- Reddi miras halinde tasfiye edilen değerlerden arta kalan kısmın mirasçılara reddetmemişler gibi dağıtılacağı hk.
reddi miras halinde tasfiye edilen değerlerden arta kalan kısmın mirasçılara reddetmemişler gibi dağıtılacağı hk.
REDDI MIRAS HALINDE TASFIYE EDILEN DEğERLERDEN ARTA KALAN KıSMıN MIRASçıLARA REDDETMEMIşLER GIBI DAğıTıLACAğı HK.
REDDİ MİRAS HALİNDE TASFİYE EDİLEN DEĞERLERDEN ARTA KALAN KISMIN MİRASÇILARA REDDETMEMİŞLER GİBİ DAĞITILACAĞI HK.
- Muris tarafından sözlü olarak taksim edilen ve bu taksime uygun kullanılan taşınmazlar için açılan el atmanın önlenmesi ve ecrimisil talepli davanın reddi gerektiği hk.
muris tarafından sözlü olarak taksim edilen ve bu taksime uygun kullanılan taşınmazlar için açılan el atmanın önlenmesi ve ecrimisil talepli davanın reddi gerektiği hk.
MURIS TARAFıNDAN SöZLü OLARAK TAKSIM EDILEN VE BU TAKSIME UYGUN KULLANıLAN TAşıNMAZLAR IçIN AçıLAN EL ATMANıN öNLENMESI VE ECRIMISIL TALEPLI DAVANıN REDDI GEREKTIğI HK.
MURİS TARAFINDAN SÖZLÜ OLARAK TAKSİM EDİLEN VE BU TAKSİME UYGUN KULLANILAN TAŞINMAZLAR İÇİN AÇILAN EL ATMANIN ÖNLENMESİ VE ECRİMİSİL TALEPLİ DAVANIN REDDİ GEREKTİĞİ HK.
- İyiniyetle başkasının taşınmazına yapılan ev nedeni ile taşınmazın tescili talepli davanın, malikin 20 yıl ölmüş olması nedeni ile zilyetliğine bağlı tescil talebi şeklinde değiştirilmesinin, mümkün olmadığı hk
İyiniyetle başkasının taşınmazına yapılan ev nedeni ile taşınmazın tescili talepli davanın, malikin 20 yıl ölmüş olması nedeni ile zilyetliğine bağlı tescil talebi şeklinde değiştirilmesinin, mümkün olmadığı hk
İYINIYETLE BAşKASıNıN TAşıNMAZıNA YAPıLAN EV NEDENI ILE TAşıNMAZıN TESCILI TALEPLI DAVANıN, MALIKIN 20 YıL öLMüş OLMASı NEDENI ILE ZILYETLIğINE BAğLı TESCIL TALEBI şEKLINDE DEğIşTIRILMESININ, MüMKüN OLMADığı HK
İYİNİYETLE BAŞKASININ TAŞINMAZINA YAPILAN EV NEDENİ İLE TAŞINMAZIN TESCİLİ TALEPLİ DAVANIN, MALİKİN 20 YIL ÖLMÜŞ OLMASI NEDENİ İLE ZİLYETLİĞİNE BAĞLI TESCİL TALEBİ ŞEKLİNDE DEĞİŞTİRİLMESİNİN, MÜMKÜN OLMADIĞI HK
- Başkasının arsası üzerine yapılan bina nedeni ile arsanın mülkiyetinin bina sahibine geçirilmesinin, hangi şartlarda mümkün olduğu hk.
başkasının arsası üzerine yapılan bina nedeni ile arsanın mülkiyetinin bina sahibine geçirilmesinin, hangi şartlarda mümkün olduğu hk.
BAşKASıNıN ARSASı üZERINE YAPıLAN BINA NEDENI ILE ARSANıN MüLKIYETININ BINA SAHIBINE GEçIRILMESININ, HANGI şARTLARDA MüMKüN OLDUğU HK.
BAŞKASININ ARSASI ÜZERİNE YAPILAN BİNA NEDENİ İLE ARSANIN MÜLKİYETİNİN BİNA SAHİBİNE GEÇİRİLMESİNİN, HANGİ ŞARTLARDA MÜMKÜN OLDUĞU HK.
- Tapulama tutanağında malik adı yazılı olduğu takdirde, uzun yıllar taşınmazın zilyedi olunsa dahi olağanüstü zamanaşımı ile elde edilemeyeceği hk.
tapulama tutanağında malik adı yazılı olduğu takdirde, uzun yıllar taşınmazın zilyedi olunsa dahi olağanüstü zamanaşımı ile elde edilemeyeceği hk.
TAPULAMA TUTANAğıNDA MALIK ADı YAZıLı OLDUğU TAKDIRDE, UZUN YıLLAR TAşıNMAZıN ZILYEDI OLUNSA DAHI OLAğANüSTü ZAMANAşıMı ILE ELDE EDILEMEYECEğI HK.
TAPULAMA TUTANAĞINDA MALİK ADI YAZILI OLDUĞU TAKDİRDE, UZUN YILLAR TAŞINMAZIN ZİLYEDİ OLUNSA DAHİ OLAĞANÜSTÜ ZAMANAŞIMI İLE ELDE EDİLEMEYECEĞİ HK.
- TMK’nın 713/2. Maddesinde geçen “maliki tapu kütüğünden anlaşılamayan” hükmünden, Yargıtay içtihatları ışığında ne anlaşılması gerektiği hk.
tmk’nın 713/2. maddesinde geçen “maliki tapu kütüğünden anlaşılamayan” hükmünden, yargıtay içtihatları ışığında ne anlaşılması gerektiği hk.
TMK’NıN 713/2. MADDESINDE GEçEN “MALIKI TAPU KüTüğüNDEN ANLAşıLAMAYAN” HüKMüNDEN, YARGıTAY IçTIHATLARı ışığıNDA NE ANLAşıLMASı GEREKTIğI HK.
TMK’NIN 713/2. MADDESİNDE GEÇEN “MALİKİ TAPU KÜTÜĞÜNDEN ANLAŞILAMAYAN” HÜKMÜNDEN, YARGITAY İÇTİHATLARI IŞIĞINDA NE ANLAŞILMASI GEREKTİĞİ HK.
- Saklı paya ilişkin tenkis davalarının, bozma sonrası ikinci defa ıslah edilip edilemeyeceği hk.
saklı paya ilişkin tenkis davalarının, bozma sonrası ikinci defa ıslah edilip edilemeyeceği hk.
SAKLı PAYA ILIşKIN TENKIS DAVALARıNıN, BOZMA SONRASı IKINCI DEFA ıSLAH EDILIP EDILEMEYECEğI HK.
SAKLI PAYA İLİŞKİN TENKİS DAVALARININ, BOZMA SONRASI İKİNCİ DEFA ISLAH EDİLİP EDİLEMEYECEĞİ HK.
- Saklı paya ilişkin tenkis davalarının, belirsiz alacak davası olarak açılabileceği hk
saklı paya ilişkin tenkis davalarının, belirsiz alacak davası olarak açılabileceği hk
SAKLı PAYA ILIşKIN TENKIS DAVALARıNıN, BELIRSIZ ALACAK DAVASı OLARAK AçıLABILECEğI HK
SAKLI PAYA İLİŞKİN TENKİS DAVALARININ, BELİRSİZ ALACAK DAVASI OLARAK AÇILABİLECEĞİ HK
- Saklı pay hakının ihlal edilerek mirasın bir çocuğa verildiği iddiasının, nasıl ispat edilmesi gerektiği hk.
saklı pay hakının ihlal edilerek mirasın bir çocuğa verildiği iddiasının, nasıl ispat edilmesi gerektiği hk.
SAKLı PAY HAKıNıN IHLAL EDILEREK MIRASıN BIR çOCUğA VERILDIğI IDDIASıNıN, NASıL ISPAT EDILMESI GEREKTIğI HK.
SAKLI PAY HAKININ İHLAL EDİLEREK MİRASIN BİR ÇOCUĞA VERİLDİĞİ İDDİASININ, NASIL İSPAT EDİLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Eski haline getirme (kal) davasına bağlı açılan bir tapu iptal ve tescil davası var ise, iptal davasının bekletici mesele yapılması gerektiği hakkında örnek Kr.
eski haline getirme (kal) davasına bağlı açılan bir tapu iptal ve tescil davası var ise, iptal davasının bekletici mesele yapılması gerektiği hakkında örnek kr.
ESKI HALINE GETIRME (KAL) DAVASıNA BAğLı AçıLAN BIR TAPU IPTAL VE TESCIL DAVASı VAR ISE, IPTAL DAVASıNıN BEKLETICI MESELE YAPıLMASı GEREKTIğI HAKKıNDA öRNEK KR.
ESKİ HALİNE GETİRME (KAL) DAVASINA BAĞLI AÇILAN BİR TAPU İPTAL VE TESCİL DAVASI VAR İSE, İPTAL DAVASININ BEKLETİCİ MESELE YAPILMASI GEREKTİĞİ HAKKINDA ÖRNEK KR.
- Ortaklığın giderilmesine ilişkin satışın, paydaşlar arasında yapılmasının şartları nelerdir?
ortaklığın giderilmesine ilişkin satışın, paydaşlar arasında yapılmasının şartları nelerdir?
ORTAKLığıN GIDERILMESINE ILIşKIN SATışıN, PAYDAşLAR ARASıNDA YAPıLMASıNıN şARTLARı NELERDIR?
ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİNE İLİŞKİN SATIŞIN, PAYDAŞLAR ARASINDA YAPILMASININ ŞARTLARI NELERDİR?
- Resmi yolla yapılmayan satış vaadi sözleşmesine dayanılarak tapu tescili yapılamayacağı, ancak sebepsiz zenginleşme hükümleri çerçevesinde yapılan ödemenin geri istenebileceği hk.
resmi yolla yapılmayan satış vaadi sözleşmesine dayanılarak tapu tescili yapılamayacağı, ancak sebepsiz zenginleşme hükümleri çerçevesinde yapılan ödemenin geri istenebileceği hk.
RESMI YOLLA YAPıLMAYAN SATış VAADI SöZLEşMESINE DAYANıLARAK TAPU TESCILI YAPıLAMAYACAğı, ANCAK SEBEPSIZ ZENGINLEşME HüKüMLERI çERçEVESINDE YAPıLAN öDEMENIN GERI ISTENEBILECEğI HK.
RESMİ YOLLA YAPILMAYAN SATIŞ VAADİ SÖZLEŞMESİNE DAYANILARAK TAPU TESCİLİ YAPILAMAYACAĞI, ANCAK SEBEPSİZ ZENGİNLEŞME HÜKÜMLERİ ÇERÇEVESİNDE YAPILAN ÖDEMENİN GERİ İSTENEBİLECEĞİ HK.
- Tapu iptali - tescil veya tazminat talepli açılan terditli davada, tapu iptal talebinin reddi halinde, tazminat talebi hakkında da ayrıca karar verilmesi gerektiğine ilişkin Kr.
tapu iptali - tescil veya tazminat talepli açılan terditli davada, tapu iptal talebinin reddi halinde, tazminat talebi hakkında da ayrıca karar verilmesi gerektiğine ilişkin kr.
TAPU IPTALI - TESCIL VEYA TAZMINAT TALEPLI AçıLAN TERDITLI DAVADA, TAPU IPTAL TALEBININ REDDI HALINDE, TAZMINAT TALEBI HAKKıNDA DA AYRıCA KARAR VERILMESI GEREKTIğINE ILIşKIN KR.
TAPU İPTALİ - TESCİL VEYA TAZMİNAT TALEPLİ AÇILAN TERDİTLİ DAVADA, TAPU İPTAL TALEBİNİN REDDİ HALİNDE, TAZMİNAT TALEBİ HAKKINDA DA AYRICA KARAR VERİLMESİ GEREKTİĞİNE İLİŞKİN KR.
- Sebepsiz zenginleşme davasının açılabilmesi için aranan şartlar nelerdir?
sebepsiz zenginleşme davasının açılabilmesi için aranan şartlar nelerdir?
SEBEPSIZ ZENGINLEşME DAVASıNıN AçıLABILMESI IçIN ARANAN şARTLAR NELERDIR?
SEBEPSİZ ZENGİNLEŞME DAVASININ AÇILABİLMESİ İÇİN ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?
- Önalım davasında satış bedelinin yüksek gösterildiği iddiası, rayiç bedelle -resmi bedel arasındaki yüksek fark ortaya konularak ispatlanabilir mi?
Önalım davasında satış bedelinin yüksek gösterildiği iddiası, rayiç bedelle -resmi bedel arasındaki yüksek fark ortaya konularak ispatlanabilir mi?
ÖNALıM DAVASıNDA SATış BEDELININ YüKSEK GöSTERILDIğI IDDIASı, RAYIç BEDELLE -RESMI BEDEL ARASıNDAKI YüKSEK FARK ORTAYA KONULARAK ISPATLANABILIR MI?
ÖNALIM DAVASINDA SATIŞ BEDELİNİN YÜKSEK GÖSTERİLDİĞİ İDDİASI, RAYİÇ BEDELLE -RESMİ BEDEL ARASINDAKİ YÜKSEK FARK ORTAYA KONULARAK İSPATLANABİLİR Mİ?
- Önalım davalarında depo bedelinin geç ödenmesi nedeni ile sebepsiz zenginleşmeye dayanarak, ek ödeme talep edilebileceği hk.
Önalım davalarında depo bedelinin geç ödenmesi nedeni ile sebepsiz zenginleşmeye dayanarak, ek ödeme talep edilebileceği hk.
ÖNALıM DAVALARıNDA DEPO BEDELININ GEç öDENMESI NEDENI ILE SEBEPSIZ ZENGINLEşMEYE DAYANARAK, EK öDEME TALEP EDILEBILECEğI HK.
ÖNALIM DAVALARINDA DEPO BEDELİNİN GEÇ ÖDENMESİ NEDENİ İLE SEBEPSİZ ZENGİNLEŞMEYE DAYANARAK, EK ÖDEME TALEP EDİLEBİLECEĞİ HK.
- Taşınmazı kullanan ve kiraya veren paydaşın, diğer paydaşlara miras payları oranında ecrimisil ödemesi gerektiği hakkında örnek Kr.
taşınmazı kullanan ve kiraya veren paydaşın, diğer paydaşlara miras payları oranında ecrimisil ödemesi gerektiği hakkında örnek kr.
TAşıNMAZı KULLANAN VE KIRAYA VEREN PAYDAşıN, DIğER PAYDAşLARA MIRAS PAYLARı ORANıNDA ECRIMISIL öDEMESI GEREKTIğI HAKKıNDA öRNEK KR.
TAŞINMAZI KULLANAN VE KİRAYA VEREN PAYDAŞIN, DİĞER PAYDAŞLARA MİRAS PAYLARI ORANINDA ECRİMİSİL ÖDEMESİ GEREKTİĞİ HAKKINDA ÖRNEK KR.
- Paydaş intifadan (kullanımdan) men edilmedikçe, ecrimisil istenebilir mi?
paydaş intifadan (kullanımdan) men edilmedikçe, ecrimisil istenebilir mi?
PAYDAş INTIFADAN (KULLANıMDAN) MEN EDILMEDIKçE, ECRIMISIL ISTENEBILIR MI?
PAYDAŞ İNTİFADAN (KULLANIMDAN) MEN EDİLMEDİKÇE, ECRİMİSİL İSTENEBİLİR Mİ?
- Paydaşlardan birinin taşınmazın tümünü kullanması halinde, el atmanın önlenmesi davası açılabilir mi?
paydaşlardan birinin taşınmazın tümünü kullanması halinde, el atmanın önlenmesi davası açılabilir mi?
PAYDAşLARDAN BIRININ TAşıNMAZıN TüMüNü KULLANMASı HALINDE, EL ATMANıN öNLENMESI DAVASı AçıLABILIR MI?
PAYDAŞLARDAN BİRİNİN TAŞINMAZIN TÜMÜNÜ KULLANMASI HALİNDE, EL ATMANIN ÖNLENMESİ DAVASI AÇILABİLİR Mİ?
- Önalım hakkı nedir?
Önalım hakkı nedir?
ÖNALıM HAKKı NEDIR?
ÖNALIM HAKKI NEDİR?
- Önalım bedelinin satış tarihinden 5 yıl sonra depo edilmesinin, kişiyi zarara uğrattığı ve davacının uğradığı zararın tazmin edilmesi gerektiği hk.
Önalım bedelinin satış tarihinden 5 yıl sonra depo edilmesinin, kişiyi zarara uğrattığı ve davacının uğradığı zararın tazmin edilmesi gerektiği hk.
ÖNALıM BEDELININ SATış TARIHINDEN 5 YıL SONRA DEPO EDILMESININ, KIşIYI ZARARA UğRATTığı VE DAVACıNıN UğRADığı ZARARıN TAZMIN EDILMESI GEREKTIğI HK.
ÖNALIM BEDELİNİN SATIŞ TARİHİNDEN 5 YIL SONRA DEPO EDİLMESİNİN, KİŞİYİ ZARARA UĞRATTIĞI VE DAVACININ UĞRADIĞI ZARARIN TAZMİN EDİLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Önalım davasının açıldığı tarih ile önalım bedelinin depo edildiği tarih arasında uzun bir zaman olması, davacının aleyhine olduğu ve bu nedenle fark bedeli ödenmesi gerektiği hk.
Önalım davasının açıldığı tarih ile önalım bedelinin depo edildiği tarih arasında uzun bir zaman olması, davacının aleyhine olduğu ve bu nedenle fark bedeli ödenmesi gerektiği hk.
ÖNALıM DAVASıNıN AçıLDığı TARIH ILE öNALıM BEDELININ DEPO EDILDIğI TARIH ARASıNDA UZUN BIR ZAMAN OLMASı, DAVACıNıN ALEYHINE OLDUğU VE BU NEDENLE FARK BEDELI öDENMESI GEREKTIğI HK.
ÖNALIM DAVASININ AÇILDIĞI TARİH İLE ÖNALIM BEDELİNİN DEPO EDİLDİĞİ TARİH ARASINDA UZUN BİR ZAMAN OLMASI, DAVACININ ALEYHİNE OLDUĞU VE BU NEDENLE FARK BEDELİ ÖDENMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Ecrimisil talepli davada, kira sözleşmesinin devam edip etmediğinin belirlenmesi, devam ediyor ise davanın reddine karar verilmesi gerektiği hk.
ecrimisil talepli davada, kira sözleşmesinin devam edip etmediğinin belirlenmesi, devam ediyor ise davanın reddine karar verilmesi gerektiği hk.
ECRIMISIL TALEPLI DAVADA, KIRA SöZLEşMESININ DEVAM EDIP ETMEDIğININ BELIRLENMESI, DEVAM EDIYOR ISE DAVANıN REDDINE KARAR VERILMESI GEREKTIğI HK.
ECRİMİSİL TALEPLİ DAVADA, KİRA SÖZLEŞMESİNİN DEVAM EDİP ETMEDİĞİNİN BELİRLENMESİ, DEVAM EDİYOR İSE DAVANIN REDDİNE KARAR VERİLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Davacı ev sahibinin ölmesi halinde, mirasçıların davaya dahil edilip, taraf teşkili sağlanması gerektiği hk.
davacı ev sahibinin ölmesi halinde, mirasçıların davaya dahil edilip, taraf teşkili sağlanması gerektiği hk.
DAVACı EV SAHIBININ öLMESI HALINDE, MIRASçıLARıN DAVAYA DAHIL EDILIP, TARAF TEşKILI SAğLANMASı GEREKTIğI HK.
DAVACI EV SAHİBİNİN ÖLMESİ HALİNDE, MİRASÇILARIN DAVAYA DAHİL EDİLİP, TARAF TEŞKİLİ SAĞLANMASI GEREKTİĞİ HK.
- 10 yılı aşan kira sözleşmelerinde, her yeni yılda tahliye talep edilebileceği hk
10 yılı aşan kira sözleşmelerinde, her yeni yılda tahliye talep edilebileceği hk
10 YıLı AşAN KIRA SöZLEşMELERINDE, HER YENI YıLDA TAHLIYE TALEP EDILEBILECEğI HK
10 YILI AŞAN KİRA SÖZLEŞMELERİNDE, HER YENİ YILDA TAHLİYE TALEP EDİLEBİLECEĞİ HK
- Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde, 10 yıl dolmadan tahliye talep edilemeyeceği hk.
belirsiz süreli kira sözleşmelerinde, 10 yıl dolmadan tahliye talep edilemeyeceği hk.
BELIRSIZ SüRELI KIRA SöZLEşMELERINDE, 10 YıL DOLMADAN TAHLIYE TALEP EDILEMEYECEğI HK.
BELİRSİZ SÜRELİ KİRA SÖZLEŞMELERİNDE, 10 YIL DOLMADAN TAHLİYE TALEP EDİLEMEYECEĞİ HK.
- Kira süresi bitiminde taraflarca her hangi bir işlem yapılmadığı takdirde, belirli süreli kira sözleşmesinin belirsiz süreli kira sözleşmesine dönüşebilir mi?
kira süresi bitiminde taraflarca her hangi bir işlem yapılmadığı takdirde, belirli süreli kira sözleşmesinin belirsiz süreli kira sözleşmesine dönüşebilir mi?
KIRA SüRESI BITIMINDE TARAFLARCA HER HANGI BIR IşLEM YAPıLMADığı TAKDIRDE, BELIRLI SüRELI KIRA SöZLEşMESININ BELIRSIZ SüRELI KIRA SöZLEşMESINE DöNüşEBILIR MI?
KİRA SÜRESİ BİTİMİNDE TARAFLARCA HER HANGİ BİR İŞLEM YAPILMADIĞI TAKDİRDE, BELİRLİ SÜRELİ KİRA SÖZLEŞMESİNİN BELİRSİZ SÜRELİ KİRA SÖZLEŞMESİNE DÖNÜŞEBİLİR Mİ?
- Ölen vekil için temyiz talebinde bulunulamayacağı hk.
Ölen vekil için temyiz talebinde bulunulamayacağı hk.
ÖLEN VEKIL IçIN TEMYIZ TALEBINDE BULUNULAMAYACAğı HK.
ÖLEN VEKİL İÇİN TEMYİZ TALEBİNDE BULUNULAMAYACAĞI HK.
- Tapulamaya müsait olmayan yerlere (devlete ait) dikilen ekonomik değeri olan ağaçların (Muhdesatın), zilyede ait sayılıp sayılmayacağı hk.
tapulamaya müsait olmayan yerlere (devlete ait) dikilen ekonomik değeri olan ağaçların (muhdesatın), zilyede ait sayılıp sayılmayacağı hk.
TAPULAMAYA MüSAIT OLMAYAN YERLERE (DEVLETE AIT) DIKILEN EKONOMIK DEğERI OLAN AğAçLARıN (MUHDESATıN), ZILYEDE AIT SAYıLıP SAYıLMAYACAğı HK.
TAPULAMAYA MÜSAİT OLMAYAN YERLERE (DEVLETE AİT) DİKİLEN EKONOMİK DEĞERİ OLAN AĞAÇLARIN (MUHDESATIN), ZİLYEDE AİT SAYILIP SAYILMAYACAĞI HK.
- Muhdesatın aidiyetinin tespiti davalarında, aidiyet iddiasının nasıl ispat edileceği hakkında açıklayıcı örnek Kr.
muhdesatın aidiyetinin tespiti davalarında, aidiyet iddiasının nasıl ispat edileceği hakkında açıklayıcı örnek kr.
MUHDESATıN AIDIYETININ TESPITI DAVALARıNDA, AIDIYET IDDIASıNıN NASıL ISPAT EDILECEğI HAKKıNDA AçıKLAYıCı öRNEK KR.
MUHDESATIN AİDİYETİNİN TESPİTİ DAVALARINDA, AİDİYET İDDİASININ NASIL İSPAT EDİLECEĞİ HAKKINDA AÇIKLAYICI ÖRNEK KR.
- Muris - davalı – davacı kardeşlerin ortak olduğu hesaptaki paranın tümünün, davalı kardeş tarafından alındığı iddiasının, tanık beyanları da göz önünde bulundurularak, mirasın denkleştirilmesi çerçevesinde değerlendirildiği
muris - davalı – davacı kardeşlerin ortak olduğu hesaptaki paranın tümünün, davalı kardeş tarafından alındığı iddiasının, tanık beyanları da göz önünde bulundurularak, mirasın denkleştirilmesi çerçevesinde değerlendirildiği
MURIS - DAVALı – DAVACı KARDEşLERIN ORTAK OLDUğU HESAPTAKI PARANıN TüMüNüN, DAVALı KARDEş TARAFıNDAN ALıNDığı IDDIASıNıN, TANıK BEYANLARı DA GöZ öNüNDE BULUNDURULARAK, MIRASıN DENKLEşTIRILMESI çERçEVESINDE DEğERLENDIRILDIğI
MURİS - DAVALI – DAVACI KARDEŞLERİN ORTAK OLDUĞU HESAPTAKİ PARANIN TÜMÜNÜN, DAVALI KARDEŞ TARAFINDAN ALINDIĞI İDDİASININ, TANIK BEYANLARI DA GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULARAK, MİRASIN DENKLEŞTİRİLMESİ ÇERÇEVESİNDE DEĞERLENDİRİLDİĞİ
- Müşterek hesaptaki paranın aksi ispat edilmedikçe, mudiler arasında eşit dağıtılması gerektiği hk.
müşterek hesaptaki paranın aksi ispat edilmedikçe, mudiler arasında eşit dağıtılması gerektiği hk.
MüşTEREK HESAPTAKI PARANıN AKSI ISPAT EDILMEDIKçE, MUDILER ARASıNDA EşIT DAğıTıLMASı GEREKTIğI HK.
MÜŞTEREK HESAPTAKİ PARANIN AKSİ İSPAT EDİLMEDİKÇE, MUDİLER ARASINDA EŞİT DAĞITILMASI GEREKTİĞİ HK.
- Altsoy dışındaki yasal mirasçılara yapılan karşılıksız kazandırmaların, miras denkleştirmelerinde nasıl değerlendirileceği hk.
altsoy dışındaki yasal mirasçılara yapılan karşılıksız kazandırmaların, miras denkleştirmelerinde nasıl değerlendirileceği hk.
ALTSOY DışıNDAKI YASAL MIRASçıLARA YAPıLAN KARşıLıKSıZ KAZANDıRMALARıN, MIRAS DENKLEşTIRMELERINDE NASıL DEğERLENDIRILECEğI HK.
ALTSOY DIŞINDAKİ YASAL MİRASÇILARA YAPILAN KARŞILIKSIZ KAZANDIRMALARIN, MİRAS DENKLEŞTİRMELERİNDE NASIL DEĞERLENDİRİLECEĞİ HK.
- Murisin çeyiz vermek, sermaye sağlamak, borçtan kurtarma gibi karşılıksız kazandırmalarının mirasta denkleştirmeye tabi olduğu hk
murisin çeyiz vermek, sermaye sağlamak, borçtan kurtarma gibi karşılıksız kazandırmalarının mirasta denkleştirmeye tabi olduğu hk
MURISIN çEYIZ VERMEK, SERMAYE SAğLAMAK, BORçTAN KURTARMA GIBI KARşıLıKSıZ KAZANDıRMALARıNıN MIRASTA DENKLEşTIRMEYE TABI OLDUğU HK
MURİSİN ÇEYİZ VERMEK, SERMAYE SAĞLAMAK, BORÇTAN KURTARMA GİBİ KARŞILIKSIZ KAZANDIRMALARININ MİRASTA DENKLEŞTİRMEYE TABİ OLDUĞU HK
- Mirasta denkleştirme nedir?
mirasta denkleştirme nedir?
MIRASTA DENKLEşTIRME NEDIR?
MİRASTA DENKLEŞTİRME NEDİR?
- Mirasın hükmen reddi davasına ilişkin, mahkemece nasıl bir inceleme yapılacağı hakkında açıklayıcı örnek Kr.
mirasın hükmen reddi davasına ilişkin, mahkemece nasıl bir inceleme yapılacağı hakkında açıklayıcı örnek kr.
MIRASıN HüKMEN REDDI DAVASıNA ILIşKIN, MAHKEMECE NASıL BIR INCELEME YAPıLACAğı HAKKıNDA AçıKLAYıCı öRNEK KR.
MİRASIN HÜKMEN REDDİ DAVASINA İLİŞKİN, MAHKEMECE NASIL BİR İNCELEME YAPILACAĞI HAKKINDA AÇIKLAYICI ÖRNEK KR.
- Mirasçının, murisle ilgilenmediği ve murise zarar vermek amacı ile çeşitli işlemler yaptığı gerekçeleri ile, hangi hukuk mahkemesinde mirasçılıktan çıkarma davası açılabilir?
mirasçının, murisle ilgilenmediği ve murise zarar vermek amacı ile çeşitli işlemler yaptığı gerekçeleri ile, hangi hukuk mahkemesinde mirasçılıktan çıkarma davası açılabilir?
MIRASçıNıN, MURISLE ILGILENMEDIğI VE MURISE ZARAR VERMEK AMACı ILE çEşITLI IşLEMLER YAPTığı GEREKçELERI ILE, HANGI HUKUK MAHKEMESINDE MIRASçıLıKTAN çıKARMA DAVASı AçıLABILIR?
MİRASÇININ, MURİSLE İLGİLENMEDİĞİ VE MURİSE ZARAR VERMEK AMACI İLE ÇEŞİTLİ İŞLEMLER YAPTIĞI GEREKÇELERİ İLE, HANGİ HUKUK MAHKEMESİNDE MİRASÇILIKTAN ÇIKARMA DAVASI AÇILABİLİR?
- Mirasçılar arasında yapılan paylaşma (taksim) sözleşmesi nedir?
mirasçılar arasında yapılan paylaşma (taksim) sözleşmesi nedir?
MIRASçıLAR ARASıNDA YAPıLAN PAYLAşMA (TAKSIM) SöZLEşMESI NEDIR?
MİRASÇILAR ARASINDA YAPILAN PAYLAŞMA (TAKSİM) SÖZLEŞMESİ NEDİR?
- Yazılı yapılmayan miras sözleşmesine dayanılarak, miras payı talep edilemeyeceği hk.
yazılı yapılmayan miras sözleşmesine dayanılarak, miras payı talep edilemeyeceği hk.
YAZıLı YAPıLMAYAN MIRAS SöZLEşMESINE DAYANıLARAK, MIRAS PAYı TALEP EDILEMEYECEğI HK.
YAZILI YAPILMAYAN MİRAS SÖZLEŞMESİNE DAYANILARAK, MİRAS PAYI TALEP EDİLEMEYECEĞİ HK.
- Mirasbırakanın ölüm tarihi itibariyle malvarlığı araştırıldıktan sonra ,pasif kısmının aktif kısmından fazla olduğunun anlaşılması halinde, terekenin borca batık olduğunun kabul edilmesi gerektiği hk.
mirasbırakanın ölüm tarihi itibariyle malvarlığı araştırıldıktan sonra ,pasif kısmının aktif kısmından fazla olduğunun anlaşılması halinde, terekenin borca batık olduğunun kabul edilmesi gerektiği hk.
MIRASBıRAKANıN öLüM TARIHI ITIBARIYLE MALVARLığı ARAşTıRıLDıKTAN SONRA ,PASIF KıSMıNıN AKTIF KıSMıNDAN FAZLA OLDUğUNUN ANLAşıLMASı HALINDE, TEREKENIN BORCA BATıK OLDUğUNUN KABUL EDILMESI GEREKTIğI HK.
MİRASBIRAKANIN ÖLÜM TARİHİ İTİBARİYLE MALVARLIĞI ARAŞTIRILDIKTAN SONRA ,PASİF KISMININ AKTİF KISMINDAN FAZLA OLDUĞUNUN ANLAŞILMASI HALİNDE, TEREKENİN BORCA BATIK OLDUĞUNUN KABUL EDİLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Mirasbırakanın şirketine ait kamu borçları şirketin malvarlığından karşılanamıyorsa, murisin hissesi oranında terekenin pasifine eklenmesi gerektiği hk.
mirasbırakanın şirketine ait kamu borçları şirketin malvarlığından karşılanamıyorsa, murisin hissesi oranında terekenin pasifine eklenmesi gerektiği hk.
MIRASBıRAKANıN şIRKETINE AIT KAMU BORçLARı şIRKETIN MALVARLığıNDAN KARşıLANAMıYORSA, MURISIN HISSESI ORANıNDA TEREKENIN PASIFINE EKLENMESI GEREKTIğI HK.
MİRASBIRAKANIN ŞİRKETİNE AİT KAMU BORÇLARI ŞİRKETİN MALVARLIĞINDAN KARŞILANAMIYORSA, MURİSİN HİSSESİ ORANINDA TEREKENİN PASİFİNE EKLENMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Mirasbırakanın ortağı ve temsilcisi olduğu Limited Şirketin (sermaye payını devretmesi halinde devir öncesine ait) kamu borçlarından sorumlu olacağı hakkında örnek Kr.
mirasbırakanın ortağı ve temsilcisi olduğu limited Şirketin (sermaye payını devretmesi halinde devir öncesine ait) kamu borçlarından sorumlu olacağı hakkında örnek kr.
MIRASBıRAKANıN ORTAğı VE TEMSILCISI OLDUğU LIMITED ŞIRKETIN (SERMAYE PAYıNı DEVRETMESI HALINDE DEVIR öNCESINE AIT) KAMU BORçLARıNDAN SORUMLU OLACAğı HAKKıNDA öRNEK KR.
MİRASBIRAKANIN ORTAĞI VE TEMSİLCİSİ OLDUĞU LİMİTED ŞİRKETİN (SERMAYE PAYINI DEVRETMESİ HALİNDE DEVİR ÖNCESİNE AİT) KAMU BORÇLARINDAN SORUMLU OLACAĞI HAKKINDA ÖRNEK KR.
- Mecra irtifakının güzergahının belirlenmesinde, imar planın kullanılmasının hatalı olabileceği, fiili imar durumunun dikkate alınması gerektiği hk.
mecra irtifakının güzergahının belirlenmesinde, imar planın kullanılmasının hatalı olabileceği, fiili imar durumunun dikkate alınması gerektiği hk.
MECRA IRTIFAKıNıN GüZERGAHıNıN BELIRLENMESINDE, IMAR PLANıN KULLANıLMASıNıN HATALı OLABILECEğI, FIILI IMAR DURUMUNUN DIKKATE ALıNMASı GEREKTIğI HK.
MECRA İRTİFAKININ GÜZERGAHININ BELİRLENMESİNDE, İMAR PLANIN KULLANILMASININ HATALI OLABİLECEĞİ, FİİLİ İMAR DURUMUNUN DİKKATE ALINMASI GEREKTİĞİ HK.
- Taraflar arasında anlaşma olmaksızın taşınmazın üzerinden elektrik teli geçirildiği takdirde, el atmanın önlenmesi davası açılabileceği hk
taraflar arasında anlaşma olmaksızın taşınmazın üzerinden elektrik teli geçirildiği takdirde, el atmanın önlenmesi davası açılabileceği hk
TARAFLAR ARASıNDA ANLAşMA OLMAKSıZıN TAşıNMAZıN üZERINDEN ELEKTRIK TELI GEçIRILDIğI TAKDIRDE, EL ATMANıN öNLENMESI DAVASı AçıLABILECEğI HK
TARAFLAR ARASINDA ANLAŞMA OLMAKSIZIN TAŞINMAZIN ÜZERİNDEN ELEKTRİK TELİ GEÇİRİLDİĞİ TAKDİRDE, EL ATMANIN ÖNLENMESİ DAVASI AÇILABİLECEĞİ HK
- Taşınmaz lehine mecra irtifakının kurulabilmesi için zaruret halinin gerekliliği hakkında örnek Kr.
taşınmaz lehine mecra irtifakının kurulabilmesi için zaruret halinin gerekliliği hakkında örnek kr.
TAşıNMAZ LEHINE MECRA IRTIFAKıNıN KURULABILMESI IçIN ZARURET HALININ GEREKLILIğI HAKKıNDA öRNEK KR.
TAŞINMAZ LEHİNE MECRA İRTİFAKININ KURULABİLMESİ İÇİN ZARURET HALİNİN GEREKLİLİĞİ HAKKINDA ÖRNEK KR.
- Yargıtay içtihatlarına göre ecrimisil nedir?
yargıtay içtihatlarına göre ecrimisil nedir?
YARGıTAY IçTIHATLARıNA GöRE ECRIMISIL NEDIR?
YARGITAY İÇTİHATLARINA GÖRE ECRİMİSİL NEDİR?
- Kamulaştırmasız el atma nedeni ile ödenecek ecrimisil bedelinin, nasıl hesaplanacağı hk
kamulaştırmasız el atma nedeni ile ödenecek ecrimisil bedelinin, nasıl hesaplanacağı hk
KAMULAşTıRMASıZ EL ATMA NEDENI ILE öDENECEK ECRIMISIL BEDELININ, NASıL HESAPLANACAğı HK
KAMULAŞTIRMASIZ EL ATMA NEDENİ İLE ÖDENECEK ECRİMİSİL BEDELİNİN, NASIL HESAPLANACAĞI HK
- El atılan yer için hazırlanan inşaat ve fen bilirkişi raporlarının çelişmesi durumunda, bu belirsizliğin güncel imar planları incelenerek giderilmesi gerektiği hk.
el atılan yer için hazırlanan inşaat ve fen bilirkişi raporlarının çelişmesi durumunda, bu belirsizliğin güncel imar planları incelenerek giderilmesi gerektiği hk.
EL ATıLAN YER IçIN HAZıRLANAN INşAAT VE FEN BILIRKIşI RAPORLARıNıN çELIşMESI DURUMUNDA, BU BELIRSIZLIğIN GüNCEL IMAR PLANLARı INCELENEREK GIDERILMESI GEREKTIğI HK.
EL ATILAN YER İÇİN HAZIRLANAN İNŞAAT VE FEN BİLİRKİŞİ RAPORLARININ ÇELİŞMESİ DURUMUNDA, BU BELİRSİZLİĞİN GÜNCEL İMAR PLANLARI İNCELENEREK GİDERİLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Taşınmazın üstündeki yapının kaldırılması (kal’ine) karar verildiği takdirde, ayrıca masrafının tahsiline de karar verilmesine gerek olmadığı hk.
taşınmazın üstündeki yapının kaldırılması (kal’ine) karar verildiği takdirde, ayrıca masrafının tahsiline de karar verilmesine gerek olmadığı hk.
TAşıNMAZıN üSTüNDEKI YAPıNıN KALDıRıLMASı (KAL’INE) KARAR VERILDIğI TAKDIRDE, AYRıCA MASRAFıNıN TAHSILINE DE KARAR VERILMESINE GEREK OLMADığı HK.
TAŞINMAZIN ÜSTÜNDEKİ YAPININ KALDIRILMASI (KAL’İNE) KARAR VERİLDİĞİ TAKDİRDE, AYRICA MASRAFININ TAHSİLİNE DE KARAR VERİLMESİNE GEREK OLMADIĞI HK.
- Satış vaadi sözleşmesi ile uzun yıllar önce alınan ve zilyetliklerinde bulunan taşınmazın maliklerince yapılan satışının iptali istemi hk.
satış vaadi sözleşmesi ile uzun yıllar önce alınan ve zilyetliklerinde bulunan taşınmazın maliklerince yapılan satışının iptali istemi hk.
SATış VAADI SöZLEşMESI ILE UZUN YıLLAR öNCE ALıNAN VE ZILYETLIKLERINDE BULUNAN TAşıNMAZıN MALIKLERINCE YAPıLAN SATışıNıN IPTALI ISTEMI HK.
SATIŞ VAADİ SÖZLEŞMESİ İLE UZUN YILLAR ÖNCE ALINAN VE ZİLYETLİKLERİNDE BULUNAN TAŞINMAZIN MALİKLERİNCE YAPILAN SATIŞININ İPTALİ İSTEMİ HK.
- Kadastro paftasındaki kaymanın taşınmaza tecavüze yol açabileceği hakkında örnek Kr.
kadastro paftasındaki kaymanın taşınmaza tecavüze yol açabileceği hakkında örnek kr.
KADASTRO PAFTASıNDAKI KAYMANıN TAşıNMAZA TECAVüZE YOL AçABILECEğI HAKKıNDA öRNEK KR.
KADASTRO PAFTASINDAKİ KAYMANIN TAŞINMAZA TECAVÜZE YOL AÇABİLECEĞİ HAKKINDA ÖRNEK KR.
- Hakkı olduğu halde mirasçı olamadığı iddiası ile açılan davada, mahkemece hangi hususlarda inceleme yapılacağı hk.
hakkı olduğu halde mirasçı olamadığı iddiası ile açılan davada, mahkemece hangi hususlarda inceleme yapılacağı hk.
HAKKı OLDUğU HALDE MIRASçı OLAMADığı IDDIASı ILE AçıLAN DAVADA, MAHKEMECE HANGI HUSUSLARDA INCELEME YAPıLACAğı HK.
HAKKI OLDUĞU HALDE MİRASÇI OLAMADIĞI İDDİASI İLE AÇILAN DAVADA, MAHKEMECE HANGİ HUSUSLARDA İNCELEME YAPILACAĞI HK.
- Geçit irtifakının, taşınmazın değerini ciddi oranda düşürmemesi gerektiği hk
geçit irtifakının, taşınmazın değerini ciddi oranda düşürmemesi gerektiği hk
GEçIT IRTIFAKıNıN, TAşıNMAZıN DEğERINI CIDDI ORANDA DüşüRMEMESI GEREKTIğI HK
GEÇİT İRTİFAKININ, TAŞINMAZIN DEĞERİNİ CİDDİ ORANDA DÜŞÜRMEMESİ GEREKTİĞİ HK
- Geçit hakkı için ödenecek bedelin nasıl hesap edilmelidir?
geçit hakkı için ödenecek bedelin nasıl hesap edilmelidir?
GEçIT HAKKı IçIN öDENECEK BEDELIN NASıL HESAP EDILMELIDIR?
GEÇİT HAKKI İÇİN ÖDENECEK BEDELİN NASIL HESAP EDİLMELİDİR?
- Geçit hakkı davasının, ne olduğu, kimlerin açabileceği, hangi şartlarda bu hakkın verilebileceği gibi hususlarda açıklayıcı Kr.
geçit hakkı davasının, ne olduğu, kimlerin açabileceği, hangi şartlarda bu hakkın verilebileceği gibi hususlarda açıklayıcı kr.
GEçIT HAKKı DAVASıNıN, NE OLDUğU, KIMLERIN AçABILECEğI, HANGI şARTLARDA BU HAKKıN VERILEBILECEğI GIBI HUSUSLARDA AçıKLAYıCı KR.
GEÇİT HAKKI DAVASININ, NE OLDUĞU, KİMLERİN AÇABİLECEĞİ, HANGİ ŞARTLARDA BU HAKKIN VERİLEBİLECEĞİ GİBİ HUSUSLARDA AÇIKLAYICI KR.
- Taşınmaz malikinin gaip olduğu iddia ediliyorsa, bu durum hangi kurumlardan bilgi alınarak teyit edilmelidir?
taşınmaz malikinin gaip olduğu iddia ediliyorsa, bu durum hangi kurumlardan bilgi alınarak teyit edilmelidir?
TAşıNMAZ MALIKININ GAIP OLDUğU IDDIA EDILIYORSA, BU DURUM HANGI KURUMLARDAN BILGI ALıNARAK TEYIT EDILMELIDIR?
TAŞINMAZ MALİKİNİN GAİP OLDUĞU İDDİA EDİLİYORSA, BU DURUM HANGİ KURUMLARDAN BİLGİ ALINARAK TEYİT EDİLMELİDİR?
- Kooperatifin tamamladığı evi kusurlu olarak geç teslim nedeni ile manevi tazminat istenebilir mi?
kooperatifin tamamladığı evi kusurlu olarak geç teslim nedeni ile manevi tazminat istenebilir mi?
KOOPERATIFIN TAMAMLADığı EVI KUSURLU OLARAK GEç TESLIM NEDENI ILE MANEVI TAZMINAT ISTENEBILIR MI?
KOOPERATİFİN TAMAMLADIĞI EVİ KUSURLU OLARAK GEÇ TESLİM NEDENİ İLE MANEVİ TAZMİNAT İSTENEBİLİR Mİ?
- Elbirliği ile sahip olan taşınmaza ilişkin sözleşmeye dayanarak yapılan fiili taksime var ise, taşınmazın pay tescilinin bu sözleşmeye göre yapılması gerektiği hk.
elbirliği ile sahip olan taşınmaza ilişkin sözleşmeye dayanarak yapılan fiili taksime var ise, taşınmazın pay tescilinin bu sözleşmeye göre yapılması gerektiği hk.
ELBIRLIğI ILE SAHIP OLAN TAşıNMAZA ILIşKIN SöZLEşMEYE DAYANARAK YAPıLAN FIILI TAKSIME VAR ISE, TAşıNMAZıN PAY TESCILININ BU SöZLEşMEYE GöRE YAPıLMASı GEREKTIğI HK.
ELBİRLİĞİ İLE SAHİP OLAN TAŞINMAZA İLİŞKİN SÖZLEŞMEYE DAYANARAK YAPILAN FİİLİ TAKSİME VAR İSE, TAŞINMAZIN PAY TESCİLİNİN BU SÖZLEŞMEYE GÖRE YAPILMASI GEREKTİĞİ HK.
- Bakım borcunun yerine getirilmemesinde, bakıma muhtaç kişinin de kusuru var ise, mahkemece nasıl değerlendirme yapılacağı hakkında örnek Kr.
bakım borcunun yerine getirilmemesinde, bakıma muhtaç kişinin de kusuru var ise, mahkemece nasıl değerlendirme yapılacağı hakkında örnek kr.
BAKıM BORCUNUN YERINE GETIRILMEMESINDE, BAKıMA MUHTAç KIşININ DE KUSURU VAR ISE, MAHKEMECE NASıL DEğERLENDIRME YAPıLACAğı HAKKıNDA öRNEK KR.
BAKIM BORCUNUN YERİNE GETİRİLMEMESİNDE, BAKIMA MUHTAÇ KİŞİNİN DE KUSURU VAR İSE, MAHKEMECE NASIL DEĞERLENDİRME YAPILACAĞI HAKKINDA ÖRNEK KR.
- Müdahalenin men i ve ecrimisil davası ile birlikte taşınmazın mülkiyetine ilişkin bir dava da var ise, mülkiyete ilişkin davanın bekletici mesele yapılması gerektiği hk.
müdahalenin men i ve ecrimisil davası ile birlikte taşınmazın mülkiyetine ilişkin bir dava da var ise, mülkiyete ilişkin davanın bekletici mesele yapılması gerektiği hk.
MüDAHALENIN MEN I VE ECRIMISIL DAVASı ILE BIRLIKTE TAşıNMAZıN MüLKIYETINE ILIşKIN BIR DAVA DA VAR ISE, MüLKIYETE ILIşKIN DAVANıN BEKLETICI MESELE YAPıLMASı GEREKTIğI HK.
MÜDAHALENİN MEN İ VE ECRİMİSİL DAVASI İLE BİRLİKTE TAŞINMAZIN MÜLKİYETİNE İLİŞKİN BİR DAVA DA VAR İSE, MÜLKİYETE İLİŞKİN DAVANIN BEKLETİCİ MESELE YAPILMASI GEREKTİĞİ HK.
- El birliği halinde mülkiyette, paydaşın taşınmaz üzerindeki mahsulleri toplamak şeklindeki eyleminde, pay oranında el atma olduğunun kabulü gerektiği hk.
el birliği halinde mülkiyette, paydaşın taşınmaz üzerindeki mahsulleri toplamak şeklindeki eyleminde, pay oranında el atma olduğunun kabulü gerektiği hk.
EL BIRLIğI HALINDE MüLKIYETTE, PAYDAşıN TAşıNMAZ üZERINDEKI MAHSULLERI TOPLAMAK şEKLINDEKI EYLEMINDE, PAY ORANıNDA EL ATMA OLDUğUNUN KABULü GEREKTIğI HK.
EL BİRLİĞİ HALİNDE MÜLKİYETTE, PAYDAŞIN TAŞINMAZ ÜZERİNDEKİ MAHSULLERİ TOPLAMAK ŞEKLİNDEKİ EYLEMİNDE, PAY ORANINDA EL ATMA OLDUĞUNUN KABULÜ GEREKTİĞİ HK.
- Zilyetliğin korunmasına yönelik davalar (el atma), hangi mahkeme görevlidir?
zilyetliğin korunmasına yönelik davalar (el atma), hangi mahkeme görevlidir?
ZILYETLIğIN KORUNMASıNA YöNELIK DAVALAR (EL ATMA), HANGI MAHKEME GöREVLIDIR?
ZİLYETLİĞİN KORUNMASINA YÖNELİK DAVALAR (EL ATMA), HANGİ MAHKEME GÖREVLİDİR?
- Arsa payı inşaat sözleşmelerinde, dairelerin geç ve küçük teslimi nedeni ile müttehitte ait taşınmazın arsa sahibi adına kaydı hk.
arsa payı inşaat sözleşmelerinde, dairelerin geç ve küçük teslimi nedeni ile müttehitte ait taşınmazın arsa sahibi adına kaydı hk.
ARSA PAYı INşAAT SöZLEşMELERINDE, DAIRELERIN GEç VE KüçüK TESLIMI NEDENI ILE MüTTEHITTE AIT TAşıNMAZıN ARSA SAHIBI ADıNA KAYDı HK.
ARSA PAYI İNŞAAT SÖZLEŞMELERİNDE, DAİRELERİN GEÇ VE KÜÇÜK TESLİMİ NEDENİ İLE MÜTTEHİTTE AİT TAŞINMAZIN ARSA SAHİBİ ADINA KAYDI HK.
- Mirasa ilişkin tenkis davalarında bir yıllık hak düşürücü sürenin hangi tarihten itibaren başlayacağı hk.
mirasa ilişkin tenkis davalarında bir yıllık hak düşürücü sürenin hangi tarihten itibaren başlayacağı hk.
MIRASA ILIşKIN TENKIS DAVALARıNDA BIR YıLLıK HAK DüşüRüCü SüRENIN HANGI TARIHTEN ITIBAREN BAşLAYACAğı HK.
MİRASA İLİŞKİN TENKİS DAVALARINDA BİR YILLIK HAK DÜŞÜRÜCÜ SÜRENİN HANGİ TARİHTEN İTİBAREN BAŞLAYACAĞI HK.
- Vasiyetnamenin baskı altında düzenlendiğinin (ikrah) ispatı için, somut delilerin ortaya konulması gerektiği hakkında örnek Kr.
vasiyetnamenin baskı altında düzenlendiğinin (ikrah) ispatı için, somut delilerin ortaya konulması gerektiği hakkında örnek kr.
VASIYETNAMENIN BASKı ALTıNDA DüZENLENDIğININ (IKRAH) ISPATı IçIN, SOMUT DELILERIN ORTAYA KONULMASı GEREKTIğI HAKKıNDA öRNEK KR.
VASİYETNAMENİN BASKI ALTINDA DÜZENLENDİĞİNİN (İKRAH) İSPATI İÇİN, SOMUT DELİLERİN ORTAYA KONULMASI GEREKTİĞİ HAKKINDA ÖRNEK KR.
- Mirasbırakanın irade sakatlığı halinde yapmış olduğu ölüme bağlı tasarrufların geçersiz olduğu, ancak 1 yıllık hak düşürücü sürenin sona ermesine müteakip tasarrufun geçerli kabul edileceği hk.
mirasbırakanın irade sakatlığı halinde yapmış olduğu ölüme bağlı tasarrufların geçersiz olduğu, ancak 1 yıllık hak düşürücü sürenin sona ermesine müteakip tasarrufun geçerli kabul edileceği hk.
MIRASBıRAKANıN IRADE SAKATLığı HALINDE YAPMış OLDUğU öLüME BAğLı TASARRUFLARıN GEçERSIZ OLDUğU, ANCAK 1 YıLLıK HAK DüşüRüCü SüRENIN SONA ERMESINE MüTEAKIP TASARRUFUN GEçERLI KABUL EDILECEğI HK.
MİRASBIRAKANIN İRADE SAKATLIĞI HALİNDE YAPMIŞ OLDUĞU ÖLÜME BAĞLI TASARRUFLARIN GEÇERSİZ OLDUĞU, ANCAK 1 YILLIK HAK DÜŞÜRÜCÜ SÜRENİN SONA ERMESİNE MÜTEAKİP TASARRUFUN GEÇERLİ KABUL EDİLECEĞİ HK.
- İkrahın şartları nelerdir?
İkrahın şartları nelerdir?
İKRAHıN şARTLARı NELERDIR?
İKRAHIN ŞARTLARI NELERDİR?
- Maddi ve manevi ikrah nedir?
maddi ve manevi ikrah nedir?
MADDI VE MANEVI IKRAH NEDIR?
MADDİ VE MANEVİ İKRAH NEDİR?
- Vasiyetnamenin iptali sebepleri nelerdir?
vasiyetnamenin iptali sebepleri nelerdir?
VASIYETNAMENIN IPTALI SEBEPLERI NELERDIR?
VASİYETNAMENİN İPTALİ SEBEPLERİ NELERDİR?
- Mirasa bağlı tenkis davası nedir?
mirasa bağlı tenkis davası nedir?
MIRASA BAğLı TENKIS DAVASı NEDIR?
MİRASA BAĞLI TENKİS DAVASI NEDİR?
- Tenkis davası için gerekli olan şartlar nedir?
tenkis davası için gerekli olan şartlar nedir?
TENKIS DAVASı IçIN GEREKLI OLAN şARTLAR NEDIR?
TENKİS DAVASI İÇİN GEREKLİ OLAN ŞARTLAR NEDİR?
- Tereke nedir?
tereke nedir?
TEREKE NEDIR?
TEREKE NEDİR?
- Mirasbırakanın saklı paydan mahrum bırakmak amacı ile (mal kaçırma) devrettiği taşınmazın kamulaştırma bedelinin, mirasa dahil edilmesi gerektiği hk.
mirasbırakanın saklı paydan mahrum bırakmak amacı ile (mal kaçırma) devrettiği taşınmazın kamulaştırma bedelinin, mirasa dahil edilmesi gerektiği hk.
MIRASBıRAKANıN SAKLı PAYDAN MAHRUM BıRAKMAK AMACı ILE (MAL KAçıRMA) DEVRETTIğI TAşıNMAZıN KAMULAşTıRMA BEDELININ, MIRASA DAHIL EDILMESI GEREKTIğI HK.
MİRASBIRAKANIN SAKLI PAYDAN MAHRUM BIRAKMAK AMACI İLE (MAL KAÇIRMA) DEVRETTİĞİ TAŞINMAZIN KAMULAŞTIRMA BEDELİNİN, MİRASA DAHİL EDİLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Yer altı suları özel su kapsamında sayılır mı?
yer altı suları özel su kapsamında sayılır mı?
YER ALTı SULARı öZEL SU KAPSAMıNDA SAYıLıR Mı?
YER ALTI SULARI ÖZEL SU KAPSAMINDA SAYILIR MI?
- Özel su nedir?
Özel su nedir?
ÖZEL SU NEDIR?
ÖZEL SU NEDİR?
- Kaynak suyundan komşu malikler yararlanabilir mi?
kaynak suyundan komşu malikler yararlanabilir mi?
KAYNAK SUYUNDAN KOMşU MALIKLER YARARLANABILIR MI?
KAYNAK SUYUNDAN KOMŞU MALİKLER YARARLANABİLİR Mİ?
- Kaynak suyu hangi hallerde taşınmaz sahibine ait olur?
kaynak suyu hangi hallerde taşınmaz sahibine ait olur?
KAYNAK SUYU HANGI HALLERDE TAşıNMAZ SAHIBINE AIT OLUR?
KAYNAK SUYU HANGİ HALLERDE TAŞINMAZ SAHİBİNE AİT OLUR?
- Kaynak suyu nedir?
kaynak suyu nedir?
KAYNAK SUYU NEDIR?
KAYNAK SUYU NEDİR?
- Taşınmazın mülkiyeti, taşınmazın altı ve üstündeki kaynakları da kapsar mı?
taşınmazın mülkiyeti, taşınmazın altı ve üstündeki kaynakları da kapsar mı?
TAşıNMAZıN MüLKIYETI, TAşıNMAZıN ALTı VE üSTüNDEKI KAYNAKLARı DA KAPSAR Mı?
TAŞINMAZIN MÜLKİYETİ, TAŞINMAZIN ALTI VE ÜSTÜNDEKİ KAYNAKLARI DA KAPSAR MI?
- Kentsel dönüşüm projesi alanında kalan taşınmazın haksız olarak yıkıldığı ve eksik kira talebine ilişkin davanın, idare mahkemelerinde açılması gerektiği hk.
kentsel dönüşüm projesi alanında kalan taşınmazın haksız olarak yıkıldığı ve eksik kira talebine ilişkin davanın, idare mahkemelerinde açılması gerektiği hk.
KENTSEL DöNüşüM PROJESI ALANıNDA KALAN TAşıNMAZıN HAKSıZ OLARAK YıKıLDığı VE EKSIK KIRA TALEBINE ILIşKIN DAVANıN, IDARE MAHKEMELERINDE AçıLMASı GEREKTIğI HK.
KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ ALANINDA KALAN TAŞINMAZIN HAKSIZ OLARAK YIKILDIĞI VE EKSİK KİRA TALEBİNE İLİŞKİN DAVANIN, İDARE MAHKEMELERİNDE AÇILMASI GEREKTİĞİ HK.
- Davacının, kentsel dönüşüm projesine ilişkin idare ile sözleşme yaptığı, bu nedenle, haksız el atmanın varlığını kabul etmenin mümkün olmadığı hakkında Kr.
davacının, kentsel dönüşüm projesine ilişkin idare ile sözleşme yaptığı, bu nedenle, haksız el atmanın varlığını kabul etmenin mümkün olmadığı hakkında kr.
DAVACıNıN, KENTSEL DöNüşüM PROJESINE ILIşKIN IDARE ILE SöZLEşME YAPTığı, BU NEDENLE, HAKSıZ EL ATMANıN VARLığıNı KABUL ETMENIN MüMKüN OLMADığı HAKKıNDA KR.
DAVACININ, KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNE İLİŞKİN İDARE İLE SÖZLEŞME YAPTIĞI, BU NEDENLE, HAKSIZ EL ATMANIN VARLIĞINI KABUL ETMENİN MÜMKÜN OLMADIĞI HAKKINDA KR.
- Tapu tahsis belgesi bulunan taşınmazın konut alanı içinde kalması nedeni ile, tapu kaydının nasıl ve hangi oranda kesinti yapılarak tescil edileceği hk.
tapu tahsis belgesi bulunan taşınmazın konut alanı içinde kalması nedeni ile, tapu kaydının nasıl ve hangi oranda kesinti yapılarak tescil edileceği hk.
TAPU TAHSIS BELGESI BULUNAN TAşıNMAZıN KONUT ALANı IçINDE KALMASı NEDENI ILE, TAPU KAYDıNıN NASıL VE HANGI ORANDA KESINTI YAPıLARAK TESCIL EDILECEğI HK.
TAPU TAHSİS BELGESİ BULUNAN TAŞINMAZIN KONUT ALANI İÇİNDE KALMASI NEDENİ İLE, TAPU KAYDININ NASIL VE HANGİ ORANDA KESİNTİ YAPILARAK TESCİL EDİLECEĞİ HK.
- Elbirliği ile mülkiyete konu olan yerin satış vaadi sözleşmesi ile satılıp satılamayacağı hk
elbirliği ile mülkiyete konu olan yerin satış vaadi sözleşmesi ile satılıp satılamayacağı hk
ELBIRLIğI ILE MüLKIYETE KONU OLAN YERIN SATış VAADI SöZLEşMESI ILE SATıLıP SATıLAMAYACAğı HK
ELBİRLİĞİ İLE MÜLKİYETE KONU OLAN YERİN SATIŞ VAADİ SÖZLEŞMESİ İLE SATILIP SATILAMAYACAĞI HK
- Komşu parsele yapılan evin, salt imara aykırı olduğu gerekçesi ile yıkımı istenemeyeceği hakkında örnek Kr.
komşu parsele yapılan evin, salt imara aykırı olduğu gerekçesi ile yıkımı istenemeyeceği hakkında örnek kr.
KOMşU PARSELE YAPıLAN EVIN, SALT IMARA AYKıRı OLDUğU GEREKçESI ILE YıKıMı ISTENEMEYECEğI HAKKıNDA öRNEK KR.
KOMŞU PARSELE YAPILAN EVİN, SALT İMARA AYKIRI OLDUĞU GEREKÇESİ İLE YIKIMI İSTENEMEYECEĞİ HAKKINDA ÖRNEK KR.
- Komşu evin mahremiyeti ihlal edecek derecede yakın inşa edilmesinin,yıkım nedeni olabileceği hk.
komşu evin mahremiyeti ihlal edecek derecede yakın inşa edilmesinin,yıkım nedeni olabileceği hk.
KOMşU EVIN MAHREMIYETI IHLAL EDECEK DERECEDE YAKıN INşA EDILMESININ,YıKıM NEDENI OLABILECEğI HK.
KOMŞU EVİN MAHREMİYETİ İHLAL EDECEK DERECEDE YAKIN İNŞA EDİLMESİNİN,YIKIM NEDENİ OLABİLECEĞİ HK.
- Komşusunun yaptığı evin, mahremiyetini ihlal ettiği ve manzarasını kapattığı gerekçesi ile açılan davada, mahkemece hangi hususlar üzerinden inceleme yapılarak karar verileceği hakkında açıklayıcı kr.
komşusunun yaptığı evin, mahremiyetini ihlal ettiği ve manzarasını kapattığı gerekçesi ile açılan davada, mahkemece hangi hususlar üzerinden inceleme yapılarak karar verileceği hakkında açıklayıcı kr.
KOMşUSUNUN YAPTığı EVIN, MAHREMIYETINI IHLAL ETTIğI VE MANZARASıNı KAPATTığı GEREKçESI ILE AçıLAN DAVADA, MAHKEMECE HANGI HUSUSLAR üZERINDEN INCELEME YAPıLARAK KARAR VERILECEğI HAKKıNDA AçıKLAYıCı KR.
KOMŞUSUNUN YAPTIĞI EVİN, MAHREMİYETİNİ İHLAL ETTİĞİ VE MANZARASINI KAPATTIĞI GEREKÇESİ İLE AÇILAN DAVADA, MAHKEMECE HANGİ HUSUSLAR ÜZERİNDEN İNCELEME YAPILARAK KARAR VERİLECEĞİ HAKKINDA AÇIKLAYICI KR.
- Manzaranın kapatılması iddiasıyla açılmış olan davada yapının tümünün dikkate alınması gerektiği hakkında Örnek Kr.
manzaranın kapatılması iddiasıyla açılmış olan davada yapının tümünün dikkate alınması gerektiği hakkında Örnek kr.
MANZARANıN KAPATıLMASı IDDIASıYLA AçıLMış OLAN DAVADA YAPıNıN TüMüNüN DIKKATE ALıNMASı GEREKTIğI HAKKıNDA ÖRNEK KR.
MANZARANIN KAPATILMASI İDDİASIYLA AÇILMIŞ OLAN DAVADA YAPININ TÜMÜNÜN DİKKATE ALINMASI GEREKTİĞİ HAKKINDA ÖRNEK KR.
- Taşınmazı kullanan ve kiraya veren paydaşın, diğer paydaşlara miras payları oranında ecrimisil ödemesi gerektiği hakkında örnek Kr.
taşınmazı kullanan ve kiraya veren paydaşın, diğer paydaşlara miras payları oranında ecrimisil ödemesi gerektiği hakkında örnek kr.
TAşıNMAZı KULLANAN VE KIRAYA VEREN PAYDAşıN, DIğER PAYDAşLARA MIRAS PAYLARı ORANıNDA ECRIMISIL öDEMESI GEREKTIğI HAKKıNDA öRNEK KR.
TAŞINMAZI KULLANAN VE KİRAYA VEREN PAYDAŞIN, DİĞER PAYDAŞLARA MİRAS PAYLARI ORANINDA ECRİMİSİL ÖDEMESİ GEREKTİĞİ HAKKINDA ÖRNEK KR.
- Diğer paydaşlardan ecrimisil istenebilmesi için intifadan(kullanımdan) men edilmenin gerekmediği istisnai haller nelerdir?
diğer paydaşlardan ecrimisil istenebilmesi için intifadan(kullanımdan) men edilmenin gerekmediği istisnai haller nelerdir?
DIğER PAYDAşLARDAN ECRIMISIL ISTENEBILMESI IçIN INTIFADAN(KULLANıMDAN) MEN EDILMENIN GEREKMEDIğI ISTISNAI HALLER NELERDIR?
DİĞER PAYDAŞLARDAN ECRİMİSİL İSTENEBİLMESİ İÇİN İNTİFADAN(KULLANIMDAN) MEN EDİLMENİN GEREKMEDİĞİ İSTİSNAİ HALLER NELERDİR?
- Paydaşlar intifadan (kullanımdan) men edilmedikçe birbirlerinden ecrimisil isteyebilir mi?
paydaşlar intifadan (kullanımdan) men edilmedikçe birbirlerinden ecrimisil isteyebilir mi?
PAYDAşLAR INTIFADAN (KULLANıMDAN) MEN EDILMEDIKçE BIRBIRLERINDEN ECRIMISIL ISTEYEBILIR MI?
PAYDAŞLAR İNTİFADAN (KULLANIMDAN) MEN EDİLMEDİKÇE BİRBİRLERİNDEN ECRİMİSİL İSTEYEBİLİR Mİ?
- Fiili taksimde taşınmazda yalnızca davacının kullandığı yerin belli olmasının yeterli olmadığı, pay satanların da kullandıkları yerin belli olmasının gerektiği hakkında örnek Kr.
fiili taksimde taşınmazda yalnızca davacının kullandığı yerin belli olmasının yeterli olmadığı, pay satanların da kullandıkları yerin belli olmasının gerektiği hakkında örnek kr.
FIILI TAKSIMDE TAşıNMAZDA YALNıZCA DAVACıNıN KULLANDığı YERIN BELLI OLMASıNıN YETERLI OLMADığı, PAY SATANLARıN DA KULLANDıKLARı YERIN BELLI OLMASıNıN GEREKTIğI HAKKıNDA öRNEK KR.
FİİLİ TAKSİMDE TAŞINMAZDA YALNIZCA DAVACININ KULLANDIĞI YERİN BELLİ OLMASININ YETERLİ OLMADIĞI, PAY SATANLARIN DA KULLANDIKLARI YERİN BELLİ OLMASININ GEREKTİĞİ HAKKINDA ÖRNEK KR.
- Paydaşlarca taşınmazın kendi aralarında paylaşılmasından sonra (Fiili taksim) pay satımı halinde, önalım hakkını kullanmasının dürüstlük kurallarıyla bağdaşmayacağı hk.
paydaşlarca taşınmazın kendi aralarında paylaşılmasından sonra (fiili taksim) pay satımı halinde, önalım hakkını kullanmasının dürüstlük kurallarıyla bağdaşmayacağı hk.
PAYDAşLARCA TAşıNMAZıN KENDI ARALARıNDA PAYLAşıLMASıNDAN SONRA (FIILI TAKSIM) PAY SATıMı HALINDE, öNALıM HAKKıNı KULLANMASıNıN DüRüSTLüK KURALLARıYLA BAğDAşMAYACAğı HK.
PAYDAŞLARCA TAŞINMAZIN KENDİ ARALARINDA PAYLAŞILMASINDAN SONRA (FİİLİ TAKSİM) PAY SATIMI HALİNDE, ÖNALIM HAKKINI KULLANMASININ DÜRÜSTLÜK KURALLARIYLA BAĞDAŞMAYACAĞI HK.
- Mirasçı olmayan bakım yükümlüsüne, ölünceye kadar bakma sözleşmesi ile elbirliği ile sahip olunan taşınmazın vaad edilmesi halinde, tapu tescili yapılabilir mi?
mirasçı olmayan bakım yükümlüsüne, ölünceye kadar bakma sözleşmesi ile elbirliği ile sahip olunan taşınmazın vaad edilmesi halinde, tapu tescili yapılabilir mi?
MIRASçı OLMAYAN BAKıM YüKüMLüSüNE, öLüNCEYE KADAR BAKMA SöZLEşMESI ILE ELBIRLIğI ILE SAHIP OLUNAN TAşıNMAZıN VAAD EDILMESI HALINDE, TAPU TESCILI YAPıLABILIR MI?
MİRASÇI OLMAYAN BAKIM YÜKÜMLÜSÜNE, ÖLÜNCEYE KADAR BAKMA SÖZLEŞMESİ İLE ELBİRLİĞİ İLE SAHİP OLUNAN TAŞINMAZIN VAAD EDİLMESİ HALİNDE, TAPU TESCİLİ YAPILABİLİR Mİ?
- Murisin sağlığında yaptırmış olduğu hayat sigortasından ödenen tazminatın, terekeye dahil olmadığı hakkında örnek Kr.
murisin sağlığında yaptırmış olduğu hayat sigortasından ödenen tazminatın, terekeye dahil olmadığı hakkında örnek kr.
MURISIN SAğLığıNDA YAPTıRMış OLDUğU HAYAT SIGORTASıNDAN öDENEN TAZMINATıN, TEREKEYE DAHIL OLMADığı HAKKıNDA öRNEK KR.
MURİSİN SAĞLIĞINDA YAPTIRMIŞ OLDUĞU HAYAT SİGORTASINDAN ÖDENEN TAZMİNATIN, TEREKEYE DAHİL OLMADIĞI HAKKINDA ÖRNEK KR.
- Hayat sigortasından ödenen bedelin mirasçılarca alınması, mirasın kabulü anlamına gelir mi?
hayat sigortasından ödenen bedelin mirasçılarca alınması, mirasın kabulü anlamına gelir mi?
HAYAT SIGORTASıNDAN öDENEN BEDELIN MIRASçıLARCA ALıNMASı, MIRASıN KABULü ANLAMıNA GELIR MI?
HAYAT SİGORTASINDAN ÖDENEN BEDELİN MİRASÇILARCA ALINMASI, MİRASIN KABULÜ ANLAMINA GELİR Mİ?
- Tapulamaya müsait olmayan yerlere (devlete ait) dikilen ve ekonomik değeri olan ağaçların (Muhdesatın), zilyede ait sayılıp sayılmayacağı hk.
tapulamaya müsait olmayan yerlere (devlete ait) dikilen ve ekonomik değeri olan ağaçların (muhdesatın), zilyede ait sayılıp sayılmayacağı hk.
TAPULAMAYA MüSAIT OLMAYAN YERLERE (DEVLETE AIT) DIKILEN VE EKONOMIK DEğERI OLAN AğAçLARıN (MUHDESATıN), ZILYEDE AIT SAYıLıP SAYıLMAYACAğı HK.
TAPULAMAYA MÜSAİT OLMAYAN YERLERE (DEVLETE AİT) DİKİLEN VE EKONOMİK DEĞERİ OLAN AĞAÇLARIN (MUHDESATIN), ZİLYEDE AİT SAYILIP SAYILMAYACAĞI HK.
- Sağ iken kendisine verilen parayı murisin yararına ve hayrına kullanan mirasçının, bu durumu ispatı halinde, miras payından indirim yapılamayacağı hk.
sağ iken kendisine verilen parayı murisin yararına ve hayrına kullanan mirasçının, bu durumu ispatı halinde, miras payından indirim yapılamayacağı hk.
SAğ IKEN KENDISINE VERILEN PARAYı MURISIN YARARıNA VE HAYRıNA KULLANAN MIRASçıNıN, BU DURUMU ISPATı HALINDE, MIRAS PAYıNDAN INDIRIM YAPıLAMAYACAğı HK.
SAĞ İKEN KENDİSİNE VERİLEN PARAYI MURİSİN YARARINA VE HAYRINA KULLANAN MİRASÇININ, BU DURUMU İSPATI HALİNDE, MİRAS PAYINDAN İNDİRİM YAPILAMAYACAĞI HK.
- Murisin bir çocuğu lehine yaptığı harcamaların, miras payından indirim (miras denkleştirilmesi) yapılmasının şartları hakkında açıklayıcı örnek Kr.
murisin bir çocuğu lehine yaptığı harcamaların, miras payından indirim (miras denkleştirilmesi) yapılmasının şartları hakkında açıklayıcı örnek kr.
MURISIN BIR çOCUğU LEHINE YAPTığı HARCAMALARıN, MIRAS PAYıNDAN INDIRIM (MIRAS DENKLEşTIRILMESI) YAPıLMASıNıN şARTLARı HAKKıNDA AçıKLAYıCı öRNEK KR.
MURİSİN BİR ÇOCUĞU LEHİNE YAPTIĞI HARCAMALARIN, MİRAS PAYINDAN İNDİRİM (MİRAS DENKLEŞTİRİLMESİ) YAPILMASININ ŞARTLARI HAKKINDA AÇIKLAYICI ÖRNEK KR.
- Diğer paydaşlardan ecrimisil istenebilmesi için intifadan men edilmenin gerekmediği istisnai haller nelerdir?
diğer paydaşlardan ecrimisil istenebilmesi için intifadan men edilmenin gerekmediği istisnai haller nelerdir?
DIğER PAYDAşLARDAN ECRIMISIL ISTENEBILMESI IçIN INTIFADAN MEN EDILMENIN GEREKMEDIğI ISTISNAI HALLER NELERDIR?
DİĞER PAYDAŞLARDAN ECRİMİSİL İSTENEBİLMESİ İÇİN İNTİFADAN MEN EDİLMENİN GEREKMEDİĞİ İSTİSNAİ HALLER NELERDİR?
- Paydaşlar intifadan men (kullanımın engellenmesi) edilmedikçe birbirlerinden ecrimisil isteyebilir mi? Bu koşul hakim tarafından re’sen gözetilebilir mi?
paydaşlar intifadan men (kullanımın engellenmesi) edilmedikçe birbirlerinden ecrimisil isteyebilir mi? bu koşul hakim tarafından re’sen gözetilebilir mi?
PAYDAşLAR INTIFADAN MEN (KULLANıMıN ENGELLENMESI) EDILMEDIKçE BIRBIRLERINDEN ECRIMISIL ISTEYEBILIR MI? BU KOşUL HAKIM TARAFıNDAN RE’SEN GöZETILEBILIR MI?
PAYDAŞLAR İNTİFADAN MEN (KULLANIMIN ENGELLENMESİ) EDİLMEDİKÇE BİRBİRLERİNDEN ECRİMİSİL İSTEYEBİLİR Mİ? BU KOŞUL HAKİM TARAFINDAN RE’SEN GÖZETİLEBİLİR Mİ?
- Taşınmazı kullanan ve aynı zamanda diğer bağımsız bölümleri de kiraya veren paydaşın, diğer paydaşlara miras payları oranında ecrimisil ödemesi gerektiği hakkında örnek Kr.
taşınmazı kullanan ve aynı zamanda diğer bağımsız bölümleri de kiraya veren paydaşın, diğer paydaşlara miras payları oranında ecrimisil ödemesi gerektiği hakkında örnek kr.
TAşıNMAZı KULLANAN VE AYNı ZAMANDA DIğER BAğıMSıZ BöLüMLERI DE KIRAYA VEREN PAYDAşıN, DIğER PAYDAşLARA MIRAS PAYLARı ORANıNDA ECRIMISIL öDEMESI GEREKTIğI HAKKıNDA öRNEK KR.
TAŞINMAZI KULLANAN VE AYNI ZAMANDA DİĞER BAĞIMSIZ BÖLÜMLERİ DE KİRAYA VEREN PAYDAŞIN, DİĞER PAYDAŞLARA MİRAS PAYLARI ORANINDA ECRİMİSİL ÖDEMESİ GEREKTİĞİ HAKKINDA ÖRNEK KR.
- Tüm mirasçılar tarafından reddolunan mirasın tasfiyesi sonunda fazla kalan kısmın, mirasçılara iade edilebileceği hk.
tüm mirasçılar tarafından reddolunan mirasın tasfiyesi sonunda fazla kalan kısmın, mirasçılara iade edilebileceği hk.
TüM MIRASçıLAR TARAFıNDAN REDDOLUNAN MIRASıN TASFIYESI SONUNDA FAZLA KALAN KıSMıN, MIRASçıLARA IADE EDILEBILECEğI HK.
TÜM MİRASÇILAR TARAFINDAN REDDOLUNAN MİRASIN TASFİYESİ SONUNDA FAZLA KALAN KISMIN, MİRASÇILARA İADE EDİLEBİLECEĞİ HK.
- Mirasçının terekenin borca batık olduğunu belirtmesinin, mirasın hükmen reddi anlamına gelmeyeceğine ilişkin örnek Kr.
mirasçının terekenin borca batık olduğunu belirtmesinin, mirasın hükmen reddi anlamına gelmeyeceğine ilişkin örnek kr.
MIRASçıNıN TEREKENIN BORCA BATıK OLDUğUNU BELIRTMESININ, MIRASıN HüKMEN REDDI ANLAMıNA GELMEYECEğINE ILIşKIN öRNEK KR.
MİRASÇININ TEREKENİN BORCA BATIK OLDUĞUNU BELİRTMESİNİN, MİRASIN HÜKMEN REDDİ ANLAMINA GELMEYECEĞİNE İLİŞKİN ÖRNEK KR.
- Mirasbırakanın vasiyetnameyi hazırladığı sırada fiil ehliyetinin olmadığı iddiasına ilişkin olarak, mahkemece hangi hususlar üzerinden inceleme yapılarak karar verileceği hk.
mirasbırakanın vasiyetnameyi hazırladığı sırada fiil ehliyetinin olmadığı iddiasına ilişkin olarak, mahkemece hangi hususlar üzerinden inceleme yapılarak karar verileceği hk.
MIRASBıRAKANıN VASIYETNAMEYI HAZıRLADığı SıRADA FIIL EHLIYETININ OLMADığı IDDIASıNA ILIşKIN OLARAK, MAHKEMECE HANGI HUSUSLAR üZERINDEN INCELEME YAPıLARAK KARAR VERILECEğI HK.
MİRASBIRAKANIN VASİYETNAMEYİ HAZIRLADIĞI SIRADA FİİL EHLİYETİNİN OLMADIĞI İDDİASINA İLİŞKİN OLARAK, MAHKEMECE HANGİ HUSUSLAR ÜZERİNDEN İNCELEME YAPILARAK KARAR VERİLECEĞİ HK.
- Murisin ölümünden sonra, borçlulardan mal kaçırma amacı ile banka veya tapuda işlem yapılıp yapılmadığı denetlendikten sonra, mirasın reddinin kabulüne karar verilmesi gerektiği hk.
murisin ölümünden sonra, borçlulardan mal kaçırma amacı ile banka veya tapuda işlem yapılıp yapılmadığı denetlendikten sonra, mirasın reddinin kabulüne karar verilmesi gerektiği hk.
MURISIN öLüMüNDEN SONRA, BORçLULARDAN MAL KAçıRMA AMACı ILE BANKA VEYA TAPUDA IşLEM YAPıLıP YAPıLMADığı DENETLENDIKTEN SONRA, MIRASıN REDDININ KABULüNE KARAR VERILMESI GEREKTIğI HK.
MURİSİN ÖLÜMÜNDEN SONRA, BORÇLULARDAN MAL KAÇIRMA AMACI İLE BANKA VEYA TAPUDA İŞLEM YAPILIP YAPILMADIĞI DENETLENDİKTEN SONRA, MİRASIN REDDİNİN KABULÜNE KARAR VERİLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Borca batıklık nedeni ile mirasın reddine ilişkin davalarda, mahkemece nasıl bir inceleme yapılması gerektiği hakkında açıklayıcı örnek Kr.
borca batıklık nedeni ile mirasın reddine ilişkin davalarda, mahkemece nasıl bir inceleme yapılması gerektiği hakkında açıklayıcı örnek kr.
BORCA BATıKLıK NEDENI ILE MIRASıN REDDINE ILIşKIN DAVALARDA, MAHKEMECE NASıL BIR INCELEME YAPıLMASı GEREKTIğI HAKKıNDA AçıKLAYıCı öRNEK KR.
BORCA BATIKLIK NEDENİ İLE MİRASIN REDDİNE İLİŞKİN DAVALARDA, MAHKEMECE NASIL BİR İNCELEME YAPILMASI GEREKTİĞİ HAKKINDA AÇIKLAYICI ÖRNEK KR.
- Mirasın reddine ilişkin davalarda (Borca batıklık), murisin banka hesaplarının bildiriminin yeterli olmadığı, ölümden sonraki hesap hareketlerinin de incelenmesi gerektiği hk.
mirasın reddine ilişkin davalarda (borca batıklık), murisin banka hesaplarının bildiriminin yeterli olmadığı, ölümden sonraki hesap hareketlerinin de incelenmesi gerektiği hk.
MIRASıN REDDINE ILIşKIN DAVALARDA (BORCA BATıKLıK), MURISIN BANKA HESAPLARıNıN BILDIRIMININ YETERLI OLMADığı, öLüMDEN SONRAKI HESAP HAREKETLERININ DE INCELENMESI GEREKTIğI HK.
MİRASIN REDDİNE İLİŞKİN DAVALARDA (BORCA BATIKLIK), MURİSİN BANKA HESAPLARININ BİLDİRİMİNİN YETERLİ OLMADIĞI, ÖLÜMDEN SONRAKİ HESAP HAREKETLERİNİN DE İNCELENMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Borca batıklık nedeni ile mirasın reddine ilişkin davalarda, murise miras kalan ancak tapu işlemleri henüz yapılmamış taşınmazlarında incelenmesi gerektiği hk
borca batıklık nedeni ile mirasın reddine ilişkin davalarda, murise miras kalan ancak tapu işlemleri henüz yapılmamış taşınmazlarında incelenmesi gerektiği hk
BORCA BATıKLıK NEDENI ILE MIRASıN REDDINE ILIşKIN DAVALARDA, MURISE MIRAS KALAN ANCAK TAPU IşLEMLERI HENüZ YAPıLMAMış TAşıNMAZLARıNDA INCELENMESI GEREKTIğI HK
BORCA BATIKLIK NEDENİ İLE MİRASIN REDDİNE İLİŞKİN DAVALARDA, MURİSE MİRAS KALAN ANCAK TAPU İŞLEMLERİ HENÜZ YAPILMAMIŞ TAŞINMAZLARINDA İNCELENMESİ GEREKTİĞİ HK
- İmar ve kamulaştırma işlemlerinde bilirkişi raporlarının, koordinatsız, ölçeksiz ve dayanak belge ve krokilerle ilişkilendirme içermemesi halinde, hükme esas alınmayacağı hk.
İmar ve kamulaştırma işlemlerinde bilirkişi raporlarının, koordinatsız, ölçeksiz ve dayanak belge ve krokilerle ilişkilendirme içermemesi halinde, hükme esas alınmayacağı hk.
İMAR VE KAMULAşTıRMA IşLEMLERINDE BILIRKIşI RAPORLARıNıN, KOORDINATSıZ, öLçEKSIZ VE DAYANAK BELGE VE KROKILERLE ILIşKILENDIRME IçERMEMESI HALINDE, HüKME ESAS ALıNMAYACAğı HK.
İMAR VE KAMULAŞTIRMA İŞLEMLERİNDE BİLİRKİŞİ RAPORLARININ, KOORDİNATSIZ, ÖLÇEKSİZ VE DAYANAK BELGE VE KROKİLERLE İLİŞKİLENDİRME İÇERMEMESİ HALİNDE, HÜKME ESAS ALINMAYACAĞI HK.
- Vasiyetnamenin, mirasbırakanın yerleşim yeri Sulh Hakimliğinde açılması gerektiği hk.
vasiyetnamenin, mirasbırakanın yerleşim yeri sulh hakimliğinde açılması gerektiği hk.
VASIYETNAMENIN, MIRASBıRAKANıN YERLEşIM YERI SULH HAKIMLIğINDE AçıLMASı GEREKTIğI HK.
VASİYETNAMENİN, MİRASBIRAKANIN YERLEŞİM YERİ SULH HAKİMLİĞİNDE AÇILMASI GEREKTİĞİ HK.
- İki davanın da tarafları, konusu, dayanılan deliller ve talep kısmının aynı olduğu, ikinci davada asıl istemle birlikte tazminat talep edilmiş olmasının davanın derdest olduğu sonucunu değiştirmeyeceği ve reddinin gerektiği h
İki davanın da tarafları, konusu, dayanılan deliller ve talep kısmının aynı olduğu, ikinci davada asıl istemle birlikte tazminat talep edilmiş olmasının davanın derdest olduğu sonucunu değiştirmeyeceği ve reddinin gerektiği h
İKI DAVANıN DA TARAFLARı, KONUSU, DAYANıLAN DELILLER VE TALEP KıSMıNıN AYNı OLDUğU, IKINCI DAVADA ASıL ISTEMLE BIRLIKTE TAZMINAT TALEP EDILMIş OLMASıNıN DAVANıN DERDEST OLDUğU SONUCUNU DEğIşTIRMEYECEğI VE REDDININ GEREKTIğI H
İKİ DAVANIN DA TARAFLARI, KONUSU, DAYANILAN DELİLLER VE TALEP KISMININ AYNI OLDUĞU, İKİNCİ DAVADA ASIL İSTEMLE BİRLİKTE TAZMİNAT TALEP EDİLMİŞ OLMASININ DAVANIN DERDEST OLDUĞU SONUCUNU DEĞİŞTİRMEYECEĞİ VE REDDİNİN GEREKTİĞİ H
- Derdestlik nedir?
derdestlik nedir?
DERDESTLIK NEDIR?
DERDESTLİK NEDİR?
- Sınırdaş arazi sahibine satılan parsel için, başka bir sınırdaş arazi malikince önalım hakkının kullanılamayacağı hk.
sınırdaş arazi sahibine satılan parsel için, başka bir sınırdaş arazi malikince önalım hakkının kullanılamayacağı hk.
SıNıRDAş ARAZI SAHIBINE SATıLAN PARSEL IçIN, BAşKA BIR SıNıRDAş ARAZI MALIKINCE öNALıM HAKKıNıN KULLANıLAMAYACAğı HK.
SINIRDAŞ ARAZİ SAHİBİNE SATILAN PARSEL İÇİN, BAŞKA BİR SINIRDAŞ ARAZİ MALİKİNCE ÖNALIM HAKKININ KULLANILAMAYACAĞI HK.
- Tarımsal bütünlük sağlamayan arazilerin, bitişik olduğu takdirde sınırdaş kabul edilip ön alım davasına konu edilebileceği hk.
tarımsal bütünlük sağlamayan arazilerin, bitişik olduğu takdirde sınırdaş kabul edilip ön alım davasına konu edilebileceği hk.
TARıMSAL BüTüNLüK SAğLAMAYAN ARAZILERIN, BITIşIK OLDUğU TAKDIRDE SıNıRDAş KABUL EDILIP öN ALıM DAVASıNA KONU EDILEBILECEğI HK.
TARIMSAL BÜTÜNLÜK SAĞLAMAYAN ARAZİLERİN, BİTİŞİK OLDUĞU TAKDİRDE SINIRDAŞ KABUL EDİLİP ÖN ALIM DAVASINA KONU EDİLEBİLECEĞİ HK.
- Hangi arazilerin sınırdaş arazi olarak kabul edilebileceği hk.
hangi arazilerin sınırdaş arazi olarak kabul edilebileceği hk.
HANGI ARAZILERIN SıNıRDAş ARAZI OLARAK KABUL EDILEBILECEğI HK.
HANGİ ARAZİLERİN SINIRDAŞ ARAZİ OLARAK KABUL EDİLEBİLECEĞİ HK.
- Tapu iptali ile birlikte, eski malike ilişkin hacizlerinde kalkacağı hk.
tapu iptali ile birlikte, eski malike ilişkin hacizlerinde kalkacağı hk.
TAPU IPTALI ILE BIRLIKTE, ESKI MALIKE ILIşKIN HACIZLERINDE KALKACAğı HK.
TAPU İPTALİ İLE BİRLİKTE, ESKİ MALİKE İLİŞKİN HACİZLERİNDE KALKACAĞI HK.
- Davadan feragat nedir?
davadan feragat nedir?
DAVADAN FERAGAT NEDIR?
DAVADAN FERAGAT NEDİR?
- Bölge adliye mahkemesinin tasdik etmediği bir karar için istinaf harcı alınmayacağı hk.
bölge adliye mahkemesinin tasdik etmediği bir karar için istinaf harcı alınmayacağı hk.
BöLGE ADLIYE MAHKEMESININ TASDIK ETMEDIğI BIR KARAR IçIN ISTINAF HARCı ALıNMAYACAğı HK.
BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİNİN TASDİK ETMEDİĞİ BİR KARAR İÇİN İSTİNAF HARCI ALINMAYACAĞI HK.
- Mecra hakkının kullanımında bir yarar bulunmadığı gerekçesi ile tapudan terkin istenmeden taşınmaza el atılmasının, hatalı olacağı hk.
mecra hakkının kullanımında bir yarar bulunmadığı gerekçesi ile tapudan terkin istenmeden taşınmaza el atılmasının, hatalı olacağı hk.
MECRA HAKKıNıN KULLANıMıNDA BIR YARAR BULUNMADığı GEREKçESI ILE TAPUDAN TERKIN ISTENMEDEN TAşıNMAZA EL ATıLMASıNıN, HATALı OLACAğı HK.
MECRA HAKKININ KULLANIMINDA BİR YARAR BULUNMADIĞI GEREKÇESİ İLE TAPUDAN TERKİN İSTENMEDEN TAŞINMAZA EL ATILMASININ, HATALI OLACAĞI HK.
- Mecra hakkının tapudan terkin edilmedikçe son bulmayacağı hk.
mecra hakkının tapudan terkin edilmedikçe son bulmayacağı hk.
MECRA HAKKıNıN TAPUDAN TERKIN EDILMEDIKçE SON BULMAYACAğı HK.
MECRA HAKKININ TAPUDAN TERKİN EDİLMEDİKÇE SON BULMAYACAĞI HK.
- Mecra irtifakı nedir?
mecra irtifakı nedir?
MECRA IRTIFAKı NEDIR?
MECRA İRTİFAKI NEDİR?
- Mecra irtifakı hakkı verilmesinin, komşuluk hukuku çerçevesinde değerlendirileceği hk?
mecra irtifakı hakkı verilmesinin, komşuluk hukuku çerçevesinde değerlendirileceği hk?
MECRA IRTIFAKı HAKKı VERILMESININ, KOMşULUK HUKUKU çERçEVESINDE DEğERLENDIRILECEğI HK?
MECRA İRTİFAKI HAKKI VERİLMESİNİN, KOMŞULUK HUKUKU ÇERÇEVESİNDE DEĞERLENDİRİLECEĞİ HK?
- Ön alım ve ipoteğin kaldırılması istemli davada, bankanın da davaya taraf sıfatı ile dahil edilmesi gerektiği hk.
Ön alım ve ipoteğin kaldırılması istemli davada, bankanın da davaya taraf sıfatı ile dahil edilmesi gerektiği hk.
ÖN ALıM VE IPOTEğIN KALDıRıLMASı ISTEMLI DAVADA, BANKANıN DA DAVAYA TARAF SıFATı ILE DAHIL EDILMESI GEREKTIğI HK.
ÖN ALIM VE İPOTEĞİN KALDIRILMASI İSTEMLİ DAVADA, BANKANIN DA DAVAYA TARAF SIFATI İLE DAHİL EDİLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Elbirliği ile sahip olan taşınmaza ilişkin ön alım davası açılması halinde, tüm paydaşların davaya dahil edilmesi gerektiği hk
elbirliği ile sahip olan taşınmaza ilişkin ön alım davası açılması halinde, tüm paydaşların davaya dahil edilmesi gerektiği hk
ELBIRLIğI ILE SAHIP OLAN TAşıNMAZA ILIşKIN öN ALıM DAVASı AçıLMASı HALINDE, TüM PAYDAşLARıN DAVAYA DAHIL EDILMESI GEREKTIğI HK
ELBİRLİĞİ İLE SAHİP OLAN TAŞINMAZA İLİŞKİN ÖN ALIM DAVASI AÇILMASI HALİNDE, TÜM PAYDAŞLARIN DAVAYA DAHİL EDİLMESİ GEREKTİĞİ HK
- Vasiyetnamenin irade sakatlığı nedeni ile geçersizliğine dayalı açılan davanın, bozma sonrası yapılan ıslahla vasiyetnamenin şekle aykırılığı nedeni ile geçersizliğine dayalı olarak devamı talep edilebilir mi?
vasiyetnamenin irade sakatlığı nedeni ile geçersizliğine dayalı açılan davanın, bozma sonrası yapılan ıslahla vasiyetnamenin şekle aykırılığı nedeni ile geçersizliğine dayalı olarak devamı talep edilebilir mi?
VASIYETNAMENIN IRADE SAKATLığı NEDENI ILE GEçERSIZLIğINE DAYALı AçıLAN DAVANıN, BOZMA SONRASı YAPıLAN ıSLAHLA VASIYETNAMENIN şEKLE AYKıRıLığı NEDENI ILE GEçERSIZLIğINE DAYALı OLARAK DEVAMı TALEP EDILEBILIR MI?
VASİYETNAMENİN İRADE SAKATLIĞI NEDENİ İLE GEÇERSİZLİĞİNE DAYALI AÇILAN DAVANIN, BOZMA SONRASI YAPILAN ISLAHLA VASİYETNAMENİN ŞEKLE AYKIRILIĞI NEDENİ İLE GEÇERSİZLİĞİNE DAYALI OLARAK DEVAMI TALEP EDİLEBİLİR Mİ?
- Ölünceye kadar bakma sözleşmesinin, hizmet sözleşmesinden farkı Hk.
Ölünceye kadar bakma sözleşmesinin, hizmet sözleşmesinden farkı hk.
ÖLüNCEYE KADAR BAKMA SöZLEşMESININ, HIZMET SöZLEşMESINDEN FARKı HK.
ÖLÜNCEYE KADAR BAKMA SÖZLEŞMESİNİN, HİZMET SÖZLEŞMESİNDEN FARKI HK.
- Ölünceye kadar bakma sözleşmeleri gereğince, bakıcının borçları nelerdir?
Ölünceye kadar bakma sözleşmeleri gereğince, bakıcının borçları nelerdir?
ÖLüNCEYE KADAR BAKMA SöZLEşMELERI GEREğINCE, BAKıCıNıN BORçLARı NELERDIR?
ÖLÜNCEYE KADAR BAKMA SÖZLEŞMELERİ GEREĞİNCE, BAKICININ BORÇLARI NELERDİR?
- Yükümlülüklerini yerine getirmeyen bakım borçlusuna karşı bakım alacaklısının her zaman fesih hakkını kullanabileceği hk.
yükümlülüklerini yerine getirmeyen bakım borçlusuna karşı bakım alacaklısının her zaman fesih hakkını kullanabileceği hk.
YüKüMLüLüKLERINI YERINE GETIRMEYEN BAKıM BORçLUSUNA KARşı BAKıM ALACAKLıSıNıN HER ZAMAN FESIH HAKKıNı KULLANABILECEğI HK.
YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ YERİNE GETİRMEYEN BAKIM BORÇLUSUNA KARŞI BAKIM ALACAKLISININ HER ZAMAN FESİH HAKKINI KULLANABİLECEĞİ HK.
- Ölünceye kadar bakım sözleşmesine istinaden taşınmazın devralınmasından sonra boşanma davası açılmasının, bakım borcunun yerine getirilmediği şeklinde değerlendirileceği hk. (Karşı Oy İçerir)
Ölünceye kadar bakım sözleşmesine istinaden taşınmazın devralınmasından sonra boşanma davası açılmasının, bakım borcunun yerine getirilmediği şeklinde değerlendirileceği hk. (karşı oy İçerir)
ÖLüNCEYE KADAR BAKıM SöZLEşMESINE ISTINADEN TAşıNMAZıN DEVRALıNMASıNDAN SONRA BOşANMA DAVASı AçıLMASıNıN, BAKıM BORCUNUN YERINE GETIRILMEDIğI şEKLINDE DEğERLENDIRILECEğI HK. (KARşı OY İçERIR)
ÖLÜNCEYE KADAR BAKIM SÖZLEŞMESİNE İSTİNADEN TAŞINMAZIN DEVRALINMASINDAN SONRA BOŞANMA DAVASI AÇILMASININ, BAKIM BORCUNUN YERİNE GETİRİLMEDİĞİ ŞEKLİNDE DEĞERLENDİRİLECEĞİ HK. (KARŞI OY İÇERİR)
- Satışın mal kaçırma amacı ile yapıldığı iddiası – satın alanın ise evin kredi ile alındığı ve mal kaçırma amacı olmadığı savunmasının, mahkemece nasıl değerlendirileceği hk.
satışın mal kaçırma amacı ile yapıldığı iddiası – satın alanın ise evin kredi ile alındığı ve mal kaçırma amacı olmadığı savunmasının, mahkemece nasıl değerlendirileceği hk.
SATışıN MAL KAçıRMA AMACı ILE YAPıLDığı IDDIASı – SATıN ALANıN ISE EVIN KREDI ILE ALıNDığı VE MAL KAçıRMA AMACı OLMADığı SAVUNMASıNıN, MAHKEMECE NASıL DEğERLENDIRILECEğI HK.
SATIŞIN MAL KAÇIRMA AMACI İLE YAPILDIĞI İDDİASI – SATIN ALANIN İSE EVİN KREDİ İLE ALINDIĞI VE MAL KAÇIRMA AMACI OLMADIĞI SAVUNMASININ, MAHKEMECE NASIL DEĞERLENDİRİLECEĞİ HK.
- Tanığın farklı tarihlerdeki beyanları arasında çelişki bulunması halinde, bu beyanlar esas alınarak hüküm kurulamayacağı hk.
tanığın farklı tarihlerdeki beyanları arasında çelişki bulunması halinde, bu beyanlar esas alınarak hüküm kurulamayacağı hk.
TANığıN FARKLı TARIHLERDEKI BEYANLARı ARASıNDA çELIşKI BULUNMASı HALINDE, BU BEYANLAR ESAS ALıNARAK HüKüM KURULAMAYACAğı HK.
TANIĞIN FARKLI TARİHLERDEKİ BEYANLARI ARASINDA ÇELİŞKİ BULUNMASI HALİNDE, BU BEYANLAR ESAS ALINARAK HÜKÜM KURULAMAYACAĞI HK.
- Ölünceye kadar bakma sözleşmesine uyulmadığı gerekçesi ile devredilen evin tapu iptali hakkındaki davada, tanığın beyanları arasında çelişki bulunmasının, davanın reddini gerektireceği hk
Ölünceye kadar bakma sözleşmesine uyulmadığı gerekçesi ile devredilen evin tapu iptali hakkındaki davada, tanığın beyanları arasında çelişki bulunmasının, davanın reddini gerektireceği hk
ÖLüNCEYE KADAR BAKMA SöZLEşMESINE UYULMADığı GEREKçESI ILE DEVREDILEN EVIN TAPU IPTALI HAKKıNDAKI DAVADA, TANığıN BEYANLARı ARASıNDA çELIşKI BULUNMASıNıN, DAVANıN REDDINI GEREKTIRECEğI HK
ÖLÜNCEYE KADAR BAKMA SÖZLEŞMESİNE UYULMADIĞI GEREKÇESİ İLE DEVREDİLEN EVİN TAPU İPTALİ HAKKINDAKİ DAVADA, TANIĞIN BEYANLARI ARASINDA ÇELİŞKİ BULUNMASININ, DAVANIN REDDİNİ GEREKTİRECEĞİ HK
- Ölünceye kadar bakım sözleşmesine istinaden taşınmazın devrinden sonra çocuğun başka şehre taşınmasının, bakım borcunun yerine getirilmediğinin ispatı olduğu ve devrin iptali gerektiği hk.
Ölünceye kadar bakım sözleşmesine istinaden taşınmazın devrinden sonra çocuğun başka şehre taşınmasının, bakım borcunun yerine getirilmediğinin ispatı olduğu ve devrin iptali gerektiği hk.
ÖLüNCEYE KADAR BAKıM SöZLEşMESINE ISTINADEN TAşıNMAZıN DEVRINDEN SONRA çOCUğUN BAşKA şEHRE TAşıNMASıNıN, BAKıM BORCUNUN YERINE GETIRILMEDIğININ ISPATı OLDUğU VE DEVRIN IPTALI GEREKTIğI HK.
ÖLÜNCEYE KADAR BAKIM SÖZLEŞMESİNE İSTİNADEN TAŞINMAZIN DEVRİNDEN SONRA ÇOCUĞUN BAŞKA ŞEHRE TAŞINMASININ, BAKIM BORCUNUN YERİNE GETİRİLMEDİĞİNİN İSPATI OLDUĞU VE DEVRİN İPTALİ GEREKTİĞİ HK.
- Hazinenin dava harçlarından muaf olduğu hk.
hazinenin dava harçlarından muaf olduğu hk.
HAZINENIN DAVA HARçLARıNDAN MUAF OLDUğU HK.
HAZİNENİN DAVA HARÇLARINDAN MUAF OLDUĞU HK.
- Yer altı suları özel su kapsamında sayılır mı?
yer altı suları özel su kapsamında sayılır mı?
YER ALTı SULARı öZEL SU KAPSAMıNDA SAYıLıR Mı?
YER ALTI SULARI ÖZEL SU KAPSAMINDA SAYILIR MI?
- Özel su nedir?
Özel su nedir?
ÖZEL SU NEDIR?
ÖZEL SU NEDİR?
- Kaynak suyundan komşu malikler yararlanabilir mi?
kaynak suyundan komşu malikler yararlanabilir mi?
KAYNAK SUYUNDAN KOMşU MALIKLER YARARLANABILIR MI?
KAYNAK SUYUNDAN KOMŞU MALİKLER YARARLANABİLİR Mİ?
- Kaynak suyu hangi hallerde taşınmaz sahibine ait olur?
kaynak suyu hangi hallerde taşınmaz sahibine ait olur?
KAYNAK SUYU HANGI HALLERDE TAşıNMAZ SAHIBINE AIT OLUR?
KAYNAK SUYU HANGİ HALLERDE TAŞINMAZ SAHİBİNE AİT OLUR?
- Kaynak suyu nedir?
kaynak suyu nedir?
KAYNAK SUYU NEDIR?
KAYNAK SUYU NEDİR?
- Taşınmazın mülkiyeti, taşınmazın altı ve üstündeki kaynakları da kapsar mı?
taşınmazın mülkiyeti, taşınmazın altı ve üstündeki kaynakları da kapsar mı?
TAşıNMAZıN MüLKIYETI, TAşıNMAZıN ALTı VE üSTüNDEKI KAYNAKLARı DA KAPSAR Mı?
TAŞINMAZIN MÜLKİYETİ, TAŞINMAZIN ALTI VE ÜSTÜNDEKİ KAYNAKLARI DA KAPSAR MI?
- Bozma kararı doğrultusunda kurulan hükmün yeni bir hüküm olduğu hakkında açıklayıcı kr.
bozma kararı doğrultusunda kurulan hükmün yeni bir hüküm olduğu hakkında açıklayıcı kr.
BOZMA KARARı DOğRULTUSUNDA KURULAN HüKMüN YENI BIR HüKüM OLDUğU HAKKıNDA AçıKLAYıCı KR.
BOZMA KARARI DOĞRULTUSUNDA KURULAN HÜKMÜN YENİ BİR HÜKÜM OLDUĞU HAKKINDA AÇIKLAYICI KR.
- Fiili taksim iddiası netleştirilmeden davanın sonuçlandırılamayacağı hk.
fiili taksim iddiası netleştirilmeden davanın sonuçlandırılamayacağı hk.
FIILI TAKSIM IDDIASı NETLEşTIRILMEDEN DAVANıN SONUçLANDıRıLAMAYACAğı HK.
FİİLİ TAKSİM İDDİASI NETLEŞTİRİLMEDEN DAVANIN SONUÇLANDIRILAMAYACAĞI HK.
- Kötüniyet iddiası, savunmanın genişletilemeyeceği kuralına aykırı mıdır?
kötüniyet iddiası, savunmanın genişletilemeyeceği kuralına aykırı mıdır?
KöTüNIYET IDDIASı, SAVUNMANıN GENIşLETILEMEYECEğI KURALıNA AYKıRı MıDıR?
KÖTÜNİYET İDDİASI, SAVUNMANIN GENİŞLETİLEMEYECEĞİ KURALINA AYKIRI MIDIR?
- Önalım hakkının kullanımı ile dürüstlük kuralı-kötüniyet arasındaki ilişki hk.
Önalım hakkının kullanımı ile dürüstlük kuralı-kötüniyet arasındaki ilişki hk.
ÖNALıM HAKKıNıN KULLANıMı ILE DüRüSTLüK KURALı-KöTüNIYET ARASıNDAKI ILIşKI HK.
ÖNALIM HAKKININ KULLANIMI İLE DÜRÜSTLÜK KURALI-KÖTÜNİYET ARASINDAKİ İLİŞKİ HK.
- Taşınmaza paydaş olanlar kendi aralarında malı fiilen bölmüşler ise payın satımı halinde ön alım hakkının kullanılabilir mi?
taşınmaza paydaş olanlar kendi aralarında malı fiilen bölmüşler ise payın satımı halinde ön alım hakkının kullanılabilir mi?
TAşıNMAZA PAYDAş OLANLAR KENDI ARALARıNDA MALı FIILEN BöLMüşLER ISE PAYıN SATıMı HALINDE öN ALıM HAKKıNıN KULLANıLABILIR MI?
TAŞINMAZA PAYDAŞ OLANLAR KENDİ ARALARINDA MALI FİİLEN BÖLMÜŞLER İSE PAYIN SATIMI HALİNDE ÖN ALIM HAKKININ KULLANILABİLİR Mİ?
- Ön alım hakkı ne zaman doğar?
Ön alım hakkı ne zaman doğar?
ÖN ALıM HAKKı NE ZAMAN DOğAR?
ÖN ALIM HAKKI NE ZAMAN DOĞAR?
- Ön alım hakkı ne zaman kullanılabilir hale gelir?
Ön alım hakkı ne zaman kullanılabilir hale gelir?
ÖN ALıM HAKKı NE ZAMAN KULLANıLABILIR HALE GELIR?
ÖN ALIM HAKKI NE ZAMAN KULLANILABİLİR HALE GELİR?
- Önalım için ne kadar bedel ödenmelidir?
Önalım için ne kadar bedel ödenmelidir?
ÖNALıM IçIN NE KADAR BEDEL öDENMELIDIR?
ÖNALIM İÇİN NE KADAR BEDEL ÖDENMELİDİR?
- Hakim tarafından kesin süre verilirken hangi hususlar göz önünde bulundurulmalı?
hakim tarafından kesin süre verilirken hangi hususlar göz önünde bulundurulmalı?
HAKIM TARAFıNDAN KESIN SüRE VERILIRKEN HANGI HUSUSLAR GöZ öNüNDE BULUNDURULMALı?
HAKİM TARAFINDAN KESİN SÜRE VERİLİRKEN HANGİ HUSUSLAR GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMALI?
- Hakim tarafından verilen önalım bedelinin depo edilmesine ilişkin kesin süre kararında, depo edilecek miktarın belirtilmemesi bozma nedeni midir?
hakim tarafından verilen önalım bedelinin depo edilmesine ilişkin kesin süre kararında, depo edilecek miktarın belirtilmemesi bozma nedeni midir?
HAKIM TARAFıNDAN VERILEN öNALıM BEDELININ DEPO EDILMESINE ILIşKIN KESIN SüRE KARARıNDA, DEPO EDILECEK MIKTARıN BELIRTILMEMESI BOZMA NEDENI MIDIR?
HAKİM TARAFINDAN VERİLEN ÖNALIM BEDELİNİN DEPO EDİLMESİNE İLİŞKİN KESİN SÜRE KARARINDA, DEPO EDİLECEK MİKTARIN BELİRTİLMEMESİ BOZMA NEDENİ MİDİR?
- Hakim tarafından verile önalım bedelinin depo edilmesine ilişkin kesin süre kararında, istemin yerine getirilmemesinin sonuçlarının belirtilmemiş olması bozma nedeni midir?
hakim tarafından verile önalım bedelinin depo edilmesine ilişkin kesin süre kararında, istemin yerine getirilmemesinin sonuçlarının belirtilmemiş olması bozma nedeni midir?
HAKIM TARAFıNDAN VERILE öNALıM BEDELININ DEPO EDILMESINE ILIşKIN KESIN SüRE KARARıNDA, ISTEMIN YERINE GETIRILMEMESININ SONUçLARıNıN BELIRTILMEMIş OLMASı BOZMA NEDENI MIDIR?
HAKİM TARAFINDAN VERİLE ÖNALIM BEDELİNİN DEPO EDİLMESİNE İLİŞKİN KESİN SÜRE KARARINDA, İSTEMİN YERİNE GETİRİLMEMESİNİN SONUÇLARININ BELİRTİLMEMİŞ OLMASI BOZMA NEDENİ MİDİR?
- Sermaye şirketi sahibi murisin, borca batıklığının şirket borcu göz önünde bulundurularak nasıl tespit edileceği hakkında açıklayıcı kr.
sermaye şirketi sahibi murisin, borca batıklığının şirket borcu göz önünde bulundurularak nasıl tespit edileceği hakkında açıklayıcı kr.
SERMAYE şIRKETI SAHIBI MURISIN, BORCA BATıKLığıNıN şIRKET BORCU GöZ öNüNDE BULUNDURULARAK NASıL TESPIT EDILECEğI HAKKıNDA AçıKLAYıCı KR.
SERMAYE ŞİRKETİ SAHİBİ MURİSİN, BORCA BATIKLIĞININ ŞİRKET BORCU GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULARAK NASIL TESPİT EDİLECEĞİ HAKKINDA AÇIKLAYICI KR.
- Veraset ve intikal vergisi verildikten sonra miras red edilebilir mi?
veraset ve intikal vergisi verildikten sonra miras red edilebilir mi?
VERASET VE INTIKAL VERGISI VERILDIKTEN SONRA MIRAS RED EDILEBILIR MI?
VERASET VE İNTİKAL VERGİSİ VERİLDİKTEN SONRA MİRAS RED EDİLEBİLİR Mİ?
- Üzerinde intifa hakkı bulunan taşınmazlara ilişkin ortaklığın giderilmesi davasında intifa hakkı sahibi davaya dahil edilmeli midir?
Üzerinde intifa hakkı bulunan taşınmazlara ilişkin ortaklığın giderilmesi davasında intifa hakkı sahibi davaya dahil edilmeli midir?
ÜZERINDE INTIFA HAKKı BULUNAN TAşıNMAZLARA ILIşKIN ORTAKLığıN GIDERILMESI DAVASıNDA INTIFA HAKKı SAHIBI DAVAYA DAHIL EDILMELI MIDIR?
ÜZERİNDE İNTİFA HAKKI BULUNAN TAŞINMAZLARA İLİŞKİN ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ DAVASINDA İNTİFA HAKKI SAHİBİ DAVAYA DAHİL EDİLMELİ MİDİR?
- Üzerinde intifa hakkı bulunan taşınmazlarda ilişkin ortaklığın giderilmesi davasında hangi hususlara dikkat edilmesi gerektiği hk.
Üzerinde intifa hakkı bulunan taşınmazlarda ilişkin ortaklığın giderilmesi davasında hangi hususlara dikkat edilmesi gerektiği hk.
ÜZERINDE INTIFA HAKKı BULUNAN TAşıNMAZLARDA ILIşKIN ORTAKLığıN GIDERILMESI DAVASıNDA HANGI HUSUSLARA DIKKAT EDILMESI GEREKTIğI HK.
ÜZERİNDE İNTİFA HAKKI BULUNAN TAŞINMAZLARDA İLİŞKİN ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ DAVASINDA HANGİ HUSUSLARA DİKKAT EDİLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Taşkın yapı hangi şartlar dahilinde, yapı sahibine devir edilebilir?
taşkın yapı hangi şartlar dahilinde, yapı sahibine devir edilebilir?
TAşKıN YAPı HANGI şARTLAR DAHILINDE, YAPı SAHIBINE DEVIR EDILEBILIR?
TAŞKIN YAPI HANGİ ŞARTLAR DAHİLİNDE, YAPI SAHİBİNE DEVİR EDİLEBİLİR?
- Taşkın yapılarda iyiniyet kuralının nasıl değerlendirilmesi gerektiği hk.
taşkın yapılarda iyiniyet kuralının nasıl değerlendirilmesi gerektiği hk.
TAşKıN YAPıLARDA IYINIYET KURALıNıN NASıL DEğERLENDIRILMESI GEREKTIğI HK.
TAŞKIN YAPILARDA İYİNİYET KURALININ NASIL DEĞERLENDİRİLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Taşkın yapı asıl taşınmazın bütünleyici parçalarından değilse, mülkiyet devri (irtifak hakkı verilmesi) yapılmayacağı hk.
taşkın yapı asıl taşınmazın bütünleyici parçalarından değilse, mülkiyet devri (irtifak hakkı verilmesi) yapılmayacağı hk.
TAşKıN YAPı ASıL TAşıNMAZıN BüTüNLEYICI PARçALARıNDAN DEğILSE, MüLKIYET DEVRI (IRTIFAK HAKKı VERILMESI) YAPıLMAYACAğı HK.
TAŞKIN YAPI ASIL TAŞINMAZIN BÜTÜNLEYİCİ PARÇALARINDAN DEĞİLSE, MÜLKİYET DEVRİ (İRTİFAK HAKKI VERİLMESİ) YAPILMAYACAĞI HK.
- Borç, duruşma gününden önce ödendiği takdirde avukat vekalet ücretine hükmedilir mi?
borç, duruşma gününden önce ödendiği takdirde avukat vekalet ücretine hükmedilir mi?
BORç, DURUşMA GüNüNDEN öNCE öDENDIğI TAKDIRDE AVUKAT VEKALET üCRETINE HüKMEDILIR MI?
BORÇ, DURUŞMA GÜNÜNDEN ÖNCE ÖDENDİĞİ TAKDİRDE AVUKAT VEKALET ÜCRETİNE HÜKMEDİLİR Mİ?
- Paylı mülkiyetin giderilmesi davasında dava vekalet ücreti nasıl pay edilir?
paylı mülkiyetin giderilmesi davasında dava vekalet ücreti nasıl pay edilir?
PAYLı MüLKIYETIN GIDERILMESI DAVASıNDA DAVA VEKALET üCRETI NASıL PAY EDILIR?
PAYLI MÜLKİYETİN GİDERİLMESİ DAVASINDA DAVA VEKALET ÜCRETİ NASIL PAY EDİLİR?
- Paylı mülkiyetin giderilmesi davasında dava masrafları nasıl dağıtılır ?
paylı mülkiyetin giderilmesi davasında dava masrafları nasıl dağıtılır ?
PAYLı MüLKIYETIN GIDERILMESI DAVASıNDA DAVA MASRAFLARı NASıL DAğıTıLıR ?
PAYLI MÜLKİYETİN GİDERİLMESİ DAVASINDA DAVA MASRAFLARI NASIL DAĞITILIR ?
- Ortaklığın giderilmesine konu olan taşınmazın üzerindeki yapıya (muhdesat) isabet eden bedelin, paydaşlar arasında nasıl dağıtılması gerektiği hk.
ortaklığın giderilmesine konu olan taşınmazın üzerindeki yapıya (muhdesat) isabet eden bedelin, paydaşlar arasında nasıl dağıtılması gerektiği hk.
ORTAKLığıN GIDERILMESINE KONU OLAN TAşıNMAZıN üZERINDEKI YAPıYA (MUHDESAT) ISABET EDEN BEDELIN, PAYDAşLAR ARASıNDA NASıL DAğıTıLMASı GEREKTIğI HK.
ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİNE KONU OLAN TAŞINMAZIN ÜZERİNDEKİ YAPIYA (MUHDESAT) İSABET EDEN BEDELİN, PAYDAŞLAR ARASINDA NASIL DAĞITILMASI GEREKTİĞİ HK.
- Ortaklığın giderilmesine ilişkin davaya konu olan taşınmazın parselinin değişmesi halinde yeni parsel numarası üzerinde hüküm kurulması gerektiği hk.
ortaklığın giderilmesine ilişkin davaya konu olan taşınmazın parselinin değişmesi halinde yeni parsel numarası üzerinde hüküm kurulması gerektiği hk.
ORTAKLığıN GIDERILMESINE ILIşKIN DAVAYA KONU OLAN TAşıNMAZıN PARSELININ DEğIşMESI HALINDE YENI PARSEL NUMARASı üZERINDE HüKüM KURULMASı GEREKTIğI HK.
ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİNE İLİŞKİN DAVAYA KONU OLAN TAŞINMAZIN PARSELİNİN DEĞİŞMESİ HALİNDE YENİ PARSEL NUMARASI ÜZERİNDE HÜKÜM KURULMASI GEREKTİĞİ HK.
- Ortaklığın giderilmesine ilişkin davaya konu olan taşınmaz üzerinde kamulaştırma varsa araştırılması gerektiği hk.
ortaklığın giderilmesine ilişkin davaya konu olan taşınmaz üzerinde kamulaştırma varsa araştırılması gerektiği hk.
ORTAKLığıN GIDERILMESINE ILIşKIN DAVAYA KONU OLAN TAşıNMAZ üZERINDE KAMULAşTıRMA VARSA ARAşTıRıLMASı GEREKTIğI HK.
ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİNE İLİŞKİN DAVAYA KONU OLAN TAŞINMAZ ÜZERİNDE KAMULAŞTIRMA VARSA ARAŞTIRILMASI GEREKTİĞİ HK.
- Ortaklığın giderilmesi davalarında tarafların ölümü halinde mirasçıların davaya dahil edilmesi gerektiği hk.
ortaklığın giderilmesi davalarında tarafların ölümü halinde mirasçıların davaya dahil edilmesi gerektiği hk.
ORTAKLığıN GIDERILMESI DAVALARıNDA TARAFLARıN öLüMü HALINDE MIRASçıLARıN DAVAYA DAHIL EDILMESI GEREKTIğI HK.
ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ DAVALARINDA TARAFLARIN ÖLÜMÜ HALİNDE MİRASÇILARIN DAVAYA DAHİL EDİLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Satış vaadi sözleşmesinden sonra taşınmazın zilyetliği devir edilirse, satış vaadi sözleşmesinin zamanaşımına uğradığı iddia edilebilir mi?
satış vaadi sözleşmesinden sonra taşınmazın zilyetliği devir edilirse, satış vaadi sözleşmesinin zamanaşımına uğradığı iddia edilebilir mi?
SATış VAADI SöZLEşMESINDEN SONRA TAşıNMAZıN ZILYETLIğI DEVIR EDILIRSE, SATış VAADI SöZLEşMESININ ZAMANAşıMıNA UğRADığı IDDIA EDILEBILIR MI?
SATIŞ VAADİ SÖZLEŞMESİNDEN SONRA TAŞINMAZIN ZİLYETLİĞİ DEVİR EDİLİRSE, SATIŞ VAADİ SÖZLEŞMESİNİN ZAMANAŞIMINA UĞRADIĞI İDDİA EDİLEBİLİR Mİ?
- Murisin hukuki ehliyetinin yerinde olmadığı iddiası araştırılmadan karar verilemeyeceği hk.
murisin hukuki ehliyetinin yerinde olmadığı iddiası araştırılmadan karar verilemeyeceği hk.
MURISIN HUKUKI EHLIYETININ YERINDE OLMADığı IDDIASı ARAşTıRıLMADAN KARAR VERILEMEYECEğI HK.
MURİSİN HUKUKİ EHLİYETİNİN YERİNDE OLMADIĞI İDDİASI ARAŞTIRILMADAN KARAR VERİLEMEYECEĞİ HK.
- Islahla hangi hususlar genişletilebilir?
islahla hangi hususlar genişletilebilir?
ISLAHLA HANGI HUSUSLAR GENIşLETILEBILIR?
ISLAHLA HANGİ HUSUSLAR GENİŞLETİLEBİLİR?
- Hangi aşamaya kadar ıslah edilebilir?
hangi aşamaya kadar ıslah edilebilir?
HANGI AşAMAYA KADAR ıSLAH EDILEBILIR?
HANGİ AŞAMAYA KADAR ISLAH EDİLEBİLİR?
- Yemin talep eden tarafın tüm iddialarının çürütülmüş olması gerekir mi?
yemin talep eden tarafın tüm iddialarının çürütülmüş olması gerekir mi?
YEMIN TALEP EDEN TARAFıN TüM IDDIALARıNıN çüRüTüLMüş OLMASı GEREKIR MI?
YEMİN TALEP EDEN TARAFIN TÜM İDDİALARININ ÇÜRÜTÜLMÜŞ OLMASI GEREKİR Mİ?
- İddiasını ispatlayan tarafın aleyhine olacak şekilde, yemin delile dayanarak hüküm kurulması mümkün müdür?
İddiasını ispatlayan tarafın aleyhine olacak şekilde, yemin delile dayanarak hüküm kurulması mümkün müdür?
İDDIASıNı ISPATLAYAN TARAFıN ALEYHINE OLACAK şEKILDE, YEMIN DELILE DAYANARAK HüKüM KURULMASı MüMKüN MüDüR?
İDDİASINI İSPATLAYAN TARAFIN ALEYHİNE OLACAK ŞEKİLDE, YEMİN DELİLE DAYANARAK HÜKÜM KURULMASI MÜMKÜN MÜDÜR?
- Elbirliği mülkiyetinin paylı mülkiyete dönüştürülmesi davasını mirasçılar dışındaki alacaklılar da açabilir mi?
elbirliği mülkiyetinin paylı mülkiyete dönüştürülmesi davasını mirasçılar dışındaki alacaklılar da açabilir mi?
ELBIRLIğI MüLKIYETININ PAYLı MüLKIYETE DöNüşTüRüLMESI DAVASıNı MIRASçıLAR DışıNDAKI ALACAKLıLAR DA AçABILIR MI?
ELBİRLİĞİ MÜLKİYETİNİN PAYLI MÜLKİYETE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ DAVASINI MİRASÇILAR DIŞINDAKİ ALACAKLILAR DA AÇABİLİR Mİ?
- Satış vaadi sözleşmesine dayanarak elbirliği ile mülkiyetin paylı mülkiyete çevrilme davası açılabilir mi?
satış vaadi sözleşmesine dayanarak elbirliği ile mülkiyetin paylı mülkiyete çevrilme davası açılabilir mi?
SATış VAADI SöZLEşMESINE DAYANARAK ELBIRLIğI ILE MüLKIYETIN PAYLı MüLKIYETE çEVRILME DAVASı AçıLABILIR MI?
SATIŞ VAADİ SÖZLEŞMESİNE DAYANARAK ELBİRLİĞİ İLE MÜLKİYETİN PAYLI MÜLKİYETE ÇEVRİLME DAVASI AÇILABİLİR Mİ?
- Davanın açılmamış sayıldığı hallerde vekalet ücretine hükmedilir mi?
davanın açılmamış sayıldığı hallerde vekalet ücretine hükmedilir mi?
DAVANıN AçıLMAMış SAYıLDığı HALLERDE VEKALET üCRETINE HüKMEDILIR MI?
DAVANIN AÇILMAMIŞ SAYILDIĞI HALLERDE VEKALET ÜCRETİNE HÜKMEDİLİR Mİ?
- Alacaklı borçlusunun elbirliği ile mülkiyete sahip olduğu birden çok taşınmazın satışını isteyebilir mi?
alacaklı borçlusunun elbirliği ile mülkiyete sahip olduğu birden çok taşınmazın satışını isteyebilir mi?
ALACAKLı BORçLUSUNUN ELBIRLIğI ILE MüLKIYETE SAHIP OLDUğU BIRDEN çOK TAşıNMAZıN SATışıNı ISTEYEBILIR MI?
ALACAKLI BORÇLUSUNUN ELBİRLİĞİ İLE MÜLKİYETE SAHİP OLDUĞU BİRDEN ÇOK TAŞINMAZIN SATIŞINI İSTEYEBİLİR Mİ?
- Ortaklığın giderilmesi davası nedir?
ortaklığın giderilmesi davası nedir?
ORTAKLığıN GIDERILMESI DAVASı NEDIR?
ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ DAVASI NEDİR?
- Ortaklığın giderilmesi davasında tüm paydaşların davaya dahil edilmesi gerektiği hk.
ortaklığın giderilmesi davasında tüm paydaşların davaya dahil edilmesi gerektiği hk.
ORTAKLığıN GIDERILMESI DAVASıNDA TüM PAYDAşLARıN DAVAYA DAHIL EDILMESI GEREKTIğI HK.
ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ DAVASINDA TÜM PAYDAŞLARIN DAVAYA DAHİL EDİLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Alacaklı, borçlunun elbirliği ile mülkiyete sahip olduğu taşınmazın icra yolu ile satışını isteyebilir mi?
alacaklı, borçlunun elbirliği ile mülkiyete sahip olduğu taşınmazın icra yolu ile satışını isteyebilir mi?
ALACAKLı, BORçLUNUN ELBIRLIğI ILE MüLKIYETE SAHIP OLDUğU TAşıNMAZıN ICRA YOLU ILE SATışıNı ISTEYEBILIR MI?
ALACAKLI, BORÇLUNUN ELBİRLİĞİ İLE MÜLKİYETE SAHİP OLDUĞU TAŞINMAZIN İCRA YOLU İLE SATIŞINI İSTEYEBİLİR Mİ?
- Alacaklı, borçlunun elbirliği ile mülkiyete sahip olduğu taşınmaz için ortaklığın giderilmesi davası açabilir mi?
alacaklı, borçlunun elbirliği ile mülkiyete sahip olduğu taşınmaz için ortaklığın giderilmesi davası açabilir mi?
ALACAKLı, BORçLUNUN ELBIRLIğI ILE MüLKIYETE SAHIP OLDUğU TAşıNMAZ IçIN ORTAKLığıN GIDERILMESI DAVASı AçABILIR MI?
ALACAKLI, BORÇLUNUN ELBİRLİĞİ İLE MÜLKİYETE SAHİP OLDUĞU TAŞINMAZ İÇİN ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ DAVASI AÇABİLİR Mİ?
- Borçlunun, paylı ortak olduğu taşınmaz için ortaklığın giderilmesi davası açılabilir mi?
borçlunun, paylı ortak olduğu taşınmaz için ortaklığın giderilmesi davası açılabilir mi?
BORçLUNUN, PAYLı ORTAK OLDUğU TAşıNMAZ IçIN ORTAKLığıN GIDERILMESI DAVASı AçıLABILIR MI?
BORÇLUNUN, PAYLI ORTAK OLDUĞU TAŞINMAZ İÇİN ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ DAVASI AÇILABİLİR Mİ?
- Alacaklı, icra müdürünün verdiği yetki ile ortaklığın giderilmesi davası açabilir mi?
alacaklı, icra müdürünün verdiği yetki ile ortaklığın giderilmesi davası açabilir mi?
ALACAKLı, ICRA MüDüRüNüN VERDIğI YETKI ILE ORTAKLığıN GIDERILMESI DAVASı AçABILIR MI?
ALACAKLI, İCRA MÜDÜRÜNÜN VERDİĞİ YETKİ İLE ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ DAVASI AÇABİLİR Mİ?