldiği hk.
İş hukukunda işletmesel karar kavramının ne anlama geldiği hk.
İş HUKUKUNDA IşLETMESEL KARAR KAVRAMıNıN NE ANLAMA GELDIğI HK.
İŞ HUKUKUNDA İŞLETMESEL KARAR KAVRAMININ NE ANLAMA GELDİĞİ HK.
- İşverenin işçi çıkarma uygulamasına başvurmadan önce (feshin son çare olması) hangi tedbirleri uygulaması gerekir?
İşverenin işçi çıkarma uygulamasına başvurmadan önce (feshin son çare olması) hangi tedbirleri uygulaması gerekir?
İşVERENIN IşçI çıKARMA UYGULAMASıNA BAşVURMADAN öNCE (FESHIN SON çARE OLMASı) HANGI TEDBIRLERI UYGULAMASı GEREKIR?
İŞVERENİN İŞÇİ ÇIKARMA UYGULAMASINA BAŞVURMADAN ÖNCE (FESHİN SON ÇARE OLMASI) HANGİ TEDBİRLERİ UYGULAMASI GEREKİR?
- İşverenin işlerin azalmasına bağlı olarak toplu işçi çıkarmadan önce, kısa çalışma, ücretsiz izin gibi tüm yollara başvurması gerektiği aksi takdirde, feshin geçerli kabul edilemeyeceği hk.
İşverenin işlerin azalmasına bağlı olarak toplu işçi çıkarmadan önce, kısa çalışma, ücretsiz izin gibi tüm yollara başvurması gerektiği aksi takdirde, feshin geçerli kabul edilemeyeceği hk.
İşVERENIN IşLERIN AZALMASıNA BAğLı OLARAK TOPLU IşçI çıKARMADAN öNCE, KıSA çALışMA, üCRETSIZ IZIN GIBI TüM YOLLARA BAşVURMASı GEREKTIğI AKSI TAKDIRDE, FESHIN GEçERLI KABUL EDILEMEYECEğI HK.
İŞVERENİN İŞLERİN AZALMASINA BAĞLI OLARAK TOPLU İŞÇİ ÇIKARMADAN ÖNCE, KISA ÇALIŞMA, ÜCRETSİZ İZİN GİBİ TÜM YOLLARA BAŞVURMASI GEREKTİĞİ AKSİ TAKDİRDE, FESHİN GEÇERLİ KABUL EDİLEMEYECEĞİ HK.
- İşverenin işlerinin azaldığı gerekçesi ile işçi çıkardığı bir halde, işlernin azaldığı hususunun nasıl ispat edeceği hakkında açıklayıcı örnek Kr.
İşverenin işlerinin azaldığı gerekçesi ile işçi çıkardığı bir halde, işlernin azaldığı hususunun nasıl ispat edeceği hakkında açıklayıcı örnek kr.
İşVERENIN IşLERININ AZALDığı GEREKçESI ILE IşçI çıKARDığı BIR HALDE, IşLERNIN AZALDığı HUSUSUNUN NASıL ISPAT EDECEğI HAKKıNDA AçıKLAYıCı öRNEK KR.
İŞVERENİN İŞLERİNİN AZALDIĞI GEREKÇESİ İLE İŞÇİ ÇIKARDIĞI BİR HALDE, İŞLERNİN AZALDIĞI HUSUSUNUN NASIL İSPAT EDECEĞİ HAKKINDA AÇIKLAYICI ÖRNEK KR.
- İşçinin görevini yapmadığı ve bu nedenle şirketin idari ceza aldığı bir halde, işçiye öncesinde bir ihtar ve disiplin yaptırımı uygulanmadığından, feshin geçerli olmadığı ve işe iade davasının kabulü hk.
İşçinin görevini yapmadığı ve bu nedenle şirketin idari ceza aldığı bir halde, işçiye öncesinde bir ihtar ve disiplin yaptırımı uygulanmadığından, feshin geçerli olmadığı ve işe iade davasının kabulü hk.
İşçININ GöREVINI YAPMADığı VE BU NEDENLE şIRKETIN IDARI CEZA ALDığı BIR HALDE, IşçIYE öNCESINDE BIR IHTAR VE DISIPLIN YAPTıRıMı UYGULANMADığıNDAN, FESHIN GEçERLI OLMADığı VE IşE IADE DAVASıNıN KABULü HK.
İŞÇİNİN GÖREVİNİ YAPMADIĞI VE BU NEDENLE ŞİRKETİN İDARİ CEZA ALDIĞI BİR HALDE, İŞÇİYE ÖNCESİNDE BİR İHTAR VE DİSİPLİN YAPTIRIMI UYGULANMADIĞINDAN, FESHİN GEÇERLİ OLMADIĞI VE İŞE İADE DAVASININ KABULÜ HK.
- İşverenin, işçinin iş akdinin devamsızlık yapması üzerine haklı nedenle sona erdirildiğini belirtmiş olmasına rağmen, SGK kayıtlarında eksik gün bildirimi yapılmamış olması halinde kıdem/ihbar tazminatı talep edebilir mi?
İşverenin, işçinin iş akdinin devamsızlık yapması üzerine haklı nedenle sona erdirildiğini belirtmiş olmasına rağmen, sgk kayıtlarında eksik gün bildirimi yapılmamış olması halinde kıdem/ihbar tazminatı talep edebilir mi?
İşVERENIN, IşçININ Iş AKDININ DEVAMSıZLıK YAPMASı üZERINE HAKLı NEDENLE SONA ERDIRILDIğINI BELIRTMIş OLMASıNA RAğMEN, SGK KAYıTLARıNDA EKSIK GüN BILDIRIMI YAPıLMAMış OLMASı HALINDE KıDEM/IHBAR TAZMINATı TALEP EDEBILIR MI?
İŞVERENİN, İŞÇİNİN İŞ AKDİNİN DEVAMSIZLIK YAPMASI ÜZERİNE HAKLI NEDENLE SONA ERDİRİLDİĞİNİ BELİRTMİŞ OLMASINA RAĞMEN, SGK KAYITLARINDA EKSİK GÜN BİLDİRİMİ YAPILMAMIŞ OLMASI HALİNDE KIDEM/İHBAR TAZMİNATI TALEP EDEBİLİR Mİ?
- Özel eğitim ve öğretim gerektiren zihinsel engelliler için sınıf öğretmeni olarak çalışan tecrübeli bir öğretmenin asgari ücretle çalışmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğu hk.
Özel eğitim ve öğretim gerektiren zihinsel engelliler için sınıf öğretmeni olarak çalışan tecrübeli bir öğretmenin asgari ücretle çalışmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğu hk.
ÖZEL EğITIM VE öğRETIM GEREKTIREN ZIHINSEL ENGELLILER IçIN SıNıF öğRETMENI OLARAK çALışAN TECRüBELI BIR öğRETMENIN ASGARI üCRETLE çALışMASıNıN HAYATıN OLAğAN AKışıNA AYKıRı OLDUğU HK.
ÖZEL EĞİTİM VE ÖĞRETİM GEREKTİREN ZİHİNSEL ENGELLİLER İÇİN SINIF ÖĞRETMENİ OLARAK ÇALIŞAN TECRÜBELİ BİR ÖĞRETMENİN ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞMASININ HAYATIN OLAĞAN AKIŞINA AYKIRI OLDUĞU HK.
- Belirli süreli iş sözleşmesi ile çalışan 5580 sayılı Kanuna tabi özel eğitim kurumu personelinin, iş güvencesi hükümlerinden yararlanamayacağı hk.
belirli süreli iş sözleşmesi ile çalışan 5580 sayılı kanuna tabi özel eğitim kurumu personelinin, iş güvencesi hükümlerinden yararlanamayacağı hk.
BELIRLI SüRELI Iş SöZLEşMESI ILE çALışAN 5580 SAYıLı KANUNA TABI öZEL EğITIM KURUMU PERSONELININ, Iş GüVENCESI HüKüMLERINDEN YARARLANAMAYACAğı HK.
BELİRLİ SÜRELİ İŞ SÖZLEŞMESİ İLE ÇALIŞAN 5580 SAYILI KANUNA TABİ ÖZEL EĞİTİM KURUMU PERSONELİNİN, İŞ GÜVENCESİ HÜKÜMLERİNDEN YARARLANAMAYACAĞI HK.
- Davacının, davalıya ait özel eğitim kurumundaki iş sözleşmesinin kanun gereği belirli süreli olması sebebiyle, kıdem tazminatına hak kazandığının kabulü hk.
davacının, davalıya ait özel eğitim kurumundaki iş sözleşmesinin kanun gereği belirli süreli olması sebebiyle, kıdem tazminatına hak kazandığının kabulü hk.
DAVACıNıN, DAVALıYA AIT öZEL EğITIM KURUMUNDAKI Iş SöZLEşMESININ KANUN GEREğI BELIRLI SüRELI OLMASı SEBEBIYLE, KıDEM TAZMINATıNA HAK KAZANDığıNıN KABULü HK.
DAVACININ, DAVALIYA AİT ÖZEL EĞİTİM KURUMUNDAKİ İŞ SÖZLEŞMESİNİN KANUN GEREĞİ BELİRLİ SÜRELİ OLMASI SEBEBİYLE, KIDEM TAZMİNATINA HAK KAZANDIĞININ KABULÜ HK.
- Davacının, davalıya ait özel eğitim kurumundaki iş sözleşmesinin kanun gereği belirli süreli olması sebebiyle kıdem tazminatına hak kazandığının kabulü hk.
davacının, davalıya ait özel eğitim kurumundaki iş sözleşmesinin kanun gereği belirli süreli olması sebebiyle kıdem tazminatına hak kazandığının kabulü hk.
DAVACıNıN, DAVALıYA AIT öZEL EğITIM KURUMUNDAKI Iş SöZLEşMESININ KANUN GEREğI BELIRLI SüRELI OLMASı SEBEBIYLE KıDEM TAZMINATıNA HAK KAZANDığıNıN KABULü HK.
DAVACININ, DAVALIYA AİT ÖZEL EĞİTİM KURUMUNDAKİ İŞ SÖZLEŞMESİNİN KANUN GEREĞİ BELİRLİ SÜRELİ OLMASI SEBEBİYLE KIDEM TAZMİNATINA HAK KAZANDIĞININ KABULÜ HK.
- İşçinin, iş arama iznini kullanmak istemesi ve isteğin işveren tarafından kabul edilmesi halinde, bunun yıllık izin talebi olarak anlaşılmaması gerektiği hk.
İşçinin, iş arama iznini kullanmak istemesi ve isteğin işveren tarafından kabul edilmesi halinde, bunun yıllık izin talebi olarak anlaşılmaması gerektiği hk.
İşçININ, Iş ARAMA IZNINI KULLANMAK ISTEMESI VE ISTEğIN IşVEREN TARAFıNDAN KABUL EDILMESI HALINDE, BUNUN YıLLıK IZIN TALEBI OLARAK ANLAşıLMAMASı GEREKTIğI HK.
İŞÇİNİN, İŞ ARAMA İZNİNİ KULLANMAK İSTEMESİ VE İSTEĞİN İŞVEREN TARAFINDAN KABUL EDİLMESİ HALİNDE, BUNUN YILLIK İZİN TALEBİ OLARAK ANLAŞILMAMASI GEREKTİĞİ HK.
- Tanıkların aynı işverene karşı davalarının olmasının başlı başına tanıklığı geçersiz kılmayacağı gibi bunun tanık anlatımlarını değerden düşürücü bir sebep olarak sayılamayacağı hk.
tanıkların aynı işverene karşı davalarının olmasının başlı başına tanıklığı geçersiz kılmayacağı gibi bunun tanık anlatımlarını değerden düşürücü bir sebep olarak sayılamayacağı hk.
TANıKLARıN AYNı IşVERENE KARşı DAVALARıNıN OLMASıNıN BAşLı BAşıNA TANıKLığı GEçERSIZ KıLMAYACAğı GIBI BUNUN TANıK ANLATıMLARıNı DEğERDEN DüşüRüCü BIR SEBEP OLARAK SAYıLAMAYACAğı HK.
TANIKLARIN AYNI İŞVERENE KARŞI DAVALARININ OLMASININ BAŞLI BAŞINA TANIKLIĞI GEÇERSİZ KILMAYACAĞI GİBİ BUNUN TANIK ANLATIMLARINI DEĞERDEN DÜŞÜRÜCÜ BİR SEBEP OLARAK SAYILAMAYACAĞI HK.
- Prim ve ikramiyenin ücretin eki olduğu hk.
prim ve ikramiyenin ücretin eki olduğu hk.
PRIM VE IKRAMIYENIN üCRETIN EKI OLDUğU HK.
PRİM VE İKRAMİYENİN ÜCRETİN EKİ OLDUĞU HK.
- Primin kişiye özgü olması sebebiyle, ikramiyeden farklı olarak prim ödemelerinin genel bir nitelik taşımasının gerekmediği hk.
primin kişiye özgü olması sebebiyle, ikramiyeden farklı olarak prim ödemelerinin genel bir nitelik taşımasının gerekmediği hk.
PRIMIN KIşIYE öZGü OLMASı SEBEBIYLE, IKRAMIYEDEN FARKLı OLARAK PRIM öDEMELERININ GENEL BIR NITELIK TAşıMASıNıN GEREKMEDIğI HK.
PRİMİN KİŞİYE ÖZGÜ OLMASI SEBEBİYLE, İKRAMİYEDEN FARKLI OLARAK PRİM ÖDEMELERİNİN GENEL BİR NİTELİK TAŞIMASININ GEREKMEDİĞİ HK.
- İşveren tarafından ayrımı haklı kılan geçerli nedenler olmadığı sürece, prim uygulaması yönünden de işverenin eşit davranma borcunun söz konusu olduğu hk.
İşveren tarafından ayrımı haklı kılan geçerli nedenler olmadığı sürece, prim uygulaması yönünden de işverenin eşit davranma borcunun söz konusu olduğu hk.
İşVEREN TARAFıNDAN AYRıMı HAKLı KıLAN GEçERLI NEDENLER OLMADığı SüRECE, PRIM UYGULAMASı YöNüNDEN DE IşVERENIN EşIT DAVRANMA BORCUNUN SöZ KONUSU OLDUğU HK.
İŞVEREN TARAFINDAN AYRIMI HAKLI KILAN GEÇERLİ NEDENLER OLMADIĞI SÜRECE, PRİM UYGULAMASI YÖNÜNDEN DE İŞVERENİN EŞİT DAVRANMA BORCUNUN SÖZ KONUSU OLDUĞU HK.
- İşçinin prime hak kazanması için işyerinde prim ödemesini gerektiren dönemin sonuna kadar çalışmış olmasının gerekmediği, işyerinde çalışılan süreyle sınırlı olmak üzere işçinin prim talep hakkının oluğu hk.
İşçinin prime hak kazanması için işyerinde prim ödemesini gerektiren dönemin sonuna kadar çalışmış olmasının gerekmediği, işyerinde çalışılan süreyle sınırlı olmak üzere işçinin prim talep hakkının oluğu hk.
İşçININ PRIME HAK KAZANMASı IçIN IşYERINDE PRIM öDEMESINI GEREKTIREN DöNEMIN SONUNA KADAR çALışMış OLMASıNıN GEREKMEDIğI, IşYERINDE çALışıLAN SüREYLE SıNıRLı OLMAK üZERE IşçININ PRIM TALEP HAKKıNıN OLUğU HK.
İŞÇİNİN PRİME HAK KAZANMASI İÇİN İŞYERİNDE PRİM ÖDEMESİNİ GEREKTİREN DÖNEMİN SONUNA KADAR ÇALIŞMIŞ OLMASININ GEREKMEDİĞİ, İŞYERİNDE ÇALIŞILAN SÜREYLE SINIRLI OLMAK ÜZERE İŞÇİNİN PRİM TALEP HAKKININ OLUĞU HK.
- İş sözleşmesinde kararlaştırılmamış olsa dahi, işverence tek taraflı olarak düzenli şekilde yapılan prim ödemesinin işyeri şartı niteliğinde olduğu hk.
İş sözleşmesinde kararlaştırılmamış olsa dahi, işverence tek taraflı olarak düzenli şekilde yapılan prim ödemesinin işyeri şartı niteliğinde olduğu hk.
İş SöZLEşMESINDE KARARLAşTıRıLMAMış OLSA DAHI, IşVERENCE TEK TARAFLı OLARAK DüZENLI şEKILDE YAPıLAN PRIM öDEMESININ IşYERI şARTı NITELIğINDE OLDUğU HK.
İŞ SÖZLEŞMESİNDE KARARLAŞTIRILMAMIŞ OLSA DAHİ, İŞVERENCE TEK TARAFLI OLARAK DÜZENLİ ŞEKİLDE YAPILAN PRİM ÖDEMESİNİN İŞYERİ ŞARTI NİTELİĞİNDE OLDUĞU HK.
- Toplu iş sözleşmesi ile öngörülen primler yönünden değişikliğin, işçinin bireysel feragati ile dahi geçerli olmadığı hk.
toplu iş sözleşmesi ile öngörülen primler yönünden değişikliğin, işçinin bireysel feragati ile dahi geçerli olmadığı hk.
TOPLU Iş SöZLEşMESI ILE öNGöRüLEN PRIMLER YöNüNDEN DEğIşIKLIğIN, IşçININ BIREYSEL FERAGATI ILE DAHI GEçERLI OLMADığı HK.
TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İLE ÖNGÖRÜLEN PRİMLER YÖNÜNDEN DEĞİŞİKLİĞİN, İŞÇİNİN BİREYSEL FERAGATİ İLE DAHİ GEÇERLİ OLMADIĞI HK.
- Primlerin ödendiğini ispat yükünün işverene ait olduğu hk.
primlerin ödendiğini ispat yükünün işverene ait olduğu hk.
PRIMLERIN öDENDIğINI ISPAT YüKüNüN IşVERENE AIT OLDUğU HK.
PRİMLERİN ÖDENDİĞİNİ İSPAT YÜKÜNÜN İŞVERENE AİT OLDUĞU HK.
- İşçi ve işveren arasında prim ödeme günü açıkça kararlaştırılmamışsa temerrüt için işçinin ihtarının gerektiği hk.
İşçi ve işveren arasında prim ödeme günü açıkça kararlaştırılmamışsa temerrüt için işçinin ihtarının gerektiği hk.
İşçI VE IşVEREN ARASıNDA PRIM öDEME GüNü AçıKçA KARARLAşTıRıLMAMışSA TEMERRüT IçIN IşçININ IHTARıNıN GEREKTIğI HK.
İŞÇİ VE İŞVEREN ARASINDA PRİM ÖDEME GÜNÜ AÇIKÇA KARARLAŞTIRILMAMIŞSA TEMERRÜT İÇİN İŞÇİNİN İHTARININ GEREKTİĞİ HK.
- Prim uygulaması bireysel iş sözleşmesinden veya işyeri uygulamalarından doğmaktaysa, gününde ödenmeyen primlere bankalarca mevduata uygulanan en yüksek faizin uygulanması gerektiği hk.
prim uygulaması bireysel iş sözleşmesinden veya işyeri uygulamalarından doğmaktaysa, gününde ödenmeyen primlere bankalarca mevduata uygulanan en yüksek faizin uygulanması gerektiği hk.
PRIM UYGULAMASı BIREYSEL Iş SöZLEşMESINDEN VEYA IşYERI UYGULAMALARıNDAN DOğMAKTAYSA, GüNüNDE öDENMEYEN PRIMLERE BANKALARCA MEVDUATA UYGULANAN EN YüKSEK FAIZIN UYGULANMASı GEREKTIğI HK.
PRİM UYGULAMASI BİREYSEL İŞ SÖZLEŞMESİNDEN VEYA İŞYERİ UYGULAMALARINDAN DOĞMAKTAYSA, GÜNÜNDE ÖDENMEYEN PRİMLERE BANKALARCA MEVDUATA UYGULANAN EN YÜKSEK FAİZİN UYGULANMASI GEREKTİĞİ HK.
- İşçinin, kendi adına işverenin müşterisi olabilecek kişilerin işlerini yapması halinde, sadakat ve bağlılık yükümlülüğünü ihlal ettiğinin kabulü hk.
İşçinin, kendi adına işverenin müşterisi olabilecek kişilerin işlerini yapması halinde, sadakat ve bağlılık yükümlülüğünü ihlal ettiğinin kabulü hk.
İşçININ, KENDI ADıNA IşVERENIN MüşTERISI OLABILECEK KIşILERIN IşLERINI YAPMASı HALINDE, SADAKAT VE BAğLıLıK YüKüMLüLüğüNü IHLAL ETTIğININ KABULü HK.
İŞÇİNİN, KENDİ ADINA İŞVERENİN MÜŞTERİSİ OLABİLECEK KİŞİLERİN İŞLERİNİ YAPMASI HALİNDE, SADAKAT VE BAĞLILIK YÜKÜMLÜLÜĞÜNÜ İHLAL ETTİĞİNİN KABULÜ HK.
- İş yerinin devir edildiği ve yeni işyerinde çalışmaya başlayan işçinin kısa bir süre sonra iş akdinin sonlandırılması halinin, feshin haklılığı ve işe iade davası açısından değerlendirildiği kr.
İş yerinin devir edildiği ve yeni işyerinde çalışmaya başlayan işçinin kısa bir süre sonra iş akdinin sonlandırılması halinin, feshin haklılığı ve işe iade davası açısından değerlendirildiği kr.
İş YERININ DEVIR EDILDIğI VE YENI IşYERINDE çALışMAYA BAşLAYAN IşçININ KıSA BIR SüRE SONRA Iş AKDININ SONLANDıRıLMASı HALININ, FESHIN HAKLıLığı VE IşE IADE DAVASı AçıSıNDAN DEğERLENDIRILDIğI KR.
İŞ YERİNİN DEVİR EDİLDİĞİ VE YENİ İŞYERİNDE ÇALIŞMAYA BAŞLAYAN İŞÇİNİN KISA BİR SÜRE SONRA İŞ AKDİNİN SONLANDIRILMASI HALİNİN, FESHİN HAKLILIĞI VE İŞE İADE DAVASI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLDİĞİ KR.
- İşçilik alacaklarına ilişkin davalarda, zamanaşımının müteselsil borçlu işverenlerden birine karşı kesilmesi halinde diğerlerine karşı da kesilmiş olacağı hk.
İşçilik alacaklarına ilişkin davalarda, zamanaşımının müteselsil borçlu işverenlerden birine karşı kesilmesi halinde diğerlerine karşı da kesilmiş olacağı hk.
İşçILIK ALACAKLARıNA ILIşKIN DAVALARDA, ZAMANAşıMıNıN MüTESELSIL BORçLU IşVERENLERDEN BIRINE KARşı KESILMESI HALINDE DIğERLERINE KARşı DA KESILMIş OLACAğı HK.
İŞÇİLİK ALACAKLARINA İLİŞKİN DAVALARDA, ZAMANAŞIMININ MÜTESELSİL BORÇLU İŞVERENLERDEN BİRİNE KARŞI KESİLMESİ HALİNDE DİĞERLERİNE KARŞI DA KESİLMİŞ OLACAĞI HK.
- Kıdem ihbar, tatil ve asgari geçim indirimi alacakları için hangi tarihten ve hangi oranı üzerinden faiz hesaplanacağı hk.
kıdem ihbar, tatil ve asgari geçim indirimi alacakları için hangi tarihten ve hangi oranı üzerinden faiz hesaplanacağı hk.
KıDEM IHBAR, TATIL VE ASGARI GEçIM INDIRIMI ALACAKLARı IçIN HANGI TARIHTEN VE HANGI ORANı üZERINDEN FAIZ HESAPLANACAğı HK.
KIDEM İHBAR, TATİL VE ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ ALACAKLARI İÇİN HANGİ TARİHTEN VE HANGİ ORANI ÜZERİNDEN FAİZ HESAPLANACAĞI HK.
- Geçici iş göremezlik tutarının, kusur oranı – maaş – SGK tarafından yapılan ödemeler göz önünde tutularak örnek hesaplama içeren Kr.
geçici iş göremezlik tutarının, kusur oranı – maaş – sgk tarafından yapılan ödemeler göz önünde tutularak örnek hesaplama içeren kr.
GEçICI Iş GöREMEZLIK TUTARıNıN, KUSUR ORANı – MAAş – SGK TARAFıNDAN YAPıLAN öDEMELER GöZ öNüNDE TUTULARAK öRNEK HESAPLAMA IçEREN KR.
GEÇİCİ İŞ GÖREMEZLİK TUTARININ, KUSUR ORANI – MAAŞ – SGK TARAFINDAN YAPILAN ÖDEMELER GÖZ ÖNÜNDE TUTULARAK ÖRNEK HESAPLAMA İÇEREN KR.
- İş kazası nedeni ile hesaplanacak manevi tazminat miktarının nasıl belirleneceği hakkında örnek Kr.
İş kazası nedeni ile hesaplanacak manevi tazminat miktarının nasıl belirleneceği hakkında örnek kr.
İş KAZASı NEDENI ILE HESAPLANACAK MANEVI TAZMINAT MIKTARıNıN NASıL BELIRLENECEğI HAKKıNDA öRNEK KR.
İŞ KAZASI NEDENİ İLE HESAPLANACAK MANEVİ TAZMİNAT MİKTARININ NASIL BELİRLENECEĞİ HAKKINDA ÖRNEK KR.
- İş kazası nedeniyle işçi sürekli iş göremez duruma düşmese bile, kazalı işçinin çalışmadığı süre için SGK tarafından ödenen geçici iş göremezlik ödeneği, çalışması halinde alacağı ücreti karşılamıyorsa, bu zararının tazminini
İş kazası nedeniyle işçi sürekli iş göremez duruma düşmese bile, kazalı işçinin çalışmadığı süre için sgk tarafından ödenen geçici iş göremezlik ödeneği, çalışması halinde alacağı ücreti karşılamıyorsa, bu zararının tazminini
İş KAZASı NEDENIYLE IşçI SüREKLI Iş GöREMEZ DURUMA DüşMESE BILE, KAZALı IşçININ çALışMADığı SüRE IçIN SGK TARAFıNDAN öDENEN GEçICI Iş GöREMEZLIK öDENEğI, çALışMASı HALINDE ALACAğı üCRETI KARşıLAMıYORSA, BU ZARARıNıN TAZMININI
İŞ KAZASI NEDENİYLE İŞÇİ SÜREKLİ İŞ GÖREMEZ DURUMA DÜŞMESE BİLE, KAZALI İŞÇİNİN ÇALIŞMADIĞI SÜRE İÇİN SGK TARAFINDAN ÖDENEN GEÇİCİ İŞ GÖREMEZLİK ÖDENEĞİ, ÇALIŞMASI HALİNDE ALACAĞI ÜCRETİ KARŞILAMIYORSA, BU ZARARININ TAZMİNİNİ
- İş kazalarında sürekli beden gücü kaybı oluşmasa da kazalının iş göremezlik oranının %0 olarak kabul edileceği hk.
İş kazalarında sürekli beden gücü kaybı oluşmasa da kazalının iş göremezlik oranının %0 olarak kabul edileceği hk.
İş KAZALARıNDA SüREKLI BEDEN GüCü KAYBı OLUşMASA DA KAZALıNıN Iş GöREMEZLIK ORANıNıN %0 OLARAK KABUL EDILECEğI HK.
İŞ KAZALARINDA SÜREKLİ BEDEN GÜCÜ KAYBI OLUŞMASA DA KAZALININ İŞ GÖREMEZLİK ORANININ %0 OLARAK KABUL EDİLECEĞİ HK.
- İş kazalarında Yüksek Sağlık Kurulunca verilen kararlara itiraz edilmesi halinde, incelemenin Adli Tıp Kurumu İhtisas Kurulunca ve Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu aracılığıyla yaptırılması gerektiği hk.
İş kazalarında yüksek sağlık kurulunca verilen kararlara itiraz edilmesi halinde, incelemenin adli tıp kurumu İhtisas kurulunca ve adli tıp kurumu genel kurulu aracılığıyla yaptırılması gerektiği hk.
İş KAZALARıNDA YüKSEK SAğLıK KURULUNCA VERILEN KARARLARA ITIRAZ EDILMESI HALINDE, INCELEMENIN ADLI TıP KURUMU İHTISAS KURULUNCA VE ADLI TıP KURUMU GENEL KURULU ARACıLığıYLA YAPTıRıLMASı GEREKTIğI HK.
İŞ KAZALARINDA YÜKSEK SAĞLIK KURULUNCA VERİLEN KARARLARA İTİRAZ EDİLMESİ HALİNDE, İNCELEMENİN ADLİ TIP KURUMU İHTİSAS KURULUNCA VE ADLİ TIP KURUMU GENEL KURULU ARACILIĞIYLA YAPTIRILMASI GEREKTİĞİ HK.
- İşçinin ücretinin gerçeğe uygun şekilde SGK’ya bildirilmemesinin, işçi açısından haklı bir fesih nedeni olduğu hk.
İşçinin ücretinin gerçeğe uygun şekilde sgk’ya bildirilmemesinin, işçi açısından haklı bir fesih nedeni olduğu hk.
İşçININ üCRETININ GERçEğE UYGUN şEKILDE SGK’YA BILDIRILMEMESININ, IşçI AçıSıNDAN HAKLı BIR FESIH NEDENI OLDUğU HK.
İŞÇİNİN ÜCRETİNİN GERÇEĞE UYGUN ŞEKİLDE SGK’YA BİLDİRİLMEMESİNİN, İŞÇİ AÇISINDAN HAKLI BİR FESİH NEDENİ OLDUĞU HK.
- İşe iade davası sürecinde işçinin ölmesi halinde, işe başlatmama ve boşta geçen süreye ilişkin tazminatın nasıl hesap edilmesi ve mirasçılara ödenmesi gerektiği hakkında örnek Kr.
İşe iade davası sürecinde işçinin ölmesi halinde, işe başlatmama ve boşta geçen süreye ilişkin tazminatın nasıl hesap edilmesi ve mirasçılara ödenmesi gerektiği hakkında örnek kr.
İşE IADE DAVASı SüRECINDE IşçININ öLMESI HALINDE, IşE BAşLATMAMA VE BOşTA GEçEN SüREYE ILIşKIN TAZMINATıN NASıL HESAP EDILMESI VE MIRASçıLARA öDENMESI GEREKTIğI HAKKıNDA öRNEK KR.
İŞE İADE DAVASI SÜRECİNDE İŞÇİNİN ÖLMESİ HALİNDE, İŞE BAŞLATMAMA VE BOŞTA GEÇEN SÜREYE İLİŞKİN TAZMİNATIN NASIL HESAP EDİLMESİ VE MİRASÇILARA ÖDENMESİ GEREKTİĞİ HAKKINDA ÖRNEK KR.
- İşe iade davası sürecinde işçinin ölmesi halinde, işe başlatmama ve boşta geçen süreye ilişkin tazminatın nasıl hesap edilmesi ve mirasçılara ödenmesi gerektiği hakkında örnek Kr.
İşe iade davası sürecinde işçinin ölmesi halinde, işe başlatmama ve boşta geçen süreye ilişkin tazminatın nasıl hesap edilmesi ve mirasçılara ödenmesi gerektiği hakkında örnek kr.
İşE IADE DAVASı SüRECINDE IşçININ öLMESI HALINDE, IşE BAşLATMAMA VE BOşTA GEçEN SüREYE ILIşKIN TAZMINATıN NASıL HESAP EDILMESI VE MIRASçıLARA öDENMESI GEREKTIğI HAKKıNDA öRNEK KR.
İŞE İADE DAVASI SÜRECİNDE İŞÇİNİN ÖLMESİ HALİNDE, İŞE BAŞLATMAMA VE BOŞTA GEÇEN SÜREYE İLİŞKİN TAZMİNATIN NASIL HESAP EDİLMESİ VE MİRASÇILARA ÖDENMESİ GEREKTİĞİ HAKKINDA ÖRNEK KR.
- İşçinin tüm haklarından feragat ederek iş sözleşmesini sonlandırılmasının, hayatın olağan akışına aykırı olduğu hk
İşçinin tüm haklarından feragat ederek iş sözleşmesini sonlandırılmasının, hayatın olağan akışına aykırı olduğu hk
İşçININ TüM HAKLARıNDAN FERAGAT EDEREK Iş SöZLEşMESINI SONLANDıRıLMASıNıN, HAYATıN OLAğAN AKışıNA AYKıRı OLDUğU HK
İŞÇİNİN TÜM HAKLARINDAN FERAGAT EDEREK İŞ SÖZLEŞMESİNİ SONLANDIRILMASININ, HAYATIN OLAĞAN AKIŞINA AYKIRI OLDUĞU HK
- İş sözleşmesinde fazla mesainin aylık ücrete dahil olduğu belirtilmiş ise, fazla mesai nasıl hesap edilir?
İş sözleşmesinde fazla mesainin aylık ücrete dahil olduğu belirtilmiş ise, fazla mesai nasıl hesap edilir?
İş SöZLEşMESINDE FAZLA MESAININ AYLıK üCRETE DAHIL OLDUğU BELIRTILMIş ISE, FAZLA MESAI NASıL HESAP EDILIR?
İŞ SÖZLEŞMESİNDE FAZLA MESAİNİN AYLIK ÜCRETE DAHİL OLDUĞU BELİRTİLMİŞ İSE, FAZLA MESAİ NASIL HESAP EDİLİR?
- İşçinin ödenmeyen fazla mesai ücret alacakları nedeni ile iş akdini haklı nedenle feshedebileceği ve bu durumda kıdem tazminatına hak kazanacağı hk.
İşçinin ödenmeyen fazla mesai ücret alacakları nedeni ile iş akdini haklı nedenle feshedebileceği ve bu durumda kıdem tazminatına hak kazanacağı hk.
İşçININ öDENMEYEN FAZLA MESAI üCRET ALACAKLARı NEDENI ILE Iş AKDINI HAKLı NEDENLE FESHEDEBILECEğI VE BU DURUMDA KıDEM TAZMINATıNA HAK KAZANACAğı HK.
İŞÇİNİN ÖDENMEYEN FAZLA MESAİ ÜCRET ALACAKLARI NEDENİ İLE İŞ AKDİNİ HAKLI NEDENLE FESHEDEBİLECEĞİ VE BU DURUMDA KIDEM TAZMİNATINA HAK KAZANACAĞI HK.
- İş yerinin daha uzak bir yere taşınması halinde, işçi iş sözleşmesini haklı nedenle fesih edebilir mi?
İş yerinin daha uzak bir yere taşınması halinde, işçi iş sözleşmesini haklı nedenle fesih edebilir mi?
İş YERININ DAHA UZAK BIR YERE TAşıNMASı HALINDE, IşçI Iş SöZLEşMESINI HAKLı NEDENLE FESIH EDEBILIR MI?
İŞ YERİNİN DAHA UZAK BİR YERE TAŞINMASI HALİNDE, İŞÇİ İŞ SÖZLEŞMESİNİ HAKLI NEDENLE FESİH EDEBİLİR Mİ?
- İşçinin kendi işini kurmak için istifa etmesi halinde ihbar tazminatına hak kazanamayacağı hk.
İşçinin kendi işini kurmak için istifa etmesi halinde ihbar tazminatına hak kazanamayacağı hk.
İşçININ KENDI IşINI KURMAK IçIN ISTIFA ETMESI HALINDE IHBAR TAZMINATıNA HAK KAZANAMAYACAğı HK.
İŞÇİNİN KENDİ İŞİNİ KURMAK İÇİN İSTİFA ETMESİ HALİNDE İHBAR TAZMİNATINA HAK KAZANAMAYACAĞI HK.
- İşçinin işyerine karşı gerçekleştirdiği eylemden dolayı hakkında ceza dosyası bulunmasının, işçilik alacakları açısından bir etkisinin olmayacağı hk.
İşçinin işyerine karşı gerçekleştirdiği eylemden dolayı hakkında ceza dosyası bulunmasının, işçilik alacakları açısından bir etkisinin olmayacağı hk.
İşçININ IşYERINE KARşı GERçEKLEşTIRDIğI EYLEMDEN DOLAYı HAKKıNDA CEZA DOSYASı BULUNMASıNıN, IşçILIK ALACAKLARı AçıSıNDAN BIR ETKISININ OLMAYACAğı HK.
İŞÇİNİN İŞYERİNE KARŞI GERÇEKLEŞTİRDİĞİ EYLEMDEN DOLAYI HAKKINDA CEZA DOSYASI BULUNMASININ, İŞÇİLİK ALACAKLARI AÇISINDAN BİR ETKİSİNİN OLMAYACAĞI HK.
- İşverenin tüm işçilik alacakları için sunduğu ibranamenin geçerli olabilmesi için ibranamenin iş sözleşmesi feshedildikten bir ay sonra yapılması ve ödemelerin bankaya yapılması gerektiği hk.
İşverenin tüm işçilik alacakları için sunduğu ibranamenin geçerli olabilmesi için ibranamenin iş sözleşmesi feshedildikten bir ay sonra yapılması ve ödemelerin bankaya yapılması gerektiği hk.
İşVERENIN TüM IşçILIK ALACAKLARı IçIN SUNDUğU IBRANAMENIN GEçERLI OLABILMESI IçIN IBRANAMENIN Iş SöZLEşMESI FESHEDILDIKTEN BIR AY SONRA YAPıLMASı VE öDEMELERIN BANKAYA YAPıLMASı GEREKTIğI HK.
İŞVERENİN TÜM İŞÇİLİK ALACAKLARI İÇİN SUNDUĞU İBRANAMENİN GEÇERLİ OLABİLMESİ İÇİN İBRANAMENİN İŞ SÖZLEŞMESİ FESHEDİLDİKTEN BİR AY SONRA YAPILMASI VE ÖDEMELERİN BANKAYA YAPILMASI GEREKTİĞİ HK.
- İşçinin işe iade davasından ibraname ile iş sözleşmesinin feshi esnasında feragat etmesinin, geçerli olmadığı hk.
İşçinin işe iade davasından ibraname ile iş sözleşmesinin feshi esnasında feragat etmesinin, geçerli olmadığı hk.
İşçININ IşE IADE DAVASıNDAN IBRANAME ILE Iş SöZLEşMESININ FESHI ESNASıNDA FERAGAT ETMESININ, GEçERLI OLMADığı HK.
İŞÇİNİN İŞE İADE DAVASINDAN İBRANAME İLE İŞ SÖZLEŞMESİNİN FESHİ ESNASINDA FERAGAT ETMESİNİN, GEÇERLİ OLMADIĞI HK.
- İş yerinde yapılan organizasyon değişikliği neticesinde, işçinin çalışacağı pozisyon kalmadığı gerekçesi ile iş sözleşmesinin feshinin, kötü niyetli kabul edileceği hk.
İş yerinde yapılan organizasyon değişikliği neticesinde, işçinin çalışacağı pozisyon kalmadığı gerekçesi ile iş sözleşmesinin feshinin, kötü niyetli kabul edileceği hk.
İş YERINDE YAPıLAN ORGANIZASYON DEğIşIKLIğI NETICESINDE, IşçININ çALışACAğı POZISYON KALMADığı GEREKçESI ILE Iş SöZLEşMESININ FESHININ, KöTü NIYETLI KABUL EDILECEğI HK.
İŞ YERİNDE YAPILAN ORGANİZASYON DEĞİŞİKLİĞİ NETİCESİNDE, İŞÇİNİN ÇALIŞACAĞI POZİSYON KALMADIĞI GEREKÇESİ İLE İŞ SÖZLEŞMESİNİN FESHİNİN, KÖTÜ NİYETLİ KABUL EDİLECEĞİ HK.
- İşçinin, davasını işverenin adresinde bulunan İş Mahkemesinde açabileceği gibi kendisinin fiilen çalıştığı yerin bulunduğu iş mahkemesinde de davasını açabileceği hk.
İşçinin, davasını işverenin adresinde bulunan İş mahkemesinde açabileceği gibi kendisinin fiilen çalıştığı yerin bulunduğu iş mahkemesinde de davasını açabileceği hk.
İşçININ, DAVASıNı IşVERENIN ADRESINDE BULUNAN İş MAHKEMESINDE AçABILECEğI GIBI KENDISININ FIILEN çALışTığı YERIN BULUNDUğU Iş MAHKEMESINDE DE DAVASıNı AçABILECEğI HK.
İŞÇİNİN, DAVASINI İŞVERENİN ADRESİNDE BULUNAN İŞ MAHKEMESİNDE AÇABİLECEĞİ GİBİ KENDİSİNİN FİİLEN ÇALIŞTIĞI YERİN BULUNDUĞU İŞ MAHKEMESİNDE DE DAVASINI AÇABİLECEĞİ HK.
- Alt işverenin değişmesi halinde, üst ve değişen alt işvereninişçi alacaklarına ilişkin sorumlulukları hakkında açıklayıcı örnek Kr.
alt işverenin değişmesi halinde, üst ve değişen alt işvereninişçi alacaklarına ilişkin sorumlulukları hakkında açıklayıcı örnek kr.
ALT IşVERENIN DEğIşMESI HALINDE, üST VE DEğIşEN ALT IşVERENINIşçI ALACAKLARıNA ILIşKIN SORUMLULUKLARı HAKKıNDA AçıKLAYıCı öRNEK KR.
ALT İŞVERENİN DEĞİŞMESİ HALİNDE, ÜST VE DEĞİŞEN ALT İŞVERENİNİŞÇİ ALACAKLARINA İLİŞKİN SORUMLULUKLARI HAKKINDA AÇIKLAYICI ÖRNEK KR.
- İhbar - tazminatı ve genel tatil ücretlerine hangi faiz oranının uygulanacağına ilişkin açıklayıcı Kr.
İhbar - tazminatı ve genel tatil ücretlerine hangi faiz oranının uygulanacağına ilişkin açıklayıcı kr.
İHBAR - TAZMINATı VE GENEL TATIL üCRETLERINE HANGI FAIZ ORANıNıN UYGULANACAğıNA ILIşKIN AçıKLAYıCı KR.
İHBAR - TAZMİNATI VE GENEL TATİL ÜCRETLERİNE HANGİ FAİZ ORANININ UYGULANACAĞINA İLİŞKİN AÇIKLAYICI KR.
- İşçinin aldığı ücret tartışmalı olduğunda imzalı bordrolar olsa dahi emsal ücretin ne olabileceğinin araştırılması, işçinin yaptığı iş ve kıdemi de değerlendirilerek işçinin alabileceği ücretin belirlenmesi gerektiği hk.
İşçinin aldığı ücret tartışmalı olduğunda imzalı bordrolar olsa dahi emsal ücretin ne olabileceğinin araştırılması, işçinin yaptığı iş ve kıdemi de değerlendirilerek işçinin alabileceği ücretin belirlenmesi gerektiği hk.
İşçININ ALDığı üCRET TARTışMALı OLDUğUNDA IMZALı BORDROLAR OLSA DAHI EMSAL üCRETIN NE OLABILECEğININ ARAşTıRıLMASı, IşçININ YAPTığı Iş VE KıDEMI DE DEğERLENDIRILEREK IşçININ ALABILECEğI üCRETIN BELIRLENMESI GEREKTIğI HK.
İŞÇİNİN ALDIĞI ÜCRET TARTIŞMALI OLDUĞUNDA İMZALI BORDROLAR OLSA DAHİ EMSAL ÜCRETİN NE OLABİLECEĞİNİN ARAŞTIRILMASI, İŞÇİNİN YAPTIĞI İŞ VE KIDEMİ DE DEĞERLENDİRİLEREK İŞÇİNİN ALABİLECEĞİ ÜCRETİN BELİRLENMESİ GEREKTİĞİ HK.
- İşçinin fazla çalışma yaptığını ispatlarken işyeri giriş-çıkış ve puantaj kayıtlarını yazılı delil olarak kullanabileceği hk.
İşçinin fazla çalışma yaptığını ispatlarken işyeri giriş-çıkış ve puantaj kayıtlarını yazılı delil olarak kullanabileceği hk.
İşçININ FAZLA çALışMA YAPTığıNı ISPATLARKEN IşYERI GIRIş-çıKış VE PUANTAJ KAYıTLARıNı YAZıLı DELIL OLARAK KULLANABILECEğI HK.
İŞÇİNİN FAZLA ÇALIŞMA YAPTIĞINI İSPATLARKEN İŞYERİ GİRİŞ-ÇIKIŞ VE PUANTAJ KAYITLARINI YAZILI DELİL OLARAK KULLANABİLECEĞİ HK.
- Fazla çalışmanın ispatında dinlenen tanıkların işçi ile aynı işyerinde çalışan, çalışma gün ve saatlerini bilen kişiler olması gerektiği hk.
fazla çalışmanın ispatında dinlenen tanıkların işçi ile aynı işyerinde çalışan, çalışma gün ve saatlerini bilen kişiler olması gerektiği hk.
FAZLA çALışMANıN ISPATıNDA DINLENEN TANıKLARıN IşçI ILE AYNı IşYERINDE çALışAN, çALışMA GüN VE SAATLERINI BILEN KIşILER OLMASı GEREKTIğI HK.
FAZLA ÇALIŞMANIN İSPATINDA DİNLENEN TANIKLARIN İŞÇİ İLE AYNI İŞYERİNDE ÇALIŞAN, ÇALIŞMA GÜN VE SAATLERİNİ BİLEN KİŞİLER OLMASI GEREKTİĞİ HK.
- Fazla çalışmanın ispatında, tanık beyanlarının sadece işçiyle birlikte çalıştığı dönem için fazla çalışmayı ispatlayabileceği hk.
fazla çalışmanın ispatında, tanık beyanlarının sadece işçiyle birlikte çalıştığı dönem için fazla çalışmayı ispatlayabileceği hk.
FAZLA çALışMANıN ISPATıNDA, TANıK BEYANLARıNıN SADECE IşçIYLE BIRLIKTE çALışTığı DöNEM IçIN FAZLA çALışMAYı ISPATLAYABILECEğI HK.
FAZLA ÇALIŞMANIN İSPATINDA, TANIK BEYANLARININ SADECE İŞÇİYLE BİRLİKTE ÇALIŞTIĞI DÖNEM İÇİN FAZLA ÇALIŞMAYI İSPATLAYABİLECEĞİ HK.
- Fazla çalışmanın ispatında işçi ve işverenle husumet içinde olan tanık beyanlarının dikkate alınarak tespit yapılmaması gerektiği hk.
fazla çalışmanın ispatında işçi ve işverenle husumet içinde olan tanık beyanlarının dikkate alınarak tespit yapılmaması gerektiği hk.
FAZLA çALışMANıN ISPATıNDA IşçI VE IşVERENLE HUSUMET IçINDE OLAN TANıK BEYANLARıNıN DIKKATE ALıNARAK TESPIT YAPıLMAMASı GEREKTIğI HK.
FAZLA ÇALIŞMANIN İSPATINDA İŞÇİ VE İŞVERENLE HUSUMET İÇİNDE OLAN TANIK BEYANLARININ DİKKATE ALINARAK TESPİT YAPILMAMASI GEREKTİĞİ HK.
- Belirsiz alacak davasının, kısmen eda davası ile birlikte külli tespit davası olarak da açılabilmesinin imkan dahilinde olduğu hk.
belirsiz alacak davasının, kısmen eda davası ile birlikte külli tespit davası olarak da açılabilmesinin imkan dahilinde olduğu hk.
BELIRSIZ ALACAK DAVASıNıN, KıSMEN EDA DAVASı ILE BIRLIKTE KüLLI TESPIT DAVASı OLARAK DA AçıLABILMESININ IMKAN DAHILINDE OLDUğU HK.
BELİRSİZ ALACAK DAVASININ, KISMEN EDA DAVASI İLE BİRLİKTE KÜLLİ TESPİT DAVASI OLARAK DA AÇILABİLMESİNİN İMKAN DAHİLİNDE OLDUĞU HK.
- Dava açıldığı anda alacağın tamamı için zamanaşımı kesileceğinden, ıslahta zamanaşımı itirazının dikkate alınamaması gerektiği hk.
dava açıldığı anda alacağın tamamı için zamanaşımı kesileceğinden, ıslahta zamanaşımı itirazının dikkate alınamaması gerektiği hk.
DAVA AçıLDığı ANDA ALACAğıN TAMAMı IçIN ZAMANAşıMı KESILECEğINDEN, ıSLAHTA ZAMANAşıMı ITIRAZıNıN DIKKATE ALıNAMAMASı GEREKTIğI HK.
DAVA AÇILDIĞI ANDA ALACAĞIN TAMAMI İÇİN ZAMANAŞIMI KESİLECEĞİNDEN, ISLAHTA ZAMANAŞIMI İTİRAZININ DİKKATE ALINAMAMASI GEREKTİĞİ HK.
- İşçi tanığının işverene karşı davasının bulunmasının, tanık beyanlarının geçersizliği ve/veya değersizliği sonucunu doğurmayacağı hk.
İşçi tanığının işverene karşı davasının bulunmasının, tanık beyanlarının geçersizliği ve/veya değersizliği sonucunu doğurmayacağı hk.
İşçI TANığıNıN IşVERENE KARşı DAVASıNıN BULUNMASıNıN, TANıK BEYANLARıNıN GEçERSIZLIğI VE/VEYA DEğERSIZLIğI SONUCUNU DOğURMAYACAğı HK.
İŞÇİ TANIĞININ İŞVERENE KARŞI DAVASININ BULUNMASININ, TANIK BEYANLARININ GEÇERSİZLİĞİ VE/VEYA DEĞERSİZLİĞİ SONUCUNU DOĞURMAYACAĞI HK.
- Davacı tanığının aldığı maaşın davalı ile eşit olmayabileceği, işçilerin farklı ücret üzerinden anlaşma sağlayabileceği hk
davacı tanığının aldığı maaşın davalı ile eşit olmayabileceği, işçilerin farklı ücret üzerinden anlaşma sağlayabileceği hk
DAVACı TANığıNıN ALDığı MAAşıN DAVALı ILE EşIT OLMAYABILECEğI, IşçILERIN FARKLı üCRET üZERINDEN ANLAşMA SAğLAYABILECEğI HK
DAVACI TANIĞININ ALDIĞI MAAŞIN DAVALI İLE EŞİT OLMAYABİLECEĞİ, İŞÇİLERİN FARKLI ÜCRET ÜZERİNDEN ANLAŞMA SAĞLAYABİLECEĞİ HK
- Davacı tanıklarının vardiyalı çalışmaya ilişkin net olmayan ifadeleri mahkemece nasıl değerlendirileceği hk.
davacı tanıklarının vardiyalı çalışmaya ilişkin net olmayan ifadeleri mahkemece nasıl değerlendirileceği hk.
DAVACı TANıKLARıNıN VARDIYALı çALışMAYA ILIşKIN NET OLMAYAN IFADELERI MAHKEMECE NASıL DEğERLENDIRILECEğI HK.
DAVACI TANIKLARININ VARDİYALI ÇALIŞMAYA İLİŞKİN NET OLMAYAN İFADELERİ MAHKEMECE NASIL DEĞERLENDİRİLECEĞİ HK.
- İş sözleşmesine aykırı olarak işyerinde sigara içen işçinin bu davranışının işverene geçerli nedenle fesih hakkı verdiği hk.
İş sözleşmesine aykırı olarak işyerinde sigara içen işçinin bu davranışının işverene geçerli nedenle fesih hakkı verdiği hk.
İş SöZLEşMESINE AYKıRı OLARAK IşYERINDE SIGARA IçEN IşçININ BU DAVRANışıNıN IşVERENE GEçERLI NEDENLE FESIH HAKKı VERDIğI HK.
İŞ SÖZLEŞMESİNE AYKIRI OLARAK İŞYERİNDE SİGARA İÇEN İŞÇİNİN BU DAVRANIŞININ İŞVERENE GEÇERLİ NEDENLE FESİH HAKKI VERDİĞİ HK.
- İş sözleşmelerinde düzenlenmiş olan ve iş ilişkisinin bitiminden sonra hüküm doğuran rekabet etmeme sözleşmelerine dayalı davalar, mutlak ticari dava olarak kabul edilebilir mi?
İş sözleşmelerinde düzenlenmiş olan ve iş ilişkisinin bitiminden sonra hüküm doğuran rekabet etmeme sözleşmelerine dayalı davalar, mutlak ticari dava olarak kabul edilebilir mi?
İş SöZLEşMELERINDE DüZENLENMIş OLAN VE Iş ILIşKISININ BITIMINDEN SONRA HüKüM DOğURAN REKABET ETMEME SöZLEşMELERINE DAYALı DAVALAR, MUTLAK TICARI DAVA OLARAK KABUL EDILEBILIR MI?
İŞ SÖZLEŞMELERİNDE DÜZENLENMİŞ OLAN VE İŞ İLİŞKİSİNİN BİTİMİNDEN SONRA HÜKÜM DOĞURAN REKABET ETMEME SÖZLEŞMELERİNE DAYALI DAVALAR, MUTLAK TİCARİ DAVA OLARAK KABUL EDİLEBİLİR Mİ?
- İş Mahkemelerinin bulunmadığı yerlerde iş davalarına bakmak üzere bir asliye hukuk mahkemesinin görevlendirileceği hk.
İş mahkemelerinin bulunmadığı yerlerde iş davalarına bakmak üzere bir asliye hukuk mahkemesinin görevlendirileceği hk.
İş MAHKEMELERININ BULUNMADığı YERLERDE Iş DAVALARıNA BAKMAK üZERE BIR ASLIYE HUKUK MAHKEMESININ GöREVLENDIRILECEğI HK.
İŞ MAHKEMELERİNİN BULUNMADIĞI YERLERDE İŞ DAVALARINA BAKMAK ÜZERE BİR ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNİN GÖREVLENDİRİLECEĞİ HK.
- İş davalarına bakmakla görevli asliye hukuk mahkemesine açılan dava "iş mahkemesi sıfatıyla" açılmamış ise, mahkemece nasıl hareket edilmelidir?
İş davalarına bakmakla görevli asliye hukuk mahkemesine açılan dava "iş mahkemesi sıfatıyla" açılmamış ise, mahkemece nasıl hareket edilmelidir?
İş DAVALARıNA BAKMAKLA GöREVLI ASLIYE HUKUK MAHKEMESINE AçıLAN DAVA "Iş MAHKEMESI SıFATıYLA" AçıLMAMış ISE, MAHKEMECE NASıL HAREKET EDILMELIDIR?
İŞ DAVALARINA BAKMAKLA GÖREVLİ ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNE AÇILAN DAVA "İŞ MAHKEMESİ SIFATIYLA" AÇILMAMIŞ İSE, MAHKEMECE NASIL HAREKET EDİLMELİDİR?
- Ev hizmetlerinde çalışan işçi ile ev sahibi işveren arasındaki uyuşmazlığın iş mahkemesinde mi - genel mahkemelerde görülmesi gerektiği hk.
ev hizmetlerinde çalışan işçi ile ev sahibi işveren arasındaki uyuşmazlığın iş mahkemesinde mi - genel mahkemelerde görülmesi gerektiği hk.
EV HIZMETLERINDE çALışAN IşçI ILE EV SAHIBI IşVEREN ARASıNDAKI UYUşMAZLığıN Iş MAHKEMESINDE MI - GENEL MAHKEMELERDE GöRüLMESI GEREKTIğI HK.
EV HİZMETLERİNDE ÇALIŞAN İŞÇİ İLE EV SAHİBİ İŞVEREN ARASINDAKİ UYUŞMAZLIĞIN İŞ MAHKEMESİNDE Mİ - GENEL MAHKEMELERDE GÖRÜLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Aile bireylerinin şoförlüğü yapan kişi İş Kanununa tabi midir?
aile bireylerinin şoförlüğü yapan kişi İş kanununa tabi midir?
AILE BIREYLERININ şOFöRLüğü YAPAN KIşI İş KANUNUNA TABI MIDIR?
AİLE BİREYLERİNİN ŞOFÖRLÜĞÜ YAPAN KİŞİ İŞ KANUNUNA TABİ MİDİR?
- Evde hastaya bakan hemşire ve çocuk eğiticisi İş Kanununa tabi midir?
evde hastaya bakan hemşire ve çocuk eğiticisi İş kanununa tabi midir?
EVDE HASTAYA BAKAN HEMşIRE VE çOCUK EğITICISI İş KANUNUNA TABI MIDIR?
EVDE HASTAYA BAKAN HEMŞİRE VE ÇOCUK EĞİTİCİSİ İŞ KANUNUNA TABİ MİDİR?
- İşçinin tutulduğu hastalığın tedavi edilemeyecek nitelikte olduğu ve bu durumun sağlık kurulunca belirlenmesi halinde, işe iade davasının reddi hk.
İşçinin tutulduğu hastalığın tedavi edilemeyecek nitelikte olduğu ve bu durumun sağlık kurulunca belirlenmesi halinde, işe iade davasının reddi hk.
İşçININ TUTULDUğU HASTALığıN TEDAVI EDILEMEYECEK NITELIKTE OLDUğU VE BU DURUMUN SAğLıK KURULUNCA BELIRLENMESI HALINDE, IşE IADE DAVASıNıN REDDI HK.
İŞÇİNİN TUTULDUĞU HASTALIĞIN TEDAVİ EDİLEMEYECEK NİTELİKTE OLDUĞU VE BU DURUMUN SAĞLIK KURULUNCA BELİRLENMESİ HALİNDE, İŞE İADE DAVASININ REDDİ HK.
- İşçinin tutulduğu hastalığın tedavi edilemeyecek nitelikte olduğu ve bu durumun sağlık kurulunca belirlenmesi halinde, işverene derhal fesih hakkı tanıdığından, işverenin ihbar tazminatı ödeme yükümlülüğünün bulunmadığı hk.
İşçinin tutulduğu hastalığın tedavi edilemeyecek nitelikte olduğu ve bu durumun sağlık kurulunca belirlenmesi halinde, işverene derhal fesih hakkı tanıdığından, işverenin ihbar tazminatı ödeme yükümlülüğünün bulunmadığı hk.
İşçININ TUTULDUğU HASTALığıN TEDAVI EDILEMEYECEK NITELIKTE OLDUğU VE BU DURUMUN SAğLıK KURULUNCA BELIRLENMESI HALINDE, IşVERENE DERHAL FESIH HAKKı TANıDığıNDAN, IşVERENIN IHBAR TAZMINATı öDEME YüKüMLüLüğüNüN BULUNMADığı HK.
İŞÇİNİN TUTULDUĞU HASTALIĞIN TEDAVİ EDİLEMEYECEK NİTELİKTE OLDUĞU VE BU DURUMUN SAĞLIK KURULUNCA BELİRLENMESİ HALİNDE, İŞVERENE DERHAL FESİH HAKKI TANIDIĞINDAN, İŞVERENİN İHBAR TAZMİNATI ÖDEME YÜKÜMLÜLÜĞÜNÜN BULUNMADIĞI HK.
- İşçinin hastalığının tedavi edilemeyecek nitelikte olduğu ve bu durumun sağlık kurulunca belirlenmesi halinde, işveren tarafından yapılan feshin haklı fesih olmadığı (geçerli fesih) ve işçiye kıdem tazminatı ödenmesi hk.
İşçinin hastalığının tedavi edilemeyecek nitelikte olduğu ve bu durumun sağlık kurulunca belirlenmesi halinde, işveren tarafından yapılan feshin haklı fesih olmadığı (geçerli fesih) ve işçiye kıdem tazminatı ödenmesi hk.
İşçININ HASTALığıNıN TEDAVI EDILEMEYECEK NITELIKTE OLDUğU VE BU DURUMUN SAğLıK KURULUNCA BELIRLENMESI HALINDE, IşVEREN TARAFıNDAN YAPıLAN FESHIN HAKLı FESIH OLMADığı (GEçERLI FESIH) VE IşçIYE KıDEM TAZMINATı öDENMESI HK.
İŞÇİNİN HASTALIĞININ TEDAVİ EDİLEMEYECEK NİTELİKTE OLDUĞU VE BU DURUMUN SAĞLIK KURULUNCA BELİRLENMESİ HALİNDE, İŞVEREN TARAFINDAN YAPILAN FESHİN HAKLI FESİH OLMADIĞI (GEÇERLİ FESİH) VE İŞÇİYE KIDEM TAZMİNATI ÖDENMESİ HK.
- İşçinin ödenecek destekten yoksun kalma tazminatında zamanaşımı kaç yıldır?
İşçinin ödenecek destekten yoksun kalma tazminatında zamanaşımı kaç yıldır?
İşçININ öDENECEK DESTEKTEN YOKSUN KALMA TAZMINATıNDA ZAMANAşıMı KAç YıLDıR?
İŞÇİNİN ÖDENECEK DESTEKTEN YOKSUN KALMA TAZMİNATINDA ZAMANAŞIMI KAÇ YILDIR?
- Sigortalının 65 yaşından büyük olan ana ve babasına, iş kazası veya meslek hastalığı sonucu ölümü nedeniyle eş ve çocuklardan artan hisse olup olmadığına bakılmaksızın aylık bağlanması hk.
sigortalının 65 yaşından büyük olan ana ve babasına, iş kazası veya meslek hastalığı sonucu ölümü nedeniyle eş ve çocuklardan artan hisse olup olmadığına bakılmaksızın aylık bağlanması hk.
SIGORTALıNıN 65 YAşıNDAN BüYüK OLAN ANA VE BABASıNA, Iş KAZASı VEYA MESLEK HASTALığı SONUCU öLüMü NEDENIYLE Eş VE çOCUKLARDAN ARTAN HISSE OLUP OLMADığıNA BAKıLMAKSıZıN AYLıK BAğLANMASı HK.
SİGORTALININ 65 YAŞINDAN BÜYÜK OLAN ANA VE BABASINA, İŞ KAZASI VEYA MESLEK HASTALIĞI SONUCU ÖLÜMÜ NEDENİYLE EŞ VE ÇOCUKLARDAN ARTAN HİSSE OLUP OLMADIĞINA BAKILMAKSIZIN AYLIK BAĞLANMASI HK.
- Murisin sağlığında geçimini sağlamadığı ana ve babasına da gelir bağlanabilir mi?
murisin sağlığında geçimini sağlamadığı ana ve babasına da gelir bağlanabilir mi?
MURISIN SAğLığıNDA GEçIMINI SAğLAMADığı ANA VE BABASıNA DA GELIR BAğLANABILIR MI?
MURİSİN SAĞLIĞINDA GEÇİMİNİ SAĞLAMADIĞI ANA VE BABASINA DA GELİR BAĞLANABİLİR Mİ?
- İş kazası veya meslek hastalığı sonucunda ölenin maddi desteğinin bulunmadığı hallerde ancak manevi tazminat istenebileceği hk.
İş kazası veya meslek hastalığı sonucunda ölenin maddi desteğinin bulunmadığı hallerde ancak manevi tazminat istenebileceği hk.
İş KAZASı VEYA MESLEK HASTALığı SONUCUNDA öLENIN MADDI DESTEğININ BULUNMADığı HALLERDE ANCAK MANEVI TAZMINAT ISTENEBILECEğI HK.
İŞ KAZASI VEYA MESLEK HASTALIĞI SONUCUNDA ÖLENİN MADDİ DESTEĞİNİN BULUNMADIĞI HALLERDE ANCAK MANEVİ TAZMİNAT İSTENEBİLECEĞİ HK.
- İşçinin, işverenin malı olan veya eli altında bulunan makineye, tesisata, başka eşya veya maddelerine 30 günlük ücreti tutarını aşacak şekilde zarar vermesi halinde, işverenin haklı nedenle fesih yapabileceği hk.
İşçinin, işverenin malı olan veya eli altında bulunan makineye, tesisata, başka eşya veya maddelerine 30 günlük ücreti tutarını aşacak şekilde zarar vermesi halinde, işverenin haklı nedenle fesih yapabileceği hk.
İşçININ, IşVERENIN MALı OLAN VEYA ELI ALTıNDA BULUNAN MAKINEYE, TESISATA, BAşKA EşYA VEYA MADDELERINE 30 GüNLüK üCRETI TUTARıNı AşACAK şEKILDE ZARAR VERMESI HALINDE, IşVERENIN HAKLı NEDENLE FESIH YAPABILECEğI HK.
İŞÇİNİN, İŞVERENİN MALI OLAN VEYA ELİ ALTINDA BULUNAN MAKİNEYE, TESİSATA, BAŞKA EŞYA VEYA MADDELERİNE 30 GÜNLÜK ÜCRETİ TUTARINI AŞACAK ŞEKİLDE ZARAR VERMESİ HALİNDE, İŞVERENİN HAKLI NEDENLE FESİH YAPABİLECEĞİ HK.
- İşçinin eylemi, 30 günlük ücretten az zarar meydana getirmiş olsa da iş ilişkisinin sürdürülmesi işveren açısından önemli ölçüde beklenmez bir hal almış ise geçerli nedenle fesih yapabileceği hk.
İşçinin eylemi, 30 günlük ücretten az zarar meydana getirmiş olsa da iş ilişkisinin sürdürülmesi işveren açısından önemli ölçüde beklenmez bir hal almış ise geçerli nedenle fesih yapabileceği hk.
İşçININ EYLEMI, 30 GüNLüK üCRETTEN AZ ZARAR MEYDANA GETIRMIş OLSA DA Iş ILIşKISININ SüRDüRüLMESI IşVEREN AçıSıNDAN öNEMLI öLçüDE BEKLENMEZ BIR HAL ALMış ISE GEçERLI NEDENLE FESIH YAPABILECEğI HK.
İŞÇİNİN EYLEMİ, 30 GÜNLÜK ÜCRETTEN AZ ZARAR MEYDANA GETİRMİŞ OLSA DA İŞ İLİŞKİSİNİN SÜRDÜRÜLMESİ İŞVEREN AÇISINDAN ÖNEMLİ ÖLÇÜDE BEKLENMEZ BİR HAL ALMIŞ İSE GEÇERLİ NEDENLE FESİH YAPABİLECEĞİ HK.
- İşçinin önceden aldığı sözlü uyarıların farklı olması halinde, işveren tarafından yapılan feshin haklı nedene dayanmadığının kabulü hk.
İşçinin önceden aldığı sözlü uyarıların farklı olması halinde, işveren tarafından yapılan feshin haklı nedene dayanmadığının kabulü hk.
İşçININ öNCEDEN ALDığı SöZLü UYARıLARıN FARKLı OLMASı HALINDE, IşVEREN TARAFıNDAN YAPıLAN FESHIN HAKLı NEDENE DAYANMADığıNıN KABULü HK.
İŞÇİNİN ÖNCEDEN ALDIĞI SÖZLÜ UYARILARIN FARKLI OLMASI HALİNDE, İŞVEREN TARAFINDAN YAPILAN FESHİN HAKLI NEDENE DAYANMADIĞININ KABULÜ HK.
- İşçiye öncelikle bir ihtar cezası verilmesi mümkünken iş akdinin feshedilmesinin feshin son çare olması ilkesine uygun olmadığı, feshin haklı ve geçerli bir nedene dayanmadığının kabulü hk.
İşçiye öncelikle bir ihtar cezası verilmesi mümkünken iş akdinin feshedilmesinin feshin son çare olması ilkesine uygun olmadığı, feshin haklı ve geçerli bir nedene dayanmadığının kabulü hk.
İşçIYE öNCELIKLE BIR IHTAR CEZASı VERILMESI MüMKüNKEN Iş AKDININ FESHEDILMESININ FESHIN SON çARE OLMASı ILKESINE UYGUN OLMADığı, FESHIN HAKLı VE GEçERLI BIR NEDENE DAYANMADığıNıN KABULü HK.
İŞÇİYE ÖNCELİKLE BİR İHTAR CEZASI VERİLMESİ MÜMKÜNKEN İŞ AKDİNİN FESHEDİLMESİNİN FESHİN SON ÇARE OLMASI İLKESİNE UYGUN OLMADIĞI, FESHİN HAKLI VE GEÇERLİ BİR NEDENE DAYANMADIĞININ KABULÜ HK.
- İşverenin malına verilen zararın, işçinin kasıtlı davranışından veya taksirli eyleminden kaynaklanmasının farkına ilişkin Kr.
İşverenin malına verilen zararın, işçinin kasıtlı davranışından veya taksirli eyleminden kaynaklanmasının farkına ilişkin kr.
İşVERENIN MALıNA VERILEN ZARARıN, IşçININ KASıTLı DAVRANışıNDAN VEYA TAKSIRLI EYLEMINDEN KAYNAKLANMASıNıN FARKıNA ILIşKIN KR.
İŞVERENİN MALINA VERİLEN ZARARIN, İŞÇİNİN KASITLI DAVRANIŞINDAN VEYA TAKSİRLİ EYLEMİNDEN KAYNAKLANMASININ FARKINA İLİŞKİN KR.
- İşçiden tazminatları ve diğer haklarının ödeneceğinin vaadi ile iradesi sakatlanmak suretiyle baskı altında istifa dilekçesi ve ibranameye imzalatılması halinde, iş akdinin işveren tarafından haksız feshedildiğinin kabulü hk
İşçiden tazminatları ve diğer haklarının ödeneceğinin vaadi ile iradesi sakatlanmak suretiyle baskı altında istifa dilekçesi ve ibranameye imzalatılması halinde, iş akdinin işveren tarafından haksız feshedildiğinin kabulü hk
İşçIDEN TAZMINATLARı VE DIğER HAKLARıNıN öDENECEğININ VAADI ILE IRADESI SAKATLANMAK SURETIYLE BASKı ALTıNDA ISTIFA DILEKçESI VE IBRANAMEYE IMZALATıLMASı HALINDE, Iş AKDININ IşVEREN TARAFıNDAN HAKSıZ FESHEDILDIğININ KABULü HK
İŞÇİDEN TAZMİNATLARI VE DİĞER HAKLARININ ÖDENECEĞİNİN VAADİ İLE İRADESİ SAKATLANMAK SURETİYLE BASKI ALTINDA İSTİFA DİLEKÇESİ VE İBRANAMEYE İMZALATILMASI HALİNDE, İŞ AKDİNİN İŞVEREN TARAFINDAN HAKSIZ FESHEDİLDİĞİNİN KABULÜ HK
- İşçinin çalıştığı yabancı şirketin, Türk menşeili şirketle organik bağı varsa, Türk Mahkemelerinde dava açılabileceği hk.
İşçinin çalıştığı yabancı şirketin, türk menşeili şirketle organik bağı varsa, türk mahkemelerinde dava açılabileceği hk.
İşçININ çALışTığı YABANCı şIRKETIN, TüRK MENşEILI şIRKETLE ORGANIK BAğı VARSA, TüRK MAHKEMELERINDE DAVA AçıLABILECEğI HK.
İŞÇİNİN ÇALIŞTIĞI YABANCI ŞİRKETİN, TÜRK MENŞEİLİ ŞİRKETLE ORGANİK BAĞI VARSA, TÜRK MAHKEMELERİNDE DAVA AÇILABİLECEĞİ HK.
- Yabancı ülkede yapılan çalışmalara ilişkin işçilik alacağı davalarında, iş sözleşmesinde yabancı ülke hukukunun uygulanacağı yönünde hüküm bulunup bulunmamasının önem arz ettiği hk.
yabancı ülkede yapılan çalışmalara ilişkin işçilik alacağı davalarında, iş sözleşmesinde yabancı ülke hukukunun uygulanacağı yönünde hüküm bulunup bulunmamasının önem arz ettiği hk.
YABANCı üLKEDE YAPıLAN çALışMALARA ILIşKIN IşçILIK ALACAğı DAVALARıNDA, Iş SöZLEşMESINDE YABANCı üLKE HUKUKUNUN UYGULANACAğı YöNüNDE HüKüM BULUNUP BULUNMAMASıNıN öNEM ARZ ETTIğI HK.
YABANCI ÜLKEDE YAPILAN ÇALIŞMALARA İLİŞKİN İŞÇİLİK ALACAĞI DAVALARINDA, İŞ SÖZLEŞMESİNDE YABANCI ÜLKE HUKUKUNUN UYGULANACAĞI YÖNÜNDE HÜKÜM BULUNUP BULUNMAMASININ ÖNEM ARZ ETTİĞİ HK.
- İşçi alacakları için açılan davada, dava dilekçesinde kısmi bir miktar belirleyerek isteklerde bulunan işçinin davayı belirsiz alacak davası olarak açması halinde, davanın kısmi eda külli tespit davası olarak açıldığı hk.
İşçi alacakları için açılan davada, dava dilekçesinde kısmi bir miktar belirleyerek isteklerde bulunan işçinin davayı belirsiz alacak davası olarak açması halinde, davanın kısmi eda külli tespit davası olarak açıldığı hk.
İşçI ALACAKLARı IçIN AçıLAN DAVADA, DAVA DILEKçESINDE KıSMI BIR MIKTAR BELIRLEYEREK ISTEKLERDE BULUNAN IşçININ DAVAYı BELIRSIZ ALACAK DAVASı OLARAK AçMASı HALINDE, DAVANıN KıSMI EDA KüLLI TESPIT DAVASı OLARAK AçıLDığı HK.
İŞÇİ ALACAKLARI İÇİN AÇILAN DAVADA, DAVA DİLEKÇESİNDE KISMİ BİR MİKTAR BELİRLEYEREK İSTEKLERDE BULUNAN İŞÇİNİN DAVAYI BELİRSİZ ALACAK DAVASI OLARAK AÇMASI HALİNDE, DAVANIN KISMİ EDA KÜLLİ TESPİT DAVASI OLARAK AÇILDIĞI HK.
- Güvenlik işinin taşerona devir edildiği işyerinde, güvenlik görevlisinin işçilik alacağının, alt – üst veren kapsamında müteselsil olduğu hk.
güvenlik işinin taşerona devir edildiği işyerinde, güvenlik görevlisinin işçilik alacağının, alt – üst veren kapsamında müteselsil olduğu hk.
GüVENLIK IşININ TAşERONA DEVIR EDILDIğI IşYERINDE, GüVENLIK GöREVLISININ IşçILIK ALACAğıNıN, ALT – üST VEREN KAPSAMıNDA MüTESELSIL OLDUğU HK.
GÜVENLİK İŞİNİN TAŞERONA DEVİR EDİLDİĞİ İŞYERİNDE, GÜVENLİK GÖREVLİSİNİN İŞÇİLİK ALACAĞININ, ALT – ÜST VEREN KAPSAMINDA MÜTESELSİL OLDUĞU HK.
- 2 gün vardiyalı çalışan işçilerin fazla mesai alacağı olup olmadığının nasıl tespit edileceği hakkında örnek Kr.
2 gün vardiyalı çalışan işçilerin fazla mesai alacağı olup olmadığının nasıl tespit edileceği hakkında örnek kr.
2 GüN VARDIYALı çALışAN IşçILERIN FAZLA MESAI ALACAğı OLUP OLMADığıNıN NASıL TESPIT EDILECEğI HAKKıNDA öRNEK KR.
2 GÜN VARDİYALI ÇALIŞAN İŞÇİLERİN FAZLA MESAİ ALACAĞI OLUP OLMADIĞININ NASIL TESPİT EDİLECEĞİ HAKKINDA ÖRNEK KR.
- Kısmi açılan davalarda, alacağı geri kalanı için zamanaşımının durmayacağı hk.
kısmi açılan davalarda, alacağı geri kalanı için zamanaşımının durmayacağı hk.
KıSMI AçıLAN DAVALARDA, ALACAğı GERI KALANı IçIN ZAMANAşıMıNıN DURMAYACAğı HK.
KISMİ AÇILAN DAVALARDA, ALACAĞI GERİ KALANI İÇİN ZAMANAŞIMININ DURMAYACAĞI HK.
- Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanmayan zararın ödetilmesine ilişkin tazminat davalarında öncelikle zararlandırıcı sigorta olayının iş kazası niteliğinde olup olmadığının kurum tarafından tespit edilmesi gerektiği hk.
sosyal güvenlik kurumu tarafından karşılanmayan zararın ödetilmesine ilişkin tazminat davalarında öncelikle zararlandırıcı sigorta olayının iş kazası niteliğinde olup olmadığının kurum tarafından tespit edilmesi gerektiği hk.
SOSYAL GüVENLIK KURUMU TARAFıNDAN KARşıLANMAYAN ZARARıN öDETILMESINE ILIşKIN TAZMINAT DAVALARıNDA öNCELIKLE ZARARLANDıRıCı SIGORTA OLAYıNıN Iş KAZASı NITELIğINDE OLUP OLMADığıNıN KURUM TARAFıNDAN TESPIT EDILMESI GEREKTIğI HK.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU TARAFINDAN KARŞILANMAYAN ZARARIN ÖDETİLMESİNE İLİŞKİN TAZMİNAT DAVALARINDA ÖNCELİKLE ZARARLANDIRICI SİGORTA OLAYININ İŞ KAZASI NİTELİĞİNDE OLUP OLMADIĞININ KURUM TARAFINDAN TESPİT EDİLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- SGK nın bir olayı iş kazası kabul etmesi / etmemesi durumunda ilgililerin, işverenin yanında SGK’ nu da hasım göstererek iş kazası tespit davası açıp açamayacağı hk.
sgk nın bir olayı iş kazası kabul etmesi / etmemesi durumunda ilgililerin, işverenin yanında sgk’ nu da hasım göstererek iş kazası tespit davası açıp açamayacağı hk.
SGK NıN BIR OLAYı Iş KAZASı KABUL ETMESI / ETMEMESI DURUMUNDA ILGILILERIN, IşVERENIN YANıNDA SGK’ NU DA HASıM GöSTEREREK Iş KAZASı TESPIT DAVASı AçıP AçAMAYACAğı HK.
SGK NIN BİR OLAYI İŞ KAZASI KABUL ETMESİ / ETMEMESİ DURUMUNDA İLGİLİLERİN, İŞVERENİN YANINDA SGK’ NU DA HASIM GÖSTEREREK İŞ KAZASI TESPİT DAVASI AÇIP AÇAMAYACAĞI HK.
- SGK tarafından karşılanmayan zararın ödetilmesine ilişkin davalarda (tazminat davaları) SGK tarafından sigortalıya bağlanan gelirin peşin sermaye değerinin tazminattan düşülmesi gerektiği hk.
sgk tarafından karşılanmayan zararın ödetilmesine ilişkin davalarda (tazminat davaları) sgk tarafından sigortalıya bağlanan gelirin peşin sermaye değerinin tazminattan düşülmesi gerektiği hk.
SGK TARAFıNDAN KARşıLANMAYAN ZARARıN öDETILMESINE ILIşKIN DAVALARDA (TAZMINAT DAVALARı) SGK TARAFıNDAN SIGORTALıYA BAğLANAN GELIRIN PEşIN SERMAYE DEğERININ TAZMINATTAN DüşüLMESI GEREKTIğI HK.
SGK TARAFINDAN KARŞILANMAYAN ZARARIN ÖDETİLMESİNE İLİŞKİN DAVALARDA (TAZMİNAT DAVALARI) SGK TARAFINDAN SİGORTALIYA BAĞLANAN GELİRİN PEŞİN SERMAYE DEĞERİNİN TAZMİNATTAN DÜŞÜLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- SGK tarafından yetkilendirilen hekim veya sağlık kurullarından istirahat raporu alınmış olması şartıyla; iş kazası nedeniyle iş göremezliğe uğrayan sigortalıya her gün için geçici iş göremezlik ödeneği verileceği hk.
sgk tarafından yetkilendirilen hekim veya sağlık kurullarından istirahat raporu alınmış olması şartıyla; iş kazası nedeniyle iş göremezliğe uğrayan sigortalıya her gün için geçici iş göremezlik ödeneği verileceği hk.
SGK TARAFıNDAN YETKILENDIRILEN HEKIM VEYA SAğLıK KURULLARıNDAN ISTIRAHAT RAPORU ALıNMış OLMASı şARTıYLA; Iş KAZASı NEDENIYLE Iş GöREMEZLIğE UğRAYAN SIGORTALıYA HER GüN IçIN GEçICI Iş GöREMEZLIK öDENEğI VERILECEğI HK.
SGK TARAFINDAN YETKİLENDİRİLEN HEKİM VEYA SAĞLIK KURULLARINDAN İSTİRAHAT RAPORU ALINMIŞ OLMASI ŞARTIYLA; İŞ KAZASI NEDENİYLE İŞ GÖREMEZLİĞE UĞRAYAN SİGORTALIYA HER GÜN İÇİN GEÇİCİ İŞ GÖREMEZLİK ÖDENEĞİ VERİLECEĞİ HK.
- Yüksek Sağlık Kurulunca verilen karar SGK’yi bağlayıcı nitelikte ise de, diğer ilgililer yönünden bir bağlayıcılığı olmadığından Yüksek Sağlık Kurulu Kararına itiraz edildiğinde incelemenin Adli Tıp Kurumu aracılığıyla yaptır
yüksek sağlık kurulunca verilen karar sgk’yi bağlayıcı nitelikte ise de, diğer ilgililer yönünden bir bağlayıcılığı olmadığından yüksek sağlık kurulu kararına itiraz edildiğinde incelemenin adli tıp kurumu aracılığıyla yaptır
YüKSEK SAğLıK KURULUNCA VERILEN KARAR SGK’YI BAğLAYıCı NITELIKTE ISE DE, DIğER ILGILILER YöNüNDEN BIR BAğLAYıCıLığı OLMADığıNDAN YüKSEK SAğLıK KURULU KARARıNA ITIRAZ EDILDIğINDE INCELEMENIN ADLI TıP KURUMU ARACıLığıYLA YAPTıR
YÜKSEK SAĞLIK KURULUNCA VERİLEN KARAR SGK’Yİ BAĞLAYICI NİTELİKTE İSE DE, DİĞER İLGİLİLER YÖNÜNDEN BİR BAĞLAYICILIĞI OLMADIĞINDAN YÜKSEK SAĞLIK KURULU KARARINA İTİRAZ EDİLDİĞİNDE İNCELEMENİN ADLİ TIP KURUMU ARACILIĞIYLA YAPTIR
- Asıl işveren ile alt işveren arasındaki sözleşme ile iş kazası veya meslek hastalığına bağlı tazminat sorumluluğunun alt işverene ait olduğunun kararlaştırılması halinde bunun taraf olmayan işçi ve mirasçıyı bağlamayacağıhk
asıl işveren ile alt işveren arasındaki sözleşme ile iş kazası veya meslek hastalığına bağlı tazminat sorumluluğunun alt işverene ait olduğunun kararlaştırılması halinde bunun taraf olmayan işçi ve mirasçıyı bağlamayacağıhk
ASıL IşVEREN ILE ALT IşVEREN ARASıNDAKI SöZLEşME ILE Iş KAZASı VEYA MESLEK HASTALığıNA BAğLı TAZMINAT SORUMLULUğUNUN ALT IşVERENE AIT OLDUğUNUN KARARLAşTıRıLMASı HALINDE BUNUN TARAF OLMAYAN IşçI VE MIRASçıYı BAğLAMAYACAğıHK
ASIL İŞVEREN İLE ALT İŞVEREN ARASINDAKİ SÖZLEŞME İLE İŞ KAZASI VEYA MESLEK HASTALIĞINA BAĞLI TAZMİNAT SORUMLULUĞUNUN ALT İŞVERENE AİT OLDUĞUNUN KARARLAŞTIRILMASI HALİNDE BUNUN TARAF OLMAYAN İŞÇİ VE MİRASÇIYI BAĞLAMAYACAĞIHK
- Asıl işveren – alt işveren (taşeron), iş sahibi –mütteahhit ilişkisinin farkına ilişkin açıklayıcı Kr.
asıl işveren – alt işveren (taşeron), iş sahibi –mütteahhit ilişkisinin farkına ilişkin açıklayıcı kr.
ASıL IşVEREN – ALT IşVEREN (TAşERON), Iş SAHIBI –MüTTEAHHIT ILIşKISININ FARKıNA ILIşKIN AçıKLAYıCı KR.
ASIL İŞVEREN – ALT İŞVEREN (TAŞERON), İŞ SAHİBİ –MÜTTEAHHİT İLİŞKİSİNİN FARKINA İLİŞKİN AÇIKLAYICI KR.
- İş Hukukunda önemli olan fiili çalışma olduğundan, işçinin iş akdini haklı olarak feshetmesi sonrası tutulacak devamsızlık tutanaklarının ve iddialarının herhangi bir değerinin bulunmadığı hk.
İş hukukunda önemli olan fiili çalışma olduğundan, işçinin iş akdini haklı olarak feshetmesi sonrası tutulacak devamsızlık tutanaklarının ve iddialarının herhangi bir değerinin bulunmadığı hk.
İş HUKUKUNDA öNEMLI OLAN FIILI çALışMA OLDUğUNDAN, IşçININ Iş AKDINI HAKLı OLARAK FESHETMESI SONRASı TUTULACAK DEVAMSıZLıK TUTANAKLARıNıN VE IDDIALARıNıN HERHANGI BIR DEğERININ BULUNMADığı HK.
İŞ HUKUKUNDA ÖNEMLİ OLAN FİİLİ ÇALIŞMA OLDUĞUNDAN, İŞÇİNİN İŞ AKDİNİ HAKLI OLARAK FESHETMESİ SONRASI TUTULACAK DEVAMSIZLIK TUTANAKLARININ VE İDDİALARININ HERHANGİ BİR DEĞERİNİN BULUNMADIĞI HK.
- İşçinin SGK’na bildirilenden daha önce iş başladığını iddia ediyorsa, bunu somut delille ispatlaması gerektiği hk.
İşçinin sgk’na bildirilenden daha önce iş başladığını iddia ediyorsa, bunu somut delille ispatlaması gerektiği hk.
İşçININ SGK’NA BILDIRILENDEN DAHA öNCE Iş BAşLADığıNı IDDIA EDIYORSA, BUNU SOMUT DELILLE ISPATLAMASı GEREKTIğI HK.
İŞÇİNİN SGK’NA BİLDİRİLENDEN DAHA ÖNCE İŞ BAŞLADIĞINI İDDİA EDİYORSA, BUNU SOMUT DELİLLE İSPATLAMASI GEREKTİĞİ HK.
- Davacı işçinin gösterilenden daha yüksek maaş aldığı iddiası - davalı işverenin işçinin kredi çekebilmesi maaşın kısa bir süre yüksek gösterildiği savunması, mahkemece nasıl değerlendirilir?
davacı işçinin gösterilenden daha yüksek maaş aldığı iddiası - davalı işverenin işçinin kredi çekebilmesi maaşın kısa bir süre yüksek gösterildiği savunması, mahkemece nasıl değerlendirilir?
DAVACı IşçININ GöSTERILENDEN DAHA YüKSEK MAAş ALDığı IDDIASı - DAVALı IşVERENIN IşçININ KREDI çEKEBILMESI MAAşıN KıSA BIR SüRE YüKSEK GöSTERILDIğI SAVUNMASı, MAHKEMECE NASıL DEğERLENDIRILIR?
DAVACI İŞÇİNİN GÖSTERİLENDEN DAHA YÜKSEK MAAŞ ALDIĞI İDDİASI - DAVALI İŞVERENİN İŞÇİNİN KREDİ ÇEKEBİLMESİ MAAŞIN KISA BİR SÜRE YÜKSEK GÖSTERİLDİĞİ SAVUNMASI, MAHKEMECE NASIL DEĞERLENDİRİLİR?
- İşçinin fazla mesai alacağından ne kadar hakkaniyet indirimi yapılması gerektiği hakkında açıklayıcı örnek Kr.
İşçinin fazla mesai alacağından ne kadar hakkaniyet indirimi yapılması gerektiği hakkında açıklayıcı örnek kr.
İşçININ FAZLA MESAI ALACAğıNDAN NE KADAR HAKKANIYET INDIRIMI YAPıLMASı GEREKTIğI HAKKıNDA AçıKLAYıCı öRNEK KR.
İŞÇİNİN FAZLA MESAİ ALACAĞINDAN NE KADAR HAKKANİYET İNDİRİMİ YAPILMASI GEREKTİĞİ HAKKINDA AÇIKLAYICI ÖRNEK KR.
- İşçinin işyerinde çalışmayan tanığının ugtb ve fazla mesaiye ilişkin verdiği beyana itibar edilebilir mi?
İşçinin işyerinde çalışmayan tanığının ugtb ve fazla mesaiye ilişkin verdiği beyana itibar edilebilir mi?
İşçININ IşYERINDE çALışMAYAN TANığıNıN UGTB VE FAZLA MESAIYE ILIşKIN VERDIğI BEYANA ITIBAR EDILEBILIR MI?
İŞÇİNİN İŞYERİNDE ÇALIŞMAYAN TANIĞININ UGTB VE FAZLA MESAİYE İLİŞKİN VERDİĞİ BEYANA İTİBAR EDİLEBİLİR Mİ?
- Haftalık 6 gün çalışan davacı işçinin, fazla mesai süresinin nasıl belirleneceğine ilişkin açıklayıcı örnek Kr.
haftalık 6 gün çalışan davacı işçinin, fazla mesai süresinin nasıl belirleneceğine ilişkin açıklayıcı örnek kr.
HAFTALıK 6 GüN çALışAN DAVACı IşçININ, FAZLA MESAI SüRESININ NASıL BELIRLENECEğINE ILIşKIN AçıKLAYıCı öRNEK KR.
HAFTALIK 6 GÜN ÇALIŞAN DAVACI İŞÇİNİN, FAZLA MESAİ SÜRESİNİN NASIL BELİRLENECEĞİNE İLİŞKİN AÇIKLAYICI ÖRNEK KR.
- İşçinin az olsa dahi fazla mesai ücretinin ödenmemiş olmasının haklı fesih nedeni olduğu hk.
İşçinin az olsa dahi fazla mesai ücretinin ödenmemiş olmasının haklı fesih nedeni olduğu hk.
İşçININ AZ OLSA DAHI FAZLA MESAI üCRETININ öDENMEMIş OLMASıNıN HAKLı FESIH NEDENI OLDUğU HK.
İŞÇİNİN AZ OLSA DAHİ FAZLA MESAİ ÜCRETİNİN ÖDENMEMİŞ OLMASININ HAKLI FESİH NEDENİ OLDUĞU HK.
- İşçinin istifa dilekçesinden sonra çalışmaya devam etmesi sonrasında sözleşme işverence haksız fesih edildiği takdirde, işçinin kıdem ve ihbar tazminatı talep edebileceği hk.
İşçinin istifa dilekçesinden sonra çalışmaya devam etmesi sonrasında sözleşme işverence haksız fesih edildiği takdirde, işçinin kıdem ve ihbar tazminatı talep edebileceği hk.
İşçININ ISTIFA DILEKçESINDEN SONRA çALışMAYA DEVAM ETMESI SONRASıNDA SöZLEşME IşVERENCE HAKSıZ FESIH EDILDIğI TAKDIRDE, IşçININ KıDEM VE IHBAR TAZMINATı TALEP EDEBILECEğI HK.
İŞÇİNİN İSTİFA DİLEKÇESİNDEN SONRA ÇALIŞMAYA DEVAM ETMESİ SONRASINDA SÖZLEŞME İŞVERENCE HAKSIZ FESİH EDİLDİĞİ TAKDİRDE, İŞÇİNİN KIDEM VE İHBAR TAZMİNATI TALEP EDEBİLECEĞİ HK.
- Lokantada muhasebeci olarak çalışan işçi tanıklarınca, işçinin geç saatlere kadar çalıştığı belirtildiği takdirde, fazla mesai yapıldığının kabulü gerektiği hk.
lokantada muhasebeci olarak çalışan işçi tanıklarınca, işçinin geç saatlere kadar çalıştığı belirtildiği takdirde, fazla mesai yapıldığının kabulü gerektiği hk.
LOKANTADA MUHASEBECI OLARAK çALışAN IşçI TANıKLARıNCA, IşçININ GEç SAATLERE KADAR çALışTığı BELIRTILDIğI TAKDIRDE, FAZLA MESAI YAPıLDığıNıN KABULü GEREKTIğI HK.
LOKANTADA MUHASEBECİ OLARAK ÇALIŞAN İŞÇİ TANIKLARINCA, İŞÇİNİN GEÇ SAATLERE KADAR ÇALIŞTIĞI BELİRTİLDİĞİ TAKDİRDE, FAZLA MESAİ YAPILDIĞININ KABULÜ GEREKTİĞİ HK.
- İş kazası nedeni ile açılan maddi tazminat davasına ek olarak istenen manevi tazminat talebi kabul edilip, ıslah edilebilir mi?
İş kazası nedeni ile açılan maddi tazminat davasına ek olarak istenen manevi tazminat talebi kabul edilip, ıslah edilebilir mi?
İş KAZASı NEDENI ILE AçıLAN MADDI TAZMINAT DAVASıNA EK OLARAK ISTENEN MANEVI TAZMINAT TALEBI KABUL EDILIP, ıSLAH EDILEBILIR MI?
İŞ KAZASI NEDENİ İLE AÇILAN MADDİ TAZMİNAT DAVASINA EK OLARAK İSTENEN MANEVİ TAZMİNAT TALEBİ KABUL EDİLİP, ISLAH EDİLEBİLİR Mİ?
- Taşeronda çalışan işçilerin, bakanlık işçisi sayılabilir mi?
taşeronda çalışan işçilerin, bakanlık işçisi sayılabilir mi?
TAşERONDA çALışAN IşçILERIN, BAKANLıK IşçISI SAYıLABILIR MI?
TAŞERONDA ÇALIŞAN İŞÇİLERİN, BAKANLIK İŞÇİSİ SAYILABİLİR Mİ?
- Taşeronda çalışan işçiler, kamu işçileri için öngörülen ilave tediye ödemesinden yararlanabilir mi?
taşeronda çalışan işçiler, kamu işçileri için öngörülen ilave tediye ödemesinden yararlanabilir mi?
TAşERONDA çALışAN IşçILER, KAMU IşçILERI IçIN öNGöRüLEN ILAVE TEDIYE öDEMESINDEN YARARLANABILIR MI?
TAŞERONDA ÇALIŞAN İŞÇİLER, KAMU İŞÇİLERİ İÇİN ÖNGÖRÜLEN İLAVE TEDİYE ÖDEMESİNDEN YARARLANABİLİR Mİ?
- İşçinin iş sözleşmesini fesih ettikten sonra bir süre daha çalışmaya devam etmesi halinde, iş sözleşmesinin ikale yoluyla sona erdiği kabul edilmesi gerektiği hk.
İşçinin iş sözleşmesini fesih ettikten sonra bir süre daha çalışmaya devam etmesi halinde, iş sözleşmesinin ikale yoluyla sona erdiği kabul edilmesi gerektiği hk.
İşçININ Iş SöZLEşMESINI FESIH ETTIKTEN SONRA BIR SüRE DAHA çALışMAYA DEVAM ETMESI HALINDE, Iş SöZLEşMESININ IKALE YOLUYLA SONA ERDIğI KABUL EDILMESI GEREKTIğI HK.
İŞÇİNİN İŞ SÖZLEŞMESİNİ FESİH ETTİKTEN SONRA BİR SÜRE DAHA ÇALIŞMAYA DEVAM ETMESİ HALİNDE, İŞ SÖZLEŞMESİNİN İKALE YOLUYLA SONA ERDİĞİ KABUL EDİLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- İşçinin ihbar ve kıdem tazminatı haklarının ödenmesi şartıyla ayrılma talebinin istifa olarak değil, ikale (bozma sözleşmesi) yapma yönünde bir icap olarak değerlendirilmesi gerektiği hk.
İşçinin ihbar ve kıdem tazminatı haklarının ödenmesi şartıyla ayrılma talebinin istifa olarak değil, ikale (bozma sözleşmesi) yapma yönünde bir icap olarak değerlendirilmesi gerektiği hk.
İşçININ IHBAR VE KıDEM TAZMINATı HAKLARıNıN öDENMESI şARTıYLA AYRıLMA TALEBININ ISTIFA OLARAK DEğIL, IKALE (BOZMA SöZLEşMESI) YAPMA YöNüNDE BIR ICAP OLARAK DEğERLENDIRILMESI GEREKTIğI HK.
İŞÇİNİN İHBAR VE KIDEM TAZMİNATI HAKLARININ ÖDENMESİ ŞARTIYLA AYRILMA TALEBİNİN İSTİFA OLARAK DEĞİL, İKALE (BOZMA SÖZLEŞMESİ) YAPMA YÖNÜNDE BİR İCAP OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- İş sözleşmesi konusunda taraflar anlaşmış olsa dahi, işçinin alacak talepleri işveren tarafından kabul edilmemiş (ihbar tazminatı) ise ikale sözleşmesinden bahsedilemeyeceği hk.
İş sözleşmesi konusunda taraflar anlaşmış olsa dahi, işçinin alacak talepleri işveren tarafından kabul edilmemiş (ihbar tazminatı) ise ikale sözleşmesinden bahsedilemeyeceği hk.
İş SöZLEşMESI KONUSUNDA TARAFLAR ANLAşMış OLSA DAHI, IşçININ ALACAK TALEPLERI IşVEREN TARAFıNDAN KABUL EDILMEMIş (IHBAR TAZMINATı) ISE IKALE SöZLEşMESINDEN BAHSEDILEMEYECEğI HK.
İŞ SÖZLEŞMESİ KONUSUNDA TARAFLAR ANLAŞMIŞ OLSA DAHİ, İŞÇİNİN ALACAK TALEPLERİ İŞVEREN TARAFINDAN KABUL EDİLMEMİŞ (İHBAR TAZMİNATI) İSE İKALE SÖZLEŞMESİNDEN BAHSEDİLEMEYECEĞİ HK.
- İşe başlatmama halinde, boşta geçen süreye ilişkin alacağın ne zaman muaccel olacağı hk.
İşe başlatmama halinde, boşta geçen süreye ilişkin alacağın ne zaman muaccel olacağı hk.
İşE BAşLATMAMA HALINDE, BOşTA GEçEN SüREYE ILIşKIN ALACAğıN NE ZAMAN MUACCEL OLACAğı HK.
İŞE BAŞLATMAMA HALİNDE, BOŞTA GEÇEN SÜREYE İLİŞKİN ALACAĞIN NE ZAMAN MUACCEL OLACAĞI HK.
- İşe başlatmama tazminatının ne zaman muaccel olacağı hk.
İşe başlatmama tazminatının ne zaman muaccel olacağı hk.
İşE BAşLATMAMA TAZMINATıNıN NE ZAMAN MUACCEL OLACAğı HK.
İŞE BAŞLATMAMA TAZMİNATININ NE ZAMAN MUACCEL OLACAĞI HK.
- İşverenin fazla çalışmanın ücrete dahil olduğu yönündeki iddiasının, mahkemece nasıl değerlendirileceği hk.
İşverenin fazla çalışmanın ücrete dahil olduğu yönündeki iddiasının, mahkemece nasıl değerlendirileceği hk.
İşVERENIN FAZLA çALışMANıN üCRETE DAHIL OLDUğU YöNüNDEKI IDDIASıNıN, MAHKEMECE NASıL DEğERLENDIRILECEğI HK.
İŞVERENİN FAZLA ÇALIŞMANIN ÜCRETE DAHİL OLDUĞU YÖNÜNDEKİ İDDİASININ, MAHKEMECE NASIL DEĞERLENDİRİLECEĞİ HK.
- İşçinin kıdem tazminatı hesabında, hangi şartlarda yemek ve servis ücretinin giydirilmiş ücrete ekleneceği hk.
İşçinin kıdem tazminatı hesabında, hangi şartlarda yemek ve servis ücretinin giydirilmiş ücrete ekleneceği hk.
İşçININ KıDEM TAZMINATı HESABıNDA, HANGI şARTLARDA YEMEK VE SERVIS üCRETININ GIYDIRILMIş üCRETE EKLENECEğI HK.
İŞÇİNİN KIDEM TAZMİNATI HESABINDA, HANGİ ŞARTLARDA YEMEK VE SERVİS ÜCRETİNİN GİYDİRİLMİŞ ÜCRETE EKLENECEĞİ HK.
- Fesihten önce yapılan kıdem tazminatı ödemelerinin avans hükmünde olduğu ve faizi ile hesaplanıp ödemeden düşüleceği hk.
fesihten önce yapılan kıdem tazminatı ödemelerinin avans hükmünde olduğu ve faizi ile hesaplanıp ödemeden düşüleceği hk.
FESIHTEN öNCE YAPıLAN KıDEM TAZMINATı öDEMELERININ AVANS HüKMüNDE OLDUğU VE FAIZI ILE HESAPLANıP öDEMEDEN DüşüLECEğI HK.
FESİHTEN ÖNCE YAPILAN KIDEM TAZMİNATI ÖDEMELERİNİN AVANS HÜKMÜNDE OLDUĞU VE FAİZİ İLE HESAPLANIP ÖDEMEDEN DÜŞÜLECEĞİ HK.
- İşverenin, sendikaya tabi işçiye baskı yapması ve işten çıkarması nedeni ile, işe iade davasının kabulü hk.
İşverenin, sendikaya tabi işçiye baskı yapması ve işten çıkarması nedeni ile, işe iade davasının kabulü hk.
İşVERENIN, SENDIKAYA TABI IşçIYE BASKı YAPMASı VE IşTEN çıKARMASı NEDENI ILE, IşE IADE DAVASıNıN KABULü HK.
İŞVERENİN, SENDİKAYA TABİ İŞÇİYE BASKI YAPMASI VE İŞTEN ÇIKARMASI NEDENİ İLE, İŞE İADE DAVASININ KABULÜ HK.
- Özel eğitim kurumlarında çalışacak eğitim personeli sözleşmesinin en az bir takvim yılı olması gerektiği hk
Özel eğitim kurumlarında çalışacak eğitim personeli sözleşmesinin en az bir takvim yılı olması gerektiği hk
ÖZEL EğITIM KURUMLARıNDA çALışACAK EğITIM PERSONELI SöZLEşMESININ EN AZ BIR TAKVIM YıLı OLMASı GEREKTIğI HK
ÖZEL EĞİTİM KURUMLARINDA ÇALIŞACAK EĞİTİM PERSONELİ SÖZLEŞMESİNİN EN AZ BİR TAKVİM YILI OLMASI GEREKTİĞİ HK
- Eğitim personeli ile yapılan iş sözleşmenin, yasadan kaynaklanan asgari süreli iş sözleşmesi olduğunun kabulünün gerektiği hk.
eğitim personeli ile yapılan iş sözleşmenin, yasadan kaynaklanan asgari süreli iş sözleşmesi olduğunun kabulünün gerektiği hk.
EğITIM PERSONELI ILE YAPıLAN Iş SöZLEşMENIN, YASADAN KAYNAKLANAN ASGARI SüRELI Iş SöZLEşMESI OLDUğUNUN KABULüNüN GEREKTIğI HK.
EĞİTİM PERSONELİ İLE YAPILAN İŞ SÖZLEŞMENİN, YASADAN KAYNAKLANAN ASGARİ SÜRELİ İŞ SÖZLEŞMESİ OLDUĞUNUN KABULÜNÜN GEREKTİĞİ HK.
- Asgari süreli iş sözleşmelerinin (özel okul eğitim personeli), belirsiz süreli sözleşmelerden olduğu ve kıdem tazminatı gerektireceği hk.
asgari süreli iş sözleşmelerinin (özel okul eğitim personeli), belirsiz süreli sözleşmelerden olduğu ve kıdem tazminatı gerektireceği hk.
ASGARI SüRELI Iş SöZLEşMELERININ (öZEL OKUL EğITIM PERSONELI), BELIRSIZ SüRELI SöZLEşMELERDEN OLDUğU VE KıDEM TAZMINATı GEREKTIRECEğI HK.
ASGARİ SÜRELİ İŞ SÖZLEŞMELERİNİN (ÖZEL OKUL EĞİTİM PERSONELİ), BELİRSİZ SÜRELİ SÖZLEŞMELERDEN OLDUĞU VE KIDEM TAZMİNATI GEREKTİRECEĞİ HK.
- 5 yıldan fazla kıdemli öğretmenin asgari ücretten çalıştırıldığı iddiasının, hayatın olağan akışına aykırı olduğu hk.
5 yıldan fazla kıdemli öğretmenin asgari ücretten çalıştırıldığı iddiasının, hayatın olağan akışına aykırı olduğu hk.
5 YıLDAN FAZLA KıDEMLI öğRETMENIN ASGARI üCRETTEN çALışTıRıLDığı IDDIASıNıN, HAYATıN OLAğAN AKışıNA AYKıRı OLDUğU HK.
5 YILDAN FAZLA KIDEMLİ ÖĞRETMENİN ASGARİ ÜCRETTEN ÇALIŞTIRILDIĞI İDDİASININ, HAYATIN OLAĞAN AKIŞINA AYKIRI OLDUĞU HK.
- İş sözleşmesi veya ücret bordrolarında gösterilen ücretlerin gerçeği yansıtmadığı şüphesi ortaya çıktığında, işçinin gerçek ücretinin nasıl tespit edilmesi gerektiği hk.
İş sözleşmesi veya ücret bordrolarında gösterilen ücretlerin gerçeği yansıtmadığı şüphesi ortaya çıktığında, işçinin gerçek ücretinin nasıl tespit edilmesi gerektiği hk.
İş SöZLEşMESI VEYA üCRET BORDROLARıNDA GöSTERILEN üCRETLERIN GERçEğI YANSıTMADığı şüPHESI ORTAYA çıKTığıNDA, IşçININ GERçEK üCRETININ NASıL TESPIT EDILMESI GEREKTIğI HK.
İŞ SÖZLEŞMESİ VEYA ÜCRET BORDROLARINDA GÖSTERİLEN ÜCRETLERİN GERÇEĞİ YANSITMADIĞI ŞÜPHESİ ORTAYA ÇIKTIĞINDA, İŞÇİNİN GERÇEK ÜCRETİNİN NASIL TESPİT EDİLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Özel Okullar ve Dershanelerde çalışan eğitim personelinin, normal ders saati dışındaki çalışmalarının ek ders olarak değerlendirileceği hk.
Özel okullar ve dershanelerde çalışan eğitim personelinin, normal ders saati dışındaki çalışmalarının ek ders olarak değerlendirileceği hk.
ÖZEL OKULLAR VE DERSHANELERDE çALışAN EğITIM PERSONELININ, NORMAL DERS SAATI DışıNDAKI çALışMALARıNıN EK DERS OLARAK DEğERLENDIRILECEğI HK.
ÖZEL OKULLAR VE DERSHANELERDE ÇALIŞAN EĞİTİM PERSONELİNİN, NORMAL DERS SAATİ DIŞINDAKİ ÇALIŞMALARININ EK DERS OLARAK DEĞERLENDİRİLECEĞİ HK.
- Özel Okullar ve Dershanelerde çalışan eğitim personelinin, okulda ders vermeden kaldığı sürelere ilişkin fazla mesai alacağı talep edilebilir mi?
Özel okullar ve dershanelerde çalışan eğitim personelinin, okulda ders vermeden kaldığı sürelere ilişkin fazla mesai alacağı talep edilebilir mi?
ÖZEL OKULLAR VE DERSHANELERDE çALışAN EğITIM PERSONELININ, OKULDA DERS VERMEDEN KALDığı SüRELERE ILIşKIN FAZLA MESAI ALACAğı TALEP EDILEBILIR MI?
ÖZEL OKULLAR VE DERSHANELERDE ÇALIŞAN EĞİTİM PERSONELİNİN, OKULDA DERS VERMEDEN KALDIĞI SÜRELERE İLİŞKİN FAZLA MESAİ ALACAĞI TALEP EDİLEBİLİR Mİ?
- Özel Okullar ve Dershanelerde çalışan eğitim personelinin, ek ders ücreti alacağının nasıl belirleneceği hk
Özel okullar ve dershanelerde çalışan eğitim personelinin, ek ders ücreti alacağının nasıl belirleneceği hk
ÖZEL OKULLAR VE DERSHANELERDE çALışAN EğITIM PERSONELININ, EK DERS üCRETI ALACAğıNıN NASıL BELIRLENECEğI HK
ÖZEL OKULLAR VE DERSHANELERDE ÇALIŞAN EĞİTİM PERSONELİNİN, EK DERS ÜCRETİ ALACAĞININ NASIL BELİRLENECEĞİ HK
- Özel Okullar ve Dershanelerde çalışan eğitim personelinin, ek ders ücretlerinin kendisine ödenmediğini ileri sürerek haklı nedenle iş sözleşmesini feshedebileceği hk.
Özel okullar ve dershanelerde çalışan eğitim personelinin, ek ders ücretlerinin kendisine ödenmediğini ileri sürerek haklı nedenle iş sözleşmesini feshedebileceği hk.
ÖZEL OKULLAR VE DERSHANELERDE çALışAN EğITIM PERSONELININ, EK DERS üCRETLERININ KENDISINE öDENMEDIğINI ILERI SüREREK HAKLı NEDENLE Iş SöZLEşMESINI FESHEDEBILECEğI HK.
ÖZEL OKULLAR VE DERSHANELERDE ÇALIŞAN EĞİTİM PERSONELİNİN, EK DERS ÜCRETLERİNİN KENDİSİNE ÖDENMEDİĞİNİ İLERİ SÜREREK HAKLI NEDENLE İŞ SÖZLEŞMESİNİ FESHEDEBİLECEĞİ HK.
- Davacının, ev sahibinin çocuğuna baktığı ve arızi olarak ev işlerinde yardım ettiği olayda, davacı ile ev sahibi arasındaki ilişkinin hizmet ilişkisi olarak değerlendirilmesi gerektiği hk.
davacının, ev sahibinin çocuğuna baktığı ve arızi olarak ev işlerinde yardım ettiği olayda, davacı ile ev sahibi arasındaki ilişkinin hizmet ilişkisi olarak değerlendirilmesi gerektiği hk.
DAVACıNıN, EV SAHIBININ çOCUğUNA BAKTığı VE ARıZI OLARAK EV IşLERINDE YARDıM ETTIğI OLAYDA, DAVACı ILE EV SAHIBI ARASıNDAKI ILIşKININ HIZMET ILIşKISI OLARAK DEğERLENDIRILMESI GEREKTIğI HK.
DAVACININ, EV SAHİBİNİN ÇOCUĞUNA BAKTIĞI VE ARIZİ OLARAK EV İŞLERİNDE YARDIM ETTİĞİ OLAYDA, DAVACI İLE EV SAHİBİ ARASINDAKİ İLİŞKİNİN HİZMET İLİŞKİSİ OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Güvenlik şirketi tarafından işin sona ermesi nedeni ile iş aktine son verildiğinin usulüne uygun olarak işçiye tebliği edilmesi gerektiği hk.
güvenlik şirketi tarafından işin sona ermesi nedeni ile iş aktine son verildiğinin usulüne uygun olarak işçiye tebliği edilmesi gerektiği hk.
GüVENLIK şIRKETI TARAFıNDAN IşIN SONA ERMESI NEDENI ILE Iş AKTINE SON VERILDIğININ USULüNE UYGUN OLARAK IşçIYE TEBLIğI EDILMESI GEREKTIğI HK.
GÜVENLİK ŞİRKETİ TARAFINDAN İŞİN SONA ERMESİ NEDENİ İLE İŞ AKTİNE SON VERİLDİĞİNİN USULÜNE UYGUN OLARAK İŞÇİYE TEBLİĞİ EDİLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Güvenlik şirketi tarafından işin sona ermesi nedeni ile işçiye yeni bir görev verildiği bir halde, işçi bu görevi kabul etmeyip iş sözleşmesini haklı nedenle fesih edebilir mi?
güvenlik şirketi tarafından işin sona ermesi nedeni ile işçiye yeni bir görev verildiği bir halde, işçi bu görevi kabul etmeyip iş sözleşmesini haklı nedenle fesih edebilir mi?
GüVENLIK şIRKETI TARAFıNDAN IşIN SONA ERMESI NEDENI ILE IşçIYE YENI BIR GöREV VERILDIğI BIR HALDE, IşçI BU GöREVI KABUL ETMEYIP Iş SöZLEşMESINI HAKLı NEDENLE FESIH EDEBILIR MI?
GÜVENLİK ŞİRKETİ TARAFINDAN İŞİN SONA ERMESİ NEDENİ İLE İŞÇİYE YENİ BİR GÖREV VERİLDİĞİ BİR HALDE, İŞÇİ BU GÖREVİ KABUL ETMEYİP İŞ SÖZLEŞMESİNİ HAKLI NEDENLE FESİH EDEBİLİR Mİ?
- Kıdem tazminatına esas ücretin bir kısmının elden ödendiğinin, nasıl ispat edilebileceği hakkında örnek Kr.
kıdem tazminatına esas ücretin bir kısmının elden ödendiğinin, nasıl ispat edilebileceği hakkında örnek kr.
KıDEM TAZMINATıNA ESAS üCRETIN BIR KıSMıNıN ELDEN öDENDIğININ, NASıL ISPAT EDILEBILECEğI HAKKıNDA öRNEK KR.
KIDEM TAZMİNATINA ESAS ÜCRETİN BİR KISMININ ELDEN ÖDENDİĞİNİN, NASIL İSPAT EDİLEBİLECEĞİ HAKKINDA ÖRNEK KR.
- Asıl işverenin, iş sözleşmesinden veya alt işverenin taraf olduğu toplu iş sözleşmesinden doğan yükümlülüklerinden, alt işveren ile birlikte sorumlu olacağı hk.
asıl işverenin, iş sözleşmesinden veya alt işverenin taraf olduğu toplu iş sözleşmesinden doğan yükümlülüklerinden, alt işveren ile birlikte sorumlu olacağı hk.
ASıL IşVERENIN, Iş SöZLEşMESINDEN VEYA ALT IşVERENIN TARAF OLDUğU TOPLU Iş SöZLEşMESINDEN DOğAN YüKüMLüLüKLERINDEN, ALT IşVEREN ILE BIRLIKTE SORUMLU OLACAğı HK.
ASIL İŞVERENİN, İŞ SÖZLEŞMESİNDEN VEYA ALT İŞVERENİN TARAF OLDUĞU TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNDEN DOĞAN YÜKÜMLÜLÜKLERİNDEN, ALT İŞVEREN İLE BİRLİKTE SORUMLU OLACAĞI HK.
- Asıl işveren işçilerinin hakları kısıtlanarak alt işveren işçisi olarak çalıştırılması ve hangi alt işverenle çalıştıklarını bilmemesi gibi bulguların, alt-asıl işveren bu ilişkisinin muvazaalı olduğunu gösterdiği hk.
asıl işveren işçilerinin hakları kısıtlanarak alt işveren işçisi olarak çalıştırılması ve hangi alt işverenle çalıştıklarını bilmemesi gibi bulguların, alt-asıl işveren bu ilişkisinin muvazaalı olduğunu gösterdiği hk.
ASıL IşVEREN IşçILERININ HAKLARı KıSıTLANARAK ALT IşVEREN IşçISI OLARAK çALışTıRıLMASı VE HANGI ALT IşVERENLE çALışTıKLARıNı BILMEMESI GIBI BULGULARıN, ALT-ASıL IşVEREN BU ILIşKISININ MUVAZAALı OLDUğUNU GöSTERDIğI HK.
ASIL İŞVEREN İŞÇİLERİNİN HAKLARI KISITLANARAK ALT İŞVEREN İŞÇİSİ OLARAK ÇALIŞTIRILMASI VE HANGİ ALT İŞVERENLE ÇALIŞTIKLARINI BİLMEMESİ GİBİ BULGULARIN, ALT-ASIL İŞVEREN BU İLİŞKİSİNİN MUVAZAALI OLDUĞUNU GÖSTERDİĞİ HK.
- Avukatlık bürosu bünyesinde, icra borçlularını aramak için görevlendirilen personelin, borçlu yerine başka telefonları aradığı iddiası, borçluya ulaşılamaması halinde sürekli arama hususu işçiye ihtarname ile bildirildiğinde
avukatlık bürosu bünyesinde, icra borçlularını aramak için görevlendirilen personelin, borçlu yerine başka telefonları aradığı iddiası, borçluya ulaşılamaması halinde sürekli arama hususu işçiye ihtarname ile bildirildiğinde
AVUKATLıK BüROSU BüNYESINDE, ICRA BORçLULARıNı ARAMAK IçIN GöREVLENDIRILEN PERSONELIN, BORçLU YERINE BAşKA TELEFONLARı ARADığı IDDIASı, BORçLUYA ULAşıLAMAMASı HALINDE SüREKLI ARAMA HUSUSU IşçIYE IHTARNAME ILE BILDIRILDIğINDE
AVUKATLIK BÜROSU BÜNYESİNDE, İCRA BORÇLULARINI ARAMAK İÇİN GÖREVLENDİRİLEN PERSONELİN, BORÇLU YERİNE BAŞKA TELEFONLARI ARADIĞI İDDİASI, BORÇLUYA ULAŞILAMAMASI HALİNDE SÜREKLİ ARAMA HUSUSU İŞÇİYE İHTARNAME İLE BİLDİRİLDİĞİNDE
- Avukatlık bürosu bünyesinde, icra borçlularını aramak için görevlendirilen personelin, alt işverende çalıştırılıp çalıştırılamayacağı hakkında örnek Kr.
avukatlık bürosu bünyesinde, icra borçlularını aramak için görevlendirilen personelin, alt işverende çalıştırılıp çalıştırılamayacağı hakkında örnek kr.
AVUKATLıK BüROSU BüNYESINDE, ICRA BORçLULARıNı ARAMAK IçIN GöREVLENDIRILEN PERSONELIN, ALT IşVERENDE çALışTıRıLıP çALışTıRıLAMAYACAğı HAKKıNDA öRNEK KR.
AVUKATLIK BÜROSU BÜNYESİNDE, İCRA BORÇLULARINI ARAMAK İÇİN GÖREVLENDİRİLEN PERSONELİN, ALT İŞVERENDE ÇALIŞTIRILIP ÇALIŞTIRILAMAYACAĞI HAKKINDA ÖRNEK KR.
- Yargıtay kararlarına göre psikolojik tacize örnek hareketlerin neler olduğu hk.
yargıtay kararlarına göre psikolojik tacize örnek hareketlerin neler olduğu hk.
YARGıTAY KARARLARıNA GöRE PSIKOLOJIK TACIZE öRNEK HAREKETLERIN NELER OLDUğU HK.
YARGITAY KARARLARINA GÖRE PSİKOLOJİK TACİZE ÖRNEK HAREKETLERİN NELER OLDUĞU HK.
- İşçiye yapılan hakaret için hak düşürücü süre geçmiş olsa bile, bu hakaretle birlikte başka zorluklara maruz kalan işçinin, iş sözleşmesini fesih edilebileceği hk.
İşçiye yapılan hakaret için hak düşürücü süre geçmiş olsa bile, bu hakaretle birlikte başka zorluklara maruz kalan işçinin, iş sözleşmesini fesih edilebileceği hk.
İşçIYE YAPıLAN HAKARET IçIN HAK DüşüRüCü SüRE GEçMIş OLSA BILE, BU HAKARETLE BIRLIKTE BAşKA ZORLUKLARA MARUZ KALAN IşçININ, Iş SöZLEşMESINI FESIH EDILEBILECEğI HK.
İŞÇİYE YAPILAN HAKARET İÇİN HAK DÜŞÜRÜCÜ SÜRE GEÇMİŞ OLSA BİLE, BU HAKARETLE BİRLİKTE BAŞKA ZORLUKLARA MARUZ KALAN İŞÇİNİN, İŞ SÖZLEŞMESİNİ FESİH EDİLEBİLECEĞİ HK.
- Bir eylemin psikolojik taciz olarak kabul edilebilmesi için, bir işçinin hedef alınarak gerçekleştirilmesi, belli bir süreye yayılması ve bu durumun sistematik bir hal almasının gerektiği hk.
bir eylemin psikolojik taciz olarak kabul edilebilmesi için, bir işçinin hedef alınarak gerçekleştirilmesi, belli bir süreye yayılması ve bu durumun sistematik bir hal almasının gerektiği hk.
BIR EYLEMIN PSIKOLOJIK TACIZ OLARAK KABUL EDILEBILMESI IçIN, BIR IşçININ HEDEF ALıNARAK GERçEKLEşTIRILMESI, BELLI BIR SüREYE YAYıLMASı VE BU DURUMUN SISTEMATIK BIR HAL ALMASıNıN GEREKTIğI HK.
BİR EYLEMİN PSİKOLOJİK TACİZ OLARAK KABUL EDİLEBİLMESİ İÇİN, BİR İŞÇİNİN HEDEF ALINARAK GERÇEKLEŞTİRİLMESİ, BELLİ BİR SÜREYE YAYILMASI VE BU DURUMUN SİSTEMATİK BİR HAL ALMASININ GEREKTİĞİ HK.
- İşçiye karşı yapılan davranışlar mobbing boyutuna uluşmamış olsa bile, işverenin işçinin kişilik haklarına yönelik saldırıyı önlememesi halinde, işçinin haklı nedenle fesih yapabileceği hk.
İşçiye karşı yapılan davranışlar mobbing boyutuna uluşmamış olsa bile, işverenin işçinin kişilik haklarına yönelik saldırıyı önlememesi halinde, işçinin haklı nedenle fesih yapabileceği hk.
İşçIYE KARşı YAPıLAN DAVRANışLAR MOBBING BOYUTUNA ULUşMAMış OLSA BILE, IşVERENIN IşçININ KIşILIK HAKLARıNA YöNELIK SALDıRıYı öNLEMEMESI HALINDE, IşçININ HAKLı NEDENLE FESIH YAPABILECEğI HK.
İŞÇİYE KARŞI YAPILAN DAVRANIŞLAR MOBBİNG BOYUTUNA ULUŞMAMIŞ OLSA BİLE, İŞVERENİN İŞÇİNİN KİŞİLİK HAKLARINA YÖNELİK SALDIRIYI ÖNLEMEMESİ HALİNDE, İŞÇİNİN HAKLI NEDENLE FESİH YAPABİLECEĞİ HK.
- 3 lü vardiya sisteminde fazla çalışma yapıldığının sadece tanık beyanına dayanarak ispat edilemeyeceği hk.
3 lü vardiya sisteminde fazla çalışma yapıldığının sadece tanık beyanına dayanarak ispat edilemeyeceği hk.
3 Lü VARDIYA SISTEMINDE FAZLA çALışMA YAPıLDığıNıN SADECE TANıK BEYANıNA DAYANARAK ISPAT EDILEMEYECEğI HK.
3 LÜ VARDİYA SİSTEMİNDE FAZLA ÇALIŞMA YAPILDIĞININ SADECE TANIK BEYANINA DAYANARAK İSPAT EDİLEMEYECEĞİ HK.
- 18 koduna dayanarak (işin sona ermesi) iş akti fesih edildiği halde, kıdem tazminatı verilmemesinin hatalı olduğu hk.
18 koduna dayanarak (işin sona ermesi) iş akti fesih edildiği halde, kıdem tazminatı verilmemesinin hatalı olduğu hk.
18 KODUNA DAYANARAK (IşIN SONA ERMESI) Iş AKTI FESIH EDILDIğI HALDE, KıDEM TAZMINATı VERILMEMESININ HATALı OLDUğU HK.
18 KODUNA DAYANARAK (İŞİN SONA ERMESİ) İŞ AKTİ FESİH EDİLDİĞİ HALDE, KIDEM TAZMİNATI VERİLMEMESİNİN HATALI OLDUĞU HK.
- İmzasız bordrolara dayanarak AGİ alacağının ödendiğinin ispat edilemeyeceği hk.
İmzasız bordrolara dayanarak agİ alacağının ödendiğinin ispat edilemeyeceği hk.
İMZASıZ BORDROLARA DAYANARAK AGİ ALACAğıNıN öDENDIğININ ISPAT EDILEMEYECEğI HK.
İMZASIZ BORDROLARA DAYANARAK AGİ ALACAĞININ ÖDENDİĞİNİN İSPAT EDİLEMEYECEĞİ HK.