- Denetim süresi içerisinde kasten yeni bir suç işlenmesi halinde, hükmün açıklanabilmesi için sanığa yokluğunda karar verilebileceği ihtarını içeren meşruhatlı davetiyenin usulüne uygun tebliğ yapılması gerektiği hk.
denetim süresi içerisinde kasten yeni bir suç işlenmesi halinde, hükmün açıklanabilmesi için sanığa yokluğunda karar verilebileceği ihtarını içeren meşruhatlı davetiyenin usulüne uygun tebliğ yapılması gerektiği hk.
DENETIM SüRESI IçERISINDE KASTEN YENI BIR SUç IşLENMESI HALINDE, HüKMüN AçıKLANABILMESI IçIN SANığA YOKLUğUNDA KARAR VERILEBILECEğI IHTARıNı IçEREN MEşRUHATLı DAVETIYENIN USULüNE UYGUN TEBLIğ YAPıLMASı GEREKTIğI HK.
DENETİM SÜRESİ İÇERİSİNDE KASTEN YENİ BİR SUÇ İŞLENMESİ HALİNDE, HÜKMÜN AÇIKLANABİLMESİ İÇİN SANIĞA YOKLUĞUNDA KARAR VERİLEBİLECEĞİ İHTARINI İÇEREN MEŞRUHATLI DAVETİYENİN USULÜNE UYGUN TEBLİĞ YAPILMASI GEREKTİĞİ HK.
- Sanığın ilk olayın öcünü almak için karşı aileden birini öldürmek saiki ile hareket ettiği olayda, hangi maddeden ceza verilir??
sanığın ilk olayın öcünü almak için karşı aileden birini öldürmek saiki ile hareket ettiği olayda, hangi maddeden ceza verilir??
SANığıN ILK OLAYıN öCüNü ALMAK IçIN KARşı AILEDEN BIRINI öLDüRMEK SAIKI ILE HAREKET ETTIğI OLAYDA, HANGI MADDEDEN CEZA VERILIR??
SANIĞIN İLK OLAYIN ÖCÜNÜ ALMAK İÇİN KARŞI AİLEDEN BİRİNİ ÖLDÜRMEK SAİKİ İLE HAREKET ETTİĞİ OLAYDA, HANGİ MADDEDEN CEZA VERİLİR??
- Samimi ikrarı ile olayın ve maktulün cesedinin ortaya çıkmasını sağlayan sanığın cezasına takdiri indirim uygulanması gerektiği hk.
samimi ikrarı ile olayın ve maktulün cesedinin ortaya çıkmasını sağlayan sanığın cezasına takdiri indirim uygulanması gerektiği hk.
SAMIMI IKRARı ILE OLAYıN VE MAKTULüN CESEDININ ORTAYA çıKMASıNı SAğLAYAN SANığıN CEZASıNA TAKDIRI INDIRIM UYGULANMASı GEREKTIğI HK.
SAMİMİ İKRARI İLE OLAYIN VE MAKTULÜN CESEDİNİN ORTAYA ÇIKMASINI SAĞLAYAN SANIĞIN CEZASINA TAKDİRİ İNDİRİM UYGULANMASI GEREKTİĞİ HK.
- Şartla tahliye kararının geri alınmasına gerekçe gösterilen ikinci suçun işlendiği tarihte sanık adına verilmiş bir şartla salıverilme kararı bulunmadığından, şartla tahliye kararının geri alınmasına karar verilemeyeceği hk.
Şartla tahliye kararının geri alınmasına gerekçe gösterilen ikinci suçun işlendiği tarihte sanık adına verilmiş bir şartla salıverilme kararı bulunmadığından, şartla tahliye kararının geri alınmasına karar verilemeyeceği hk.
ŞARTLA TAHLIYE KARARıNıN GERI ALıNMASıNA GEREKçE GöSTERILEN IKINCI SUçUN IşLENDIğI TARIHTE SANıK ADıNA VERILMIş BIR şARTLA SALıVERILME KARARı BULUNMADığıNDAN, şARTLA TAHLIYE KARARıNıN GERI ALıNMASıNA KARAR VERILEMEYECEğI HK.
ŞARTLA TAHLİYE KARARININ GERİ ALINMASINA GEREKÇE GÖSTERİLEN İKİNCİ SUÇUN İŞLENDİĞİ TARİHTE SANIK ADINA VERİLMİŞ BİR ŞARTLA SALIVERİLME KARARI BULUNMADIĞINDAN, ŞARTLA TAHLİYE KARARININ GERİ ALINMASINA KARAR VERİLEMEYECEĞİ HK.
- Sanığın mağduru hayati tehlikeye sokacak ve 20 gün kadar hastanede kalmasına sebep olacak şekilde yaralama eylemi için, alt sınırdan uzaklaşılarak ceza tayin edilmesi gerektiği hakkında örnek Kr.
sanığın mağduru hayati tehlikeye sokacak ve 20 gün kadar hastanede kalmasına sebep olacak şekilde yaralama eylemi için, alt sınırdan uzaklaşılarak ceza tayin edilmesi gerektiği hakkında örnek kr.
SANığıN MAğDURU HAYATI TEHLIKEYE SOKACAK VE 20 GüN KADAR HASTANEDE KALMASıNA SEBEP OLACAK şEKILDE YARALAMA EYLEMI IçIN, ALT SıNıRDAN UZAKLAşıLARAK CEZA TAYIN EDILMESI GEREKTIğI HAKKıNDA öRNEK KR.
SANIĞIN MAĞDURU HAYATİ TEHLİKEYE SOKACAK VE 20 GÜN KADAR HASTANEDE KALMASINA SEBEP OLACAK ŞEKİLDE YARALAMA EYLEMİ İÇİN, ALT SINIRDAN UZAKLAŞILARAK CEZA TAYİN EDİLMESİ GEREKTİĞİ HAKKINDA ÖRNEK KR.
- Ceza yargılamasında mahkemenin lehe kanunu nasıl belirlemesi gerektiği hk.
ceza yargılamasında mahkemenin lehe kanunu nasıl belirlemesi gerektiği hk.
CEZA YARGıLAMASıNDA MAHKEMENIN LEHE KANUNU NASıL BELIRLEMESI GEREKTIğI HK.
CEZA YARGILAMASINDA MAHKEMENİN LEHE KANUNU NASIL BELİRLEMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Sanığın sadece öldürmüş olmak için katılanı yaralamaya başladığı anlaşılan olayda, hangi maddeden ceza verilir?
sanığın sadece öldürmüş olmak için katılanı yaralamaya başladığı anlaşılan olayda, hangi maddeden ceza verilir?
SANığıN SADECE öLDüRMüş OLMAK IçIN KATıLANı YARALAMAYA BAşLADığı ANLAşıLAN OLAYDA, HANGI MADDEDEN CEZA VERILIR?
SANIĞIN SADECE ÖLDÜRMÜŞ OLMAK İÇİN KATILANI YARALAMAYA BAŞLADIĞI ANLAŞILAN OLAYDA, HANGİ MADDEDEN CEZA VERİLİR?
- Sanığın sadece öldürmüş olmak için öldürmesi veya ölenin acı çekmesinden zevk duymak için vahşi ve özel bir yöntem kullanarak eylemini gerçekleştirmesi halinde canavarca hisle öldürme suçunun oluşacağı hk.
sanığın sadece öldürmüş olmak için öldürmesi veya ölenin acı çekmesinden zevk duymak için vahşi ve özel bir yöntem kullanarak eylemini gerçekleştirmesi halinde canavarca hisle öldürme suçunun oluşacağı hk.
SANığıN SADECE öLDüRMüş OLMAK IçIN öLDüRMESI VEYA öLENIN ACı çEKMESINDEN ZEVK DUYMAK IçIN VAHşI VE öZEL BIR YöNTEM KULLANARAK EYLEMINI GERçEKLEşTIRMESI HALINDE CANAVARCA HISLE öLDüRME SUçUNUN OLUşACAğı HK.
SANIĞIN SADECE ÖLDÜRMÜŞ OLMAK İÇİN ÖLDÜRMESİ VEYA ÖLENİN ACI ÇEKMESİNDEN ZEVK DUYMAK İÇİN VAHŞİ VE ÖZEL BİR YÖNTEM KULLANARAK EYLEMİNİ GERÇEKLEŞTİRMESİ HALİNDE CANAVARCA HİSLE ÖLDÜRME SUÇUNUN OLUŞACAĞI HK.
- Sanığın eşinin evi terk ettikten sonra katılanla birlikte yaşamaya başlaması, haksız tahrik indirimi nedeni midir?
sanığın eşinin evi terk ettikten sonra katılanla birlikte yaşamaya başlaması, haksız tahrik indirimi nedeni midir?
SANığıN EşININ EVI TERK ETTIKTEN SONRA KATıLANLA BIRLIKTE YAşAMAYA BAşLAMASı, HAKSıZ TAHRIK INDIRIMI NEDENI MIDIR?
SANIĞIN EŞİNİN EVİ TERK ETTİKTEN SONRA KATILANLA BİRLİKTE YAŞAMAYA BAŞLAMASI, HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ NEDENİ MİDİR?
- Ceza hukukunda “tasarlama” kavramının nasıl değerlendirileceği hk.
ceza hukukunda “tasarlama” kavramının nasıl değerlendirileceği hk.
CEZA HUKUKUNDA “TASARLAMA” KAVRAMıNıN NASıL DEğERLENDIRILECEğI HK.
CEZA HUKUKUNDA “TASARLAMA” KAVRAMININ NASIL DEĞERLENDİRİLECEĞİ HK.
- Sanığın öncesinde tehdit mesajları göndermesi ve katılanı arkasından bıçakladığı olayda, eylemin tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs suçunu oluşturduğu hk.
sanığın öncesinde tehdit mesajları göndermesi ve katılanı arkasından bıçakladığı olayda, eylemin tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs suçunu oluşturduğu hk.
SANığıN öNCESINDE TEHDIT MESAJLARı GöNDERMESI VE KATıLANı ARKASıNDAN BıçAKLADığı OLAYDA, EYLEMIN TASARLAYARAK KASTEN öLDüRMEYE TEşEBBüS SUçUNU OLUşTURDUğU HK.
SANIĞIN ÖNCESİNDE TEHDİT MESAJLARI GÖNDERMESİ VE KATILANI ARKASINDAN BIÇAKLADIĞI OLAYDA, EYLEMİN TASARLAYARAK KASTEN ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS SUÇUNU OLUŞTURDUĞU HK.
- Sanığın, katlanın hareketsiz kaldığını görüp olay yerini terk etmesi eyleminde, gönüllü vazgeçme söz konusu mudur?
sanığın, katlanın hareketsiz kaldığını görüp olay yerini terk etmesi eyleminde, gönüllü vazgeçme söz konusu mudur?
SANığıN, KATLANıN HAREKETSIZ KALDığıNı GöRüP OLAY YERINI TERK ETMESI EYLEMINDE, GöNüLLü VAZGEçME SöZ KONUSU MUDUR?
SANIĞIN, KATLANIN HAREKETSİZ KALDIĞINI GÖRÜP OLAY YERİNİ TERK ETMESİ EYLEMİNDE, GÖNÜLLÜ VAZGEÇME SÖZ KONUSU MUDUR?
- Sanığın, katılanı sevmediği için bıçakla ağır yaralayarak öldürmeye teşebbüs ettiği olayda, hangi maddelerden ceza verilmesi gerektiği hk.
sanığın, katılanı sevmediği için bıçakla ağır yaralayarak öldürmeye teşebbüs ettiği olayda, hangi maddelerden ceza verilmesi gerektiği hk.
SANığıN, KATıLANı SEVMEDIğI IçIN BıçAKLA AğıR YARALAYARAK öLDüRMEYE TEşEBBüS ETTIğI OLAYDA, HANGI MADDELERDEN CEZA VERILMESI GEREKTIğI HK.
SANIĞIN, KATILANI SEVMEDİĞİ İÇİN BIÇAKLA AĞIR YARALAYARAK ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS ETTİĞİ OLAYDA, HANGİ MADDELERDEN CEZA VERİLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Maktulün husumetlisi olan sanığın işyerine gitmesi nedeni ile, haksız tahrik indirimi uygulanır mı?
maktulün husumetlisi olan sanığın işyerine gitmesi nedeni ile, haksız tahrik indirimi uygulanır mı?
MAKTULüN HUSUMETLISI OLAN SANığıN IşYERINE GITMESI NEDENI ILE, HAKSıZ TAHRIK INDIRIMI UYGULANıR Mı?
MAKTULÜN HUSUMETLİSİ OLAN SANIĞIN İŞYERİNE GİTMESİ NEDENİ İLE, HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ UYGULANIR MI?
- BTM ile giderilebilecek şekilde yaralama nedeni ile verilen cezanın, kanun yararına bozma kapsamında nasıl değerlendirileceği hk.
btm ile giderilebilecek şekilde yaralama nedeni ile verilen cezanın, kanun yararına bozma kapsamında nasıl değerlendirileceği hk.
BTM ILE GIDERILEBILECEK şEKILDE YARALAMA NEDENI ILE VERILEN CEZANıN, KANUN YARARıNA BOZMA KAPSAMıNDA NASıL DEğERLENDIRILECEğI HK.
BTM İLE GİDERİLEBİLECEK ŞEKİLDE YARALAMA NEDENİ İLE VERİLEN CEZANIN, KANUN YARARINA BOZMA KAPSAMINDA NASIL DEĞERLENDİRİLECEĞİ HK.
- Hakimlerin takdir hakkı alanına giren ve suç işleyenler için bir hak teşkil etmeyen hususlar ile mahkemenin takdirine bağlı isteklerin temyiz yasa yolundan farklı olarak yasa yararına bozma konusu yapılamayacağı hk.
hakimlerin takdir hakkı alanına giren ve suç işleyenler için bir hak teşkil etmeyen hususlar ile mahkemenin takdirine bağlı isteklerin temyiz yasa yolundan farklı olarak yasa yararına bozma konusu yapılamayacağı hk.
HAKIMLERIN TAKDIR HAKKı ALANıNA GIREN VE SUç IşLEYENLER IçIN BIR HAK TEşKIL ETMEYEN HUSUSLAR ILE MAHKEMENIN TAKDIRINE BAğLı ISTEKLERIN TEMYIZ YASA YOLUNDAN FARKLı OLARAK YASA YARARıNA BOZMA KONUSU YAPıLAMAYACAğı HK.
HAKİMLERİN TAKDİR HAKKI ALANINA GİREN VE SUÇ İŞLEYENLER İÇİN BİR HAK TEŞKİL ETMEYEN HUSUSLAR İLE MAHKEMENİN TAKDİRİNE BAĞLI İSTEKLERİN TEMYİZ YASA YOLUNDAN FARKLI OLARAK YASA YARARINA BOZMA KONUSU YAPILAMAYACAĞI HK.
- Kanun yararına bozmanın olağanüstü bir yasa yolu olması nedeniyle her türlü hukuka aykırılık iddiasının yasa yararına bozma konusu yapılamayacağı hk.
kanun yararına bozmanın olağanüstü bir yasa yolu olması nedeniyle her türlü hukuka aykırılık iddiasının yasa yararına bozma konusu yapılamayacağı hk.
KANUN YARARıNA BOZMANıN OLAğANüSTü BIR YASA YOLU OLMASı NEDENIYLE HER TüRLü HUKUKA AYKıRıLıK IDDIASıNıN YASA YARARıNA BOZMA KONUSU YAPıLAMAYACAğı HK.
KANUN YARARINA BOZMANIN OLAĞANÜSTÜ BİR YASA YOLU OLMASI NEDENİYLE HER TÜRLÜ HUKUKA AYKIRILIK İDDİASININ YASA YARARINA BOZMA KONUSU YAPILAMAYACAĞI HK.
- Kanun yararına bozmaya başvurabilmek için hukuka aykırılık halinin ciddi boyutlara ulaşması gerektiği hk.
kanun yararına bozmaya başvurabilmek için hukuka aykırılık halinin ciddi boyutlara ulaşması gerektiği hk.
KANUN YARARıNA BOZMAYA BAşVURABILMEK IçIN HUKUKA AYKıRıLıK HALININ CIDDI BOYUTLARA ULAşMASı GEREKTIğI HK.
KANUN YARARINA BOZMAYA BAŞVURABİLMEK İÇİN HUKUKA AYKIRILIK HALİNİN CİDDİ BOYUTLARA ULAŞMASI GEREKTİĞİ HK.
- Kanun yararına bozmanın sonucu nedir?
kanun yararına bozmanın sonucu nedir?
KANUN YARARıNA BOZMANıN SONUCU NEDIR?
KANUN YARARINA BOZMANIN SONUCU NEDİR?
- Öğretide “olağanüstü temyiz” olarak adlandırılan kanun yararına bozma nedir?
Öğretide “olağanüstü temyiz” olarak adlandırılan kanun yararına bozma nedir?
ÖğRETIDE “OLAğANüSTü TEMYIZ” OLARAK ADLANDıRıLAN KANUN YARARıNA BOZMA NEDIR?
ÖĞRETİDE “OLAĞANÜSTÜ TEMYİZ” OLARAK ADLANDIRILAN KANUN YARARINA BOZMA NEDİR?
- Mahkûmiyet hükmünü veren heyette başkan veya üye olarak bulunan hakimin, yargılamanın yenilenmesi talebini değerlendiremeyeceği hk.
mahkûmiyet hükmünü veren heyette başkan veya üye olarak bulunan hakimin, yargılamanın yenilenmesi talebini değerlendiremeyeceği hk.
MAHKûMIYET HüKMüNü VEREN HEYETTE BAşKAN VEYA üYE OLARAK BULUNAN HAKIMIN, YARGıLAMANıN YENILENMESI TALEBINI DEğERLENDIREMEYECEğI HK.
MAHKûMİYET HÜKMÜNÜ VEREN HEYETTE BAŞKAN VEYA ÜYE OLARAK BULUNAN HAKİMİN, YARGILAMANIN YENİLENMESİ TALEBİNİ DEĞERLENDİREMEYECEĞİ HK.
- Olaydan bir gün meydana gelen tartışmaya istianeden meydana gelen öldürme olayında, sanık hakkında asgari oranda haksız tahrik hükümlerinin uygulanması gerektiği hk.
olaydan bir gün meydana gelen tartışmaya istianeden meydana gelen öldürme olayında, sanık hakkında asgari oranda haksız tahrik hükümlerinin uygulanması gerektiği hk.
OLAYDAN BIR GüN MEYDANA GELEN TARTışMAYA ISTIANEDEN MEYDANA GELEN öLDüRME OLAYıNDA, SANıK HAKKıNDA ASGARI ORANDA HAKSıZ TAHRIK HüKüMLERININ UYGULANMASı GEREKTIğI HK.
OLAYDAN BİR GÜN MEYDANA GELEN TARTIŞMAYA İSTİANEDEN MEYDANA GELEN ÖLDÜRME OLAYINDA, SANIK HAKKINDA ASGARİ ORANDA HAKSIZ TAHRİK HÜKÜMLERİNİN UYGULANMASI GEREKTİĞİ HK.
- Kemik kırığına yol açan kasten yaralamaya ilişkin davada, hastane raporlarının nasıl hazırlanması gerektiği hakkında örnek Kr.
kemik kırığına yol açan kasten yaralamaya ilişkin davada, hastane raporlarının nasıl hazırlanması gerektiği hakkında örnek kr.
KEMIK KıRığıNA YOL AçAN KASTEN YARALAMAYA ILIşKIN DAVADA, HASTANE RAPORLARıNıN NASıL HAZıRLANMASı GEREKTIğI HAKKıNDA öRNEK KR.
KEMİK KIRIĞINA YOL AÇAN KASTEN YARALAMAYA İLİŞKİN DAVADA, HASTANE RAPORLARININ NASIL HAZIRLANMASI GEREKTİĞİ HAKKINDA ÖRNEK KR.
- Sanığın kendisini savunamayacak derecede malul olduğu durumlarda ilgilisi açıkça müdafi istemediğini beyan etse dahi müdafi görevlendirme zorunluluğunun bulunduğu hk.
sanığın kendisini savunamayacak derecede malul olduğu durumlarda ilgilisi açıkça müdafi istemediğini beyan etse dahi müdafi görevlendirme zorunluluğunun bulunduğu hk.
SANığıN KENDISINI SAVUNAMAYACAK DERECEDE MALUL OLDUğU DURUMLARDA ILGILISI AçıKçA MüDAFI ISTEMEDIğINI BEYAN ETSE DAHI MüDAFI GöREVLENDIRME ZORUNLULUğUNUN BULUNDUğU HK.
SANIĞIN KENDİSİNİ SAVUNAMAYACAK DERECEDE MALUL OLDUĞU DURUMLARDA İLGİLİSİ AÇIKÇA MÜDAFİ İSTEMEDİĞİNİ BEYAN ETSE DAHİ MÜDAFİ GÖREVLENDİRME ZORUNLULUĞUNUN BULUNDUĞU HK.
- Kasten yaralama suçundan dolayı temel ceza belirlenirken önce teşebbüs, ardından zincirleme suç hükümlerinin uygulanması gerektiği hk.
kasten yaralama suçundan dolayı temel ceza belirlenirken önce teşebbüs, ardından zincirleme suç hükümlerinin uygulanması gerektiği hk.
KASTEN YARALAMA SUçUNDAN DOLAYı TEMEL CEZA BELIRLENIRKEN öNCE TEşEBBüS, ARDıNDAN ZINCIRLEME SUç HüKüMLERININ UYGULANMASı GEREKTIğI HK.
KASTEN YARALAMA SUÇUNDAN DOLAYI TEMEL CEZA BELİRLENİRKEN ÖNCE TEŞEBBÜS, ARDINDAN ZİNCİRLEME SUÇ HÜKÜMLERİNİN UYGULANMASI GEREKTİĞİ HK.
- Kasten yaralama suçuna teşebbüs halinde zincirleme suç hükümlerinin uygulanamayacağı hk.
kasten yaralama suçuna teşebbüs halinde zincirleme suç hükümlerinin uygulanamayacağı hk.
KASTEN YARALAMA SUçUNA TEşEBBüS HALINDE ZINCIRLEME SUç HüKüMLERININ UYGULANAMAYACAğı HK.
KASTEN YARALAMA SUÇUNA TEŞEBBÜS HALİNDE ZİNCİRLEME SUÇ HÜKÜMLERİNİN UYGULANAMAYACAĞI HK.
- Cumhuriyet savcısı tarafından iddianame konusu fiilin, iddianamede nitelendirilen suçu oluşturmayıp, başka bir suçu oluşturması halinde mahkemece sanığa veya varsa müdafiine ek savunma hakkı tanınması gerektiği hk.
cumhuriyet savcısı tarafından iddianame konusu fiilin, iddianamede nitelendirilen suçu oluşturmayıp, başka bir suçu oluşturması halinde mahkemece sanığa veya varsa müdafiine ek savunma hakkı tanınması gerektiği hk.
CUMHURIYET SAVCıSı TARAFıNDAN IDDIANAME KONUSU FIILIN, IDDIANAMEDE NITELENDIRILEN SUçU OLUşTURMAYıP, BAşKA BIR SUçU OLUşTURMASı HALINDE MAHKEMECE SANığA VEYA VARSA MüDAFIINE EK SAVUNMA HAKKı TANıNMASı GEREKTIğI HK.
CUMHURİYET SAVCISI TARAFINDAN İDDİANAME KONUSU FİİLİN, İDDİANAMEDE NİTELENDİRİLEN SUÇU OLUŞTURMAYIP, BAŞKA BİR SUÇU OLUŞTURMASI HALİNDE MAHKEMECE SANIĞA VEYA VARSA MÜDAFİİNE EK SAVUNMA HAKKI TANINMASI GEREKTİĞİ HK.
- Hüküm tarihinde Ceza İnfaz Kurumunda başka suçtan tutuklu olarak bulunan suça sürüklenen çocuğun duruşmaya getirtilmeden hakkında mahkumiyet hükmü kurulmasının adil yargılanma hakkına aykırı olduğu hk.
hüküm tarihinde ceza İnfaz kurumunda başka suçtan tutuklu olarak bulunan suça sürüklenen çocuğun duruşmaya getirtilmeden hakkında mahkumiyet hükmü kurulmasının adil yargılanma hakkına aykırı olduğu hk.
HüKüM TARIHINDE CEZA İNFAZ KURUMUNDA BAşKA SUçTAN TUTUKLU OLARAK BULUNAN SUçA SüRüKLENEN çOCUğUN DURUşMAYA GETIRTILMEDEN HAKKıNDA MAHKUMIYET HüKMü KURULMASıNıN ADIL YARGıLANMA HAKKıNA AYKıRı OLDUğU HK.
HÜKÜM TARİHİNDE CEZA İNFAZ KURUMUNDA BAŞKA SUÇTAN TUTUKLU OLARAK BULUNAN SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUĞUN DURUŞMAYA GETİRTİLMEDEN HAKKINDA MAHKUMİYET HÜKMÜ KURULMASININ ADİL YARGILANMA HAKKINA AYKIRI OLDUĞU HK.
- Mahkemece sorgusu yapılmış olan sanık veya sanık tarafından yetkili kılınan müdafii isterse mahkemenin sanığı duruşmada hazır bulunmaktan bağışık tutabileceği hk.
mahkemece sorgusu yapılmış olan sanık veya sanık tarafından yetkili kılınan müdafii isterse mahkemenin sanığı duruşmada hazır bulunmaktan bağışık tutabileceği hk.
MAHKEMECE SORGUSU YAPıLMış OLAN SANıK VEYA SANıK TARAFıNDAN YETKILI KıLıNAN MüDAFII ISTERSE MAHKEMENIN SANığı DURUşMADA HAZıR BULUNMAKTAN BAğışıK TUTABILECEğI HK.
MAHKEMECE SORGUSU YAPILMIŞ OLAN SANIK VEYA SANIK TARAFINDAN YETKİLİ KILINAN MÜDAFİİ İSTERSE MAHKEMENİN SANIĞI DURUŞMADA HAZIR BULUNMAKTAN BAĞIŞIK TUTABİLECEĞİ HK.
- Sanığın arkadaşını ölüme sebebiyet verecek şekilde 2 farklı yerinden yaralaması olayında, kasten yaralama nedeni ile kaç yıl ceza verileceği hk.
sanığın arkadaşını ölüme sebebiyet verecek şekilde 2 farklı yerinden yaralaması olayında, kasten yaralama nedeni ile kaç yıl ceza verileceği hk.
SANığıN ARKADAşıNı öLüME SEBEBIYET VERECEK şEKILDE 2 FARKLı YERINDEN YARALAMASı OLAYıNDA, KASTEN YARALAMA NEDENI ILE KAç YıL CEZA VERILECEğI HK.
SANIĞIN ARKADAŞINI ÖLÜME SEBEBİYET VERECEK ŞEKİLDE 2 FARKLI YERİNDEN YARALAMASI OLAYINDA, KASTEN YARALAMA NEDENİ İLE KAÇ YIL CEZA VERİLECEĞİ HK.
- Sanığın sabıkalı olması ve suç işlemeye eğilimli kişilik özellikleri dikkate alınarak , indirim yapılmasına yer olmadığına karar verilebileceği hk.
sanığın sabıkalı olması ve suç işlemeye eğilimli kişilik özellikleri dikkate alınarak , indirim yapılmasına yer olmadığına karar verilebileceği hk.
SANığıN SABıKALı OLMASı VE SUç IşLEMEYE EğILIMLI KIşILIK öZELLIKLERI DIKKATE ALıNARAK , INDIRIM YAPıLMASıNA YER OLMADığıNA KARAR VERILEBILECEğI HK.
SANIĞIN SABIKALI OLMASI VE SUÇ İŞLEMEYE EĞİLİMLİ KİŞİLİK ÖZELLİKLERİ DİKKATE ALINARAK , İNDİRİM YAPILMASINA YER OLMADIĞINA KARAR VERİLEBİLECEĞİ HK.
- Sanığın, maktulle aralarında çıkan tartışma sonucunda eli ile maktulün boynunu sıktığı ve maktulün elle boğmaya bağlı olarak hayatını kaybettiği olayda canavarca his şeklinde yer verilen nitelikli hâlin bulunmadığı hk.
sanığın, maktulle aralarında çıkan tartışma sonucunda eli ile maktulün boynunu sıktığı ve maktulün elle boğmaya bağlı olarak hayatını kaybettiği olayda canavarca his şeklinde yer verilen nitelikli hâlin bulunmadığı hk.
SANığıN, MAKTULLE ARALARıNDA çıKAN TARTışMA SONUCUNDA ELI ILE MAKTULüN BOYNUNU SıKTığı VE MAKTULüN ELLE BOğMAYA BAğLı OLARAK HAYATıNı KAYBETTIğI OLAYDA CANAVARCA HIS şEKLINDE YER VERILEN NITELIKLI HâLIN BULUNMADığı HK.
SANIĞIN, MAKTULLE ARALARINDA ÇIKAN TARTIŞMA SONUCUNDA ELİ İLE MAKTULÜN BOYNUNU SIKTIĞI VE MAKTULÜN ELLE BOĞMAYA BAĞLI OLARAK HAYATINI KAYBETTİĞİ OLAYDA CANAVARCA HİS ŞEKLİNDE YER VERİLEN NİTELİKLİ HâLİN BULUNMADIĞI HK.
- Kasten öldürme fiilinin nitelikli hali olan canavarca hisle öldürmenin ne anlama geldiği ve hangi durumlarda bu nitelikli halin gerçekleştiğinin kabul edileceği hk.
kasten öldürme fiilinin nitelikli hali olan canavarca hisle öldürmenin ne anlama geldiği ve hangi durumlarda bu nitelikli halin gerçekleştiğinin kabul edileceği hk.
KASTEN öLDüRME FIILININ NITELIKLI HALI OLAN CANAVARCA HISLE öLDüRMENIN NE ANLAMA GELDIğI VE HANGI DURUMLARDA BU NITELIKLI HALIN GERçEKLEşTIğININ KABUL EDILECEğI HK.
KASTEN ÖLDÜRME FİİLİNİN NİTELİKLİ HALİ OLAN CANAVARCA HİSLE ÖLDÜRMENİN NE ANLAMA GELDİĞİ VE HANGİ DURUMLARDA BU NİTELİKLİ HALİN GERÇEKLEŞTİĞİNİN KABUL EDİLECEĞİ HK.
- İnfaz hakiminin verdiği karara karşı itirazın incelendiği mahkemenin üyesi olduğu takdirde, itirazla ilgili karara katılamayacağı hk.
İnfaz hakiminin verdiği karara karşı itirazın incelendiği mahkemenin üyesi olduğu takdirde, itirazla ilgili karara katılamayacağı hk.
İNFAZ HAKIMININ VERDIğI KARARA KARşı ITIRAZıN INCELENDIğI MAHKEMENIN üYESI OLDUğU TAKDIRDE, ITIRAZLA ILGILI KARARA KATıLAMAYACAğı HK.
İNFAZ HAKİMİNİN VERDİĞİ KARARA KARŞI İTİRAZIN İNCELENDİĞİ MAHKEMENİN ÜYESİ OLDUĞU TAKDİRDE, İTİRAZLA İLGİLİ KARARA KATILAMAYACAĞI HK.
- Sanığın maktule tehdit ve hakaret içerikli mesajlar atması ve sonrasında evine gidip öldürme eylemini gerçekleştirdiği olayda, sanığın haksız tahrik hükümlerinden yararlanmaması gerektiği hk. (Karşı oy)
sanığın maktule tehdit ve hakaret içerikli mesajlar atması ve sonrasında evine gidip öldürme eylemini gerçekleştirdiği olayda, sanığın haksız tahrik hükümlerinden yararlanmaması gerektiği hk. (karşı oy)
SANığıN MAKTULE TEHDIT VE HAKARET IçERIKLI MESAJLAR ATMASı VE SONRASıNDA EVINE GIDIP öLDüRME EYLEMINI GERçEKLEşTIRDIğI OLAYDA, SANığıN HAKSıZ TAHRIK HüKüMLERINDEN YARARLANMAMASı GEREKTIğI HK. (KARşı OY)
SANIĞIN MAKTULE TEHDİT VE HAKARET İÇERİKLİ MESAJLAR ATMASI VE SONRASINDA EVİNE GİDİP ÖLDÜRME EYLEMİNİ GERÇEKLEŞTİRDİĞİ OLAYDA, SANIĞIN HAKSIZ TAHRİK HÜKÜMLERİNDEN YARARLANMAMASI GEREKTİĞİ HK. (KARŞI OY)
- Sanığın, görgü tanığı olmayan bir ortamda çıkan kavga nedeni ile ölüme sebebiyet vermesi ilişkin davada, ilk hareketin kimden geldiğinin kesin olarak tayin edilemediğinden, sanık lehine değerlendirme yapılması gerektiği hk.
sanığın, görgü tanığı olmayan bir ortamda çıkan kavga nedeni ile ölüme sebebiyet vermesi ilişkin davada, ilk hareketin kimden geldiğinin kesin olarak tayin edilemediğinden, sanık lehine değerlendirme yapılması gerektiği hk.
SANığıN, GöRGü TANığı OLMAYAN BIR ORTAMDA çıKAN KAVGA NEDENI ILE öLüME SEBEBIYET VERMESI ILIşKIN DAVADA, ILK HAREKETIN KIMDEN GELDIğININ KESIN OLARAK TAYIN EDILEMEDIğINDEN, SANıK LEHINE DEğERLENDIRME YAPıLMASı GEREKTIğI HK.
SANIĞIN, GÖRGÜ TANIĞI OLMAYAN BİR ORTAMDA ÇIKAN KAVGA NEDENİ İLE ÖLÜME SEBEBİYET VERMESİ İLİŞKİN DAVADA, İLK HAREKETİN KİMDEN GELDİĞİNİN KESİN OLARAK TAYİN EDİLEMEDİĞİNDEN, SANIK LEHİNE DEĞERLENDİRME YAPILMASI GEREKTİĞİ HK.
- Hükümlüye firar ettiği gerekçesi ile disiplin cezası verilmesi için 2 gün içinde soruşturma açılması, aksi takdirde, disiplin cezası verilemeyeceği hk.
hükümlüye firar ettiği gerekçesi ile disiplin cezası verilmesi için 2 gün içinde soruşturma açılması, aksi takdirde, disiplin cezası verilemeyeceği hk.
HüKüMLüYE FIRAR ETTIğI GEREKçESI ILE DISIPLIN CEZASı VERILMESI IçIN 2 GüN IçINDE SORUşTURMA AçıLMASı, AKSI TAKDIRDE, DISIPLIN CEZASı VERILEMEYECEğI HK.
HÜKÜMLÜYE FİRAR ETTİĞİ GEREKÇESİ İLE DİSİPLİN CEZASI VERİLMESİ İÇİN 2 GÜN İÇİNDE SORUŞTURMA AÇILMASI, AKSİ TAKDİRDE, DİSİPLİN CEZASI VERİLEMEYECEĞİ HK.
- Hükümlünün şartla tahliyesine karar verilebilmesi için infaz edilmesi gereken sürenin hesaplanmasında hesap hatası yapıldığı anlaşıldığında, itiraz merciince itirazın kabulünün gerektiği hk.
hükümlünün şartla tahliyesine karar verilebilmesi için infaz edilmesi gereken sürenin hesaplanmasında hesap hatası yapıldığı anlaşıldığında, itiraz merciince itirazın kabulünün gerektiği hk.
HüKüMLüNüN şARTLA TAHLIYESINE KARAR VERILEBILMESI IçIN INFAZ EDILMESI GEREKEN SüRENIN HESAPLANMASıNDA HESAP HATASı YAPıLDığı ANLAşıLDığıNDA, ITIRAZ MERCIINCE ITIRAZıN KABULüNüN GEREKTIğI HK.
HÜKÜMLÜNÜN ŞARTLA TAHLİYESİNE KARAR VERİLEBİLMESİ İÇİN İNFAZ EDİLMESİ GEREKEN SÜRENİN HESAPLANMASINDA HESAP HATASI YAPILDIĞI ANLAŞILDIĞINDA, İTİRAZ MERCİİNCE İTİRAZIN KABULÜNÜN GEREKTİĞİ HK.
- Olay yerinden kaçan ancak sonrasında yaraladığı kişinin yerini polise bildiren sanık hakkında, etkin pişmanlık etkin pişmanlık hükümleri uygulanabilir mi?
olay yerinden kaçan ancak sonrasında yaraladığı kişinin yerini polise bildiren sanık hakkında, etkin pişmanlık etkin pişmanlık hükümleri uygulanabilir mi?
OLAY YERINDEN KAçAN ANCAK SONRASıNDA YARALADığı KIşININ YERINI POLISE BILDIREN SANıK HAKKıNDA, ETKIN PIşMANLıK ETKIN PIşMANLıK HüKüMLERI UYGULANABILIR MI?
OLAY YERİNDEN KAÇAN ANCAK SONRASINDA YARALADIĞI KİŞİNİN YERİNİ POLİSE BİLDİREN SANIK HAKKINDA, ETKİN PİŞMANLIK ETKİN PİŞMANLIK HÜKÜMLERİ UYGULANABİLİR Mİ?
- Gerek öğreti gerekse yerleşmiş yargısal kararlarda yer alan kabullere göre gönüllü vazgeçmenin varlığı için aranan şartlar nelerdir?
gerek öğreti gerekse yerleşmiş yargısal kararlarda yer alan kabullere göre gönüllü vazgeçmenin varlığı için aranan şartlar nelerdir?
GEREK öğRETI GEREKSE YERLEşMIş YARGıSAL KARARLARDA YER ALAN KABULLERE GöRE GöNüLLü VAZGEçMENIN VARLığı IçIN ARANAN şARTLAR NELERDIR?
GEREK ÖĞRETİ GEREKSE YERLEŞMİŞ YARGISAL KARARLARDA YER ALAN KABULLERE GÖRE GÖNÜLLÜ VAZGEÇMENİN VARLIĞI İÇİN ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?
- Maktule karşı işlenen suçta zarar görenin oğlunun duruşmalardan haberdar edilme, şikâyet ve kamu davasına katılma, iddia ve delillerini sunma gibi kanunî haklarının bulunduğu hk.
maktule karşı işlenen suçta zarar görenin oğlunun duruşmalardan haberdar edilme, şikâyet ve kamu davasına katılma, iddia ve delillerini sunma gibi kanunî haklarının bulunduğu hk.
MAKTULE KARşı IşLENEN SUçTA ZARAR GöRENIN OğLUNUN DURUşMALARDAN HABERDAR EDILME, şIKâYET VE KAMU DAVASıNA KATıLMA, IDDIA VE DELILLERINI SUNMA GIBI KANUNî HAKLARıNıN BULUNDUğU HK.
MAKTULE KARŞI İŞLENEN SUÇTA ZARAR GÖRENİN OĞLUNUN DURUŞMALARDAN HABERDAR EDİLME, ŞİKâYET VE KAMU DAVASINA KATILMA, İDDİA VE DELİLLERİNİ SUNMA GİBİ KANUNî HAKLARININ BULUNDUĞU HK.
- Sanığı olay yerinden uzaklaştıran ve maktulün ölmesini engelleyici bir eylemde bulunmayan sanığın, müşterek fail olarak değerlendirileceği hk.
sanığı olay yerinden uzaklaştıran ve maktulün ölmesini engelleyici bir eylemde bulunmayan sanığın, müşterek fail olarak değerlendirileceği hk.
SANığı OLAY YERINDEN UZAKLAşTıRAN VE MAKTULüN öLMESINI ENGELLEYICI BIR EYLEMDE BULUNMAYAN SANığıN, MüşTEREK FAIL OLARAK DEğERLENDIRILECEğI HK.
SANIĞI OLAY YERİNDEN UZAKLAŞTIRAN VE MAKTULÜN ÖLMESİNİ ENGELLEYİCİ BİR EYLEMDE BULUNMAYAN SANIĞIN, MÜŞTEREK FAİL OLARAK DEĞERLENDİRİLECEĞİ HK.
- Av tüfeği ile yakın mesafeden ayağa ateş edilmesi sonucu ölümün, kasten yaralama ile ölüme sebebiyet verme olarak değerlendirilemeyeceği hk.
av tüfeği ile yakın mesafeden ayağa ateş edilmesi sonucu ölümün, kasten yaralama ile ölüme sebebiyet verme olarak değerlendirilemeyeceği hk.
AV TüFEğI ILE YAKıN MESAFEDEN AYAğA ATEş EDILMESI SONUCU öLüMüN, KASTEN YARALAMA ILE öLüME SEBEBIYET VERME OLARAK DEğERLENDIRILEMEYECEğI HK.
AV TÜFEĞİ İLE YAKIN MESAFEDEN AYAĞA ATEŞ EDİLMESİ SONUCU ÖLÜMÜN, KASTEN YARALAMA İLE ÖLÜME SEBEBİYET VERME OLARAK DEĞERLENDİRİLEMEYECEĞİ HK.
- Sanığın tüfeği katılana doğrultması şeklindeki eylemin, silahlı tehdit suçunu oluşturduğunun kabulü hk.
sanığın tüfeği katılana doğrultması şeklindeki eylemin, silahlı tehdit suçunu oluşturduğunun kabulü hk.
SANığıN TüFEğI KATıLANA DOğRULTMASı şEKLINDEKI EYLEMIN, SILAHLı TEHDIT SUçUNU OLUşTURDUğUNUN KABULü HK.
SANIĞIN TÜFEĞİ KATILANA DOĞRULTMASI ŞEKLİNDEKİ EYLEMİN, SİLAHLI TEHDİT SUÇUNU OLUŞTURDUĞUNUN KABULÜ HK.
- Hükümlünün adli sicil kaydında tekerrüre esas olabilecek başka bir ilâm bulunmadığı durumda TCK’nin 86/2 hükmü açısından mahkemece adlî para cezasının da takdir hakkı kapsamında tercihinin mümkün olduğu hk.
hükümlünün adli sicil kaydında tekerrüre esas olabilecek başka bir ilâm bulunmadığı durumda tck’nin 86/2 hükmü açısından mahkemece adlî para cezasının da takdir hakkı kapsamında tercihinin mümkün olduğu hk.
HüKüMLüNüN ADLI SICIL KAYDıNDA TEKERRüRE ESAS OLABILECEK BAşKA BIR ILâM BULUNMADığı DURUMDA TCK’NIN 86/2 HüKMü AçıSıNDAN MAHKEMECE ADLî PARA CEZASıNıN DA TAKDIR HAKKı KAPSAMıNDA TERCIHININ MüMKüN OLDUğU HK.
HÜKÜMLÜNÜN ADLİ SİCİL KAYDINDA TEKERRÜRE ESAS OLABİLECEK BAŞKA BİR İLâM BULUNMADIĞI DURUMDA TCK’NİN 86/2 HÜKMÜ AÇISINDAN MAHKEMECE ADLî PARA CEZASININ DA TAKDİR HAKKI KAPSAMINDA TERCİHİNİN MÜMKÜN OLDUĞU HK.
- Tekerrür halinde, sonraki suça ilişkin kanun maddesinde seçimlik olarak hapis cezası ile adlî para cezası öngörülmüşse, hapis cezasına hükmolunması gerektiği hk.
tekerrür halinde, sonraki suça ilişkin kanun maddesinde seçimlik olarak hapis cezası ile adlî para cezası öngörülmüşse, hapis cezasına hükmolunması gerektiği hk.
TEKERRüR HALINDE, SONRAKI SUçA ILIşKIN KANUN MADDESINDE SEçIMLIK OLARAK HAPIS CEZASı ILE ADLî PARA CEZASı öNGöRüLMüşSE, HAPIS CEZASıNA HüKMOLUNMASı GEREKTIğI HK.
TEKERRÜR HALİNDE, SONRAKİ SUÇA İLİŞKİN KANUN MADDESİNDE SEÇİMLİK OLARAK HAPİS CEZASI İLE ADLî PARA CEZASI ÖNGÖRÜLMÜŞSE, HAPİS CEZASINA HÜKMOLUNMASI GEREKTİĞİ HK.
- İnfaz Hakimliğinin, hükümlünün şikayeti üzerine, ceza infaz kurumunun uygulamasını iptal edebileceği ancak yeni bir uygulama getiremeyeceği hk.
İnfaz hakimliğinin, hükümlünün şikayeti üzerine, ceza infaz kurumunun uygulamasını iptal edebileceği ancak yeni bir uygulama getiremeyeceği hk.
İNFAZ HAKIMLIğININ, HüKüMLüNüN şIKAYETI üZERINE, CEZA INFAZ KURUMUNUN UYGULAMASıNı IPTAL EDEBILECEğI ANCAK YENI BIR UYGULAMA GETIREMEYECEğI HK.
İNFAZ HAKİMLİĞİNİN, HÜKÜMLÜNÜN ŞİKAYETİ ÜZERİNE, CEZA İNFAZ KURUMUNUN UYGULAMASINI İPTAL EDEBİLECEĞİ ANCAK YENİ BİR UYGULAMA GETİREMEYECEĞİ HK.
- İlk haksız hareketin kimden kaynaklandığı tespit edilemediği durumda, asgari oranda haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasında isabetsizlik bulunmadığı hk.
İlk haksız hareketin kimden kaynaklandığı tespit edilemediği durumda, asgari oranda haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasında isabetsizlik bulunmadığı hk.
İLK HAKSıZ HAREKETIN KIMDEN KAYNAKLANDığı TESPIT EDILEMEDIğI DURUMDA, ASGARI ORANDA HAKSıZ TAHRIK HüKüMLERININ UYGULANMASıNDA ISABETSIZLIK BULUNMADığı HK.
İLK HAKSIZ HAREKETİN KİMDEN KAYNAKLANDIĞI TESPİT EDİLEMEDİĞİ DURUMDA, ASGARİ ORANDA HAKSIZ TAHRİK HÜKÜMLERİNİN UYGULANMASINDA İSABETSİZLİK BULUNMADIĞI HK.
- Bıçakla mağduru 6 yerinden bıçaklayan suça sürüklenen çocukların ve sanığın eylemlerine bağlı olarak ortaya çıkan kasıtlarının öldürmeye yönelik olduğu hk.
bıçakla mağduru 6 yerinden bıçaklayan suça sürüklenen çocukların ve sanığın eylemlerine bağlı olarak ortaya çıkan kasıtlarının öldürmeye yönelik olduğu hk.
BıçAKLA MAğDURU 6 YERINDEN BıçAKLAYAN SUçA SüRüKLENEN çOCUKLARıN VE SANığıN EYLEMLERINE BAğLı OLARAK ORTAYA çıKAN KASıTLARıNıN öLDüRMEYE YöNELIK OLDUğU HK.
BIÇAKLA MAĞDURU 6 YERİNDEN BIÇAKLAYAN SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUKLARIN VE SANIĞIN EYLEMLERİNE BAĞLI OLARAK ORTAYA ÇIKAN KASITLARININ ÖLDÜRMEYE YÖNELİK OLDUĞU HK.
- Sanıklar katılana yönelik fikir ve eylem birliği içerisinde hareket etmek suretiyle fiil üzerinde müşterek hakimiyet kurduklarından sanıkların eyleme müşterek fail sıfatıyla katıldıklarının kabul edileceği hk.
sanıklar katılana yönelik fikir ve eylem birliği içerisinde hareket etmek suretiyle fiil üzerinde müşterek hakimiyet kurduklarından sanıkların eyleme müşterek fail sıfatıyla katıldıklarının kabul edileceği hk.
SANıKLAR KATıLANA YöNELIK FIKIR VE EYLEM BIRLIğI IçERISINDE HAREKET ETMEK SURETIYLE FIIL üZERINDE MüşTEREK HAKIMIYET KURDUKLARıNDAN SANıKLARıN EYLEME MüşTEREK FAIL SıFATıYLA KATıLDıKLARıNıN KABUL EDILECEğI HK.
SANIKLAR KATILANA YÖNELİK FİKİR VE EYLEM BİRLİĞİ İÇERİSİNDE HAREKET ETMEK SURETİYLE FİİL ÜZERİNDE MÜŞTEREK HAKİMİYET KURDUKLARINDAN SANIKLARIN EYLEME MÜŞTEREK FAİL SIFATIYLA KATILDIKLARININ KABUL EDİLECEĞİ HK.
- Sanığın kız kardeşi ile birlikte yaşayan maktülü, kız kardeşinden ayrıldığı gerekçesi ile öldürmesi olayında haksız tahrik hükümlerinin uygulanamayacağı hk. (Karşı oy içerir)
sanığın kız kardeşi ile birlikte yaşayan maktülü, kız kardeşinden ayrıldığı gerekçesi ile öldürmesi olayında haksız tahrik hükümlerinin uygulanamayacağı hk. (karşı oy içerir)
SANığıN KıZ KARDEşI ILE BIRLIKTE YAşAYAN MAKTüLü, KıZ KARDEşINDEN AYRıLDığı GEREKçESI ILE öLDüRMESI OLAYıNDA HAKSıZ TAHRIK HüKüMLERININ UYGULANAMAYACAğı HK. (KARşı OY IçERIR)
SANIĞIN KIZ KARDEŞİ İLE BİRLİKTE YAŞAYAN MAKTÜLÜ, KIZ KARDEŞİNDEN AYRILDIĞI GEREKÇESİ İLE ÖLDÜRMESİ OLAYINDA HAKSIZ TAHRİK HÜKÜMLERİNİN UYGULANAMAYACAĞI HK. (KARŞI OY İÇERİR)
- Yargıtay Ceza Genel Kurulunun istikrar kazanmış kararları ve öğretide kabul gören görüşler çerçevesinde, haksız tahrik hükmünün uygulanabilmesi için gerekli şartlar nelerdir?
yargıtay ceza genel kurulunun istikrar kazanmış kararları ve öğretide kabul gören görüşler çerçevesinde, haksız tahrik hükmünün uygulanabilmesi için gerekli şartlar nelerdir?
YARGıTAY CEZA GENEL KURULUNUN ISTIKRAR KAZANMış KARARLARı VE öğRETIDE KABUL GöREN GöRüşLER çERçEVESINDE, HAKSıZ TAHRIK HüKMüNüN UYGULANABILMESI IçIN GEREKLI şARTLAR NELERDIR?
YARGITAY CEZA GENEL KURULUNUN İSTİKRAR KAZANMIŞ KARARLARI VE ÖĞRETİDE KABUL GÖREN GÖRÜŞLER ÇERÇEVESİNDE, HAKSIZ TAHRİK HÜKMÜNÜN UYGULANABİLMESİ İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR NELERDİR?
- Sanık hakkında önceden verilmiş kamu davasının açılmasının ertelenmesi kararı ve önceden verilen mahkumiyet kararı bulunması halinde takdiri indirim nedeninin uygulanmayabileceği hk.
sanık hakkında önceden verilmiş kamu davasının açılmasının ertelenmesi kararı ve önceden verilen mahkumiyet kararı bulunması halinde takdiri indirim nedeninin uygulanmayabileceği hk.
SANıK HAKKıNDA öNCEDEN VERILMIş KAMU DAVASıNıN AçıLMASıNıN ERTELENMESI KARARı VE öNCEDEN VERILEN MAHKUMIYET KARARı BULUNMASı HALINDE TAKDIRI INDIRIM NEDENININ UYGULANMAYABILECEğI HK.
SANIK HAKKINDA ÖNCEDEN VERİLMİŞ KAMU DAVASININ AÇILMASININ ERTELENMESİ KARARI VE ÖNCEDEN VERİLEN MAHKUMİYET KARARI BULUNMASI HALİNDE TAKDİRİ İNDİRİM NEDENİNİN UYGULANMAYABİLECEĞİ HK.
- Takdirî indirim nedeninin uygulanmasına veya uygulanmamasına ilişkin kararların gerekçeli olması gerektiği hk.
takdirî indirim nedeninin uygulanmasına veya uygulanmamasına ilişkin kararların gerekçeli olması gerektiği hk.
TAKDIRî INDIRIM NEDENININ UYGULANMASıNA VEYA UYGULANMAMASıNA ILIşKIN KARARLARıN GEREKçELI OLMASı GEREKTIğI HK.
TAKDİRî İNDİRİM NEDENİNİN UYGULANMASINA VEYA UYGULANMAMASINA İLİŞKİN KARARLARIN GEREKÇELİ OLMASI GEREKTİĞİ HK.
- Mahkemece takdirî indirim nedeni uygulanıp uygulanmayacağına karar verilirken göz önünde bulundurulması gereken kıstaslar nelerdir?
mahkemece takdirî indirim nedeni uygulanıp uygulanmayacağına karar verilirken göz önünde bulundurulması gereken kıstaslar nelerdir?
MAHKEMECE TAKDIRî INDIRIM NEDENI UYGULANıP UYGULANMAYACAğıNA KARAR VERILIRKEN GöZ öNüNDE BULUNDURULMASı GEREKEN KıSTASLAR NELERDIR?
MAHKEMECE TAKDİRî İNDİRİM NEDENİ UYGULANIP UYGULANMAYACAĞINA KARAR VERİLİRKEN GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMASI GEREKEN KISTASLAR NELERDİR?
- Sanığın maktulü görmüş ve saldırmış olduğu olayda, meşru savunmadan söz edilemeyeceği hk.
sanığın maktulü görmüş ve saldırmış olduğu olayda, meşru savunmadan söz edilemeyeceği hk.
SANığıN MAKTULü GöRMüş VE SALDıRMış OLDUğU OLAYDA, MEşRU SAVUNMADAN SöZ EDILEMEYECEğI HK.
SANIĞIN MAKTULÜ GÖRMÜŞ VE SALDIRMIŞ OLDUĞU OLAYDA, MEŞRU SAVUNMADAN SÖZ EDİLEMEYECEĞİ HK.
- Sanığın müştekinin vücudunda hedef aldığı tüm bölgelerin hayatî bölgelerde olduğu ve suçta kullanılan bıçak öldürme suçunu işlemeye elverişli olduğundan sanığın kastının öldürmeye yönelik olduğunun kabulü hk.
sanığın müştekinin vücudunda hedef aldığı tüm bölgelerin hayatî bölgelerde olduğu ve suçta kullanılan bıçak öldürme suçunu işlemeye elverişli olduğundan sanığın kastının öldürmeye yönelik olduğunun kabulü hk.
SANığıN MüşTEKININ VüCUDUNDA HEDEF ALDığı TüM BöLGELERIN HAYATî BöLGELERDE OLDUğU VE SUçTA KULLANıLAN BıçAK öLDüRME SUçUNU IşLEMEYE ELVERIşLI OLDUğUNDAN SANığıN KASTıNıN öLDüRMEYE YöNELIK OLDUğUNUN KABULü HK.
SANIĞIN MÜŞTEKİNİN VÜCUDUNDA HEDEF ALDIĞI TÜM BÖLGELERİN HAYATî BÖLGELERDE OLDUĞU VE SUÇTA KULLANILAN BIÇAK ÖLDÜRME SUÇUNU İŞLEMEYE ELVERİŞLİ OLDUĞUNDAN SANIĞIN KASTININ ÖLDÜRMEYE YÖNELİK OLDUĞUNUN KABULÜ HK.
- Karşılıklı kavgada, sanığın BTM ile giderilebilir şekilde yaralandığı ve kasten öldürme ve kasten öldürmeye teşebbüsün gerçekleştiği olayda, haksız tahrik hükümleri uygulanırken asgari hadden indirim yapılacağı hk.
karşılıklı kavgada, sanığın btm ile giderilebilir şekilde yaralandığı ve kasten öldürme ve kasten öldürmeye teşebbüsün gerçekleştiği olayda, haksız tahrik hükümleri uygulanırken asgari hadden indirim yapılacağı hk.
KARşıLıKLı KAVGADA, SANığıN BTM ILE GIDERILEBILIR şEKILDE YARALANDığı VE KASTEN öLDüRME VE KASTEN öLDüRMEYE TEşEBBüSüN GERçEKLEşTIğI OLAYDA, HAKSıZ TAHRIK HüKüMLERI UYGULANıRKEN ASGARI HADDEN INDIRIM YAPıLACAğı HK.
KARŞILIKLI KAVGADA, SANIĞIN BTM İLE GİDERİLEBİLİR ŞEKİLDE YARALANDIĞI VE KASTEN ÖLDÜRME VE KASTEN ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜSÜN GERÇEKLEŞTİĞİ OLAYDA, HAKSIZ TAHRİK HÜKÜMLERİ UYGULANIRKEN ASGARİ HADDEN İNDİRİM YAPILACAĞI HK.
- Meşru savunmada savunmanın saldırı ile orantılı olması gerektiği ve bu orantılılığı belirlerken değerlendirilmesi gereken unsurların neler olduğu hk.
meşru savunmada savunmanın saldırı ile orantılı olması gerektiği ve bu orantılılığı belirlerken değerlendirilmesi gereken unsurların neler olduğu hk.
MEşRU SAVUNMADA SAVUNMANıN SALDıRı ILE ORANTıLı OLMASı GEREKTIğI VE BU ORANTıLıLığı BELIRLERKEN DEğERLENDIRILMESI GEREKEN UNSURLARıN NELER OLDUğU HK.
MEŞRU SAVUNMADA SAVUNMANIN SALDIRI İLE ORANTILI OLMASI GEREKTİĞİ VE BU ORANTILILIĞI BELİRLERKEN DEĞERLENDİRİLMESİ GEREKEN UNSURLARIN NELER OLDUĞU HK.
- Bir hukuka uygunluk nedeni olarak meşru savunma nedir?
bir hukuka uygunluk nedeni olarak meşru savunma nedir?
BIR HUKUKA UYGUNLUK NEDENI OLARAK MEşRU SAVUNMA NEDIR?
BİR HUKUKA UYGUNLUK NEDENİ OLARAK MEŞRU SAVUNMA NEDİR?
- Sanığın mağduru bıçakla sol karın boşluğundan iki kez yaraladığı olayda kastının kasten öldürmeye teşebbüs olduğu hk.
sanığın mağduru bıçakla sol karın boşluğundan iki kez yaraladığı olayda kastının kasten öldürmeye teşebbüs olduğu hk.
SANığıN MAğDURU BıçAKLA SOL KARıN BOşLUğUNDAN IKI KEZ YARALADığı OLAYDA KASTıNıN KASTEN öLDüRMEYE TEşEBBüS OLDUğU HK.
SANIĞIN MAĞDURU BIÇAKLA SOL KARIN BOŞLUĞUNDAN İKİ KEZ YARALADIĞI OLAYDA KASTININ KASTEN ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS OLDUĞU HK.
- Sanığın maktulü bıçakla sağ uyluk, sağ kasık, sağ kol, sol kol ve göğüs bölgesinden yaraladığı olayda kastının kasten öldürme olduğu hk.
sanığın maktulü bıçakla sağ uyluk, sağ kasık, sağ kol, sol kol ve göğüs bölgesinden yaraladığı olayda kastının kasten öldürme olduğu hk.
SANığıN MAKTULü BıçAKLA SAğ UYLUK, SAğ KASıK, SAğ KOL, SOL KOL VE GöğüS BöLGESINDEN YARALADığı OLAYDA KASTıNıN KASTEN öLDüRME OLDUğU HK.
SANIĞIN MAKTULÜ BIÇAKLA SAĞ UYLUK, SAĞ KASIK, SAĞ KOL, SOL KOL VE GÖĞÜS BÖLGESİNDEN YARALADIĞI OLAYDA KASTININ KASTEN ÖLDÜRME OLDUĞU HK.
- Sanığın katılanı sağ göğüs bölgesinden hayati tehlike geçirecek şekilde yaraladığı olayda, eylemin kasten öldürmeye teşebbüs olarak kabulünün gerektiği hk.
sanığın katılanı sağ göğüs bölgesinden hayati tehlike geçirecek şekilde yaraladığı olayda, eylemin kasten öldürmeye teşebbüs olarak kabulünün gerektiği hk.
SANığıN KATıLANı SAğ GöğüS BöLGESINDEN HAYATI TEHLIKE GEçIRECEK şEKILDE YARALADığı OLAYDA, EYLEMIN KASTEN öLDüRMEYE TEşEBBüS OLARAK KABULüNüN GEREKTIğI HK.
SANIĞIN KATILANI SAĞ GÖĞÜS BÖLGESİNDEN HAYATİ TEHLİKE GEÇİRECEK ŞEKİLDE YARALADIĞI OLAYDA, EYLEMİN KASTEN ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS OLARAK KABULÜNÜN GEREKTİĞİ HK.
- Sanığın, iki kişinin üzerine doğru saldırıldığı gerekçesi ile bıçakla yaralama eylemini gerçekleştirdiği savunmasının tanık beyanları ile ispatlanamadığı gerekçesi, kabulü mümkün olmadığı hk.
sanığın, iki kişinin üzerine doğru saldırıldığı gerekçesi ile bıçakla yaralama eylemini gerçekleştirdiği savunmasının tanık beyanları ile ispatlanamadığı gerekçesi, kabulü mümkün olmadığı hk.
SANığıN, IKI KIşININ üZERINE DOğRU SALDıRıLDığı GEREKçESI ILE BıçAKLA YARALAMA EYLEMINI GERçEKLEşTIRDIğI SAVUNMASıNıN TANıK BEYANLARı ILE ISPATLANAMADığı GEREKçESI, KABULü MüMKüN OLMADığı HK.
SANIĞIN, İKİ KİŞİNİN ÜZERİNE DOĞRU SALDIRILDIĞI GEREKÇESİ İLE BIÇAKLA YARALAMA EYLEMİNİ GERÇEKLEŞTİRDİĞİ SAVUNMASININ TANIK BEYANLARI İLE İSPATLANAMADIĞI GEREKÇESİ, KABULÜ MÜMKÜN OLMADIĞI HK.
- Sanığın silahla yaralama eylemi nedeniyle mağdurun vücudunda hayat fonksiyonlarını ağır etkileyecek şekilde (5. Derecede) kemik kırığı meydana getirdiği olayda hangi maddeden cezalandırılır?
sanığın silahla yaralama eylemi nedeniyle mağdurun vücudunda hayat fonksiyonlarını ağır etkileyecek şekilde (5. derecede) kemik kırığı meydana getirdiği olayda hangi maddeden cezalandırılır?
SANığıN SILAHLA YARALAMA EYLEMI NEDENIYLE MAğDURUN VüCUDUNDA HAYAT FONKSIYONLARıNı AğıR ETKILEYECEK şEKILDE (5. DERECEDE) KEMIK KıRığı MEYDANA GETIRDIğI OLAYDA HANGI MADDEDEN CEZALANDıRıLıR?
SANIĞIN SİLAHLA YARALAMA EYLEMİ NEDENİYLE MAĞDURUN VÜCUDUNDA HAYAT FONKSİYONLARINI AĞIR ETKİLEYECEK ŞEKİLDE (5. DERECEDE) KEMİK KIRIĞI MEYDANA GETİRDİĞİ OLAYDA HANGİ MADDEDEN CEZALANDIRILIR?
- Kamu davasına katılma üzerine, mahkumiyete ya da hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş ise vekili bulunan katılan lehine avukatlık ücretinin sanığa yükletileceği hk.
kamu davasına katılma üzerine, mahkumiyete ya da hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş ise vekili bulunan katılan lehine avukatlık ücretinin sanığa yükletileceği hk.
KAMU DAVASıNA KATıLMA üZERINE, MAHKUMIYETE YA DA HüKMüN AçıKLANMASıNıN GERI BıRAKıLMASıNA KARAR VERILMIş ISE VEKILI BULUNAN KATıLAN LEHINE AVUKATLıK üCRETININ SANığA YüKLETILECEğI HK.
KAMU DAVASINA KATILMA ÜZERİNE, MAHKUMİYETE YA DA HÜKMÜN AÇIKLANMASININ GERİ BIRAKILMASINA KARAR VERİLMİŞ İSE VEKİLİ BULUNAN KATILAN LEHİNE AVUKATLIK ÜCRETİNİN SANIĞA YÜKLETİLECEĞİ HK.
- İlk haksız hareketin kimden geldiğinin tespit edilemediği hallerde, meşru savunmanın söz konusu olmayacağı hk.
İlk haksız hareketin kimden geldiğinin tespit edilemediği hallerde, meşru savunmanın söz konusu olmayacağı hk.
İLK HAKSıZ HAREKETIN KIMDEN GELDIğININ TESPIT EDILEMEDIğI HALLERDE, MEşRU SAVUNMANıN SöZ KONUSU OLMAYACAğı HK.
İLK HAKSIZ HAREKETİN KİMDEN GELDİĞİNİN TESPİT EDİLEMEDİĞİ HALLERDE, MEŞRU SAVUNMANIN SÖZ KONUSU OLMAYACAĞI HK.
- Sanığın maktulü belden yukarı gelecek şekilde birden fazla yerinden bıçakladığı kabul edilen olayda kasten öldürme suçunu işlediğinin kabulü hk.
sanığın maktulü belden yukarı gelecek şekilde birden fazla yerinden bıçakladığı kabul edilen olayda kasten öldürme suçunu işlediğinin kabulü hk.
SANığıN MAKTULü BELDEN YUKARı GELECEK şEKILDE BIRDEN FAZLA YERINDEN BıçAKLADığı KABUL EDILEN OLAYDA KASTEN öLDüRME SUçUNU IşLEDIğININ KABULü HK.
SANIĞIN MAKTULÜ BELDEN YUKARI GELECEK ŞEKİLDE BİRDEN FAZLA YERİNDEN BIÇAKLADIĞI KABUL EDİLEN OLAYDA KASTEN ÖLDÜRME SUÇUNU İŞLEDİĞİNİN KABULÜ HK.
- Gerçekleşen ölümlü olayda sanıkların tartışmayı başlatması ve maktulden sanıklara yönelik bir davranış olmadığından haksız tahrik, meşru savunmanın uygulanmayacağı hk.
gerçekleşen ölümlü olayda sanıkların tartışmayı başlatması ve maktulden sanıklara yönelik bir davranış olmadığından haksız tahrik, meşru savunmanın uygulanmayacağı hk.
GERçEKLEşEN öLüMLü OLAYDA SANıKLARıN TARTışMAYı BAşLATMASı VE MAKTULDEN SANıKLARA YöNELIK BIR DAVRANış OLMADığıNDAN HAKSıZ TAHRIK, MEşRU SAVUNMANıN UYGULANMAYACAğı HK.
GERÇEKLEŞEN ÖLÜMLÜ OLAYDA SANIKLARIN TARTIŞMAYI BAŞLATMASI VE MAKTULDEN SANIKLARA YÖNELİK BİR DAVRANIŞ OLMADIĞINDAN HAKSIZ TAHRİK, MEŞRU SAVUNMANIN UYGULANMAYACAĞI HK.
- Hakkında tutuklama kararı verilmesine müteakip sanığın duruşmanın düzenini bozması ve mahkeme heyetine hakaret ettiği olayda takdiri indirim sebeplerinin uygulanmasının hukuka aykırı olduğu hk.
hakkında tutuklama kararı verilmesine müteakip sanığın duruşmanın düzenini bozması ve mahkeme heyetine hakaret ettiği olayda takdiri indirim sebeplerinin uygulanmasının hukuka aykırı olduğu hk.
HAKKıNDA TUTUKLAMA KARARı VERILMESINE MüTEAKIP SANığıN DURUşMANıN DüZENINI BOZMASı VE MAHKEME HEYETINE HAKARET ETTIğI OLAYDA TAKDIRI INDIRIM SEBEPLERININ UYGULANMASıNıN HUKUKA AYKıRı OLDUğU HK.
HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI VERİLMESİNE MÜTEAKİP SANIĞIN DURUŞMANIN DÜZENİNİ BOZMASI VE MAHKEME HEYETİNE HAKARET ETTİĞİ OLAYDA TAKDİRİ İNDİRİM SEBEPLERİNİN UYGULANMASININ HUKUKA AYKIRI OLDUĞU HK.
- Trafikte yaşanan tartışma neticesinde öldürme halinde, tasarlayarak öldürmeden bahsedilmeyeceği hk.
trafikte yaşanan tartışma neticesinde öldürme halinde, tasarlayarak öldürmeden bahsedilmeyeceği hk.
TRAFIKTE YAşANAN TARTışMA NETICESINDE öLDüRME HALINDE, TASARLAYARAK öLDüRMEDEN BAHSEDILMEYECEğI HK.
TRAFİKTE YAŞANAN TARTIŞMA NETİCESİNDE ÖLDÜRME HALİNDE, TASARLAYARAK ÖLDÜRMEDEN BAHSEDİLMEYECEĞİ HK.
- Sanığın, maktule "neden durmuyorsun "şeklinde söylemde bulunduğu ve ardından çıkan tartışmada meşru savunma hakkının varlığından bahsedilemeyeceği hk.
sanığın, maktule "neden durmuyorsun "şeklinde söylemde bulunduğu ve ardından çıkan tartışmada meşru savunma hakkının varlığından bahsedilemeyeceği hk.
SANığıN, MAKTULE "NEDEN DURMUYORSUN "şEKLINDE SöYLEMDE BULUNDUğU VE ARDıNDAN çıKAN TARTışMADA MEşRU SAVUNMA HAKKıNıN VARLığıNDAN BAHSEDILEMEYECEğI HK.
SANIĞIN, MAKTULE "NEDEN DURMUYORSUN "ŞEKLİNDE SÖYLEMDE BULUNDUĞU VE ARDINDAN ÇIKAN TARTIŞMADA MEŞRU SAVUNMA HAKKININ VARLIĞINDAN BAHSEDİLEMEYECEĞİ HK.
- Sanığın diğer sanığa yönelik maktulü vurması şeklindeki söylemi nedeni ile, azmettiren olarak mı yardım etmeden mi sorumlu tutulacağı hk.
sanığın diğer sanığa yönelik maktulü vurması şeklindeki söylemi nedeni ile, azmettiren olarak mı yardım etmeden mi sorumlu tutulacağı hk.
SANığıN DIğER SANığA YöNELIK MAKTULü VURMASı şEKLINDEKI SöYLEMI NEDENI ILE, AZMETTIREN OLARAK Mı YARDıM ETMEDEN MI SORUMLU TUTULACAğı HK.
SANIĞIN DİĞER SANIĞA YÖNELİK MAKTULÜ VURMASI ŞEKLİNDEKİ SÖYLEMİ NEDENİ İLE, AZMETTİREN OLARAK MI YARDIM ETMEDEN Mİ SORUMLU TUTULACAĞI HK.
- Maktulün sadakatsiz davranışlarda bulunduğu ancak sanığın olaydan önce maktulü affettiği, sonrasında sanığın maktulü öldürdüğü olayda sanık hakkında haksız tahrik hükümlerinin uygulanamayacağı hk.
maktulün sadakatsiz davranışlarda bulunduğu ancak sanığın olaydan önce maktulü affettiği, sonrasında sanığın maktulü öldürdüğü olayda sanık hakkında haksız tahrik hükümlerinin uygulanamayacağı hk.
MAKTULüN SADAKATSIZ DAVRANışLARDA BULUNDUğU ANCAK SANığıN OLAYDAN öNCE MAKTULü AFFETTIğI, SONRASıNDA SANığıN MAKTULü öLDüRDüğü OLAYDA SANıK HAKKıNDA HAKSıZ TAHRIK HüKüMLERININ UYGULANAMAYACAğı HK.
MAKTULÜN SADAKATSİZ DAVRANIŞLARDA BULUNDUĞU ANCAK SANIĞIN OLAYDAN ÖNCE MAKTULÜ AFFETTİĞİ, SONRASINDA SANIĞIN MAKTULÜ ÖLDÜRDÜĞÜ OLAYDA SANIK HAKKINDA HAKSIZ TAHRİK HÜKÜMLERİNİN UYGULANAMAYACAĞI HK.
- Mahkemece sabıkasız olan ve duruşma tutanaklarına olumsuz davranışları yansımayan sanık lehine takdiri indirim sebebi uygulanmasına karar verilebileceği hk.
mahkemece sabıkasız olan ve duruşma tutanaklarına olumsuz davranışları yansımayan sanık lehine takdiri indirim sebebi uygulanmasına karar verilebileceği hk.
MAHKEMECE SABıKASıZ OLAN VE DURUşMA TUTANAKLARıNA OLUMSUZ DAVRANışLARı YANSıMAYAN SANıK LEHINE TAKDIRI INDIRIM SEBEBI UYGULANMASıNA KARAR VERILEBILECEğI HK.
MAHKEMECE SABIKASIZ OLAN VE DURUŞMA TUTANAKLARINA OLUMSUZ DAVRANIŞLARI YANSIMAYAN SANIK LEHİNE TAKDİRİ İNDİRİM SEBEBİ UYGULANMASINA KARAR VERİLEBİLECEĞİ HK.
- Kasten öldürmenin nitelikli hali olan tasarlamanın öğreti ve yargısal kararlarda nasıl açıklandığı hk.
kasten öldürmenin nitelikli hali olan tasarlamanın öğreti ve yargısal kararlarda nasıl açıklandığı hk.
KASTEN öLDüRMENIN NITELIKLI HALI OLAN TASARLAMANıN öğRETI VE YARGıSAL KARARLARDA NASıL AçıKLANDığı HK.
KASTEN ÖLDÜRMENİN NİTELİKLİ HALİ OLAN TASARLAMANIN ÖĞRETİ VE YARGISAL KARARLARDA NASIL AÇIKLANDIĞI HK.
- Maktulün eşini ve çocuğunu terk edip başka biri ile yaşamaya başlamasının, sadakat yükümlülüğünü ihlal niteliğindeki olduğu ve haksız tahrik nedeni sayılacağı hk.
maktulün eşini ve çocuğunu terk edip başka biri ile yaşamaya başlamasının, sadakat yükümlülüğünü ihlal niteliğindeki olduğu ve haksız tahrik nedeni sayılacağı hk.
MAKTULüN EşINI VE çOCUğUNU TERK EDIP BAşKA BIRI ILE YAşAMAYA BAşLAMASıNıN, SADAKAT YüKüMLüLüğüNü IHLAL NITELIğINDEKI OLDUğU VE HAKSıZ TAHRIK NEDENI SAYıLACAğı HK.
MAKTULÜN EŞİNİ VE ÇOCUĞUNU TERK EDİP BAŞKA BİRİ İLE YAŞAMAYA BAŞLAMASININ, SADAKAT YÜKÜMLÜLÜĞÜNÜ İHLAL NİTELİĞİNDEKİ OLDUĞU VE HAKSIZ TAHRİK NEDENİ SAYILACAĞI HK.
- Terk eden eşin öldürülmesi olayında, olayın gelişimi göz önünde tutularak sanığın suçu tasarlayarak işleyip işlemediğinin hangi hususlar üzerinden tespit edileceği hakkında açıklayıcı örnek Kr.
terk eden eşin öldürülmesi olayında, olayın gelişimi göz önünde tutularak sanığın suçu tasarlayarak işleyip işlemediğinin hangi hususlar üzerinden tespit edileceği hakkında açıklayıcı örnek kr.
TERK EDEN EşIN öLDüRüLMESI OLAYıNDA, OLAYıN GELIşIMI GöZ öNüNDE TUTULARAK SANığıN SUçU TASARLAYARAK IşLEYIP IşLEMEDIğININ HANGI HUSUSLAR üZERINDEN TESPIT EDILECEğI HAKKıNDA AçıKLAYıCı öRNEK KR.
TERK EDEN EŞİN ÖLDÜRÜLMESİ OLAYINDA, OLAYIN GELİŞİMİ GÖZ ÖNÜNDE TUTULARAK SANIĞIN SUÇU TASARLAYARAK İŞLEYİP İŞLEMEDİĞİNİN HANGİ HUSUSLAR ÜZERİNDEN TESPİT EDİLECEĞİ HAKKINDA AÇIKLAYICI ÖRNEK KR.
- Yaşanan tartışma üzerine yanında taşıdığı silah ile maktulün baş bölgesine ateş etmek suretiyle eşini öldüren sanığın, eşe karşı kasten öldürme suçunu işlediğinin kabulü hk.
yaşanan tartışma üzerine yanında taşıdığı silah ile maktulün baş bölgesine ateş etmek suretiyle eşini öldüren sanığın, eşe karşı kasten öldürme suçunu işlediğinin kabulü hk.
YAşANAN TARTışMA üZERINE YANıNDA TAşıDığı SILAH ILE MAKTULüN BAş BöLGESINE ATEş ETMEK SURETIYLE EşINI öLDüREN SANığıN, EşE KARşı KASTEN öLDüRME SUçUNU IşLEDIğININ KABULü HK.
YAŞANAN TARTIŞMA ÜZERİNE YANINDA TAŞIDIĞI SİLAH İLE MAKTULÜN BAŞ BÖLGESİNE ATEŞ ETMEK SURETİYLE EŞİNİ ÖLDÜREN SANIĞIN, EŞE KARŞI KASTEN ÖLDÜRME SUÇUNU İŞLEDİĞİNİN KABULÜ HK.
- Hangi hallerde basit yargılama usulü uygulanır?
hangi hallerde basit yargılama usulü uygulanır?
HANGI HALLERDE BASIT YARGıLAMA USULü UYGULANıR?
HANGİ HALLERDE BASİT YARGILAMA USULÜ UYGULANIR?
- Hâkimin, işin gereği olarak görüşünü açıklamasının tarafsızlığını şüpheye düşüren hallerden olmadığı hk.
hâkimin, işin gereği olarak görüşünü açıklamasının tarafsızlığını şüpheye düşüren hallerden olmadığı hk.
HâKIMIN, IşIN GEREğI OLARAK GöRüşüNü AçıKLAMASıNıN TARAFSıZLığıNı şüPHEYE DüşüREN HALLERDEN OLMADığı HK.
HâKİMİN, İŞİN GEREĞİ OLARAK GÖRÜŞÜNÜ AÇIKLAMASININ TARAFSIZLIĞINI ŞÜPHEYE DÜŞÜREN HALLERDEN OLMADIĞI HK.
- SSÇ hakkında asli zamanaşımı süresinin gerçekleşmiş olması halinde zamanaşımı nedeniyle davanın düşmesine karar verilmesi gerektiği hk.
ssÇ hakkında asli zamanaşımı süresinin gerçekleşmiş olması halinde zamanaşımı nedeniyle davanın düşmesine karar verilmesi gerektiği hk.
SSÇ HAKKıNDA ASLI ZAMANAşıMı SüRESININ GERçEKLEşMIş OLMASı HALINDE ZAMANAşıMı NEDENIYLE DAVANıN DüşMESINE KARAR VERILMESI GEREKTIğI HK.
SSÇ HAKKINDA ASLİ ZAMANAŞIMI SÜRESİNİN GERÇEKLEŞMİŞ OLMASI HALİNDE ZAMANAŞIMI NEDENİYLE DAVANIN DÜŞMESİNE KARAR VERİLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Fiili işlediği sırada onbeş yaşını doldurmuş olup da onsekiz yaşını doldurmamış olan kişiler hakkında dava zamanaşımı süresinin üçte ikisinin geçmesiyle kamu davasının düşeceği hk.
fiili işlediği sırada onbeş yaşını doldurmuş olup da onsekiz yaşını doldurmamış olan kişiler hakkında dava zamanaşımı süresinin üçte ikisinin geçmesiyle kamu davasının düşeceği hk.
FIILI IşLEDIğI SıRADA ONBEş YAşıNı DOLDURMUş OLUP DA ONSEKIZ YAşıNı DOLDURMAMış OLAN KIşILER HAKKıNDA DAVA ZAMANAşıMı SüRESININ üçTE IKISININ GEçMESIYLE KAMU DAVASıNıN DüşECEğI HK.
FİİLİ İŞLEDİĞİ SIRADA ONBEŞ YAŞINI DOLDURMUŞ OLUP DA ONSEKİZ YAŞINI DOLDURMAMIŞ OLAN KİŞİLER HAKKINDA DAVA ZAMANAŞIMI SÜRESİNİN ÜÇTE İKİSİNİN GEÇMESİYLE KAMU DAVASININ DÜŞECEĞİ HK.
- Silahla yapılmadığı anlaşılan yaralama eyleminin, uzlaştırma hükümleri kapsamında bulunduğu hk.
silahla yapılmadığı anlaşılan yaralama eyleminin, uzlaştırma hükümleri kapsamında bulunduğu hk.
SILAHLA YAPıLMADığı ANLAşıLAN YARALAMA EYLEMININ, UZLAşTıRMA HüKüMLERI KAPSAMıNDA BULUNDUğU HK.
SİLAHLA YAPILMADIĞI ANLAŞILAN YARALAMA EYLEMİNİN, UZLAŞTIRMA HÜKÜMLERİ KAPSAMINDA BULUNDUĞU HK.
- Hükümlülerin beslenmelerine ilişkin işlem ve faaliyetlerine yönelik İnfaz Hakimliğine şikayette bulunulabileceği hk.
hükümlülerin beslenmelerine ilişkin işlem ve faaliyetlerine yönelik İnfaz hakimliğine şikayette bulunulabileceği hk.
HüKüMLüLERIN BESLENMELERINE ILIşKIN IşLEM VE FAALIYETLERINE YöNELIK İNFAZ HAKIMLIğINE şIKAYETTE BULUNULABILECEğI HK.
HÜKÜMLÜLERİN BESLENMELERİNE İLİŞKİN İŞLEM VE FAALİYETLERİNE YÖNELİK İNFAZ HAKİMLİĞİNE ŞİKAYETTE BULUNULABİLECEĞİ HK.
- İkinci kez mükerrir olan hükümlü hakkında özel infaz usulünün uygulanmasına dair verilen kararın kanuna aykırı olduğu hk.
İkinci kez mükerrir olan hükümlü hakkında özel infaz usulünün uygulanmasına dair verilen kararın kanuna aykırı olduğu hk.
İKINCI KEZ MüKERRIR OLAN HüKüMLü HAKKıNDA öZEL INFAZ USULüNüN UYGULANMASıNA DAIR VERILEN KARARıN KANUNA AYKıRı OLDUğU HK.
İKİNCİ KEZ MÜKERRİR OLAN HÜKÜMLÜ HAKKINDA ÖZEL İNFAZ USULÜNÜN UYGULANMASINA DAİR VERİLEN KARARIN KANUNA AYKIRI OLDUĞU HK.
- İkinci defa mükerrir olanların açık ceza infaz kurumuna ayrılma haklarının bulunmadığı hk.
İkinci defa mükerrir olanların açık ceza infaz kurumuna ayrılma haklarının bulunmadığı hk.
İKINCI DEFA MüKERRIR OLANLARıN AçıK CEZA INFAZ KURUMUNA AYRıLMA HAKLARıNıN BULUNMADığı HK.
İKİNCİ DEFA MÜKERRİR OLANLARIN AÇIK CEZA İNFAZ KURUMUNA AYRILMA HAKLARININ BULUNMADIĞI HK.
- İkinci defa mükerrir olanların koşullu salıvermeden yararlanamayacakları hk.
İkinci defa mükerrir olanların koşullu salıvermeden yararlanamayacakları hk.
İKINCI DEFA MüKERRIR OLANLARıN KOşULLU SALıVERMEDEN YARARLANAMAYACAKLARı HK.
İKİNCİ DEFA MÜKERRİR OLANLARIN KOŞULLU SALIVERMEDEN YARARLANAMAYACAKLARI HK.
- Hükümlü hakkında, örgüt övücü nitelikte dokuman bulundurduğu gerekçesi disiplin cezası verebilmek için, hangi şekil şartlarının yerine getirilmesi gerektiği hk.
hükümlü hakkında, örgüt övücü nitelikte dokuman bulundurduğu gerekçesi disiplin cezası verebilmek için, hangi şekil şartlarının yerine getirilmesi gerektiği hk.
HüKüMLü HAKKıNDA, öRGüT öVüCü NITELIKTE DOKUMAN BULUNDURDUğU GEREKçESI DISIPLIN CEZASı VEREBILMEK IçIN, HANGI şEKIL şARTLARıNıN YERINE GETIRILMESI GEREKTIğI HK.
HÜKÜMLÜ HAKKINDA, ÖRGÜT ÖVÜCÜ NİTELİKTE DOKUMAN BULUNDURDUĞU GEREKÇESİ DİSİPLİN CEZASI VEREBİLMEK İÇİN, HANGİ ŞEKİL ŞARTLARININ YERİNE GETİRİLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Somut olayda hediye olarak gönderilen ancak kitap ve giyim eşyası olmayan eşyaların hükümlüye verilmesine dair verilen kararın hukuka aykırı olduğu hk.
somut olayda hediye olarak gönderilen ancak kitap ve giyim eşyası olmayan eşyaların hükümlüye verilmesine dair verilen kararın hukuka aykırı olduğu hk.
SOMUT OLAYDA HEDIYE OLARAK GöNDERILEN ANCAK KITAP VE GIYIM EşYASı OLMAYAN EşYALARıN HüKüMLüYE VERILMESINE DAIR VERILEN KARARıN HUKUKA AYKıRı OLDUğU HK.
SOMUT OLAYDA HEDİYE OLARAK GÖNDERİLEN ANCAK KİTAP VE GİYİM EŞYASI OLMAYAN EŞYALARIN HÜKÜMLÜYE VERİLMESİNE DAİR VERİLEN KARARIN HUKUKA AYKIRI OLDUĞU HK.
- Kapalı kurumda annesiyle birlikte kalan çocuklara nelerin hediye olarak gönderileceği hk.
kapalı kurumda annesiyle birlikte kalan çocuklara nelerin hediye olarak gönderileceği hk.
KAPALı KURUMDA ANNESIYLE BIRLIKTE KALAN çOCUKLARA NELERIN HEDIYE OLARAK GöNDERILECEğI HK.
KAPALI KURUMDA ANNESİYLE BİRLİKTE KALAN ÇOCUKLARA NELERİN HEDİYE OLARAK GÖNDERİLECEĞİ HK.
- Kapalı kuramlardaki hükümlünün dışardan gönderilen ve kurum güvenliği için tehlikeli olmayan hediyeyi hangi esaslar dahilinde kabul etme hakkına sahiptir?
kapalı kuramlardaki hükümlünün dışardan gönderilen ve kurum güvenliği için tehlikeli olmayan hediyeyi hangi esaslar dahilinde kabul etme hakkına sahiptir?
KAPALı KURAMLARDAKI HüKüMLüNüN DışARDAN GöNDERILEN VE KURUM GüVENLIğI IçIN TEHLIKELI OLMAYAN HEDIYEYI HANGI ESASLAR DAHILINDE KABUL ETME HAKKıNA SAHIPTIR?
KAPALI KURAMLARDAKİ HÜKÜMLÜNÜN DIŞARDAN GÖNDERİLEN VE KURUM GÜVENLİĞİ İÇİN TEHLİKELİ OLMAYAN HEDİYEYİ HANGİ ESASLAR DAHİLİNDE KABUL ETME HAKKINA SAHİPTİR?
- Çocuk ve altmış beş yaşını tamamlamış hükümlüler ile beraberinde çocuğu bulunan kadın hükümlülerin, alınacak karar doğrultusunda belirtilen zaman dilimi dışında da hediye kabul edebileceği hk.
Çocuk ve altmış beş yaşını tamamlamış hükümlüler ile beraberinde çocuğu bulunan kadın hükümlülerin, alınacak karar doğrultusunda belirtilen zaman dilimi dışında da hediye kabul edebileceği hk.
ÇOCUK VE ALTMış BEş YAşıNı TAMAMLAMış HüKüMLüLER ILE BERABERINDE çOCUğU BULUNAN KADıN HüKüMLüLERIN, ALıNACAK KARAR DOğRULTUSUNDA BELIRTILEN ZAMAN DILIMI DışıNDA DA HEDIYE KABUL EDEBILECEğI HK.
ÇOCUK VE ALTMIŞ BEŞ YAŞINI TAMAMLAMIŞ HÜKÜMLÜLER İLE BERABERİNDE ÇOCUĞU BULUNAN KADIN HÜKÜMLÜLERİN, ALINACAK KARAR DOĞRULTUSUNDA BELİRTİLEN ZAMAN DİLİMİ DIŞINDA DA HEDİYE KABUL EDEBİLECEĞİ HK.
- Kapalı ceza infaz kuramlarındaki hükümlünün iki ayda bir kez, ayrıca kanunda sayılan özel günlerde dışarıdan gönderilen ve kuram güvenliği için tehlikeli olmayan bir hediyeyi kabul etme hakkına sahip olduğu hk.
kapalı ceza infaz kuramlarındaki hükümlünün iki ayda bir kez, ayrıca kanunda sayılan özel günlerde dışarıdan gönderilen ve kuram güvenliği için tehlikeli olmayan bir hediyeyi kabul etme hakkına sahip olduğu hk.
KAPALı CEZA INFAZ KURAMLARıNDAKI HüKüMLüNüN IKI AYDA BIR KEZ, AYRıCA KANUNDA SAYıLAN öZEL GüNLERDE DışARıDAN GöNDERILEN VE KURAM GüVENLIğI IçIN TEHLIKELI OLMAYAN BIR HEDIYEYI KABUL ETME HAKKıNA SAHIP OLDUğU HK.
KAPALI CEZA İNFAZ KURAMLARINDAKİ HÜKÜMLÜNÜN İKİ AYDA BİR KEZ, AYRICA KANUNDA SAYILAN ÖZEL GÜNLERDE DIŞARIDAN GÖNDERİLEN VE KURAM GÜVENLİĞİ İÇİN TEHLİKELİ OLMAYAN BİR HEDİYEYİ KABUL ETME HAKKINA SAHİP OLDUĞU HK.
- Gözünde gözlük bulunan katılana vurarak gözlüğünün kırılmasına ve basit nitelikte yaralanmasına neden olan hükümlü hangi maddeden cezalandırılır?
gözünde gözlük bulunan katılana vurarak gözlüğünün kırılmasına ve basit nitelikte yaralanmasına neden olan hükümlü hangi maddeden cezalandırılır?
GöZüNDE GöZLüK BULUNAN KATıLANA VURARAK GöZLüğüNüN KıRıLMASıNA VE BASIT NITELIKTE YARALANMASıNA NEDEN OLAN HüKüMLü HANGI MADDEDEN CEZALANDıRıLıR?
GÖZÜNDE GÖZLÜK BULUNAN KATILANA VURARAK GÖZLÜĞÜNÜN KIRILMASINA VE BASİT NİTELİKTE YARALANMASINA NEDEN OLAN HÜKÜMLÜ HANGİ MADDEDEN CEZALANDIRILIR?
- Sanığın, maktülü hastaneye götürmesi indirim nedeni midir?
sanığın, maktülü hastaneye götürmesi indirim nedeni midir?
SANığıN, MAKTüLü HASTANEYE GöTüRMESI INDIRIM NEDENI MIDIR?
SANIĞIN, MAKTÜLÜ HASTANEYE GÖTÜRMESİ İNDİRİM NEDENİ MİDİR?
- Sanığın Hangi Davranışları Takdiri İndirim Nedeni Sayılabilir?
sanığın hangi davranışları takdiri İndirim nedeni sayılabilir?
SANığıN HANGI DAVRANışLARı TAKDIRI İNDIRIM NEDENI SAYıLABILIR?
SANIĞIN HANGİ DAVRANIŞLARI TAKDİRİ İNDİRİM NEDENİ SAYILABİLİR?
- Sanığın Şikayetten Vazgeçmeyi Kabul Etmeme Hakkı Var mıdır?
sanığın Şikayetten vazgeçmeyi kabul etmeme hakkı var mıdır?
SANığıN ŞIKAYETTEN VAZGEçMEYI KABUL ETMEME HAKKı VAR MıDıR?
SANIĞIN ŞİKAYETTEN VAZGEÇMEYİ KABUL ETMEME HAKKI VAR MIDIR?
- Şikayetten Vazgeçme Doğrudan Davayı Düşürür mü?
Şikayetten vazgeçme doğrudan davayı düşürür mü?
ŞIKAYETTEN VAZGEçME DOğRUDAN DAVAYı DüşüRüR Mü?
ŞİKAYETTEN VAZGEÇME DOĞRUDAN DAVAYI DÜŞÜRÜR MÜ?
- Maktulün Mirasçılarının Dava ve Duruşmadan Haberdar Edilmeden Hüküm Kurulması Mümkün müdür?
maktulün mirasçılarının dava ve duruşmadan haberdar edilmeden hüküm kurulması mümkün müdür?
MAKTULüN MIRASçıLARıNıN DAVA VE DURUşMADAN HABERDAR EDILMEDEN HüKüM KURULMASı MüMKüN MüDüR?
MAKTULÜN MİRASÇILARININ DAVA VE DURUŞMADAN HABERDAR EDİLMEDEN HÜKÜM KURULMASI MÜMKÜN MÜDÜR?
- İştirak Halinde Suç İşlemiş Sanıklardan Biri Hakkında Şikayetten Vazgeçme Diğerlerini de Kapsar mı?
İştirak halinde suç İşlemiş sanıklardan biri hakkında Şikayetten vazgeçme diğerlerini de kapsar mı?
İşTIRAK HALINDE SUç İşLEMIş SANıKLARDAN BIRI HAKKıNDA ŞIKAYETTEN VAZGEçME DIğERLERINI DE KAPSAR Mı?
İŞTİRAK HALİNDE SUÇ İŞLEMİŞ SANIKLARDAN BİRİ HAKKINDA ŞİKAYETTEN VAZGEÇME DİĞERLERİNİ DE KAPSAR MI?
- Cezaevi Hükümlüsü Dışarıdan Gönderilen Hangi Hediyeleri Kabul Edebilir?
cezaevi hükümlüsü dışarıdan gönderilen hangi hediyeleri kabul edebilir?
CEZAEVI HüKüMLüSü DışARıDAN GöNDERILEN HANGI HEDIYELERI KABUL EDEBILIR?
CEZAEVİ HÜKÜMLÜSÜ DIŞARIDAN GÖNDERİLEN HANGİ HEDİYELERİ KABUL EDEBİLİR?
- İlk Haksız Hareketin Kimden Kaynaklandığı Belli Değilse Haksız Tahrik İndirimi Nasıl Uygulanır?
İlk haksız hareketin kimden kaynaklandığı belli değilse haksız tahrik İndirimi nasıl uygulanır?
İLK HAKSıZ HAREKETIN KIMDEN KAYNAKLANDığı BELLI DEğILSE HAKSıZ TAHRIK İNDIRIMI NASıL UYGULANıR?
İLK HAKSIZ HAREKETİN KİMDEN KAYNAKLANDIĞI BELLİ DEĞİLSE HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ NASIL UYGULANIR?
- Uzun süre önce gerçekleşmiş haksız tahrik filli nedeni ile cezadan indirim yapılır mı?
uzun süre önce gerçekleşmiş haksız tahrik filli nedeni ile cezadan indirim yapılır mı?
UZUN SüRE öNCE GERçEKLEşMIş HAKSıZ TAHRIK FILLI NEDENI ILE CEZADAN INDIRIM YAPıLıR Mı?
UZUN SÜRE ÖNCE GERÇEKLEŞMİŞ HAKSIZ TAHRİK FİLLİ NEDENİ İLE CEZADAN İNDİRİM YAPILIR MI?
- Öldürmeye teşebbüs davası sırasında mağdurun ölmesi halinde, ek savunma alınarak davaya devam edilebilir mi?
Öldürmeye teşebbüs davası sırasında mağdurun ölmesi halinde, ek savunma alınarak davaya devam edilebilir mi?
ÖLDüRMEYE TEşEBBüS DAVASı SıRASıNDA MAğDURUN öLMESI HALINDE, EK SAVUNMA ALıNARAK DAVAYA DEVAM EDILEBILIR MI?
ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS DAVASI SIRASINDA MAĞDURUN ÖLMESİ HALİNDE, EK SAVUNMA ALINARAK DAVAYA DEVAM EDİLEBİLİR Mİ?
- Akıl sağılığının yerinde olmadığı iddiasının olay ve dava tarihi itibari ile incelenmesi gerektiği hk.
akıl sağılığının yerinde olmadığı iddiasının olay ve dava tarihi itibari ile incelenmesi gerektiği hk.
AKıL SAğıLığıNıN YERINDE OLMADığı IDDIASıNıN OLAY VE DAVA TARIHI ITIBARI ILE INCELENMESI GEREKTIğI HK.
AKIL SAĞILIĞININ YERİNDE OLMADIĞI İDDİASININ OLAY VE DAVA TARİHİ İTİBARİ İLE İNCELENMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Alkol Etkisi Altında İşlenen Suçlarda Ek Güvenlik Tedbirlerine Başvurmak Zorunlu mudur?
alkol etkisi altında İşlenen suçlarda ek güvenlik tedbirlerine başvurmak zorunlu mudur?
ALKOL ETKISI ALTıNDA İşLENEN SUçLARDA EK GüVENLIK TEDBIRLERINE BAşVURMAK ZORUNLU MUDUR?
ALKOL ETKİSİ ALTINDA İŞLENEN SUÇLARDA EK GÜVENLİK TEDBİRLERİNE BAŞVURMAK ZORUNLU MUDUR?
- Tazyik Hapsi Hangi Durumlarda Uygulanabilir?
tazyik hapsi hangi durumlarda uygulanabilir?
TAZYIK HAPSI HANGI DURUMLARDA UYGULANABILIR?
TAZYİK HAPSİ HANGİ DURUMLARDA UYGULANABİLİR?
- Polis Memuru Hangi Durumlarda Silah Kullanabilir?
polis memuru hangi durumlarda silah kullanabilir?
POLIS MEMURU HANGI DURUMLARDA SILAH KULLANABILIR?
POLİS MEMURU HANGİ DURUMLARDA SİLAH KULLANABİLİR?
- Kast, Taksir ve Bilinçli Taksir Ayrımı hk.
kast, taksir ve bilinçli taksir ayrımı hk.
KAST, TAKSIR VE BILINçLI TAKSIR AYRıMı HK.
KAST, TAKSİR VE BİLİNÇLİ TAKSİR AYRIMI HK.
- Kasten yaralama ile taksirle adam öldürme arasındaki farkı ilişkin karar.
kasten yaralama ile taksirle adam öldürme arasındaki farkı ilişkin karar.
KASTEN YARALAMA ILE TAKSIRLE ADAM öLDüRME ARASıNDAKI FARKı ILIşKIN KARAR.
KASTEN YARALAMA İLE TAKSİRLE ADAM ÖLDÜRME ARASINDAKİ FARKI İLİŞKİN KARAR.
- Doğrudan kast – olası kast arasındaki farka ilişkin karar.
doğrudan kast – olası kast arasındaki farka ilişkin karar.
DOğRUDAN KAST – OLASı KAST ARASıNDAKI FARKA ILIşKIN KARAR.
DOĞRUDAN KAST – OLASI KAST ARASINDAKİ FARKA İLİŞKİN KARAR.
- Bilinçli taksir – basit taksir arasındaki farka ilişkin karar.
bilinçli taksir – basit taksir arasındaki farka ilişkin karar.
BILINçLI TAKSIR – BASIT TAKSIR ARASıNDAKI FARKA ILIşKIN KARAR.
BİLİNÇLİ TAKSİR – BASİT TAKSİR ARASINDAKİ FARKA İLİŞKİN KARAR.
- Polisin görevi nedeni ile adam öldürme eylemini gerçekleştirdiği savunması karşısında, mahkemece nasıl bir inceleme ve değerlendirme yapılması gerektiği hk.
polisin görevi nedeni ile adam öldürme eylemini gerçekleştirdiği savunması karşısında, mahkemece nasıl bir inceleme ve değerlendirme yapılması gerektiği hk.
POLISIN GöREVI NEDENI ILE ADAM öLDüRME EYLEMINI GERçEKLEşTIRDIğI SAVUNMASı KARşıSıNDA, MAHKEMECE NASıL BIR INCELEME VE DEğERLENDIRME YAPıLMASı GEREKTIğI HK.
POLİSİN GÖREVİ NEDENİ İLE ADAM ÖLDÜRME EYLEMİNİ GERÇEKLEŞTİRDİĞİ SAVUNMASI KARŞISINDA, MAHKEMECE NASIL BİR İNCELEME VE DEĞERLENDİRME YAPILMASI GEREKTİĞİ HK.
- Basit Yargılama Usulü Hangi Durumlarda Uygulanabilecek Bir Yöntemdir?
basit yargılama usulü hangi durumlarda uygulanabilecek bir yöntemdir?
BASIT YARGıLAMA USULü HANGI DURUMLARDA UYGULANABILECEK BIR YöNTEMDIR?
BASİT YARGILAMA USULÜ HANGİ DURUMLARDA UYGULANABİLECEK BİR YÖNTEMDİR?
- Basit Yargılama Usulünde Duruşma Yapmak Zorunlu mudur?
basit yargılama usulünde duruşma yapmak zorunlu mudur?
BASIT YARGıLAMA USULüNDE DURUşMA YAPMAK ZORUNLU MUDUR?
BASİT YARGILAMA USULÜNDE DURUŞMA YAPMAK ZORUNLU MUDUR?
- Tutuklunun Avukatıyla Görüşmesinin Kaydedilmesi Mümkün müdür?
tutuklunun avukatıyla görüşmesinin kaydedilmesi mümkün müdür?
TUTUKLUNUN AVUKATıYLA GöRüşMESININ KAYDEDILMESI MüMKüN MüDüR?
TUTUKLUNUN AVUKATIYLA GÖRÜŞMESİNİN KAYDEDİLMESİ MÜMKÜN MÜDÜR?
- Yaralanmanın niteliğinin cezanın alt/üst süresine etkisi hk.
yaralanmanın niteliğinin cezanın alt/üst süresine etkisi hk.
YARALANMANıN NITELIğININ CEZANıN ALT/üST SüRESINE ETKISI HK.
YARALANMANIN NİTELİĞİNİN CEZANIN ALT/ÜST SÜRESİNE ETKİSİ HK.
- Uyarılara rağmen tarlaya sokulan hayvan nedeni ile gelişen olayda haksız tahrik hükümleri uygulanır mı?
uyarılara rağmen tarlaya sokulan hayvan nedeni ile gelişen olayda haksız tahrik hükümleri uygulanır mı?
UYARıLARA RAğMEN TARLAYA SOKULAN HAYVAN NEDENI ILE GELIşEN OLAYDA HAKSıZ TAHRIK HüKüMLERI UYGULANıR Mı?
UYARILARA RAĞMEN TARLAYA SOKULAN HAYVAN NEDENİ İLE GELİŞEN OLAYDA HAKSIZ TAHRİK HÜKÜMLERİ UYGULANIR MI?
- Suçluların İadesine Dair Avrupa Sözleşmesine ilişkin yargılamanın nasıl yapılması gerektiği hk.
suçluların İadesine dair avrupa sözleşmesine ilişkin yargılamanın nasıl yapılması gerektiği hk.
SUçLULARıN İADESINE DAIR AVRUPA SöZLEşMESINE ILIşKIN YARGıLAMANıN NASıL YAPıLMASı GEREKTIğI HK.
SUÇLULARIN İADESİNE DAİR AVRUPA SÖZLEŞMESİNE İLİŞKİN YARGILAMANIN NASIL YAPILMASI GEREKTİĞİ HK.
- Ateş edilen mesafenin suçun vasfına etkisi hk.
ateş edilen mesafenin suçun vasfına etkisi hk.
ATEş EDILEN MESAFENIN SUçUN VASFıNA ETKISI HK.
ATEŞ EDİLEN MESAFENİN SUÇUN VASFINA ETKİSİ HK.
- Silahın ateş almamasının suçun vasfına etkisi hakkında.
silahın ateş almamasının suçun vasfına etkisi hakkında.
SILAHıN ATEş ALMAMASıNıN SUçUN VASFıNA ETKISI HAKKıNDA.
SİLAHIN ATEŞ ALMAMASININ SUÇUN VASFINA ETKİSİ HAKKINDA.
- Organlarda işlev kaybının suçun vasfına etkisi hakkında.
organlarda işlev kaybının suçun vasfına etkisi hakkında.
ORGANLARDA IşLEV KAYBıNıN SUçUN VASFıNA ETKISI HAKKıNDA.
ORGANLARDA İŞLEV KAYBININ SUÇUN VASFINA ETKİSİ HAKKINDA.
- Tarafların arasında husumet olmamasının suç vasfına etkisi hk.
tarafların arasında husumet olmamasının suç vasfına etkisi hk.
TARAFLARıN ARASıNDA HUSUMET OLMAMASıNıN SUç VASFıNA ETKISI HK.
TARAFLARIN ARASINDA HUSUMET OLMAMASININ SUÇ VASFINA ETKİSİ HK.
- Olayın anlık olarak gelişmesinin suç vasfına etkisi hk.
olayın anlık olarak gelişmesinin suç vasfına etkisi hk.
OLAYıN ANLıK OLARAK GELIşMESININ SUç VASFıNA ETKISI HK.
OLAYIN ANLIK OLARAK GELİŞMESİNİN SUÇ VASFINA ETKİSİ HK.
- Sanığın tabancayı bırakıp bıçakla devam eden eyleminin, yaralama amacını taşıdığı ileri sürülebilir mi?
sanığın tabancayı bırakıp bıçakla devam eden eyleminin, yaralama amacını taşıdığı ileri sürülebilir mi?
SANığıN TABANCAYı BıRAKıP BıçAKLA DEVAM EDEN EYLEMININ, YARALAMA AMACıNı TAşıDığı ILERI SüRüLEBILIR MI?
SANIĞIN TABANCAYI BIRAKIP BIÇAKLA DEVAM EDEN EYLEMİNİN, YARALAMA AMACINI TAŞIDIĞI İLERİ SÜRÜLEBİLİR Mİ?
- Ölümle sonuçlanmasına rağmen kasten yaralama cezası verilmesi gerektiği hk.
Ölümle sonuçlanmasına rağmen kasten yaralama cezası verilmesi gerektiği hk.
ÖLüMLE SONUçLANMASıNA RAğMEN KASTEN YARALAMA CEZASı VERILMESI GEREKTIğI HK.
ÖLÜMLE SONUÇLANMASINA RAĞMEN KASTEN YARALAMA CEZASI VERİLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Sanığın öldürme imkanına sahip olmasına rağmen eylemine devam etmemesinin kasten yaralama suçu çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiği.
sanığın öldürme imkanına sahip olmasına rağmen eylemine devam etmemesinin kasten yaralama suçu çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiği.
SANığıN öLDüRME IMKANıNA SAHIP OLMASıNA RAğMEN EYLEMINE DEVAM ETMEMESININ KASTEN YARALAMA SUçU çERçEVESINDE DEğERLENDIRILMESI GEREKTIğI.
SANIĞIN ÖLDÜRME İMKANINA SAHİP OLMASINA RAĞMEN EYLEMİNE DEVAM ETMEMESİNİN KASTEN YARALAMA SUÇU ÇERÇEVESİNDE DEĞERLENDİRİLMESİ GEREKTİĞİ.
- Olayın fotoğrafını çeken kişi fail olarak mı yardım eden olarak mı değerlendirilmesi gerektiğine ilişkin karşı oy içeren açıklayıcı kr.
olayın fotoğrafını çeken kişi fail olarak mı yardım eden olarak mı değerlendirilmesi gerektiğine ilişkin karşı oy içeren açıklayıcı kr.
OLAYıN FOTOğRAFıNı çEKEN KIşI FAIL OLARAK Mı YARDıM EDEN OLARAK Mı DEğERLENDIRILMESI GEREKTIğINE ILIşKIN KARşı OY IçEREN AçıKLAYıCı KR.
OLAYIN FOTOĞRAFINI ÇEKEN KİŞİ FAİL OLARAK MI YARDIM EDEN OLARAK MI DEĞERLENDİRİLMESİ GEREKTİĞİNE İLİŞKİN KARŞI OY İÇEREN AÇIKLAYICI KR.
- Maktul ile sanık arasındaki arasında ki telefon görüşmelerinin cezaya etkisi hakkında
maktul ile sanık arasındaki arasında ki telefon görüşmelerinin cezaya etkisi hakkında
MAKTUL ILE SANıK ARASıNDAKI ARASıNDA KI TELEFON GöRüşMELERININ CEZAYA ETKISI HAKKıNDA
MAKTUL İLE SANIK ARASINDAKİ ARASINDA Kİ TELEFON GÖRÜŞMELERİNİN CEZAYA ETKİSİ HAKKINDA
- Mağdurun oturduğu tarafa ateş edilmesi kasten adam öldürmeye teşebbüs suçuna neden olur mu?
mağdurun oturduğu tarafa ateş edilmesi kasten adam öldürmeye teşebbüs suçuna neden olur mu?
MAğDURUN OTURDUğU TARAFA ATEş EDILMESI KASTEN ADAM öLDüRMEYE TEşEBBüS SUçUNA NEDEN OLUR MU?
MAĞDURUN OTURDUĞU TARAFA ATEŞ EDİLMESİ KASTEN ADAM ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS SUÇUNA NEDEN OLUR MU?
- Mağdurun yara aldığı yerin suçun vasfını etkileyeceği hk.
mağdurun yara aldığı yerin suçun vasfını etkileyeceği hk.
MAğDURUN YARA ALDığı YERIN SUçUN VASFıNı ETKILEYECEğI HK.
MAĞDURUN YARA ALDIĞI YERİN SUÇUN VASFINI ETKİLEYECEĞİ HK.
- Hedef alınan vücut bölgesinin suçun vasfını etkileyeceği hk.
hedef alınan vücut bölgesinin suçun vasfını etkileyeceği hk.
HEDEF ALıNAN VüCUT BöLGESININ SUçUN VASFıNı ETKILEYECEğI HK.
HEDEF ALINAN VÜCUT BÖLGESİNİN SUÇUN VASFINI ETKİLEYECEĞİ HK.
- Mağdur şikayetinde vazgeçtiği takdirde temyiz isteminde bulunabilir mi?
mağdur şikayetinde vazgeçtiği takdirde temyiz isteminde bulunabilir mi?
MAğDUR şIKAYETINDE VAZGEçTIğI TAKDIRDE TEMYIZ ISTEMINDE BULUNABILIR MI?
MAĞDUR ŞİKAYETİNDE VAZGEÇTİĞİ TAKDİRDE TEMYİZ İSTEMİNDE BULUNABİLİR Mİ?
- Sanığın son sözü sorulmadan hüküm verilemeyeceği hk.
sanığın son sözü sorulmadan hüküm verilemeyeceği hk.
SANığıN SON SöZü SORULMADAN HüKüM VERILEMEYECEğI HK.
SANIĞIN SON SÖZÜ SORULMADAN HÜKÜM VERİLEMEYECEĞİ HK.
- Kovuşturma aşamasında şikayetten vazgeçme halinde vekalet ücretine hükmedilir mi?
kovuşturma aşamasında şikayetten vazgeçme halinde vekalet ücretine hükmedilir mi?
KOVUşTURMA AşAMASıNDA şIKAYETTEN VAZGEçME HALINDE VEKALET üCRETINE HüKMEDILIR MI?
KOVUŞTURMA AŞAMASINDA ŞİKAYETTEN VAZGEÇME HALİNDE VEKALET ÜCRETİNE HÜKMEDİLİR Mİ?
- Kişiye karşı işlenen eylemin durdurulup diğer kişiye yöneltilmesi halinde, öldürme kastının devam edeceğinin kabulü gerektiği hk.
kişiye karşı işlenen eylemin durdurulup diğer kişiye yöneltilmesi halinde, öldürme kastının devam edeceğinin kabulü gerektiği hk.
KIşIYE KARşı IşLENEN EYLEMIN DURDURULUP DIğER KIşIYE YöNELTILMESI HALINDE, öLDüRME KASTıNıN DEVAM EDECEğININ KABULü GEREKTIğI HK.
KİŞİYE KARŞI İŞLENEN EYLEMİN DURDURULUP DİĞER KİŞİYE YÖNELTİLMESİ HALİNDE, ÖLDÜRME KASTININ DEVAM EDECEĞİNİN KABULÜ GEREKTİĞİ HK.
- Tek el ateş etmenin cezanın süresine etkisi hakkında.
tek el ateş etmenin cezanın süresine etkisi hakkında.
TEK EL ATEş ETMENIN CEZANıN SüRESINE ETKISI HAKKıNDA.
TEK EL ATEŞ ETMENİN CEZANIN SÜRESİNE ETKİSİ HAKKINDA.
- Grup halinde silahlanarak kişinin işyerine gidilmesinin tehdit suçunu oluşturacağı hk.
grup halinde silahlanarak kişinin işyerine gidilmesinin tehdit suçunu oluşturacağı hk.
GRUP HALINDE SILAHLANARAK KIşININ IşYERINE GIDILMESININ TEHDIT SUçUNU OLUşTURACAğı HK.
GRUP HALİNDE SİLAHLANARAK KİŞİNİN İŞYERİNE GİDİLMESİNİN TEHDİT SUÇUNU OLUŞTURACAĞI HK.
- Maktulün ölümüne sebep olan Sanıkla birlikte maktule ateş eden diğer sanığında öldürme eylemi nedeni ile ceza alması gerektiği hk.
maktulün ölümüne sebep olan sanıkla birlikte maktule ateş eden diğer sanığında öldürme eylemi nedeni ile ceza alması gerektiği hk.
MAKTULüN öLüMüNE SEBEP OLAN SANıKLA BIRLIKTE MAKTULE ATEş EDEN DIğER SANığıNDA öLDüRME EYLEMI NEDENI ILE CEZA ALMASı GEREKTIğI HK.
MAKTULÜN ÖLÜMÜNE SEBEP OLAN SANIKLA BİRLİKTE MAKTULE ATEŞ EDEN DİĞER SANIĞINDA ÖLDÜRME EYLEMİ NEDENİ İLE CEZA ALMASI GEREKTİĞİ HK.
- Kişinin dükkanına silahlı gidilmesi eyleminde, ölen kişinin ateş etmesinin indirim nedeni olduğu hk.
kişinin dükkanına silahlı gidilmesi eyleminde, ölen kişinin ateş etmesinin indirim nedeni olduğu hk.
KIşININ DüKKANıNA SILAHLı GIDILMESI EYLEMINDE, öLEN KIşININ ATEş ETMESININ INDIRIM NEDENI OLDUğU HK.
KİŞİNİN DÜKKANINA SİLAHLI GİDİLMESİ EYLEMİNDE, ÖLEN KİŞİNİN ATEŞ ETMESİNİN İNDİRİM NEDENİ OLDUĞU HK.
- Kasten öldürmeye yardım suçuna suç delilerini gizleme suçuna dönüşebilir mi?
kasten öldürmeye yardım suçuna suç delilerini gizleme suçuna dönüşebilir mi?
KASTEN öLDüRMEYE YARDıM SUçUNA SUç DELILERINI GIZLEME SUçUNA DöNüşEBILIR MI?
KASTEN ÖLDÜRMEYE YARDIM SUÇUNA SUÇ DELİLERİNİ GİZLEME SUÇUNA DÖNÜŞEBİLİR Mİ?
- İş yerinde işlenen cinayetle ilgili işyeri sahibine doğrudan ceza verilemeyeceği hk.
İş yerinde işlenen cinayetle ilgili işyeri sahibine doğrudan ceza verilemeyeceği hk.
İş YERINDE IşLENEN CINAYETLE ILGILI IşYERI SAHIBINE DOğRUDAN CEZA VERILEMEYECEğI HK.
İŞ YERİNDE İŞLENEN CİNAYETLE İLGİLİ İŞYERİ SAHİBİNE DOĞRUDAN CEZA VERİLEMEYECEĞİ HK.
- Planlayarak adam öldürme suçunda hangi ceza maddesinin uygulanması gerektiği hk.
planlayarak adam öldürme suçunda hangi ceza maddesinin uygulanması gerektiği hk.
PLANLAYARAK ADAM öLDüRME SUçUNDA HANGI CEZA MADDESININ UYGULANMASı GEREKTIğI HK.
PLANLAYARAK ADAM ÖLDÜRME SUÇUNDA HANGİ CEZA MADDESİNİN UYGULANMASI GEREKTİĞİ HK.
- İlk hareketin kimden geldiği belli olmadığı bir halde, olayın sanık lehine yorumlanması gerektiği hk.
İlk hareketin kimden geldiği belli olmadığı bir halde, olayın sanık lehine yorumlanması gerektiği hk.
İLK HAREKETIN KIMDEN GELDIğI BELLI OLMADığı BIR HALDE, OLAYıN SANıK LEHINE YORUMLANMASı GEREKTIğI HK.
İLK HAREKETİN KİMDEN GELDİĞİ BELLİ OLMADIĞI BİR HALDE, OLAYIN SANIK LEHİNE YORUMLANMASI GEREKTİĞİ HK.
- Hükmün açıklanmasının geri bırakılması gerektiren hallerde zamanaşımının nasıl değerlendirilesi gerektiği hk.
hükmün açıklanmasının geri bırakılması gerektiren hallerde zamanaşımının nasıl değerlendirilesi gerektiği hk.
HüKMüN AçıKLANMASıNıN GERI BıRAKıLMASı GEREKTIREN HALLERDE ZAMANAşıMıNıN NASıL DEğERLENDIRILESI GEREKTIğI HK.
HÜKMÜN AÇIKLANMASININ GERİ BIRAKILMASI GEREKTİREN HALLERDE ZAMANAŞIMININ NASIL DEĞERLENDİRİLESİ GEREKTİĞİ HK.
- Hükmün açıklanmasının geri bırakılması cezasında avukat vekalet ücretine hükmedilir mi?
hükmün açıklanmasının geri bırakılması cezasında avukat vekalet ücretine hükmedilir mi?
HüKMüN AçıKLANMASıNıN GERI BıRAKıLMASı CEZASıNDA AVUKAT VEKALET üCRETINE HüKMEDILIR MI?
HÜKMÜN AÇIKLANMASININ GERİ BIRAKILMASI CEZASINDA AVUKAT VEKALET ÜCRETİNE HÜKMEDİLİR Mİ?
- Ceza davasına katılan Bakanlık lehine vekalet ücreti ödenmesi gerektiği hakkında.
ceza davasına katılan bakanlık lehine vekalet ücreti ödenmesi gerektiği hakkında.
CEZA DAVASıNA KATıLAN BAKANLıK LEHINE VEKALET üCRETI öDENMESI GEREKTIğI HAKKıNDA.
CEZA DAVASINA KATILAN BAKANLIK LEHİNE VEKALET ÜCRETİ ÖDENMESİ GEREKTİĞİ HAKKINDA.
- Eşin uykuda öldürülmesi halinde hangi ceza maddesi uygulanmalıdır?
eşin uykuda öldürülmesi halinde hangi ceza maddesi uygulanmalıdır?
EşIN UYKUDA öLDüRüLMESI HALINDE HANGI CEZA MADDESI UYGULANMALıDıR?
EŞİN UYKUDA ÖLDÜRÜLMESİ HALİNDE HANGİ CEZA MADDESİ UYGULANMALIDIR?
- Dava açıldıktan sonra eylemin uzlaştırmaya tabi olduğu anlaşıldığı takdirde nasıl bir yol izlenmeli?
dava açıldıktan sonra eylemin uzlaştırmaya tabi olduğu anlaşıldığı takdirde nasıl bir yol izlenmeli?
DAVA AçıLDıKTAN SONRA EYLEMIN UZLAşTıRMAYA TABI OLDUğU ANLAşıLDığı TAKDIRDE NASıL BIR YOL IZLENMELI?
DAVA AÇILDIKTAN SONRA EYLEMİN UZLAŞTIRMAYA TABİ OLDUĞU ANLAŞILDIĞI TAKDİRDE NASIL BİR YOL İZLENMELİ?
- Pompalı tüfekle kalabalığa ateş edilmesi hangi suça neden olur?
pompalı tüfekle kalabalığa ateş edilmesi hangi suça neden olur?
POMPALı TüFEKLE KALABALığA ATEş EDILMESI HANGI SUçA NEDEN OLUR?
POMPALI TÜFEKLE KALABALIĞA ATEŞ EDİLMESİ HANGİ SUÇA NEDEN OLUR?
- Kastın bölünemeyeceği kuralı ilişkin kr.
kastın bölünemeyeceği kuralı ilişkin kr.
KASTıN BöLüNEMEYECEğI KURALı ILIşKIN KR.
KASTIN BÖLÜNEMEYECEĞİ KURALI İLİŞKİN KR.
- Birden fazla mağdura karşı yine birden defa çok ateş edilmesi hangi suça neden olur?
birden fazla mağdura karşı yine birden defa çok ateş edilmesi hangi suça neden olur?
BIRDEN FAZLA MAğDURA KARşı YINE BIRDEN DEFA çOK ATEş EDILMESI HANGI SUçA NEDEN OLUR?
BİRDEN FAZLA MAĞDURA KARŞI YİNE BİRDEN DEFA ÇOK ATEŞ EDİLMESİ HANGİ SUÇA NEDEN OLUR?
- Kasten yaralama sonucu ölüm – kasten öldürme suçları arasındaki ayrıma ilişkin açıklayıcı kr. (Karşı Oy)
kasten yaralama sonucu ölüm – kasten öldürme suçları arasındaki ayrıma ilişkin açıklayıcı kr. (karşı oy)
KASTEN YARALAMA SONUCU öLüM – KASTEN öLDüRME SUçLARı ARASıNDAKI AYRıMA ILIşKIN AçıKLAYıCı KR. (KARşı OY)
KASTEN YARALAMA SONUCU ÖLÜM – KASTEN ÖLDÜRME SUÇLARI ARASINDAKİ AYRIMA İLİŞKİN AÇIKLAYICI KR. (KARŞI OY)
- Sanıkların akraba olmalarının cezanın tayininde önem arz ettiği hk. (Karşı Oy )
sanıkların akraba olmalarının cezanın tayininde önem arz ettiği hk. (karşı oy )
SANıKLARıN AKRABA OLMALARıNıN CEZANıN TAYININDE öNEM ARZ ETTIğI HK. (KARşı OY )
SANIKLARIN AKRABA OLMALARININ CEZANIN TAYİNİNDE ÖNEM ARZ ETTİĞİ HK. (KARŞI OY )
- Birden çok defa sopa ile vurmanın, suçun vasfını belirlenmesinde önem arz ettiği hk. (Karşı Oy)
birden çok defa sopa ile vurmanın, suçun vasfını belirlenmesinde önem arz ettiği hk. (karşı oy)
BIRDEN çOK DEFA SOPA ILE VURMANıN, SUçUN VASFıNı BELIRLENMESINDE öNEM ARZ ETTIğI HK. (KARşı OY)
BİRDEN ÇOK DEFA SOPA İLE VURMANIN, SUÇUN VASFINI BELİRLENMESİNDE ÖNEM ARZ ETTİĞİ HK. (KARŞI OY)