- Anayasa Mahkemesinin iptal ettiği kanun maddelerinin, kesinleşmiş kararlar için geriye yürümeyeceği hk.
anayasa mahkemesinin iptal ettiği kanun maddelerinin, kesinleşmiş kararlar için geriye yürümeyeceği hk.
ANAYASA MAHKEMESININ IPTAL ETTIğI KANUN MADDELERININ, KESINLEşMIş KARARLAR IçIN GERIYE YüRüMEYECEğI HK.
ANAYASA MAHKEMESİNİN İPTAL ETTİĞİ KANUN MADDELERİNİN, KESİNLEŞMİŞ KARARLAR İÇİN GERİYE YÜRÜMEYECEĞİ HK.
- Şikayetçinin sosyal medya üzerinden resminin paylaşıldığını iddia ettiği olayda, ABD menşeili şirketten bilgi alınamadığı gerekçesi ile soruşturmanın sonlanamayacağı, diğer hususlarında incelenmesi gerektiği hk.
Şikayetçinin sosyal medya üzerinden resminin paylaşıldığını iddia ettiği olayda, abd menşeili şirketten bilgi alınamadığı gerekçesi ile soruşturmanın sonlanamayacağı, diğer hususlarında incelenmesi gerektiği hk.
ŞIKAYETçININ SOSYAL MEDYA üZERINDEN RESMININ PAYLAşıLDığıNı IDDIA ETTIğI OLAYDA, ABD MENşEILI şIRKETTEN BILGI ALıNAMADığı GEREKçESI ILE SORUşTURMANıN SONLANAMAYACAğı, DIğER HUSUSLARıNDA INCELENMESI GEREKTIğI HK.
ŞİKAYETÇİNİN SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN RESMİNİN PAYLAŞILDIĞINI İDDİA ETTİĞİ OLAYDA, ABD MENŞEİLİ ŞİRKETTEN BİLGİ ALINAMADIĞI GEREKÇESİ İLE SORUŞTURMANIN SONLANAMAYACAĞI, DİĞER HUSUSLARINDA İNCELENMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Direksiyon başında uyuma neticesinde meydana gelen kazalarda, sanıkların bilinçli taksir hükümleri uyarınca sorumlu tutulması gerektiği hk.
direksiyon başında uyuma neticesinde meydana gelen kazalarda, sanıkların bilinçli taksir hükümleri uyarınca sorumlu tutulması gerektiği hk.
DIREKSIYON BAşıNDA UYUMA NETICESINDE MEYDANA GELEN KAZALARDA, SANıKLARıN BILINçLI TAKSIR HüKüMLERI UYARıNCA SORUMLU TUTULMASı GEREKTIğI HK.
DİREKSİYON BAŞINDA UYUMA NETİCESİNDE MEYDANA GELEN KAZALARDA, SANIKLARIN BİLİNÇLİ TAKSİR HÜKÜMLERİ UYARINCA SORUMLU TUTULMASI GEREKTİĞİ HK.
- Ölümlü trafik kazasına ilişkin davada, sanığın aracı kullanmadığı yönündeki savunmasının araçtan alınan kan örnekleri ve diğer delilerle karşılaştırılarak, mahkemece nasıl değerlendirileceği hk. (Karşı Oy İçerir)
Ölümlü trafik kazasına ilişkin davada, sanığın aracı kullanmadığı yönündeki savunmasının araçtan alınan kan örnekleri ve diğer delilerle karşılaştırılarak, mahkemece nasıl değerlendirileceği hk. (karşı oy İçerir)
ÖLüMLü TRAFIK KAZASıNA ILIşKIN DAVADA, SANığıN ARACı KULLANMADığı YöNüNDEKI SAVUNMASıNıN ARAçTAN ALıNAN KAN öRNEKLERI VE DIğER DELILERLE KARşıLAşTıRıLARAK, MAHKEMECE NASıL DEğERLENDIRILECEğI HK. (KARşı OY İçERIR)
ÖLÜMLÜ TRAFİK KAZASINA İLİŞKİN DAVADA, SANIĞIN ARACI KULLANMADIĞI YÖNÜNDEKİ SAVUNMASININ ARAÇTAN ALINAN KAN ÖRNEKLERİ VE DİĞER DELİLERLE KARŞILAŞTIRILARAK, MAHKEMECE NASIL DEĞERLENDİRİLECEĞİ HK. (KARŞI OY İÇERİR)
- Statik ve mimari projeler zemin etüt raporu ve statik hesap ve raporu olmayan binaya ruhsat veren belediye görevlilerinin, yıkılan bina nedeni ile ölümden taksirle sorumlu oldukları hk.
statik ve mimari projeler zemin etüt raporu ve statik hesap ve raporu olmayan binaya ruhsat veren belediye görevlilerinin, yıkılan bina nedeni ile ölümden taksirle sorumlu oldukları hk.
STATIK VE MIMARI PROJELER ZEMIN ETüT RAPORU VE STATIK HESAP VE RAPORU OLMAYAN BINAYA RUHSAT VEREN BELEDIYE GöREVLILERININ, YıKıLAN BINA NEDENI ILE öLüMDEN TAKSIRLE SORUMLU OLDUKLARı HK.
STATİK VE MİMARİ PROJELER ZEMİN ETÜT RAPORU VE STATİK HESAP VE RAPORU OLMAYAN BİNAYA RUHSAT VEREN BELEDİYE GÖREVLİLERİNİN, YIKILAN BİNA NEDENİ İLE ÖLÜMDEN TAKSİRLE SORUMLU OLDUKLARI HK.
- Yapım ruhsatının süresi dolduğu halde yeni ruhsat almadan (kaçak) inşaata devam eden ve kontrolsüz kaçak kat çıkan sanığın bilinçsiz taksirle sorumlu olacağı hk.
yapım ruhsatının süresi dolduğu halde yeni ruhsat almadan (kaçak) inşaata devam eden ve kontrolsüz kaçak kat çıkan sanığın bilinçsiz taksirle sorumlu olacağı hk.
YAPıM RUHSATıNıN SüRESI DOLDUğU HALDE YENI RUHSAT ALMADAN (KAçAK) INşAATA DEVAM EDEN VE KONTROLSüZ KAçAK KAT çıKAN SANığıN BILINçSIZ TAKSIRLE SORUMLU OLACAğı HK.
YAPIM RUHSATININ SÜRESİ DOLDUĞU HALDE YENİ RUHSAT ALMADAN (KAÇAK) İNŞAATA DEVAM EDEN VE KONTROLSÜZ KAÇAK KAT ÇIKAN SANIĞIN BİLİNÇSİZ TAKSİRLE SORUMLU OLACAĞI HK.
- Mimari, statik projeleri olmadan ve zemin etüdünü yaptırmadan bina inşa ettiren müteahhit sanığın bilinçsiz taksirle sorumlu tutulacağı hk.
mimari, statik projeleri olmadan ve zemin etüdünü yaptırmadan bina inşa ettiren müteahhit sanığın bilinçsiz taksirle sorumlu tutulacağı hk.
MIMARI, STATIK PROJELERI OLMADAN VE ZEMIN ETüDüNü YAPTıRMADAN BINA INşA ETTIREN MüTEAHHIT SANığıN BILINçSIZ TAKSIRLE SORUMLU TUTULACAğı HK.
MİMARİ, STATİK PROJELERİ OLMADAN VE ZEMİN ETÜDÜNÜ YAPTIRMADAN BİNA İNŞA ETTİREN MÜTEAHHİT SANIĞIN BİLİNÇSİZ TAKSİRLE SORUMLU TUTULACAĞI HK.
- Fenni mesul olan sanığın binanın yıkılması sonucunda meydana gelen ölüm ve yaralanmalar bakımından dikkat ve özen yükümlülüğünü ihlal eden ihmali davranışında bilinçsiz taksirle sorumlu olduğu hk.
fenni mesul olan sanığın binanın yıkılması sonucunda meydana gelen ölüm ve yaralanmalar bakımından dikkat ve özen yükümlülüğünü ihlal eden ihmali davranışında bilinçsiz taksirle sorumlu olduğu hk.
FENNI MESUL OLAN SANığıN BINANıN YıKıLMASı SONUCUNDA MEYDANA GELEN öLüM VE YARALANMALAR BAKıMıNDAN DIKKAT VE öZEN YüKüMLüLüğüNü IHLAL EDEN IHMALI DAVRANışıNDA BILINçSIZ TAKSIRLE SORUMLU OLDUğU HK.
FENNİ MESUL OLAN SANIĞIN BİNANIN YIKILMASI SONUCUNDA MEYDANA GELEN ÖLÜM VE YARALANMALAR BAKIMINDAN DİKKAT VE ÖZEN YÜKÜMLÜLÜĞÜNÜ İHLAL EDEN İHMALİ DAVRANIŞINDA BİLİNÇSİZ TAKSİRLE SORUMLU OLDUĞU HK.
- Davanın düşmesine karar verilen hallerde sanıktan yargılama giderinin tahsiline karar verilemeyeceği hk.
davanın düşmesine karar verilen hallerde sanıktan yargılama giderinin tahsiline karar verilemeyeceği hk.
DAVANıN DüşMESINE KARAR VERILEN HALLERDE SANıKTAN YARGıLAMA GIDERININ TAHSILINE KARAR VERILEMEYECEğI HK.
DAVANIN DÜŞMESİNE KARAR VERİLEN HALLERDE SANIKTAN YARGILAMA GİDERİNİN TAHSİLİNE KARAR VERİLEMEYECEĞİ HK.
- Kaçak kazı yapıldığı iddia edilen olayda, kazı çukuru- telefon kayıtları- evde ele geçirilen tarihi eserlerin, mahkemece nasıl değerlendirileceği hk.
kaçak kazı yapıldığı iddia edilen olayda, kazı çukuru- telefon kayıtları- evde ele geçirilen tarihi eserlerin, mahkemece nasıl değerlendirileceği hk.
KAçAK KAZı YAPıLDığı IDDIA EDILEN OLAYDA, KAZı çUKURU- TELEFON KAYıTLARı- EVDE ELE GEçIRILEN TARIHI ESERLERIN, MAHKEMECE NASıL DEğERLENDIRILECEğI HK.
KAÇAK KAZI YAPILDIĞI İDDİA EDİLEN OLAYDA, KAZI ÇUKURU- TELEFON KAYITLARI- EVDE ELE GEÇİRİLEN TARİHİ ESERLERİN, MAHKEMECE NASIL DEĞERLENDİRİLECEĞİ HK.
- Sanıklara ait iletişimin tespitine ilişkin tutanak içeriklerinde suçun unsurlarının tereddütsüz şekilde tespitine yönelik görüşmeler yer almadığından olayda, şüpheden sanık yararlanır ilkesinin gözetilmesi gerektiği hk.
sanıklara ait iletişimin tespitine ilişkin tutanak içeriklerinde suçun unsurlarının tereddütsüz şekilde tespitine yönelik görüşmeler yer almadığından olayda, şüpheden sanık yararlanır ilkesinin gözetilmesi gerektiği hk.
SANıKLARA AIT ILETIşIMIN TESPITINE ILIşKIN TUTANAK IçERIKLERINDE SUçUN UNSURLARıNıN TEREDDüTSüZ şEKILDE TESPITINE YöNELIK GöRüşMELER YER ALMADığıNDAN OLAYDA, şüPHEDEN SANıK YARARLANıR ILKESININ GöZETILMESI GEREKTIğI HK.
SANIKLARA AİT İLETİŞİMİN TESPİTİNE İLİŞKİN TUTANAK İÇERİKLERİNDE SUÇUN UNSURLARININ TEREDDÜTSÜZ ŞEKİLDE TESPİTİNE YÖNELİK GÖRÜŞMELER YER ALMADIĞINDAN OLAYDA, ŞÜPHEDEN SANIK YARARLANIR İLKESİNİN GÖZETİLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Yargıtay’ın yerleşik içtihatlarına göre suçun telefonda ikrar edilmesi halinin “mahkeme dışı ikrar” niteliğinde bulunduğu ve mahkumiyet için tek başına yeterli olmadığı hk.
yargıtay’ın yerleşik içtihatlarına göre suçun telefonda ikrar edilmesi halinin “mahkeme dışı ikrar” niteliğinde bulunduğu ve mahkumiyet için tek başına yeterli olmadığı hk.
YARGıTAY’ıN YERLEşIK IçTIHATLARıNA GöRE SUçUN TELEFONDA IKRAR EDILMESI HALININ “MAHKEME Dışı IKRAR” NITELIğINDE BULUNDUğU VE MAHKUMIYET IçIN TEK BAşıNA YETERLI OLMADığı HK.
YARGITAY’IN YERLEŞİK İÇTİHATLARINA GÖRE SUÇUN TELEFONDA İKRAR EDİLMESİ HALİNİN “MAHKEME DIŞI İKRAR” NİTELİĞİNDE BULUNDUĞU VE MAHKUMİYET İÇİN TEK BAŞINA YETERLİ OLMADIĞI HK.
- Sanığın işyerine gizli kamera yerleştirerek kadınların görüntülerini kaydetme eyleminin, özel hayatın gizliliğini ihlal suçunu oluşturacağı hk.
sanığın işyerine gizli kamera yerleştirerek kadınların görüntülerini kaydetme eyleminin, özel hayatın gizliliğini ihlal suçunu oluşturacağı hk.
SANığıN IşYERINE GIZLI KAMERA YERLEşTIREREK KADıNLARıN GöRüNTüLERINI KAYDETME EYLEMININ, öZEL HAYATıN GIZLILIğINI IHLAL SUçUNU OLUşTURACAğı HK.
SANIĞIN İŞYERİNE GİZLİ KAMERA YERLEŞTİREREK KADINLARIN GÖRÜNTÜLERİNİ KAYDETME EYLEMİNİN, ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİNİ İHLAL SUÇUNU OLUŞTURACAĞI HK.
- Adli emanete alınan eşyalardan hangilerinin ne şekilde suçta kullanıldıkları hususlarında açıklamaya yer verilmeksizin alıkonulmasının kanuna aykırı olduğu hk.
adli emanete alınan eşyalardan hangilerinin ne şekilde suçta kullanıldıkları hususlarında açıklamaya yer verilmeksizin alıkonulmasının kanuna aykırı olduğu hk.
ADLI EMANETE ALıNAN EşYALARDAN HANGILERININ NE şEKILDE SUçTA KULLANıLDıKLARı HUSUSLARıNDA AçıKLAMAYA YER VERILMEKSIZIN ALıKONULMASıNıN KANUNA AYKıRı OLDUğU HK.
ADLİ EMANETE ALINAN EŞYALARDAN HANGİLERİNİN NE ŞEKİLDE SUÇTA KULLANILDIKLARI HUSUSLARINDA AÇIKLAMAYA YER VERİLMEKSİZİN ALIKONULMASININ KANUNA AYKIRI OLDUĞU HK.
- Suçun icra hareketlerinde doğrudan kullanıldığına dair dosyada herhangi bir delil bulunmayan ve suç teşkil etmeyen eşyaların sahibine iadesine karar verilmesi gerektiği hk.
suçun icra hareketlerinde doğrudan kullanıldığına dair dosyada herhangi bir delil bulunmayan ve suç teşkil etmeyen eşyaların sahibine iadesine karar verilmesi gerektiği hk.
SUçUN ICRA HAREKETLERINDE DOğRUDAN KULLANıLDığıNA DAIR DOSYADA HERHANGI BIR DELIL BULUNMAYAN VE SUç TEşKIL ETMEYEN EşYALARıN SAHIBINE IADESINE KARAR VERILMESI GEREKTIğI HK.
SUÇUN İCRA HAREKETLERİNDE DOĞRUDAN KULLANILDIĞINA DAİR DOSYADA HERHANGİ BİR DELİL BULUNMAYAN VE SUÇ TEŞKİL ETMEYEN EŞYALARIN SAHİBİNE İADESİNE KARAR VERİLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Böbrek hastası olanların hastalıklarının hayati tehlike arz edecek derecede olması durumunda organ nakli için başkalarıyla para karşılığı anlaşması halinde organ ticareti yapma suçu bakımından zorunluluk halinin oluşacağı hk.
böbrek hastası olanların hastalıklarının hayati tehlike arz edecek derecede olması durumunda organ nakli için başkalarıyla para karşılığı anlaşması halinde organ ticareti yapma suçu bakımından zorunluluk halinin oluşacağı hk.
BöBREK HASTASı OLANLARıN HASTALıKLARıNıN HAYATI TEHLIKE ARZ EDECEK DERECEDE OLMASı DURUMUNDA ORGAN NAKLI IçIN BAşKALARıYLA PARA KARşıLığı ANLAşMASı HALINDE ORGAN TICARETI YAPMA SUçU BAKıMıNDAN ZORUNLULUK HALININ OLUşACAğı HK.
BÖBREK HASTASI OLANLARIN HASTALIKLARININ HAYATİ TEHLİKE ARZ EDECEK DERECEDE OLMASI DURUMUNDA ORGAN NAKLİ İÇİN BAŞKALARIYLA PARA KARŞILIĞI ANLAŞMASI HALİNDE ORGAN TİCARETİ YAPMA SUÇU BAKIMINDAN ZORUNLULUK HALİNİN OLUŞACAĞI HK.
- Suçtan zarar görme kavramının Ceza Genel Kurulu ve Özel Dairelerin yerleşmiş kararlarında nasıl anlaşıldığı hk.
suçtan zarar görme kavramının ceza genel kurulu ve Özel dairelerin yerleşmiş kararlarında nasıl anlaşıldığı hk.
SUçTAN ZARAR GöRME KAVRAMıNıN CEZA GENEL KURULU VE ÖZEL DAIRELERIN YERLEşMIş KARARLARıNDA NASıL ANLAşıLDığı HK.
SUÇTAN ZARAR GÖRME KAVRAMININ CEZA GENEL KURULU VE ÖZEL DAİRELERİN YERLEŞMİŞ KARARLARINDA NASIL ANLAŞILDIĞI HK.
- Sanığın arkadaşına silahını doğrultup şakalaştığı sırada silahın patlaması ve ölüm neticesinin gerçekleştiği olayda sanığın olası kastla mı – bilinçli taksirle mi öldürme suçunu işlediğinin hk.
sanığın arkadaşına silahını doğrultup şakalaştığı sırada silahın patlaması ve ölüm neticesinin gerçekleştiği olayda sanığın olası kastla mı – bilinçli taksirle mi öldürme suçunu işlediğinin hk.
SANığıN ARKADAşıNA SILAHıNı DOğRULTUP şAKALAşTığı SıRADA SILAHıN PATLAMASı VE öLüM NETICESININ GERçEKLEşTIğI OLAYDA SANığıN OLASı KASTLA Mı – BILINçLI TAKSIRLE MI öLDüRME SUçUNU IşLEDIğININ HK.
SANIĞIN ARKADAŞINA SİLAHINI DOĞRULTUP ŞAKALAŞTIĞI SIRADA SİLAHIN PATLAMASI VE ÖLÜM NETİCESİNİN GERÇEKLEŞTİĞİ OLAYDA SANIĞIN OLASI KASTLA MI – BİLİNÇLİ TAKSİRLE Mİ ÖLDÜRME SUÇUNU İŞLEDİĞİNİN HK.
- Sanığın asli kusuru ile bir kişinin ölümünden sorumlu olduğu olayda sanık hakkında tayin edilen temel cezanın makul miktarda arttırılarak belirlenmesi gerektiği hk.
sanığın asli kusuru ile bir kişinin ölümünden sorumlu olduğu olayda sanık hakkında tayin edilen temel cezanın makul miktarda arttırılarak belirlenmesi gerektiği hk.
SANığıN ASLI KUSURU ILE BIR KIşININ öLüMüNDEN SORUMLU OLDUğU OLAYDA SANıK HAKKıNDA TAYIN EDILEN TEMEL CEZANıN MAKUL MIKTARDA ARTTıRıLARAK BELIRLENMESI GEREKTIğI HK.
SANIĞIN ASLİ KUSURU İLE BİR KİŞİNİN ÖLÜMÜNDEN SORUMLU OLDUĞU OLAYDA SANIK HAKKINDA TAYİN EDİLEN TEMEL CEZANIN MAKUL MİKTARDA ARTTIRILARAK BELİRLENMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Sanığın idaresindeki otobüs ile yağmurlu havada, ıslak zeminli yolda seyir halindeyken yayaya çarptığı olayda bilinçli taksir koşullarının oluşmadığının kabulü hk.
sanığın idaresindeki otobüs ile yağmurlu havada, ıslak zeminli yolda seyir halindeyken yayaya çarptığı olayda bilinçli taksir koşullarının oluşmadığının kabulü hk.
SANığıN IDARESINDEKI OTOBüS ILE YAğMURLU HAVADA, ıSLAK ZEMINLI YOLDA SEYIR HALINDEYKEN YAYAYA çARPTığı OLAYDA BILINçLI TAKSIR KOşULLARıNıN OLUşMADığıNıN KABULü HK.
SANIĞIN İDARESİNDEKİ OTOBÜS İLE YAĞMURLU HAVADA, ISLAK ZEMİNLİ YOLDA SEYİR HALİNDEYKEN YAYAYA ÇARPTIĞI OLAYDA BİLİNÇLİ TAKSİR KOŞULLARININ OLUŞMADIĞININ KABULÜ HK.
- Sanığın av tüfeğine yeni fişek doldurduğu sırada ateş alan tüfekle önündeki katılanı yaraladığı olayda bilinçli taksir koşullarının oluşacağı hk.
sanığın av tüfeğine yeni fişek doldurduğu sırada ateş alan tüfekle önündeki katılanı yaraladığı olayda bilinçli taksir koşullarının oluşacağı hk.
SANığıN AV TüFEğINE YENI FIşEK DOLDURDUğU SıRADA ATEş ALAN TüFEKLE öNüNDEKI KATıLANı YARALADığı OLAYDA BILINçLI TAKSIR KOşULLARıNıN OLUşACAğı HK.
SANIĞIN AV TÜFEĞİNE YENİ FİŞEK DOLDURDUĞU SIRADA ATEŞ ALAN TÜFEKLE ÖNÜNDEKİ KATILANI YARALADIĞI OLAYDA BİLİNÇLİ TAKSİR KOŞULLARININ OLUŞACAĞI HK.
- Koruma tedbirleri nedeniyle tazminat talebinde hükmedilecek manevi tazminatın tespitinde dikkate alınması gereken hususların neler olduğu hk.
koruma tedbirleri nedeniyle tazminat talebinde hükmedilecek manevi tazminatın tespitinde dikkate alınması gereken hususların neler olduğu hk.
KORUMA TEDBIRLERI NEDENIYLE TAZMINAT TALEBINDE HüKMEDILECEK MANEVI TAZMINATıN TESPITINDE DIKKATE ALıNMASı GEREKEN HUSUSLARıN NELER OLDUğU HK.
KORUMA TEDBİRLERİ NEDENİYLE TAZMİNAT TALEBİNDE HÜKMEDİLECEK MANEVİ TAZMİNATIN TESPİTİNDE DİKKATE ALINMASI GEREKEN HUSUSLARIN NELER OLDUĞU HK.
- Taksirli suçlarda iştirak hükümlerinin uygulanmayacağı hk.
taksirli suçlarda iştirak hükümlerinin uygulanmayacağı hk.
TAKSIRLI SUçLARDA IşTIRAK HüKüMLERININ UYGULANMAYACAğı HK.
TAKSİRLİ SUÇLARDA İŞTİRAK HÜKÜMLERİNİN UYGULANMAYACAĞI HK.
- Sanıkların yeni doğan bebeğin bebek kordonunu kestikten sonra bağlaması ve bebeği beslemeleri gerekirken yapmamaları halinde, ihmali davranışla kasten öldürme suçundan cezalandırılması gerektiği hk.
sanıkların yeni doğan bebeğin bebek kordonunu kestikten sonra bağlaması ve bebeği beslemeleri gerekirken yapmamaları halinde, ihmali davranışla kasten öldürme suçundan cezalandırılması gerektiği hk.
SANıKLARıN YENI DOğAN BEBEğIN BEBEK KORDONUNU KESTIKTEN SONRA BAğLAMASı VE BEBEğI BESLEMELERI GEREKIRKEN YAPMAMALARı HALINDE, IHMALI DAVRANışLA KASTEN öLDüRME SUçUNDAN CEZALANDıRıLMASı GEREKTIğI HK.
SANIKLARIN YENİ DOĞAN BEBEĞİN BEBEK KORDONUNU KESTİKTEN SONRA BAĞLAMASI VE BEBEĞİ BESLEMELERİ GEREKİRKEN YAPMAMALARI HALİNDE, İHMALİ DAVRANIŞLA KASTEN ÖLDÜRME SUÇUNDAN CEZALANDIRILMASI GEREKTİĞİ HK.
- Başkasının yaşamını korumak bakımından garantör konumundaki kişinin koruma yükümlülüğünü yerine getirmemesi ve bunun sonucunda ölüm neticesinin meydana gelmesi halinde hangi suç oluşur?
başkasının yaşamını korumak bakımından garantör konumundaki kişinin koruma yükümlülüğünü yerine getirmemesi ve bunun sonucunda ölüm neticesinin meydana gelmesi halinde hangi suç oluşur?
BAşKASıNıN YAşAMıNı KORUMAK BAKıMıNDAN GARANTöR KONUMUNDAKI KIşININ KORUMA YüKüMLüLüğüNü YERINE GETIRMEMESI VE BUNUN SONUCUNDA öLüM NETICESININ MEYDANA GELMESI HALINDE HANGI SUç OLUşUR?
BAŞKASININ YAŞAMINI KORUMAK BAKIMINDAN GARANTÖR KONUMUNDAKİ KİŞİNİN KORUMA YÜKÜMLÜLÜĞÜNÜ YERİNE GETİRMEMESİ VE BUNUN SONUCUNDA ÖLÜM NETİCESİNİN MEYDANA GELMESİ HALİNDE HANGİ SUÇ OLUŞUR?
- Kasten öldürme suçunun ihmali davranışla işlenmesi suçunda failin kim/kimler olabileceği hk.
kasten öldürme suçunun ihmali davranışla işlenmesi suçunda failin kim/kimler olabileceği hk.
KASTEN öLDüRME SUçUNUN IHMALI DAVRANışLA IşLENMESI SUçUNDA FAILIN KIM/KIMLER OLABILECEğI HK.
KASTEN ÖLDÜRME SUÇUNUN İHMALİ DAVRANIŞLA İŞLENMESİ SUÇUNDA FAİLİN KİM/KİMLER OLABİLECEĞİ HK.
- Kasten öldürme suçunun ihmali davranışla nasıl işlenebileceği hk.
kasten öldürme suçunun ihmali davranışla nasıl işlenebileceği hk.
KASTEN öLDüRME SUçUNUN IHMALI DAVRANışLA NASıL IşLENEBILECEğI HK.
KASTEN ÖLDÜRME SUÇUNUN İHMALİ DAVRANIŞLA NASIL İŞLENEBİLECEĞİ HK.
- Emredici norma aykırı davranılmasıyla işlenen ihmali suçların öğretide gerçek ihmali suçlar ve gerçek olmayan veya görünüşte ihmali suçlar olarak iki kategoride değerlendirildiği hk.
emredici norma aykırı davranılmasıyla işlenen ihmali suçların öğretide gerçek ihmali suçlar ve gerçek olmayan veya görünüşte ihmali suçlar olarak iki kategoride değerlendirildiği hk.
EMREDICI NORMA AYKıRı DAVRANıLMASıYLA IşLENEN IHMALI SUçLARıN öğRETIDE GERçEK IHMALI SUçLAR VE GERçEK OLMAYAN VEYA GöRüNüşTE IHMALI SUçLAR OLARAK IKI KATEGORIDE DEğERLENDIRILDIğI HK.
EMREDİCİ NORMA AYKIRI DAVRANILMASIYLA İŞLENEN İHMALİ SUÇLARIN ÖĞRETİDE GERÇEK İHMALİ SUÇLAR VE GERÇEK OLMAYAN VEYA GÖRÜNÜŞTE İHMALİ SUÇLAR OLARAK İKİ KATEGORİDE DEĞERLENDİRİLDİĞİ HK.
- Gerçek ihmali suçlar ve gerçek olmayan veya görünüşte ihmali suçların ne anlama geldiği ve bunlara ilişkin örnek Kr.
gerçek ihmali suçlar ve gerçek olmayan veya görünüşte ihmali suçların ne anlama geldiği ve bunlara ilişkin örnek kr.
GERçEK IHMALI SUçLAR VE GERçEK OLMAYAN VEYA GöRüNüşTE IHMALI SUçLARıN NE ANLAMA GELDIğI VE BUNLARA ILIşKIN öRNEK KR.
GERÇEK İHMALİ SUÇLAR VE GERÇEK OLMAYAN VEYA GÖRÜNÜŞTE İHMALİ SUÇLARIN NE ANLAMA GELDİĞİ VE BUNLARA İLİŞKİN ÖRNEK KR.
- TCK’de yer alan yasaklayıcı ve emredici normların ne anlama geldiği ve bunlara ilişkin örnek Kr.
tck’de yer alan yasaklayıcı ve emredici normların ne anlama geldiği ve bunlara ilişkin örnek kr.
TCK’DE YER ALAN YASAKLAYıCı VE EMREDICI NORMLARıN NE ANLAMA GELDIğI VE BUNLARA ILIşKIN öRNEK KR.
TCK’DE YER ALAN YASAKLAYICI VE EMREDİCİ NORMLARIN NE ANLAMA GELDİĞİ VE BUNLARA İLİŞKİN ÖRNEK KR.
- Hukuk normlarının yasaklayıcı ve emredici normlar olmak üzere iki şekilde ortaya çıktığı hk.
hukuk normlarının yasaklayıcı ve emredici normlar olmak üzere iki şekilde ortaya çıktığı hk.
HUKUK NORMLARıNıN YASAKLAYıCı VE EMREDICI NORMLAR OLMAK üZERE IKI şEKILDE ORTAYA çıKTığı HK.
HUKUK NORMLARININ YASAKLAYICI VE EMREDİCİ NORMLAR OLMAK ÜZERE İKİ ŞEKİLDE ORTAYA ÇIKTIĞI HK.
- Müsaderenin ancak kasıtlı suçlarda mümkün olduğu, taksirli suçta kullanılan eşyaların müsaderesinin mümkün olmadığı hk.
müsaderenin ancak kasıtlı suçlarda mümkün olduğu, taksirli suçta kullanılan eşyaların müsaderesinin mümkün olmadığı hk.
MüSADERENIN ANCAK KASıTLı SUçLARDA MüMKüN OLDUğU, TAKSIRLI SUçTA KULLANıLAN EşYALARıN MüSADERESININ MüMKüN OLMADığı HK.
MÜSADERENİN ANCAK KASITLI SUÇLARDA MÜMKÜN OLDUĞU, TAKSİRLİ SUÇTA KULLANILAN EŞYALARIN MÜSADERESİNİN MÜMKÜN OLMADIĞI HK.
- Sanığın, ölenin incelemesi için çıkardığı silahın patlaması ile neticelenen olayda sanığın, olası kastla mı bilinçli taksirle mi ölüme sebebiyet verildiğinin kabulü gerektiği hk.
sanığın, ölenin incelemesi için çıkardığı silahın patlaması ile neticelenen olayda sanığın, olası kastla mı bilinçli taksirle mi ölüme sebebiyet verildiğinin kabulü gerektiği hk.
SANığıN, öLENIN INCELEMESI IçIN çıKARDığı SILAHıN PATLAMASı ILE NETICELENEN OLAYDA SANığıN, OLASı KASTLA Mı BILINçLI TAKSIRLE MI öLüME SEBEBIYET VERILDIğININ KABULü GEREKTIğI HK.
SANIĞIN, ÖLENİN İNCELEMESİ İÇİN ÇIKARDIĞI SİLAHIN PATLAMASI İLE NETİCELENEN OLAYDA SANIĞIN, OLASI KASTLA MI BİLİNÇLİ TAKSİRLE Mİ ÖLÜME SEBEBİYET VERİLDİĞİNİN KABULÜ GEREKTİĞİ HK.
- Tüfeğin ele alındığı anda kendiliğinden ateş aldığı iddiasının, mahkemece nasıl değerlendirileceği hk.
tüfeğin ele alındığı anda kendiliğinden ateş aldığı iddiasının, mahkemece nasıl değerlendirileceği hk.
TüFEğIN ELE ALıNDığı ANDA KENDILIğINDEN ATEş ALDığı IDDIASıNıN, MAHKEMECE NASıL DEğERLENDIRILECEğI HK.
TÜFEĞİN ELE ALINDIĞI ANDA KENDİLİĞİNDEN ATEŞ ALDIĞI İDDİASININ, MAHKEMECE NASIL DEĞERLENDİRİLECEĞİ HK.
- Kazayı görmeyen / bilmeyen kişinin lehe tanık olmasının istenmesinin, hangi suça sebebiyet vereceği hk.
kazayı görmeyen / bilmeyen kişinin lehe tanık olmasının istenmesinin, hangi suça sebebiyet vereceği hk.
KAZAYı GöRMEYEN / BILMEYEN KIşININ LEHE TANıK OLMASıNıN ISTENMESININ, HANGI SUçA SEBEBIYET VERECEğI HK.
KAZAYI GÖRMEYEN / BİLMEYEN KİŞİNİN LEHE TANIK OLMASININ İSTENMESİNİN, HANGİ SUÇA SEBEBİYET VERECEĞİ HK.
- Yargı görevi yapanı, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs suçunun oluşabilmesi için gerekli koşulların neler olduğu hakkında açıklayıcı Kr.
yargı görevi yapanı, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs suçunun oluşabilmesi için gerekli koşulların neler olduğu hakkında açıklayıcı kr.
YARGı GöREVI YAPANı, BILIRKIşIYI VEYA TANığı ETKILEMEYE TEşEBBüS SUçUNUN OLUşABILMESI IçIN GEREKLI KOşULLARıN NELER OLDUğU HAKKıNDA AçıKLAYıCı KR.
YARGI GÖREVİ YAPANI, BİLİRKİŞİYİ VEYA TANIĞI ETKİLEMEYE TEŞEBBÜS SUÇUNUN OLUŞABİLMESİ İÇİN GEREKLİ KOŞULLARIN NELER OLDUĞU HAKKINDA AÇIKLAYICI KR.
- Yargı görevi yapanı, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs suçunda iltimastan maksadın hatıra binaen ricada bulunmak olduğu hk.
yargı görevi yapanı, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs suçunda iltimastan maksadın hatıra binaen ricada bulunmak olduğu hk.
YARGı GöREVI YAPANı, BILIRKIşIYI VEYA TANığı ETKILEMEYE TEşEBBüS SUçUNDA ILTIMASTAN MAKSADıN HATıRA BINAEN RICADA BULUNMAK OLDUğU HK.
YARGI GÖREVİ YAPANI, BİLİRKİŞİYİ VEYA TANIĞI ETKİLEMEYE TEŞEBBÜS SUÇUNDA İLTİMASTAN MAKSADIN HATIRA BİNAEN RİCADA BULUNMAK OLDUĞU HK.
- Yargı görevi yapanı, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs suçunun oluşabilmesi için görülmekte olan davanın niteliğinin önem arz etmediği hk.
yargı görevi yapanı, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs suçunun oluşabilmesi için görülmekte olan davanın niteliğinin önem arz etmediği hk.
YARGı GöREVI YAPANı, BILIRKIşIYI VEYA TANığı ETKILEMEYE TEşEBBüS SUçUNUN OLUşABILMESI IçIN GöRüLMEKTE OLAN DAVANıN NITELIğININ öNEM ARZ ETMEDIğI HK.
YARGI GÖREVİ YAPANI, BİLİRKİŞİYİ VEYA TANIĞI ETKİLEMEYE TEŞEBBÜS SUÇUNUN OLUŞABİLMESİ İÇİN GÖRÜLMEKTE OLAN DAVANIN NİTELİĞİNİN ÖNEM ARZ ETMEDİĞİ HK.
- Verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme suçunun oluştuğunun takdirinde somut olayın özelliklerinin dikkate alınması gerektiği ve uygulama alanının amaçlanandan fazla genişletilmemesi gerektiği hk.
verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme suçunun oluştuğunun takdirinde somut olayın özelliklerinin dikkate alınması gerektiği ve uygulama alanının amaçlanandan fazla genişletilmemesi gerektiği hk.
VERILERI HUKUKA AYKıRı OLARAK VERME VEYA ELE GEçIRME SUçUNUN OLUşTUğUNUN TAKDIRINDE SOMUT OLAYıN öZELLIKLERININ DIKKATE ALıNMASı GEREKTIğI VE UYGULAMA ALANıNıN AMAçLANANDAN FAZLA GENIşLETILMEMESI GEREKTIğI HK.
VERİLERİ HUKUKA AYKIRI OLARAK VERME VEYA ELE GEÇİRME SUÇUNUN OLUŞTUĞUNUN TAKDİRİNDE SOMUT OLAYIN ÖZELLİKLERİNİN DİKKATE ALINMASI GEREKTİĞİ VE UYGULAMA ALANININ AMAÇLANANDAN FAZLA GENİŞLETİLMEMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Herkes tarafından bilinen ve/veya kolaylıkla ulaşılması ve bilinmesi mümkün olan kişisel bilgilerin de, “kişisel veri” olarak kabul edilmesi ve hukuka aykırı eylemlere karşı korunması gerektiği hk.
herkes tarafından bilinen ve/veya kolaylıkla ulaşılması ve bilinmesi mümkün olan kişisel bilgilerin de, “kişisel veri” olarak kabul edilmesi ve hukuka aykırı eylemlere karşı korunması gerektiği hk.
HERKES TARAFıNDAN BILINEN VE/VEYA KOLAYLıKLA ULAşıLMASı VE BILINMESI MüMKüN OLAN KIşISEL BILGILERIN DE, “KIşISEL VERI” OLARAK KABUL EDILMESI VE HUKUKA AYKıRı EYLEMLERE KARşı KORUNMASı GEREKTIğI HK.
HERKES TARAFINDAN BİLİNEN VE/VEYA KOLAYLIKLA ULAŞILMASI VE BİLİNMESİ MÜMKÜN OLAN KİŞİSEL BİLGİLERİN DE, “KİŞİSEL VERİ” OLARAK KABUL EDİLMESİ VE HUKUKA AYKIRI EYLEMLERE KARŞI KORUNMASI GEREKTİĞİ HK.
- Verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme suçunun maddi konusunu oluşturan “kişisel veri” kavramından ne anlaşılması gerektiği hk.
verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme suçunun maddi konusunu oluşturan “kişisel veri” kavramından ne anlaşılması gerektiği hk.
VERILERI HUKUKA AYKıRı OLARAK VERME VEYA ELE GEçIRME SUçUNUN MADDI KONUSUNU OLUşTURAN “KIşISEL VERI” KAVRAMıNDAN NE ANLAşıLMASı GEREKTIğI HK.
VERİLERİ HUKUKA AYKIRI OLARAK VERME VEYA ELE GEÇİRME SUÇUNUN MADDİ KONUSUNU OLUŞTURAN “KİŞİSEL VERİ” KAVRAMINDAN NE ANLAŞILMASI GEREKTİĞİ HK.
- Telefon, adres, kimlik bilgilerinin 3. kişiye verilmesi, verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme suçuna sebebiyet vereceği hk.
telefon, adres, kimlik bilgilerinin 3. kişiye verilmesi, verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme suçuna sebebiyet vereceği hk.
TELEFON, ADRES, KIMLIK BILGILERININ 3. KIşIYE VERILMESI, VERILERI HUKUKA AYKıRı OLARAK VERME VEYA ELE GEçIRME SUçUNA SEBEBIYET VERECEğI HK.
TELEFON, ADRES, KİMLİK BİLGİLERİNİN 3. KİŞİYE VERİLMESİ, VERİLERİ HUKUKA AYKIRI OLARAK VERME VEYA ELE GEÇİRME SUÇUNA SEBEBİYET VERECEĞİ HK.
- Noterin, kişiye ait nüfus, telefon, adres bilgilerini sistem üzerinden öğrenip 3. Kişiye verme eyleminin, görevi kötüye kullanmak suretiyle verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme suçunu oluşturabileceği Hk.
noterin, kişiye ait nüfus, telefon, adres bilgilerini sistem üzerinden öğrenip 3. kişiye verme eyleminin, görevi kötüye kullanmak suretiyle verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme suçunu oluşturabileceği hk.
NOTERIN, KIşIYE AIT NüFUS, TELEFON, ADRES BILGILERINI SISTEM üZERINDEN öğRENIP 3. KIşIYE VERME EYLEMININ, GöREVI KöTüYE KULLANMAK SURETIYLE VERILERI HUKUKA AYKıRı OLARAK VERME VEYA ELE GEçIRME SUçUNU OLUşTURABILECEğI HK.
NOTERİN, KİŞİYE AİT NÜFUS, TELEFON, ADRES BİLGİLERİNİ SİSTEM ÜZERİNDEN ÖĞRENİP 3. KİŞİYE VERME EYLEMİNİN, GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAK SURETİYLE VERİLERİ HUKUKA AYKIRI OLARAK VERME VEYA ELE GEÇİRME SUÇUNU OLUŞTURABİLECEĞİ HK.
- Hazineye ait veya devletin hüküm ve tasarrufundaki taşınmazlar inşai ve fiziki müdahale halinde, failin iyi niyetinden bahsetmenin mümkün bulunmadığı hk.
hazineye ait veya devletin hüküm ve tasarrufundaki taşınmazlar inşai ve fiziki müdahale halinde, failin iyi niyetinden bahsetmenin mümkün bulunmadığı hk.
HAZINEYE AIT VEYA DEVLETIN HüKüM VE TASARRUFUNDAKI TAşıNMAZLAR INşAI VE FIZIKI MüDAHALE HALINDE, FAILIN IYI NIYETINDEN BAHSETMENIN MüMKüN BULUNMADığı HK.
HAZİNEYE AİT VEYA DEVLETİN HÜKÜM VE TASARRUFUNDAKİ TAŞINMAZLAR İNŞAİ VE FİZİKİ MÜDAHALE HALİNDE, FAİLİN İYİ NİYETİNDEN BAHSETMENİN MÜMKÜN BULUNMADIĞI HK.
- Kişinin maliki olduğu veya kullandığı taşınmazın koruma altına alınmış bir alanda bulunduğunu bilmesi halinde neleri yapıp neleri yapamayacağı hk.
kişinin maliki olduğu veya kullandığı taşınmazın koruma altına alınmış bir alanda bulunduğunu bilmesi halinde neleri yapıp neleri yapamayacağı hk.
KIşININ MALIKI OLDUğU VEYA KULLANDığı TAşıNMAZıN KORUMA ALTıNA ALıNMış BIR ALANDA BULUNDUğUNU BILMESI HALINDE NELERI YAPıP NELERI YAPAMAYACAğı HK.
KİŞİNİN MALİKİ OLDUĞU VEYA KULLANDIĞI TAŞINMAZIN KORUMA ALTINA ALINMIŞ BİR ALANDA BULUNDUĞUNU BİLMESİ HALİNDE NELERİ YAPIP NELERİ YAPAMAYACAĞI HK.
- Evin doğal sit alanına yapıldığı ancak taşınmazın miras yolu ile kaldığı ve ikametgah olarak kullanıldığı savunmasının, mahkemece nasıl değerlendirileceği hk.
evin doğal sit alanına yapıldığı ancak taşınmazın miras yolu ile kaldığı ve ikametgah olarak kullanıldığı savunmasının, mahkemece nasıl değerlendirileceği hk.
EVIN DOğAL SIT ALANıNA YAPıLDığı ANCAK TAşıNMAZıN MIRAS YOLU ILE KALDığı VE IKAMETGAH OLARAK KULLANıLDığı SAVUNMASıNıN, MAHKEMECE NASıL DEğERLENDIRILECEğI HK.
EVİN DOĞAL SİT ALANINA YAPILDIĞI ANCAK TAŞINMAZIN MİRAS YOLU İLE KALDIĞI VE İKAMETGAH OLARAK KULLANILDIĞI SAVUNMASININ, MAHKEMECE NASIL DEĞERLENDİRİLECEĞİ HK.
- Trafik güvenliğini tehlikeye sokma ve taksirle yaralama suçlarının uzlaştırma hükümlerine tabi olup olmadığı hk.
trafik güvenliğini tehlikeye sokma ve taksirle yaralama suçlarının uzlaştırma hükümlerine tabi olup olmadığı hk.
TRAFIK GüVENLIğINI TEHLIKEYE SOKMA VE TAKSIRLE YARALAMA SUçLARıNıN UZLAşTıRMA HüKüMLERINE TABI OLUP OLMADığı HK.
TRAFİK GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE SOKMA VE TAKSİRLE YARALAMA SUÇLARININ UZLAŞTIRMA HÜKÜMLERİNE TABİ OLUP OLMADIĞI HK.
- Şirketin yetkilisi olan sanığın işçileri için koruyucu tedbirler almadığından ve işyerinde iş güvenliği uzmanı bulundurmadığından, meydana gelen iş kazasından asli kusurlu olduğunun kabulü hk.
Şirketin yetkilisi olan sanığın işçileri için koruyucu tedbirler almadığından ve işyerinde iş güvenliği uzmanı bulundurmadığından, meydana gelen iş kazasından asli kusurlu olduğunun kabulü hk.
ŞIRKETIN YETKILISI OLAN SANığıN IşçILERI IçIN KORUYUCU TEDBIRLER ALMADığıNDAN VE IşYERINDE Iş GüVENLIğI UZMANı BULUNDURMADığıNDAN, MEYDANA GELEN Iş KAZASıNDAN ASLI KUSURLU OLDUğUNUN KABULü HK.
ŞİRKETİN YETKİLİSİ OLAN SANIĞIN İŞÇİLERİ İÇİN KORUYUCU TEDBİRLER ALMADIĞINDAN VE İŞYERİNDE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI BULUNDURMADIĞINDAN, MEYDANA GELEN İŞ KAZASINDAN ASLİ KUSURLU OLDUĞUNUN KABULÜ HK.
- Ustanın, işe yeni başlayan işçiye gerekli gözetim borcunu yerine getirmeksizin tehlikeli bir iş vermesi sonucu meydana gelen iş kazasından, tali kusurlu olduğunun kabulü hk.
ustanın, işe yeni başlayan işçiye gerekli gözetim borcunu yerine getirmeksizin tehlikeli bir iş vermesi sonucu meydana gelen iş kazasından, tali kusurlu olduğunun kabulü hk.
USTANıN, IşE YENI BAşLAYAN IşçIYE GEREKLI GöZETIM BORCUNU YERINE GETIRMEKSIZIN TEHLIKELI BIR Iş VERMESI SONUCU MEYDANA GELEN Iş KAZASıNDAN, TALI KUSURLU OLDUğUNUN KABULü HK.
USTANIN, İŞE YENİ BAŞLAYAN İŞÇİYE GEREKLİ GÖZETİM BORCUNU YERİNE GETİRMEKSİZİN TEHLİKELİ BİR İŞ VERMESİ SONUCU MEYDANA GELEN İŞ KAZASINDAN, TALİ KUSURLU OLDUĞUNUN KABULÜ HK.
- Tazminata konu ceza yargılamasındaki davacının eyleminin yaralama suçunu oluşturması ve şikayet hakkının süresi içinde kullanılmaması nedeniyle düşme kararı verildiğinden hapiste geçirilen süre için tazminata hükmedileceği hk
tazminata konu ceza yargılamasındaki davacının eyleminin yaralama suçunu oluşturması ve şikayet hakkının süresi içinde kullanılmaması nedeniyle düşme kararı verildiğinden hapiste geçirilen süre için tazminata hükmedileceği hk
TAZMINATA KONU CEZA YARGıLAMASıNDAKI DAVACıNıN EYLEMININ YARALAMA SUçUNU OLUşTURMASı VE şIKAYET HAKKıNıN SüRESI IçINDE KULLANıLMAMASı NEDENIYLE DüşME KARARı VERILDIğINDEN HAPISTE GEçIRILEN SüRE IçIN TAZMINATA HüKMEDILECEğI HK
TAZMİNATA KONU CEZA YARGILAMASINDAKİ DAVACININ EYLEMİNİN YARALAMA SUÇUNU OLUŞTURMASI VE ŞİKAYET HAKKININ SÜRESİ İÇİNDE KULLANILMAMASI NEDENİYLE DÜŞME KARARI VERİLDİĞİNDEN HAPİSTE GEÇİRİLEN SÜRE İÇİN TAZMİNATA HÜKMEDİLECEĞİ HK
- Alkollü olarak sürülen araç ile karşı şeride geçip motosiklet sürücüsünün ölümüne sebebiyet verilmesi halinde, hangi suça sebebiyet verilir?
alkollü olarak sürülen araç ile karşı şeride geçip motosiklet sürücüsünün ölümüne sebebiyet verilmesi halinde, hangi suça sebebiyet verilir?
ALKOLLü OLARAK SüRüLEN ARAç ILE KARşı şERIDE GEçIP MOTOSIKLET SüRüCüSüNüN öLüMüNE SEBEBIYET VERILMESI HALINDE, HANGI SUçA SEBEBIYET VERILIR?
ALKOLLÜ OLARAK SÜRÜLEN ARAÇ İLE KARŞI ŞERİDE GEÇİP MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜNÜN ÖLÜMÜNE SEBEBİYET VERİLMESİ HALİNDE, HANGİ SUÇA SEBEBİYET VERİLİR?
- Taksirli suçlar açısından TCK’nin 53/1. Maddesindeki hak yoksunluklarının uygulanma olanağının bulunmadığı hk.
taksirli suçlar açısından tck’nin 53/1. maddesindeki hak yoksunluklarının uygulanma olanağının bulunmadığı hk.
TAKSIRLI SUçLAR AçıSıNDAN TCK’NIN 53/1. MADDESINDEKI HAK YOKSUNLUKLARıNıN UYGULANMA OLANAğıNıN BULUNMADığı HK.
TAKSİRLİ SUÇLAR AÇISINDAN TCK’NİN 53/1. MADDESİNDEKİ HAK YOKSUNLUKLARININ UYGULANMA OLANAĞININ BULUNMADIĞI HK.
- Taksirle yaralama suçunun uzlaşmaya tabi olduğu hk.
taksirle yaralama suçunun uzlaşmaya tabi olduğu hk.
TAKSIRLE YARALAMA SUçUNUN UZLAşMAYA TABI OLDUğU HK.
TAKSİRLE YARALAMA SUÇUNUN UZLAŞMAYA TABİ OLDUĞU HK.
- Yıkılan binaya ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunda binanın sağlamlığına ilişkin yer verilen eksikliklerin, kusur belirlenirken nasıl değerlendirileceği hakkında açıklayıcı örnek Kr.
yıkılan binaya ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunda binanın sağlamlığına ilişkin yer verilen eksikliklerin, kusur belirlenirken nasıl değerlendirileceği hakkında açıklayıcı örnek kr.
YıKıLAN BINAYA ILIşKIN HAZıRLANAN BILIRKIşI RAPORUNDA BINANıN SAğLAMLığıNA ILIşKIN YER VERILEN EKSIKLIKLERIN, KUSUR BELIRLENIRKEN NASıL DEğERLENDIRILECEğI HAKKıNDA AçıKLAYıCı öRNEK KR.
YIKILAN BİNAYA İLİŞKİN HAZIRLANAN BİLİRKİŞİ RAPORUNDA BİNANIN SAĞLAMLIĞINA İLİŞKİN YER VERİLEN EKSİKLİKLERİN, KUSUR BELİRLENİRKEN NASIL DEĞERLENDİRİLECEĞİ HAKKINDA AÇIKLAYICI ÖRNEK KR.
- Yakalama emri üzerine çıkarıldığı mahkemece sorgusu yapıldığı sırada duruşmadan bağışık tutulmaya yönelik bir talebi bulunmayan sanığın yokluğunda mahkumiyet kararı verilmesinin, kanuna aykırı olduğu hk.
yakalama emri üzerine çıkarıldığı mahkemece sorgusu yapıldığı sırada duruşmadan bağışık tutulmaya yönelik bir talebi bulunmayan sanığın yokluğunda mahkumiyet kararı verilmesinin, kanuna aykırı olduğu hk.
YAKALAMA EMRI üZERINE çıKARıLDığı MAHKEMECE SORGUSU YAPıLDığı SıRADA DURUşMADAN BAğışıK TUTULMAYA YöNELIK BIR TALEBI BULUNMAYAN SANığıN YOKLUğUNDA MAHKUMIYET KARARı VERILMESININ, KANUNA AYKıRı OLDUğU HK.
YAKALAMA EMRİ ÜZERİNE ÇIKARILDIĞI MAHKEMECE SORGUSU YAPILDIĞI SIRADA DURUŞMADAN BAĞIŞIK TUTULMAYA YÖNELİK BİR TALEBİ BULUNMAYAN SANIĞIN YOKLUĞUNDA MAHKUMİYET KARARI VERİLMESİNİN, KANUNA AYKIRI OLDUĞU HK.
- Binaya zemin raporu ile statik hesap ve raporu olmadığı halde yapı ruhsatı veren belediye personellerinin, yıkım sonucu meydana gelen ölüm ve yaralanmalar bakımından cezai sorumlulukları yoluna gidilmesi gerektiği hk.
binaya zemin raporu ile statik hesap ve raporu olmadığı halde yapı ruhsatı veren belediye personellerinin, yıkım sonucu meydana gelen ölüm ve yaralanmalar bakımından cezai sorumlulukları yoluna gidilmesi gerektiği hk.
BINAYA ZEMIN RAPORU ILE STATIK HESAP VE RAPORU OLMADığı HALDE YAPı RUHSATı VEREN BELEDIYE PERSONELLERININ, YıKıM SONUCU MEYDANA GELEN öLüM VE YARALANMALAR BAKıMıNDAN CEZAI SORUMLULUKLARı YOLUNA GIDILMESI GEREKTIğI HK.
BİNAYA ZEMİN RAPORU İLE STATİK HESAP VE RAPORU OLMADIĞI HALDE YAPI RUHSATI VEREN BELEDİYE PERSONELLERİNİN, YIKIM SONUCU MEYDANA GELEN ÖLÜM VE YARALANMALAR BAKIMINDAN CEZAİ SORUMLULUKLARI YOLUNA GİDİLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Sanığın binanın sahibi ve müteahhidi olarak mevzuata uygun bir inşaat yaptırmak bakımından üzerine düşen dikkat ve özeni göstermemesi nedeniyle binanın yıkılmasından taksirle sorumlu olduğu hk.
sanığın binanın sahibi ve müteahhidi olarak mevzuata uygun bir inşaat yaptırmak bakımından üzerine düşen dikkat ve özeni göstermemesi nedeniyle binanın yıkılmasından taksirle sorumlu olduğu hk.
SANığıN BINANıN SAHIBI VE MüTEAHHIDI OLARAK MEVZUATA UYGUN BIR INşAAT YAPTıRMAK BAKıMıNDAN üZERINE DüşEN DIKKAT VE öZENI GöSTERMEMESI NEDENIYLE BINANıN YıKıLMASıNDAN TAKSIRLE SORUMLU OLDUğU HK.
SANIĞIN BİNANIN SAHİBİ VE MÜTEAHHİDİ OLARAK MEVZUATA UYGUN BİR İNŞAAT YAPTIRMAK BAKIMINDAN ÜZERİNE DÜŞEN DİKKAT VE ÖZENİ GÖSTERMEMESİ NEDENİYLE BİNANIN YIKILMASINDAN TAKSİRLE SORUMLU OLDUĞU HK.
- Yıkılan binanın mimari ve statik projesini çizen ve aynı zamanda fenni mesul olan sanığın fenni mesul olmaktan kaynaklanan görevlerini yerine getirmediğinden binanın yıkılmasından taksirle sorumlu olduğu hk.
yıkılan binanın mimari ve statik projesini çizen ve aynı zamanda fenni mesul olan sanığın fenni mesul olmaktan kaynaklanan görevlerini yerine getirmediğinden binanın yıkılmasından taksirle sorumlu olduğu hk.
YıKıLAN BINANıN MIMARI VE STATIK PROJESINI çIZEN VE AYNı ZAMANDA FENNI MESUL OLAN SANığıN FENNI MESUL OLMAKTAN KAYNAKLANAN GöREVLERINI YERINE GETIRMEDIğINDEN BINANıN YıKıLMASıNDAN TAKSIRLE SORUMLU OLDUğU HK.
YIKILAN BİNANIN MİMARİ VE STATİK PROJESİNİ ÇİZEN VE AYNI ZAMANDA FENNİ MESUL OLAN SANIĞIN FENNİ MESUL OLMAKTAN KAYNAKLANAN GÖREVLERİNİ YERİNE GETİRMEDİĞİNDEN BİNANIN YIKILMASINDAN TAKSİRLE SORUMLU OLDUĞU HK.
- Taksirle işlenen suçlarda iştirak hükümlerinin uygulanamayacağı ve her sanık için ayrı ayrı yargılama giderine hükmedilmesi gerektiği hk.
taksirle işlenen suçlarda iştirak hükümlerinin uygulanamayacağı ve her sanık için ayrı ayrı yargılama giderine hükmedilmesi gerektiği hk.
TAKSIRLE IşLENEN SUçLARDA IşTIRAK HüKüMLERININ UYGULANAMAYACAğı VE HER SANıK IçIN AYRı AYRı YARGıLAMA GIDERINE HüKMEDILMESI GEREKTIğI HK.
TAKSİRLE İŞLENEN SUÇLARDA İŞTİRAK HÜKÜMLERİNİN UYGULANAMAYACAĞI VE HER SANIK İÇİN AYRI AYRI YARGILAMA GİDERİNE HÜKMEDİLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Karar başlığında “koruma tedbirleri nedeniyle tazminat
karar başlığında “koruma tedbirleri nedeniyle tazminat
KARAR BAşLığıNDA “KORUMA TEDBIRLERI NEDENIYLE TAZMINAT
KARAR BAŞLIĞINDA “KORUMA TEDBİRLERİ NEDENİYLE TAZMİNAT
- Suç isnadıyla hakkında soruşturma ve kovuşturma yapılan kişi gerçek dışı beyanla suç işlediğini beyan ederek şahsi kusuruyla gözaltına alınır veya tutuklanırsa tazminat talebinde bulunamayacağı hk.
suç isnadıyla hakkında soruşturma ve kovuşturma yapılan kişi gerçek dışı beyanla suç işlediğini beyan ederek şahsi kusuruyla gözaltına alınır veya tutuklanırsa tazminat talebinde bulunamayacağı hk.
SUç ISNADıYLA HAKKıNDA SORUşTURMA VE KOVUşTURMA YAPıLAN KIşI GERçEK Dışı BEYANLA SUç IşLEDIğINI BEYAN EDEREK şAHSI KUSURUYLA GöZALTıNA ALıNıR VEYA TUTUKLANıRSA TAZMINAT TALEBINDE BULUNAMAYACAğı HK.
SUÇ İSNADIYLA HAKKINDA SORUŞTURMA VE KOVUŞTURMA YAPILAN KİŞİ GERÇEK DIŞI BEYANLA SUÇ İŞLEDİĞİNİ BEYAN EDEREK ŞAHSİ KUSURUYLA GÖZALTINA ALINIR VEYA TUTUKLANIRSA TAZMİNAT TALEBİNDE BULUNAMAYACAĞI HK.
- Tehlikeli eylem neticesinde iki suçun birlikte işlenmesi halinde sanığın nasıl cezalandırılacağı belirlenirken suçlar için Kanunda öngörülen cezaların ağırlığının değil, zarar suçu-tehlike suçu ölçütünün esas alınması gerekti
tehlikeli eylem neticesinde iki suçun birlikte işlenmesi halinde sanığın nasıl cezalandırılacağı belirlenirken suçlar için kanunda öngörülen cezaların ağırlığının değil, zarar suçu-tehlike suçu ölçütünün esas alınması gerekti
TEHLIKELI EYLEM NETICESINDE IKI SUçUN BIRLIKTE IşLENMESI HALINDE SANığıN NASıL CEZALANDıRıLACAğı BELIRLENIRKEN SUçLAR IçIN KANUNDA öNGöRüLEN CEZALARıN AğıRLığıNıN DEğIL, ZARAR SUçU-TEHLIKE SUçU öLçüTüNüN ESAS ALıNMASı GEREKTI
TEHLİKELİ EYLEM NETİCESİNDE İKİ SUÇUN BİRLİKTE İŞLENMESİ HALİNDE SANIĞIN NASIL CEZALANDIRILACAĞI BELİRLENİRKEN SUÇLAR İÇİN KANUNDA ÖNGÖRÜLEN CEZALARIN AĞIRLIĞININ DEĞİL, ZARAR SUÇU-TEHLİKE SUÇU ÖLÇÜTÜNÜN ESAS ALINMASI GEREKTİ
- Sanık tarafından gönderilen soyut ifadeler içeren mesaja dayanarak, cinsel taciz suçundan ceza verilemeyeceği hk.
sanık tarafından gönderilen soyut ifadeler içeren mesaja dayanarak, cinsel taciz suçundan ceza verilemeyeceği hk.
SANıK TARAFıNDAN GöNDERILEN SOYUT IFADELER IçEREN MESAJA DAYANARAK, CINSEL TACIZ SUçUNDAN CEZA VERILEMEYECEğI HK.
SANIK TARAFINDAN GÖNDERİLEN SOYUT İFADELER İÇEREN MESAJA DAYANARAK, CİNSEL TACİZ SUÇUNDAN CEZA VERİLEMEYECEĞİ HK.
- Sanık ile müdafi arasında düzenlenen vekaletnamede, haksız koruma tedbirleri nedeniyle tazminat istemi yönünden özel yetki bulunmasının gerekmediği hk.
sanık ile müdafi arasında düzenlenen vekaletnamede, haksız koruma tedbirleri nedeniyle tazminat istemi yönünden özel yetki bulunmasının gerekmediği hk.
SANıK ILE MüDAFI ARASıNDA DüZENLENEN VEKALETNAMEDE, HAKSıZ KORUMA TEDBIRLERI NEDENIYLE TAZMINAT ISTEMI YöNüNDEN öZEL YETKI BULUNMASıNıN GEREKMEDIğI HK.
SANIK İLE MÜDAFİ ARASINDA DÜZENLENEN VEKALETNAMEDE, HAKSIZ KORUMA TEDBİRLERİ NEDENİYLE TAZMİNAT İSTEMİ YÖNÜNDEN ÖZEL YETKİ BULUNMASININ GEREKMEDİĞİ HK.
- Şantaj suçunu düzenleyen 107. Maddenin 2. Fıkrasında yaptırım yönünden aynı maddenin birinci fıkrasına atıfta bulunulduğundan sanık hakkında ceza belirlenirken uygulanan kanun maddesinde bu durumun gösterilmesi gerektiği hk.
Şantaj suçunu düzenleyen 107. maddenin 2. fıkrasında yaptırım yönünden aynı maddenin birinci fıkrasına atıfta bulunulduğundan sanık hakkında ceza belirlenirken uygulanan kanun maddesinde bu durumun gösterilmesi gerektiği hk.
ŞANTAJ SUçUNU DüZENLEYEN 107. MADDENIN 2. FıKRASıNDA YAPTıRıM YöNüNDEN AYNı MADDENIN BIRINCI FıKRASıNA ATıFTA BULUNULDUğUNDAN SANıK HAKKıNDA CEZA BELIRLENIRKEN UYGULANAN KANUN MADDESINDE BU DURUMUN GöSTERILMESI GEREKTIğI HK.
ŞANTAJ SUÇUNU DÜZENLEYEN 107. MADDENİN 2. FIKRASINDA YAPTIRIM YÖNÜNDEN AYNI MADDENİN BİRİNCİ FIKRASINA ATIFTA BULUNULDUĞUNDAN SANIK HAKKINDA CEZA BELİRLENİRKEN UYGULANAN KANUN MADDESİNDE BU DURUMUN GÖSTERİLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Mahkemece zincirleme suç hükmünün uygulanması gerektiğinin gözetilmemesinin bozma nedeni olabilmesi için aleyhe temyizin bulunması gerektiği hk.
mahkemece zincirleme suç hükmünün uygulanması gerektiğinin gözetilmemesinin bozma nedeni olabilmesi için aleyhe temyizin bulunması gerektiği hk.
MAHKEMECE ZINCIRLEME SUç HüKMüNüN UYGULANMASı GEREKTIğININ GöZETILMEMESININ BOZMA NEDENI OLABILMESI IçIN ALEYHE TEMYIZIN BULUNMASı GEREKTIğI HK.
MAHKEMECE ZİNCİRLEME SUÇ HÜKMÜNÜN UYGULANMASI GEREKTİĞİNİN GÖZETİLMEMESİNİN BOZMA NEDENİ OLABİLMESİ İÇİN ALEYHE TEMYİZİN BULUNMASI GEREKTİĞİ HK.
- Alt sınır aşılıp hak ve nefasete uygun bir ceza hükmedilmesi yerine, asgari hadden ceza tayininin bozma nedeni olması için aleyhe temyizin bulunması gerektiği hk.
alt sınır aşılıp hak ve nefasete uygun bir ceza hükmedilmesi yerine, asgari hadden ceza tayininin bozma nedeni olması için aleyhe temyizin bulunması gerektiği hk.
ALT SıNıR AşıLıP HAK VE NEFASETE UYGUN BIR CEZA HüKMEDILMESI YERINE, ASGARI HADDEN CEZA TAYINININ BOZMA NEDENI OLMASı IçIN ALEYHE TEMYIZIN BULUNMASı GEREKTIğI HK.
ALT SINIR AŞILIP HAK VE NEFASETE UYGUN BİR CEZA HÜKMEDİLMESİ YERİNE, ASGARİ HADDEN CEZA TAYİNİNİN BOZMA NEDENİ OLMASI İÇİN ALEYHE TEMYİZİN BULUNMASI GEREKTİĞİ HK.
- Sanığın, talep ettiği parayı göndermeyen mağdurun özel görüntülerini paylaşacağını söylemesi şeklindeki eyleminin şantaj suçuna sebebiyet vereceği hk.
sanığın, talep ettiği parayı göndermeyen mağdurun özel görüntülerini paylaşacağını söylemesi şeklindeki eyleminin şantaj suçuna sebebiyet vereceği hk.
SANığıN, TALEP ETTIğI PARAYı GöNDERMEYEN MAğDURUN öZEL GöRüNTüLERINI PAYLAşACAğıNı SöYLEMESI şEKLINDEKI EYLEMININ şANTAJ SUçUNA SEBEBIYET VERECEğI HK.
SANIĞIN, TALEP ETTİĞİ PARAYI GÖNDERMEYEN MAĞDURUN ÖZEL GÖRÜNTÜLERİNİ PAYLAŞACAĞINI SÖYLEMESİ ŞEKLİNDEKİ EYLEMİNİN ŞANTAJ SUÇUNA SEBEBİYET VERECEĞİ HK.
- Sanığın, arkadaşının suça konu kültür varlığını önceden verdiğini söylediği olayda bir bulmadan söz edilemeyeceğinden sanığın eyleminin “kültür varlığı ticaretine aykırılık” suçunu oluşturduğunun kabulü hk.
sanığın, arkadaşının suça konu kültür varlığını önceden verdiğini söylediği olayda bir bulmadan söz edilemeyeceğinden sanığın eyleminin “kültür varlığı ticaretine aykırılık” suçunu oluşturduğunun kabulü hk.
SANığıN, ARKADAşıNıN SUçA KONU KüLTüR VARLığıNı öNCEDEN VERDIğINI SöYLEDIğI OLAYDA BIR BULMADAN SöZ EDILEMEYECEğINDEN SANığıN EYLEMININ “KüLTüR VARLığı TICARETINE AYKıRıLıK” SUçUNU OLUşTURDUğUNUN KABULü HK.
SANIĞIN, ARKADAŞININ SUÇA KONU KÜLTÜR VARLIĞINI ÖNCEDEN VERDİĞİNİ SÖYLEDİĞİ OLAYDA BİR BULMADAN SÖZ EDİLEMEYECEĞİNDEN SANIĞIN EYLEMİNİN “KÜLTÜR VARLIĞI TİCARETİNE AYKIRILIK” SUÇUNU OLUŞTURDUĞUNUN KABULÜ HK.
- Sanığın evinde bulunan ve bir adet bir adet sikke nedeni ile izinsiz olarak kültür varlığı alım satımı yaptıkları gerekçesi ile ceza verilmeyeceği hk.
sanığın evinde bulunan ve bir adet bir adet sikke nedeni ile izinsiz olarak kültür varlığı alım satımı yaptıkları gerekçesi ile ceza verilmeyeceği hk.
SANığıN EVINDE BULUNAN VE BIR ADET BIR ADET SIKKE NEDENI ILE IZINSIZ OLARAK KüLTüR VARLığı ALıM SATıMı YAPTıKLARı GEREKçESI ILE CEZA VERILMEYECEğI HK.
SANIĞIN EVİNDE BULUNAN VE BİR ADET BİR ADET SİKKE NEDENİ İLE İZİNSİZ OLARAK KÜLTÜR VARLIĞI ALIM SATIMI YAPTIKLARI GEREKÇESİ İLE CEZA VERİLMEYECEĞİ HK.
- Ölümlü iş kazası sonucu, yüklenici ve taşeron firma yetkililerin sorumlulukları hakkında açıklayıcı örnek Kr.
Ölümlü iş kazası sonucu, yüklenici ve taşeron firma yetkililerin sorumlulukları hakkında açıklayıcı örnek kr.
ÖLüMLü Iş KAZASı SONUCU, YüKLENICI VE TAşERON FIRMA YETKILILERIN SORUMLULUKLARı HAKKıNDA AçıKLAYıCı öRNEK KR.
ÖLÜMLÜ İŞ KAZASI SONUCU, YÜKLENİCİ VE TAŞERON FİRMA YETKİLİLERİN SORUMLULUKLARI HAKKINDA AÇIKLAYICI ÖRNEK KR.
- Sanığın iş sağlığı güvenliğine ilişkin gördüğü eksiklikleri firma yetkilisine bildirmemesi durumunda tali kusuruyla neticeye sebebiyet verdiğinin kabulü hk.
sanığın iş sağlığı güvenliğine ilişkin gördüğü eksiklikleri firma yetkilisine bildirmemesi durumunda tali kusuruyla neticeye sebebiyet verdiğinin kabulü hk.
SANığıN Iş SAğLığı GüVENLIğINE ILIşKIN GöRDüğü EKSIKLIKLERI FIRMA YETKILISINE BILDIRMEMESI DURUMUNDA TALI KUSURUYLA NETICEYE SEBEBIYET VERDIğININ KABULü HK.
SANIĞIN İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİNE İLİŞKİN GÖRDÜĞÜ EKSİKLİKLERİ FİRMA YETKİLİSİNE BİLDİRMEMESİ DURUMUNDA TALİ KUSURUYLA NETİCEYE SEBEBİYET VERDİĞİNİN KABULÜ HK.
- Sanık tarafından işçiye gerekli eğitim imkanı sağlanmaması ve güvenlik önlemlerinin almaması sonucu meydana gelen ölümlü iş kazasında, bilinçli taksirin koşullarının oluşacağı hk.
sanık tarafından işçiye gerekli eğitim imkanı sağlanmaması ve güvenlik önlemlerinin almaması sonucu meydana gelen ölümlü iş kazasında, bilinçli taksirin koşullarının oluşacağı hk.
SANıK TARAFıNDAN IşçIYE GEREKLI EğITIM IMKANı SAğLANMAMASı VE GüVENLIK öNLEMLERININ ALMAMASı SONUCU MEYDANA GELEN öLüMLü Iş KAZASıNDA, BILINçLI TAKSIRIN KOşULLARıNıN OLUşACAğı HK.
SANIK TARAFINDAN İŞÇİYE GEREKLİ EĞİTİM İMKANI SAĞLANMAMASI VE GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİN ALMAMASI SONUCU MEYDANA GELEN ÖLÜMLÜ İŞ KAZASINDA, BİLİNÇLİ TAKSİRİN KOŞULLARININ OLUŞACAĞI HK.
- Sanıkların olaydan hemen sonra verdikleri ifadelerin , ceza davalarında beraat – mahkumiyet kararını doğrudan etkileyeceği hakkında açıklayıcı örnek Kr.
sanıkların olaydan hemen sonra verdikleri ifadelerin , ceza davalarında beraat – mahkumiyet kararını doğrudan etkileyeceği hakkında açıklayıcı örnek kr.
SANıKLARıN OLAYDAN HEMEN SONRA VERDIKLERI IFADELERIN , CEZA DAVALARıNDA BERAAT – MAHKUMIYET KARARıNı DOğRUDAN ETKILEYECEğI HAKKıNDA AçıKLAYıCı öRNEK KR.
SANIKLARIN OLAYDAN HEMEN SONRA VERDİKLERİ İFADELERİN , CEZA DAVALARINDA BERAAT – MAHKUMİYET KARARINI DOĞRUDAN ETKİLEYECEĞİ HAKKINDA AÇIKLAYICI ÖRNEK KR.
- Baba oğulun birlikte imza yetkilisi olduğu şirkette meydana gelen iş kazasından, fiilen yetkilinin kimse onun sorumlu tutulacağı hk.
baba oğulun birlikte imza yetkilisi olduğu şirkette meydana gelen iş kazasından, fiilen yetkilinin kimse onun sorumlu tutulacağı hk.
BABA OğULUN BIRLIKTE IMZA YETKILISI OLDUğU şIRKETTE MEYDANA GELEN Iş KAZASıNDAN, FIILEN YETKILININ KIMSE ONUN SORUMLU TUTULACAğı HK.
BABA OĞULUN BİRLİKTE İMZA YETKİLİSİ OLDUĞU ŞİRKETTE MEYDANA GELEN İŞ KAZASINDAN, FİİLEN YETKİLİNİN KİMSE ONUN SORUMLU TUTULACAĞI HK.
- Sanığın alkollü olduğu esnada uyarılmasına rağmen elindeki silahın ateş alması nedeni ölüm halinde, olası kasttan mı – bilinçli taksirden mi mahkumiyet kararı verilmesi gerektiği hakkında açıklayıcı örnek Kr.
sanığın alkollü olduğu esnada uyarılmasına rağmen elindeki silahın ateş alması nedeni ölüm halinde, olası kasttan mı – bilinçli taksirden mi mahkumiyet kararı verilmesi gerektiği hakkında açıklayıcı örnek kr.
SANığıN ALKOLLü OLDUğU ESNADA UYARıLMASıNA RAğMEN ELINDEKI SILAHıN ATEş ALMASı NEDENI öLüM HALINDE, OLASı KASTTAN Mı – BILINçLI TAKSIRDEN MI MAHKUMIYET KARARı VERILMESI GEREKTIğI HAKKıNDA AçıKLAYıCı öRNEK KR.
SANIĞIN ALKOLLÜ OLDUĞU ESNADA UYARILMASINA RAĞMEN ELİNDEKİ SİLAHIN ATEŞ ALMASI NEDENİ ÖLÜM HALİNDE, OLASI KASTTAN MI – BİLİNÇLİ TAKSİRDEN Mİ MAHKUMİYET KARARI VERİLMESİ GEREKTİĞİ HAKKINDA AÇIKLAYICI ÖRNEK KR.
- Yıllardır silah kullandığı tespit edilen sanığın, silahını temizlediği esnada eşini vurmasının, bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme suçunu oluşturacağı hk.
yıllardır silah kullandığı tespit edilen sanığın, silahını temizlediği esnada eşini vurmasının, bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme suçunu oluşturacağı hk.
YıLLARDıR SILAH KULLANDığı TESPIT EDILEN SANığıN, SILAHıNı TEMIZLEDIğI ESNADA EşINI VURMASıNıN, BILINçLI TAKSIRLE öLüME SEBEBIYET VERME SUçUNU OLUşTURACAğı HK.
YILLARDIR SİLAH KULLANDIĞI TESPİT EDİLEN SANIĞIN, SİLAHINI TEMİZLEDİĞİ ESNADA EŞİNİ VURMASININ, BİLİNÇLİ TAKSİRLE ÖLÜME SEBEBİYET VERME SUÇUNU OLUŞTURACAĞI HK.
- Sanığın ölen yayaya çarptığı nokta dikkate alındığında yayanın da dikkatsiz ve özensiz davranışlarından dolayı sanık ve ölen yayanın eşdeğer kusurlu olduğunun kabulü hk.
sanığın ölen yayaya çarptığı nokta dikkate alındığında yayanın da dikkatsiz ve özensiz davranışlarından dolayı sanık ve ölen yayanın eşdeğer kusurlu olduğunun kabulü hk.
SANığıN öLEN YAYAYA çARPTığı NOKTA DIKKATE ALıNDığıNDA YAYANıN DA DIKKATSIZ VE öZENSIZ DAVRANışLARıNDAN DOLAYı SANıK VE öLEN YAYANıN EşDEğER KUSURLU OLDUğUNUN KABULü HK.
SANIĞIN ÖLEN YAYAYA ÇARPTIĞI NOKTA DİKKATE ALINDIĞINDA YAYANIN DA DİKKATSİZ VE ÖZENSİZ DAVRANIŞLARINDAN DOLAYI SANIK VE ÖLEN YAYANIN EŞDEĞER KUSURLU OLDUĞUNUN KABULÜ HK.
- Gece yapılan kazalarda kusurun, kısa mesafeli farlarının görüş alanında önlem anılabilecek hızda seyir yapılıp yapılmadığına göre belirleneceği hk.
gece yapılan kazalarda kusurun, kısa mesafeli farlarının görüş alanında önlem anılabilecek hızda seyir yapılıp yapılmadığına göre belirleneceği hk.
GECE YAPıLAN KAZALARDA KUSURUN, KıSA MESAFELI FARLARıNıN GöRüş ALANıNDA öNLEM ANıLABILECEK HıZDA SEYIR YAPıLıP YAPıLMADığıNA GöRE BELIRLENECEğI HK.
GECE YAPILAN KAZALARDA KUSURUN, KISA MESAFELİ FARLARININ GÖRÜŞ ALANINDA ÖNLEM ANILABİLECEK HIZDA SEYİR YAPILIP YAPILMADIĞINA GÖRE BELİRLENECEĞİ HK.
- Gerekçeli kararın hüküm fıkrasında sanık hakkında hüküm kurulan suçun kanun maddesinin yanlış gösterilmesinin bozmayı gerektirdiği hk.
gerekçeli kararın hüküm fıkrasında sanık hakkında hüküm kurulan suçun kanun maddesinin yanlış gösterilmesinin bozmayı gerektirdiği hk.
GEREKçELI KARARıN HüKüM FıKRASıNDA SANıK HAKKıNDA HüKüM KURULAN SUçUN KANUN MADDESININ YANLış GöSTERILMESININ BOZMAYı GEREKTIRDIğI HK.
GEREKÇELİ KARARIN HÜKÜM FIKRASINDA SANIK HAKKINDA HÜKÜM KURULAN SUÇUN KANUN MADDESİNİN YANLIŞ GÖSTERİLMESİNİN BOZMAYI GEREKTİRDİĞİ HK.
- Sanığın katılan adına açtığı sosyal medya hesabından katılanın resmini yayınlaması hangi suça sebebiyet verir?
sanığın katılan adına açtığı sosyal medya hesabından katılanın resmini yayınlaması hangi suça sebebiyet verir?
SANığıN KATıLAN ADıNA AçTığı SOSYAL MEDYA HESABıNDAN KATıLANıN RESMINI YAYıNLAMASı HANGI SUçA SEBEBIYET VERIR?
SANIĞIN KATILAN ADINA AÇTIĞI SOSYAL MEDYA HESABINDAN KATILANIN RESMİNİ YAYINLAMASI HANGİ SUÇA SEBEBİYET VERİR?
- Sanık kamyon şoförünün eğimli yol ve yağışlı havaya göre hızını ayarlamayıp ölümlü kazaya sebebiyet vermesi halinde, asli ve tam kusurlu olduğu hk.
sanık kamyon şoförünün eğimli yol ve yağışlı havaya göre hızını ayarlamayıp ölümlü kazaya sebebiyet vermesi halinde, asli ve tam kusurlu olduğu hk.
SANıK KAMYON şOFöRüNüN EğIMLI YOL VE YAğışLı HAVAYA GöRE HıZıNı AYARLAMAYıP öLüMLü KAZAYA SEBEBIYET VERMESI HALINDE, ASLI VE TAM KUSURLU OLDUğU HK.
SANIK KAMYON ŞOFÖRÜNÜN EĞİMLİ YOL VE YAĞIŞLI HAVAYA GÖRE HIZINI AYARLAMAYIP ÖLÜMLÜ KAZAYA SEBEBİYET VERMESİ HALİNDE, ASLİ VE TAM KUSURLU OLDUĞU HK.
- Devam eden ceza davasındaki suçun tekerrüre esas alınamayacağı hk.
devam eden ceza davasındaki suçun tekerrüre esas alınamayacağı hk.
DEVAM EDEN CEZA DAVASıNDAKI SUçUN TEKERRüRE ESAS ALıNAMAYACAğı HK.
DEVAM EDEN CEZA DAVASINDAKİ SUÇUN TEKERRÜRE ESAS ALINAMAYACAĞI HK.
- Sürücü belgesinin el konulma kararının sadece kaza yapılan araç türündeki ehliyet sınıfındaki sürücü belgesinin alınabilmesi için olduğu hk.
sürücü belgesinin el konulma kararının sadece kaza yapılan araç türündeki ehliyet sınıfındaki sürücü belgesinin alınabilmesi için olduğu hk.
SüRüCü BELGESININ EL KONULMA KARARıNıN SADECE KAZA YAPıLAN ARAç TüRüNDEKI EHLIYET SıNıFıNDAKI SüRüCü BELGESININ ALıNABILMESI IçIN OLDUğU HK.
SÜRÜCÜ BELGESİNİN EL KONULMA KARARININ SADECE KAZA YAPILAN ARAÇ TÜRÜNDEKİ EHLİYET SINIFINDAKİ SÜRÜCÜ BELGESİNİN ALINABİLMESİ İÇİN OLDUĞU HK.
- Motosiklet sürücüsü sanığın hızını ayarlamaması nedeni ile sebebiyet verdiği kazada, arkasındaki yolcunun ölümünden asli kusurlu olduğunun kabulü hk.
motosiklet sürücüsü sanığın hızını ayarlamaması nedeni ile sebebiyet verdiği kazada, arkasındaki yolcunun ölümünden asli kusurlu olduğunun kabulü hk.
MOTOSIKLET SüRüCüSü SANığıN HıZıNı AYARLAMAMASı NEDENI ILE SEBEBIYET VERDIğI KAZADA, ARKASıNDAKI YOLCUNUN öLüMüNDEN ASLI KUSURLU OLDUğUNUN KABULü HK.
MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ SANIĞIN HIZINI AYARLAMAMASI NEDENİ İLE SEBEBİYET VERDİĞİ KAZADA, ARKASINDAKİ YOLCUNUN ÖLÜMÜNDEN ASLİ KUSURLU OLDUĞUNUN KABULÜ HK.
- Uykusuz araç kullanarak kazaya neden olan kamyon sürücüsü için, bilinçli taksirden hüküm kurulması gerektiği hk.
uykusuz araç kullanarak kazaya neden olan kamyon sürücüsü için, bilinçli taksirden hüküm kurulması gerektiği hk.
UYKUSUZ ARAç KULLANARAK KAZAYA NEDEN OLAN KAMYON SüRüCüSü IçIN, BILINçLI TAKSIRDEN HüKüM KURULMASı GEREKTIğI HK.
UYKUSUZ ARAÇ KULLANARAK KAZAYA NEDEN OLAN KAMYON SÜRÜCÜSÜ İÇİN, BİLİNÇLİ TAKSİRDEN HÜKÜM KURULMASI GEREKTİĞİ HK.
- Sanığın direksiyonda uyuduğu sırada katılana çarptığı ve katılanı ağır bir şekilde yaraladığı olayda tamamen kusurlu olduğunun kabulü ile mahkumiyet kararı verilmesi gerektiği hk.
sanığın direksiyonda uyuduğu sırada katılana çarptığı ve katılanı ağır bir şekilde yaraladığı olayda tamamen kusurlu olduğunun kabulü ile mahkumiyet kararı verilmesi gerektiği hk.
SANığıN DIREKSIYONDA UYUDUğU SıRADA KATıLANA çARPTığı VE KATıLANı AğıR BIR şEKILDE YARALADığı OLAYDA TAMAMEN KUSURLU OLDUğUNUN KABULü ILE MAHKUMIYET KARARı VERILMESI GEREKTIğI HK.
SANIĞIN DİREKSİYONDA UYUDUĞU SIRADA KATILANA ÇARPTIĞI VE KATILANI AĞIR BİR ŞEKİLDE YARALADIĞI OLAYDA TAMAMEN KUSURLU OLDUĞUNUN KABULÜ İLE MAHKUMİYET KARARI VERİLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Mesleği şoför olan sanığın, ölüme sebebiyet verilen kaza nedeni ile sahip olduğu birden çok sınıf ehliyetlerinin, hangilerinin geri alınacağı hk.
mesleği şoför olan sanığın, ölüme sebebiyet verilen kaza nedeni ile sahip olduğu birden çok sınıf ehliyetlerinin, hangilerinin geri alınacağı hk.
MESLEğI şOFöR OLAN SANığıN, öLüME SEBEBIYET VERILEN KAZA NEDENI ILE SAHIP OLDUğU BIRDEN çOK SıNıF EHLIYETLERININ, HANGILERININ GERI ALıNACAğı HK.
MESLEĞİ ŞOFÖR OLAN SANIĞIN, ÖLÜME SEBEBİYET VERİLEN KAZA NEDENİ İLE SAHİP OLDUĞU BİRDEN ÇOK SINIF EHLİYETLERİNİN, HANGİLERİNİN GERİ ALINACAĞI HK.
- Sanığın aracın hızını kavşağa yaklaşırken azaltmaması, yayanın ise yaya ve okul geçidi ile kavşak giriş ve çıkışlarını kullanmaması nedeni ile oluşan kazada, eşit kusurlu oldukları ağı hk.
sanığın aracın hızını kavşağa yaklaşırken azaltmaması, yayanın ise yaya ve okul geçidi ile kavşak giriş ve çıkışlarını kullanmaması nedeni ile oluşan kazada, eşit kusurlu oldukları ağı hk.
SANığıN ARACıN HıZıNı KAVşAğA YAKLAşıRKEN AZALTMAMASı, YAYANıN ISE YAYA VE OKUL GEçIDI ILE KAVşAK GIRIş VE çıKışLARıNı KULLANMAMASı NEDENI ILE OLUşAN KAZADA, EşIT KUSURLU OLDUKLARı Ağı HK.
SANIĞIN ARACIN HIZINI KAVŞAĞA YAKLAŞIRKEN AZALTMAMASI, YAYANIN İSE YAYA VE OKUL GEÇİDİ İLE KAVŞAK GİRİŞ VE ÇIKIŞLARINI KULLANMAMASI NEDENİ İLE OLUŞAN KAZADA, EŞİT KUSURLU OLDUKLARI AĞI HK.
- Sanığın aracın hızını kavşağa girerken azaltmadığı ve ölenin ise motosiklet ile dikkatsiz davranıp trafiği kontrol etmeden manevra yaptığı olayda sanığın tali, ölenin ise asli kusurlu olduğu hk.
sanığın aracın hızını kavşağa girerken azaltmadığı ve ölenin ise motosiklet ile dikkatsiz davranıp trafiği kontrol etmeden manevra yaptığı olayda sanığın tali, ölenin ise asli kusurlu olduğu hk.
SANığıN ARACıN HıZıNı KAVşAğA GIRERKEN AZALTMADığı VE öLENIN ISE MOTOSIKLET ILE DIKKATSIZ DAVRANıP TRAFIğI KONTROL ETMEDEN MANEVRA YAPTığı OLAYDA SANığıN TALI, öLENIN ISE ASLI KUSURLU OLDUğU HK.
SANIĞIN ARACIN HIZINI KAVŞAĞA GİRERKEN AZALTMADIĞI VE ÖLENİN İSE MOTOSİKLET İLE DİKKATSİZ DAVRANIP TRAFİĞİ KONTROL ETMEDEN MANEVRA YAPTIĞI OLAYDA SANIĞIN TALİ, ÖLENİN İSE ASLİ KUSURLU OLDUĞU HK.
- Alkollü araç kullanımında kaç promil alkollün, suç teşkil edeceği hk.
alkollü araç kullanımında kaç promil alkollün, suç teşkil edeceği hk.
ALKOLLü ARAç KULLANıMıNDA KAç PROMIL ALKOLLüN, SUç TEşKIL EDECEğI HK.
ALKOLLÜ ARAÇ KULLANIMINDA KAÇ PROMİL ALKOLLÜN, SUÇ TEŞKİL EDECEĞİ HK.
- Sanığın alkollü kullandığı motosiklet ile araca arkadan çarparak kazaya sebebiyet verdiği olayda, trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçundan sorumlu olduğunun kabulü hk.
sanığın alkollü kullandığı motosiklet ile araca arkadan çarparak kazaya sebebiyet verdiği olayda, trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçundan sorumlu olduğunun kabulü hk.
SANığıN ALKOLLü KULLANDığı MOTOSIKLET ILE ARACA ARKADAN çARPARAK KAZAYA SEBEBIYET VERDIğI OLAYDA, TRAFIK GüVENLIğINI TEHLIKEYE SOKMA SUçUNDAN SORUMLU OLDUğUNUN KABULü HK.
SANIĞIN ALKOLLÜ KULLANDIĞI MOTOSİKLET İLE ARACA ARKADAN ÇARPARAK KAZAYA SEBEBİYET VERDİĞİ OLAYDA, TRAFİK GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE SOKMA SUÇUNDAN SORUMLU OLDUĞUNUN KABULÜ HK.
- Sanığın alkollü olarak yoldaki çöp bidonuna çarparak maddi hasarlı trafik kazasına sebebiyet verdiği olayda, trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçunun oluştuğunun kabulü hk.
sanığın alkollü olarak yoldaki çöp bidonuna çarparak maddi hasarlı trafik kazasına sebebiyet verdiği olayda, trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçunun oluştuğunun kabulü hk.
SANığıN ALKOLLü OLARAK YOLDAKI çöP BIDONUNA çARPARAK MADDI HASARLı TRAFIK KAZASıNA SEBEBIYET VERDIğI OLAYDA, TRAFIK GüVENLIğINI TEHLIKEYE SOKMA SUçUNUN OLUşTUğUNUN KABULü HK.
SANIĞIN ALKOLLÜ OLARAK YOLDAKİ ÇÖP BİDONUNA ÇARPARAK MADDİ HASARLI TRAFİK KAZASINA SEBEBİYET VERDİĞİ OLAYDA, TRAFİK GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE SOKMA SUÇUNUN OLUŞTUĞUNUN KABULÜ HK.
- Sanığın gece tırıyla seyir halinde iken bisikletliyi ezdiği olayda tırın hızının az olduğu ve sanığı görmediğinin, anlaşıldığından beraatine karar verilmesi gerektiği hk.
sanığın gece tırıyla seyir halinde iken bisikletliyi ezdiği olayda tırın hızının az olduğu ve sanığı görmediğinin, anlaşıldığından beraatine karar verilmesi gerektiği hk.
SANığıN GECE TıRıYLA SEYIR HALINDE IKEN BISIKLETLIYI EZDIğI OLAYDA TıRıN HıZıNıN AZ OLDUğU VE SANığı GöRMEDIğININ, ANLAşıLDığıNDAN BERAATINE KARAR VERILMESI GEREKTIğI HK.
SANIĞIN GECE TIRIYLA SEYİR HALİNDE İKEN BİSİKLETLİYİ EZDİĞİ OLAYDA TIRIN HIZININ AZ OLDUĞU VE SANIĞI GÖRMEDİĞİNİN, ANLAŞILDIĞINDAN BERAATİNE KARAR VERİLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Resmî mercilere adresi beyan edilmiş olup da soruşturma dosyasında yer alan şüpheliye ulaşılamaması hâlinde, seri muhakeme usulünün uygulanamayacağı hk.
resmî mercilere adresi beyan edilmiş olup da soruşturma dosyasında yer alan şüpheliye ulaşılamaması hâlinde, seri muhakeme usulünün uygulanamayacağı hk.
RESMî MERCILERE ADRESI BEYAN EDILMIş OLUP DA SORUşTURMA DOSYASıNDA YER ALAN şüPHELIYE ULAşıLAMAMASı HâLINDE, SERI MUHAKEME USULüNüN UYGULANAMAYACAğı HK.
RESMî MERCİLERE ADRESİ BEYAN EDİLMİŞ OLUP DA SORUŞTURMA DOSYASINDA YER ALAN ŞÜPHELİYE ULAŞILAMAMASI HâLİNDE, SERİ MUHAKEME USULÜNÜN UYGULANAMAYACAĞI HK.
- Sanığın cinsel ilişkiye girme teklifinin reddi halinde mağdurun çıplak resimlerinin yayınlayacağı tehdidinde bulunduğu bir halde, şantaj suçundan mahkumiyet kurulacağı hk.
sanığın cinsel ilişkiye girme teklifinin reddi halinde mağdurun çıplak resimlerinin yayınlayacağı tehdidinde bulunduğu bir halde, şantaj suçundan mahkumiyet kurulacağı hk.
SANığıN CINSEL ILIşKIYE GIRME TEKLIFININ REDDI HALINDE MAğDURUN çıPLAK RESIMLERININ YAYıNLAYACAğı TEHDIDINDE BULUNDUğU BIR HALDE, şANTAJ SUçUNDAN MAHKUMIYET KURULACAğı HK.
SANIĞIN CİNSEL İLİŞKİYE GİRME TEKLİFİNİN REDDİ HALİNDE MAĞDURUN ÇIPLAK RESİMLERİNİN YAYINLAYACAĞI TEHDİDİNDE BULUNDUĞU BİR HALDE, ŞANTAJ SUÇUNDAN MAHKUMİYET KURULACAĞI HK.
- Özel hayatın gizliliğini ihlal suçunun uzlaştırma kapsamında olduğu ve uzlaştırma işlemleri yapılmadan yargılamaya devam edilemeyeceği hk.
Özel hayatın gizliliğini ihlal suçunun uzlaştırma kapsamında olduğu ve uzlaştırma işlemleri yapılmadan yargılamaya devam edilemeyeceği hk.
ÖZEL HAYATıN GIZLILIğINI IHLAL SUçUNUN UZLAşTıRMA KAPSAMıNDA OLDUğU VE UZLAşTıRMA IşLEMLERI YAPıLMADAN YARGıLAMAYA DEVAM EDILEMEYECEğI HK.
ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİNİ İHLAL SUÇUNUN UZLAŞTIRMA KAPSAMINDA OLDUĞU VE UZLAŞTIRMA İŞLEMLERİ YAPILMADAN YARGILAMAYA DEVAM EDİLEMEYECEĞİ HK.
- Özel hayatın gizliliğini ihlal – kişisel verileri ele geçirme suçlarının ayrımına ilişkin açıklayıcı örnek Kr.
Özel hayatın gizliliğini ihlal – kişisel verileri ele geçirme suçlarının ayrımına ilişkin açıklayıcı örnek kr.
ÖZEL HAYATıN GIZLILIğINI IHLAL – KIşISEL VERILERI ELE GEçIRME SUçLARıNıN AYRıMıNA ILIşKIN AçıKLAYıCı öRNEK KR.
ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİNİ İHLAL – KİŞİSEL VERİLERİ ELE GEÇİRME SUÇLARININ AYRIMINA İLİŞKİN AÇIKLAYICI ÖRNEK KR.
- Hangi bilgilerin ele geçirilmesi kişisel verilerin kaydedilmesi ve verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme suçuna sebebiyet vereceği hakkında açıklayıcı örnek Kr.
hangi bilgilerin ele geçirilmesi kişisel verilerin kaydedilmesi ve verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme suçuna sebebiyet vereceği hakkında açıklayıcı örnek kr.
HANGI BILGILERIN ELE GEçIRILMESI KIşISEL VERILERIN KAYDEDILMESI VE VERILERI HUKUKA AYKıRı OLARAK VERME VEYA ELE GEçIRME SUçUNA SEBEBIYET VERECEğI HAKKıNDA AçıKLAYıCı öRNEK KR.
HANGİ BİLGİLERİN ELE GEÇİRİLMESİ KİŞİSEL VERİLERİN KAYDEDİLMESİ VE VERİLERİ HUKUKA AYKIRI OLARAK VERME VEYA ELE GEÇİRME SUÇUNA SEBEBİYET VERECEĞİ HAKKINDA AÇIKLAYICI ÖRNEK KR.
- Özel hayatın gizliliğini suçu uzlaştırma kapsamında mıdır?
Özel hayatın gizliliğini suçu uzlaştırma kapsamında mıdır?
ÖZEL HAYATıN GIZLILIğINI SUçU UZLAşTıRMA KAPSAMıNDA MıDıR?
ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİNİ SUÇU UZLAŞTIRMA KAPSAMINDA MIDIR?
- Mağdurun çıplak fotoğraflarını kaydeden sanığın, özel hayatın gizliliğini ihlal suçunu işlediği hk.
mağdurun çıplak fotoğraflarını kaydeden sanığın, özel hayatın gizliliğini ihlal suçunu işlediği hk.
MAğDURUN çıPLAK FOTOğRAFLARıNı KAYDEDEN SANığıN, öZEL HAYATıN GIZLILIğINI IHLAL SUçUNU IşLEDIğI HK.
MAĞDURUN ÇIPLAK FOTOĞRAFLARINI KAYDEDEN SANIĞIN, ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİNİ İHLAL SUÇUNU İŞLEDİĞİ HK.
- Özel hayatın gizliliğini ihlal suçunda, hangi hususları özel hayat kapsamında değerlendirileceği hakkında açıklayıcı Kr.
Özel hayatın gizliliğini ihlal suçunda, hangi hususları özel hayat kapsamında değerlendirileceği hakkında açıklayıcı kr.
ÖZEL HAYATıN GIZLILIğINI IHLAL SUçUNDA, HANGI HUSUSLARı öZEL HAYAT KAPSAMıNDA DEğERLENDIRILECEğI HAKKıNDA AçıKLAYıCı KR.
ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİNİ İHLAL SUÇUNDA, HANGİ HUSUSLARI ÖZEL HAYAT KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLECEĞİ HAKKINDA AÇIKLAYICI KR.
- Uzun süreli hapis cezasının adli para cezasına çevrilmesinin hükmün tesisi aşamasında değil, infaz aşamasında dikkate alınacağı hk.
uzun süreli hapis cezasının adli para cezasına çevrilmesinin hükmün tesisi aşamasında değil, infaz aşamasında dikkate alınacağı hk.
UZUN SüRELI HAPIS CEZASıNıN ADLI PARA CEZASıNA çEVRILMESININ HüKMüN TESISI AşAMASıNDA DEğIL, INFAZ AşAMASıNDA DIKKATE ALıNACAğı HK.
UZUN SÜRELİ HAPİS CEZASININ ADLİ PARA CEZASINA ÇEVRİLMESİNİN HÜKMÜN TESİSİ AŞAMASINDA DEĞİL, İNFAZ AŞAMASINDA DİKKATE ALINACAĞI HK.
- Otobüs şoförünün telefonla ilgilendiği ve yanındakilerle sohbet ettiği esnada meydana gelen ölümlü trafik kazası nedeni ile, alt sınırdan uzaklaşılarak cezaya hükmedilmesi gerektiği hk.
otobüs şoförünün telefonla ilgilendiği ve yanındakilerle sohbet ettiği esnada meydana gelen ölümlü trafik kazası nedeni ile, alt sınırdan uzaklaşılarak cezaya hükmedilmesi gerektiği hk.
OTOBüS şOFöRüNüN TELEFONLA ILGILENDIğI VE YANıNDAKILERLE SOHBET ETTIğI ESNADA MEYDANA GELEN öLüMLü TRAFIK KAZASı NEDENI ILE, ALT SıNıRDAN UZAKLAşıLARAK CEZAYA HüKMEDILMESI GEREKTIğI HK.
OTOBÜS ŞOFÖRÜNÜN TELEFONLA İLGİLENDİĞİ VE YANINDAKİLERLE SOHBET ETTİĞİ ESNADA MEYDANA GELEN ÖLÜMLÜ TRAFİK KAZASI NEDENİ İLE, ALT SINIRDAN UZAKLAŞILARAK CEZAYA HÜKMEDİLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Otobüs şoförünün telefonla ilgilendiği ve yanındakilerle sohbet ettiği esnada meydana gelen ölümlü trafik kazası nedeni ile bilinçli taksir koşullarının oluştuğunun kabulü hk.
otobüs şoförünün telefonla ilgilendiği ve yanındakilerle sohbet ettiği esnada meydana gelen ölümlü trafik kazası nedeni ile bilinçli taksir koşullarının oluştuğunun kabulü hk.
OTOBüS şOFöRüNüN TELEFONLA ILGILENDIğI VE YANıNDAKILERLE SOHBET ETTIğI ESNADA MEYDANA GELEN öLüMLü TRAFIK KAZASı NEDENI ILE BILINçLI TAKSIR KOşULLARıNıN OLUşTUğUNUN KABULü HK.
OTOBÜS ŞOFÖRÜNÜN TELEFONLA İLGİLENDİĞİ VE YANINDAKİLERLE SOHBET ETTİĞİ ESNADA MEYDANA GELEN ÖLÜMLÜ TRAFİK KAZASI NEDENİ İLE BİLİNÇLİ TAKSİR KOŞULLARININ OLUŞTUĞUNUN KABULÜ HK.
- Basit taksir –bilinçli taksir – olası kast - doğrudan kast farkına ilişkin açıklayıcı örnek Kr.
basit taksir –bilinçli taksir – olası kast - doğrudan kast farkına ilişkin açıklayıcı örnek kr.
BASIT TAKSIR –BILINçLI TAKSIR – OLASı KAST - DOğRUDAN KAST FARKıNA ILIşKIN AçıKLAYıCı öRNEK KR.
BASİT TAKSİR –BİLİNÇLİ TAKSİR – OLASI KAST - DOĞRUDAN KAST FARKINA İLİŞKİN AÇIKLAYICI ÖRNEK KR.
- Polis memurlarının gaz tabancası ile kalabalığa müdahalesi esnasında olayı izleyen katılanı yaralamaları halinde olası kasttan mı bilinçli taksirle yaralamadan mı yargılanmaları gerektiği hk.
polis memurlarının gaz tabancası ile kalabalığa müdahalesi esnasında olayı izleyen katılanı yaralamaları halinde olası kasttan mı bilinçli taksirle yaralamadan mı yargılanmaları gerektiği hk.
POLIS MEMURLARıNıN GAZ TABANCASı ILE KALABALığA MüDAHALESI ESNASıNDA OLAYı IZLEYEN KATıLANı YARALAMALARı HALINDE OLASı KASTTAN Mı BILINçLI TAKSIRLE YARALAMADAN Mı YARGıLANMALARı GEREKTIğI HK.
POLİS MEMURLARININ GAZ TABANCASI İLE KALABALIĞA MÜDAHALESİ ESNASINDA OLAYI İZLEYEN KATILANI YARALAMALARI HALİNDE OLASI KASTTAN MI BİLİNÇLİ TAKSİRLE YARALAMADAN MI YARGILANMALARI GEREKTİĞİ HK.
- Davanın düşmesine karar verildiği gerekçesi ile hapiste geçirilen sürelere ilişkin maddi manevi tazminat talebinin, şikayetten vazgeçme – şikâyetten hiç bulunulmama hallerine göre kabul edilip edilmeyeceği hk.
davanın düşmesine karar verildiği gerekçesi ile hapiste geçirilen sürelere ilişkin maddi manevi tazminat talebinin, şikayetten vazgeçme – şikâyetten hiç bulunulmama hallerine göre kabul edilip edilmeyeceği hk.
DAVANıN DüşMESINE KARAR VERILDIğI GEREKçESI ILE HAPISTE GEçIRILEN SüRELERE ILIşKIN MADDI MANEVI TAZMINAT TALEBININ, şIKAYETTEN VAZGEçME – şIKâYETTEN HIç BULUNULMAMA HALLERINE GöRE KABUL EDILIP EDILMEYECEğI HK.
DAVANIN DÜŞMESİNE KARAR VERİLDİĞİ GEREKÇESİ İLE HAPİSTE GEÇİRİLEN SÜRELERE İLİŞKİN MADDİ MANEVİ TAZMİNAT TALEBİNİN, ŞİKAYETTEN VAZGEÇME – ŞİKâYETTEN HİÇ BULUNULMAMA HALLERİNE GÖRE KABUL EDİLİP EDİLMEYECEĞİ HK.
- Sanığın havaya ateş etmesi neticesinde meydana gelen ölümden, olası kast ile sorumlu olduğunun kabulü hk.
sanığın havaya ateş etmesi neticesinde meydana gelen ölümden, olası kast ile sorumlu olduğunun kabulü hk.
SANığıN HAVAYA ATEş ETMESI NETICESINDE MEYDANA GELEN öLüMDEN, OLASı KAST ILE SORUMLU OLDUğUNUN KABULü HK.
SANIĞIN HAVAYA ATEŞ ETMESİ NETİCESİNDE MEYDANA GELEN ÖLÜMDEN, OLASI KAST İLE SORUMLU OLDUĞUNUN KABULÜ HK.
- Olası kastın şartlarının somut olayda nasıl değerlendirileceğine ilişkin örnek olay içeren Kr.
olası kastın şartlarının somut olayda nasıl değerlendirileceğine ilişkin örnek olay içeren kr.
OLASı KASTıN şARTLARıNıN SOMUT OLAYDA NASıL DEğERLENDIRILECEğINE ILIşKIN öRNEK OLAY IçEREN KR.
OLASI KASTIN ŞARTLARININ SOMUT OLAYDA NASIL DEĞERLENDİRİLECEĞİNE İLİŞKİN ÖRNEK OLAY İÇEREN KR.
- Kendilerini aynı vekille temsil ettiren ölenin mirasçıları olan katılanlar lehine tek bir vekalet ücretine hükmedilmesi gerektiği hk.
kendilerini aynı vekille temsil ettiren ölenin mirasçıları olan katılanlar lehine tek bir vekalet ücretine hükmedilmesi gerektiği hk.
KENDILERINI AYNı VEKILLE TEMSIL ETTIREN öLENIN MIRASçıLARı OLAN KATıLANLAR LEHINE TEK BIR VEKALET üCRETINE HüKMEDILMESI GEREKTIğI HK.
KENDİLERİNİ AYNI VEKİLLE TEMSİL ETTİREN ÖLENİN MİRASÇILARI OLAN KATILANLAR LEHİNE TEK BİR VEKALET ÜCRETİNE HÜKMEDİLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Kaza sonucunda taksirle bir kişinin ölümüne, iki kişinin BTM ile giderilebilir, 4 kişinin ise BTM ile giderilemez biçimde yaralanmasına neden olan sanık hakkında, üst sınırdan ceza tayini gerektiği hk.
kaza sonucunda taksirle bir kişinin ölümüne, iki kişinin btm ile giderilebilir, 4 kişinin ise btm ile giderilemez biçimde yaralanmasına neden olan sanık hakkında, üst sınırdan ceza tayini gerektiği hk.
KAZA SONUCUNDA TAKSIRLE BIR KIşININ öLüMüNE, IKI KIşININ BTM ILE GIDERILEBILIR, 4 KIşININ ISE BTM ILE GIDERILEMEZ BIçIMDE YARALANMASıNA NEDEN OLAN SANıK HAKKıNDA, üST SıNıRDAN CEZA TAYINI GEREKTIğI HK.
KAZA SONUCUNDA TAKSİRLE BİR KİŞİNİN ÖLÜMÜNE, İKİ KİŞİNİN BTM İLE GİDERİLEBİLİR, 4 KİŞİNİN İSE BTM İLE GİDERİLEMEZ BİÇİMDE YARALANMASINA NEDEN OLAN SANIK HAKKINDA, ÜST SINIRDAN CEZA TAYİNİ GEREKTİĞİ HK.
- Yola kontrolsüz çıkan alkollü sürücünün, ehliyetsiz motosiklete çarpması nedeni ile tali kusurlu olduğunun kabulü hk.
yola kontrolsüz çıkan alkollü sürücünün, ehliyetsiz motosiklete çarpması nedeni ile tali kusurlu olduğunun kabulü hk.
YOLA KONTROLSüZ çıKAN ALKOLLü SüRüCüNüN, EHLIYETSIZ MOTOSIKLETE çARPMASı NEDENI ILE TALI KUSURLU OLDUğUNUN KABULü HK.
YOLA KONTROLSÜZ ÇIKAN ALKOLLÜ SÜRÜCÜNÜN, EHLİYETSİZ MOTOSİKLETE ÇARPMASI NEDENİ İLE TALİ KUSURLU OLDUĞUNUN KABULÜ HK.
- Sanığın gözaltında ve tutuklulukta geçirdiği sürenin hükmedilen cezasından mahsup edilmesine karar verilmesi gerektiği hk.
sanığın gözaltında ve tutuklulukta geçirdiği sürenin hükmedilen cezasından mahsup edilmesine karar verilmesi gerektiği hk.
SANığıN GöZALTıNDA VE TUTUKLULUKTA GEçIRDIğI SüRENIN HüKMEDILEN CEZASıNDAN MAHSUP EDILMESINE KARAR VERILMESI GEREKTIğI HK.
SANIĞIN GÖZALTINDA VE TUTUKLULUKTA GEÇİRDİĞİ SÜRENİN HÜKMEDİLEN CEZASINDAN MAHSUP EDİLMESİNE KARAR VERİLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Olayda bilinçli taksir hükümlerinin uygulanma koşullarının bulunmasına karşın uzun süreli hapis cezasının adli para cezasına çevrilmesine hükmedilmesinin kanuna aykırı olduğu hk.
olayda bilinçli taksir hükümlerinin uygulanma koşullarının bulunmasına karşın uzun süreli hapis cezasının adli para cezasına çevrilmesine hükmedilmesinin kanuna aykırı olduğu hk.
OLAYDA BILINçLI TAKSIR HüKüMLERININ UYGULANMA KOşULLARıNıN BULUNMASıNA KARşıN UZUN SüRELI HAPIS CEZASıNıN ADLI PARA CEZASıNA çEVRILMESINE HüKMEDILMESININ KANUNA AYKıRı OLDUğU HK.
OLAYDA BİLİNÇLİ TAKSİR HÜKÜMLERİNİN UYGULANMA KOŞULLARININ BULUNMASINA KARŞIN UZUN SÜRELİ HAPİS CEZASININ ADLİ PARA CEZASINA ÇEVRİLMESİNE HÜKMEDİLMESİNİN KANUNA AYKIRI OLDUĞU HK.
- Katılanın şikayetten vazgeçmesi halinde katılma hükümsüz kaldığından katılan yararına vekalet ücretine hükmedilmesinin yasaya aykırı olduğu hk.
katılanın şikayetten vazgeçmesi halinde katılma hükümsüz kaldığından katılan yararına vekalet ücretine hükmedilmesinin yasaya aykırı olduğu hk.
KATıLANıN şIKAYETTEN VAZGEçMESI HALINDE KATıLMA HüKüMSüZ KALDığıNDAN KATıLAN YARARıNA VEKALET üCRETINE HüKMEDILMESININ YASAYA AYKıRı OLDUğU HK.
KATILANIN ŞİKAYETTEN VAZGEÇMESİ HALİNDE KATILMA HÜKÜMSÜZ KALDIĞINDAN KATILAN YARARINA VEKALET ÜCRETİNE HÜKMEDİLMESİNİN YASAYA AYKIRI OLDUĞU HK.
- Sanığın, mağdura “Beni terk edemezsin, beni terk edersen seni öldürürüm” şeklindeki sözlerinin şantaj suçunu değil tehdit suçunu oluşturacağı hk.
sanığın, mağdura “beni terk edemezsin, beni terk edersen seni öldürürüm” şeklindeki sözlerinin şantaj suçunu değil tehdit suçunu oluşturacağı hk.
SANığıN, MAğDURA “BENI TERK EDEMEZSIN, BENI TERK EDERSEN SENI öLDüRüRüM” şEKLINDEKI SöZLERININ şANTAJ SUçUNU DEğIL TEHDIT SUçUNU OLUşTURACAğı HK.
SANIĞIN, MAĞDURA “BENİ TERK EDEMEZSİN, BENİ TERK EDERSEN SENİ ÖLDÜRÜRÜM” ŞEKLİNDEKİ SÖZLERİNİN ŞANTAJ SUÇUNU DEĞİL TEHDİT SUÇUNU OLUŞTURACAĞI HK.
- TCK’de düzenlenen şantaj suçunun maddi unsurunun ne olduğu hk.
tck’de düzenlenen şantaj suçunun maddi unsurunun ne olduğu hk.
TCK’DE DüZENLENEN şANTAJ SUçUNUN MADDI UNSURUNUN NE OLDUğU HK.
TCK’DE DÜZENLENEN ŞANTAJ SUÇUNUN MADDİ UNSURUNUN NE OLDUĞU HK.
- Sanığın, internet ortamına mağdurun uygunsuz fotoğraflarını yüklemesi durumunda hangi maddeden cezalandırılması gerektiği hakkında açıklayıcı örnek Kr.
sanığın, internet ortamına mağdurun uygunsuz fotoğraflarını yüklemesi durumunda hangi maddeden cezalandırılması gerektiği hakkında açıklayıcı örnek kr.
SANığıN, INTERNET ORTAMıNA MAğDURUN UYGUNSUZ FOTOğRAFLARıNı YüKLEMESI DURUMUNDA HANGI MADDEDEN CEZALANDıRıLMASı GEREKTIğI HAKKıNDA AçıKLAYıCı öRNEK KR.
SANIĞIN, İNTERNET ORTAMINA MAĞDURUN UYGUNSUZ FOTOĞRAFLARINI YÜKLEMESİ DURUMUNDA HANGİ MADDEDEN CEZALANDIRILMASI GEREKTİĞİ HAKKINDA AÇIKLAYICI ÖRNEK KR.
- Kasten yaralama eyleminden uzun süre sonra şikâyetçi olunmasının, suçun işlenmediği yönünde kanaat oluşturacağı hk.
kasten yaralama eyleminden uzun süre sonra şikâyetçi olunmasının, suçun işlenmediği yönünde kanaat oluşturacağı hk.
KASTEN YARALAMA EYLEMINDEN UZUN SüRE SONRA şIKâYETçI OLUNMASıNıN, SUçUN IşLENMEDIğI YöNüNDE KANAAT OLUşTURACAğı HK.
KASTEN YARALAMA EYLEMİNDEN UZUN SÜRE SONRA ŞİKâYETÇİ OLUNMASININ, SUÇUN İŞLENMEDİĞİ YÖNÜNDE KANAAT OLUŞTURACAĞI HK.
- Kasten yaralama eylemine ilişkin tanıkların anlatımlarının zaman ve mekan detaylarının içermemesinin, suçun işlenmediği yönünde kanaat oluşturacağı hk.
kasten yaralama eylemine ilişkin tanıkların anlatımlarının zaman ve mekan detaylarının içermemesinin, suçun işlenmediği yönünde kanaat oluşturacağı hk.
KASTEN YARALAMA EYLEMINE ILIşKIN TANıKLARıN ANLATıMLARıNıN ZAMAN VE MEKAN DETAYLARıNıN IçERMEMESININ, SUçUN IşLENMEDIğI YöNüNDE KANAAT OLUşTURACAğı HK.
KASTEN YARALAMA EYLEMİNE İLİŞKİN TANIKLARIN ANLATIMLARININ ZAMAN VE MEKAN DETAYLARININ İÇERMEMESİNİN, SUÇUN İŞLENMEDİĞİ YÖNÜNDE KANAAT OLUŞTURACAĞI HK.
- Kasten yaralama eylemine ilişkin mağdurun herhangi bir sağlık kurumuna başvurmamasının, suçun işlenmediği yönünde kanaat oluşturacağı hk.
kasten yaralama eylemine ilişkin mağdurun herhangi bir sağlık kurumuna başvurmamasının, suçun işlenmediği yönünde kanaat oluşturacağı hk.
KASTEN YARALAMA EYLEMINE ILIşKIN MAğDURUN HERHANGI BIR SAğLıK KURUMUNA BAşVURMAMASıNıN, SUçUN IşLENMEDIğI YöNüNDE KANAAT OLUşTURACAğı HK.
KASTEN YARALAMA EYLEMİNE İLİŞKİN MAĞDURUN HERHANGİ BİR SAĞLIK KURUMUNA BAŞVURMAMASININ, SUÇUN İŞLENMEDİĞİ YÖNÜNDE KANAAT OLUŞTURACAĞI HK.
- İşletmesinde gerekli güvenlik tedbirini almayan ve bu nedenle çıkan yangında ölüme sebebiyet veren işletmeci sanığa, üst sınıra yakın ceza verilmesi gerektiği hk.
İşletmesinde gerekli güvenlik tedbirini almayan ve bu nedenle çıkan yangında ölüme sebebiyet veren işletmeci sanığa, üst sınıra yakın ceza verilmesi gerektiği hk.
İşLETMESINDE GEREKLI GüVENLIK TEDBIRINI ALMAYAN VE BU NEDENLE çıKAN YANGıNDA öLüME SEBEBIYET VEREN IşLETMECI SANığA, üST SıNıRA YAKıN CEZA VERILMESI GEREKTIğI HK.
İŞLETMESİNDE GEREKLİ GÜVENLİK TEDBİRİNİ ALMAYAN VE BU NEDENLE ÇIKAN YANGINDA ÖLÜME SEBEBİYET VEREN İŞLETMECİ SANIĞA, ÜST SINIRA YAKIN CEZA VERİLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- İşletmeci sanığın, bakım evinin elektrik ve yangın tesisatı için gerekli önlemleri almadığı, bu nedenle yangın nedeni ile meydana gelen ölümde asli kusurlu olduğu hk.
İşletmeci sanığın, bakım evinin elektrik ve yangın tesisatı için gerekli önlemleri almadığı, bu nedenle yangın nedeni ile meydana gelen ölümde asli kusurlu olduğu hk.
İşLETMECI SANığıN, BAKıM EVININ ELEKTRIK VE YANGıN TESISATı IçIN GEREKLI öNLEMLERI ALMADığı, BU NEDENLE YANGıN NEDENI ILE MEYDANA GELEN öLüMDE ASLI KUSURLU OLDUğU HK.
İŞLETMECİ SANIĞIN, BAKIM EVİNİN ELEKTRİK VE YANGIN TESİSATI İÇİN GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALMADIĞI, BU NEDENLE YANGIN NEDENİ İLE MEYDANA GELEN ÖLÜMDE ASLİ KUSURLU OLDUĞU HK.
- Şikayet bağlı bir suçta düşme kararı verildiği takdirde, sanık tutuklu kaldığı dönem için tazminat talep edebilir mi?
Şikayet bağlı bir suçta düşme kararı verildiği takdirde, sanık tutuklu kaldığı dönem için tazminat talep edebilir mi?
ŞIKAYET BAğLı BIR SUçTA DüşME KARARı VERILDIğI TAKDIRDE, SANıK TUTUKLU KALDığı DöNEM IçIN TAZMINAT TALEP EDEBILIR MI?
ŞİKAYET BAĞLI BİR SUÇTA DÜŞME KARARI VERİLDİĞİ TAKDİRDE, SANIK TUTUKLU KALDIĞI DÖNEM İÇİN TAZMİNAT TALEP EDEBİLİR Mİ?
- Davanın nitelikli yağmadan basit yaralamaya dönüştüğü ve davanın düşmesine karar verildiği bir halde, sanık tutuklu olduğu dönem için tazminat talebinde bulunabilir mi?
davanın nitelikli yağmadan basit yaralamaya dönüştüğü ve davanın düşmesine karar verildiği bir halde, sanık tutuklu olduğu dönem için tazminat talebinde bulunabilir mi?
DAVANıN NITELIKLI YAğMADAN BASIT YARALAMAYA DöNüşTüğü VE DAVANıN DüşMESINE KARAR VERILDIğI BIR HALDE, SANıK TUTUKLU OLDUğU DöNEM IçIN TAZMINAT TALEBINDE BULUNABILIR MI?
DAVANIN NİTELİKLİ YAĞMADAN BASİT YARALAMAYA DÖNÜŞTÜĞÜ VE DAVANIN DÜŞMESİNE KARAR VERİLDİĞİ BİR HALDE, SANIK TUTUKLU OLDUĞU DÖNEM İÇİN TAZMİNAT TALEBİNDE BULUNABİLİR Mİ?
- Kaza yapan araçta bulunan tarihi eserler için, delilerin yasaya uygun ele geçirilmediği gerekçesi ile beraat kararı verilebilir mi?
kaza yapan araçta bulunan tarihi eserler için, delilerin yasaya uygun ele geçirilmediği gerekçesi ile beraat kararı verilebilir mi?
KAZA YAPAN ARAçTA BULUNAN TARIHI ESERLER IçIN, DELILERIN YASAYA UYGUN ELE GEçIRILMEDIğI GEREKçESI ILE BERAAT KARARı VERILEBILIR MI?
KAZA YAPAN ARAÇTA BULUNAN TARİHİ ESERLER İÇİN, DELİLERİN YASAYA UYGUN ELE GEÇİRİLMEDİĞİ GEREKÇESİ İLE BERAAT KARARI VERİLEBİLİR Mİ?
- El koyma kararını verme yetkisinin hangi hallerde hangi mercilere ait olduğu hk.
el koyma kararını verme yetkisinin hangi hallerde hangi mercilere ait olduğu hk.
EL KOYMA KARARıNı VERME YETKISININ HANGI HALLERDE HANGI MERCILERE AIT OLDUğU HK.
EL KOYMA KARARINI VERME YETKİSİNİN HANGİ HALLERDE HANGİ MERCİLERE AİT OLDUĞU HK.
- Mağdurların, izinleri olmadan kameraya çekildiklerini iddia ettikleri ve tanık beyanları ile desteklenen olayda, somut delil olan telefonun ele geçirilememesi durumunda, beraat kararı verilip verilemeyeceği hk.
mağdurların, izinleri olmadan kameraya çekildiklerini iddia ettikleri ve tanık beyanları ile desteklenen olayda, somut delil olan telefonun ele geçirilememesi durumunda, beraat kararı verilip verilemeyeceği hk.
MAğDURLARıN, IZINLERI OLMADAN KAMERAYA çEKILDIKLERINI IDDIA ETTIKLERI VE TANıK BEYANLARı ILE DESTEKLENEN OLAYDA, SOMUT DELIL OLAN TELEFONUN ELE GEçIRILEMEMESI DURUMUNDA, BERAAT KARARı VERILIP VERILEMEYECEğI HK.
MAĞDURLARIN, İZİNLERİ OLMADAN KAMERAYA ÇEKİLDİKLERİNİ İDDİA ETTİKLERİ VE TANIK BEYANLARI İLE DESTEKLENEN OLAYDA, SOMUT DELİL OLAN TELEFONUN ELE GEÇİRİLEMEMESİ DURUMUNDA, BERAAT KARARI VERİLİP VERİLEMEYECEĞİ HK.
- Yargıtayca “temyiz incelemesine yer olmadığına” dair verilen karar tarihinin kararın kesinleşme tarihi olarak kabul edilmesinin ceza yargılama hukuku prensiplerine aykırılık oluşturacağı hk. (karşı oy içerir)
yargıtayca “temyiz incelemesine yer olmadığına” dair verilen karar tarihinin kararın kesinleşme tarihi olarak kabul edilmesinin ceza yargılama hukuku prensiplerine aykırılık oluşturacağı hk. (karşı oy içerir)
YARGıTAYCA “TEMYIZ INCELEMESINE YER OLMADığıNA” DAIR VERILEN KARAR TARIHININ KARARıN KESINLEşME TARIHI OLARAK KABUL EDILMESININ CEZA YARGıLAMA HUKUKU PRENSIPLERINE AYKıRıLıK OLUşTURACAğı HK. (KARşı OY IçERIR)
YARGITAYCA “TEMYİZ İNCELEMESİNE YER OLMADIĞINA” DAİR VERİLEN KARAR TARİHİNİN KARARIN KESİNLEŞME TARİHİ OLARAK KABUL EDİLMESİNİN CEZA YARGILAMA HUKUKU PRENSİPLERİNE AYKIRILIK OLUŞTURACAĞI HK. (KARŞI OY İÇERİR)
- Usulüne uygun bir vazgeçme varsa temyiz başvurusunun bulunmadığının ve kanun yolu başvuru süresinin tamamlanması ile kararın kesinleştiğinin kabulü hk. (karşı oy içerir)
usulüne uygun bir vazgeçme varsa temyiz başvurusunun bulunmadığının ve kanun yolu başvuru süresinin tamamlanması ile kararın kesinleştiğinin kabulü hk. (karşı oy içerir)
USULüNE UYGUN BIR VAZGEçME VARSA TEMYIZ BAşVURUSUNUN BULUNMADığıNıN VE KANUN YOLU BAşVURU SüRESININ TAMAMLANMASı ILE KARARıN KESINLEşTIğININ KABULü HK. (KARşı OY IçERIR)
USULÜNE UYGUN BİR VAZGEÇME VARSA TEMYİZ BAŞVURUSUNUN BULUNMADIĞININ VE KANUN YOLU BAŞVURU SÜRESİNİN TAMAMLANMASI İLE KARARIN KESİNLEŞTİĞİNİN KABULÜ HK. (KARŞI OY İÇERİR)
- Sanığın aracını katılanın aracının üzerine sürdüğü ve iki aracın birbirine değerek ilerlediği olayda, bilinçli taksirden mi olası kasttan mı hüküm kurulması gerektiği hk.
sanığın aracını katılanın aracının üzerine sürdüğü ve iki aracın birbirine değerek ilerlediği olayda, bilinçli taksirden mi olası kasttan mı hüküm kurulması gerektiği hk.
SANığıN ARACıNı KATıLANıN ARACıNıN üZERINE SüRDüğü VE IKI ARACıN BIRBIRINE DEğEREK ILERLEDIğI OLAYDA, BILINçLI TAKSIRDEN MI OLASı KASTTAN Mı HüKüM KURULMASı GEREKTIğI HK.
SANIĞIN ARACINI KATILANIN ARACININ ÜZERİNE SÜRDÜĞÜ VE İKİ ARACIN BİRBİRİNE DEĞEREK İLERLEDİĞİ OLAYDA, BİLİNÇLİ TAKSİRDEN Mİ OLASI KASTTAN MI HÜKÜM KURULMASI GEREKTİĞİ HK.
- Olası kasta bilinçli taksir arasındaki farka ilişkin detaylı açıklama içeren örnek kr.
olası kasta bilinçli taksir arasındaki farka ilişkin detaylı açıklama içeren örnek kr.
OLASı KASTA BILINçLI TAKSIR ARASıNDAKI FARKA ILIşKIN DETAYLı AçıKLAMA IçEREN öRNEK KR.
OLASI KASTA BİLİNÇLİ TAKSİR ARASINDAKİ FARKA İLİŞKİN DETAYLI AÇIKLAMA İÇEREN ÖRNEK KR.
- 1.00 üzerinde alkolle ölümlü kaza yapılması halinde, bilinçli taksir hükümlerinin uygulanabileceği hk.
1.00 üzerinde alkolle ölümlü kaza yapılması halinde, bilinçli taksir hükümlerinin uygulanabileceği hk.
1.00 üZERINDE ALKOLLE öLüMLü KAZA YAPıLMASı HALINDE, BILINçLI TAKSIR HüKüMLERININ UYGULANABILECEğI HK.
1.00 ÜZERİNDE ALKOLLE ÖLÜMLÜ KAZA YAPILMASI HALİNDE, BİLİNÇLİ TAKSİR HÜKÜMLERİNİN UYGULANABİLECEĞİ HK.
- Ölümlü trafik kazasından birkaç saat sonra yapılan alkol ölçümünün eksik olduğu, alkolün vücuttan her saat 0,15 promil azaldığının dikkate alınarak kaza anındaki alkol miktarının tespiti gerektiği hk.
Ölümlü trafik kazasından birkaç saat sonra yapılan alkol ölçümünün eksik olduğu, alkolün vücuttan her saat 0,15 promil azaldığının dikkate alınarak kaza anındaki alkol miktarının tespiti gerektiği hk.
ÖLüMLü TRAFIK KAZASıNDAN BIRKAç SAAT SONRA YAPıLAN ALKOL öLçüMüNüN EKSIK OLDUğU, ALKOLüN VüCUTTAN HER SAAT 0,15 PROMIL AZALDığıNıN DIKKATE ALıNARAK KAZA ANıNDAKI ALKOL MIKTARıNıN TESPITI GEREKTIğI HK.
ÖLÜMLÜ TRAFİK KAZASINDAN BİRKAÇ SAAT SONRA YAPILAN ALKOL ÖLÇÜMÜNÜN EKSİK OLDUĞU, ALKOLÜN VÜCUTTAN HER SAAT 0,15 PROMİL AZALDIĞININ DİKKATE ALINARAK KAZA ANINDAKİ ALKOL MİKTARININ TESPİTİ GEREKTİĞİ HK.
- Alkol oranı 1,00 promilden az olan sürücü sanığın, emniyet kurallarını ihlal ettiği yönünde bir delil bulunmaması nedeni ile, neden olduğu ölümlü kazada basit taksirle hareket ettiğinin kabulü hk.
alkol oranı 1,00 promilden az olan sürücü sanığın, emniyet kurallarını ihlal ettiği yönünde bir delil bulunmaması nedeni ile, neden olduğu ölümlü kazada basit taksirle hareket ettiğinin kabulü hk.
ALKOL ORANı 1,00 PROMILDEN AZ OLAN SüRüCü SANığıN, EMNIYET KURALLARıNı IHLAL ETTIğI YöNüNDE BIR DELIL BULUNMAMASı NEDENI ILE, NEDEN OLDUğU öLüMLü KAZADA BASIT TAKSIRLE HAREKET ETTIğININ KABULü HK.
ALKOL ORANI 1,00 PROMİLDEN AZ OLAN SÜRÜCÜ SANIĞIN, EMNİYET KURALLARINI İHLAL ETTİĞİ YÖNÜNDE BİR DELİL BULUNMAMASI NEDENİ İLE, NEDEN OLDUĞU ÖLÜMLÜ KAZADA BASİT TAKSİRLE HAREKET ETTİĞİNİN KABULÜ HK.
- 5271 sayılı CMK’ye göre koruma tedbirleri nedeniyle tazminat isteminde bulunan kişinin dilekçesinde yer alması gereken hususlar nelerdir?
5271 sayılı cmk’ye göre koruma tedbirleri nedeniyle tazminat isteminde bulunan kişinin dilekçesinde yer alması gereken hususlar nelerdir?
5271 SAYıLı CMK’YE GöRE KORUMA TEDBIRLERI NEDENIYLE TAZMINAT ISTEMINDE BULUNAN KIşININ DILEKçESINDE YER ALMASı GEREKEN HUSUSLAR NELERDIR?
5271 SAYILI CMK’YE GÖRE KORUMA TEDBİRLERİ NEDENİYLE TAZMİNAT İSTEMİNDE BULUNAN KİŞİNİN DİLEKÇESİNDE YER ALMASI GEREKEN HUSUSLAR NELERDİR?
- Sanıkların kültür varlıklarını birbirlerine gösterdikleri esnada yakalama nedeni ile doğrudan kültür varlığı ticaretine aykırılık suçunun oluşmayacağı hk.
sanıkların kültür varlıklarını birbirlerine gösterdikleri esnada yakalama nedeni ile doğrudan kültür varlığı ticaretine aykırılık suçunun oluşmayacağı hk.
SANıKLARıN KüLTüR VARLıKLARıNı BIRBIRLERINE GöSTERDIKLERI ESNADA YAKALAMA NEDENI ILE DOğRUDAN KüLTüR VARLığı TICARETINE AYKıRıLıK SUçUNUN OLUşMAYACAğı HK.
SANIKLARIN KÜLTÜR VARLIKLARINI BİRBİRLERİNE GÖSTERDİKLERİ ESNADA YAKALAMA NEDENİ İLE DOĞRUDAN KÜLTÜR VARLIĞI TİCARETİNE AYKIRILIK SUÇUNUN OLUŞMAYACAĞI HK.
- 16 yaşını doldurmuş fakat 18 yaşını bitirmemiş genç işçilerin işe girişlerinde, bedenen elverişli ve dayanıklı olduklarının hekim raporu ile belirlenmesinin zorunlu olduğu hk.
16 yaşını doldurmuş fakat 18 yaşını bitirmemiş genç işçilerin işe girişlerinde, bedenen elverişli ve dayanıklı olduklarının hekim raporu ile belirlenmesinin zorunlu olduğu hk.
16 YAşıNı DOLDURMUş FAKAT 18 YAşıNı BITIRMEMIş GENç IşçILERIN IşE GIRIşLERINDE, BEDENEN ELVERIşLI VE DAYANıKLı OLDUKLARıNıN HEKIM RAPORU ILE BELIRLENMESININ ZORUNLU OLDUğU HK.
16 YAŞINI DOLDURMUŞ FAKAT 18 YAŞINI BİTİRMEMİŞ GENÇ İŞÇİLERİN İŞE GİRİŞLERİNDE, BEDENEN ELVERİŞLİ VE DAYANIKLI OLDUKLARININ HEKİM RAPORU İLE BELİRLENMESİNİN ZORUNLU OLDUĞU HK.
- 16 yaşındaki ölenin işçi hakkında işe dayanaklı olduğuna dair rapor almama ve yeterli denetim önlemlerini kurmama şeklindeki şirket yetkilisi sanık eylemlerinin, bilinçli taksirin koşullarını oluşturduğu hk.
16 yaşındaki ölenin işçi hakkında işe dayanaklı olduğuna dair rapor almama ve yeterli denetim önlemlerini kurmama şeklindeki şirket yetkilisi sanık eylemlerinin, bilinçli taksirin koşullarını oluşturduğu hk.
16 YAşıNDAKI öLENIN IşçI HAKKıNDA IşE DAYANAKLı OLDUğUNA DAIR RAPOR ALMAMA VE YETERLI DENETIM öNLEMLERINI KURMAMA şEKLINDEKI şIRKET YETKILISI SANıK EYLEMLERININ, BILINçLI TAKSIRIN KOşULLARıNı OLUşTURDUğU HK.
16 YAŞINDAKİ ÖLENİN İŞÇİ HAKKINDA İŞE DAYANAKLI OLDUĞUNA DAİR RAPOR ALMAMA VE YETERLİ DENETİM ÖNLEMLERİNİ KURMAMA ŞEKLİNDEKİ ŞİRKET YETKİLİSİ SANIK EYLEMLERİNİN, BİLİNÇLİ TAKSİRİN KOŞULLARINI OLUŞTURDUĞU HK.
- Alkollü sürücünün yayayı yaralaması nedeni ile, trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçundan mı bilinçli taksirle yaralama suçundan mı ceza verileceği hakkında açıklayıcı örnek Kr.
alkollü sürücünün yayayı yaralaması nedeni ile, trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçundan mı bilinçli taksirle yaralama suçundan mı ceza verileceği hakkında açıklayıcı örnek kr.
ALKOLLü SüRüCüNüN YAYAYı YARALAMASı NEDENI ILE, TRAFIK GüVENLIğINI TEHLIKEYE SOKMA SUçUNDAN Mı BILINçLI TAKSIRLE YARALAMA SUçUNDAN Mı CEZA VERILECEğI HAKKıNDA AçıKLAYıCı öRNEK KR.
ALKOLLÜ SÜRÜCÜNÜN YAYAYI YARALAMASI NEDENİ İLE, TRAFİK GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE SOKMA SUÇUNDAN MI BİLİNÇLİ TAKSİRLE YARALAMA SUÇUNDAN MI CEZA VERİLECEĞİ HAKKINDA AÇIKLAYICI ÖRNEK KR.
- 1.00 promilin üzerinde alkollü olduğu tespit edilen sürücüler hakkında ayrıca trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçundan mahkumiyet hükmüne karar verilmesi gerektiği hk.
1.00 promilin üzerinde alkollü olduğu tespit edilen sürücüler hakkında ayrıca trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçundan mahkumiyet hükmüne karar verilmesi gerektiği hk.
1.00 PROMILIN üZERINDE ALKOLLü OLDUğU TESPIT EDILEN SüRüCüLER HAKKıNDA AYRıCA TRAFIK GüVENLIğINI TEHLIKEYE SOKMA SUçUNDAN MAHKUMIYET HüKMüNE KARAR VERILMESI GEREKTIğI HK.
1.00 PROMİLİN ÜZERİNDE ALKOLLÜ OLDUĞU TESPİT EDİLEN SÜRÜCÜLER HAKKINDA AYRICA TRAFİK GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE SOKMA SUÇUNDAN MAHKUMİYET HÜKMÜNE KARAR VERİLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- 1.00 promilden fazla alkol miktarı güvenli sürüş yeteneğini ortadan kaldıracağından, bu promilin üzerinde bilinçli taksir hükümlerinin uygulanması gerektiğinin kabul edildiği hk.
1.00 promilden fazla alkol miktarı güvenli sürüş yeteneğini ortadan kaldıracağından, bu promilin üzerinde bilinçli taksir hükümlerinin uygulanması gerektiğinin kabul edildiği hk.
1.00 PROMILDEN FAZLA ALKOL MIKTARı GüVENLI SüRüş YETENEğINI ORTADAN KALDıRACAğıNDAN, BU PROMILIN üZERINDE BILINçLI TAKSIR HüKüMLERININ UYGULANMASı GEREKTIğININ KABUL EDILDIğI HK.
1.00 PROMİLDEN FAZLA ALKOL MİKTARI GÜVENLİ SÜRÜŞ YETENEĞİNİ ORTADAN KALDIRACAĞINDAN, BU PROMİLİN ÜZERİNDE BİLİNÇLİ TAKSİR HÜKÜMLERİNİN UYGULANMASI GEREKTİĞİNİN KABUL EDİLDİĞİ HK.
- Kazadan hemen sonra yapılan ölçüm sonucunda 0,87 promil alkollü olduğu tespit edilen sanığın eyleminde, bilinçli taksir koşullarının oluşmadığının kabulü hk.
kazadan hemen sonra yapılan ölçüm sonucunda 0,87 promil alkollü olduğu tespit edilen sanığın eyleminde, bilinçli taksir koşullarının oluşmadığının kabulü hk.
KAZADAN HEMEN SONRA YAPıLAN öLçüM SONUCUNDA 0,87 PROMIL ALKOLLü OLDUğU TESPIT EDILEN SANığıN EYLEMINDE, BILINçLI TAKSIR KOşULLARıNıN OLUşMADığıNıN KABULü HK.
KAZADAN HEMEN SONRA YAPILAN ÖLÇÜM SONUCUNDA 0,87 PROMİL ALKOLLÜ OLDUĞU TESPİT EDİLEN SANIĞIN EYLEMİNDE, BİLİNÇLİ TAKSİR KOŞULLARININ OLUŞMADIĞININ KABULÜ HK.
- TCK nın 53-1 maddesindeki hak yoksunlukları, taksirli suçlarda uygulanabilir mi?
tck nın 53-1 maddesindeki hak yoksunlukları, taksirli suçlarda uygulanabilir mi?
TCK NıN 53-1 MADDESINDEKI HAK YOKSUNLUKLARı, TAKSIRLI SUçLARDA UYGULANABILIR MI?
TCK NIN 53-1 MADDESİNDEKİ HAK YOKSUNLUKLARI, TAKSİRLİ SUÇLARDA UYGULANABİLİR Mİ?
- Kendisini vekil ile temsil ettiren katılan yararına vekalet ücreti, sanıktan alınarak hazineye irad kaydedilebilir mi?
kendisini vekil ile temsil ettiren katılan yararına vekalet ücreti, sanıktan alınarak hazineye irad kaydedilebilir mi?
KENDISINI VEKIL ILE TEMSIL ETTIREN KATıLAN YARARıNA VEKALET üCRETI, SANıKTAN ALıNARAK HAZINEYE IRAD KAYDEDILEBILIR MI?
KENDİSİNİ VEKİL İLE TEMSİL ETTİREN KATILAN YARARINA VEKALET ÜCRETİ, SANIKTAN ALINARAK HAZİNEYE İRAD KAYDEDİLEBİLİR Mİ?
- Yaya geçişine kapalı olan yola aniden giren alkollü yayaya çarpmamak için direksiyon hakimiyetini kaybedilmesi sonucu sürücü ve yolcunun yaralanmasında, yayanın sanık sıfatı ile yargılanabileceği hk. (Karşı Oy)
yaya geçişine kapalı olan yola aniden giren alkollü yayaya çarpmamak için direksiyon hakimiyetini kaybedilmesi sonucu sürücü ve yolcunun yaralanmasında, yayanın sanık sıfatı ile yargılanabileceği hk. (karşı oy)
YAYA GEçIşINE KAPALı OLAN YOLA ANIDEN GIREN ALKOLLü YAYAYA çARPMAMAK IçIN DIREKSIYON HAKIMIYETINI KAYBEDILMESI SONUCU SüRüCü VE YOLCUNUN YARALANMASıNDA, YAYANıN SANıK SıFATı ILE YARGıLANABILECEğI HK. (KARşı OY)
YAYA GEÇİŞİNE KAPALI OLAN YOLA ANİDEN GİREN ALKOLLÜ YAYAYA ÇARPMAMAK İÇİN DİREKSİYON HAKİMİYETİNİ KAYBEDİLMESİ SONUCU SÜRÜCÜ VE YOLCUNUN YARALANMASINDA, YAYANIN SANIK SIFATI İLE YARGILANABİLECEĞİ HK. (KARŞI OY)
- Yayalar hangi şartlarda taksirle yaralamadan sorumlu tutulabilir ? (Karşı Oy)
yayalar hangi şartlarda taksirle yaralamadan sorumlu tutulabilir ? (karşı oy)
YAYALAR HANGI şARTLARDA TAKSIRLE YARALAMADAN SORUMLU TUTULABILIR ? (KARşı OY)
YAYALAR HANGİ ŞARTLARDA TAKSİRLE YARALAMADAN SORUMLU TUTULABİLİR ? (KARŞI OY)
- Taksire karar vermek için hangi koşulların aranacağı hk.
taksire karar vermek için hangi koşulların aranacağı hk.
TAKSIRE KARAR VERMEK IçIN HANGI KOşULLARıN ARANACAğı HK.
TAKSİRE KARAR VERMEK İÇİN HANGİ KOŞULLARIN ARANACAĞI HK.
- Yargıtay kararlarına göre taksirin ne olduğu hakkında açıklayıcı Kr.
yargıtay kararlarına göre taksirin ne olduğu hakkında açıklayıcı kr.
YARGıTAY KARARLARıNA GöRE TAKSIRIN NE OLDUğU HAKKıNDA AçıKLAYıCı KR.
YARGITAY KARARLARINA GÖRE TAKSİRİN NE OLDUĞU HAKKINDA AÇIKLAYICI KR.
- Tescilli taşınmaz kültür varlıklarında izinsiz veya kapsamı aşan tadilatın “basit onarım” kapsamında olması halinde nasıl hüküm verilmelidir
tescilli taşınmaz kültür varlıklarında izinsiz veya kapsamı aşan tadilatın “basit onarım” kapsamında olması halinde nasıl hüküm verilmelidir
TESCILLI TAşıNMAZ KüLTüR VARLıKLARıNDA IZINSIZ VEYA KAPSAMı AşAN TADILATıN “BASIT ONARıM” KAPSAMıNDA OLMASı HALINDE NASıL HüKüM VERILMELIDIR
TESCİLLİ TAŞINMAZ KÜLTÜR VARLIKLARINDA İZİNSİZ VEYA KAPSAMI AŞAN TADİLATIN “BASİT ONARIM” KAPSAMINDA OLMASI HALİNDE NASIL HÜKÜM VERİLMELİDİR
- Tescilli taşınmaz kültür varlıklarında izinsiz veya kapsamı aşan tadilat nedeniyle yapıya geri dönüşümü mümkün olmayan bir zarar verilmesi söz konusu değilse nasıl hüküm verilmelidir?
tescilli taşınmaz kültür varlıklarında izinsiz veya kapsamı aşan tadilat nedeniyle yapıya geri dönüşümü mümkün olmayan bir zarar verilmesi söz konusu değilse nasıl hüküm verilmelidir?
TESCILLI TAşıNMAZ KüLTüR VARLıKLARıNDA IZINSIZ VEYA KAPSAMı AşAN TADILAT NEDENIYLE YAPıYA GERI DöNüşüMü MüMKüN OLMAYAN BIR ZARAR VERILMESI SöZ KONUSU DEğILSE NASıL HüKüM VERILMELIDIR?
TESCİLLİ TAŞINMAZ KÜLTÜR VARLIKLARINDA İZİNSİZ VEYA KAPSAMI AŞAN TADİLAT NEDENİYLE YAPIYA GERİ DÖNÜŞÜMÜ MÜMKÜN OLMAYAN BİR ZARAR VERİLMESİ SÖZ KONUSU DEĞİLSE NASIL HÜKÜM VERİLMELİDİR?
- Tescilli kültür varlıklarında kanuna aykırı tadilat yapılmasının ceza davasına konu olacağı hk.
tescilli kültür varlıklarında kanuna aykırı tadilat yapılmasının ceza davasına konu olacağı hk.
TESCILLI KüLTüR VARLıKLARıNDA KANUNA AYKıRı TADILAT YAPıLMASıNıN CEZA DAVASıNA KONU OLACAğı HK.
TESCİLLİ KÜLTÜR VARLIKLARINDA KANUNA AYKIRI TADİLAT YAPILMASININ CEZA DAVASINA KONU OLACAĞI HK.
- Tescilli taşınmaz kültür varlıklarında izinsiz veya kapsamı aşan tadilat nedeniyle yapıya geri dönüşümü mümkün olmayan bir zarar verilmesi halinde nasıl hüküm verilmelidir?
tescilli taşınmaz kültür varlıklarında izinsiz veya kapsamı aşan tadilat nedeniyle yapıya geri dönüşümü mümkün olmayan bir zarar verilmesi halinde nasıl hüküm verilmelidir?
TESCILLI TAşıNMAZ KüLTüR VARLıKLARıNDA IZINSIZ VEYA KAPSAMı AşAN TADILAT NEDENIYLE YAPıYA GERI DöNüşüMü MüMKüN OLMAYAN BIR ZARAR VERILMESI HALINDE NASıL HüKüM VERILMELIDIR?
TESCİLLİ TAŞINMAZ KÜLTÜR VARLIKLARINDA İZİNSİZ VEYA KAPSAMI AŞAN TADİLAT NEDENİYLE YAPIYA GERİ DÖNÜŞÜMÜ MÜMKÜN OLMAYAN BİR ZARAR VERİLMESİ HALİNDE NASIL HÜKÜM VERİLMELİDİR?
- Tescilli taşınmaz kültür varlıklarında izinsiz veya kapsamı aşan tadilatın binanın içinde veya dışında yapılması önem arz eder mi?
tescilli taşınmaz kültür varlıklarında izinsiz veya kapsamı aşan tadilatın binanın içinde veya dışında yapılması önem arz eder mi?
TESCILLI TAşıNMAZ KüLTüR VARLıKLARıNDA IZINSIZ VEYA KAPSAMı AşAN TADILATıN BINANıN IçINDE VEYA DışıNDA YAPıLMASı öNEM ARZ EDER MI?
TESCİLLİ TAŞINMAZ KÜLTÜR VARLIKLARINDA İZİNSİZ VEYA KAPSAMI AŞAN TADİLATIN BİNANIN İÇİNDE VEYA DIŞINDA YAPILMASI ÖNEM ARZ EDER Mİ?
- Bozma ilamı öncesi, maddi tazminata ilişkin hükmün açıkça onanmadıkça kesinleşmiş sayılamayacağı gözetilmeden, bozma sonrası yapılan yargılama sonunda maddi tazminat konusunda karar verilmemesine ilişkin Karar:
bozma ilamı öncesi, maddi tazminata ilişkin hükmün açıkça onanmadıkça kesinleşmiş sayılamayacağı gözetilmeden, bozma sonrası yapılan yargılama sonunda maddi tazminat konusunda karar verilmemesine ilişkin karar:
BOZMA ILAMı öNCESI, MADDI TAZMINATA ILIşKIN HüKMüN AçıKçA ONANMADıKçA KESINLEşMIş SAYıLAMAYACAğı GöZETILMEDEN, BOZMA SONRASı YAPıLAN YARGıLAMA SONUNDA MADDI TAZMINAT KONUSUNDA KARAR VERILMEMESINE ILIşKIN KARAR:
BOZMA İLAMI ÖNCESİ, MADDİ TAZMİNATA İLİŞKİN HÜKMÜN AÇIKÇA ONANMADIKÇA KESİNLEŞMİŞ SAYILAMAYACAĞI GÖZETİLMEDEN, BOZMA SONRASI YAPILAN YARGILAMA SONUNDA MADDİ TAZMİNAT KONUSUNDA KARAR VERİLMEMESİNE İLİŞKİN KARAR:
- Manevi tazminatın makul ölçüyü aşmaması gerektiği hk.
manevi tazminatın makul ölçüyü aşmaması gerektiği hk.
MANEVI TAZMINATıN MAKUL öLçüYü AşMAMASı GEREKTIğI HK.
MANEVİ TAZMİNATIN MAKUL ÖLÇÜYÜ AŞMAMASI GEREKTİĞİ HK.
- Manevi tazminatın azlığı gerekçesiyle bozulan hükmün, bozma sonrası makul ölçüyü aşacak şekilde artırılması nedeniyle bozulmasına ilişkin muhalefet şerhli Kr.
manevi tazminatın azlığı gerekçesiyle bozulan hükmün, bozma sonrası makul ölçüyü aşacak şekilde artırılması nedeniyle bozulmasına ilişkin muhalefet şerhli kr.
MANEVI TAZMINATıN AZLığı GEREKçESIYLE BOZULAN HüKMüN, BOZMA SONRASı MAKUL öLçüYü AşACAK şEKILDE ARTıRıLMASı NEDENIYLE BOZULMASıNA ILIşKIN MUHALEFET şERHLI KR.
MANEVİ TAZMİNATIN AZLIĞI GEREKÇESİYLE BOZULAN HÜKMÜN, BOZMA SONRASI MAKUL ÖLÇÜYÜ AŞACAK ŞEKİLDE ARTIRILMASI NEDENİYLE BOZULMASINA İLİŞKİN MUHALEFET ŞERHLİ KR.
- Tazminata hak kazanmadığı halde, sonradan yürürlüğe giren lehe düzenlemeler nedeniyle tazminat istemeye uygun hale dönüşenlerin, tazminat isteyip isteyemeyeceğine ilişkin muhalefet şerhli Kr.
tazminata hak kazanmadığı halde, sonradan yürürlüğe giren lehe düzenlemeler nedeniyle tazminat istemeye uygun hale dönüşenlerin, tazminat isteyip isteyemeyeceğine ilişkin muhalefet şerhli kr.
TAZMINATA HAK KAZANMADığı HALDE, SONRADAN YüRüRLüğE GIREN LEHE DüZENLEMELER NEDENIYLE TAZMINAT ISTEMEYE UYGUN HALE DöNüşENLERIN, TAZMINAT ISTEYIP ISTEYEMEYECEğINE ILIşKIN MUHALEFET şERHLI KR.
TAZMİNATA HAK KAZANMADIĞI HALDE, SONRADAN YÜRÜRLÜĞE GİREN LEHE DÜZENLEMELER NEDENİYLE TAZMİNAT İSTEMEYE UYGUN HALE DÖNÜŞENLERİN, TAZMİNAT İSTEYİP İSTEYEMEYECEĞİNE İLİŞKİN MUHALEFET ŞERHLİ KR.
- Alkollü sürücünün, karşı yönden gelen ve sollama yasağına rağmen önündeki aracı geçerek, şeridine giren motosikletle çarpışması sonucu motosiklet sürücüsünün öldüğü olaya ilişkin muhalefet şerhli Karar.
alkollü sürücünün, karşı yönden gelen ve sollama yasağına rağmen önündeki aracı geçerek, şeridine giren motosikletle çarpışması sonucu motosiklet sürücüsünün öldüğü olaya ilişkin muhalefet şerhli karar.
ALKOLLü SüRüCüNüN, KARşı YöNDEN GELEN VE SOLLAMA YASAğıNA RAğMEN öNüNDEKI ARACı GEçEREK, şERIDINE GIREN MOTOSIKLETLE çARPışMASı SONUCU MOTOSIKLET SüRüCüSüNüN öLDüğü OLAYA ILIşKIN MUHALEFET şERHLI KARAR.
ALKOLLÜ SÜRÜCÜNÜN, KARŞI YÖNDEN GELEN VE SOLLAMA YASAĞINA RAĞMEN ÖNÜNDEKİ ARACI GEÇEREK, ŞERİDİNE GİREN MOTOSİKLETLE ÇARPIŞMASI SONUCU MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜNÜN ÖLDÜĞÜ OLAYA İLİŞKİN MUHALEFET ŞERHLİ KARAR.
- Alkollü olan sanık yayanın, asli kusurlu olarak kazaya sebebiyet verdiği olaya ilişkin muhalefet şerhli Karar.
alkollü olan sanık yayanın, asli kusurlu olarak kazaya sebebiyet verdiği olaya ilişkin muhalefet şerhli karar.
ALKOLLü OLAN SANıK YAYANıN, ASLI KUSURLU OLARAK KAZAYA SEBEBIYET VERDIğI OLAYA ILIşKIN MUHALEFET şERHLI KARAR.
ALKOLLÜ OLAN SANIK YAYANIN, ASLİ KUSURLU OLARAK KAZAYA SEBEBİYET VERDİĞİ OLAYA İLİŞKİN MUHALEFET ŞERHLİ KARAR.
- Vekalet ücretinin maddi tazminat hesabına dahil edilip edilemeyeceğine ilişkin Karar. (Karşı Oy)
vekalet ücretinin maddi tazminat hesabına dahil edilip edilemeyeceğine ilişkin karar. (karşı oy)
VEKALET üCRETININ MADDI TAZMINAT HESABıNA DAHIL EDILIP EDILEMEYECEğINE ILIşKIN KARAR. (KARşı OY)
VEKALET ÜCRETİNİN MADDİ TAZMİNAT HESABINA DAHİL EDİLİP EDİLEMEYECEĞİNE İLİŞKİN KARAR. (KARŞI OY)
- Karşıdan karşıya geçmeye çalışan yayaya motorsiklet çarpması sonucu gerçekleşen kazada, sanık yayaya kusur izafe edilebilir mi?
karşıdan karşıya geçmeye çalışan yayaya motorsiklet çarpması sonucu gerçekleşen kazada, sanık yayaya kusur izafe edilebilir mi?
KARşıDAN KARşıYA GEçMEYE çALışAN YAYAYA MOTORSIKLET çARPMASı SONUCU GERçEKLEşEN KAZADA, SANıK YAYAYA KUSUR IZAFE EDILEBILIR MI?
KARŞIDAN KARŞIYA GEÇMEYE ÇALIŞAN YAYAYA MOTORSİKLET ÇARPMASI SONUCU GERÇEKLEŞEN KAZADA, SANIK YAYAYA KUSUR İZAFE EDİLEBİLİR Mİ?
- Bir süre tutuklu kaldıktan sonra beraatine hükmedilen ve tazminat davası açılmadan vefat eden kişinin tazminat davaları, mirasçıları tarafından açılabilir mi? (Karşı Oy)
bir süre tutuklu kaldıktan sonra beraatine hükmedilen ve tazminat davası açılmadan vefat eden kişinin tazminat davaları, mirasçıları tarafından açılabilir mi? (karşı oy)
BIR SüRE TUTUKLU KALDıKTAN SONRA BERAATINE HüKMEDILEN VE TAZMINAT DAVASı AçıLMADAN VEFAT EDEN KIşININ TAZMINAT DAVALARı, MIRASçıLARı TARAFıNDAN AçıLABILIR MI? (KARşı OY)
BİR SÜRE TUTUKLU KALDIKTAN SONRA BERAATİNE HÜKMEDİLEN VE TAZMİNAT DAVASI AÇILMADAN VEFAT EDEN KİŞİNİN TAZMİNAT DAVALARI, MİRASÇILARI TARAFINDAN AÇILABİLİR Mİ? (KARŞI OY)
- Trafik kazalarında yayaların sanık olarak yargılanıp yargılanamayacaklarına ilişkin muhalefet şerhli Karar.
trafik kazalarında yayaların sanık olarak yargılanıp yargılanamayacaklarına ilişkin muhalefet şerhli karar.
TRAFIK KAZALARıNDA YAYALARıN SANıK OLARAK YARGıLANıP YARGıLANAMAYACAKLARıNA ILIşKIN MUHALEFET şERHLI KARAR.
TRAFİK KAZALARINDA YAYALARIN SANIK OLARAK YARGILANIP YARGILANAMAYACAKLARINA İLİŞKİN MUHALEFET ŞERHLİ KARAR.
- Köy içindeki üstü açık kanala düşen çocuğun ölmesin durumunda, köy muhtarına sorumluluk atfedilebilir mi?
köy içindeki üstü açık kanala düşen çocuğun ölmesin durumunda, köy muhtarına sorumluluk atfedilebilir mi?
KöY IçINDEKI üSTü AçıK KANALA DüşEN çOCUğUN öLMESIN DURUMUNDA, KöY MUHTARıNA SORUMLULUK ATFEDILEBILIR MI?
KÖY İÇİNDEKİ ÜSTÜ AÇIK KANALA DÜŞEN ÇOCUĞUN ÖLMESİN DURUMUNDA, KÖY MUHTARINA SORUMLULUK ATFEDİLEBİLİR Mİ?
- Hastanın evine tedavi için giden doktorun, hastaya hastane ortamında yapılması gereken bir müdahalede bulunmasının taksirle yaralama kapsamında değerlendirilip değerlendirilemeyeceği hk. (Karşı Oy)
hastanın evine tedavi için giden doktorun, hastaya hastane ortamında yapılması gereken bir müdahalede bulunmasının taksirle yaralama kapsamında değerlendirilip değerlendirilemeyeceği hk. (karşı oy)
HASTANıN EVINE TEDAVI IçIN GIDEN DOKTORUN, HASTAYA HASTANE ORTAMıNDA YAPıLMASı GEREKEN BIR MüDAHALEDE BULUNMASıNıN TAKSIRLE YARALAMA KAPSAMıNDA DEğERLENDIRILIP DEğERLENDIRILEMEYECEğI HK. (KARşı OY)
HASTANIN EVİNE TEDAVİ İÇİN GİDEN DOKTORUN, HASTAYA HASTANE ORTAMINDA YAPILMASI GEREKEN BİR MÜDAHALEDE BULUNMASININ TAKSİRLE YARALAMA KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLİP DEĞERLENDİRİLEMEYECEĞİ HK. (KARŞI OY)
- Adli para cezasının sanığın lehine olduğu gerekçesiyle yerel mahkeme kararının onanmasına ilişkin muhalefet şerhli Kr.
adli para cezasının sanığın lehine olduğu gerekçesiyle yerel mahkeme kararının onanmasına ilişkin muhalefet şerhli kr.
ADLI PARA CEZASıNıN SANığıN LEHINE OLDUğU GEREKçESIYLE YEREL MAHKEME KARARıNıN ONANMASıNA ILIşKIN MUHALEFET şERHLI KR.
ADLİ PARA CEZASININ SANIĞIN LEHİNE OLDUĞU GEREKÇESİYLE YEREL MAHKEME KARARININ ONANMASINA İLİŞKİN MUHALEFET ŞERHLİ KR.
- Bozmaya uyulduğu halde bozma ilamını geçersiz kılacak şekilde sanığın tam kusurlu olduğunun kabul edilmesine ilişkin Karar.
bozmaya uyulduğu halde bozma ilamını geçersiz kılacak şekilde sanığın tam kusurlu olduğunun kabul edilmesine ilişkin karar.
BOZMAYA UYULDUğU HALDE BOZMA ILAMıNı GEçERSIZ KıLACAK şEKILDE SANığıN TAM KUSURLU OLDUğUNUN KABUL EDILMESINE ILIşKIN KARAR.
BOZMAYA UYULDUĞU HALDE BOZMA İLAMINI GEÇERSİZ KILACAK ŞEKİLDE SANIĞIN TAM KUSURLU OLDUĞUNUN KABUL EDİLMESİNE İLİŞKİN KARAR.
- Bozma ilamına uyulduğu halde ilk hükümdeki temel cezanın aynısına hükmolunmasına ilişkin Karar.
bozma ilamına uyulduğu halde ilk hükümdeki temel cezanın aynısına hükmolunmasına ilişkin karar.
BOZMA ILAMıNA UYULDUğU HALDE ILK HüKüMDEKI TEMEL CEZANıN AYNıSıNA HüKMOLUNMASıNA ILIşKIN KARAR.
BOZMA İLAMINA UYULDUĞU HALDE İLK HÜKÜMDEKİ TEMEL CEZANIN AYNISINA HÜKMOLUNMASINA İLİŞKİN KARAR.
- Alkollü araç sürücüsünün çarparak ölümüne sebep olduğu yayaların, yaya yolu yerine yoldan yürümelerinin kusur olarak değerlendirilmesi gerektiği hk.
alkollü araç sürücüsünün çarparak ölümüne sebep olduğu yayaların, yaya yolu yerine yoldan yürümelerinin kusur olarak değerlendirilmesi gerektiği hk.
ALKOLLü ARAç SüRüCüSüNüN çARPARAK öLüMüNE SEBEP OLDUğU YAYALARıN, YAYA YOLU YERINE YOLDAN YüRüMELERININ KUSUR OLARAK DEğERLENDIRILMESI GEREKTIğI HK.
ALKOLLÜ ARAÇ SÜRÜCÜSÜNÜN ÇARPARAK ÖLÜMÜNE SEBEP OLDUĞU YAYALARIN, YAYA YOLU YERİNE YOLDAN YÜRÜMELERİNİN KUSUR OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Maden ocağında, iş güvenliğine ilişkin önlemlerin alınmasını sonucu ölüme neden olunması, bilinçli taksir mi, olası kast mıdır?
maden ocağında, iş güvenliğine ilişkin önlemlerin alınmasını sonucu ölüme neden olunması, bilinçli taksir mi, olası kast mıdır?
MADEN OCAğıNDA, Iş GüVENLIğINE ILIşKIN öNLEMLERIN ALıNMASıNı SONUCU öLüME NEDEN OLUNMASı, BILINçLI TAKSIR MI, OLASı KAST MıDıR?
MADEN OCAĞINDA, İŞ GÜVENLİĞİNE İLİŞKİN ÖNLEMLERİN ALINMASINI SONUCU ÖLÜME NEDEN OLUNMASI, BİLİNÇLİ TAKSİR Mİ, OLASI KAST MIDIR?
- Maden ocağında meydana gelen ölümlü iş kazası nedeni ile, şirketin yönetim kurulu başkanı sorumlu tutulabilir mi?
maden ocağında meydana gelen ölümlü iş kazası nedeni ile, şirketin yönetim kurulu başkanı sorumlu tutulabilir mi?
MADEN OCAğıNDA MEYDANA GELEN öLüMLü Iş KAZASı NEDENI ILE, şIRKETIN YöNETIM KURULU BAşKANı SORUMLU TUTULABILIR MI?
MADEN OCAĞINDA MEYDANA GELEN ÖLÜMLÜ İŞ KAZASI NEDENİ İLE, ŞİRKETİN YÖNETİM KURULU BAŞKANI SORUMLU TUTULABİLİR Mİ?
- Bilinçli taksir ile olası kastın ayrımına ilişkin örnek olay içeren açıklayıcı kr.
bilinçli taksir ile olası kastın ayrımına ilişkin örnek olay içeren açıklayıcı kr.
BILINçLI TAKSIR ILE OLASı KASTıN AYRıMıNA ILIşKIN öRNEK OLAY IçEREN AçıKLAYıCı KR.
BİLİNÇLİ TAKSİR İLE OLASI KASTIN AYRIMINA İLİŞKİN ÖRNEK OLAY İÇEREN AÇIKLAYICI KR.
- Hapis cezası adli para cezası seçenek yaptırımına çevrilen sanık hakkında hak yoksunluklarına hükmedilebilir mi?
hapis cezası adli para cezası seçenek yaptırımına çevrilen sanık hakkında hak yoksunluklarına hükmedilebilir mi?
HAPIS CEZASı ADLI PARA CEZASı SEçENEK YAPTıRıMıNA çEVRILEN SANıK HAKKıNDA HAK YOKSUNLUKLARıNA HüKMEDILEBILIR MI?
HAPİS CEZASI ADLİ PARA CEZASI SEÇENEK YAPTIRIMINA ÇEVRİLEN SANIK HAKKINDA HAK YOKSUNLUKLARINA HÜKMEDİLEBİLİR Mİ?
- Kovuşturmada şikayet koşulunun gerçekleşmemesi nedeniyle sanık hakkında açılan davanın düşmesine karar verilmesi gerekirken, beraate karar verilmiş olması bozmayı gerektirir mi?
kovuşturmada şikayet koşulunun gerçekleşmemesi nedeniyle sanık hakkında açılan davanın düşmesine karar verilmesi gerekirken, beraate karar verilmiş olması bozmayı gerektirir mi?
KOVUşTURMADA şIKAYET KOşULUNUN GERçEKLEşMEMESI NEDENIYLE SANıK HAKKıNDA AçıLAN DAVANıN DüşMESINE KARAR VERILMESI GEREKIRKEN, BERAATE KARAR VERILMIş OLMASı BOZMAYı GEREKTIRIR MI?
KOVUŞTURMADA ŞİKAYET KOŞULUNUN GERÇEKLEŞMEMESİ NEDENİYLE SANIK HAKKINDA AÇILAN DAVANIN DÜŞMESİNE KARAR VERİLMESİ GEREKİRKEN, BERAATE KARAR VERİLMİŞ OLMASI BOZMAYI GEREKTİRİR Mİ?
- Görüntü veya seslerin ifşa edilmesi suretiyle özel hayatın gizliliğini ihlal suçu için şikayet zamanaşımı süresi nedir?
görüntü veya seslerin ifşa edilmesi suretiyle özel hayatın gizliliğini ihlal suçu için şikayet zamanaşımı süresi nedir?
GöRüNTü VEYA SESLERIN IFşA EDILMESI SURETIYLE öZEL HAYATıN GIZLILIğINI IHLAL SUçU IçIN şIKAYET ZAMANAşıMı SüRESI NEDIR?
GÖRÜNTÜ VEYA SESLERİN İFŞA EDİLMESİ SURETİYLE ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİNİ İHLAL SUÇU İÇİN ŞİKAYET ZAMANAŞIMI SÜRESİ NEDİR?