- Evli işçinin bir başka işçi ile gönül ilişki yaşamasının geçerli fesih nedeni olarak kabul edileceği ve ihbar / kıdem tazminatı ödenmesi gerektiği hk.
evli işçinin bir başka işçi ile gönül ilişki yaşamasının geçerli fesih nedeni olarak kabul edileceği ve ihbar / kıdem tazminatı ödenmesi gerektiği hk.
EVLI IşçININ BIR BAşKA IşçI ILE GöNüL ILIşKI YAşAMASıNıN GEçERLI FESIH NEDENI OLARAK KABUL EDILECEğI VE IHBAR / KıDEM TAZMINATı öDENMESI GEREKTIğI HK.
EVLİ İŞÇİNİN BİR BAŞKA İŞÇİ İLE GÖNÜL İLİŞKİ YAŞAMASININ GEÇERLİ FESİH NEDENİ OLARAK KABUL EDİLECEĞİ VE İHBAR / KIDEM TAZMİNATI ÖDENMESİ GEREKTİĞİ HK.
- İş yerinde gece vardiyasının artırılmasının işçi açısından haklı fesih nedeni olduğu hk.
İş yerinde gece vardiyasının artırılmasının işçi açısından haklı fesih nedeni olduğu hk.
İş YERINDE GECE VARDIYASıNıN ARTıRıLMASıNıN IşçI AçıSıNDAN HAKLı FESIH NEDENI OLDUğU HK.
İŞ YERİNDE GECE VARDİYASININ ARTIRILMASININ İŞÇİ AÇISINDAN HAKLI FESİH NEDENİ OLDUĞU HK.
- İşçi haklı nedenle istifa ederse (vardiya değişikliği) ihbar tazminatı alamayacağı hk.
İşçi haklı nedenle istifa ederse (vardiya değişikliği) ihbar tazminatı alamayacağı hk.
İşçI HAKLı NEDENLE ISTIFA EDERSE (VARDIYA DEğIşIKLIğI) IHBAR TAZMINATı ALAMAYACAğı HK.
İŞÇİ HAKLI NEDENLE İSTİFA EDERSE (VARDİYA DEĞİŞİKLİĞİ) İHBAR TAZMİNATI ALAMAYACAĞI HK.
- Çalışma koşullarında işçi aleyhine esaslı değişiklik yapıldığı konusunda ispat yükünün işçide olduğu hk.
Çalışma koşullarında işçi aleyhine esaslı değişiklik yapıldığı konusunda ispat yükünün işçide olduğu hk.
ÇALışMA KOşULLARıNDA IşçI ALEYHINE ESASLı DEğIşIKLIK YAPıLDığı KONUSUNDA ISPAT YüKüNüN IşçIDE OLDUğU HK.
ÇALIŞMA KOŞULLARINDA İŞÇİ ALEYHİNE ESASLI DEĞİŞİKLİK YAPILDIĞI KONUSUNDA İSPAT YÜKÜNÜN İŞÇİDE OLDUĞU HK.
- Çalışma koşullarının biri veya birkaçının değiştirilmesinin, hangi hallerde işçi tarafında kabul / red edilmiş olacağına ayrıntılı açıklama getiren açıklayıcı örnek Kr.
Çalışma koşullarının biri veya birkaçının değiştirilmesinin, hangi hallerde işçi tarafında kabul / red edilmiş olacağına ayrıntılı açıklama getiren açıklayıcı örnek kr.
ÇALışMA KOşULLARıNıN BIRI VEYA BIRKAçıNıN DEğIşTIRILMESININ, HANGI HALLERDE IşçI TARAFıNDA KABUL / RED EDILMIş OLACAğıNA AYRıNTıLı AçıKLAMA GETIREN AçıKLAYıCı öRNEK KR.
ÇALIŞMA KOŞULLARININ BİRİ VEYA BİRKAÇININ DEĞİŞTİRİLMESİNİN, HANGİ HALLERDE İŞÇİ TARAFINDA KABUL / RED EDİLMİŞ OLACAĞINA AYRINTILI AÇIKLAMA GETİREN AÇIKLAYICI ÖRNEK KR.
- Yurt dışında yapılan çalışmalarda hangi hallerde yurt dışı hukukun geçerli olacağına ilişkin açıklayıcı örnek Kr.
yurt dışında yapılan çalışmalarda hangi hallerde yurt dışı hukukun geçerli olacağına ilişkin açıklayıcı örnek kr.
YURT DışıNDA YAPıLAN çALışMALARDA HANGI HALLERDE YURT Dışı HUKUKUN GEçERLI OLACAğıNA ILIşKIN AçıKLAYıCı öRNEK KR.
YURT DIŞINDA YAPILAN ÇALIŞMALARDA HANGİ HALLERDE YURT DIŞI HUKUKUN GEÇERLİ OLACAĞINA İLİŞKİN AÇIKLAYICI ÖRNEK KR.
- Apartman görevlisinin (kapıcı) işçilik alacaklarına ilişkin davayı doğrudan kat maliklerine açabileceği gibi yöneticiyede açabileceği, mahkemece de kat malikleri adına yönetici hakkında karar verilmesi gerektiği hk.
apartman görevlisinin (kapıcı) işçilik alacaklarına ilişkin davayı doğrudan kat maliklerine açabileceği gibi yöneticiyede açabileceği, mahkemece de kat malikleri adına yönetici hakkında karar verilmesi gerektiği hk.
APARTMAN GöREVLISININ (KAPıCı) IşçILIK ALACAKLARıNA ILIşKIN DAVAYı DOğRUDAN KAT MALIKLERINE AçABILECEğI GIBI YöNETICIYEDE AçABILECEğI, MAHKEMECE DE KAT MALIKLERI ADıNA YöNETICI HAKKıNDA KARAR VERILMESI GEREKTIğI HK.
APARTMAN GÖREVLİSİNİN (KAPICI) İŞÇİLİK ALACAKLARINA İLİŞKİN DAVAYI DOĞRUDAN KAT MALİKLERİNE AÇABİLECEĞİ GİBİ YÖNETİCİYEDE AÇABİLECEĞİ, MAHKEMECE DE KAT MALİKLERİ ADINA YÖNETİCİ HAKKINDA KARAR VERİLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Fazla çalışma iddiasının ispatında yazılı kayıt bulunan dönemler için aksine tanık beyanları nasıl değerlendirilir?
fazla çalışma iddiasının ispatında yazılı kayıt bulunan dönemler için aksine tanık beyanları nasıl değerlendirilir?
FAZLA çALışMA IDDIASıNıN ISPATıNDA YAZıLı KAYıT BULUNAN DöNEMLER IçIN AKSINE TANıK BEYANLARı NASıL DEğERLENDIRILIR?
FAZLA ÇALIŞMA İDDİASININ İSPATINDA YAZILI KAYIT BULUNAN DÖNEMLER İÇİN AKSİNE TANIK BEYANLARI NASIL DEĞERLENDİRİLİR?
- İşçinin haftalık fazla çalışma süresi 45 saati aşmasa dahi günlük 11 saati gece çalışması veya günlük 7,5 saati aşan gece çalışmasının ayrı ayrı fesih nedeni olacağı hk
İşçinin haftalık fazla çalışma süresi 45 saati aşmasa dahi günlük 11 saati gece çalışması veya günlük 7,5 saati aşan gece çalışmasının ayrı ayrı fesih nedeni olacağı hk
İşçININ HAFTALıK FAZLA çALışMA SüRESI 45 SAATI AşMASA DAHI GüNLüK 11 SAATI GECE çALışMASı VEYA GüNLüK 7,5 SAATI AşAN GECE çALışMASıNıN AYRı AYRı FESIH NEDENI OLACAğı HK
İŞÇİNİN HAFTALIK FAZLA ÇALIŞMA SÜRESİ 45 SAATİ AŞMASA DAHİ GÜNLÜK 11 SAATİ GECE ÇALIŞMASI VEYA GÜNLÜK 7,5 SAATİ AŞAN GECE ÇALIŞMASININ AYRI AYRI FESİH NEDENİ OLACAĞI HK
- İşçilik alacağı hesaplanması ilişkin bilirkişi raporlarında, günlük 11 saati gece çalışması veya günlük 7,5 saati aşan gece çalışmasının ayrı değerlendirilmesi gerektiği hk.
İşçilik alacağı hesaplanması ilişkin bilirkişi raporlarında, günlük 11 saati gece çalışması veya günlük 7,5 saati aşan gece çalışmasının ayrı değerlendirilmesi gerektiği hk.
İşçILIK ALACAğı HESAPLANMASı ILIşKIN BILIRKIşI RAPORLARıNDA, GüNLüK 11 SAATI GECE çALışMASı VEYA GüNLüK 7,5 SAATI AşAN GECE çALışMASıNıN AYRı DEğERLENDIRILMESI GEREKTIğI HK.
İŞÇİLİK ALACAĞI HESAPLANMASI İLİŞKİN BİLİRKİŞİ RAPORLARINDA, GÜNLÜK 11 SAATİ GECE ÇALIŞMASI VEYA GÜNLÜK 7,5 SAATİ AŞAN GECE ÇALIŞMASININ AYRI DEĞERLENDİRİLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Ulusal bayram ve genel tatil fazla çalışmaları belgeye dayanıyorsa, işveren lehine indirim yapılmaması gerektiği hk.
ulusal bayram ve genel tatil fazla çalışmaları belgeye dayanıyorsa, işveren lehine indirim yapılmaması gerektiği hk.
ULUSAL BAYRAM VE GENEL TATIL FAZLA çALışMALARı BELGEYE DAYANıYORSA, IşVEREN LEHINE INDIRIM YAPıLMAMASı GEREKTIğI HK.
ULUSAL BAYRAM VE GENEL TATİL FAZLA ÇALIŞMALARI BELGEYE DAYANIYORSA, İŞVEREN LEHİNE İNDİRİM YAPILMAMASI GEREKTİĞİ HK.
- Ulusal bayram ve genel tatil fazla çalışmaları belgeye dayanıyorsa, işveren lehine indirim yapılmaması gerektiği hk.
ulusal bayram ve genel tatil fazla çalışmaları belgeye dayanıyorsa, işveren lehine indirim yapılmaması gerektiği hk.
ULUSAL BAYRAM VE GENEL TATIL FAZLA çALışMALARı BELGEYE DAYANıYORSA, IşVEREN LEHINE INDIRIM YAPıLMAMASı GEREKTIğI HK.
ULUSAL BAYRAM VE GENEL TATİL FAZLA ÇALIŞMALARI BELGEYE DAYANIYORSA, İŞVEREN LEHİNE İNDİRİM YAPILMAMASI GEREKTİĞİ HK.
- Ulusal bayram ve genel tatil fazla çalışmaları tanık beyanlarına dayanıyorsa, işveren lehine indirim yapılması gerektiği hk.
ulusal bayram ve genel tatil fazla çalışmaları tanık beyanlarına dayanıyorsa, işveren lehine indirim yapılması gerektiği hk.
ULUSAL BAYRAM VE GENEL TATIL FAZLA çALışMALARı TANıK BEYANLARıNA DAYANıYORSA, IşVEREN LEHINE INDIRIM YAPıLMASı GEREKTIğI HK.
ULUSAL BAYRAM VE GENEL TATİL FAZLA ÇALIŞMALARI TANIK BEYANLARINA DAYANIYORSA, İŞVEREN LEHİNE İNDİRİM YAPILMASI GEREKTİĞİ HK.
- Apartman görevlisi (kapıcı) ile site yönetiminden kimlerin arabuluculuk yapmaya yetkili olduğu ve kat maliklerinin işçi alacaklarından sorumluluğu hakkında açıklayıcı örnek Kr.
apartman görevlisi (kapıcı) ile site yönetiminden kimlerin arabuluculuk yapmaya yetkili olduğu ve kat maliklerinin işçi alacaklarından sorumluluğu hakkında açıklayıcı örnek kr.
APARTMAN GöREVLISI (KAPıCı) ILE SITE YöNETIMINDEN KIMLERIN ARABULUCULUK YAPMAYA YETKILI OLDUğU VE KAT MALIKLERININ IşçI ALACAKLARıNDAN SORUMLULUğU HAKKıNDA AçıKLAYıCı öRNEK KR.
APARTMAN GÖREVLİSİ (KAPICI) İLE SİTE YÖNETİMİNDEN KİMLERİN ARABULUCULUK YAPMAYA YETKİLİ OLDUĞU VE KAT MALİKLERİNİN İŞÇİ ALACAKLARINDAN SORUMLULUĞU HAKKINDA AÇIKLAYICI ÖRNEK KR.
- İşçinin davranışlarından kaynaklanan geçerli nedenlerle de (Şoförün sık sık kaza yapması vb.) çalışma koşullarının değiştirilmesinin mümkün olduğu hk.
İşçinin davranışlarından kaynaklanan geçerli nedenlerle de (Şoförün sık sık kaza yapması vb.) çalışma koşullarının değiştirilmesinin mümkün olduğu hk.
İşçININ DAVRANışLARıNDAN KAYNAKLANAN GEçERLI NEDENLERLE DE (ŞOFöRüN SıK SıK KAZA YAPMASı VB.) çALışMA KOşULLARıNıN DEğIşTIRILMESININ MüMKüN OLDUğU HK.
İŞÇİNİN DAVRANIŞLARINDAN KAYNAKLANAN GEÇERLİ NEDENLERLE DE (ŞOFÖRÜN SIK SIK KAZA YAPMASI VB.) ÇALIŞMA KOŞULLARININ DEĞİŞTİRİLMESİNİN MÜMKÜN OLDUĞU HK.
- İşçinin acil ve arızi durumlarda görev tanımının dışında çalıştırılmasının ve fazla mesai yaptırılmasının mümkün olduğu hk.
İşçinin acil ve arızi durumlarda görev tanımının dışında çalıştırılmasının ve fazla mesai yaptırılmasının mümkün olduğu hk.
İşçININ ACIL VE ARıZI DURUMLARDA GöREV TANıMıNıN DışıNDA çALışTıRıLMASıNıN VE FAZLA MESAI YAPTıRıLMASıNıN MüMKüN OLDUğU HK.
İŞÇİNİN ACİL VE ARIZİ DURUMLARDA GÖREV TANIMININ DIŞINDA ÇALIŞTIRILMASININ VE FAZLA MESAİ YAPTIRILMASININ MÜMKÜN OLDUĞU HK.
- İşin gereği olarak sürekli işyeri değiştirilmesi gerekiyorsa (proje müdürü), işyeri değişikliğinin esaslı değişiklik olarak kabul edilmeyeceği hk.
İşin gereği olarak sürekli işyeri değiştirilmesi gerekiyorsa (proje müdürü), işyeri değişikliğinin esaslı değişiklik olarak kabul edilmeyeceği hk.
İşIN GEREğI OLARAK SüREKLI IşYERI DEğIşTIRILMESI GEREKIYORSA (PROJE MüDüRü), IşYERI DEğIşIKLIğININ ESASLı DEğIşIKLIK OLARAK KABUL EDILMEYECEğI HK.
İŞİN GEREĞİ OLARAK SÜREKLİ İŞYERİ DEĞİŞTİRİLMESİ GEREKİYORSA (PROJE MÜDÜRÜ), İŞYERİ DEĞİŞİKLİĞİNİN ESASLI DEĞİŞİKLİK OLARAK KABUL EDİLMEYECEĞİ HK.
- İşverenin sözleşmede yazmak şartı ile çalışma koşullarını değiştirebileceği hk.
İşverenin sözleşmede yazmak şartı ile çalışma koşullarını değiştirebileceği hk.
İşVERENIN SöZLEşMEDE YAZMAK şARTı ILE çALışMA KOşULLARıNı DEğIşTIREBILECEğI HK.
İŞVERENİN SÖZLEŞMEDE YAZMAK ŞARTI İLE ÇALIŞMA KOŞULLARINI DEĞİŞTİREBİLECEĞİ HK.
- İşçinin çalışma koşulları kavramına hangi koşulların dahil olabileceği hk.
İşçinin çalışma koşulları kavramına hangi koşulların dahil olabileceği hk.
İşçININ çALışMA KOşULLARı KAVRAMıNA HANGI KOşULLARıN DAHIL OLABILECEğI HK.
İŞÇİNİN ÇALIŞMA KOŞULLARI KAVRAMINA HANGİ KOŞULLARIN DAHİL OLABİLECEĞİ HK.
- İş verenin yönetim hakkı kapsamını örnek olaylar üzerinden inceleyen açıklayıcı Kr.
İş verenin yönetim hakkı kapsamını örnek olaylar üzerinden inceleyen açıklayıcı kr.
İş VERENIN YöNETIM HAKKı KAPSAMıNı öRNEK OLAYLAR üZERINDEN INCELEYEN AçıKLAYıCı KR.
İŞ VERENİN YÖNETİM HAKKI KAPSAMINI ÖRNEK OLAYLAR ÜZERİNDEN İNCELEYEN AÇIKLAYICI KR.
- İşçiye yapılan değişiklik önerisi üzerinden altı işgünü geçtikten sonra iş sözleşmesinin işveren tarafından fesih edilebileceği hk.
İşçiye yapılan değişiklik önerisi üzerinden altı işgünü geçtikten sonra iş sözleşmesinin işveren tarafından fesih edilebileceği hk.
İşçIYE YAPıLAN DEğIşIKLIK öNERISI üZERINDEN ALTı IşGüNü GEçTIKTEN SONRA Iş SöZLEşMESININ IşVEREN TARAFıNDAN FESIH EDILEBILECEğI HK.
İŞÇİYE YAPILAN DEĞİŞİKLİK ÖNERİSİ ÜZERİNDEN ALTI İŞGÜNÜ GEÇTİKTEN SONRA İŞ SÖZLEŞMESİNİN İŞVEREN TARAFINDAN FESİH EDİLEBİLECEĞİ HK.
- Servisin kaldırıldığı gerekçesi ile işe gitmeyen işçilerin haklı fesih nedeni ile sözleşmeyi sonlandırdıkları, ancak ihbar tazminatı alamayacakları hk.
servisin kaldırıldığı gerekçesi ile işe gitmeyen işçilerin haklı fesih nedeni ile sözleşmeyi sonlandırdıkları, ancak ihbar tazminatı alamayacakları hk.
SERVISIN KALDıRıLDığı GEREKçESI ILE IşE GITMEYEN IşçILERIN HAKLı FESIH NEDENI ILE SöZLEşMEYI SONLANDıRDıKLARı, ANCAK IHBAR TAZMINATı ALAMAYACAKLARı HK.
SERVİSİN KALDIRILDIĞI GEREKÇESİ İLE İŞE GİTMEYEN İŞÇİLERİN HAKLI FESİH NEDENİ İLE SÖZLEŞMEYİ SONLANDIRDIKLARI, ANCAK İHBAR TAZMİNATI ALAMAYACAKLARI HK.
- Arabulucunun aynı zamanda işverenin avukatı olarak görev yaptığı bir halde, işçinin bu konudan haberdar edilmesi gerektiği hk.
arabulucunun aynı zamanda işverenin avukatı olarak görev yaptığı bir halde, işçinin bu konudan haberdar edilmesi gerektiği hk.
ARABULUCUNUN AYNı ZAMANDA IşVERENIN AVUKATı OLARAK GöREV YAPTığı BIR HALDE, IşçININ BU KONUDAN HABERDAR EDILMESI GEREKTIğI HK.
ARABULUCUNUN AYNI ZAMANDA İŞVERENİN AVUKATI OLARAK GÖREV YAPTIĞI BİR HALDE, İŞÇİNİN BU KONUDAN HABERDAR EDİLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Arabuluculuk belgeleri işçiye imzalatıldıktan sonra arabulucu ile kısa bir görüşme yapılmış olmasının, arabuluculuk sürecinin usule uygun yürütülmediği anlamına geldiği ve bu nedenle tutanağın geçersizliği hk
arabuluculuk belgeleri işçiye imzalatıldıktan sonra arabulucu ile kısa bir görüşme yapılmış olmasının, arabuluculuk sürecinin usule uygun yürütülmediği anlamına geldiği ve bu nedenle tutanağın geçersizliği hk
ARABULUCULUK BELGELERI IşçIYE IMZALATıLDıKTAN SONRA ARABULUCU ILE KıSA BIR GöRüşME YAPıLMış OLMASıNıN, ARABULUCULUK SüRECININ USULE UYGUN YüRüTüLMEDIğI ANLAMıNA GELDIğI VE BU NEDENLE TUTANAğıN GEçERSIZLIğI HK
ARABULUCULUK BELGELERİ İŞÇİYE İMZALATILDIKTAN SONRA ARABULUCU İLE KISA BİR GÖRÜŞME YAPILMIŞ OLMASININ, ARABULUCULUK SÜRECİNİN USULE UYGUN YÜRÜTÜLMEDİĞİ ANLAMINA GELDİĞİ VE BU NEDENLE TUTANAĞIN GEÇERSİZLİĞİ HK
- İş sözleşmesi sona ermediği halde yıllık ücretli izin hakkının arabulucu anlaşma tutanağı ile paraya tahvil edilmesinin mümkün olmadığı hk.
İş sözleşmesi sona ermediği halde yıllık ücretli izin hakkının arabulucu anlaşma tutanağı ile paraya tahvil edilmesinin mümkün olmadığı hk.
İş SöZLEşMESI SONA ERMEDIğI HALDE YıLLıK üCRETLI IZIN HAKKıNıN ARABULUCU ANLAşMA TUTANAğı ILE PARAYA TAHVIL EDILMESININ MüMKüN OLMADığı HK.
İŞ SÖZLEŞMESİ SONA ERMEDİĞİ HALDE YILLIK ÜCRETLİ İZİN HAKKININ ARABULUCU ANLAŞMA TUTANAĞI İLE PARAYA TAHVİL EDİLMESİNİN MÜMKÜN OLMADIĞI HK.
- Gerçekte bir fesih söz konusu olmadığı halde işçiye ihbar ve kıdem tazminatı adı altında bir ödemenin arabulucu önünde yapılan anlaşma ile kararlaştırılmış olması ödemenin avans niteliğini ortadan kaldırmayacağı hk.
gerçekte bir fesih söz konusu olmadığı halde işçiye ihbar ve kıdem tazminatı adı altında bir ödemenin arabulucu önünde yapılan anlaşma ile kararlaştırılmış olması ödemenin avans niteliğini ortadan kaldırmayacağı hk.
GERçEKTE BIR FESIH SöZ KONUSU OLMADığı HALDE IşçIYE IHBAR VE KıDEM TAZMINATı ADı ALTıNDA BIR öDEMENIN ARABULUCU öNüNDE YAPıLAN ANLAşMA ILE KARARLAşTıRıLMış OLMASı öDEMENIN AVANS NITELIğINI ORTADAN KALDıRMAYACAğı HK.
GERÇEKTE BİR FESİH SÖZ KONUSU OLMADIĞI HALDE İŞÇİYE İHBAR VE KIDEM TAZMİNATI ADI ALTINDA BİR ÖDEMENİN ARABULUCU ÖNÜNDE YAPILAN ANLAŞMA İLE KARARLAŞTIRILMIŞ OLMASI ÖDEMENİN AVANS NİTELİĞİNİ ORTADAN KALDIRMAYACAĞI HK.
- İş sözleşmesi devam ederken kıdem ve ihbar tazminatı ile yıllık izin ücreti gibi feshe bağlı haklar için arabuluculuk yapılması hk.
İş sözleşmesi devam ederken kıdem ve ihbar tazminatı ile yıllık izin ücreti gibi feshe bağlı haklar için arabuluculuk yapılması hk.
İş SöZLEşMESI DEVAM EDERKEN KıDEM VE IHBAR TAZMINATı ILE YıLLıK IZIN üCRETI GIBI FESHE BAğLı HAKLAR IçIN ARABULUCULUK YAPıLMASı HK.
İŞ SÖZLEŞMESİ DEVAM EDERKEN KIDEM VE İHBAR TAZMİNATI İLE YILLIK İZİN ÜCRETİ GİBİ FESHE BAĞLI HAKLAR İÇİN ARABULUCULUK YAPILMASI HK.
- İşçinin arabuluculuk yapıldıktan hemen sonra işe tekrar alınması, gerçek bir fesih iradesi olmadığı gerekçesi ile arabuluculuk tutanağının geçersizliği sonucunu doğuracağı hk.
İşçinin arabuluculuk yapıldıktan hemen sonra işe tekrar alınması, gerçek bir fesih iradesi olmadığı gerekçesi ile arabuluculuk tutanağının geçersizliği sonucunu doğuracağı hk.
İşçININ ARABULUCULUK YAPıLDıKTAN HEMEN SONRA IşE TEKRAR ALıNMASı, GERçEK BIR FESIH IRADESI OLMADığı GEREKçESI ILE ARABULUCULUK TUTANAğıNıN GEçERSIZLIğI SONUCUNU DOğURACAğı HK.
İŞÇİNİN ARABULUCULUK YAPILDIKTAN HEMEN SONRA İŞE TEKRAR ALINMASI, GERÇEK BİR FESİH İRADESİ OLMADIĞI GEREKÇESİ İLE ARABULUCULUK TUTANAĞININ GEÇERSİZLİĞİ SONUCUNU DOĞURACAĞI HK.
- İşçinin -sözlü anlaşma ile arabuluculuk tutanağına geçirilenin farklı olduğu ancak güvene dayanarak tutanağı imzaladığı- iddiasının mahkemece nasıl değerlendirileceği hk.
İşçinin -sözlü anlaşma ile arabuluculuk tutanağına geçirilenin farklı olduğu ancak güvene dayanarak tutanağı imzaladığı- iddiasının mahkemece nasıl değerlendirileceği hk.
İşçININ -SöZLü ANLAşMA ILE ARABULUCULUK TUTANAğıNA GEçIRILENIN FARKLı OLDUğU ANCAK GüVENE DAYANARAK TUTANAğı IMZALADığı- IDDIASıNıN MAHKEMECE NASıL DEğERLENDIRILECEğI HK.
İŞÇİNİN -SÖZLÜ ANLAŞMA İLE ARABULUCULUK TUTANAĞINA GEÇİRİLENİN FARKLI OLDUĞU ANCAK GÜVENE DAYANARAK TUTANAĞI İMZALADIĞI- İDDİASININ MAHKEMECE NASIL DEĞERLENDİRİLECEĞİ HK.
- İşçilerin tekrar işe başlatılacağı vaadi ile yapılan ihtiyari arabuluculuğun ibra niteliği taşıdığı ve işçilerin iradeleri sakatlanarak yapıldığı anlaşıldığından, arabuluculuk tutanağının geçersizliği hk
İşçilerin tekrar işe başlatılacağı vaadi ile yapılan ihtiyari arabuluculuğun ibra niteliği taşıdığı ve işçilerin iradeleri sakatlanarak yapıldığı anlaşıldığından, arabuluculuk tutanağının geçersizliği hk
İşçILERIN TEKRAR IşE BAşLATıLACAğı VAADI ILE YAPıLAN IHTIYARI ARABULUCULUğUN IBRA NITELIğI TAşıDığı VE IşçILERIN IRADELERI SAKATLANARAK YAPıLDığı ANLAşıLDığıNDAN, ARABULUCULUK TUTANAğıNıN GEçERSIZLIğI HK
İŞÇİLERİN TEKRAR İŞE BAŞLATILACAĞI VAADİ İLE YAPILAN İHTİYARİ ARABULUCULUĞUN İBRA NİTELİĞİ TAŞIDIĞI VE İŞÇİLERİN İRADELERİ SAKATLANARAK YAPILDIĞI ANLAŞILDIĞINDAN, ARABULUCULUK TUTANAĞININ GEÇERSİZLİĞİ HK
- 300 işçi için düzenlenen arabuluculuk tutanaklarının üstünkörü hazırlandığının açık olduğu bir halde, arabuluculuğun geçersiz kabul edileceği hk.
300 işçi için düzenlenen arabuluculuk tutanaklarının üstünkörü hazırlandığının açık olduğu bir halde, arabuluculuğun geçersiz kabul edileceği hk.
300 IşçI IçIN DüZENLENEN ARABULUCULUK TUTANAKLARıNıN üSTüNKöRü HAZıRLANDığıNıN AçıK OLDUğU BIR HALDE, ARABULUCULUğUN GEçERSIZ KABUL EDILECEğI HK.
300 İŞÇİ İÇİN DÜZENLENEN ARABULUCULUK TUTANAKLARININ ÜSTÜNKÖRÜ HAZIRLANDIĞININ AÇIK OLDUĞU BİR HALDE, ARABULUCULUĞUN GEÇERSİZ KABUL EDİLECEĞİ HK.
- Arabuluculuk tutanağında belirtilen adresten başka bir adreste imzalanan arabuluculuk tutanağının, geçersiz kabulü hk.
arabuluculuk tutanağında belirtilen adresten başka bir adreste imzalanan arabuluculuk tutanağının, geçersiz kabulü hk.
ARABULUCULUK TUTANAğıNDA BELIRTILEN ADRESTEN BAşKA BIR ADRESTE IMZALANAN ARABULUCULUK TUTANAğıNıN, GEçERSIZ KABULü HK.
ARABULUCULUK TUTANAĞINDA BELİRTİLEN ADRESTEN BAŞKA BİR ADRESTE İMZALANAN ARABULUCULUK TUTANAĞININ, GEÇERSİZ KABULÜ HK.
- Arabuluculuk tutanağında kıdem ödeneceği / kıdem tazminatına hak kazanılmadığı şeklinde çelişkili ifadelere yer verilesi halinde, tutanağın geçersiz olacağı hk.
arabuluculuk tutanağında kıdem ödeneceği / kıdem tazminatına hak kazanılmadığı şeklinde çelişkili ifadelere yer verilesi halinde, tutanağın geçersiz olacağı hk.
ARABULUCULUK TUTANAğıNDA KıDEM öDENECEğI / KıDEM TAZMINATıNA HAK KAZANıLMADığı şEKLINDE çELIşKILI IFADELERE YER VERILESI HALINDE, TUTANAğıN GEçERSIZ OLACAğı HK.
ARABULUCULUK TUTANAĞINDA KIDEM ÖDENECEĞİ / KIDEM TAZMİNATINA HAK KAZANILMADIĞI ŞEKLİNDE ÇELİŞKİLİ İFADELERE YER VERİLESİ HALİNDE, TUTANAĞIN GEÇERSİZ OLACAĞI HK.
- İşçiye (apartman görevlisi) arabuluculuk sonucu yapılan ödemenin alması gereken bedele göre çok düşük olmasının, arabuluculukta yapılan anlaşmanın geçersizliği sonucunu doğuracağı hk.
İşçiye (apartman görevlisi) arabuluculuk sonucu yapılan ödemenin alması gereken bedele göre çok düşük olmasının, arabuluculukta yapılan anlaşmanın geçersizliği sonucunu doğuracağı hk.
İşçIYE (APARTMAN GöREVLISI) ARABULUCULUK SONUCU YAPıLAN öDEMENIN ALMASı GEREKEN BEDELE GöRE çOK DüşüK OLMASıNıN, ARABULUCULUKTA YAPıLAN ANLAşMANıN GEçERSIZLIğI SONUCUNU DOğURACAğı HK.
İŞÇİYE (APARTMAN GÖREVLİSİ) ARABULUCULUK SONUCU YAPILAN ÖDEMENİN ALMASI GEREKEN BEDELE GÖRE ÇOK DÜŞÜK OLMASININ, ARABULUCULUKTA YAPILAN ANLAŞMANIN GEÇERSİZLİĞİ SONUCUNU DOĞURACAĞI HK.
- İşçinin bilgisizliği, deneyimsizliği veya güçsüzlüğünden faydalanarak arabuluculuk anlaşması yapılmasının, arabuluculuk tutanağının iptalini gerektirdiği hk.
İşçinin bilgisizliği, deneyimsizliği veya güçsüzlüğünden faydalanarak arabuluculuk anlaşması yapılmasının, arabuluculuk tutanağının iptalini gerektirdiği hk.
İşçININ BILGISIZLIğI, DENEYIMSIZLIğI VEYA GüçSüZLüğüNDEN FAYDALANARAK ARABULUCULUK ANLAşMASı YAPıLMASıNıN, ARABULUCULUK TUTANAğıNıN IPTALINI GEREKTIRDIğI HK.
İŞÇİNİN BİLGİSİZLİĞİ, DENEYİMSİZLİĞİ VEYA GÜÇSÜZLÜĞÜNDEN FAYDALANARAK ARABULUCULUK ANLAŞMASI YAPILMASININ, ARABULUCULUK TUTANAĞININ İPTALİNİ GEREKTİRDİĞİ HK.
- Tüm arabuluculuk sürecinin (işçi alacakları) kısa süre içerisinde (30 dk) içinde tamamlanmasının, işlemlerin usulüne uygun yapılmadığı yönünde delil oluşturacağı hk
tüm arabuluculuk sürecinin (işçi alacakları) kısa süre içerisinde (30 dk) içinde tamamlanmasının, işlemlerin usulüne uygun yapılmadığı yönünde delil oluşturacağı hk
TüM ARABULUCULUK SüRECININ (IşçI ALACAKLARı) KıSA SüRE IçERISINDE (30 DK) IçINDE TAMAMLANMASıNıN, IşLEMLERIN USULüNE UYGUN YAPıLMADığı YöNüNDE DELIL OLUşTURACAğı HK
TÜM ARABULUCULUK SÜRECİNİN (İŞÇİ ALACAKLARI) KISA SÜRE İÇERİSİNDE (30 DK) İÇİNDE TAMAMLANMASININ, İŞLEMLERİN USULÜNE UYGUN YAPILMADIĞI YÖNÜNDE DELİL OLUŞTURACAĞI HK
- Belirsiz alacak davası olarak açılan iş kazasına ilişkin davada, ek rapora istinaden ikinci defa talep artırımını ıslah kavramı üzerinden değerlendiren açıklayıcı örnek Kr. (HGK)
belirsiz alacak davası olarak açılan iş kazasına ilişkin davada, ek rapora istinaden ikinci defa talep artırımını ıslah kavramı üzerinden değerlendiren açıklayıcı örnek kr. (hgk)
BELIRSIZ ALACAK DAVASı OLARAK AçıLAN Iş KAZASıNA ILIşKIN DAVADA, EK RAPORA ISTINADEN IKINCI DEFA TALEP ARTıRıMıNı ıSLAH KAVRAMı üZERINDEN DEğERLENDIREN AçıKLAYıCı öRNEK KR. (HGK)
BELİRSİZ ALACAK DAVASI OLARAK AÇILAN İŞ KAZASINA İLİŞKİN DAVADA, EK RAPORA İSTİNADEN İKİNCİ DEFA TALEP ARTIRIMINI ISLAH KAVRAMI ÜZERİNDEN DEĞERLENDİREN AÇIKLAYICI ÖRNEK KR. (HGK)
- İş kazası sonucu kusur oranları da göz önünde bulundurularak anne ve çocuklara ödenecek maddi tazminat miktarı hakkında örnek Kr. (HGK)
İş kazası sonucu kusur oranları da göz önünde bulundurularak anne ve çocuklara ödenecek maddi tazminat miktarı hakkında örnek kr. (hgk)
İş KAZASı SONUCU KUSUR ORANLARı DA GöZ öNüNDE BULUNDURULARAK ANNE VE çOCUKLARA öDENECEK MADDI TAZMINAT MIKTARı HAKKıNDA öRNEK KR. (HGK)
İŞ KAZASI SONUCU KUSUR ORANLARI DA GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULARAK ANNE VE ÇOCUKLARA ÖDENECEK MADDİ TAZMİNAT MİKTARI HAKKINDA ÖRNEK KR. (HGK)
- İş kazası sonucu kusur oranları da göz önünde bulundurularak dede, anne ve çocuklara ödenecek manevi tazminat miktarı hakkında örnek Kr.
İş kazası sonucu kusur oranları da göz önünde bulundurularak dede, anne ve çocuklara ödenecek manevi tazminat miktarı hakkında örnek kr.
İş KAZASı SONUCU KUSUR ORANLARı DA GöZ öNüNDE BULUNDURULARAK DEDE, ANNE VE çOCUKLARA öDENECEK MANEVI TAZMINAT MIKTARı HAKKıNDA öRNEK KR.
İŞ KAZASI SONUCU KUSUR ORANLARI DA GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULARAK DEDE, ANNE VE ÇOCUKLARA ÖDENECEK MANEVİ TAZMİNAT MİKTARI HAKKINDA ÖRNEK KR.
- Sabit ücret ve prim usulü ile çalışan işçinin fazla mesai alacağının nasıl belirleneceği hk.
sabit ücret ve prim usulü ile çalışan işçinin fazla mesai alacağının nasıl belirleneceği hk.
SABIT üCRET VE PRIM USULü ILE çALışAN IşçININ FAZLA MESAI ALACAğıNıN NASıL BELIRLENECEğI HK.
SABİT ÜCRET VE PRİM USULÜ İLE ÇALIŞAN İŞÇİNİN FAZLA MESAİ ALACAĞININ NASIL BELİRLENECEĞİ HK.
- Davanın husumet yokluğu nedeni ile reddinden sonra yeniden dava açılması halinde, tekrar arabuluculuğa başvurulması gerekir mi?
davanın husumet yokluğu nedeni ile reddinden sonra yeniden dava açılması halinde, tekrar arabuluculuğa başvurulması gerekir mi?
DAVANıN HUSUMET YOKLUğU NEDENI ILE REDDINDEN SONRA YENIDEN DAVA AçıLMASı HALINDE, TEKRAR ARABULUCULUğA BAşVURULMASı GEREKIR MI?
DAVANIN HUSUMET YOKLUĞU NEDENİ İLE REDDİNDEN SONRA YENİDEN DAVA AÇILMASI HALİNDE, TEKRAR ARABULUCULUĞA BAŞVURULMASI GEREKİR Mİ?
- Asıl alacaklar bakımından gerçekleştirilen arabuluculuğun bu alacaklara ilişkin işlemiş faizi de kapsadığı hk.
asıl alacaklar bakımından gerçekleştirilen arabuluculuğun bu alacaklara ilişkin işlemiş faizi de kapsadığı hk.
ASıL ALACAKLAR BAKıMıNDAN GERçEKLEşTIRILEN ARABULUCULUğUN BU ALACAKLARA ILIşKIN IşLEMIş FAIZI DE KAPSADığı HK.
ASIL ALACAKLAR BAKIMINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN ARABULUCULUĞUN BU ALACAKLARA İLİŞKİN İŞLEMİŞ FAİZİ DE KAPSADIĞI HK.
- Belirsiz alacak olarak açılan davada davaya konu alacak mahkemece kesinleştirilmediği takdirde, miktar yönünden istinaf yolunun kapalı olacak şekilde karar verilemeyeceği hk.
belirsiz alacak olarak açılan davada davaya konu alacak mahkemece kesinleştirilmediği takdirde, miktar yönünden istinaf yolunun kapalı olacak şekilde karar verilemeyeceği hk.
BELIRSIZ ALACAK OLARAK AçıLAN DAVADA DAVAYA KONU ALACAK MAHKEMECE KESINLEşTIRILMEDIğI TAKDIRDE, MIKTAR YöNüNDEN ISTINAF YOLUNUN KAPALı OLACAK şEKILDE KARAR VERILEMEYECEğI HK.
BELİRSİZ ALACAK OLARAK AÇILAN DAVADA DAVAYA KONU ALACAK MAHKEMECE KESİNLEŞTİRİLMEDİĞİ TAKDİRDE, MİKTAR YÖNÜNDEN İSTİNAF YOLUNUN KAPALI OLACAK ŞEKİLDE KARAR VERİLEMEYECEĞİ HK.
- İkale sözleşmesi kapsamında ödenen bedelden gelir vergisi kesilir mi?(VDDK)
İkale sözleşmesi kapsamında ödenen bedelden gelir vergisi kesilir mi?(vddk)
İKALE SöZLEşMESI KAPSAMıNDA öDENEN BEDELDEN GELIR VERGISI KESILIR MI?(VDDK)
İKALE SÖZLEŞMESİ KAPSAMINDA ÖDENEN BEDELDEN GELİR VERGİSİ KESİLİR Mİ?(VDDK)
- Arabulucunun karşı tarafın vekili olduğunu işçiye bildirmemesi ve bu durumu tutanağa bağlamaması halinde, geçerli bir tutanak düzenlendiğinin kabul edilmesinin mümkün olmadığı hk. (BAM)
arabulucunun karşı tarafın vekili olduğunu işçiye bildirmemesi ve bu durumu tutanağa bağlamaması halinde, geçerli bir tutanak düzenlendiğinin kabul edilmesinin mümkün olmadığı hk. (bam)
ARABULUCUNUN KARşı TARAFıN VEKILI OLDUğUNU IşçIYE BILDIRMEMESI VE BU DURUMU TUTANAğA BAğLAMAMASı HALINDE, GEçERLI BIR TUTANAK DüZENLENDIğININ KABUL EDILMESININ MüMKüN OLMADığı HK. (BAM)
ARABULUCUNUN KARŞI TARAFIN VEKİLİ OLDUĞUNU İŞÇİYE BİLDİRMEMESİ VE BU DURUMU TUTANAĞA BAĞLAMAMASI HALİNDE, GEÇERLİ BİR TUTANAK DÜZENLENDİĞİNİN KABUL EDİLMESİNİN MÜMKÜN OLMADIĞI HK. (BAM)
- Arabuluculuk tutanağında edimler arasında aşırı orantısızlık hali bulunduğundan (İşçi alacakları) gabin nedeniyle iptalinin gerektiği hk. (BAM)
arabuluculuk tutanağında edimler arasında aşırı orantısızlık hali bulunduğundan (İşçi alacakları) gabin nedeniyle iptalinin gerektiği hk. (bam)
ARABULUCULUK TUTANAğıNDA EDIMLER ARASıNDA AşıRı ORANTıSıZLıK HALI BULUNDUğUNDAN (İşçI ALACAKLARı) GABIN NEDENIYLE IPTALININ GEREKTIğI HK. (BAM)
ARABULUCULUK TUTANAĞINDA EDİMLER ARASINDA AŞIRI ORANTISIZLIK HALİ BULUNDUĞUNDAN (İŞÇİ ALACAKLARI) GABİN NEDENİYLE İPTALİNİN GEREKTİĞİ HK. (BAM)
- Arabuluculuk tutanağında edimler arasında aşırı orantısızlık hali bulunduğundan (İşçi alacakları) gabin nedeniyle iptalinin gerektiği hk. (BAM)
arabuluculuk tutanağında edimler arasında aşırı orantısızlık hali bulunduğundan (İşçi alacakları) gabin nedeniyle iptalinin gerektiği hk. (bam)
ARABULUCULUK TUTANAğıNDA EDIMLER ARASıNDA AşıRı ORANTıSıZLıK HALI BULUNDUğUNDAN (İşçI ALACAKLARı) GABIN NEDENIYLE IPTALININ GEREKTIğI HK. (BAM)
ARABULUCULUK TUTANAĞINDA EDİMLER ARASINDA AŞIRI ORANTISIZLIK HALİ BULUNDUĞUNDAN (İŞÇİ ALACAKLARI) GABİN NEDENİYLE İPTALİNİN GEREKTİĞİ HK. (BAM)
- Bilirkişi raporuna karşı itiraz ve beyan süresi dolmadan mahkemece dosyanın karara bağlanmasının hatalı olduğu ve bozmayı gerektirdiği hk.
bilirkişi raporuna karşı itiraz ve beyan süresi dolmadan mahkemece dosyanın karara bağlanmasının hatalı olduğu ve bozmayı gerektirdiği hk.
BILIRKIşI RAPORUNA KARşı ITIRAZ VE BEYAN SüRESI DOLMADAN MAHKEMECE DOSYANıN KARARA BAğLANMASıNıN HATALı OLDUğU VE BOZMAYı GEREKTIRDIğI HK.
BİLİRKİŞİ RAPORUNA KARŞI İTİRAZ VE BEYAN SÜRESİ DOLMADAN MAHKEMECE DOSYANIN KARARA BAĞLANMASININ HATALI OLDUĞU VE BOZMAYI GEREKTİRDİĞİ HK.
- İşçilik alacaklarında hakkaniyet indirimi nedeniyle reddine karar verilen miktar için karşı vekalet ücretine hükmedilemeyeceği hk.
İşçilik alacaklarında hakkaniyet indirimi nedeniyle reddine karar verilen miktar için karşı vekalet ücretine hükmedilemeyeceği hk.
İşçILIK ALACAKLARıNDA HAKKANIYET INDIRIMI NEDENIYLE REDDINE KARAR VERILEN MIKTAR IçIN KARşı VEKALET üCRETINE HüKMEDILEMEYECEğI HK.
İŞÇİLİK ALACAKLARINDA HAKKANİYET İNDİRİMİ NEDENİYLE REDDİNE KARAR VERİLEN MİKTAR İÇİN KARŞI VEKALET ÜCRETİNE HÜKMEDİLEMEYECEĞİ HK.
- Aynı davada taraflarca ancak bir kez ıslah yoluna başvurulabileceği, ikinci kez ıslah yoluna başvurulması halinde (2. Bilirkişi raporu) bu yöndeki talebin reddinin gerektiği hk.
aynı davada taraflarca ancak bir kez ıslah yoluna başvurulabileceği, ikinci kez ıslah yoluna başvurulması halinde (2. bilirkişi raporu) bu yöndeki talebin reddinin gerektiği hk.
AYNı DAVADA TARAFLARCA ANCAK BIR KEZ ıSLAH YOLUNA BAşVURULABILECEğI, IKINCI KEZ ıSLAH YOLUNA BAşVURULMASı HALINDE (2. BILIRKIşI RAPORU) BU YöNDEKI TALEBIN REDDININ GEREKTIğI HK.
AYNI DAVADA TARAFLARCA ANCAK BİR KEZ ISLAH YOLUNA BAŞVURULABİLECEĞİ, İKİNCİ KEZ ISLAH YOLUNA BAŞVURULMASI HALİNDE (2. BİLİRKİŞİ RAPORU) BU YÖNDEKİ TALEBİN REDDİNİN GEREKTİĞİ HK.
- Zamanaşımı definin (iş davası) cevap dilekçesinin ıslahı yoluyla ileri sürülmesinin mümkün olduğu hk.
zamanaşımı definin (iş davası) cevap dilekçesinin ıslahı yoluyla ileri sürülmesinin mümkün olduğu hk.
ZAMANAşıMı DEFININ (Iş DAVASı) CEVAP DILEKçESININ ıSLAHı YOLUYLA ILERI SüRüLMESININ MüMKüN OLDUğU HK.
ZAMANAŞIMI DEFİNİN (İŞ DAVASI) CEVAP DİLEKÇESİNİN ISLAHI YOLUYLA İLERİ SÜRÜLMESİNİN MÜMKÜN OLDUĞU HK.
- İşçinin şirket whatsapp grubuna “ şirketteki çalışma hayatımı bitirmiş bulunmaktayım” şeklindeki mesajının istifa niteliğinde olduğu hk.
İşçinin şirket whatsapp grubuna “ şirketteki çalışma hayatımı bitirmiş bulunmaktayım” şeklindeki mesajının istifa niteliğinde olduğu hk.
İşçININ şIRKET WHATSAPP GRUBUNA “ şIRKETTEKI çALışMA HAYATıMı BITIRMIş BULUNMAKTAYıM” şEKLINDEKI MESAJıNıN ISTIFA NITELIğINDE OLDUğU HK.
İŞÇİNİN ŞİRKET WHATSAPP GRUBUNA “ ŞİRKETTEKİ ÇALIŞMA HAYATIMI BİTİRMİŞ BULUNMAKTAYIM” ŞEKLİNDEKİ MESAJININ İSTİFA NİTELİĞİNDE OLDUĞU HK.
- Tanıkların fazla mesai alacaklarını elden aldıkları yönündeki beyanlarının kendilerini bağlayacağı, işverenin fazla mesai alacağının işçiye ödendiği ispatlaması gerektiği hk.
tanıkların fazla mesai alacaklarını elden aldıkları yönündeki beyanlarının kendilerini bağlayacağı, işverenin fazla mesai alacağının işçiye ödendiği ispatlaması gerektiği hk.
TANıKLARıN FAZLA MESAI ALACAKLARıNı ELDEN ALDıKLARı YöNüNDEKI BEYANLARıNıN KENDILERINI BAğLAYACAğı, IşVERENIN FAZLA MESAI ALACAğıNıN IşçIYE öDENDIğI ISPATLAMASı GEREKTIğI HK.
TANIKLARIN FAZLA MESAİ ALACAKLARINI ELDEN ALDIKLARI YÖNÜNDEKİ BEYANLARININ KENDİLERİNİ BAĞLAYACAĞI, İŞVERENİN FAZLA MESAİ ALACAĞININ İŞÇİYE ÖDENDİĞİ İSPATLAMASI GEREKTİĞİ HK.
- Kıdem tazminatı faizinin gecikme faizi niteliğinde olduğu, bundan dolayı faize faiz yürütülmesinin mümkün olmadığı hk.
kıdem tazminatı faizinin gecikme faizi niteliğinde olduğu, bundan dolayı faize faiz yürütülmesinin mümkün olmadığı hk.
KıDEM TAZMINATı FAIZININ GECIKME FAIZI NITELIğINDE OLDUğU, BUNDAN DOLAYı FAIZE FAIZ YüRüTüLMESININ MüMKüN OLMADığı HK.
KIDEM TAZMİNATI FAİZİNİN GECİKME FAİZİ NİTELİĞİNDE OLDUĞU, BUNDAN DOLAYI FAİZE FAİZ YÜRÜTÜLMESİNİN MÜMKÜN OLMADIĞI HK.
- Kıdem tazminatının taksitler halinde ödenmesini öngören anlaşmanın ihlali halinde, işçiye kıdem tazminatının tamamı için fesih tarihinden itibaren faiz ödeneceği ve yapılan ödemlerin öncelikle faiz ve masraftan düşüleceği hk
kıdem tazminatının taksitler halinde ödenmesini öngören anlaşmanın ihlali halinde, işçiye kıdem tazminatının tamamı için fesih tarihinden itibaren faiz ödeneceği ve yapılan ödemlerin öncelikle faiz ve masraftan düşüleceği hk
KıDEM TAZMINATıNıN TAKSITLER HALINDE öDENMESINI öNGöREN ANLAşMANıN IHLALI HALINDE, IşçIYE KıDEM TAZMINATıNıN TAMAMı IçIN FESIH TARIHINDEN ITIBAREN FAIZ öDENECEğI VE YAPıLAN öDEMLERIN öNCELIKLE FAIZ VE MASRAFTAN DüşüLECEğI HK
KIDEM TAZMİNATININ TAKSİTLER HALİNDE ÖDENMESİNİ ÖNGÖREN ANLAŞMANIN İHLALİ HALİNDE, İŞÇİYE KIDEM TAZMİNATININ TAMAMI İÇİN FESİH TARİHİNDEN İTİBAREN FAİZ ÖDENECEĞİ VE YAPILAN ÖDEMLERİN ÖNCELİKLE FAİZ VE MASRAFTAN DÜŞÜLECEĞİ HK
- Kıdem tazminatına uygulanması gereken faizi düzenleyen ilgili hükümde özel banka ile kamu bankası ayrımının yapılmadığı, sadece en yüksek faizin uygulanacağı belirtildiği hk.
kıdem tazminatına uygulanması gereken faizi düzenleyen ilgili hükümde özel banka ile kamu bankası ayrımının yapılmadığı, sadece en yüksek faizin uygulanacağı belirtildiği hk.
KıDEM TAZMINATıNA UYGULANMASı GEREKEN FAIZI DüZENLEYEN ILGILI HüKüMDE öZEL BANKA ILE KAMU BANKASı AYRıMıNıN YAPıLMADığı, SADECE EN YüKSEK FAIZIN UYGULANACAğı BELIRTILDIğI HK.
KIDEM TAZMİNATINA UYGULANMASI GEREKEN FAİZİ DÜZENLEYEN İLGİLİ HÜKÜMDE ÖZEL BANKA İLE KAMU BANKASI AYRIMININ YAPILMADIĞI, SADECE EN YÜKSEK FAİZİN UYGULANACAĞI BELİRTİLDİĞİ HK.
- İşe iade davası sonrasında kıdem tazminatının faiz başlangıç tarihinin işçinin işe alınmayacağının açıklandığı tarih ya da bir aylık işe başlatma süresinin sonu olduğu hk.
İşe iade davası sonrasında kıdem tazminatının faiz başlangıç tarihinin işçinin işe alınmayacağının açıklandığı tarih ya da bir aylık işe başlatma süresinin sonu olduğu hk.
İşE IADE DAVASı SONRASıNDA KıDEM TAZMINATıNıN FAIZ BAşLANGıç TARIHININ IşçININ IşE ALıNMAYACAğıNıN AçıKLANDığı TARIH YA DA BIR AYLıK IşE BAşLATMA SüRESININ SONU OLDUğU HK.
İŞE İADE DAVASI SONRASINDA KIDEM TAZMİNATININ FAİZ BAŞLANGIÇ TARİHİNİN İŞÇİNİN İŞE ALINMAYACAĞININ AÇIKLANDIĞI TARİH YA DA BİR AYLIK İŞE BAŞLATMA SÜRESİNİN SONU OLDUĞU HK.
- Mobbingin, tanık beyanı, hastane kayıtları, kamera kayıtları vs yöntemlerle ispat edilebileceği hk.
mobbingin, tanık beyanı, hastane kayıtları, kamera kayıtları vs yöntemlerle ispat edilebileceği hk.
MOBBINGIN, TANıK BEYANı, HASTANE KAYıTLARı, KAMERA KAYıTLARı VS YöNTEMLERLE ISPAT EDILEBILECEğI HK.
MOBBİNGİN, TANIK BEYANI, HASTANE KAYITLARI, KAMERA KAYITLARI VS YÖNTEMLERLE İSPAT EDİLEBİLECEĞİ HK.
- İşyerinde işçiye karşı mobbing gerçekleşmediğini ispat külfetinin işverene düştüğü hk.
İşyerinde işçiye karşı mobbing gerçekleşmediğini ispat külfetinin işverene düştüğü hk.
İşYERINDE IşçIYE KARşı MOBBING GERçEKLEşMEDIğINI ISPAT KüLFETININ IşVERENE DüşTüğü HK.
İŞYERİNDE İŞÇİYE KARŞI MOBBİNG GERÇEKLEŞMEDİĞİNİ İSPAT KÜLFETİNİN İŞVERENE DÜŞTÜĞÜ HK.
- İşçinin, kendisine işyerinde mobbing uygulandığına dair kuşku uyandıracak olguların ileri sürmesinin yeterli olduğu hk.
İşçinin, kendisine işyerinde mobbing uygulandığına dair kuşku uyandıracak olguların ileri sürmesinin yeterli olduğu hk.
İşçININ, KENDISINE IşYERINDE MOBBING UYGULANDığıNA DAIR KUşKU UYANDıRACAK OLGULARıN ILERI SüRMESININ YETERLI OLDUğU HK.
İŞÇİNİN, KENDİSİNE İŞYERİNDE MOBBİNG UYGULANDIĞINA DAİR KUŞKU UYANDIRACAK OLGULARIN İLERİ SÜRMESİNİN YETERLİ OLDUĞU HK.
- İşçinin işyerinde hakarete, uyarı, itham ve kırıcı üsluplarla baskılara maruz kaldığı takdirde, mobbingin gerçekleştirdiğinin kabulü hakkında örnek olay içeren Kr. (KARŞI OY İÇERİR)
İşçinin işyerinde hakarete, uyarı, itham ve kırıcı üsluplarla baskılara maruz kaldığı takdirde, mobbingin gerçekleştirdiğinin kabulü hakkında örnek olay içeren kr. (karŞi oy İÇerİr)
İşçININ IşYERINDE HAKARETE, UYARı, ITHAM VE KıRıCı üSLUPLARLA BASKıLARA MARUZ KALDığı TAKDIRDE, MOBBINGIN GERçEKLEşTIRDIğININ KABULü HAKKıNDA öRNEK OLAY IçEREN KR. (KARŞI OY İÇERİR)
İŞÇİNİN İŞYERİNDE HAKARETE, UYARI, İTHAM VE KIRICI ÜSLUPLARLA BASKILARA MARUZ KALDIĞI TAKDİRDE, MOBBİNGİN GERÇEKLEŞTİRDİĞİNİN KABULÜ HAKKINDA ÖRNEK OLAY İÇEREN KR. (KARŞI OY İÇERİR)
- Ücret + prim usulünü ile çalışan işçiye (reprezant) fazla mesai ödenebilir mi?
Ücret + prim usulünü ile çalışan işçiye (reprezant) fazla mesai ödenebilir mi?
ÜCRET + PRIM USULüNü ILE çALışAN IşçIYE (REPREZANT) FAZLA MESAI öDENEBILIR MI?
ÜCRET + PRİM USULÜNÜ İLE ÇALIŞAN İŞÇİYE (REPREZANT) FAZLA MESAİ ÖDENEBİLİR Mİ?
- Fazla çalışma yazılı belgelerle ispat edildiği takdirde, hakkaniyet indirimi yapılamayacağı hk.
fazla çalışma yazılı belgelerle ispat edildiği takdirde, hakkaniyet indirimi yapılamayacağı hk.
FAZLA çALışMA YAZıLı BELGELERLE ISPAT EDILDIğI TAKDIRDE, HAKKANIYET INDIRIMI YAPıLAMAYACAğı HK.
FAZLA ÇALIŞMA YAZILI BELGELERLE İSPAT EDİLDİĞİ TAKDİRDE, HAKKANİYET İNDİRİMİ YAPILAMAYACAĞI HK.
- Telefon GPRS kayıtlarının fazla mesai yapıldığının ispatında delil olarak değerlendirilebileceği hk.
telefon gprs kayıtlarının fazla mesai yapıldığının ispatında delil olarak değerlendirilebileceği hk.
TELEFON GPRS KAYıTLARıNıN FAZLA MESAI YAPıLDığıNıN ISPATıNDA DELIL OLARAK DEğERLENDIRILEBILECEğI HK.
TELEFON GPRS KAYITLARININ FAZLA MESAİ YAPILDIĞININ İSPATINDA DELİL OLARAK DEĞERLENDİRİLEBİLECEĞİ HK.
- Telefon GPRS kayıtlarının fazla mesai yapıldığının ispatında delil olarak değerlendirilebileceği hk.
telefon gprs kayıtlarının fazla mesai yapıldığının ispatında delil olarak değerlendirilebileceği hk.
TELEFON GPRS KAYıTLARıNıN FAZLA MESAI YAPıLDığıNıN ISPATıNDA DELIL OLARAK DEğERLENDIRILEBILECEğI HK.
TELEFON GPRS KAYITLARININ FAZLA MESAİ YAPILDIĞININ İSPATINDA DELİL OLARAK DEĞERLENDİRİLEBİLECEĞİ HK.
- Fazla çalışmanın taktiri delil niteliğindeki tanık anlatımları yerine yazılı belgelere ve işveren kayıtlarına dayanması durumunda, hakkaniyet indirimine gidilmemesi gerektiği hk.
fazla çalışmanın taktiri delil niteliğindeki tanık anlatımları yerine yazılı belgelere ve işveren kayıtlarına dayanması durumunda, hakkaniyet indirimine gidilmemesi gerektiği hk.
FAZLA çALışMANıN TAKTIRI DELIL NITELIğINDEKI TANıK ANLATıMLARı YERINE YAZıLı BELGELERE VE IşVEREN KAYıTLARıNA DAYANMASı DURUMUNDA, HAKKANIYET INDIRIMINE GIDILMEMESI GEREKTIğI HK.
FAZLA ÇALIŞMANIN TAKTİRİ DELİL NİTELİĞİNDEKİ TANIK ANLATIMLARI YERİNE YAZILI BELGELERE VE İŞVEREN KAYITLARINA DAYANMASI DURUMUNDA, HAKKANİYET İNDİRİMİNE GİDİLMEMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Fazla çalışmanın belirlenmesinde ara dinlenme sürelerinin dikkate alınmasının gerektiği hk.
fazla çalışmanın belirlenmesinde ara dinlenme sürelerinin dikkate alınmasının gerektiği hk.
FAZLA çALışMANıN BELIRLENMESINDE ARA DINLENME SüRELERININ DIKKATE ALıNMASıNıN GEREKTIğI HK.
FAZLA ÇALIŞMANIN BELİRLENMESİNDE ARA DİNLENME SÜRELERİNİN DİKKATE ALINMASININ GEREKTİĞİ HK.
- Bordrolarda tahakkuk bulunmasına rağmen bordroların imzasız olması halinde, ilgili dönem banka ve tüm ödeme kayıtları celp edilmeli ve ödendiği tespit edilen miktarların yapılan hesaplamadan mahsup edilmesi gerektiği hk.
bordrolarda tahakkuk bulunmasına rağmen bordroların imzasız olması halinde, ilgili dönem banka ve tüm ödeme kayıtları celp edilmeli ve ödendiği tespit edilen miktarların yapılan hesaplamadan mahsup edilmesi gerektiği hk.
BORDROLARDA TAHAKKUK BULUNMASıNA RAğMEN BORDROLARıN IMZASıZ OLMASı HALINDE, ILGILI DöNEM BANKA VE TüM öDEME KAYıTLARı CELP EDILMELI VE öDENDIğI TESPIT EDILEN MIKTARLARıN YAPıLAN HESAPLAMADAN MAHSUP EDILMESI GEREKTIğI HK.
BORDROLARDA TAHAKKUK BULUNMASINA RAĞMEN BORDROLARIN İMZASIZ OLMASI HALİNDE, İLGİLİ DÖNEM BANKA VE TÜM ÖDEME KAYITLARI CELP EDİLMELİ VE ÖDENDİĞİ TESPİT EDİLEN MİKTARLARIN YAPILAN HESAPLAMADAN MAHSUP EDİLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- İşçinin fazla çalışma alacağının daha fazla olduğu yönündeki ihtirazi kaydının bulunması halinde, bordroda görünenden daha fazla çalışmanın ispatının her türlü delille yapılabileceği hk.
İşçinin fazla çalışma alacağının daha fazla olduğu yönündeki ihtirazi kaydının bulunması halinde, bordroda görünenden daha fazla çalışmanın ispatının her türlü delille yapılabileceği hk.
İşçININ FAZLA çALışMA ALACAğıNıN DAHA FAZLA OLDUğU YöNüNDEKI IHTIRAZI KAYDıNıN BULUNMASı HALINDE, BORDRODA GöRüNENDEN DAHA FAZLA çALışMANıN ISPATıNıN HER TüRLü DELILLE YAPıLABILECEğI HK.
İŞÇİNİN FAZLA ÇALIŞMA ALACAĞININ DAHA FAZLA OLDUĞU YÖNÜNDEKİ İHTİRAZİ KAYDININ BULUNMASI HALİNDE, BORDRODA GÖRÜNENDEN DAHA FAZLA ÇALIŞMANIN İSPATININ HER TÜRLÜ DELİLLE YAPILABİLECEĞİ HK.
- İşçinin fiilen yaptığı işin niteliği ve yoğunluğuna göre de fazla çalışma olup olmadığının araştırılması gerektiği hk.
İşçinin fiilen yaptığı işin niteliği ve yoğunluğuna göre de fazla çalışma olup olmadığının araştırılması gerektiği hk.
İşçININ FIILEN YAPTığı IşIN NITELIğI VE YOğUNLUğUNA GöRE DE FAZLA çALışMA OLUP OLMADığıNıN ARAşTıRıLMASı GEREKTIğI HK.
İŞÇİNİN FİİLEN YAPTIĞI İŞİN NİTELİĞİ VE YOĞUNLUĞUNA GÖRE DE FAZLA ÇALIŞMA OLUP OLMADIĞININ ARAŞTIRILMASI GEREKTİĞİ HK.
- İşçilik alacakları nedeni ile dava açıldıktan sonra görev yeri değiştirilen kamu işçisinin, tayin işleminin iptali isteminin mahkemece nasıl değerlendirileceği hk. (HGK)
İşçilik alacakları nedeni ile dava açıldıktan sonra görev yeri değiştirilen kamu işçisinin, tayin işleminin iptali isteminin mahkemece nasıl değerlendirileceği hk. (hgk)
İşçILIK ALACAKLARı NEDENI ILE DAVA AçıLDıKTAN SONRA GöREV YERI DEğIşTIRILEN KAMU IşçISININ, TAYIN IşLEMININ IPTALI ISTEMININ MAHKEMECE NASıL DEğERLENDIRILECEğI HK. (HGK)
İŞÇİLİK ALACAKLARI NEDENİ İLE DAVA AÇILDIKTAN SONRA GÖREV YERİ DEĞİŞTİRİLEN KAMU İŞÇİSİNİN, TAYİN İŞLEMİNİN İPTALİ İSTEMİNİN MAHKEMECE NASIL DEĞERLENDİRİLECEĞİ HK. (HGK)
- Bakanlığa bağlı hastanede çalışan işçinin sürekli kadroya geçirilmesi halinde, alt işveren bünyesinde çalışmakta iken ödenmeyen ücretlerin ödenmesi gerektiğine örnek teşkil eden Kr.
bakanlığa bağlı hastanede çalışan işçinin sürekli kadroya geçirilmesi halinde, alt işveren bünyesinde çalışmakta iken ödenmeyen ücretlerin ödenmesi gerektiğine örnek teşkil eden kr.
BAKANLığA BAğLı HASTANEDE çALışAN IşçININ SüREKLI KADROYA GEçIRILMESI HALINDE, ALT IşVEREN BüNYESINDE çALışMAKTA IKEN öDENMEYEN üCRETLERIN öDENMESI GEREKTIğINE öRNEK TEşKIL EDEN KR.
BAKANLIĞA BAĞLI HASTANEDE ÇALIŞAN İŞÇİNİN SÜREKLİ KADROYA GEÇİRİLMESİ HALİNDE, ALT İŞVEREN BÜNYESİNDE ÇALIŞMAKTA İKEN ÖDENMEYEN ÜCRETLERİN ÖDENMESİ GEREKTİĞİNE ÖRNEK TEŞKİL EDEN KR.
- İş ilişkisi biterken alınan ibra sözleşmesinin geçersiz olacağı hk.
İş ilişkisi biterken alınan ibra sözleşmesinin geçersiz olacağı hk.
İş ILIşKISI BITERKEN ALıNAN IBRA SöZLEşMESININ GEçERSIZ OLACAğı HK.
İŞ İLİŞKİSİ BİTERKEN ALINAN İBRA SÖZLEŞMESİNİN GEÇERSİZ OLACAĞI HK.
- İşçinin ibranamede ihtirazi kaydın olmasının, ibra iradesinin bulunmadığı anlamına geleceği hk.
İşçinin ibranamede ihtirazi kaydın olmasının, ibra iradesinin bulunmadığı anlamına geleceği hk.
İşçININ IBRANAMEDE IHTIRAZI KAYDıN OLMASıNıN, IBRA IRADESININ BULUNMADığı ANLAMıNA GELECEğI HK.
İŞÇİNİN İBRANAMEDE İHTİRAZİ KAYDIN OLMASININ, İBRA İRADESİNİN BULUNMADIĞI ANLAMINA GELECEĞİ HK.
- İşçi ve işveren arasında düzenlenen ibranamenin bölünebilir (kısmi ibra) etkisi olduğuna örnek teşkil eden Kr.
İşçi ve işveren arasında düzenlenen ibranamenin bölünebilir (kısmi ibra) etkisi olduğuna örnek teşkil eden kr.
İşçI VE IşVEREN ARASıNDA DüZENLENEN IBRANAMENIN BöLüNEBILIR (KıSMI IBRA) ETKISI OLDUğUNA öRNEK TEşKIL EDEN KR.
İŞÇİ VE İŞVEREN ARASINDA DÜZENLENEN İBRANAMENİN BÖLÜNEBİLİR (KISMİ İBRA) ETKİSİ OLDUĞUNA ÖRNEK TEŞKİL EDEN KR.
- Terör örgütü suçundan hakkında soruşturması devam eden işçinin iş akdinin bu sebeple feshedilmesinin, adil yargılanma hakkının ihlaline sebebiyet vereceği hk.
terör örgütü suçundan hakkında soruşturması devam eden işçinin iş akdinin bu sebeple feshedilmesinin, adil yargılanma hakkının ihlaline sebebiyet vereceği hk.
TERöR öRGüTü SUçUNDAN HAKKıNDA SORUşTURMASı DEVAM EDEN IşçININ Iş AKDININ BU SEBEPLE FESHEDILMESININ, ADIL YARGıLANMA HAKKıNıN IHLALINE SEBEBIYET VERECEğI HK.
TERÖR ÖRGÜTÜ SUÇUNDAN HAKKINDA SORUŞTURMASI DEVAM EDEN İŞÇİNİN İŞ AKDİNİN BU SEBEPLE FESHEDİLMESİNİN, ADİL YARGILANMA HAKKININ İHLALİNE SEBEBİYET VERECEĞİ HK.
- Tartışma sonucu meydana gelen yaralamanın işyerinde gerçekleşmesinin, iş kazası olarak kabul için yeterli olduğu hk.
tartışma sonucu meydana gelen yaralamanın işyerinde gerçekleşmesinin, iş kazası olarak kabul için yeterli olduğu hk.
TARTışMA SONUCU MEYDANA GELEN YARALAMANıN IşYERINDE GERçEKLEşMESININ, Iş KAZASı OLARAK KABUL IçIN YETERLI OLDUğU HK.
TARTIŞMA SONUCU MEYDANA GELEN YARALAMANIN İŞYERİNDE GERÇEKLEŞMESİNİN, İŞ KAZASI OLARAK KABUL İÇİN YETERLİ OLDUĞU HK.
- İş yerinde meydana gelen yaralanmanın mola zamanında gerçekleşmesinin, olayın iş kazası olma niteliğini değiştirmeyeceği hk.
İş yerinde meydana gelen yaralanmanın mola zamanında gerçekleşmesinin, olayın iş kazası olma niteliğini değiştirmeyeceği hk.
İş YERINDE MEYDANA GELEN YARALANMANıN MOLA ZAMANıNDA GERçEKLEşMESININ, OLAYıN Iş KAZASı OLMA NITELIğINI DEğIşTIRMEYECEğI HK.
İŞ YERİNDE MEYDANA GELEN YARALANMANIN MOLA ZAMANINDA GERÇEKLEŞMESİNİN, OLAYIN İŞ KAZASI OLMA NİTELİĞİNİ DEĞİŞTİRMEYECEĞİ HK.
- İşçilerin tartışması sonucunda çıkan kavgada yaralanan işçinin, davalı işyerinden manevi tazminat da talep edebileceği hk.
İşçilerin tartışması sonucunda çıkan kavgada yaralanan işçinin, davalı işyerinden manevi tazminat da talep edebileceği hk.
İşçILERIN TARTışMASı SONUCUNDA çıKAN KAVGADA YARALANAN IşçININ, DAVALı IşYERINDEN MANEVI TAZMINAT DA TALEP EDEBILECEğI HK.
İŞÇİLERİN TARTIŞMASI SONUCUNDA ÇIKAN KAVGADA YARALANAN İŞÇİNİN, DAVALI İŞYERİNDEN MANEVİ TAZMİNAT DA TALEP EDEBİLECEĞİ HK.
- İşçinin iş girerken askerliğini yaptığına dair yalan söylemesi halinde, haklı nedenle fesih yapılabileceği hk.
İşçinin iş girerken askerliğini yaptığına dair yalan söylemesi halinde, haklı nedenle fesih yapılabileceği hk.
İşçININ Iş GIRERKEN ASKERLIğINI YAPTığıNA DAIR YALAN SöYLEMESI HALINDE, HAKLı NEDENLE FESIH YAPıLABILECEğI HK.
İŞÇİNİN İŞ GİRERKEN ASKERLİĞİNİ YAPTIĞINA DAİR YALAN SÖYLEMESİ HALİNDE, HAKLI NEDENLE FESİH YAPILABİLECEĞİ HK.
- Uzun yıllar ağır koşullarda çalışan işçinin çalışma koşullarının düzeltilmesini (mesai saatleri) işverenden talep etmeden iş sözleşmesini fesih etmesinin, haksız fesih olarak kabulü hk. (HGK) (Karşı Oy içerir)
uzun yıllar ağır koşullarda çalışan işçinin çalışma koşullarının düzeltilmesini (mesai saatleri) işverenden talep etmeden iş sözleşmesini fesih etmesinin, haksız fesih olarak kabulü hk. (hgk) (karşı oy içerir)
UZUN YıLLAR AğıR KOşULLARDA çALışAN IşçININ çALışMA KOşULLARıNıN DüZELTILMESINI (MESAI SAATLERI) IşVERENDEN TALEP ETMEDEN Iş SöZLEşMESINI FESIH ETMESININ, HAKSıZ FESIH OLARAK KABULü HK. (HGK) (KARşı OY IçERIR)
UZUN YILLAR AĞIR KOŞULLARDA ÇALIŞAN İŞÇİNİN ÇALIŞMA KOŞULLARININ DÜZELTİLMESİNİ (MESAİ SAATLERİ) İŞVERENDEN TALEP ETMEDEN İŞ SÖZLEŞMESİNİ FESİH ETMESİNİN, HAKSIZ FESİH OLARAK KABULÜ HK. (HGK) (KARŞI OY İÇERİR)
- Fazla çalışma nedir, hangi hallerde yaptırılabilir? (HGK)
fazla çalışma nedir, hangi hallerde yaptırılabilir? (hgk)
FAZLA çALışMA NEDIR, HANGI HALLERDE YAPTıRıLABILIR? (HGK)
FAZLA ÇALIŞMA NEDİR, HANGİ HALLERDE YAPTIRILABİLİR? (HGK)
- Fazla çalışma süresinin yıllık 270 saatten fazla olamayacağı hk. (HGK)
fazla çalışma süresinin yıllık 270 saatten fazla olamayacağı hk. (hgk)
FAZLA çALışMA SüRESININ YıLLıK 270 SAATTEN FAZLA OLAMAYACAğı HK. (HGK)
FAZLA ÇALIŞMA SÜRESİNİN YILLIK 270 SAATTEN FAZLA OLAMAYACAĞI HK. (HGK)
- Fazla çalışma halinde normal saat ücretin %50 yükseltilmesi sureti ile saat ücretinin belirlenmesi gerektiği hk. (HGK)
fazla çalışma halinde normal saat ücretin %50 yükseltilmesi sureti ile saat ücretinin belirlenmesi gerektiği hk. (hgk)
FAZLA çALışMA HALINDE NORMAL SAAT üCRETIN %50 YüKSELTILMESI SURETI ILE SAAT üCRETININ BELIRLENMESI GEREKTIğI HK. (HGK)
FAZLA ÇALIŞMA HALİNDE NORMAL SAAT ÜCRETİN %50 YÜKSELTİLMESİ SURETİ İLE SAAT ÜCRETİNİN BELİRLENMESİ GEREKTİĞİ HK. (HGK)
- Aleyhe değişen şartlar altında çalışmak istemeyen işçinin İK.m.24 uyarınca haklı nedenle fesih yapabileceği hk. (HGK)
aleyhe değişen şartlar altında çalışmak istemeyen işçinin İk.m.24 uyarınca haklı nedenle fesih yapabileceği hk. (hgk)
ALEYHE DEğIşEN şARTLAR ALTıNDA çALışMAK ISTEMEYEN IşçININ İK.M.24 UYARıNCA HAKLı NEDENLE FESIH YAPABILECEğI HK. (HGK)
ALEYHE DEĞİŞEN ŞARTLAR ALTINDA ÇALIŞMAK İSTEMEYEN İŞÇİNİN İK.M.24 UYARINCA HAKLI NEDENLE FESİH YAPABİLECEĞİ HK. (HGK)
- Çalışma koşullarının ağırlaşmış olmasının esaslı bir değişiklik olduğu hk. (HGK)
Çalışma koşullarının ağırlaşmış olmasının esaslı bir değişiklik olduğu hk. (hgk)
ÇALışMA KOşULLARıNıN AğıRLAşMış OLMASıNıN ESASLı BIR DEğIşIKLIK OLDUğU HK. (HGK)
ÇALIŞMA KOŞULLARININ AĞIRLAŞMIŞ OLMASININ ESASLI BİR DEĞİŞİKLİK OLDUĞU HK. (HGK)
- Çalışma koşullarında işçi aleyhine esaslı değişiklik yapıldığı konusunda ispat yükünün işçide olduğu hk. (HGK)
Çalışma koşullarında işçi aleyhine esaslı değişiklik yapıldığı konusunda ispat yükünün işçide olduğu hk. (hgk)
ÇALışMA KOşULLARıNDA IşçI ALEYHINE ESASLı DEğIşIKLIK YAPıLDığı KONUSUNDA ISPAT YüKüNüN IşçIDE OLDUğU HK. (HGK)
ÇALIŞMA KOŞULLARINDA İŞÇİ ALEYHİNE ESASLI DEĞİŞİKLİK YAPILDIĞI KONUSUNDA İSPAT YÜKÜNÜN İŞÇİDE OLDUĞU HK. (HGK)
- Süresi bir yıl ve daha fazla olan iş sözleşmelerinin yazılı şekilde yapılmasının zorunlu olduğu hk. (HGK)
süresi bir yıl ve daha fazla olan iş sözleşmelerinin yazılı şekilde yapılmasının zorunlu olduğu hk. (hgk)
SüRESI BIR YıL VE DAHA FAZLA OLAN Iş SöZLEşMELERININ YAZıLı şEKILDE YAPıLMASıNıN ZORUNLU OLDUğU HK. (HGK)
SÜRESİ BİR YIL VE DAHA FAZLA OLAN İŞ SÖZLEŞMELERİNİN YAZILI ŞEKİLDE YAPILMASININ ZORUNLU OLDUĞU HK. (HGK)
- İş sözleşmesinin kanunda aksi belirtilmedikçe özel bir şekle bağlı olmadığı hk. (HGK)
İş sözleşmesinin kanunda aksi belirtilmedikçe özel bir şekle bağlı olmadığı hk. (hgk)
İş SöZLEşMESININ KANUNDA AKSI BELIRTILMEDIKçE öZEL BIR şEKLE BAğLı OLMADığı HK. (HGK)
İŞ SÖZLEŞMESİNİN KANUNDA AKSİ BELİRTİLMEDİKÇE ÖZEL BİR ŞEKLE BAĞLI OLMADIĞI HK. (HGK)
- Hangi çalışma şartları değiştiği zaman, işçinin çalışma koşullarının değiştiği kabul edilir. (HGK)
hangi çalışma şartları değiştiği zaman, işçinin çalışma koşullarının değiştiği kabul edilir. (hgk)
HANGI çALışMA şARTLARı DEğIşTIğI ZAMAN, IşçININ çALışMA KOşULLARıNıN DEğIşTIğI KABUL EDILIR. (HGK)
HANGİ ÇALIŞMA ŞARTLARI DEĞİŞTİĞİ ZAMAN, İŞÇİNİN ÇALIŞMA KOŞULLARININ DEĞİŞTİĞİ KABUL EDİLİR. (HGK)
- Çalışma koşullarında esaslı değişiklik yapılabilmesi için, yazılı olarak işçiye bildirimde bulunulması ve işçinin de altı işgünü içerisinde kabul etmesi gerektiği hk. (HGK)
Çalışma koşullarında esaslı değişiklik yapılabilmesi için, yazılı olarak işçiye bildirimde bulunulması ve işçinin de altı işgünü içerisinde kabul etmesi gerektiği hk. (hgk)
ÇALışMA KOşULLARıNDA ESASLı DEğIşIKLIK YAPıLABILMESI IçIN, YAZıLı OLARAK IşçIYE BILDIRIMDE BULUNULMASı VE IşçININ DE ALTı IşGüNü IçERISINDE KABUL ETMESI GEREKTIğI HK. (HGK)
ÇALIŞMA KOŞULLARINDA ESASLI DEĞİŞİKLİK YAPILABİLMESİ İÇİN, YAZILI OLARAK İŞÇİYE BİLDİRİMDE BULUNULMASI VE İŞÇİNİN DE ALTI İŞGÜNÜ İÇERİSİNDE KABUL ETMESİ GEREKTİĞİ HK. (HGK)
- Tensip zaptı ile verilen süre içersinde tanık listesi beyan edilmediği bir halde, dava dilekçesinde tanık deliline dayanılmış olduğu gerekçesi ile tanık dinletilebilir mi? (HGK)
tensip zaptı ile verilen süre içersinde tanık listesi beyan edilmediği bir halde, dava dilekçesinde tanık deliline dayanılmış olduğu gerekçesi ile tanık dinletilebilir mi? (hgk)
TENSIP ZAPTı ILE VERILEN SüRE IçERSINDE TANıK LISTESI BEYAN EDILMEDIğI BIR HALDE, DAVA DILEKçESINDE TANıK DELILINE DAYANıLMış OLDUğU GEREKçESI ILE TANıK DINLETILEBILIR MI? (HGK)
TENSİP ZAPTI İLE VERİLEN SÜRE İÇERSİNDE TANIK LİSTESİ BEYAN EDİLMEDİĞİ BİR HALDE, DAVA DİLEKÇESİNDE TANIK DELİLİNE DAYANILMIŞ OLDUĞU GEREKÇESİ İLE TANIK DİNLETİLEBİLİR Mİ? (HGK)
- İşe iade davasının hak düşürücü süre içerisinde açılmadığı gerekçesi ile sendikal tazminat talebinin reddedilmesinin, mahkemeye erişim hakkına aykırı olduğu hk. (AYM)
İşe iade davasının hak düşürücü süre içerisinde açılmadığı gerekçesi ile sendikal tazminat talebinin reddedilmesinin, mahkemeye erişim hakkına aykırı olduğu hk. (aym)
İşE IADE DAVASıNıN HAK DüşüRüCü SüRE IçERISINDE AçıLMADığı GEREKçESI ILE SENDIKAL TAZMINAT TALEBININ REDDEDILMESININ, MAHKEMEYE ERIşIM HAKKıNA AYKıRı OLDUğU HK. (AYM)
İŞE İADE DAVASININ HAK DÜŞÜRÜCÜ SÜRE İÇERİSİNDE AÇILMADIĞI GEREKÇESİ İLE SENDİKAL TAZMİNAT TALEBİNİN REDDEDİLMESİNİN, MAHKEMEYE ERİŞİM HAKKINA AYKIRI OLDUĞU HK. (AYM)
- İkramiye alacağı talebine en yüksek işletme kredisi faizini geçmemek üzere, bankalarca mevduata uygulanan en yüksek faize hükmedilmesi gerekirken, en yüksek işletme kredisi faizi uygulanmasının isabetsiz olduğu hk.
İkramiye alacağı talebine en yüksek işletme kredisi faizini geçmemek üzere, bankalarca mevduata uygulanan en yüksek faize hükmedilmesi gerekirken, en yüksek işletme kredisi faizi uygulanmasının isabetsiz olduğu hk.
İKRAMIYE ALACAğı TALEBINE EN YüKSEK IşLETME KREDISI FAIZINI GEçMEMEK üZERE, BANKALARCA MEVDUATA UYGULANAN EN YüKSEK FAIZE HüKMEDILMESI GEREKIRKEN, EN YüKSEK IşLETME KREDISI FAIZI UYGULANMASıNıN ISABETSIZ OLDUğU HK.
İKRAMİYE ALACAĞI TALEBİNE EN YÜKSEK İŞLETME KREDİSİ FAİZİNİ GEÇMEMEK ÜZERE, BANKALARCA MEVDUATA UYGULANAN EN YÜKSEK FAİZE HÜKMEDİLMESİ GEREKİRKEN, EN YÜKSEK İŞLETME KREDİSİ FAİZİ UYGULANMASININ İSABETSİZ OLDUĞU HK.
- İşçi olarak çalışıldığının kabulü amacı ile açılan tespit davasının hatalı olduğu, eda davası açılması gerektiği hakkında açıklayıcı örnek Kr.
İşçi olarak çalışıldığının kabulü amacı ile açılan tespit davasının hatalı olduğu, eda davası açılması gerektiği hakkında açıklayıcı örnek kr.
İşçI OLARAK çALışıLDığıNıN KABULü AMACı ILE AçıLAN TESPIT DAVASıNıN HATALı OLDUğU, EDA DAVASı AçıLMASı GEREKTIğI HAKKıNDA AçıKLAYıCı öRNEK KR.
İŞÇİ OLARAK ÇALIŞILDIĞININ KABULÜ AMACI İLE AÇILAN TESPİT DAVASININ HATALI OLDUĞU, EDA DAVASI AÇILMASI GEREKTİĞİ HAKKINDA AÇIKLAYICI ÖRNEK KR.
- Bozmadan önce hesaplanmayan ve bu nedenle ıslaha konu edilmeyen işçilik alacağı için, bozma sonrası ıslah yapılabilir mi?
bozmadan önce hesaplanmayan ve bu nedenle ıslaha konu edilmeyen işçilik alacağı için, bozma sonrası ıslah yapılabilir mi?
BOZMADAN öNCE HESAPLANMAYAN VE BU NEDENLE ıSLAHA KONU EDILMEYEN IşçILIK ALACAğı IçIN, BOZMA SONRASı ıSLAH YAPıLABILIR MI?
BOZMADAN ÖNCE HESAPLANMAYAN VE BU NEDENLE ISLAHA KONU EDİLMEYEN İŞÇİLİK ALACAĞI İÇİN, BOZMA SONRASI ISLAH YAPILABİLİR Mİ?
- İşçilik alacak kalemlerinin ayrı ayrı ıslah edilebileceği hk.
İşçilik alacak kalemlerinin ayrı ayrı ıslah edilebileceği hk.
İşçILIK ALACAK KALEMLERININ AYRı AYRı ıSLAH EDILEBILECEğI HK.
İŞÇİLİK ALACAK KALEMLERİNİN AYRI AYRI ISLAH EDİLEBİLECEĞİ HK.
- 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nda sayılan kurumlarda çalışan her işçiye ilave tediye ödemesi gerektiği hk.(Yargıtay)
5018 sayılı kamu mali yönetimi ve kontrol kanunu’nda sayılan kurumlarda çalışan her işçiye ilave tediye ödemesi gerektiği hk.(yargıtay)
5018 SAYıLı KAMU MALI YöNETIMI VE KONTROL KANUNU’NDA SAYıLAN KURUMLARDA çALışAN HER IşçIYE ILAVE TEDIYE öDEMESI GEREKTIğI HK.(YARGıTAY)
5018 SAYILI KAMU MALİ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNU’NDA SAYILAN KURUMLARDA ÇALIŞAN HER İŞÇİYE İLAVE TEDİYE ÖDEMESİ GEREKTİĞİ HK.(YARGITAY)
- Belediyelerin hissedarı olduğu şirketlerin 6772 sayılı kanun kapsamında olmadıklarından, ilave tediye ödemekle yükümlü olmadıkları hk. (YARGITAY)
belediyelerin hissedarı olduğu şirketlerin 6772 sayılı kanun kapsamında olmadıklarından, ilave tediye ödemekle yükümlü olmadıkları hk. (yargitay)
BELEDIYELERIN HISSEDARı OLDUğU şIRKETLERIN 6772 SAYıLı KANUN KAPSAMıNDA OLMADıKLARıNDAN, ILAVE TEDIYE öDEMEKLE YüKüMLü OLMADıKLARı HK. (YARGITAY)
BELEDİYELERİN HİSSEDARI OLDUĞU ŞİRKETLERİN 6772 SAYILI KANUN KAPSAMINDA OLMADIKLARINDAN, İLAVE TEDİYE ÖDEMEKLE YÜKÜMLÜ OLMADIKLARI HK. (YARGITAY)
- Basit yargılama usulüne tabi iş davalarında, cevap için 4 haftaya kadar süre verilebileceği hk. (HGK)
basit yargılama usulüne tabi iş davalarında, cevap için 4 haftaya kadar süre verilebileceği hk. (hgk)
BASIT YARGıLAMA USULüNE TABI Iş DAVALARıNDA, CEVAP IçIN 4 HAFTAYA KADAR SüRE VERILEBILECEğI HK. (HGK)
BASİT YARGILAMA USULÜNE TABİ İŞ DAVALARINDA, CEVAP İÇİN 4 HAFTAYA KADAR SÜRE VERİLEBİLECEĞİ HK. (HGK)
- davalı tarafların iş davalarında (kural olarak) tanık olarak dinlenemeyeceği hk. (HGK)
davalı tarafların iş davalarında (kural olarak) tanık olarak dinlenemeyeceği hk. (hgk)
DAVALı TARAFLARıN Iş DAVALARıNDA (KURAL OLARAK) TANıK OLARAK DINLENEMEYECEğI HK. (HGK)
DAVALI TARAFLARIN İŞ DAVALARINDA (KURAL OLARAK) TANIK OLARAK DİNLENEMEYECEĞİ HK. (HGK)
- İş davasında, tensiple verilen süreye istinaden davacının ispat hakkını kısıtlar biçimde tanıklarının dinlenmesi talebini reddetmesinin, hatalı olduğu hk.(HGK)
İş davasında, tensiple verilen süreye istinaden davacının ispat hakkını kısıtlar biçimde tanıklarının dinlenmesi talebini reddetmesinin, hatalı olduğu hk.(hgk)
İş DAVASıNDA, TENSIPLE VERILEN SüREYE ISTINADEN DAVACıNıN ISPAT HAKKıNı KıSıTLAR BIçIMDE TANıKLARıNıN DINLENMESI TALEBINI REDDETMESININ, HATALı OLDUğU HK.(HGK)
İŞ DAVASINDA, TENSİPLE VERİLEN SÜREYE İSTİNADEN DAVACININ İSPAT HAKKINI KISITLAR BİÇİMDE TANIKLARININ DİNLENMESİ TALEBİNİ REDDETMESİNİN, HATALI OLDUĞU HK.(HGK)
- Tanık deliline dayanan tarafın talebinin reddedilmesinin, adil yargılanma hakkına aykırı olduğu hk. (HGK)
tanık deliline dayanan tarafın talebinin reddedilmesinin, adil yargılanma hakkına aykırı olduğu hk. (hgk)
TANıK DELILINE DAYANAN TARAFıN TALEBININ REDDEDILMESININ, ADIL YARGıLANMA HAKKıNA AYKıRı OLDUğU HK. (HGK)
TANIK DELİLİNE DAYANAN TARAFIN TALEBİNİN REDDEDİLMESİNİN, ADİL YARGILANMA HAKKINA AYKIRI OLDUĞU HK. (HGK)
- İşveren arabuluculuk görüşmesine katılmasa dahi, işverenin arabuluculuk son tutanak tarihi itibarıyla temerrüde düşeceği hk.
İşveren arabuluculuk görüşmesine katılmasa dahi, işverenin arabuluculuk son tutanak tarihi itibarıyla temerrüde düşeceği hk.
İşVEREN ARABULUCULUK GöRüşMESINE KATıLMASA DAHI, IşVERENIN ARABULUCULUK SON TUTANAK TARIHI ITIBARıYLA TEMERRüDE DüşECEğI HK.
İŞVEREN ARABULUCULUK GÖRÜŞMESİNE KATILMASA DAHİ, İŞVERENİN ARABULUCULUK SON TUTANAK TARİHİ İTİBARIYLA TEMERRÜDE DÜŞECEĞİ HK.
- İşçinin muaccel alacakları için alacak miktarı belirtmeksizin çekeceği ihtarname ile, işvereni temerrüde düşürebileceği hk.
İşçinin muaccel alacakları için alacak miktarı belirtmeksizin çekeceği ihtarname ile, işvereni temerrüde düşürebileceği hk.
İşçININ MUACCEL ALACAKLARı IçIN ALACAK MIKTARı BELIRTMEKSIZIN çEKECEğI IHTARNAME ILE, IşVERENI TEMERRüDE DüşüREBILECEğI HK.
İŞÇİNİN MUACCEL ALACAKLARI İÇİN ALACAK MİKTARI BELİRTMEKSİZİN ÇEKECEĞİ İHTARNAME İLE, İŞVERENİ TEMERRÜDE DÜŞÜREBİLECEĞİ HK.
- 30 yaşında geçirilen iş kazası sonucu %100 iş göremez kalan kişi için, ne kadar maddi tazminat ödenebileceği hk.
30 yaşında geçirilen iş kazası sonucu %100 iş göremez kalan kişi için, ne kadar maddi tazminat ödenebileceği hk.
30 YAşıNDA GEçIRILEN Iş KAZASı SONUCU %100 Iş GöREMEZ KALAN KIşI IçIN, NE KADAR MADDI TAZMINAT öDENEBILECEğI HK.
30 YAŞINDA GEÇİRİLEN İŞ KAZASI SONUCU %100 İŞ GÖREMEZ KALAN KİŞİ İÇİN, NE KADAR MADDİ TAZMİNAT ÖDENEBİLECEĞİ HK.
- Apartman görevlisinin işçilik alacaklarından, sözleşmenin fesih edildiği tarihteki kat maliklerinin eşit olarak sorumlu olduğu hk.
apartman görevlisinin işçilik alacaklarından, sözleşmenin fesih edildiği tarihteki kat maliklerinin eşit olarak sorumlu olduğu hk.
APARTMAN GöREVLISININ IşçILIK ALACAKLARıNDAN, SöZLEşMENIN FESIH EDILDIğI TARIHTEKI KAT MALIKLERININ EşIT OLARAK SORUMLU OLDUğU HK.
APARTMAN GÖREVLİSİNİN İŞÇİLİK ALACAKLARINDAN, SÖZLEŞMENİN FESİH EDİLDİĞİ TARİHTEKİ KAT MALİKLERİNİN EŞİT OLARAK SORUMLU OLDUĞU HK.
- Belirlenebilir nitelikteki işçi alacağı için belirsiz alacak davası açıldığı takdirde, davanın red edilmeyip kısmi dava olarak görülmesi gerektiği hk. (HGK)
belirlenebilir nitelikteki işçi alacağı için belirsiz alacak davası açıldığı takdirde, davanın red edilmeyip kısmi dava olarak görülmesi gerektiği hk. (hgk)
BELIRLENEBILIR NITELIKTEKI IşçI ALACAğı IçIN BELIRSIZ ALACAK DAVASı AçıLDığı TAKDIRDE, DAVANıN RED EDILMEYIP KıSMI DAVA OLARAK GöRüLMESI GEREKTIğI HK. (HGK)
BELİRLENEBİLİR NİTELİKTEKİ İŞÇİ ALACAĞI İÇİN BELİRSİZ ALACAK DAVASI AÇILDIĞI TAKDİRDE, DAVANIN RED EDİLMEYİP KISMİ DAVA OLARAK GÖRÜLMESİ GEREKTİĞİ HK. (HGK)
- Sosyal hakların (ayni yemek yardımı vb) miktarının belirlenmesi işveren tarafından sunulacak belgelere bağlı ise, kıdem ve ihbar tazminatının belirsiz alacak davasına konu edilebileceği hk.
sosyal hakların (ayni yemek yardımı vb) miktarının belirlenmesi işveren tarafından sunulacak belgelere bağlı ise, kıdem ve ihbar tazminatının belirsiz alacak davasına konu edilebileceği hk.
SOSYAL HAKLARıN (AYNI YEMEK YARDıMı VB) MIKTARıNıN BELIRLENMESI IşVEREN TARAFıNDAN SUNULACAK BELGELERE BAğLı ISE, KıDEM VE IHBAR TAZMINATıNıN BELIRSIZ ALACAK DAVASıNA KONU EDILEBILECEğI HK.
SOSYAL HAKLARIN (AYNİ YEMEK YARDIMI VB) MİKTARININ BELİRLENMESİ İŞVEREN TARAFINDAN SUNULACAK BELGELERE BAĞLI İSE, KIDEM VE İHBAR TAZMİNATININ BELİRSİZ ALACAK DAVASINA KONU EDİLEBİLECEĞİ HK.
- İşçinin fazla çalışma, hafta tatili ve genel tatil alacakları yönünden belirsiz alacak davası açabileceği hk.
İşçinin fazla çalışma, hafta tatili ve genel tatil alacakları yönünden belirsiz alacak davası açabileceği hk.
İşçININ FAZLA çALışMA, HAFTA TATILI VE GENEL TATIL ALACAKLARı YöNüNDEN BELIRSIZ ALACAK DAVASı AçABILECEğI HK.
İŞÇİNİN FAZLA ÇALIŞMA, HAFTA TATİLİ VE GENEL TATİL ALACAKLARI YÖNÜNDEN BELİRSİZ ALACAK DAVASI AÇABİLECEĞİ HK.
- Müdürün işçilere hakaret etmesi halinde, işveren aleyhine manevi tazminata hükmedilebileceği hk.
müdürün işçilere hakaret etmesi halinde, işveren aleyhine manevi tazminata hükmedilebileceği hk.
MüDüRüN IşçILERE HAKARET ETMESI HALINDE, IşVEREN ALEYHINE MANEVI TAZMINATA HüKMEDILEBILECEğI HK.
MÜDÜRÜN İŞÇİLERE HAKARET ETMESİ HALİNDE, İŞVEREN ALEYHİNE MANEVİ TAZMİNATA HÜKMEDİLEBİLECEĞİ HK.
- İşçi tanıklarının işyerinde çalıştıkları dönemler tespit edilmeden, doğrudan beyanları esas alınarak fazla çalışmaya (mesai) hükmedilmesinin hatalı olduğu hk.
İşçi tanıklarının işyerinde çalıştıkları dönemler tespit edilmeden, doğrudan beyanları esas alınarak fazla çalışmaya (mesai) hükmedilmesinin hatalı olduğu hk.
İşçI TANıKLARıNıN IşYERINDE çALışTıKLARı DöNEMLER TESPIT EDILMEDEN, DOğRUDAN BEYANLARı ESAS ALıNARAK FAZLA çALışMAYA (MESAI) HüKMEDILMESININ HATALı OLDUğU HK.
İŞÇİ TANIKLARININ İŞYERİNDE ÇALIŞTIKLARI DÖNEMLER TESPİT EDİLMEDEN, DOĞRUDAN BEYANLARI ESAS ALINARAK FAZLA ÇALIŞMAYA (MESAİ) HÜKMEDİLMESİNİN HATALI OLDUĞU HK.
- İhtiyari arabuluculukta, bir taraf için aşırı yararlanma olduğu (işçi) iddia ediliyorsa bu konunun araştırılması gerektiği, arabuluculukta yapılan anlaşmanın kesin olduğu gerekçesi ile davanın red edilemeyeceği hk.
İhtiyari arabuluculukta, bir taraf için aşırı yararlanma olduğu (işçi) iddia ediliyorsa bu konunun araştırılması gerektiği, arabuluculukta yapılan anlaşmanın kesin olduğu gerekçesi ile davanın red edilemeyeceği hk.
İHTIYARI ARABULUCULUKTA, BIR TARAF IçIN AşıRı YARARLANMA OLDUğU (IşçI) IDDIA EDILIYORSA BU KONUNUN ARAşTıRıLMASı GEREKTIğI, ARABULUCULUKTA YAPıLAN ANLAşMANıN KESIN OLDUğU GEREKçESI ILE DAVANıN RED EDILEMEYECEğI HK.
İHTİYARİ ARABULUCULUKTA, BİR TARAF İÇİN AŞIRI YARARLANMA OLDUĞU (İŞÇİ) İDDİA EDİLİYORSA BU KONUNUN ARAŞTIRILMASI GEREKTİĞİ, ARABULUCULUKTA YAPILAN ANLAŞMANIN KESİN OLDUĞU GEREKÇESİ İLE DAVANIN RED EDİLEMEYECEĞİ HK.
- Holding şirketlerinde çalışan işçinin holding bünyesindeki diğer şirketlere, işçilik alacaklarına ilişkin dava açabileceği hk.
holding şirketlerinde çalışan işçinin holding bünyesindeki diğer şirketlere, işçilik alacaklarına ilişkin dava açabileceği hk.
HOLDING şIRKETLERINDE çALışAN IşçININ HOLDING BüNYESINDEKI DIğER şIRKETLERE, IşçILIK ALACAKLARıNA ILIşKIN DAVA AçABILECEğI HK.
HOLDİNG ŞİRKETLERİNDE ÇALIŞAN İŞÇİNİN HOLDİNG BÜNYESİNDEKİ DİĞER ŞİRKETLERE, İŞÇİLİK ALACAKLARINA İLİŞKİN DAVA AÇABİLECEĞİ HK.
- Arabuluculuk tutanağının işçiyle yapılan telefon görüşmeleri çerçevesinde hazırlanmış olmasının, arabuluculuk tutanağının geçersiz olması sonucunu doğurmayacağı hk
arabuluculuk tutanağının işçiyle yapılan telefon görüşmeleri çerçevesinde hazırlanmış olmasının, arabuluculuk tutanağının geçersiz olması sonucunu doğurmayacağı hk
ARABULUCULUK TUTANAğıNıN IşçIYLE YAPıLAN TELEFON GöRüşMELERI çERçEVESINDE HAZıRLANMış OLMASıNıN, ARABULUCULUK TUTANAğıNıN GEçERSIZ OLMASı SONUCUNU DOğURMAYACAğı HK
ARABULUCULUK TUTANAĞININ İŞÇİYLE YAPILAN TELEFON GÖRÜŞMELERİ ÇERÇEVESİNDE HAZIRLANMIŞ OLMASININ, ARABULUCULUK TUTANAĞININ GEÇERSİZ OLMASI SONUCUNU DOĞURMAYACAĞI HK
- İş sözleşmesi devam ederken yapılan ihtiyari arabuluculuğun geçerli olmadığı ve arabuluculuk tutanağı kapsamında yapılan ödemelerin avans niteliğinde olduğu hk.
İş sözleşmesi devam ederken yapılan ihtiyari arabuluculuğun geçerli olmadığı ve arabuluculuk tutanağı kapsamında yapılan ödemelerin avans niteliğinde olduğu hk.
İş SöZLEşMESI DEVAM EDERKEN YAPıLAN IHTIYARI ARABULUCULUğUN GEçERLI OLMADığı VE ARABULUCULUK TUTANAğı KAPSAMıNDA YAPıLAN öDEMELERIN AVANS NITELIğINDE OLDUğU HK.
İŞ SÖZLEŞMESİ DEVAM EDERKEN YAPILAN İHTİYARİ ARABULUCULUĞUN GEÇERLİ OLMADIĞI VE ARABULUCULUK TUTANAĞI KAPSAMINDA YAPILAN ÖDEMELERİN AVANS NİTELİĞİNDE OLDUĞU HK.
- Geçersiz ihtiyari arabuluculuk işlemine ilişkin, alacak davası mı – tespit davası mı açılması gerektiği hk.
geçersiz ihtiyari arabuluculuk işlemine ilişkin, alacak davası mı – tespit davası mı açılması gerektiği hk.
GEçERSIZ IHTIYARI ARABULUCULUK IşLEMINE ILIşKIN, ALACAK DAVASı Mı – TESPIT DAVASı Mı AçıLMASı GEREKTIğI HK.
GEÇERSİZ İHTİYARİ ARABULUCULUK İŞLEMİNE İLİŞKİN, ALACAK DAVASI MI – TESPİT DAVASI MI AÇILMASI GEREKTİĞİ HK.
- Emekli olduktan sonra çalıştığı işyerinde devam eden işçi istifa ettiği takdirde, emeklilik tarihine kadar olan kıdem tazminatını alabileceği hk.
emekli olduktan sonra çalıştığı işyerinde devam eden işçi istifa ettiği takdirde, emeklilik tarihine kadar olan kıdem tazminatını alabileceği hk.
EMEKLI OLDUKTAN SONRA çALışTığı IşYERINDE DEVAM EDEN IşçI ISTIFA ETTIğI TAKDIRDE, EMEKLILIK TARIHINE KADAR OLAN KıDEM TAZMINATıNı ALABILECEğI HK.
EMEKLİ OLDUKTAN SONRA ÇALIŞTIĞI İŞYERİNDE DEVAM EDEN İŞÇİ İSTİFA ETTİĞİ TAKDİRDE, EMEKLİLİK TARİHİNE KADAR OLAN KIDEM TAZMİNATINI ALABİLECEĞİ HK.
- Emekli olduktan sonra çalıştığı işyerinde devam eden işçi istifa ettiği takdirde, emeklilik tarihindeki son ücretine göre kıdem tazminatı hesaplanacağı hk.
emekli olduktan sonra çalıştığı işyerinde devam eden işçi istifa ettiği takdirde, emeklilik tarihindeki son ücretine göre kıdem tazminatı hesaplanacağı hk.
EMEKLI OLDUKTAN SONRA çALışTığı IşYERINDE DEVAM EDEN IşçI ISTIFA ETTIğI TAKDIRDE, EMEKLILIK TARIHINDEKI SON üCRETINE GöRE KıDEM TAZMINATı HESAPLANACAğı HK.
EMEKLİ OLDUKTAN SONRA ÇALIŞTIĞI İŞYERİNDE DEVAM EDEN İŞÇİ İSTİFA ETTİĞİ TAKDİRDE, EMEKLİLİK TARİHİNDEKİ SON ÜCRETİNE GÖRE KIDEM TAZMİNATI HESAPLANACAĞI HK.
- Asıl ve birleşen davalarda takibe konu alacakların kanun yollarının farklı olduğu (işçilik alacakları), bu nedenle davaların birleştirilerek görülmesinin bozmayı gerektirdiği hk.
asıl ve birleşen davalarda takibe konu alacakların kanun yollarının farklı olduğu (işçilik alacakları), bu nedenle davaların birleştirilerek görülmesinin bozmayı gerektirdiği hk.
ASıL VE BIRLEşEN DAVALARDA TAKIBE KONU ALACAKLARıN KANUN YOLLARıNıN FARKLı OLDUğU (IşçILIK ALACAKLARı), BU NEDENLE DAVALARıN BIRLEşTIRILEREK GöRüLMESININ BOZMAYı GEREKTIRDIğI HK.
ASIL VE BİRLEŞEN DAVALARDA TAKİBE KONU ALACAKLARIN KANUN YOLLARININ FARKLI OLDUĞU (İŞÇİLİK ALACAKLARI), BU NEDENLE DAVALARIN BİRLEŞTİRİLEREK GÖRÜLMESİNİN BOZMAYI GEREKTİRDİĞİ HK.
- İşverenin, işyeri servis uygulamasını kaldırmasının, işçiye haklı fesih nedeni verdiği hk. (HGK)
İşverenin, işyeri servis uygulamasını kaldırmasının, işçiye haklı fesih nedeni verdiği hk. (hgk)
İşVERENIN, IşYERI SERVIS UYGULAMASıNı KALDıRMASıNıN, IşçIYE HAKLı FESIH NEDENI VERDIğI HK. (HGK)
İŞVERENİN, İŞYERİ SERVİS UYGULAMASINI KALDIRMASININ, İŞÇİYE HAKLI FESİH NEDENİ VERDİĞİ HK. (HGK)
- İşçinin maaşında pek çok haciz bulunmasının, işverene haklı fesih hakkı verdiği hk.
İşçinin maaşında pek çok haciz bulunmasının, işverene haklı fesih hakkı verdiği hk.
İşçININ MAAşıNDA PEK çOK HACIZ BULUNMASıNıN, IşVERENE HAKLı FESIH HAKKı VERDIğI HK.
İŞÇİNİN MAAŞINDA PEK ÇOK HACİZ BULUNMASININ, İŞVERENE HAKLI FESİH HAKKI VERDİĞİ HK.
- İşçinin, ihtiyari arabuluculuk için zorlandığı ve arabulucunun tarafsız olmadığı iddialarını, ispatlaması gerektiği hk.
İşçinin, ihtiyari arabuluculuk için zorlandığı ve arabulucunun tarafsız olmadığı iddialarını, ispatlaması gerektiği hk.
İşçININ, IHTIYARI ARABULUCULUK IçIN ZORLANDığı VE ARABULUCUNUN TARAFSıZ OLMADığı IDDIALARıNı, ISPATLAMASı GEREKTIğI HK.
İŞÇİNİN, İHTİYARİ ARABULUCULUK İÇİN ZORLANDIĞI VE ARABULUCUNUN TARAFSIZ OLMADIĞI İDDİALARINI, İSPATLAMASI GEREKTİĞİ HK.
- İlk derce mahkemesince kesin verilen işçilik alacağına ilişkin karara karşı, Kanun Yararına Temyiz Yolu Uygulamasına ilişkin örnek Kr.
İlk derce mahkemesince kesin verilen işçilik alacağına ilişkin karara karşı, kanun yararına temyiz yolu uygulamasına ilişkin örnek kr.
İLK DERCE MAHKEMESINCE KESIN VERILEN IşçILIK ALACAğıNA ILIşKIN KARARA KARşı, KANUN YARARıNA TEMYIZ YOLU UYGULAMASıNA ILIşKIN öRNEK KR.
İLK DERCE MAHKEMESİNCE KESİN VERİLEN İŞÇİLİK ALACAĞINA İLİŞKİN KARARA KARŞI, KANUN YARARINA TEMYİZ YOLU UYGULAMASINA İLİŞKİN ÖRNEK KR.
- İşe iade davası kazanılması ancak işe başlatılmama nedeni ile ihbar tazminatı fark talebinin, işverence haksız fesih tarihinde ödeme yapılmış olması gerekçesi ile reddi hk.
İşe iade davası kazanılması ancak işe başlatılmama nedeni ile ihbar tazminatı fark talebinin, işverence haksız fesih tarihinde ödeme yapılmış olması gerekçesi ile reddi hk.
İşE IADE DAVASı KAZANıLMASı ANCAK IşE BAşLATıLMAMA NEDENI ILE IHBAR TAZMINATı FARK TALEBININ, IşVERENCE HAKSıZ FESIH TARIHINDE öDEME YAPıLMış OLMASı GEREKçESI ILE REDDI HK.
İŞE İADE DAVASI KAZANILMASI ANCAK İŞE BAŞLATILMAMA NEDENİ İLE İHBAR TAZMİNATI FARK TALEBİNİN, İŞVERENCE HAKSIZ FESİH TARİHİNDE ÖDEME YAPILMIŞ OLMASI GEREKÇESİ İLE REDDİ HK.
- İşçinin sözleşmesi sonlanmadan ihtiyari arabuluculuk yapılmasının hukuki olmadığı hk.
İşçinin sözleşmesi sonlanmadan ihtiyari arabuluculuk yapılmasının hukuki olmadığı hk.
İşçININ SöZLEşMESI SONLANMADAN IHTIYARI ARABULUCULUK YAPıLMASıNıN HUKUKI OLMADığı HK.
İŞÇİNİN SÖZLEŞMESİ SONLANMADAN İHTİYARİ ARABULUCULUK YAPILMASININ HUKUKİ OLMADIĞI HK.
- İşçi vekili bulunmadığı bir halde, ihtiyari arabuluculuk yapılmasının hukuki olmadığı hk.
İşçi vekili bulunmadığı bir halde, ihtiyari arabuluculuk yapılmasının hukuki olmadığı hk.
İşçI VEKILI BULUNMADığı BIR HALDE, IHTIYARI ARABULUCULUK YAPıLMASıNıN HUKUKI OLMADığı HK.
İŞÇİ VEKİLİ BULUNMADIĞI BİR HALDE, İHTİYARİ ARABULUCULUK YAPILMASININ HUKUKİ OLMADIĞI HK.
- Süresiz icap nöbeti uygulanmasının, sağlık çalışanlarına orantısız bir yük getirdiği hk. (AYM)
süresiz icap nöbeti uygulanmasının, sağlık çalışanlarına orantısız bir yük getirdiği hk. (aym)
SüRESIZ ICAP NöBETI UYGULANMASıNıN, SAğLıK çALışANLARıNA ORANTıSıZ BIR YüK GETIRDIğI HK. (AYM)
SÜRESİZ İCAP NÖBETİ UYGULANMASININ, SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ORANTISIZ BİR YÜK GETİRDİĞİ HK. (AYM)
- Ustabaşı olarak çalışan işçinin, asgari ücret aldığı iddiasının hayatın olağan akışına aykırı olduğu hk.
ustabaşı olarak çalışan işçinin, asgari ücret aldığı iddiasının hayatın olağan akışına aykırı olduğu hk.
USTABAşı OLARAK çALışAN IşçININ, ASGARI üCRET ALDığı IDDIASıNıN HAYATıN OLAğAN AKışıNA AYKıRı OLDUğU HK.
USTABAŞI OLARAK ÇALIŞAN İŞÇİNİN, ASGARİ ÜCRET ALDIĞI İDDİASININ HAYATIN OLAĞAN AKIŞINA AYKIRI OLDUĞU HK.
- Hakkında HAGB kararı bulunan güvenlik görevlisine çalışma izni verilmemesinin, hukuka aykırı olduğu hk. (AYM)
hakkında hagb kararı bulunan güvenlik görevlisine çalışma izni verilmemesinin, hukuka aykırı olduğu hk. (aym)
HAKKıNDA HAGB KARARı BULUNAN GüVENLIK GöREVLISINE çALışMA IZNI VERILMEMESININ, HUKUKA AYKıRı OLDUğU HK. (AYM)
HAKKINDA HAGB KARARI BULUNAN GÜVENLİK GÖREVLİSİNE ÇALIŞMA İZNİ VERİLMEMESİNİN, HUKUKA AYKIRI OLDUĞU HK. (AYM)
- İşçinin mobbing ve fazla çalışmaların ödenmemesi nedeni ile fesih iddiasında, her iki konunun da ayrı değerlendirilmesi, ödenmeyen fazla çalışma varsa kıdem tazminatı ödeneceği hk.
İşçinin mobbing ve fazla çalışmaların ödenmemesi nedeni ile fesih iddiasında, her iki konunun da ayrı değerlendirilmesi, ödenmeyen fazla çalışma varsa kıdem tazminatı ödeneceği hk.
İşçININ MOBBING VE FAZLA çALışMALARıN öDENMEMESI NEDENI ILE FESIH IDDIASıNDA, HER IKI KONUNUN DA AYRı DEğERLENDIRILMESI, öDENMEYEN FAZLA çALışMA VARSA KıDEM TAZMINATı öDENECEğI HK.
İŞÇİNİN MOBBİNG VE FAZLA ÇALIŞMALARIN ÖDENMEMESİ NEDENİ İLE FESİH İDDİASINDA, HER İKİ KONUNUN DA AYRI DEĞERLENDİRİLMESİ, ÖDENMEYEN FAZLA ÇALIŞMA VARSA KIDEM TAZMİNATI ÖDENECEĞİ HK.
- Fazla mesailere (çalışmalara) ilişkin kayıt tutulan günlerde kayıtlara, kayıt olmayan günlerde tanık beyanlarına itibar edilerek karar verilmesi gerektiği hk.
fazla mesailere (çalışmalara) ilişkin kayıt tutulan günlerde kayıtlara, kayıt olmayan günlerde tanık beyanlarına itibar edilerek karar verilmesi gerektiği hk.
FAZLA MESAILERE (çALışMALARA) ILIşKIN KAYıT TUTULAN GüNLERDE KAYıTLARA, KAYıT OLMAYAN GüNLERDE TANıK BEYANLARıNA ITIBAR EDILEREK KARAR VERILMESI GEREKTIğI HK.
FAZLA MESAİLERE (ÇALIŞMALARA) İLİŞKİN KAYIT TUTULAN GÜNLERDE KAYITLARA, KAYIT OLMAYAN GÜNLERDE TANIK BEYANLARINA İTİBAR EDİLEREK KARAR VERİLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Haftalık 45 saatten az çalışılmış olsa da, günde 11 saati aşan çalışmaların fazla mesai kapsamında ödenmesi gerektiği hk.
haftalık 45 saatten az çalışılmış olsa da, günde 11 saati aşan çalışmaların fazla mesai kapsamında ödenmesi gerektiği hk.
HAFTALıK 45 SAATTEN AZ çALışıLMış OLSA DA, GüNDE 11 SAATI AşAN çALışMALARıN FAZLA MESAI KAPSAMıNDA öDENMESI GEREKTIğI HK.
HAFTALIK 45 SAATTEN AZ ÇALIŞILMIŞ OLSA DA, GÜNDE 11 SAATİ AŞAN ÇALIŞMALARIN FAZLA MESAİ KAPSAMINDA ÖDENMESİ GEREKTİĞİ HK.
- İşverenin temerrüde düşürmek için çekilecek ihtarda (veya arabuluculukta), işçilik alacak kalemlerinin gösterilmesinin yeterli olduğu, rakam belirtilmesine gerek olmadığı hk.
İşverenin temerrüde düşürmek için çekilecek ihtarda (veya arabuluculukta), işçilik alacak kalemlerinin gösterilmesinin yeterli olduğu, rakam belirtilmesine gerek olmadığı hk.
İşVERENIN TEMERRüDE DüşüRMEK IçIN çEKILECEK IHTARDA (VEYA ARABULUCULUKTA), IşçILIK ALACAK KALEMLERININ GöSTERILMESININ YETERLI OLDUğU, RAKAM BELIRTILMESINE GEREK OLMADığı HK.
İŞVERENİN TEMERRÜDE DÜŞÜRMEK İÇİN ÇEKİLECEK İHTARDA (VEYA ARABULUCULUKTA), İŞÇİLİK ALACAK KALEMLERİNİN GÖSTERİLMESİNİN YETERLİ OLDUĞU, RAKAM BELİRTİLMESİNE GEREK OLMADIĞI HK.
- Toplu sözleşmeden kaynaklanan işçilik alacağına (gece zammı), en yüksek banka mevduat faizinin uygulanması gerektiği, yasal faiz işletilmesinin hatalı olduğu hk.
toplu sözleşmeden kaynaklanan işçilik alacağına (gece zammı), en yüksek banka mevduat faizinin uygulanması gerektiği, yasal faiz işletilmesinin hatalı olduğu hk.
TOPLU SöZLEşMEDEN KAYNAKLANAN IşçILIK ALACAğıNA (GECE ZAMMı), EN YüKSEK BANKA MEVDUAT FAIZININ UYGULANMASı GEREKTIğI, YASAL FAIZ IşLETILMESININ HATALı OLDUğU HK.
TOPLU SÖZLEŞMEDEN KAYNAKLANAN İŞÇİLİK ALACAĞINA (GECE ZAMMI), EN YÜKSEK BANKA MEVDUAT FAİZİNİN UYGULANMASI GEREKTİĞİ, YASAL FAİZ İŞLETİLMESİNİN HATALI OLDUĞU HK.
- Terör örgütüne üyelik konusunda hakkında kovuşturma yürütülen işçi hakkında somut gerekçeler ortaya konmadan iş akdinin belediyece feshinin, hak ihlaline yol açacağı hk. (AYM)
terör örgütüne üyelik konusunda hakkında kovuşturma yürütülen işçi hakkında somut gerekçeler ortaya konmadan iş akdinin belediyece feshinin, hak ihlaline yol açacağı hk. (aym)
TERöR öRGüTüNE üYELIK KONUSUNDA HAKKıNDA KOVUşTURMA YüRüTüLEN IşçI HAKKıNDA SOMUT GEREKçELER ORTAYA KONMADAN Iş AKDININ BELEDIYECE FESHININ, HAK IHLALINE YOL AçACAğı HK. (AYM)
TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYELİK KONUSUNDA HAKKINDA KOVUŞTURMA YÜRÜTÜLEN İŞÇİ HAKKINDA SOMUT GEREKÇELER ORTAYA KONMADAN İŞ AKDİNİN BELEDİYECE FESHİNİN, HAK İHLALİNE YOL AÇACAĞI HK. (AYM)
- İşe başlatmama tazminatının, yol/yemek dahil edilerek nasıl hesaplanacağı hakkında örnek Kr. (BAM)
İşe başlatmama tazminatının, yol/yemek dahil edilerek nasıl hesaplanacağı hakkında örnek kr. (bam)
İşE BAşLATMAMA TAZMINATıNıN, YOL/YEMEK DAHIL EDILEREK NASıL HESAPLANACAğı HAKKıNDA öRNEK KR. (BAM)
İŞE BAŞLATMAMA TAZMİNATININ, YOL/YEMEK DAHİL EDİLEREK NASIL HESAPLANACAĞI HAKKINDA ÖRNEK KR. (BAM)
- Boşta geçen süre tazminatının yol/yemek dahil edilerek, nasıl hesaplanacağı hakkında örnek Kr. (BAM)
boşta geçen süre tazminatının yol/yemek dahil edilerek, nasıl hesaplanacağı hakkında örnek kr. (bam)
BOşTA GEçEN SüRE TAZMINATıNıN YOL/YEMEK DAHIL EDILEREK, NASıL HESAPLANACAğı HAKKıNDA öRNEK KR. (BAM)
BOŞTA GEÇEN SÜRE TAZMİNATININ YOL/YEMEK DAHİL EDİLEREK, NASIL HESAPLANACAĞI HAKKINDA ÖRNEK KR. (BAM)
- İşçinin sık sık görev yeri değişikliğinin mobbing kapsamında değerlendirilebileceği hk.
İşçinin sık sık görev yeri değişikliğinin mobbing kapsamında değerlendirilebileceği hk.
İşçININ SıK SıK GöREV YERI DEğIşIKLIğININ MOBBING KAPSAMıNDA DEğERLENDIRILEBILECEğI HK.
İŞÇİNİN SIK SIK GÖREV YERİ DEĞİŞİKLİĞİNİN MOBBİNG KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLEBİLECEĞİ HK.
- İşçiye kariyeri ile ilgisi olmayan bir görev verilmesinin, mobbing kapsamında değerlendirilebileceği hk.
İşçiye kariyeri ile ilgisi olmayan bir görev verilmesinin, mobbing kapsamında değerlendirilebileceği hk.
İşçIYE KARIYERI ILE ILGISI OLMAYAN BIR GöREV VERILMESININ, MOBBING KAPSAMıNDA DEğERLENDIRILEBILECEğI HK.
İŞÇİYE KARİYERİ İLE İLGİSİ OLMAYAN BİR GÖREV VERİLMESİNİN, MOBBİNG KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLEBİLECEĞİ HK.
- İşçinin performans düşüklüğünün nasıl ispat edileceği hakkında örnek Kr. (HGK)
İşçinin performans düşüklüğünün nasıl ispat edileceği hakkında örnek kr. (hgk)
İşçININ PERFORMANS DüşüKLüğüNüN NASıL ISPAT EDILECEğI HAKKıNDA öRNEK KR. (HGK)
İŞÇİNİN PERFORMANS DÜŞÜKLÜĞÜNÜN NASIL İSPAT EDİLECEĞİ HAKKINDA ÖRNEK KR. (HGK)
- İşçinin verilen görevi yapmamasının haklı fesih, eksik/kötü (performan düşüklüğü) yapmasının geçerli fesih nedeni olduğu hk. (HGK)
İşçinin verilen görevi yapmamasının haklı fesih, eksik/kötü (performan düşüklüğü) yapmasının geçerli fesih nedeni olduğu hk. (hgk)
İşçININ VERILEN GöREVI YAPMAMASıNıN HAKLı FESIH, EKSIK/KöTü (PERFORMAN DüşüKLüğü) YAPMASıNıN GEçERLI FESIH NEDENI OLDUğU HK. (HGK)
İŞÇİNİN VERİLEN GÖREVİ YAPMAMASININ HAKLI FESİH, EKSİK/KÖTÜ (PERFORMAN DÜŞÜKLÜĞÜ) YAPMASININ GEÇERLİ FESİH NEDENİ OLDUĞU HK. (HGK)
- İşçinin ücretinin 20 günden fazla geciktirilmesinin, haklı fesih nedeni olduğu hk.
İşçinin ücretinin 20 günden fazla geciktirilmesinin, haklı fesih nedeni olduğu hk.
İşçININ üCRETININ 20 GüNDEN FAZLA GECIKTIRILMESININ, HAKLı FESIH NEDENI OLDUğU HK.
İŞÇİNİN ÜCRETİNİN 20 GÜNDEN FAZLA GECİKTİRİLMESİNİN, HAKLI FESİH NEDENİ OLDUĞU HK.
- İşverenin zor ekonomik koşullar nedeni ile maaş ödemelerinin geciktiği savunmasına itibar edilmeyeceği hk
İşverenin zor ekonomik koşullar nedeni ile maaş ödemelerinin geciktiği savunmasına itibar edilmeyeceği hk
İşVERENIN ZOR EKONOMIK KOşULLAR NEDENI ILE MAAş öDEMELERININ GECIKTIğI SAVUNMASıNA ITIBAR EDILMEYECEğI HK
İŞVERENİN ZOR EKONOMİK KOŞULLAR NEDENİ İLE MAAŞ ÖDEMELERİNİN GECİKTİĞİ SAVUNMASINA İTİBAR EDİLMEYECEĞİ HK
- Mahkemenin tanıkları dinlemeden tanık sayısına sınırlama getrimesinin hatalı olduğu hk.
mahkemenin tanıkları dinlemeden tanık sayısına sınırlama getrimesinin hatalı olduğu hk.
MAHKEMENIN TANıKLARı DINLEMEDEN TANıK SAYıSıNA SıNıRLAMA GETRIMESININ HATALı OLDUğU HK.
MAHKEMENİN TANIKLARI DİNLEMEDEN TANIK SAYISINA SINIRLAMA GETRİMESİNİN HATALI OLDUĞU HK.
- Hamilelik nedeni ile iş sözleşmesinin fesih edilmesinin, ayrımcılık tazminatına neden olacağı hk.
hamilelik nedeni ile iş sözleşmesinin fesih edilmesinin, ayrımcılık tazminatına neden olacağı hk.
HAMILELIK NEDENI ILE Iş SöZLEşMESININ FESIH EDILMESININ, AYRıMCıLıK TAZMINATıNA NEDEN OLACAğı HK.
HAMİLELİK NEDENİ İLE İŞ SÖZLEŞMESİNİN FESİH EDİLMESİNİN, AYRIMCILIK TAZMİNATINA NEDEN OLACAĞI HK.
- İşçiye aşağılayıcı şekilde görev vermek ve yer tahsisi yapmanın eziyet suçuna yol açabileceği hk. (Karşı Oy İçeriri)
İşçiye aşağılayıcı şekilde görev vermek ve yer tahsisi yapmanın eziyet suçuna yol açabileceği hk. (karşı oy İçeriri)
İşçIYE AşAğıLAYıCı şEKILDE GöREV VERMEK VE YER TAHSISI YAPMANıN EZIYET SUçUNA YOL AçABILECEğI HK. (KARşı OY İçERIRI)
İŞÇİYE AŞAĞILAYICI ŞEKİLDE GÖREV VERMEK VE YER TAHSİSİ YAPMANIN EZİYET SUÇUNA YOL AÇABİLECEĞİ HK. (KARŞI OY İÇERİRİ)
- İşçinin on yıl boyunca hiç yıllık izin kullanmadığı iddiasının, hayatın olağan akışına aykırı olduğu hk.
İşçinin on yıl boyunca hiç yıllık izin kullanmadığı iddiasının, hayatın olağan akışına aykırı olduğu hk.
İşçININ ON YıL BOYUNCA HIç YıLLıK IZIN KULLANMADığı IDDIASıNıN, HAYATıN OLAğAN AKışıNA AYKıRı OLDUğU HK.
İŞÇİNİN ON YIL BOYUNCA HİÇ YILLIK İZİN KULLANMADIĞI İDDİASININ, HAYATIN OLAĞAN AKIŞINA AYKIRI OLDUĞU HK.
- İşçinin imzası ile fesihten sonra düzenlenen ibranamelerin, mahkemece değerlendirilmesi gerektiği hk
İşçinin imzası ile fesihten sonra düzenlenen ibranamelerin, mahkemece değerlendirilmesi gerektiği hk
İşçININ IMZASı ILE FESIHTEN SONRA DüZENLENEN IBRANAMELERIN, MAHKEMECE DEğERLENDIRILMESI GEREKTIğI HK
İŞÇİNİN İMZASI İLE FESİHTEN SONRA DÜZENLENEN İBRANAMELERİN, MAHKEMECE DEĞERLENDİRİLMESİ GEREKTİĞİ HK
- İşçi ile imzalanan ibranamede miktar bulunmadığı gerekçesi ile değerlendirilmemesinin, hatalı olduğu hk.
İşçi ile imzalanan ibranamede miktar bulunmadığı gerekçesi ile değerlendirilmemesinin, hatalı olduğu hk.
İşçI ILE IMZALANAN IBRANAMEDE MIKTAR BULUNMADığı GEREKçESI ILE DEğERLENDIRILMEMESININ, HATALı OLDUğU HK.
İŞÇİ İLE İMZALANAN İBRANAMEDE MİKTAR BULUNMADIĞI GEREKÇESİ İLE DEĞERLENDİRİLMEMESİNİN, HATALI OLDUĞU HK.
- Sağlık / hayat sigorta bedellerinin, kıdem tazminatına dahil edilmesi gerektiği hk.
sağlık / hayat sigorta bedellerinin, kıdem tazminatına dahil edilmesi gerektiği hk.
SAğLıK / HAYAT SIGORTA BEDELLERININ, KıDEM TAZMINATıNA DAHIL EDILMESI GEREKTIğI HK.
SAĞLIK / HAYAT SİGORTA BEDELLERİNİN, KIDEM TAZMİNATINA DAHİL EDİLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Yıl içinde birden fazla ikramiye ödendiği takdirde, son ödenen yüksek ikramiye baz alınarak kıdem tazminatının hesaplanması gerektiği hk.
yıl içinde birden fazla ikramiye ödendiği takdirde, son ödenen yüksek ikramiye baz alınarak kıdem tazminatının hesaplanması gerektiği hk.
YıL IçINDE BIRDEN FAZLA IKRAMIYE öDENDIğI TAKDIRDE, SON öDENEN YüKSEK IKRAMIYE BAZ ALıNARAK KıDEM TAZMINATıNıN HESAPLANMASı GEREKTIğI HK.
YIL İÇİNDE BİRDEN FAZLA İKRAMİYE ÖDENDİĞİ TAKDİRDE, SON ÖDENEN YÜKSEK İKRAMİYE BAZ ALINARAK KIDEM TAZMİNATININ HESAPLANMASI GEREKTİĞİ HK.
- Yemek/yol yardımının yıl içinde artması halinde, son yardım tutarları baz alınarak kıdem tazminatının belirlenmesi gerektiği hk.
yemek/yol yardımının yıl içinde artması halinde, son yardım tutarları baz alınarak kıdem tazminatının belirlenmesi gerektiği hk.
YEMEK/YOL YARDıMıNıN YıL IçINDE ARTMASı HALINDE, SON YARDıM TUTARLARı BAZ ALıNARAK KıDEM TAZMINATıNıN BELIRLENMESI GEREKTIğI HK.
YEMEK/YOL YARDIMININ YIL İÇİNDE ARTMASI HALİNDE, SON YARDIM TUTARLARI BAZ ALINARAK KIDEM TAZMİNATININ BELİRLENMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Yol yardımının 26 gün üzerinden ödendiği halde, 30 gün üzerinden kıdem tazminatına yansıtılmasının hatalı olduğu hk.
yol yardımının 26 gün üzerinden ödendiği halde, 30 gün üzerinden kıdem tazminatına yansıtılmasının hatalı olduğu hk.
YOL YARDıMıNıN 26 GüN üZERINDEN öDENDIğI HALDE, 30 GüN üZERINDEN KıDEM TAZMINATıNA YANSıTıLMASıNıN HATALı OLDUğU HK.
YOL YARDIMININ 26 GÜN ÜZERİNDEN ÖDENDİĞİ HALDE, 30 GÜN ÜZERİNDEN KIDEM TAZMİNATINA YANSITILMASININ HATALI OLDUĞU HK.
- Apartman görevlisine (kapıcı) konut verilmiş olması halinde, kira bedelinin maaşa sayılmasının mümkün olmadığı hakkında
apartman görevlisine (kapıcı) konut verilmiş olması halinde, kira bedelinin maaşa sayılmasının mümkün olmadığı hakkında
APARTMAN GöREVLISINE (KAPıCı) KONUT VERILMIş OLMASı HALINDE, KIRA BEDELININ MAAşA SAYıLMASıNıN MüMKüN OLMADığı HAKKıNDA
APARTMAN GÖREVLİSİNE (KAPICI) KONUT VERİLMİŞ OLMASI HALİNDE, KİRA BEDELİNİN MAAŞA SAYILMASININ MÜMKÜN OLMADIĞI HAKKINDA
- Hangi işleri yapanların Konut Kapıcıları Yönetmeliği kapsamında, kapıcı olarak tanımlanacağı hk.
hangi işleri yapanların konut kapıcıları yönetmeliği kapsamında, kapıcı olarak tanımlanacağı hk.
HANGI IşLERI YAPANLARıN KONUT KAPıCıLARı YöNETMELIğI KAPSAMıNDA, KAPıCı OLARAK TANıMLANACAğı HK.
HANGİ İŞLERİ YAPANLARIN KONUT KAPICILARI YÖNETMELİĞİ KAPSAMINDA, KAPICI OLARAK TANIMLANACAĞI HK.
- Yöneticinin yazılı yetkisi olmadan yapılan kapıcılık sözleşmesi geçerli midir?
yöneticinin yazılı yetkisi olmadan yapılan kapıcılık sözleşmesi geçerli midir?
YöNETICININ YAZıLı YETKISI OLMADAN YAPıLAN KAPıCıLıK SöZLEşMESI GEçERLI MIDIR?
YÖNETİCİNİN YAZILI YETKİSİ OLMADAN YAPILAN KAPICILIK SÖZLEŞMESİ GEÇERLİ MİDİR?
- Kapıcının (apartman görevlisinin), tam veya kısmi çalıştırılmasının mümkün olduğu hk.
kapıcının (apartman görevlisinin), tam veya kısmi çalıştırılmasının mümkün olduğu hk.
KAPıCıNıN (APARTMAN GöREVLISININ), TAM VEYA KıSMI çALışTıRıLMASıNıN MüMKüN OLDUğU HK.
KAPICININ (APARTMAN GÖREVLİSİNİN), TAM VEYA KISMİ ÇALIŞTIRILMASININ MÜMKÜN OLDUĞU HK.
- Yargıtay ın belirsiz alacak konusundaki yeni içtihadının eski içtihadıyla karşılaştırmak sureti ile, işçilik alacakları üzerinden değerlendirildiği açıklayıcı örnek Kr.
yargıtay ın belirsiz alacak konusundaki yeni içtihadının eski içtihadıyla karşılaştırmak sureti ile, işçilik alacakları üzerinden değerlendirildiği açıklayıcı örnek kr.
YARGıTAY ıN BELIRSIZ ALACAK KONUSUNDAKI YENI IçTIHADıNıN ESKI IçTIHADıYLA KARşıLAşTıRMAK SURETI ILE, IşçILIK ALACAKLARı üZERINDEN DEğERLENDIRILDIğI AçıKLAYıCı öRNEK KR.
YARGITAY IN BELİRSİZ ALACAK KONUSUNDAKİ YENİ İÇTİHADININ ESKİ İÇTİHADIYLA KARŞILAŞTIRMAK SURETİ İLE, İŞÇİLİK ALACAKLARI ÜZERİNDEN DEĞERLENDİRİLDİĞİ AÇIKLAYICI ÖRNEK KR.
- Belirsiz alacak davası açıldığı takdirde, aynı konu için ek dava açılamayacağı hk.
belirsiz alacak davası açıldığı takdirde, aynı konu için ek dava açılamayacağı hk.
BELIRSIZ ALACAK DAVASı AçıLDığı TAKDIRDE, AYNı KONU IçIN EK DAVA AçıLAMAYACAğı HK.
BELİRSİZ ALACAK DAVASI AÇILDIĞI TAKDİRDE, AYNI KONU İÇİN EK DAVA AÇILAMAYACAĞI HK.
- Kamuya ait şirketteki işinden, banka hareketleri nedeni ile terör örgütü üyeliği şüphesiyle işten çıkarılmanın, hak ihlali olduğu hk. (AYM)
kamuya ait şirketteki işinden, banka hareketleri nedeni ile terör örgütü üyeliği şüphesiyle işten çıkarılmanın, hak ihlali olduğu hk. (aym)
KAMUYA AIT şIRKETTEKI IşINDEN, BANKA HAREKETLERI NEDENI ILE TERöR öRGüTü üYELIğI şüPHESIYLE IşTEN çıKARıLMANıN, HAK IHLALI OLDUğU HK. (AYM)
KAMUYA AİT ŞİRKETTEKİ İŞİNDEN, BANKA HAREKETLERİ NEDENİ İLE TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELİĞİ ŞÜPHESİYLE İŞTEN ÇIKARILMANIN, HAK İHLALİ OLDUĞU HK. (AYM)
- İşverenin, işçi alacakları konusunda ihtarla birlikte temerrüde düşeceği hk.
İşverenin, işçi alacakları konusunda ihtarla birlikte temerrüde düşeceği hk.
İşVERENIN, IşçI ALACAKLARı KONUSUNDA IHTARLA BIRLIKTE TEMERRüDE DüşECEğI HK.
İŞVERENİN, İŞÇİ ALACAKLARI KONUSUNDA İHTARLA BİRLİKTE TEMERRÜDE DÜŞECEĞİ HK.
- İşverenin, katılmış olmaması halinde dahi, arabuluculuk son tutanak tarihinden itibaren temerrüde düşeceği hk.
İşverenin, katılmış olmaması halinde dahi, arabuluculuk son tutanak tarihinden itibaren temerrüde düşeceği hk.
İşVERENIN, KATıLMış OLMAMASı HALINDE DAHI, ARABULUCULUK SON TUTANAK TARIHINDEN ITIBAREN TEMERRüDE DüşECEğI HK.
İŞVERENİN, KATILMIŞ OLMAMASI HALİNDE DAHİ, ARABULUCULUK SON TUTANAK TARİHİNDEN İTİBAREN TEMERRÜDE DÜŞECEĞİ HK.
- Fazla mesai, ulusal bayram, izin ücretleri, ara dinlemesine ilişkin işçi alacakları için bordro ve banka kayıtları üzerinden nasıl inceleme yapılması gerektiği hakkında açıklayıcı örnek Kr.
fazla mesai, ulusal bayram, izin ücretleri, ara dinlemesine ilişkin işçi alacakları için bordro ve banka kayıtları üzerinden nasıl inceleme yapılması gerektiği hakkında açıklayıcı örnek kr.
FAZLA MESAI, ULUSAL BAYRAM, IZIN üCRETLERI, ARA DINLEMESINE ILIşKIN IşçI ALACAKLARı IçIN BORDRO VE BANKA KAYıTLARı üZERINDEN NASıL INCELEME YAPıLMASı GEREKTIğI HAKKıNDA AçıKLAYıCı öRNEK KR.
FAZLA MESAİ, ULUSAL BAYRAM, İZİN ÜCRETLERİ, ARA DİNLEMESİNE İLİŞKİN İŞÇİ ALACAKLARI İÇİN BORDRO VE BANKA KAYITLARI ÜZERİNDEN NASIL İNCELEME YAPILMASI GEREKTİĞİ HAKKINDA AÇIKLAYICI ÖRNEK KR.
- İşçinin ara dinlenmesinin ne kadar olacağı hakkında açıklayıcı Kr.
İşçinin ara dinlenmesinin ne kadar olacağı hakkında açıklayıcı kr.
İşçININ ARA DINLENMESININ NE KADAR OLACAğı HAKKıNDA AçıKLAYıCı KR.
İŞÇİNİN ARA DİNLENMESİNİN NE KADAR OLACAĞI HAKKINDA AÇIKLAYICI KR.
- Ara dinlenmelerde çalışıldı ise, fazla mesai istenebileceği hk.
ara dinlenmelerde çalışıldı ise, fazla mesai istenebileceği hk.
ARA DINLENMELERDE çALışıLDı ISE, FAZLA MESAI ISTENEBILECEğI HK.
ARA DİNLENMELERDE ÇALIŞILDI İSE, FAZLA MESAİ İSTENEBİLECEĞİ HK.
- İşçinin imzası bulunmayan bordrolarda fazla mesai gösterilmiş ve ödenmiş ise de, daha fazla çalışıldığı ispatlandığı takdirde ek fazla mesai ödenebileceği hk.
İşçinin imzası bulunmayan bordrolarda fazla mesai gösterilmiş ve ödenmiş ise de, daha fazla çalışıldığı ispatlandığı takdirde ek fazla mesai ödenebileceği hk.
İşçININ IMZASı BULUNMAYAN BORDROLARDA FAZLA MESAI GöSTERILMIş VE öDENMIş ISE DE, DAHA FAZLA çALışıLDığı ISPATLANDığı TAKDIRDE EK FAZLA MESAI öDENEBILECEğI HK.
İŞÇİNİN İMZASI BULUNMAYAN BORDROLARDA FAZLA MESAİ GÖSTERİLMİŞ VE ÖDENMİŞ İSE DE, DAHA FAZLA ÇALIŞILDIĞI İSPATLANDIĞI TAKDİRDE EK FAZLA MESAİ ÖDENEBİLECEĞİ HK.
- İşçinin yeni işyeri oturduğu yere yakın ise, çalışma koşullarında esaslı değişiklik olmadığının kabul edileceği ve kıdem tazminatına hak kazanılamayacağı hk.
İşçinin yeni işyeri oturduğu yere yakın ise, çalışma koşullarında esaslı değişiklik olmadığının kabul edileceği ve kıdem tazminatına hak kazanılamayacağı hk.
İşçININ YENI IşYERI OTURDUğU YERE YAKıN ISE, çALışMA KOşULLARıNDA ESASLı DEğIşIKLIK OLMADığıNıN KABUL EDILECEğI VE KıDEM TAZMINATıNA HAK KAZANıLAMAYACAğı HK.
İŞÇİNİN YENİ İŞYERİ OTURDUĞU YERE YAKIN İSE, ÇALIŞMA KOŞULLARINDA ESASLI DEĞİŞİKLİK OLMADIĞININ KABUL EDİLECEĞİ VE KIDEM TAZMİNATINA HAK KAZANILAMAYACAĞI HK.
- İşçinin fazla mesaiye ilişkin imzalı bordrosu var ise, o aya ilişkin fazla mesai talebinin dinlenilmeyeceği hk.
İşçinin fazla mesaiye ilişkin imzalı bordrosu var ise, o aya ilişkin fazla mesai talebinin dinlenilmeyeceği hk.
İşçININ FAZLA MESAIYE ILIşKIN IMZALı BORDROSU VAR ISE, O AYA ILIşKIN FAZLA MESAI TALEBININ DINLENILMEYECEğI HK.
İŞÇİNİN FAZLA MESAİYE İLİŞKİN İMZALI BORDROSU VAR İSE, O AYA İLİŞKİN FAZLA MESAİ TALEBİNİN DİNLENİLMEYECEĞİ HK.
- Bölge Adliye mahkemelerinin işe iade davasına ilişkin iki farklı kararı arasındaki uyuşmazlığın hangi usulle giderileceği hk.
bölge adliye mahkemelerinin işe iade davasına ilişkin iki farklı kararı arasındaki uyuşmazlığın hangi usulle giderileceği hk.
BöLGE ADLIYE MAHKEMELERININ IşE IADE DAVASıNA ILIşKIN IKI FARKLı KARARı ARASıNDAKI UYUşMAZLığıN HANGI USULLE GIDERILECEğI HK.
BÖLGE ADLİYE MAHKEMELERİNİN İŞE İADE DAVASINA İLİŞKİN İKİ FARKLI KARARI ARASINDAKİ UYUŞMAZLIĞIN HANGİ USULLE GİDERİLECEĞİ HK.
- İş sözleşmesinin feshinde, feshin haklı olup olmadığına kararda yer verilmesi gerektiği hk
İş sözleşmesinin feshinde, feshin haklı olup olmadığına kararda yer verilmesi gerektiği hk
İş SöZLEşMESININ FESHINDE, FESHIN HAKLı OLUP OLMADığıNA KARARDA YER VERILMESI GEREKTIğI HK
İŞ SÖZLEŞMESİNİN FESHİNDE, FESHİN HAKLI OLUP OLMADIĞINA KARARDA YER VERİLMESİ GEREKTİĞİ HK
- İş sözleşmesinin haklı feshi – geçerli feshi ayrımı hakkında açıklayıcı Kr.
İş sözleşmesinin haklı feshi – geçerli feshi ayrımı hakkında açıklayıcı kr.
İş SöZLEşMESININ HAKLı FESHI – GEçERLI FESHI AYRıMı HAKKıNDA AçıKLAYıCı KR.
İŞ SÖZLEŞMESİNİN HAKLI FESHİ – GEÇERLİ FESHİ AYRIMI HAKKINDA AÇIKLAYICI KR.
- Fazla çalışma ücretinin, işçinin çalıştığı döneme ait ücreti baz alınarak hesaplanması gerektiği, son ücretine göre hesaplanmasının hatalı olduğu hk.
fazla çalışma ücretinin, işçinin çalıştığı döneme ait ücreti baz alınarak hesaplanması gerektiği, son ücretine göre hesaplanmasının hatalı olduğu hk.
FAZLA çALışMA üCRETININ, IşçININ çALışTığı DöNEME AIT üCRETI BAZ ALıNARAK HESAPLANMASı GEREKTIğI, SON üCRETINE GöRE HESAPLANMASıNıN HATALı OLDUğU HK.
FAZLA ÇALIŞMA ÜCRETİNİN, İŞÇİNİN ÇALIŞTIĞI DÖNEME AİT ÜCRETİ BAZ ALINARAK HESAPLANMASI GEREKTİĞİ, SON ÜCRETİNE GÖRE HESAPLANMASININ HATALI OLDUĞU HK.
- İşçinin mobbing (psikolojik taciz)sonucu piskoljisinin bozulduğu ve ilaç kullandığı iddiasının hekim raporları çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiği hk.
İşçinin mobbing (psikolojik taciz)sonucu piskoljisinin bozulduğu ve ilaç kullandığı iddiasının hekim raporları çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiği hk.
İşçININ MOBBING (PSIKOLOJIK TACIZ)SONUCU PISKOLJISININ BOZULDUğU VE ILAç KULLANDığı IDDIASıNıN HEKIM RAPORLARı çERçEVESINDE DEğERLENDIRILMESI GEREKTIğI HK.
İŞÇİNİN MOBBİNG (PSİKOLOJİK TACİZ)SONUCU PİSKOLJİSİNİN BOZULDUĞU VE İLAÇ KULLANDIĞI İDDİASININ HEKİM RAPORLARI ÇERÇEVESİNDE DEĞERLENDİRİLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- İşçinin çalışanlar ve müşteriler önünde azarlanmasının mobbing (psikolojik taciz) kapsamında değerlendirileceği hk.
İşçinin çalışanlar ve müşteriler önünde azarlanmasının mobbing (psikolojik taciz) kapsamında değerlendirileceği hk.
İşçININ çALışANLAR VE MüşTERILER öNüNDE AZARLANMASıNıN MOBBING (PSIKOLOJIK TACIZ) KAPSAMıNDA DEğERLENDIRILECEğI HK.
İŞÇİNİN ÇALIŞANLAR VE MÜŞTERİLER ÖNÜNDE AZARLANMASININ MOBBİNG (PSİKOLOJİK TACİZ) KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLECEĞİ HK.
- Mobbing (psikolojik taciz)kavramından ne anlaşılması gerektiği hakkında açıklayıcı Yargıtay Kr.
mobbing (psikolojik taciz)kavramından ne anlaşılması gerektiği hakkında açıklayıcı yargıtay kr.
MOBBING (PSIKOLOJIK TACIZ)KAVRAMıNDAN NE ANLAşıLMASı GEREKTIğI HAKKıNDA AçıKLAYıCı YARGıTAY KR.
MOBBİNG (PSİKOLOJİK TACİZ)KAVRAMINDAN NE ANLAŞILMASI GEREKTİĞİ HAKKINDA AÇIKLAYICI YARGITAY KR.
- Mobbing (psikolojik taciz), yaklaşık ispat yaklaşımı çerçevesinde mağdur tarafından ispatlanması gerektiği hk.
mobbing (psikolojik taciz), yaklaşık ispat yaklaşımı çerçevesinde mağdur tarafından ispatlanması gerektiği hk.
MOBBING (PSIKOLOJIK TACIZ), YAKLAşıK ISPAT YAKLAşıMı çERçEVESINDE MAğDUR TARAFıNDAN ISPATLANMASı GEREKTIğI HK.
MOBBİNG (PSİKOLOJİK TACİZ), YAKLAŞIK İSPAT YAKLAŞIMI ÇERÇEVESİNDE MAĞDUR TARAFINDAN İSPATLANMASI GEREKTİĞİ HK.
- İşçi alacağının bir kısmının yargılama esnasında ödenmesi halinde mahkemece yargılama ve vekalet ücreti konusunda nasıl karar vermesi gerektiği hk.
İşçi alacağının bir kısmının yargılama esnasında ödenmesi halinde mahkemece yargılama ve vekalet ücreti konusunda nasıl karar vermesi gerektiği hk.
İşçI ALACAğıNıN BIR KıSMıNıN YARGıLAMA ESNASıNDA öDENMESI HALINDE MAHKEMECE YARGıLAMA VE VEKALET üCRETI KONUSUNDA NASıL KARAR VERMESI GEREKTIğI HK.
İŞÇİ ALACAĞININ BİR KISMININ YARGILAMA ESNASINDA ÖDENMESİ HALİNDE MAHKEMECE YARGILAMA VE VEKALET ÜCRETİ KONUSUNDA NASIL KARAR VERMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Şirket parasının işçide kaldığının iddia edildiği bir halde, konun mali müşavir tarafından tespit edilerek ödenecek tazminattan düşülmesi gerektiği hk.
Şirket parasının işçide kaldığının iddia edildiği bir halde, konun mali müşavir tarafından tespit edilerek ödenecek tazminattan düşülmesi gerektiği hk.
ŞIRKET PARASıNıN IşçIDE KALDığıNıN IDDIA EDILDIğI BIR HALDE, KONUN MALI MüşAVIR TARAFıNDAN TESPIT EDILEREK öDENECEK TAZMINATTAN DüşüLMESI GEREKTIğI HK.
ŞİRKET PARASININ İŞÇİDE KALDIĞININ İDDİA EDİLDİĞİ BİR HALDE, KONUN MALİ MÜŞAVİR TARAFINDAN TESPİT EDİLEREK ÖDENECEK TAZMİNATTAN DÜŞÜLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Sekreter olarak çalışan işçinin, büyükşehirde ve 10 yıllık deneyimli olarak vasıflı bir işte çalıştığı hususları göz önüne alındığında, asgari ücret aldığı iddiasının gerçeği yansıtmayacağı.
sekreter olarak çalışan işçinin, büyükşehirde ve 10 yıllık deneyimli olarak vasıflı bir işte çalıştığı hususları göz önüne alındığında, asgari ücret aldığı iddiasının gerçeği yansıtmayacağı.
SEKRETER OLARAK çALışAN IşçININ, BüYüKşEHIRDE VE 10 YıLLıK DENEYIMLI OLARAK VASıFLı BIR IşTE çALışTığı HUSUSLARı GöZ öNüNE ALıNDığıNDA, ASGARI üCRET ALDığı IDDIASıNıN GERçEğI YANSıTMAYACAğı.
SEKRETER OLARAK ÇALIŞAN İŞÇİNİN, BÜYÜKŞEHİRDE VE 10 YILLIK DENEYİMLİ OLARAK VASIFLI BİR İŞTE ÇALIŞTIĞI HUSUSLARI GÖZ ÖNÜNE ALINDIĞINDA, ASGARİ ÜCRET ALDIĞI İDDİASININ GERÇEĞİ YANSITMAYACAĞI.
- Bordroların gerçeği yansıtmadığının tespiti halinde emsal ücretin; kıdem, tanık beyanı, sendikalılık durumu, emsal ücret vb hususlar üzerinde araştırılması gerektiği hk.
bordroların gerçeği yansıtmadığının tespiti halinde emsal ücretin; kıdem, tanık beyanı, sendikalılık durumu, emsal ücret vb hususlar üzerinde araştırılması gerektiği hk.
BORDROLARıN GERçEğI YANSıTMADığıNıN TESPITI HALINDE EMSAL üCRETIN; KıDEM, TANıK BEYANı, SENDIKALıLıK DURUMU, EMSAL üCRET VB HUSUSLAR üZERINDE ARAşTıRıLMASı GEREKTIğI HK.
BORDROLARIN GERÇEĞİ YANSITMADIĞININ TESPİTİ HALİNDE EMSAL ÜCRETİN; KIDEM, TANIK BEYANI, SENDİKALILIK DURUMU, EMSAL ÜCRET VB HUSUSLAR ÜZERİNDE ARAŞTIRILMASI GEREKTİĞİ HK.
- Ücretin ispat yükünün esas olarak işçide olması ile birlikte, işverence gerekli belgelerin usulünce düzenlenmesi gerektiği hk.
Ücretin ispat yükünün esas olarak işçide olması ile birlikte, işverence gerekli belgelerin usulünce düzenlenmesi gerektiği hk.
ÜCRETIN ISPAT YüKüNüN ESAS OLARAK IşçIDE OLMASı ILE BIRLIKTE, IşVERENCE GEREKLI BELGELERIN USULüNCE DüZENLENMESI GEREKTIğI HK.
ÜCRETİN İSPAT YÜKÜNÜN ESAS OLARAK İŞÇİDE OLMASI İLE BİRLİKTE, İŞVERENCE GEREKLİ BELGELERİN USULÜNCE DÜZENLENMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Şirket aracına kesilen trafik cezasının, işçinin rızası olmadan maaştan kesilmeyeceği hk.
Şirket aracına kesilen trafik cezasının, işçinin rızası olmadan maaştan kesilmeyeceği hk.
ŞIRKET ARACıNA KESILEN TRAFIK CEZASıNıN, IşçININ RıZASı OLMADAN MAAşTAN KESILMEYECEğI HK.
ŞİRKET ARACINA KESİLEN TRAFİK CEZASININ, İŞÇİNİN RIZASI OLMADAN MAAŞTAN KESİLMEYECEĞİ HK.
- İşyeri devrinin işçiye haklı fesih hakkı vermeyeceği hk. (HGK)
İşyeri devrinin işçiye haklı fesih hakkı vermeyeceği hk. (hgk)
İşYERI DEVRININ IşçIYE HAKLı FESIH HAKKı VERMEYECEğI HK. (HGK)
İŞYERİ DEVRİNİN İŞÇİYE HAKLI FESİH HAKKI VERMEYECEĞİ HK. (HGK)
- İşçi alacağına ilişkin kararın maddi hata nedeni ile Özel Dairece bozulup yeniden esas hakkında karar verilemeyeceği hk. (HGK)
İşçi alacağına ilişkin kararın maddi hata nedeni ile Özel dairece bozulup yeniden esas hakkında karar verilemeyeceği hk. (hgk)
İşçI ALACAğıNA ILIşKIN KARARıN MADDI HATA NEDENI ILE ÖZEL DAIRECE BOZULUP YENIDEN ESAS HAKKıNDA KARAR VERILEMEYECEğI HK. (HGK)
İŞÇİ ALACAĞINA İLİŞKİN KARARIN MADDİ HATA NEDENİ İLE ÖZEL DAİRECE BOZULUP YENİDEN ESAS HAKKINDA KARAR VERİLEMEYECEĞİ HK. (HGK)
- Kesinleşmiş işçi alacak davasında maddi hata gerekçesi (Tavzih) ile yeniden yargılama yapılıp işin esasına girilmesinin hatalı olduğu hk. (AYM)
kesinleşmiş işçi alacak davasında maddi hata gerekçesi (tavzih) ile yeniden yargılama yapılıp işin esasına girilmesinin hatalı olduğu hk. (aym)
KESINLEşMIş IşçI ALACAK DAVASıNDA MADDI HATA GEREKçESI (TAVZIH) ILE YENIDEN YARGıLAMA YAPıLıP IşIN ESASıNA GIRILMESININ HATALı OLDUğU HK. (AYM)
KESİNLEŞMİŞ İŞÇİ ALACAK DAVASINDA MADDİ HATA GEREKÇESİ (TAVZİH) İLE YENİDEN YARGILAMA YAPILIP İŞİN ESASINA GİRİLMESİNİN HATALI OLDUĞU HK. (AYM)
- Genel eda davası açılması gerekir iken belirsiz alacak davası açılması nedeni ile davanın dava şartı yokluğu nedeniyle usulden reddedilmesinin, hatalı olacağı hk.(AYM)
genel eda davası açılması gerekir iken belirsiz alacak davası açılması nedeni ile davanın dava şartı yokluğu nedeniyle usulden reddedilmesinin, hatalı olacağı hk.(aym)
GENEL EDA DAVASı AçıLMASı GEREKIR IKEN BELIRSIZ ALACAK DAVASı AçıLMASı NEDENI ILE DAVANıN DAVA şARTı YOKLUğU NEDENIYLE USULDEN REDDEDILMESININ, HATALı OLACAğı HK.(AYM)
GENEL EDA DAVASI AÇILMASI GEREKİR İKEN BELİRSİZ ALACAK DAVASI AÇILMASI NEDENİ İLE DAVANIN DAVA ŞARTI YOKLUĞU NEDENİYLE USULDEN REDDEDİLMESİNİN, HATALI OLACAĞI HK.(AYM)
- Genel eda davası - belirsiz alacak davası arasındaki ilişki hakkında açıklayıcı örnek Kr.(AYM)
genel eda davası - belirsiz alacak davası arasındaki ilişki hakkında açıklayıcı örnek kr.(aym)
GENEL EDA DAVASı - BELIRSIZ ALACAK DAVASı ARASıNDAKI ILIşKI HAKKıNDA AçıKLAYıCı öRNEK KR.(AYM)
GENEL EDA DAVASI - BELİRSİZ ALACAK DAVASI ARASINDAKİ İLİŞKİ HAKKINDA AÇIKLAYICI ÖRNEK KR.(AYM)
- Toplu iş sözleşmesine dayalı olarak açılan işçilik alacakaları davasının, belirsiz dava olarak açılıp açılamayacağı hk. (AYM)
toplu iş sözleşmesine dayalı olarak açılan işçilik alacakaları davasının, belirsiz dava olarak açılıp açılamayacağı hk. (aym)
TOPLU Iş SöZLEşMESINE DAYALı OLARAK AçıLAN IşçILIK ALACAKALARı DAVASıNıN, BELIRSIZ DAVA OLARAK AçıLıP AçıLAMAYACAğı HK. (AYM)
TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNE DAYALI OLARAK AÇILAN İŞÇİLİK ALACAKALARI DAVASININ, BELİRSİZ DAVA OLARAK AÇILIP AÇILAMAYACAĞI HK. (AYM)
- SGK priminin iş kolu için öngörülenden yüksek yatırılması halinde, hata kişiden kaynaklansa da iade edilmesi gerektiği hk. (AYM)
sgk priminin iş kolu için öngörülenden yüksek yatırılması halinde, hata kişiden kaynaklansa da iade edilmesi gerektiği hk. (aym)
SGK PRIMININ Iş KOLU IçIN öNGöRüLENDEN YüKSEK YATıRıLMASı HALINDE, HATA KIşIDEN KAYNAKLANSA DA IADE EDILMESI GEREKTIğI HK. (AYM)
SGK PRİMİNİN İŞ KOLU İÇİN ÖNGÖRÜLENDEN YÜKSEK YATIRILMASI HALİNDE, HATA KİŞİDEN KAYNAKLANSA DA İADE EDİLMESİ GEREKTİĞİ HK. (AYM)
- İşverenin işçilere sendikadan ayrılması yönünde baskı yaptığının nasıl ispat edileceği hakkında açıklayıcı örnek Kr. (AYM)
İşverenin işçilere sendikadan ayrılması yönünde baskı yaptığının nasıl ispat edileceği hakkında açıklayıcı örnek kr. (aym)
İşVERENIN IşçILERE SENDIKADAN AYRıLMASı YöNüNDE BASKı YAPTığıNıN NASıL ISPAT EDILECEğI HAKKıNDA AçıKLAYıCı öRNEK KR. (AYM)
İŞVERENİN İŞÇİLERE SENDİKADAN AYRILMASI YÖNÜNDE BASKI YAPTIĞININ NASIL İSPAT EDİLECEĞİ HAKKINDA AÇIKLAYICI ÖRNEK KR. (AYM)
- İş kazası sonucu ödenecek maddi tazminatta zamanaşımı belirlenirken, bilirkişi raporu tarihinin göz önünde bulundurulması gerektiği hk.(AYM)
İş kazası sonucu ödenecek maddi tazminatta zamanaşımı belirlenirken, bilirkişi raporu tarihinin göz önünde bulundurulması gerektiği hk.(aym)
İş KAZASı SONUCU öDENECEK MADDI TAZMINATTA ZAMANAşıMı BELIRLENIRKEN, BILIRKIşI RAPORU TARIHININ GöZ öNüNDE BULUNDURULMASı GEREKTIğI HK.(AYM)
İŞ KAZASI SONUCU ÖDENECEK MADDİ TAZMİNATTA ZAMANAŞIMI BELİRLENİRKEN, BİLİRKİŞİ RAPORU TARİHİNİN GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMASI GEREKTİĞİ HK.(AYM)
- Öğretmenlerin ek ders ücretinin tamamının haciz edilip edilemeyeceği hk. (HGK)
Öğretmenlerin ek ders ücretinin tamamının haciz edilip edilemeyeceği hk. (hgk)
ÖğRETMENLERIN EK DERS üCRETININ TAMAMıNıN HACIZ EDILIP EDILEMEYECEğI HK. (HGK)
ÖĞRETMENLERİN EK DERS ÜCRETİNİN TAMAMININ HACİZ EDİLİP EDİLEMEYECEĞİ HK. (HGK)
- İşverenin, işçiye bildirim yapmadan işçinin kullandığı kurumsal email adresinde giremeyeceği hk. (AYM)
İşverenin, işçiye bildirim yapmadan işçinin kullandığı kurumsal email adresinde giremeyeceği hk. (aym)
İşVERENIN, IşçIYE BILDIRIM YAPMADAN IşçININ KULLANDığı KURUMSAL EMAIL ADRESINDE GIREMEYECEğI HK. (AYM)
İŞVERENİN, İŞÇİYE BİLDİRİM YAPMADAN İŞÇİNİN KULLANDIĞI KURUMSAL EMAİL ADRESİNDE GİREMEYECEĞİ HK. (AYM)
- İşverenin, işçinin kullandığı kurumsal email adresinde girmesi için zorunlu bir neden olması gerektiği hk. (AYM)
İşverenin, işçinin kullandığı kurumsal email adresinde girmesi için zorunlu bir neden olması gerektiği hk. (aym)
İşVERENIN, IşçININ KULLANDığı KURUMSAL EMAIL ADRESINDE GIRMESI IçIN ZORUNLU BIR NEDEN OLMASı GEREKTIğI HK. (AYM)
İŞVERENİN, İŞÇİNİN KULLANDIĞI KURUMSAL EMAİL ADRESİNDE GİRMESİ İÇİN ZORUNLU BİR NEDEN OLMASI GEREKTİĞİ HK. (AYM)
- İşyerine parmak izi ile giriş – çıkış yapılmasının kişisel verilerin korunmasını hususuna aykırılık teşkil ettiği hk. (AYM)
İşyerine parmak izi ile giriş – çıkış yapılmasının kişisel verilerin korunmasını hususuna aykırılık teşkil ettiği hk. (aym)
İşYERINE PARMAK IZI ILE GIRIş – çıKış YAPıLMASıNıN KIşISEL VERILERIN KORUNMASıNı HUSUSUNA AYKıRıLıK TEşKIL ETTIğI HK. (AYM)
İŞYERİNE PARMAK İZİ İLE GİRİŞ – ÇIKIŞ YAPILMASININ KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASINI HUSUSUNA AYKIRILIK TEŞKİL ETTİĞİ HK. (AYM)
- Mahkeme kararında sehven kanun yolu kapalı olduğu belirtildiği bir halde, süresiz başvuru hakkının bulunduğunun kabul edilmesi gerektiği hk.
mahkeme kararında sehven kanun yolu kapalı olduğu belirtildiği bir halde, süresiz başvuru hakkının bulunduğunun kabul edilmesi gerektiği hk.
MAHKEME KARARıNDA SEHVEN KANUN YOLU KAPALı OLDUğU BELIRTILDIğI BIR HALDE, SüRESIZ BAşVURU HAKKıNıN BULUNDUğUNUN KABUL EDILMESI GEREKTIğI HK.
MAHKEME KARARINDA SEHVEN KANUN YOLU KAPALI OLDUĞU BELİRTİLDİĞİ BİR HALDE, SÜRESİZ BAŞVURU HAKKININ BULUNDUĞUNUN KABUL EDİLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- İşçi alacakları davada icra inkar tazminatına hükmedilir mi?
İşçi alacakları davada icra inkar tazminatına hükmedilir mi?
İşçI ALACAKLARı DAVADA ICRA INKAR TAZMINATıNA HüKMEDILIR MI?
İŞÇİ ALACAKLARI DAVADA İCRA İNKAR TAZMİNATINA HÜKMEDİLİR Mİ?
- Hafta sonu çalışılmaları toplu izin verilerek kullandırılabilir mi?
hafta sonu çalışılmaları toplu izin verilerek kullandırılabilir mi?
HAFTA SONU çALışıLMALARı TOPLU IZIN VERILEREK KULLANDıRıLABILIR MI?
HAFTA SONU ÇALIŞILMALARI TOPLU İZİN VERİLEREK KULLANDIRILABİLİR Mİ?
- Mahkemenin fazla çalışma ücretine yasal faiz uygulamasının hatalı olduğu, fazla çalışma ücretine en yüksek mevduat faizini uygulanması gerektiği hk.
mahkemenin fazla çalışma ücretine yasal faiz uygulamasının hatalı olduğu, fazla çalışma ücretine en yüksek mevduat faizini uygulanması gerektiği hk.
MAHKEMENIN FAZLA çALışMA üCRETINE YASAL FAIZ UYGULAMASıNıN HATALı OLDUğU, FAZLA çALışMA üCRETINE EN YüKSEK MEVDUAT FAIZINI UYGULANMASı GEREKTIğI HK.
MAHKEMENİN FAZLA ÇALIŞMA ÜCRETİNE YASAL FAİZ UYGULAMASININ HATALI OLDUĞU, FAZLA ÇALIŞMA ÜCRETİNE EN YÜKSEK MEVDUAT FAİZİNİ UYGULANMASI GEREKTİĞİ HK.
- İhbar tazminatı ve kullanılmayan izin ücretlerinden son işveren sorumlu olduğu, devreden işverenin bu işçilik alacaklarından herhangi bir sorumluluğunun bulunmadığı hk.
İhbar tazminatı ve kullanılmayan izin ücretlerinden son işveren sorumlu olduğu, devreden işverenin bu işçilik alacaklarından herhangi bir sorumluluğunun bulunmadığı hk.
İHBAR TAZMINATı VE KULLANıLMAYAN IZIN üCRETLERINDEN SON IşVEREN SORUMLU OLDUğU, DEVREDEN IşVERENIN BU IşçILIK ALACAKLARıNDAN HERHANGI BIR SORUMLULUğUNUN BULUNMADığı HK.
İHBAR TAZMİNATI VE KULLANILMAYAN İZİN ÜCRETLERİNDEN SON İŞVEREN SORUMLU OLDUĞU, DEVREDEN İŞVERENİN BU İŞÇİLİK ALACAKLARINDAN HERHANGİ BİR SORUMLULUĞUNUN BULUNMADIĞI HK.
- İş sözleşmesinin işçi tarafından haklı bir nedene dayanarak fesih edildiği bir halde, ihbar tazminatı talep edilebilir mi?
İş sözleşmesinin işçi tarafından haklı bir nedene dayanarak fesih edildiği bir halde, ihbar tazminatı talep edilebilir mi?
İş SöZLEşMESININ IşçI TARAFıNDAN HAKLı BIR NEDENE DAYANARAK FESIH EDILDIğI BIR HALDE, IHBAR TAZMINATı TALEP EDILEBILIR MI?
İŞ SÖZLEŞMESİNİN İŞÇİ TARAFINDAN HAKLI BİR NEDENE DAYANARAK FESİH EDİLDİĞİ BİR HALDE, İHBAR TAZMİNATI TALEP EDİLEBİLİR Mİ?
- Dava dilekçesinde talep konusu yapılmayan bir işçilik alacağının, dava konusu alacaklarla aynı veya birbirine benzer sebeplerden doğmak şartıyla ve alacağa ilişkin peşin harç yatırılarak kısmi ıslahla talep edilebileceği hk.
dava dilekçesinde talep konusu yapılmayan bir işçilik alacağının, dava konusu alacaklarla aynı veya birbirine benzer sebeplerden doğmak şartıyla ve alacağa ilişkin peşin harç yatırılarak kısmi ıslahla talep edilebileceği hk.
DAVA DILEKçESINDE TALEP KONUSU YAPıLMAYAN BIR IşçILIK ALACAğıNıN, DAVA KONUSU ALACAKLARLA AYNı VEYA BIRBIRINE BENZER SEBEPLERDEN DOğMAK şARTıYLA VE ALACAğA ILIşKIN PEşIN HARç YATıRıLARAK KıSMI ıSLAHLA TALEP EDILEBILECEğI HK.
DAVA DİLEKÇESİNDE TALEP KONUSU YAPILMAYAN BİR İŞÇİLİK ALACAĞININ, DAVA KONUSU ALACAKLARLA AYNI VEYA BİRBİRİNE BENZER SEBEPLERDEN DOĞMAK ŞARTIYLA VE ALACAĞA İLİŞKİN PEŞİN HARÇ YATIRILARAK KISMİ ISLAHLA TALEP EDİLEBİLECEĞİ HK.
- Fabrika müdürü olarak çalışan işçinin firmalardan komisyon almak ve tedarikçi firmaya cep telefonu aldırmak şeklindeki eylemlerinin, haklı nedenle fesih sebebi olduğu hk.
fabrika müdürü olarak çalışan işçinin firmalardan komisyon almak ve tedarikçi firmaya cep telefonu aldırmak şeklindeki eylemlerinin, haklı nedenle fesih sebebi olduğu hk.
FABRIKA MüDüRü OLARAK çALışAN IşçININ FIRMALARDAN KOMISYON ALMAK VE TEDARIKçI FIRMAYA CEP TELEFONU ALDıRMAK şEKLINDEKI EYLEMLERININ, HAKLı NEDENLE FESIH SEBEBI OLDUğU HK.
FABRİKA MÜDÜRÜ OLARAK ÇALIŞAN İŞÇİNİN FİRMALARDAN KOMİSYON ALMAK VE TEDARİKÇİ FİRMAYA CEP TELEFONU ALDIRMAK ŞEKLİNDEKİ EYLEMLERİNİN, HAKLI NEDENLE FESİH SEBEBİ OLDUĞU HK.
- Doktor raporu aldığı gün sosyal medya hesabından tatil paylaşımı yapan işçinin, iş sözleşmesinin işverence feshinin haklı olduğundan işçinin kıdem ve ihbar tazminat taleplerinin reddinin gerektiği hk.
doktor raporu aldığı gün sosyal medya hesabından tatil paylaşımı yapan işçinin, iş sözleşmesinin işverence feshinin haklı olduğundan işçinin kıdem ve ihbar tazminat taleplerinin reddinin gerektiği hk.
DOKTOR RAPORU ALDığı GüN SOSYAL MEDYA HESABıNDAN TATIL PAYLAşıMı YAPAN IşçININ, Iş SöZLEşMESININ IşVERENCE FESHININ HAKLı OLDUğUNDAN IşçININ KıDEM VE IHBAR TAZMINAT TALEPLERININ REDDININ GEREKTIğI HK.
DOKTOR RAPORU ALDIĞI GÜN SOSYAL MEDYA HESABINDAN TATİL PAYLAŞIMI YAPAN İŞÇİNİN, İŞ SÖZLEŞMESİNİN İŞVERENCE FESHİNİN HAKLI OLDUĞUNDAN İŞÇİNİN KIDEM VE İHBAR TAZMİNAT TALEPLERİNİN REDDİNİN GEREKTİĞİ HK.
- İşveren tarafından iş arama izninin kullandırılmaması ya da eksik kullandırılması hâlinde, işçinin iş sözleşmesini derhal fesih hakkının mevcut olduğu hk. (HGK)
İşveren tarafından iş arama izninin kullandırılmaması ya da eksik kullandırılması hâlinde, işçinin iş sözleşmesini derhal fesih hakkının mevcut olduğu hk. (hgk)
İşVEREN TARAFıNDAN Iş ARAMA IZNININ KULLANDıRıLMAMASı YA DA EKSIK KULLANDıRıLMASı HâLINDE, IşçININ Iş SöZLEşMESINI DERHAL FESIH HAKKıNıN MEVCUT OLDUğU HK. (HGK)
İŞVEREN TARAFINDAN İŞ ARAMA İZNİNİN KULLANDIRILMAMASI YA DA EKSİK KULLANDIRILMASI HâLİNDE, İŞÇİNİN İŞ SÖZLEŞMESİNİ DERHAL FESİH HAKKININ MEVCUT OLDUĞU HK. (HGK)
- Hafta tatilinin yirmidört saatten az olarak kullandırılması halinde hafta tatilinin hiç kullandırılmamış sayılacağı hk.
hafta tatilinin yirmidört saatten az olarak kullandırılması halinde hafta tatilinin hiç kullandırılmamış sayılacağı hk.
HAFTA TATILININ YIRMIDöRT SAATTEN AZ OLARAK KULLANDıRıLMASı HALINDE HAFTA TATILININ HIç KULLANDıRıLMAMış SAYıLACAğı HK.
HAFTA TATİLİNİN YİRMİDÖRT SAATTEN AZ OLARAK KULLANDIRILMASI HALİNDE HAFTA TATİLİNİN HİÇ KULLANDIRILMAMIŞ SAYILACAĞI HK.
- Kadın işçiye erkek çalışanlarla aynı işi yapmasına rağmen daha az ücret ödenmesinin mahkemece tespiti halinde ayrımcılık tazminatına hükmedilmesi gerektiği hk.
kadın işçiye erkek çalışanlarla aynı işi yapmasına rağmen daha az ücret ödenmesinin mahkemece tespiti halinde ayrımcılık tazminatına hükmedilmesi gerektiği hk.
KADıN IşçIYE ERKEK çALışANLARLA AYNı IşI YAPMASıNA RAğMEN DAHA AZ üCRET öDENMESININ MAHKEMECE TESPITI HALINDE AYRıMCıLıK TAZMINATıNA HüKMEDILMESI GEREKTIğI HK.
KADIN İŞÇİYE ERKEK ÇALIŞANLARLA AYNI İŞİ YAPMASINA RAĞMEN DAHA AZ ÜCRET ÖDENMESİNİN MAHKEMECE TESPİTİ HALİNDE AYRIMCILIK TAZMİNATINA HÜKMEDİLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Başka bir iş bulup, mevcut sözleşmesini sigorta primlerinin eksik ödendiği gerekçesi ile fesheden işçinin kötüniyetli kabul edilemeyeceği, insani kaygılarla hareket ettiğinden kıdem tazminatına hak kazanacağı hk.
başka bir iş bulup, mevcut sözleşmesini sigorta primlerinin eksik ödendiği gerekçesi ile fesheden işçinin kötüniyetli kabul edilemeyeceği, insani kaygılarla hareket ettiğinden kıdem tazminatına hak kazanacağı hk.
BAşKA BIR Iş BULUP, MEVCUT SöZLEşMESINI SIGORTA PRIMLERININ EKSIK öDENDIğI GEREKçESI ILE FESHEDEN IşçININ KöTüNIYETLI KABUL EDILEMEYECEğI, INSANI KAYGıLARLA HAREKET ETTIğINDEN KıDEM TAZMINATıNA HAK KAZANACAğı HK.
BAŞKA BİR İŞ BULUP, MEVCUT SÖZLEŞMESİNİ SİGORTA PRİMLERİNİN EKSİK ÖDENDİĞİ GEREKÇESİ İLE FESHEDEN İŞÇİNİN KÖTÜNİYETLİ KABUL EDİLEMEYECEĞİ, İNSANİ KAYGILARLA HAREKET ETTİĞİNDEN KIDEM TAZMİNATINA HAK KAZANACAĞI HK.
- Ücret bordrolarının bir kısmında fazla mesai tahakkukunun yer almasının, davalı işyerinde fazla mesai yapıldığının ispatı olduğu hk.
Ücret bordrolarının bir kısmında fazla mesai tahakkukunun yer almasının, davalı işyerinde fazla mesai yapıldığının ispatı olduğu hk.
ÜCRET BORDROLARıNıN BIR KıSMıNDA FAZLA MESAI TAHAKKUKUNUN YER ALMASıNıN, DAVALı IşYERINDE FAZLA MESAI YAPıLDığıNıN ISPATı OLDUğU HK.
ÜCRET BORDROLARININ BİR KISMINDA FAZLA MESAİ TAHAKKUKUNUN YER ALMASININ, DAVALI İŞYERİNDE FAZLA MESAİ YAPILDIĞININ İSPATI OLDUĞU HK.
- İşçiye fazla mesaisinin ödenmemesi ve eksik sigorta primi ödenmesinin işçi açısından haklı fesih sebebi olduğu hk.
İşçiye fazla mesaisinin ödenmemesi ve eksik sigorta primi ödenmesinin işçi açısından haklı fesih sebebi olduğu hk.
İşçIYE FAZLA MESAISININ öDENMEMESI VE EKSIK SIGORTA PRIMI öDENMESININ IşçI AçıSıNDAN HAKLı FESIH SEBEBI OLDUğU HK.
İŞÇİYE FAZLA MESAİSİNİN ÖDENMEMESİ VE EKSİK SİGORTA PRİMİ ÖDENMESİNİN İŞÇİ AÇISINDAN HAKLI FESİH SEBEBİ OLDUĞU HK.
- İş akdini devlet memuriyetine geçiş gerekçesiyle kendisi sonlandıran işçiye kıdem tazminatı ödenmeyeceği hk.
İş akdini devlet memuriyetine geçiş gerekçesiyle kendisi sonlandıran işçiye kıdem tazminatı ödenmeyeceği hk.
İş AKDINI DEVLET MEMURIYETINE GEçIş GEREKçESIYLE KENDISI SONLANDıRAN IşçIYE KıDEM TAZMINATı öDENMEYECEğI HK.
İŞ AKDİNİ DEVLET MEMURİYETİNE GEÇİŞ GEREKÇESİYLE KENDİSİ SONLANDIRAN İŞÇİYE KIDEM TAZMİNATI ÖDENMEYECEĞİ HK.
- İşçilerin, iş akışını bozmadığı ve çalışmaların etkilemediği sürece bir grup kurmaları ve burada iletişim içinde olmalarının yasak olmadığı ve kişisel veri niteliğinde olduğu hk.
İşçilerin, iş akışını bozmadığı ve çalışmaların etkilemediği sürece bir grup kurmaları ve burada iletişim içinde olmalarının yasak olmadığı ve kişisel veri niteliğinde olduğu hk.
İşçILERIN, Iş AKışıNı BOZMADığı VE çALışMALARıN ETKILEMEDIğI SüRECE BIR GRUP KURMALARı VE BURADA ILETIşIM IçINDE OLMALARıNıN YASAK OLMADığı VE KIşISEL VERI NITELIğINDE OLDUğU HK.
İŞÇİLERİN, İŞ AKIŞINI BOZMADIĞI VE ÇALIŞMALARIN ETKİLEMEDİĞİ SÜRECE BİR GRUP KURMALARI VE BURADA İLETİŞİM İÇİNDE OLMALARININ YASAK OLMADIĞI VE KİŞİSEL VERİ NİTELİĞİNDE OLDUĞU HK.
- Parça başına veya yapılan iş tutarına göre ücret ödenen işlerde, bir ödeme dönemi içinde kazanılan ücretlerin toplamının, çalışılan gün sayısına bölünerek hesaplanması gerektiği hk.
parça başına veya yapılan iş tutarına göre ücret ödenen işlerde, bir ödeme dönemi içinde kazanılan ücretlerin toplamının, çalışılan gün sayısına bölünerek hesaplanması gerektiği hk.
PARçA BAşıNA VEYA YAPıLAN Iş TUTARıNA GöRE üCRET öDENEN IşLERDE, BIR öDEME DöNEMI IçINDE KAZANıLAN üCRETLERIN TOPLAMıNıN, çALışıLAN GüN SAYıSıNA BöLüNEREK HESAPLANMASı GEREKTIğI HK.
PARÇA BAŞINA VEYA YAPILAN İŞ TUTARINA GÖRE ÜCRET ÖDENEN İŞLERDE, BİR ÖDEME DÖNEMİ İÇİNDE KAZANILAN ÜCRETLERİN TOPLAMININ, ÇALIŞILAN GÜN SAYISINA BÖLÜNEREK HESAPLANMASI GEREKTİĞİ HK.
- İş sözleşmesinde işçinin imzasının olmadığı sayfalardaki hükümlerin işçiyi bağlamayacağı hk.
İş sözleşmesinde işçinin imzasının olmadığı sayfalardaki hükümlerin işçiyi bağlamayacağı hk.
İş SöZLEşMESINDE IşçININ IMZASıNıN OLMADığı SAYFALARDAKI HüKüMLERIN IşçIYI BAğLAMAYACAğı HK.
İŞ SÖZLEŞMESİNDE İŞÇİNİN İMZASININ OLMADIĞI SAYFALARDAKİ HÜKÜMLERİN İŞÇİYİ BAĞLAMAYACAĞI HK.
- İşyerinde çalışan işçiler arasından işverenin talimatı üzerine kurulan gönüllü futbol takımının, dışarıda başka takımla oynadığı halı saha maçında işçinin sakatlanması halinde iş kazasının meydana geldiğinin kabul edilmesi ge
İşyerinde çalışan işçiler arasından işverenin talimatı üzerine kurulan gönüllü futbol takımının, dışarıda başka takımla oynadığı halı saha maçında işçinin sakatlanması halinde iş kazasının meydana geldiğinin kabul edilmesi ge
İşYERINDE çALışAN IşçILER ARASıNDAN IşVERENIN TALIMATı üZERINE KURULAN GöNüLLü FUTBOL TAKıMıNıN, DışARıDA BAşKA TAKıMLA OYNADığı HALı SAHA MAçıNDA IşçININ SAKATLANMASı HALINDE Iş KAZASıNıN MEYDANA GELDIğININ KABUL EDILMESI GE
İŞYERİNDE ÇALIŞAN İŞÇİLER ARASINDAN İŞVERENİN TALİMATI ÜZERİNE KURULAN GÖNÜLLÜ FUTBOL TAKIMININ, DIŞARIDA BAŞKA TAKIMLA OYNADIĞI HALI SAHA MAÇINDA İŞÇİNİN SAKATLANMASI HALİNDE İŞ KAZASININ MEYDANA GELDİĞİNİN KABUL EDİLMESİ GE
- İşverenin, işçinin fazladan kullandığı iznin parasal karşılığını isteyemeyeceği hk.
İşverenin, işçinin fazladan kullandığı iznin parasal karşılığını isteyemeyeceği hk.
İşVERENIN, IşçININ FAZLADAN KULLANDığı IZNIN PARASAL KARşıLığıNı ISTEYEMEYECEğI HK.
İŞVERENİN, İŞÇİNİN FAZLADAN KULLANDIĞI İZNİN PARASAL KARŞILIĞINI İSTEYEMEYECEĞİ HK.
- Davacı işçinin alt işverende çalışmakla birlikte asıl-alt işveren ilişkisinin muvazaalı olduğu ve asıl işveren çalışanı gibi işçi alacağı hesaplanması gerektiği iddiasının, mahkemece nasıl değerlendirileceği hk. (HGK)
davacı işçinin alt işverende çalışmakla birlikte asıl-alt işveren ilişkisinin muvazaalı olduğu ve asıl işveren çalışanı gibi işçi alacağı hesaplanması gerektiği iddiasının, mahkemece nasıl değerlendirileceği hk. (hgk)
DAVACı IşçININ ALT IşVERENDE çALışMAKLA BIRLIKTE ASıL-ALT IşVEREN ILIşKISININ MUVAZAALı OLDUğU VE ASıL IşVEREN çALışANı GIBI IşçI ALACAğı HESAPLANMASı GEREKTIğI IDDIASıNıN, MAHKEMECE NASıL DEğERLENDIRILECEğI HK. (HGK)
DAVACI İŞÇİNİN ALT İŞVERENDE ÇALIŞMAKLA BİRLİKTE ASIL-ALT İŞVEREN İLİŞKİSİNİN MUVAZAALI OLDUĞU VE ASIL İŞVEREN ÇALIŞANI GİBİ İŞÇİ ALACAĞI HESAPLANMASI GEREKTİĞİ İDDİASININ, MAHKEMECE NASIL DEĞERLENDİRİLECEĞİ HK. (HGK)
- İşçinin yıllık izin ücretlerinin bir kısmının bedeli ödenmiş olması halinde, kullanılmayan tüm yıllık izin ücretleri hesaplanıp mahsup yöntemi ile alacağın belirlenmesi hk.
İşçinin yıllık izin ücretlerinin bir kısmının bedeli ödenmiş olması halinde, kullanılmayan tüm yıllık izin ücretleri hesaplanıp mahsup yöntemi ile alacağın belirlenmesi hk.
İşçININ YıLLıK IZIN üCRETLERININ BIR KıSMıNıN BEDELI öDENMIş OLMASı HALINDE, KULLANıLMAYAN TüM YıLLıK IZIN üCRETLERI HESAPLANıP MAHSUP YöNTEMI ILE ALACAğıN BELIRLENMESI HK.
İŞÇİNİN YILLIK İZİN ÜCRETLERİNİN BİR KISMININ BEDELİ ÖDENMİŞ OLMASI HALİNDE, KULLANILMAYAN TÜM YILLIK İZİN ÜCRETLERİ HESAPLANIP MAHSUP YÖNTEMİ İLE ALACAĞIN BELİRLENMESİ HK.
- İşçinin kullanmadığı yıllık izin ücretinin, fesih tarihindeki ücret üzerinden hesaplanması gerektiği hk.
İşçinin kullanmadığı yıllık izin ücretinin, fesih tarihindeki ücret üzerinden hesaplanması gerektiği hk.
İşçININ KULLANMADığı YıLLıK IZIN üCRETININ, FESIH TARIHINDEKI üCRET üZERINDEN HESAPLANMASı GEREKTIğI HK.
İŞÇİNİN KULLANMADIĞI YILLIK İZİN ÜCRETİNİN, FESİH TARİHİNDEKİ ÜCRET ÜZERİNDEN HESAPLANMASI GEREKTİĞİ HK.
- Yıllık izin hakkı alacağında zamanaşımının ne zaman başlayacağı hk.
yıllık izin hakkı alacağında zamanaşımının ne zaman başlayacağı hk.
YıLLıK IZIN HAKKı ALACAğıNDA ZAMANAşıMıNıN NE ZAMAN BAşLAYACAğı HK.
YILLIK İZİN HAKKI ALACAĞINDA ZAMANAŞIMININ NE ZAMAN BAŞLAYACAĞI HK.
- Yıllık izin hakkının ücrete dönüşmesi için iş sözleşmesinin feshinin yeterli olduğu, feshin haklı/haksız olmasının öneminin bulunmadığı hk.
yıllık izin hakkının ücrete dönüşmesi için iş sözleşmesinin feshinin yeterli olduğu, feshin haklı/haksız olmasının öneminin bulunmadığı hk.
YıLLıK IZIN HAKKıNıN üCRETE DöNüşMESI IçIN Iş SöZLEşMESININ FESHININ YETERLI OLDUğU, FESHIN HAKLı/HAKSıZ OLMASıNıN öNEMININ BULUNMADığı HK.
YILLIK İZİN HAKKININ ÜCRETE DÖNÜŞMESİ İÇİN İŞ SÖZLEŞMESİNİN FESHİNİN YETERLİ OLDUĞU, FESHİN HAKLI/HAKSIZ OLMASININ ÖNEMİNİN BULUNMADIĞI HK.
- Görev yerinin değişikliğine ilişkin işçinin itirazsız kabulü var ise, daha sonra iş sözleşmesinin bu nedenle fesih edilemeyeceği hk.
görev yerinin değişikliğine ilişkin işçinin itirazsız kabulü var ise, daha sonra iş sözleşmesinin bu nedenle fesih edilemeyeceği hk.
GöREV YERININ DEğIşIKLIğINE ILIşKIN IşçININ ITIRAZSıZ KABULü VAR ISE, DAHA SONRA Iş SöZLEşMESININ BU NEDENLE FESIH EDILEMEYECEğI HK.
GÖREV YERİNİN DEĞİŞİKLİĞİNE İLİŞKİN İŞÇİNİN İTİRAZSIZ KABULÜ VAR İSE, DAHA SONRA İŞ SÖZLEŞMESİNİN BU NEDENLE FESİH EDİLEMEYECEĞİ HK.
- İş davalarında davacının husumetli tanık ile diğer tanığın ifadelerinin çelişmesi halinde, mahkemece nasıl değerlendirme yapılacağı hk.
İş davalarında davacının husumetli tanık ile diğer tanığın ifadelerinin çelişmesi halinde, mahkemece nasıl değerlendirme yapılacağı hk.
İş DAVALARıNDA DAVACıNıN HUSUMETLI TANıK ILE DIğER TANığıN IFADELERININ çELIşMESI HALINDE, MAHKEMECE NASıL DEğERLENDIRME YAPıLACAğı HK.
İŞ DAVALARINDA DAVACININ HUSUMETLİ TANIK İLE DİĞER TANIĞIN İFADELERİNİN ÇELİŞMESİ HALİNDE, MAHKEMECE NASIL DEĞERLENDİRME YAPILACAĞI HK.
- Saha elamanı olarak çalışan üst düzey yöneticinin fazla mesai ücreti talebinin, mahkemece nasıl değerlendirileceği hakkında açıklayıcı Kr.
saha elamanı olarak çalışan üst düzey yöneticinin fazla mesai ücreti talebinin, mahkemece nasıl değerlendirileceği hakkında açıklayıcı kr.
SAHA ELAMANı OLARAK çALışAN üST DüZEY YöNETICININ FAZLA MESAI üCRETI TALEBININ, MAHKEMECE NASıL DEğERLENDIRILECEğI HAKKıNDA AçıKLAYıCı KR.
SAHA ELAMANI OLARAK ÇALIŞAN ÜST DÜZEY YÖNETİCİNİN FAZLA MESAİ ÜCRETİ TALEBİNİN, MAHKEMECE NASIL DEĞERLENDİRİLECEĞİ HAKKINDA AÇIKLAYICI KR.
- İşyerinde üst düzey yönetici konumda çalışan işçinin hangi durumlarda fazla çalışma ücreti talep edebileceği hk.
İşyerinde üst düzey yönetici konumda çalışan işçinin hangi durumlarda fazla çalışma ücreti talep edebileceği hk.
İşYERINDE üST DüZEY YöNETICI KONUMDA çALışAN IşçININ HANGI DURUMLARDA FAZLA çALışMA üCRETI TALEP EDEBILECEğI HK.
İŞYERİNDE ÜST DÜZEY YÖNETİCİ KONUMDA ÇALIŞAN İŞÇİNİN HANGİ DURUMLARDA FAZLA ÇALIŞMA ÜCRETİ TALEP EDEBİLECEĞİ HK.
- Toplu iş sözleşmesine tabi işçilerin yüksek maaş alması, diğer işçilere ayrımcılık yapıldığı anlamına gelmeyeceği hk.
toplu iş sözleşmesine tabi işçilerin yüksek maaş alması, diğer işçilere ayrımcılık yapıldığı anlamına gelmeyeceği hk.
TOPLU Iş SöZLEşMESINE TABI IşçILERIN YüKSEK MAAş ALMASı, DIğER IşçILERE AYRıMCıLıK YAPıLDığı ANLAMıNA GELMEYECEğI HK.
TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNE TABİ İŞÇİLERİN YÜKSEK MAAŞ ALMASI, DİĞER İŞÇİLERE AYRIMCILIK YAPILDIĞI ANLAMINA GELMEYECEĞİ HK.
- İşçinin şirketin gizlilik sözleşmesini ihlal edip verileri izinsiz kopyalaması nedeni ile işverenin haklı feshi hk.
İşçinin şirketin gizlilik sözleşmesini ihlal edip verileri izinsiz kopyalaması nedeni ile işverenin haklı feshi hk.
İşçININ şIRKETIN GIZLILIK SöZLEşMESINI IHLAL EDIP VERILERI IZINSIZ KOPYALAMASı NEDENI ILE IşVERENIN HAKLı FESHI HK.
İŞÇİNİN ŞİRKETİN GİZLİLİK SÖZLEŞMESİNİ İHLAL EDİP VERİLERİ İZİNSİZ KOPYALAMASI NEDENİ İLE İŞVERENİN HAKLI FESHİ HK.
- İşveren tarafından ücretin peşin olarak çekle ödendiği iddiasının, mahkemece nasıl incelenmesi gerektiği hk.
İşveren tarafından ücretin peşin olarak çekle ödendiği iddiasının, mahkemece nasıl incelenmesi gerektiği hk.
İşVEREN TARAFıNDAN üCRETIN PEşIN OLARAK çEKLE öDENDIğI IDDIASıNıN, MAHKEMECE NASıL INCELENMESI GEREKTIğI HK.
İŞVEREN TARAFINDAN ÜCRETİN PEŞİN OLARAK ÇEKLE ÖDENDİĞİ İDDİASININ, MAHKEMECE NASIL İNCELENMESİ GEREKTİĞİ HK.
- İşçinin işverenin kendisine kötü davrandığı gerekçesi ile işi bıraktığını tanık beyanları ile ispatlayamadığı bir halde, kıdem ve ihbar tazminatına hak kazanamayacağı hk.
İşçinin işverenin kendisine kötü davrandığı gerekçesi ile işi bıraktığını tanık beyanları ile ispatlayamadığı bir halde, kıdem ve ihbar tazminatına hak kazanamayacağı hk.
İşçININ IşVERENIN KENDISINE KöTü DAVRANDığı GEREKçESI ILE IşI BıRAKTığıNı TANıK BEYANLARı ILE ISPATLAYAMADığı BIR HALDE, KıDEM VE IHBAR TAZMINATıNA HAK KAZANAMAYACAğı HK.
İŞÇİNİN İŞVERENİN KENDİSİNE KÖTÜ DAVRANDIĞI GEREKÇESİ İLE İŞİ BIRAKTIĞINI TANIK BEYANLARI İLE İSPATLAYAMADIĞI BİR HALDE, KIDEM VE İHBAR TAZMİNATINA HAK KAZANAMAYACAĞI HK.
- İşçi ile yapılan ibranamenin Yargıtay içtihatları çerçevesinde nasıl değerlendirileceği hakkında açıklayıcı örnek Kr.
İşçi ile yapılan ibranamenin yargıtay içtihatları çerçevesinde nasıl değerlendirileceği hakkında açıklayıcı örnek kr.
İşçI ILE YAPıLAN IBRANAMENIN YARGıTAY IçTIHATLARı çERçEVESINDE NASıL DEğERLENDIRILECEğI HAKKıNDA AçıKLAYıCı öRNEK KR.
İŞÇİ İLE YAPILAN İBRANAMENİN YARGITAY İÇTİHATLARI ÇERÇEVESİNDE NASIL DEĞERLENDİRİLECEĞİ HAKKINDA AÇIKLAYICI ÖRNEK KR.
- İşçi ile yapılan ibranamede kıdem tazminatı için belirlenen bedelin ödenmesine rağmen, kıdem tazminatına ilişkin dava açılabilir mi?
İşçi ile yapılan ibranamede kıdem tazminatı için belirlenen bedelin ödenmesine rağmen, kıdem tazminatına ilişkin dava açılabilir mi?
İşçI ILE YAPıLAN IBRANAMEDE KıDEM TAZMINATı IçIN BELIRLENEN BEDELIN öDENMESINE RAğMEN, KıDEM TAZMINATıNA ILIşKIN DAVA AçıLABILIR MI?
İŞÇİ İLE YAPILAN İBRANAMEDE KIDEM TAZMİNATI İÇİN BELİRLENEN BEDELİN ÖDENMESİNE RAĞMEN, KIDEM TAZMİNATINA İLİŞKİN DAVA AÇILABİLİR Mİ?
- İşçinin hak kazanıp kazanmadığı tartışmalı olan alacağının ,ibra sözleşmesine konu olmasının mümkün olmadığı hk.
İşçinin hak kazanıp kazanmadığı tartışmalı olan alacağının ,ibra sözleşmesine konu olmasının mümkün olmadığı hk.
İşçININ HAK KAZANıP KAZANMADığı TARTışMALı OLAN ALACAğıNıN ,IBRA SöZLEşMESINE KONU OLMASıNıN MüMKüN OLMADığı HK.
İŞÇİNİN HAK KAZANIP KAZANMADIĞI TARTIŞMALI OLAN ALACAĞININ ,İBRA SÖZLEŞMESİNE KONU OLMASININ MÜMKÜN OLMADIĞI HK.
- İşçi alacakları için açılan icra takibine ödeme yapılarak borcun kapatılması halinde dahi, işverenin işçi alacaklarına itiraz edilebileceği hk.
İşçi alacakları için açılan icra takibine ödeme yapılarak borcun kapatılması halinde dahi, işverenin işçi alacaklarına itiraz edilebileceği hk.
İşçI ALACAKLARı IçIN AçıLAN ICRA TAKIBINE öDEME YAPıLARAK BORCUN KAPATıLMASı HALINDE DAHI, IşVERENIN IşçI ALACAKLARıNA ITIRAZ EDILEBILECEğI HK.
İŞÇİ ALACAKLARI İÇİN AÇILAN İCRA TAKİBİNE ÖDEME YAPILARAK BORCUN KAPATILMASI HALİNDE DAHİ, İŞVERENİN İŞÇİ ALACAKLARINA İTİRAZ EDİLEBİLECEĞİ HK.
- İşçilik alacaklarının karşı taraftan tahsilinin istenebilmesi için hükmün kesinleşmesinin zorunlu olmadığı hk.
İşçilik alacaklarının karşı taraftan tahsilinin istenebilmesi için hükmün kesinleşmesinin zorunlu olmadığı hk.
İşçILIK ALACAKLARıNıN KARşı TARAFTAN TAHSILININ ISTENEBILMESI IçIN HüKMüN KESINLEşMESININ ZORUNLU OLMADığı HK.
İŞÇİLİK ALACAKLARININ KARŞI TARAFTAN TAHSİLİNİN İSTENEBİLMESİ İÇİN HÜKMÜN KESİNLEŞMESİNİN ZORUNLU OLMADIĞI HK.
- İşçi sendikası hakkında verilen yetki tespitine ilişkin yapılan itirazın mahkemece nasıl karara bağlanacağı hk.
İşçi sendikası hakkında verilen yetki tespitine ilişkin yapılan itirazın mahkemece nasıl karara bağlanacağı hk.
İşçI SENDIKASı HAKKıNDA VERILEN YETKI TESPITINE ILIşKIN YAPıLAN ITIRAZıN MAHKEMECE NASıL KARARA BAğLANACAğı HK.
İŞÇİ SENDİKASI HAKKINDA VERİLEN YETKİ TESPİTİNE İLİŞKİN YAPILAN İTİRAZIN MAHKEMECE NASIL KARARA BAĞLANACAĞI HK.
- 15/9/2012 tarihine kadar kurulmuş işçi sendikalarında %1 olan işkolu barajının uygulanamayacağı hk.
15/9/2012 tarihine kadar kurulmuş işçi sendikalarında %1 olan işkolu barajının uygulanamayacağı hk.
15/9/2012 TARIHINE KADAR KURULMUş IşçI SENDIKALARıNDA %1 OLAN IşKOLU BARAJıNıN UYGULANAMAYACAğı HK.
15/9/2012 TARİHİNE KADAR KURULMUŞ İŞÇİ SENDİKALARINDA %1 OLAN İŞKOLU BARAJININ UYGULANAMAYACAĞI HK.
- Haksız fesih halinde işçiye kaç maaş tazminat ödenmesi gerektiği hakkında örnek Kr.
haksız fesih halinde işçiye kaç maaş tazminat ödenmesi gerektiği hakkında örnek kr.
HAKSıZ FESIH HALINDE IşçIYE KAç MAAş TAZMINAT öDENMESI GEREKTIğI HAKKıNDA öRNEK KR.
HAKSIZ FESİH HALİNDE İŞÇİYE KAÇ MAAŞ TAZMİNAT ÖDENMESİ GEREKTİĞİ HAKKINDA ÖRNEK KR.
- İş akdinin feshine ilişkin davalarda, duyuma dayalı tanık ifadelerine dayanarak karar verilmesinin hatalı olduğu hk.
İş akdinin feshine ilişkin davalarda, duyuma dayalı tanık ifadelerine dayanarak karar verilmesinin hatalı olduğu hk.
İş AKDININ FESHINE ILIşKIN DAVALARDA, DUYUMA DAYALı TANıK IFADELERINE DAYANARAK KARAR VERILMESININ HATALı OLDUğU HK.
İŞ AKDİNİN FESHİNE İLİŞKİN DAVALARDA, DUYUMA DAYALI TANIK İFADELERİNE DAYANARAK KARAR VERİLMESİNİN HATALI OLDUĞU HK.
- Banka yöneticisinin personelini yanlış yönlendirerek menfaat sağladığı gerekçesi ile sözleşmesinin feshinde, konuyla ilişkili personelin ifadesinin alınmadan iş akdinin sonlandırılmasının, haksız feshe yol açabileceği hk.
banka yöneticisinin personelini yanlış yönlendirerek menfaat sağladığı gerekçesi ile sözleşmesinin feshinde, konuyla ilişkili personelin ifadesinin alınmadan iş akdinin sonlandırılmasının, haksız feshe yol açabileceği hk.
BANKA YöNETICISININ PERSONELINI YANLış YöNLENDIREREK MENFAAT SAğLADığı GEREKçESI ILE SöZLEşMESININ FESHINDE, KONUYLA ILIşKILI PERSONELIN IFADESININ ALıNMADAN Iş AKDININ SONLANDıRıLMASıNıN, HAKSıZ FESHE YOL AçABILECEğI HK.
BANKA YÖNETİCİSİNİN PERSONELİNİ YANLIŞ YÖNLENDİREREK MENFAAT SAĞLADIĞI GEREKÇESİ İLE SÖZLEŞMESİNİN FESHİNDE, KONUYLA İLİŞKİLİ PERSONELİN İFADESİNİN ALINMADAN İŞ AKDİNİN SONLANDIRILMASININ, HAKSIZ FESHE YOL AÇABİLECEĞİ HK.
- İşçinin fesih bildirimine itirazı ve bu itirazın usulü hk.
İşçinin fesih bildirimine itirazı ve bu itirazın usulü hk.
İşçININ FESIH BILDIRIMINE ITIRAZı VE BU ITIRAZıN USULü HK.
İŞÇİNİN FESİH BİLDİRİMİNE İTİRAZI VE BU İTİRAZIN USULÜ HK.
- İşçinin çalışma saatlerini kendisinin belirlemesi, hafta tatili ücretine hak kazanmasına engel olur mu?
İşçinin çalışma saatlerini kendisinin belirlemesi, hafta tatili ücretine hak kazanmasına engel olur mu?
İşçININ çALışMA SAATLERINI KENDISININ BELIRLEMESI, HAFTA TATILI üCRETINE HAK KAZANMASıNA ENGEL OLUR MU?
İŞÇİNİN ÇALIŞMA SAATLERİNİ KENDİSİNİN BELİRLEMESİ, HAFTA TATİLİ ÜCRETİNE HAK KAZANMASINA ENGEL OLUR MU?
- İşçinin yüksek ücretli ve çalışma saatlerini kendisinin belirlemesi, fazla çalışma ücret talebinin reddi sonucunu doğurur mu?
İşçinin yüksek ücretli ve çalışma saatlerini kendisinin belirlemesi, fazla çalışma ücret talebinin reddi sonucunu doğurur mu?
İşçININ YüKSEK üCRETLI VE çALışMA SAATLERINI KENDISININ BELIRLEMESI, FAZLA çALışMA üCRET TALEBININ REDDI SONUCUNU DOğURUR MU?
İŞÇİNİN YÜKSEK ÜCRETLİ VE ÇALIŞMA SAATLERİNİ KENDİSİNİN BELİRLEMESİ, FAZLA ÇALIŞMA ÜCRET TALEBİNİN REDDİ SONUCUNU DOĞURUR MU?
- İşe iade davasının kabulü halinde, işçi ve işverenin işe başlatma konusundaki işlemlerinin mahkemece incelenmesi ve sonuca göre işçi alacaklarına ilişkin karar verilmesi gerektiği hk.
İşe iade davasının kabulü halinde, işçi ve işverenin işe başlatma konusundaki işlemlerinin mahkemece incelenmesi ve sonuca göre işçi alacaklarına ilişkin karar verilmesi gerektiği hk.
İşE IADE DAVASıNıN KABULü HALINDE, IşçI VE IşVERENIN IşE BAşLATMA KONUSUNDAKI IşLEMLERININ MAHKEMECE INCELENMESI VE SONUCA GöRE IşçI ALACAKLARıNA ILIşKIN KARAR VERILMESI GEREKTIğI HK.
İŞE İADE DAVASININ KABULÜ HALİNDE, İŞÇİ VE İŞVERENİN İŞE BAŞLATMA KONUSUNDAKİ İŞLEMLERİNİN MAHKEMECE İNCELENMESİ VE SONUCA GÖRE İŞÇİ ALACAKLARINA İLİŞKİN KARAR VERİLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- İşe iade davasının kabulü halinde, işçinin işe başlama-başlamama durumuna göre işçi alacaklarına ilişkin davanın nasıl sürdürüleceği hk.
İşe iade davasının kabulü halinde, işçinin işe başlama-başlamama durumuna göre işçi alacaklarına ilişkin davanın nasıl sürdürüleceği hk.
İşE IADE DAVASıNıN KABULü HALINDE, IşçININ IşE BAşLAMA-BAşLAMAMA DURUMUNA GöRE IşçI ALACAKLARıNA ILIşKIN DAVANıN NASıL SüRDüRüLECEğI HK.
İŞE İADE DAVASININ KABULÜ HALİNDE, İŞÇİNİN İŞE BAŞLAMA-BAŞLAMAMA DURUMUNA GÖRE İŞÇİ ALACAKLARINA İLİŞKİN DAVANIN NASIL SÜRDÜRÜLECEĞİ HK.
- İşe iade davasının red-kabulü halinde, işçi alacaklarına ilişkin davanın nasıl sürdürüleceği hk.
İşe iade davasının red-kabulü halinde, işçi alacaklarına ilişkin davanın nasıl sürdürüleceği hk.
İşE IADE DAVASıNıN RED-KABULü HALINDE, IşçI ALACAKLARıNA ILIşKIN DAVANıN NASıL SüRDüRüLECEğI HK.
İŞE İADE DAVASININ RED-KABULÜ HALİNDE, İŞÇİ ALACAKLARINA İLİŞKİN DAVANIN NASIL SÜRDÜRÜLECEĞİ HK.
- Feshin geçersizliği istemli davadan başka kıdem ve ihbar tazminatı istemli başka bir davanın açılmış olması durumunda, feshin geçersizliğine ilişkin davanın bekletici mesele yapılması gerektiği hk.
feshin geçersizliği istemli davadan başka kıdem ve ihbar tazminatı istemli başka bir davanın açılmış olması durumunda, feshin geçersizliğine ilişkin davanın bekletici mesele yapılması gerektiği hk.
FESHIN GEçERSIZLIğI ISTEMLI DAVADAN BAşKA KıDEM VE IHBAR TAZMINATı ISTEMLI BAşKA BIR DAVANıN AçıLMış OLMASı DURUMUNDA, FESHIN GEçERSIZLIğINE ILIşKIN DAVANıN BEKLETICI MESELE YAPıLMASı GEREKTIğI HK.
FESHİN GEÇERSİZLİĞİ İSTEMLİ DAVADAN BAŞKA KIDEM VE İHBAR TAZMİNATI İSTEMLİ BAŞKA BİR DAVANIN AÇILMIŞ OLMASI DURUMUNDA, FESHİN GEÇERSİZLİĞİNE İLİŞKİN DAVANIN BEKLETİCİ MESELE YAPILMASI GEREKTİĞİ HK.
- İşçinin kendisine baskı yapılarak istifa ettirildiği gerekçesi ile kıdem tazminatı talebinin, işçi tanığının aynı baskının kendisinde yapıldığı ancak istifa etmediği yönündeki ifadesi nedeni ile reddi gerektiği hk.
İşçinin kendisine baskı yapılarak istifa ettirildiği gerekçesi ile kıdem tazminatı talebinin, işçi tanığının aynı baskının kendisinde yapıldığı ancak istifa etmediği yönündeki ifadesi nedeni ile reddi gerektiği hk.
İşçININ KENDISINE BASKı YAPıLARAK ISTIFA ETTIRILDIğI GEREKçESI ILE KıDEM TAZMINATı TALEBININ, IşçI TANığıNıN AYNı BASKıNıN KENDISINDE YAPıLDığı ANCAK ISTIFA ETMEDIğI YöNüNDEKI IFADESI NEDENI ILE REDDI GEREKTIğI HK.
İŞÇİNİN KENDİSİNE BASKI YAPILARAK İSTİFA ETTİRİLDİĞİ GEREKÇESİ İLE KIDEM TAZMİNATI TALEBİNİN, İŞÇİ TANIĞININ AYNI BASKININ KENDİSİNDE YAPILDIĞI ANCAK İSTİFA ETMEDİĞİ YÖNÜNDEKİ İFADESİ NEDENİ İLE REDDİ GEREKTİĞİ HK.
- Ulusal bayram ve genel tatil ücretlerinin ilişkin bordro kaydı olmasına rağmen, ödemelerin çalışılmayan günlere ilişkin olduğu, ulusal bayram ve genel tatil günü nedeni ilave bir günlük çalışmanın ödenmesi gerektiği hk.
ulusal bayram ve genel tatil ücretlerinin ilişkin bordro kaydı olmasına rağmen, ödemelerin çalışılmayan günlere ilişkin olduğu, ulusal bayram ve genel tatil günü nedeni ilave bir günlük çalışmanın ödenmesi gerektiği hk.
ULUSAL BAYRAM VE GENEL TATIL üCRETLERININ ILIşKIN BORDRO KAYDı OLMASıNA RAğMEN, öDEMELERIN çALışıLMAYAN GüNLERE ILIşKIN OLDUğU, ULUSAL BAYRAM VE GENEL TATIL GüNü NEDENI ILAVE BIR GüNLüK çALışMANıN öDENMESI GEREKTIğI HK.
ULUSAL BAYRAM VE GENEL TATİL ÜCRETLERİNİN İLİŞKİN BORDRO KAYDI OLMASINA RAĞMEN, ÖDEMELERİN ÇALIŞILMAYAN GÜNLERE İLİŞKİN OLDUĞU, ULUSAL BAYRAM VE GENEL TATİL GÜNÜ NEDENİ İLAVE BİR GÜNLÜK ÇALIŞMANIN ÖDENMESİ GEREKTİĞİ HK.
- İşverenle husumetli tanıkların fazla çalışmaya ilişkin beyanlarının tutarlı ve şirketin çalışma usulleri ile uyumlu olması halinde, kabulü gerektiği hakkında açıklayıcı örnek Kr.
İşverenle husumetli tanıkların fazla çalışmaya ilişkin beyanlarının tutarlı ve şirketin çalışma usulleri ile uyumlu olması halinde, kabulü gerektiği hakkında açıklayıcı örnek kr.
İşVERENLE HUSUMETLI TANıKLARıN FAZLA çALışMAYA ILIşKIN BEYANLARıNıN TUTARLı VE şIRKETIN çALışMA USULLERI ILE UYUMLU OLMASı HALINDE, KABULü GEREKTIğI HAKKıNDA AçıKLAYıCı öRNEK KR.
İŞVERENLE HUSUMETLİ TANIKLARIN FAZLA ÇALIŞMAYA İLİŞKİN BEYANLARININ TUTARLI VE ŞİRKETİN ÇALIŞMA USULLERİ İLE UYUMLU OLMASI HALİNDE, KABULÜ GEREKTİĞİ HAKKINDA AÇIKLAYICI ÖRNEK KR.
- İşçinin imzası bulunmayan bordroların, işçi açısından bağlayıcı olmadığı hk.
İşçinin imzası bulunmayan bordroların, işçi açısından bağlayıcı olmadığı hk.
İşçININ IMZASı BULUNMAYAN BORDROLARıN, IşçI AçıSıNDAN BAğLAYıCı OLMADığı HK.
İŞÇİNİN İMZASI BULUNMAYAN BORDROLARIN, İŞÇİ AÇISINDAN BAĞLAYICI OLMADIĞI HK.
- Fazla çalışma yapılıp yapılmadığına, hangi hususlar üzerinden inceleme yapılarak karar verileceği hk.
fazla çalışma yapılıp yapılmadığına, hangi hususlar üzerinden inceleme yapılarak karar verileceği hk.
FAZLA çALışMA YAPıLıP YAPıLMADığıNA, HANGI HUSUSLAR üZERINDEN INCELEME YAPıLARAK KARAR VERILECEğI HK.
FAZLA ÇALIŞMA YAPILIP YAPILMADIĞINA, HANGİ HUSUSLAR ÜZERİNDEN İNCELEME YAPILARAK KARAR VERİLECEĞİ HK.
- Dava dilekçesinde talep konusu yapılmayan işçi alacağının, hangi şartlarda kısmi ıslahla talep edilebileceği hk.
dava dilekçesinde talep konusu yapılmayan işçi alacağının, hangi şartlarda kısmi ıslahla talep edilebileceği hk.
DAVA DILEKçESINDE TALEP KONUSU YAPıLMAYAN IşçI ALACAğıNıN, HANGI şARTLARDA KıSMI ıSLAHLA TALEP EDILEBILECEğI HK.
DAVA DİLEKÇESİNDE TALEP KONUSU YAPILMAYAN İŞÇİ ALACAĞININ, HANGİ ŞARTLARDA KISMİ ISLAHLA TALEP EDİLEBİLECEĞİ HK.
- İşyerinin devri nedeni ile işçinin yeni alt işverende çalışmaya devamının kesintili / kesintisiz çalışma olduğunun, SGK kayıtları da incelenerek, nasıl tespit edileceği hakkında açıklayıcı örnek Kr.
İşyerinin devri nedeni ile işçinin yeni alt işverende çalışmaya devamının kesintili / kesintisiz çalışma olduğunun, sgk kayıtları da incelenerek, nasıl tespit edileceği hakkında açıklayıcı örnek kr.
İşYERININ DEVRI NEDENI ILE IşçININ YENI ALT IşVERENDE çALışMAYA DEVAMıNıN KESINTILI / KESINTISIZ çALışMA OLDUğUNUN, SGK KAYıTLARı DA INCELENEREK, NASıL TESPIT EDILECEğI HAKKıNDA AçıKLAYıCı öRNEK KR.
İŞYERİNİN DEVRİ NEDENİ İLE İŞÇİNİN YENİ ALT İŞVERENDE ÇALIŞMAYA DEVAMININ KESİNTİLİ / KESİNTİSİZ ÇALIŞMA OLDUĞUNUN, SGK KAYITLARI DA İNCELENEREK, NASIL TESPİT EDİLECEĞİ HAKKINDA AÇIKLAYICI ÖRNEK KR.
- İşçi alacaklarına ilişkin davada, yan delil ya da olgular olarak değerlendirilebilecek hususlar hk.
İşçi alacaklarına ilişkin davada, yan delil ya da olgular olarak değerlendirilebilecek hususlar hk.
İşçI ALACAKLARıNA ILIşKIN DAVADA, YAN DELIL YA DA OLGULAR OLARAK DEğERLENDIRILEBILECEK HUSUSLAR HK.
İŞÇİ ALACAKLARINA İLİŞKİN DAVADA, YAN DELİL YA DA OLGULAR OLARAK DEĞERLENDİRİLEBİLECEK HUSUSLAR HK.
- Fazla çalışma, hafta ve genel tatil alacaklarının ispatında, yan delil ya da olgularla desteklenen husumetli tanık beyanlarına itibar edilebileceği hk.
fazla çalışma, hafta ve genel tatil alacaklarının ispatında, yan delil ya da olgularla desteklenen husumetli tanık beyanlarına itibar edilebileceği hk.
FAZLA çALışMA, HAFTA VE GENEL TATIL ALACAKLARıNıN ISPATıNDA, YAN DELIL YA DA OLGULARLA DESTEKLENEN HUSUMETLI TANıK BEYANLARıNA ITIBAR EDILEBILECEğI HK.
FAZLA ÇALIŞMA, HAFTA VE GENEL TATİL ALACAKLARININ İSPATINDA, YAN DELİL YA DA OLGULARLA DESTEKLENEN HUSUMETLİ TANIK BEYANLARINA İTİBAR EDİLEBİLECEĞİ HK.
- Çalışma sürelerinin ispatında, aynı işverene karşı dava açan tanıkların beyanlarına ihtiyatla yaklaşılması gerektiği hk.
Çalışma sürelerinin ispatında, aynı işverene karşı dava açan tanıkların beyanlarına ihtiyatla yaklaşılması gerektiği hk.
ÇALışMA SüRELERININ ISPATıNDA, AYNı IşVERENE KARşı DAVA AçAN TANıKLARıN BEYANLARıNA IHTIYATLA YAKLAşıLMASı GEREKTIğI HK.
ÇALIŞMA SÜRELERİNİN İSPATINDA, AYNI İŞVERENE KARŞI DAVA AÇAN TANIKLARIN BEYANLARINA İHTİYATLA YAKLAŞILMASI GEREKTİĞİ HK.
- Bordro ücretinin gerçek ücret olmadığı iddiasının, mahkemece hangi hususlar üzerinden değerlendirileceği hk.
bordro ücretinin gerçek ücret olmadığı iddiasının, mahkemece hangi hususlar üzerinden değerlendirileceği hk.
BORDRO üCRETININ GERçEK üCRET OLMADığı IDDIASıNıN, MAHKEMECE HANGI HUSUSLAR üZERINDEN DEğERLENDIRILECEğI HK.
BORDRO ÜCRETİNİN GERÇEK ÜCRET OLMADIĞI İDDİASININ, MAHKEMECE HANGİ HUSUSLAR ÜZERİNDEN DEĞERLENDİRİLECEĞİ HK.
- Sigortadan kaçınmak amacı ile bordro ücretinin gerçeği yansıtmayabileceği, bu nedenle gerçek ücretin mahkemece araştırılması gerektiği hk.
sigortadan kaçınmak amacı ile bordro ücretinin gerçeği yansıtmayabileceği, bu nedenle gerçek ücretin mahkemece araştırılması gerektiği hk.
SIGORTADAN KAçıNMAK AMACı ILE BORDRO üCRETININ GERçEğI YANSıTMAYABILECEğI, BU NEDENLE GERçEK üCRETIN MAHKEMECE ARAşTıRıLMASı GEREKTIğI HK.
SİGORTADAN KAÇINMAK AMACI İLE BORDRO ÜCRETİNİN GERÇEĞİ YANSITMAYABİLECEĞİ, BU NEDENLE GERÇEK ÜCRETİN MAHKEMECE ARAŞTIRILMASI GEREKTİĞİ HK.
- İş sözleşmesinde ücretin miktarının açıkça belirtilmemiş olması durumunda ücretin nasıl tespit edilmesi gerektiği hk.
İş sözleşmesinde ücretin miktarının açıkça belirtilmemiş olması durumunda ücretin nasıl tespit edilmesi gerektiği hk.
İş SöZLEşMESINDE üCRETIN MIKTARıNıN AçıKçA BELIRTILMEMIş OLMASı DURUMUNDA üCRETIN NASıL TESPIT EDILMESI GEREKTIğI HK.
İŞ SÖZLEŞMESİNDE ÜCRETİN MİKTARININ AÇIKÇA BELİRTİLMEMİŞ OLMASI DURUMUNDA ÜCRETİN NASIL TESPİT EDİLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- İş sözleşmesinde ücretin açıkça belirtilmemiş olmasının, taraflar arasında iş sözleşmesinin bulunmadığı anlamına gelmeyeceği hk.
İş sözleşmesinde ücretin açıkça belirtilmemiş olmasının, taraflar arasında iş sözleşmesinin bulunmadığı anlamına gelmeyeceği hk.
İş SöZLEşMESINDE üCRETIN AçıKçA BELIRTILMEMIş OLMASıNıN, TARAFLAR ARASıNDA Iş SöZLEşMESININ BULUNMADığı ANLAMıNA GELMEYECEğI HK.
İŞ SÖZLEŞMESİNDE ÜCRETİN AÇIKÇA BELİRTİLMEMİŞ OLMASININ, TARAFLAR ARASINDA İŞ SÖZLEŞMESİNİN BULUNMADIĞI ANLAMINA GELMEYECEĞİ HK.
- Psikolojik tacize (Mobbing) uğrayan işçinin manevi tazminat talep edebileceği hk.
psikolojik tacize (mobbing) uğrayan işçinin manevi tazminat talep edebileceği hk.
PSIKOLOJIK TACIZE (MOBBING) UğRAYAN IşçININ MANEVI TAZMINAT TALEP EDEBILECEğI HK.
PSİKOLOJİK TACİZE (MOBBİNG) UĞRAYAN İŞÇİNİN MANEVİ TAZMİNAT TALEP EDEBİLECEĞİ HK.
- Psikolojik tacize (Mobbing) uğradığını iddia eden mağdurun iddiasını nasıl ispatlayabileceği hakkında örnek olay içeren Kr.
psikolojik tacize (mobbing) uğradığını iddia eden mağdurun iddiasını nasıl ispatlayabileceği hakkında örnek olay içeren kr.
PSIKOLOJIK TACIZE (MOBBING) UğRADığıNı IDDIA EDEN MAğDURUN IDDIASıNı NASıL ISPATLAYABILECEğI HAKKıNDA öRNEK OLAY IçEREN KR.
PSİKOLOJİK TACİZE (MOBBİNG) UĞRADIĞINI İDDİA EDEN MAĞDURUN İDDİASINI NASIL İSPATLAYABİLECEĞİ HAKKINDA ÖRNEK OLAY İÇEREN KR.
- Eylemin psikolojik taciz (Mobbing) olarak kabul edilebilmesi için gerekli olan hususlar hk.
eylemin psikolojik taciz (mobbing) olarak kabul edilebilmesi için gerekli olan hususlar hk.
EYLEMIN PSIKOLOJIK TACIZ (MOBBING) OLARAK KABUL EDILEBILMESI IçIN GEREKLI OLAN HUSUSLAR HK.
EYLEMİN PSİKOLOJİK TACİZ (MOBBİNG) OLARAK KABUL EDİLEBİLMESİ İÇİN GEREKLİ OLAN HUSUSLAR HK.
- Primle çalışanların işçilik alacaklarına ilişkin maaş hesabının nasıl yapılacağı hakkında örnek Kr.
primle çalışanların işçilik alacaklarına ilişkin maaş hesabının nasıl yapılacağı hakkında örnek kr.
PRIMLE çALışANLARıN IşçILIK ALACAKLARıNA ILIşKIN MAAş HESABıNıN NASıL YAPıLACAğı HAKKıNDA öRNEK KR.
PRİMLE ÇALIŞANLARIN İŞÇİLİK ALACAKLARINA İLİŞKİN MAAŞ HESABININ NASIL YAPILACAĞI HAKKINDA ÖRNEK KR.
- 10 yıldan fazla çalışma süresi boyunca hiç yıllık izin kullanmamasının, hayatın olağan akışına aykırı olduğu hk.
10 yıldan fazla çalışma süresi boyunca hiç yıllık izin kullanmamasının, hayatın olağan akışına aykırı olduğu hk.
10 YıLDAN FAZLA çALışMA SüRESI BOYUNCA HIç YıLLıK IZIN KULLANMAMASıNıN, HAYATıN OLAğAN AKışıNA AYKıRı OLDUğU HK.
10 YILDAN FAZLA ÇALIŞMA SÜRESİ BOYUNCA HİÇ YILLIK İZİN KULLANMAMASININ, HAYATIN OLAĞAN AKIŞINA AYKIRI OLDUĞU HK.
- Yıllık izin sürelerine ait ücrete ilişkin zamanaşımının, ne zaman başlayacağı hk.
yıllık izin sürelerine ait ücrete ilişkin zamanaşımının, ne zaman başlayacağı hk.
YıLLıK IZIN SüRELERINE AIT üCRETE ILIşKIN ZAMANAşıMıNıN, NE ZAMAN BAşLAYACAğı HK.
YILLIK İZİN SÜRELERİNE AİT ÜCRETE İLİŞKİN ZAMANAŞIMININ, NE ZAMAN BAŞLAYACAĞI HK.
- Sözleşme sona erdiğinde işçinin hak kazanıp da kullanmadığı yıllık izin sürelerine ait ücretin, son maaş üzerinden hesaplanması gerektiği hk.
sözleşme sona erdiğinde işçinin hak kazanıp da kullanmadığı yıllık izin sürelerine ait ücretin, son maaş üzerinden hesaplanması gerektiği hk.
SöZLEşME SONA ERDIğINDE IşçININ HAK KAZANıP DA KULLANMADığı YıLLıK IZIN SüRELERINE AIT üCRETIN, SON MAAş üZERINDEN HESAPLANMASı GEREKTIğI HK.
SÖZLEŞME SONA ERDİĞİNDE İŞÇİNİN HAK KAZANIP DA KULLANMADIĞI YILLIK İZİN SÜRELERİNE AİT ÜCRETİN, SON MAAŞ ÜZERİNDEN HESAPLANMASI GEREKTİĞİ HK.
- Yıllık ücretli izne hak kazanmak için, en az bir yıl çalışması gerektiği hk.
yıllık ücretli izne hak kazanmak için, en az bir yıl çalışması gerektiği hk.
YıLLıK üCRETLI IZNE HAK KAZANMAK IçIN, EN AZ BIR YıL çALışMASı GEREKTIğI HK.
YILLIK ÜCRETLİ İZNE HAK KAZANMAK İÇİN, EN AZ BİR YIL ÇALIŞMASI GEREKTİĞİ HK.
- İhbar ve kıdem tazminatının hesabına ilişkin ücret uyuşmazlığında, davacı işçinin sendikalı olmadığı halde sendikalı işçinin ücretinin emsal alınmasının hatalı olduğu hk.
İhbar ve kıdem tazminatının hesabına ilişkin ücret uyuşmazlığında, davacı işçinin sendikalı olmadığı halde sendikalı işçinin ücretinin emsal alınmasının hatalı olduğu hk.
İHBAR VE KıDEM TAZMINATıNıN HESABıNA ILIşKIN üCRET UYUşMAZLığıNDA, DAVACı IşçININ SENDIKALı OLMADığı HALDE SENDIKALı IşçININ üCRETININ EMSAL ALıNMASıNıN HATALı OLDUğU HK.
İHBAR VE KIDEM TAZMİNATININ HESABINA İLİŞKİN ÜCRET UYUŞMAZLIĞINDA, DAVACI İŞÇİNİN SENDİKALI OLMADIĞI HALDE SENDİKALI İŞÇİNİN ÜCRETİNİN EMSAL ALINMASININ HATALI OLDUĞU HK.
- İşçinin sendikaya üye olmadığı veya dayanışma aidatı ödemediği bir halde, toplu iş sözleşmesinden yararlanmasının olanaksız olduğu hk.
İşçinin sendikaya üye olmadığı veya dayanışma aidatı ödemediği bir halde, toplu iş sözleşmesinden yararlanmasının olanaksız olduğu hk.
İşçININ SENDIKAYA üYE OLMADığı VEYA DAYANışMA AIDATı öDEMEDIğI BIR HALDE, TOPLU Iş SöZLEşMESINDEN YARARLANMASıNıN OLANAKSıZ OLDUğU HK.
İŞÇİNİN SENDİKAYA ÜYE OLMADIĞI VEYA DAYANIŞMA AİDATI ÖDEMEDİĞİ BİR HALDE, TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNDEN YARARLANMASININ OLANAKSIZ OLDUĞU HK.
- Haftanın tümünde fazla çalışma yapıldığı bir halde, günlük fazla çalışma ile hafta tatilinde çalışmanın ayrı ayrı hesaplanması gerektiği hakkında.
haftanın tümünde fazla çalışma yapıldığı bir halde, günlük fazla çalışma ile hafta tatilinde çalışmanın ayrı ayrı hesaplanması gerektiği hakkında.
HAFTANıN TüMüNDE FAZLA çALışMA YAPıLDığı BIR HALDE, GüNLüK FAZLA çALışMA ILE HAFTA TATILINDE çALışMANıN AYRı AYRı HESAPLANMASı GEREKTIğI HAKKıNDA.
HAFTANIN TÜMÜNDE FAZLA ÇALIŞMA YAPILDIĞI BİR HALDE, GÜNLÜK FAZLA ÇALIŞMA İLE HAFTA TATİLİNDE ÇALIŞMANIN AYRI AYRI HESAPLANMASI GEREKTİĞİ HAKKINDA.
- Fazla çalışmanın ispatında yazılı belgenin zorunlu olmadığı, tanıkla da ispat edilebileceği hk.
fazla çalışmanın ispatında yazılı belgenin zorunlu olmadığı, tanıkla da ispat edilebileceği hk.
FAZLA çALışMANıN ISPATıNDA YAZıLı BELGENIN ZORUNLU OLMADığı, TANıKLA DA ISPAT EDILEBILECEğI HK.
FAZLA ÇALIŞMANIN İSPATINDA YAZILI BELGENİN ZORUNLU OLMADIĞI, TANIKLA DA İSPAT EDİLEBİLECEĞİ HK.
- Fazla çalışmanın ispatında delil niteliğinde olan belgeler hk.
fazla çalışmanın ispatında delil niteliğinde olan belgeler hk.
FAZLA çALışMANıN ISPATıNDA DELIL NITELIğINDE OLAN BELGELER HK.
FAZLA ÇALIŞMANIN İSPATINDA DELİL NİTELİĞİNDE OLAN BELGELER HK.
- İşçinin imzasını taşıyan bordronun sahteliği ispat edilinceye kadar kesin delil niteliğinde olduğu hk.
İşçinin imzasını taşıyan bordronun sahteliği ispat edilinceye kadar kesin delil niteliğinde olduğu hk.
İşçININ IMZASıNı TAşıYAN BORDRONUN SAHTELIğI ISPAT EDILINCEYE KADAR KESIN DELIL NITELIğINDE OLDUğU HK.
İŞÇİNİN İMZASINI TAŞIYAN BORDRONUN SAHTELİĞİ İSPAT EDİLİNCEYE KADAR KESİN DELİL NİTELİĞİNDE OLDUĞU HK.
- İşçinin devamsızlığının, hangi hallerde işveren için haklı fesih imkanı doğuracağı hk.
İşçinin devamsızlığının, hangi hallerde işveren için haklı fesih imkanı doğuracağı hk.
İşçININ DEVAMSıZLığıNıN, HANGI HALLERDE IşVEREN IçIN HAKLı FESIH IMKANı DOğURACAğı HK.
İŞÇİNİN DEVAMSIZLIĞININ, HANGİ HALLERDE İŞVEREN İÇİN HAKLI FESİH İMKANI DOĞURACAĞI HK.
- İş sözleşmesinin işçinin işe gelmediği gerekçesi ile feshine ilişkin davada, işçi hakkında tutulan tutanağı imzalayanların mahkemece dinlenilmesi gerektiği hk.
İş sözleşmesinin işçinin işe gelmediği gerekçesi ile feshine ilişkin davada, işçi hakkında tutulan tutanağı imzalayanların mahkemece dinlenilmesi gerektiği hk.
İş SöZLEşMESININ IşçININ IşE GELMEDIğI GEREKçESI ILE FESHINE ILIşKIN DAVADA, IşçI HAKKıNDA TUTULAN TUTANAğı IMZALAYANLARıN MAHKEMECE DINLENILMESI GEREKTIğI HK.
İŞ SÖZLEŞMESİNİN İŞÇİNİN İŞE GELMEDİĞİ GEREKÇESİ İLE FESHİNE İLİŞKİN DAVADA, İŞÇİ HAKKINDA TUTULAN TUTANAĞI İMZALAYANLARIN MAHKEMECE DİNLENİLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- İşçinin devamsızlığı gerekçesi ile feshe ilişkin davada, işçinin izinli olduğu ve işe gelmediği günlerin ayrımının net bir şekilde ortaya konulması gerektiği, aksi takdirde akdin haksız feshedildiğinin kabulü gerektiği hk.
İşçinin devamsızlığı gerekçesi ile feshe ilişkin davada, işçinin izinli olduğu ve işe gelmediği günlerin ayrımının net bir şekilde ortaya konulması gerektiği, aksi takdirde akdin haksız feshedildiğinin kabulü gerektiği hk.
İşçININ DEVAMSıZLığı GEREKçESI ILE FESHE ILIşKIN DAVADA, IşçININ IZINLI OLDUğU VE IşE GELMEDIğI GüNLERIN AYRıMıNıN NET BIR şEKILDE ORTAYA KONULMASı GEREKTIğI, AKSI TAKDIRDE AKDIN HAKSıZ FESHEDILDIğININ KABULü GEREKTIğI HK.
İŞÇİNİN DEVAMSIZLIĞI GEREKÇESİ İLE FESHE İLİŞKİN DAVADA, İŞÇİNİN İZİNLİ OLDUĞU VE İŞE GELMEDİĞİ GÜNLERİN AYRIMININ NET BİR ŞEKİLDE ORTAYA KONULMASI GEREKTİĞİ, AKSİ TAKDİRDE AKDİN HAKSIZ FESHEDİLDİĞİNİN KABULÜ GEREKTİĞİ HK.
- İşçinin istifadan sonra aynı yerde çalışmaya devam etmesinin, istifa edilmediği anlamına geleceği ve işçinin kıdem tazminatına hak kazanacağı hk.
İşçinin istifadan sonra aynı yerde çalışmaya devam etmesinin, istifa edilmediği anlamına geleceği ve işçinin kıdem tazminatına hak kazanacağı hk.
İşçININ ISTIFADAN SONRA AYNı YERDE çALışMAYA DEVAM ETMESININ, ISTIFA EDILMEDIğI ANLAMıNA GELECEğI VE IşçININ KıDEM TAZMINATıNA HAK KAZANACAğı HK.
İŞÇİNİN İSTİFADAN SONRA AYNI YERDE ÇALIŞMAYA DEVAM ETMESİNİN, İSTİFA EDİLMEDİĞİ ANLAMINA GELECEĞİ VE İŞÇİNİN KIDEM TAZMİNATINA HAK KAZANACAĞI HK.
- İşçinin işi bazı şatlar altında bırakacağı yönündeki dilekçesinin (Şartlı İstifa), doğrudan istifa edildiği anlamına gelmeyeceği hk.
İşçinin işi bazı şatlar altında bırakacağı yönündeki dilekçesinin (Şartlı İstifa), doğrudan istifa edildiği anlamına gelmeyeceği hk.
İşçININ IşI BAZı şATLAR ALTıNDA BıRAKACAğı YöNüNDEKI DILEKçESININ (ŞARTLı İSTIFA), DOğRUDAN ISTIFA EDILDIğI ANLAMıNA GELMEYECEğI HK.
İŞÇİNİN İŞİ BAZI ŞATLAR ALTINDA BIRAKACAĞI YÖNÜNDEKİ DİLEKÇESİNİN (ŞARTLI İSTİFA), DOĞRUDAN İSTİFA EDİLDİĞİ ANLAMINA GELMEYECEĞİ HK.
- İş sözleşmesini haklı nedenle fesheden işçinin lehine ihbar tazminatına hükmedilmesinin hatalı olduğu hk.
İş sözleşmesini haklı nedenle fesheden işçinin lehine ihbar tazminatına hükmedilmesinin hatalı olduğu hk.
İş SöZLEşMESINI HAKLı NEDENLE FESHEDEN IşçININ LEHINE IHBAR TAZMINATıNA HüKMEDILMESININ HATALı OLDUğU HK.
İŞ SÖZLEŞMESİNİ HAKLI NEDENLE FESHEDEN İŞÇİNİN LEHİNE İHBAR TAZMİNATINA HÜKMEDİLMESİNİN HATALI OLDUĞU HK.
- İşçinin emeklilik, muvazzaf askerlik, evlilik gibi nedenlerle iş sözleşmesini feshetmesi durumunda hem işçinin hem de işverenin ihbar tazminatı talep edemeyeceği hk.
İşçinin emeklilik, muvazzaf askerlik, evlilik gibi nedenlerle iş sözleşmesini feshetmesi durumunda hem işçinin hem de işverenin ihbar tazminatı talep edemeyeceği hk.
İşçININ EMEKLILIK, MUVAZZAF ASKERLIK, EVLILIK GIBI NEDENLERLE Iş SöZLEşMESINI FESHETMESI DURUMUNDA HEM IşçININ HEM DE IşVERENIN IHBAR TAZMINATı TALEP EDEMEYECEğI HK.
İŞÇİNİN EMEKLİLİK, MUVAZZAF ASKERLİK, EVLİLİK GİBİ NEDENLERLE İŞ SÖZLEŞMESİNİ FESHETMESİ DURUMUNDA HEM İŞÇİNİN HEM DE İŞVERENİN İHBAR TAZMİNATI TALEP EDEMEYECEĞİ HK.
- İş sözleşmesini fesheden tarafın feshi haklı bir nedene dayansa dahi ihbar tazminatına hak kazanamayacağı hk.
İş sözleşmesini fesheden tarafın feshi haklı bir nedene dayansa dahi ihbar tazminatına hak kazanamayacağı hk.
İş SöZLEşMESINI FESHEDEN TARAFıN FESHI HAKLı BIR NEDENE DAYANSA DAHI IHBAR TAZMINATıNA HAK KAZANAMAYACAğı HK.
İŞ SÖZLEŞMESİNİ FESHEDEN TARAFIN FESHİ HAKLI BİR NEDENE DAYANSA DAHİ İHBAR TAZMİNATINA HAK KAZANAMAYACAĞI HK.
- Haklı nedenle fesih imkanı doğmasına rağmen hak düşürücü süre içinde fesih yoluna gidilmediği takdirde, daha sonraki dönemde yapılan fesihte ihbar tazminatı ödeneceği hk.
haklı nedenle fesih imkanı doğmasına rağmen hak düşürücü süre içinde fesih yoluna gidilmediği takdirde, daha sonraki dönemde yapılan fesihte ihbar tazminatı ödeneceği hk.
HAKLı NEDENLE FESIH IMKANı DOğMASıNA RAğMEN HAK DüşüRüCü SüRE IçINDE FESIH YOLUNA GIDILMEDIğI TAKDIRDE, DAHA SONRAKI DöNEMDE YAPıLAN FESIHTE IHBAR TAZMINATı öDENECEğI HK.
HAKLI NEDENLE FESİH İMKANI DOĞMASINA RAĞMEN HAK DÜŞÜRÜCÜ SÜRE İÇİNDE FESİH YOLUNA GİDİLMEDİĞİ TAKDİRDE, DAHA SONRAKİ DÖNEMDE YAPILAN FESİHTE İHBAR TAZMİNATI ÖDENECEĞİ HK.
- İşçinin işe iade başvurusunun ardından işverenin daveti üzerine işe başlamamış olması halinde, işçiye ihbar ve kıdem tazminatının ödenebilir mi?
İşçinin işe iade başvurusunun ardından işverenin daveti üzerine işe başlamamış olması halinde, işçiye ihbar ve kıdem tazminatının ödenebilir mi?
İşçININ IşE IADE BAşVURUSUNUN ARDıNDAN IşVERENIN DAVETI üZERINE IşE BAşLAMAMış OLMASı HALINDE, IşçIYE IHBAR VE KıDEM TAZMINATıNıN öDENEBILIR MI?
İŞÇİNİN İŞE İADE BAŞVURUSUNUN ARDINDAN İŞVERENİN DAVETİ ÜZERİNE İŞE BAŞLAMAMIŞ OLMASI HALİNDE, İŞÇİYE İHBAR VE KIDEM TAZMİNATININ ÖDENEBİLİR Mİ?
- İşçinin işe iade başvurusunun ardından işverenin daveti üzerine işe başlamamış olması halinde işçinin gerçek amacının işe başlamak olmadığının kabulü ve işverenin yaptığı feshin geçerli hale gelmesi hk.
İşçinin işe iade başvurusunun ardından işverenin daveti üzerine işe başlamamış olması halinde işçinin gerçek amacının işe başlamak olmadığının kabulü ve işverenin yaptığı feshin geçerli hale gelmesi hk.
İşçININ IşE IADE BAşVURUSUNUN ARDıNDAN IşVERENIN DAVETI üZERINE IşE BAşLAMAMış OLMASı HALINDE IşçININ GERçEK AMACıNıN IşE BAşLAMAK OLMADığıNıN KABULü VE IşVERENIN YAPTığı FESHIN GEçERLI HALE GELMESI HK.
İŞÇİNİN İŞE İADE BAŞVURUSUNUN ARDINDAN İŞVERENİN DAVETİ ÜZERİNE İŞE BAŞLAMAMIŞ OLMASI HALİNDE İŞÇİNİN GERÇEK AMACININ İŞE BAŞLAMAK OLMADIĞININ KABULÜ VE İŞVERENİN YAPTIĞI FESHİN GEÇERLİ HALE GELMESİ HK.
- İşçinin işe iade yönündeki başvurusunun samimi olması gerektiği hk.
İşçinin işe iade yönündeki başvurusunun samimi olması gerektiği hk.
İşçININ IşE IADE YöNüNDEKI BAşVURUSUNUN SAMIMI OLMASı GEREKTIğI HK.
İŞÇİNİN İŞE İADE YÖNÜNDEKİ BAŞVURUSUNUN SAMİMİ OLMASI GEREKTİĞİ HK.
- İşçinin feshin geçersizliğine dair verilen kesinleşmiş kararın tebliğinden itibaren on işgünü içerisinde işe başlamak için işverene başvurması gerektiği, başvurmadığı takdirde feshin geçerli sayılacağı hk.
İşçinin feshin geçersizliğine dair verilen kesinleşmiş kararın tebliğinden itibaren on işgünü içerisinde işe başlamak için işverene başvurması gerektiği, başvurmadığı takdirde feshin geçerli sayılacağı hk.
İşçININ FESHIN GEçERSIZLIğINE DAIR VERILEN KESINLEşMIş KARARıN TEBLIğINDEN ITIBAREN ON IşGüNü IçERISINDE IşE BAşLAMAK IçIN IşVERENE BAşVURMASı GEREKTIğI, BAşVURMADığı TAKDIRDE FESHIN GEçERLI SAYıLACAğı HK.
İŞÇİNİN FESHİN GEÇERSİZLİĞİNE DAİR VERİLEN KESİNLEŞMİŞ KARARIN TEBLİĞİNDEN İTİBAREN ON İŞGÜNÜ İÇERİSİNDE İŞE BAŞLAMAK İÇİN İŞVERENE BAŞVURMASI GEREKTİĞİ, BAŞVURMADIĞI TAKDİRDE FESHİN GEÇERLİ SAYILACAĞI HK.
- Geçersiz fesihte işe başlatma zorunluluğuna uymayan işverenin işçiye ödemesi gereken tazminat hk.
geçersiz fesihte işe başlatma zorunluluğuna uymayan işverenin işçiye ödemesi gereken tazminat hk.
GEçERSIZ FESIHTE IşE BAşLATMA ZORUNLULUğUNA UYMAYAN IşVERENIN IşçIYE öDEMESI GEREKEN TAZMINAT HK.
GEÇERSİZ FESİHTE İŞE BAŞLATMA ZORUNLULUĞUNA UYMAYAN İŞVERENİN İŞÇİYE ÖDEMESİ GEREKEN TAZMİNAT HK.
- İş iade davasının işçinin tarafından kazanılması halinde, işverenin işçiyi bir ay içinde işe başlatmak zorunda olduğu hk.
İş iade davasının işçinin tarafından kazanılması halinde, işverenin işçiyi bir ay içinde işe başlatmak zorunda olduğu hk.
İş IADE DAVASıNıN IşçININ TARAFıNDAN KAZANıLMASı HALINDE, IşVERENIN IşçIYI BIR AY IçINDE IşE BAşLATMAK ZORUNDA OLDUğU HK.
İŞ İADE DAVASININ İŞÇİNİN TARAFINDAN KAZANILMASI HALİNDE, İŞVERENİN İŞÇİYİ BİR AY İÇİNDE İŞE BAŞLATMAK ZORUNDA OLDUĞU HK.
- 20 yıldan fazla aynı işyerinde çalışan işçinin hiç izin kullanmadığı varsayımı ile izin ücretine hükmedilmesinin, mümkün olmadığı hk.
20 yıldan fazla aynı işyerinde çalışan işçinin hiç izin kullanmadığı varsayımı ile izin ücretine hükmedilmesinin, mümkün olmadığı hk.
20 YıLDAN FAZLA AYNı IşYERINDE çALışAN IşçININ HIç IZIN KULLANMADığı VARSAYıMı ILE IZIN üCRETINE HüKMEDILMESININ, MüMKüN OLMADığı HK.
20 YILDAN FAZLA AYNI İŞYERİNDE ÇALIŞAN İŞÇİNİN HİÇ İZİN KULLANMADIĞI VARSAYIMI İLE İZİN ÜCRETİNE HÜKMEDİLMESİNİN, MÜMKÜN OLMADIĞI HK.
- 6098 sayılı kanun kapsamında çalışanların haksız fesih tazminatı talep edebileceği, kıdem tazminatı talebinin ise red edilmesi gerektiği hk.
6098 sayılı kanun kapsamında çalışanların haksız fesih tazminatı talep edebileceği, kıdem tazminatı talebinin ise red edilmesi gerektiği hk.
6098 SAYıLı KANUN KAPSAMıNDA çALışANLARıN HAKSıZ FESIH TAZMINATı TALEP EDEBILECEğI, KıDEM TAZMINATı TALEBININ ISE RED EDILMESI GEREKTIğI HK.
6098 SAYILI KANUN KAPSAMINDA ÇALIŞANLARIN HAKSIZ FESİH TAZMİNATI TALEP EDEBİLECEĞİ, KIDEM TAZMİNATI TALEBİNİN İSE RED EDİLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- 6098 sayılı kanun kapsamında belirsiz süreli iş sözleşmesi ile çalışanlar, kaç maaş üzerinden haksız fesih tazminatı talep edilebilir?
6098 sayılı kanun kapsamında belirsiz süreli iş sözleşmesi ile çalışanlar, kaç maaş üzerinden haksız fesih tazminatı talep edilebilir?
6098 SAYıLı KANUN KAPSAMıNDA BELIRSIZ SüRELI Iş SöZLEşMESI ILE çALışANLAR, KAç MAAş üZERINDEN HAKSıZ FESIH TAZMINATı TALEP EDILEBILIR?
6098 SAYILI KANUN KAPSAMINDA BELİRSİZ SÜRELİ İŞ SÖZLEŞMESİ İLE ÇALIŞANLAR, KAÇ MAAŞ ÜZERİNDEN HAKSIZ FESİH TAZMİNATI TALEP EDİLEBİLİR?
- Bekçinin hırsızlığın yapıldığı sırada herhangi bir gürültülü ses duymamasının hayatın olağan akışına aykırı olduğu, bu nedenle iş sözleşmesinin haklı nedenle feshedildiğinin kabulü gerektiği hk.
bekçinin hırsızlığın yapıldığı sırada herhangi bir gürültülü ses duymamasının hayatın olağan akışına aykırı olduğu, bu nedenle iş sözleşmesinin haklı nedenle feshedildiğinin kabulü gerektiği hk.
BEKçININ HıRSıZLığıN YAPıLDığı SıRADA HERHANGI BIR GüRüLTüLü SES DUYMAMASıNıN HAYATıN OLAğAN AKışıNA AYKıRı OLDUğU, BU NEDENLE Iş SöZLEşMESININ HAKLı NEDENLE FESHEDILDIğININ KABULü GEREKTIğI HK.
BEKÇİNİN HIRSIZLIĞIN YAPILDIĞI SIRADA HERHANGİ BİR GÜRÜLTÜLÜ SES DUYMAMASININ HAYATIN OLAĞAN AKIŞINA AYKIRI OLDUĞU, BU NEDENLE İŞ SÖZLEŞMESİNİN HAKLI NEDENLE FESHEDİLDİĞİNİN KABULÜ GEREKTİĞİ HK.
- İşçinin arabuluculuk tutanağının baskı altında imzalatıldığına ilişkin iddiasının, mahkemece nasıl değerlendirileceği hakkında açıklayıcı örnek Kr.
İşçinin arabuluculuk tutanağının baskı altında imzalatıldığına ilişkin iddiasının, mahkemece nasıl değerlendirileceği hakkında açıklayıcı örnek kr.
İşçININ ARABULUCULUK TUTANAğıNıN BASKı ALTıNDA IMZALATıLDığıNA ILIşKIN IDDIASıNıN, MAHKEMECE NASıL DEğERLENDIRILECEğI HAKKıNDA AçıKLAYıCı öRNEK KR.
İŞÇİNİN ARABULUCULUK TUTANAĞININ BASKI ALTINDA İMZALATILDIĞINA İLİŞKİN İDDİASININ, MAHKEMECE NASIL DEĞERLENDİRİLECEĞİ HAKKINDA AÇIKLAYICI ÖRNEK KR.
- Arabuluculuk son tutanağındaki -işçinin başkaca alacağı kalmadığı- ibaresine rağmen, asgari geçim indirimi konusunda tutanakta bir anlaşma olmadığı gerekçesi ile bu alacağa ilişkin dava açılabilir mi?
arabuluculuk son tutanağındaki -işçinin başkaca alacağı kalmadığı- ibaresine rağmen, asgari geçim indirimi konusunda tutanakta bir anlaşma olmadığı gerekçesi ile bu alacağa ilişkin dava açılabilir mi?
ARABULUCULUK SON TUTANAğıNDAKI -IşçININ BAşKACA ALACAğı KALMADığı- IBARESINE RAğMEN, ASGARI GEçIM INDIRIMI KONUSUNDA TUTANAKTA BIR ANLAşMA OLMADığı GEREKçESI ILE BU ALACAğA ILIşKIN DAVA AçıLABILIR MI?
ARABULUCULUK SON TUTANAĞINDAKİ -İŞÇİNİN BAŞKACA ALACAĞI KALMADIĞI- İBARESİNE RAĞMEN, ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ KONUSUNDA TUTANAKTA BİR ANLAŞMA OLMADIĞI GEREKÇESİ İLE BU ALACAĞA İLİŞKİN DAVA AÇILABİLİR Mİ?
- Belirli süreli iş sözleşmelerinde ihbar tazminatına hükmedilemeyeceği hk.
belirli süreli iş sözleşmelerinde ihbar tazminatına hükmedilemeyeceği hk.
BELIRLI SüRELI Iş SöZLEşMELERINDE IHBAR TAZMINATıNA HüKMEDILEMEYECEğI HK.
BELİRLİ SÜRELİ İŞ SÖZLEŞMELERİNDE İHBAR TAZMİNATINA HÜKMEDİLEMEYECEĞİ HK.
- İhale kapsamında çalıştırılan işçiye ödenen işe iade tazminatı rücu konusu olabilir mi?
İhale kapsamında çalıştırılan işçiye ödenen işe iade tazminatı rücu konusu olabilir mi?
İHALE KAPSAMıNDA çALışTıRıLAN IşçIYE öDENEN IşE IADE TAZMINATı RüCU KONUSU OLABILIR MI?
İHALE KAPSAMINDA ÇALIŞTIRILAN İŞÇİYE ÖDENEN İŞE İADE TAZMİNATI RÜCU KONUSU OLABİLİR Mİ?
- İhale kapsamında çalışan işçi alacaklarının idarece ödenmesine ilişkin rücu davasında, yıllar itibari ile farklı yükleniciler bulunması halinde, yüklenicilerin mecburi dava arkadaşı olmadıkları hk.
İhale kapsamında çalışan işçi alacaklarının idarece ödenmesine ilişkin rücu davasında, yıllar itibari ile farklı yükleniciler bulunması halinde, yüklenicilerin mecburi dava arkadaşı olmadıkları hk.
İHALE KAPSAMıNDA çALışAN IşçI ALACAKLARıNıN IDARECE öDENMESINE ILIşKIN RüCU DAVASıNDA, YıLLAR ITIBARI ILE FARKLı YüKLENICILER BULUNMASı HALINDE, YüKLENICILERIN MECBURI DAVA ARKADAşı OLMADıKLARı HK.
İHALE KAPSAMINDA ÇALIŞAN İŞÇİ ALACAKLARININ İDARECE ÖDENMESİNE İLİŞKİN RÜCU DAVASINDA, YILLAR İTİBARİ İLE FARKLI YÜKLENİCİLER BULUNMASI HALİNDE, YÜKLENİCİLERİN MECBURİ DAVA ARKADAŞI OLMADIKLARI HK.
- İhale kapsamında çalışan işçi alacaklarının idarece ödenmesine ilişkin rücu davasında, yıllar itibari ile farklı yükleniciler bulunması halinde, her yüklenicinin kendi döneminden sorumlu olduğu hk.
İhale kapsamında çalışan işçi alacaklarının idarece ödenmesine ilişkin rücu davasında, yıllar itibari ile farklı yükleniciler bulunması halinde, her yüklenicinin kendi döneminden sorumlu olduğu hk.
İHALE KAPSAMıNDA çALışAN IşçI ALACAKLARıNıN IDARECE öDENMESINE ILIşKIN RüCU DAVASıNDA, YıLLAR ITIBARI ILE FARKLı YüKLENICILER BULUNMASı HALINDE, HER YüKLENICININ KENDI DöNEMINDEN SORUMLU OLDUğU HK.
İHALE KAPSAMINDA ÇALIŞAN İŞÇİ ALACAKLARININ İDARECE ÖDENMESİNE İLİŞKİN RÜCU DAVASINDA, YILLAR İTİBARİ İLE FARKLI YÜKLENİCİLER BULUNMASI HALİNDE, HER YÜKLENİCİNİN KENDİ DÖNEMİNDEN SORUMLU OLDUĞU HK.
- İhale kapsamında çalışılan işçiye ödenen ihbar tazminatından, son yüklenicinin sorumlu olduğu hk.
İhale kapsamında çalışılan işçiye ödenen ihbar tazminatından, son yüklenicinin sorumlu olduğu hk.
İHALE KAPSAMıNDA çALışıLAN IşçIYE öDENEN IHBAR TAZMINATıNDAN, SON YüKLENICININ SORUMLU OLDUğU HK.
İHALE KAPSAMINDA ÇALIŞILAN İŞÇİYE ÖDENEN İHBAR TAZMİNATINDAN, SON YÜKLENİCİNİN SORUMLU OLDUĞU HK.
- İhale sözleşmesi kapsamında, idare ödediği kıdem tazminatını, yükleniciden talep edebileceği hk.
İhale sözleşmesi kapsamında, idare ödediği kıdem tazminatını, yükleniciden talep edebileceği hk.
İHALE SöZLEşMESI KAPSAMıNDA, IDARE öDEDIğI KıDEM TAZMINATıNı, YüKLENICIDEN TALEP EDEBILECEğI HK.
İHALE SÖZLEŞMESİ KAPSAMINDA, İDARE ÖDEDİĞİ KIDEM TAZMİNATINI, YÜKLENİCİDEN TALEP EDEBİLECEĞİ HK.
- Hizmet alım ihalesi kapsamında işçiye ödenecek tazminattan idare ve yüklenicinin müteselsil sorumlu olduğu hk.
hizmet alım ihalesi kapsamında işçiye ödenecek tazminattan idare ve yüklenicinin müteselsil sorumlu olduğu hk.
HIZMET ALıM IHALESI KAPSAMıNDA IşçIYE öDENECEK TAZMINATTAN IDARE VE YüKLENICININ MüTESELSIL SORUMLU OLDUğU HK.
HİZMET ALIM İHALESİ KAPSAMINDA İŞÇİYE ÖDENECEK TAZMİNATTAN İDARE VE YÜKLENİCİNİN MÜTESELSİL SORUMLU OLDUĞU HK.
- Fazla mesai uyuşmazlıklarında, banka hesapları, şirket defterleri, mesai tutanakları, tanık ifadelerinin birlikte değerlendirilerek karar verileceği hk.
fazla mesai uyuşmazlıklarında, banka hesapları, şirket defterleri, mesai tutanakları, tanık ifadelerinin birlikte değerlendirilerek karar verileceği hk.
FAZLA MESAI UYUşMAZLıKLARıNDA, BANKA HESAPLARı, şIRKET DEFTERLERI, MESAI TUTANAKLARı, TANıK IFADELERININ BIRLIKTE DEğERLENDIRILEREK KARAR VERILECEğI HK.
FAZLA MESAİ UYUŞMAZLIKLARINDA, BANKA HESAPLARI, ŞİRKET DEFTERLERİ, MESAİ TUTANAKLARI, TANIK İFADELERİNİN BİRLİKTE DEĞERLENDİRİLEREK KARAR VERİLECEĞİ HK.
- İşçi alacak hesabında, 11 saate kadar olan (11 saat dâhil) çalışmalar için ara dinlenmesinin en az bir saat, 11 saatten fazla çalışmalarda ise en az 1,5 saat olarak kabulü gerektiği hk.
İşçi alacak hesabında, 11 saate kadar olan (11 saat dâhil) çalışmalar için ara dinlenmesinin en az bir saat, 11 saatten fazla çalışmalarda ise en az 1,5 saat olarak kabulü gerektiği hk.
İşçI ALACAK HESABıNDA, 11 SAATE KADAR OLAN (11 SAAT DâHIL) çALışMALAR IçIN ARA DINLENMESININ EN AZ BIR SAAT, 11 SAATTEN FAZLA çALışMALARDA ISE EN AZ 1,5 SAAT OLARAK KABULü GEREKTIğI HK.
İŞÇİ ALACAK HESABINDA, 11 SAATE KADAR OLAN (11 SAAT DâHİL) ÇALIŞMALAR İÇİN ARA DİNLENMESİNİN EN AZ BİR SAAT, 11 SAATTEN FAZLA ÇALIŞMALARDA İSE EN AZ 1,5 SAAT OLARAK KABULÜ GEREKTİĞİ HK.
- İşverence iş sözleşmesinin haklı nedenle feshi için öngörülen 6 günlük hak düşürücü süre, işçinin yıllık izne ayrılması nedeni ile durur mu?
İşverence iş sözleşmesinin haklı nedenle feshi için öngörülen 6 günlük hak düşürücü süre, işçinin yıllık izne ayrılması nedeni ile durur mu?
İşVERENCE Iş SöZLEşMESININ HAKLı NEDENLE FESHI IçIN öNGöRüLEN 6 GüNLüK HAK DüşüRüCü SüRE, IşçININ YıLLıK IZNE AYRıLMASı NEDENI ILE DURUR MU?
İŞVERENCE İŞ SÖZLEŞMESİNİN HAKLI NEDENLE FESHİ İÇİN ÖNGÖRÜLEN 6 GÜNLÜK HAK DÜŞÜRÜCÜ SÜRE, İŞÇİNİN YILLIK İZNE AYRILMASI NEDENİ İLE DURUR MU?
- İşçinin, otelde kalmadığı halde, fatura beyan edip parasını işverenden tahsil etmesinin, haklı bir fesih nedeni olduğu hk.
İşçinin, otelde kalmadığı halde, fatura beyan edip parasını işverenden tahsil etmesinin, haklı bir fesih nedeni olduğu hk.
İşçININ, OTELDE KALMADığı HALDE, FATURA BEYAN EDIP PARASıNı IşVERENDEN TAHSIL ETMESININ, HAKLı BIR FESIH NEDENI OLDUğU HK.
İŞÇİNİN, OTELDE KALMADIĞI HALDE, FATURA BEYAN EDİP PARASINI İŞVERENDEN TAHSİL ETMESİNİN, HAKLI BİR FESİH NEDENİ OLDUĞU HK.
- Üniversiteye ait iktisadi işletmede çalışan işçinin, üniversitenin diğer birimlerindeki işçilerle aynı iş kolunda çalıştığı gerekçesiyle aynı toplu iş sözleşmesine tabi olduğu hk.
Üniversiteye ait iktisadi işletmede çalışan işçinin, üniversitenin diğer birimlerindeki işçilerle aynı iş kolunda çalıştığı gerekçesiyle aynı toplu iş sözleşmesine tabi olduğu hk.
ÜNIVERSITEYE AIT IKTISADI IşLETMEDE çALışAN IşçININ, üNIVERSITENIN DIğER BIRIMLERINDEKI IşçILERLE AYNı Iş KOLUNDA çALışTığı GEREKçESIYLE AYNı TOPLU Iş SöZLEşMESINE TABI OLDUğU HK.
ÜNİVERSİTEYE AİT İKTİSADİ İŞLETMEDE ÇALIŞAN İŞÇİNİN, ÜNİVERSİTENİN DİĞER BİRİMLERİNDEKİ İŞÇİLERLE AYNI İŞ KOLUNDA ÇALIŞTIĞI GEREKÇESİYLE AYNI TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNE TABİ OLDUĞU HK.
- Tüzel kişilerin iş sözleşmesini haklı nedenle feshinde hak düşürücü sürenin, olayın şirkette yetkili kişiye veya kurula intikal ettirildiği gün başlayacağı ilişkin Kr.
tüzel kişilerin iş sözleşmesini haklı nedenle feshinde hak düşürücü sürenin, olayın şirkette yetkili kişiye veya kurula intikal ettirildiği gün başlayacağı ilişkin kr.
TüZEL KIşILERIN Iş SöZLEşMESINI HAKLı NEDENLE FESHINDE HAK DüşüRüCü SüRENIN, OLAYıN şIRKETTE YETKILI KIşIYE VEYA KURULA INTIKAL ETTIRILDIğI GüN BAşLAYACAğı ILIşKIN KR.
TÜZEL KİŞİLERİN İŞ SÖZLEŞMESİNİ HAKLI NEDENLE FESHİNDE HAK DÜŞÜRÜCÜ SÜRENİN, OLAYIN ŞİRKETTE YETKİLİ KİŞİYE VEYA KURULA İNTİKAL ETTİRİLDİĞİ GÜN BAŞLAYACAĞI İLİŞKİN KR.
- Toplu iş sözleşmesinden yararlanabilmek için, işverene bildirimde bulunulması ve aidat kesintisi yapılması gerektiği hk.
toplu iş sözleşmesinden yararlanabilmek için, işverene bildirimde bulunulması ve aidat kesintisi yapılması gerektiği hk.
TOPLU Iş SöZLEşMESINDEN YARARLANABILMEK IçIN, IşVERENE BILDIRIMDE BULUNULMASı VE AIDAT KESINTISI YAPıLMASı GEREKTIğI HK.
TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNDEN YARARLANABİLMEK İÇİN, İŞVERENE BİLDİRİMDE BULUNULMASI VE AİDAT KESİNTİSİ YAPILMASI GEREKTİĞİ HK.
- Toplu iş sözleşmesi imzalanmadan öncesine ait yıllık izin ücreti ve hafta tatili alacağının, toplu sözleşme hükümleri çerçevesinde hesaplanamayacağı hk.
toplu iş sözleşmesi imzalanmadan öncesine ait yıllık izin ücreti ve hafta tatili alacağının, toplu sözleşme hükümleri çerçevesinde hesaplanamayacağı hk.
TOPLU Iş SöZLEşMESI IMZALANMADAN öNCESINE AIT YıLLıK IZIN üCRETI VE HAFTA TATILI ALACAğıNıN, TOPLU SöZLEşME HüKüMLERI çERçEVESINDE HESAPLANAMAYACAğı HK.
TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANMADAN ÖNCESİNE AİT YILLIK İZİN ÜCRETİ VE HAFTA TATİLİ ALACAĞININ, TOPLU SÖZLEŞME HÜKÜMLERİ ÇERÇEVESİNDE HESAPLANAMAYACAĞI HK.
- Süreklilik arz eden işe devamsızlık halinde, haklı fesih için öngörülen hak düşürücü sürenin gözetilmeyeceği hk.
süreklilik arz eden işe devamsızlık halinde, haklı fesih için öngörülen hak düşürücü sürenin gözetilmeyeceği hk.
SüREKLILIK ARZ EDEN IşE DEVAMSıZLıK HALINDE, HAKLı FESIH IçIN öNGöRüLEN HAK DüşüRüCü SüRENIN GöZETILMEYECEğI HK.
SÜREKLİLİK ARZ EDEN İŞE DEVAMSIZLIK HALİNDE, HAKLI FESİH İÇİN ÖNGÖRÜLEN HAK DÜŞÜRÜCÜ SÜRENİN GÖZETİLMEYECEĞİ HK.
- Sağlık Kuralları Bakımından Günde Azami Yedi Buçuk Saat veya Daha Az Çalışılması Gereken İşler Hakkındaki Yönetmelik kapsamında çalışılan işlerde, bu sürenin üzerinde çalışma halinde, fazla mesai ödenmesi gerektiği hk.
sağlık kuralları bakımından günde azami yedi buçuk saat veya daha az Çalışılması gereken İşler hakkındaki yönetmelik kapsamında çalışılan işlerde, bu sürenin üzerinde çalışma halinde, fazla mesai ödenmesi gerektiği hk.
SAğLıK KURALLARı BAKıMıNDAN GüNDE AZAMI YEDI BUçUK SAAT VEYA DAHA AZ ÇALışıLMASı GEREKEN İşLER HAKKıNDAKI YöNETMELIK KAPSAMıNDA çALışıLAN IşLERDE, BU SüRENIN üZERINDE çALışMA HALINDE, FAZLA MESAI öDENMESI GEREKTIğI HK.
SAĞLIK KURALLARI BAKIMINDAN GÜNDE AZAMİ YEDİ BUÇUK SAAT VEYA DAHA AZ ÇALIŞILMASI GEREKEN İŞLER HAKKINDAKİ YÖNETMELİK KAPSAMINDA ÇALIŞILAN İŞLERDE, BU SÜRENİN ÜZERİNDE ÇALIŞMA HALİNDE, FAZLA MESAİ ÖDENMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Kadroya geçiş sürecinde yapılan iş sözleşmesinde yer alan ikramiye ile Yüksek Hakem Kurulunun kararıyla yapılan toplu iş sözleşmesindeki ikramiye miktarının çelişmesi halinde, hangisinin esas alınacağı hk.
kadroya geçiş sürecinde yapılan iş sözleşmesinde yer alan ikramiye ile yüksek hakem kurulunun kararıyla yapılan toplu iş sözleşmesindeki ikramiye miktarının çelişmesi halinde, hangisinin esas alınacağı hk.
KADROYA GEçIş SüRECINDE YAPıLAN Iş SöZLEşMESINDE YER ALAN IKRAMIYE ILE YüKSEK HAKEM KURULUNUN KARARıYLA YAPıLAN TOPLU Iş SöZLEşMESINDEKI IKRAMIYE MIKTARıNıN çELIşMESI HALINDE, HANGISININ ESAS ALıNACAğı HK.
KADROYA GEÇİŞ SÜRECİNDE YAPILAN İŞ SÖZLEŞMESİNDE YER ALAN İKRAMİYE İLE YÜKSEK HAKEM KURULUNUN KARARIYLA YAPILAN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNDEKİ İKRAMİYE MİKTARININ ÇELİŞMESİ HALİNDE, HANGİSİNİN ESAS ALINACAĞI HK.
- Davacı işçi tarafından itiraz edilmeyen imzalı izin belgesinin, yıllık izin ücretinin hesaplanmasında dikkate alınması gerektiği Hk.
davacı işçi tarafından itiraz edilmeyen imzalı izin belgesinin, yıllık izin ücretinin hesaplanmasında dikkate alınması gerektiği hk.
DAVACı IşçI TARAFıNDAN ITIRAZ EDILMEYEN IMZALı IZIN BELGESININ, YıLLıK IZIN üCRETININ HESAPLANMASıNDA DIKKATE ALıNMASı GEREKTIğI HK.
DAVACI İŞÇİ TARAFINDAN İTİRAZ EDİLMEYEN İMZALI İZİN BELGESİNİN, YILLIK İZİN ÜCRETİNİN HESAPLANMASINDA DİKKATE ALINMASI GEREKTİĞİ HK.
- İşverence, sigortalının işten ayrılış bildirgesindeki neden ile fesih bildirimindeki ve savunmadaki işten ayrılış nedeninin farklı belirtilmesinin, haksız fesih olduğu yönünde değerlendirileceği hk.
İşverence, sigortalının işten ayrılış bildirgesindeki neden ile fesih bildirimindeki ve savunmadaki işten ayrılış nedeninin farklı belirtilmesinin, haksız fesih olduğu yönünde değerlendirileceği hk.
İşVERENCE, SIGORTALıNıN IşTEN AYRıLış BILDIRGESINDEKI NEDEN ILE FESIH BILDIRIMINDEKI VE SAVUNMADAKI IşTEN AYRıLış NEDENININ FARKLı BELIRTILMESININ, HAKSıZ FESIH OLDUğU YöNüNDE DEğERLENDIRILECEğI HK.
İŞVERENCE, SİGORTALININ İŞTEN AYRILIŞ BİLDİRGESİNDEKİ NEDEN İLE FESİH BİLDİRİMİNDEKİ VE SAVUNMADAKİ İŞTEN AYRILIŞ NEDENİNİN FARKLI BELİRTİLMESİNİN, HAKSIZ FESİH OLDUĞU YÖNÜNDE DEĞERLENDİRİLECEĞİ HK.
- İşçinin, işvereni idari makamlara şikayet ettikten kısa süre sonra işten çıkartılmasının, iş sözleşmesinin haksız feshi olarak değerlendirileceği hk.
İşçinin, işvereni idari makamlara şikayet ettikten kısa süre sonra işten çıkartılmasının, iş sözleşmesinin haksız feshi olarak değerlendirileceği hk.
İşçININ, IşVERENI IDARI MAKAMLARA şIKAYET ETTIKTEN KıSA SüRE SONRA IşTEN çıKARTıLMASıNıN, Iş SöZLEşMESININ HAKSıZ FESHI OLARAK DEğERLENDIRILECEğI HK.
İŞÇİNİN, İŞVERENİ İDARİ MAKAMLARA ŞİKAYET ETTİKTEN KISA SÜRE SONRA İŞTEN ÇIKARTILMASININ, İŞ SÖZLEŞMESİNİN HAKSIZ FESHİ OLARAK DEĞERLENDİRİLECEĞİ HK.
- İşçinin hangi gün itibari ile işten çıkarıldığının, SGK ve iş kurumuna yazılıp kesinleştirilmesi gerektiği hk.
İşçinin hangi gün itibari ile işten çıkarıldığının, sgk ve iş kurumuna yazılıp kesinleştirilmesi gerektiği hk.
İşçININ HANGI GüN ITIBARI ILE IşTEN çıKARıLDığıNıN, SGK VE Iş KURUMUNA YAZıLıP KESINLEşTIRILMESI GEREKTIğI HK.
İŞÇİNİN HANGİ GÜN İTİBARİ İLE İŞTEN ÇIKARILDIĞININ, SGK VE İŞ KURUMUNA YAZILIP KESİNLEŞTİRİLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- İşçinin kavga ettiği gerekçesi ile sözleşme feshinin kaç gün içerisinde yapılması gerektiği hk.
İşçinin kavga ettiği gerekçesi ile sözleşme feshinin kaç gün içerisinde yapılması gerektiği hk.
İşçININ KAVGA ETTIğI GEREKçESI ILE SöZLEşME FESHININ KAç GüN IçERISINDE YAPıLMASı GEREKTIğI HK.
İŞÇİNİN KAVGA ETTİĞİ GEREKÇESİ İLE SÖZLEŞME FESHİNİN KAÇ GÜN İÇERİSİNDE YAPILMASI GEREKTİĞİ HK.
- İşçinin devamsızlığı ve disiplinsizliği nedeni ile iş sözleşmesinin fesihinin, kaç gün içinde yapılması gerektiği hk.
İşçinin devamsızlığı ve disiplinsizliği nedeni ile iş sözleşmesinin fesihinin, kaç gün içinde yapılması gerektiği hk.
İşçININ DEVAMSıZLığı VE DISIPLINSIZLIğI NEDENI ILE Iş SöZLEşMESININ FESIHININ, KAç GüN IçINDE YAPıLMASı GEREKTIğI HK.
İŞÇİNİN DEVAMSIZLIĞI VE DİSİPLİNSİZLİĞİ NEDENİ İLE İŞ SÖZLEŞMESİNİN FESİHİNİN, KAÇ GÜN İÇİNDE YAPILMASI GEREKTİĞİ HK.
- İşçi alacaklarına, arabuluculuk başvuru tarihinden itibaren mi son tutanak tarihinden itibaren mi faiz işletilmesi gerektiği hk.
İşçi alacaklarına, arabuluculuk başvuru tarihinden itibaren mi son tutanak tarihinden itibaren mi faiz işletilmesi gerektiği hk.
İşçI ALACAKLARıNA, ARABULUCULUK BAşVURU TARIHINDEN ITIBAREN MI SON TUTANAK TARIHINDEN ITIBAREN MI FAIZ IşLETILMESI GEREKTIğI HK.
İŞÇİ ALACAKLARINA, ARABULUCULUK BAŞVURU TARİHİNDEN İTİBAREN Mİ SON TUTANAK TARİHİNDEN İTİBAREN Mİ FAİZ İŞLETİLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Kadroya geçen kamu işçilerinin, taşeronda çalışırken yapılan sözleşme ücretleri, kadroya geçtikten sonra yapılan sözleşmede ödenecek ücreti etkiler mi?
kadroya geçen kamu işçilerinin, taşeronda çalışırken yapılan sözleşme ücretleri, kadroya geçtikten sonra yapılan sözleşmede ödenecek ücreti etkiler mi?
KADROYA GEçEN KAMU IşçILERININ, TAşERONDA çALışıRKEN YAPıLAN SöZLEşME üCRETLERI, KADROYA GEçTIKTEN SONRA YAPıLAN SöZLEşMEDE öDENECEK üCRETI ETKILER MI?
KADROYA GEÇEN KAMU İŞÇİLERİNİN, TAŞERONDA ÇALIŞIRKEN YAPILAN SÖZLEŞME ÜCRETLERİ, KADROYA GEÇTİKTEN SONRA YAPILAN SÖZLEŞMEDE ÖDENECEK ÜCRETİ ETKİLER Mİ?
- Kadroya geçirilen işçilerin, yüklenici bünyesinde çalışırken aldıkları ücretin, kadro sonrası aldıkları ücretten düşük olduğu gerekçesi ile tazminat talebi hk.
kadroya geçirilen işçilerin, yüklenici bünyesinde çalışırken aldıkları ücretin, kadro sonrası aldıkları ücretten düşük olduğu gerekçesi ile tazminat talebi hk.
KADROYA GEçIRILEN IşçILERIN, YüKLENICI BüNYESINDE çALışıRKEN ALDıKLARı üCRETIN, KADRO SONRASı ALDıKLARı üCRETTEN DüşüK OLDUğU GEREKçESI ILE TAZMINAT TALEBI HK.
KADROYA GEÇİRİLEN İŞÇİLERİN, YÜKLENİCİ BÜNYESİNDE ÇALIŞIRKEN ALDIKLARI ÜCRETİN, KADRO SONRASI ALDIKLARI ÜCRETTEN DÜŞÜK OLDUĞU GEREKÇESİ İLE TAZMİNAT TALEBİ HK.
- İşçi alacaklarına hangi faizin oranın uygulanması gerektiği hk.
İşçi alacaklarına hangi faizin oranın uygulanması gerektiği hk.
İşçI ALACAKLARıNA HANGI FAIZIN ORANıN UYGULANMASı GEREKTIğI HK.
İŞÇİ ALACAKLARINA HANGİ FAİZİN ORANIN UYGULANMASI GEREKTİĞİ HK.
- Kamuda sürekli işçi kadrosuna geçirilen işçilerin ücretlerinin tespitinde uygulanan 375 sayılı KHK’ya eklenen 23’üncü maddesinin, Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi hükümlerine göre toplu sözleşme hükmünde olmadığı hk.
kamuda sürekli işçi kadrosuna geçirilen işçilerin ücretlerinin tespitinde uygulanan 375 sayılı khk’ya eklenen 23’üncü maddesinin, sendikalar ve toplu İş sözleşmesi hükümlerine göre toplu sözleşme hükmünde olmadığı hk.
KAMUDA SüREKLI IşçI KADROSUNA GEçIRILEN IşçILERIN üCRETLERININ TESPITINDE UYGULANAN 375 SAYıLı KHK’YA EKLENEN 23’üNCü MADDESININ, SENDIKALAR VE TOPLU İş SöZLEşMESI HüKüMLERINE GöRE TOPLU SöZLEşME HüKMüNDE OLMADığı HK.
KAMUDA SÜREKLİ İŞÇİ KADROSUNA GEÇİRİLEN İŞÇİLERİN ÜCRETLERİNİN TESPİTİNDE UYGULANAN 375 SAYILI KHK’YA EKLENEN 23’ÜNCÜ MADDESİNİN, SENDİKALAR VE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ HÜKÜMLERİNE GÖRE TOPLU SÖZLEŞME HÜKMÜNDE OLMADIĞI HK.
- Kadroya geçirilen işçilerin, arabuluculuğa başvuru tarihinde henüz imzalanmamış olan toplu sözleşmedeki ücrete dayanarak tazminat talep edemeyeceği hk.
kadroya geçirilen işçilerin, arabuluculuğa başvuru tarihinde henüz imzalanmamış olan toplu sözleşmedeki ücrete dayanarak tazminat talep edemeyeceği hk.
KADROYA GEçIRILEN IşçILERIN, ARABULUCULUğA BAşVURU TARIHINDE HENüZ IMZALANMAMış OLAN TOPLU SöZLEşMEDEKI üCRETE DAYANARAK TAZMINAT TALEP EDEMEYECEğI HK.
KADROYA GEÇİRİLEN İŞÇİLERİN, ARABULUCULUĞA BAŞVURU TARİHİNDE HENÜZ İMZALANMAMIŞ OLAN TOPLU SÖZLEŞMEDEKİ ÜCRETE DAYANARAK TAZMİNAT TALEP EDEMEYECEĞİ HK.
- İşverenin, diğer işçilere Kanunda öngörülenden fazla kıdem tazminatı ödemesinin, davacı işçiye de fazla kıdem tazminatı ödemesi yapmasını gerektirir mi?
İşverenin, diğer işçilere kanunda öngörülenden fazla kıdem tazminatı ödemesinin, davacı işçiye de fazla kıdem tazminatı ödemesi yapmasını gerektirir mi?
İşVERENIN, DIğER IşçILERE KANUNDA öNGöRüLENDEN FAZLA KıDEM TAZMINATı öDEMESININ, DAVACı IşçIYE DE FAZLA KıDEM TAZMINATı öDEMESI YAPMASıNı GEREKTIRIR MI?
İŞVERENİN, DİĞER İŞÇİLERE KANUNDA ÖNGÖRÜLENDEN FAZLA KIDEM TAZMİNATI ÖDEMESİNİN, DAVACI İŞÇİYE DE FAZLA KIDEM TAZMİNATI ÖDEMESİ YAPMASINI GEREKTİRİR Mİ?
- İş sözleşmesinin askıya alındığı ve işçinin fiili çalışmasının olmadığı dönem için kıdem tazminatı ödenip ödenemeyeceğin hk.
İş sözleşmesinin askıya alındığı ve işçinin fiili çalışmasının olmadığı dönem için kıdem tazminatı ödenip ödenemeyeceğin hk.
İş SöZLEşMESININ ASKıYA ALıNDığı VE IşçININ FIILI çALışMASıNıN OLMADığı DöNEM IçIN KıDEM TAZMINATı öDENIP öDENEMEYECEğIN HK.
İŞ SÖZLEŞMESİNİN ASKIYA ALINDIĞI VE İŞÇİNİN FİİLİ ÇALIŞMASININ OLMADIĞI DÖNEM İÇİN KIDEM TAZMİNATI ÖDENİP ÖDENEMEYECEĞİN HK.
- Fazla çalışma, genel ve hafta tatil ücret alacak taleplerinin mahkemece reddi halinde, bu hususlara ilişkin gerekçenin karara yazılmış olması gerektiği hk.
fazla çalışma, genel ve hafta tatil ücret alacak taleplerinin mahkemece reddi halinde, bu hususlara ilişkin gerekçenin karara yazılmış olması gerektiği hk.
FAZLA çALışMA, GENEL VE HAFTA TATIL üCRET ALACAK TALEPLERININ MAHKEMECE REDDI HALINDE, BU HUSUSLARA ILIşKIN GEREKçENIN KARARA YAZıLMış OLMASı GEREKTIğI HK.
FAZLA ÇALIŞMA, GENEL VE HAFTA TATİL ÜCRET ALACAK TALEPLERİNİN MAHKEMECE REDDİ HALİNDE, BU HUSUSLARA İLİŞKİN GEREKÇENİN KARARA YAZILMIŞ OLMASI GEREKTİĞİ HK.
- Devreden işverenin, devir esnasında verdiği ücret ve çalışma süresi kadar devredenle birlikte sorumlu olduğu, tüm borçtan sorumlu olmayacağı hk.
devreden işverenin, devir esnasında verdiği ücret ve çalışma süresi kadar devredenle birlikte sorumlu olduğu, tüm borçtan sorumlu olmayacağı hk.
DEVREDEN IşVERENIN, DEVIR ESNASıNDA VERDIğI üCRET VE çALışMA SüRESI KADAR DEVREDENLE BIRLIKTE SORUMLU OLDUğU, TüM BORçTAN SORUMLU OLMAYACAğı HK.
DEVREDEN İŞVERENİN, DEVİR ESNASINDA VERDİĞİ ÜCRET VE ÇALIŞMA SÜRESİ KADAR DEVREDENLE BİRLİKTE SORUMLU OLDUĞU, TÜM BORÇTAN SORUMLU OLMAYACAĞI HK.
- İşçinin, maaşının geç ödenmesi nedeni ile iş akdini feshi halinde, kaç gün içersin de dava açması gerektiği hakkında açıklayıcı örnek Kr.
İşçinin, maaşının geç ödenmesi nedeni ile iş akdini feshi halinde, kaç gün içersin de dava açması gerektiği hakkında açıklayıcı örnek kr.
İşçININ, MAAşıNıN GEç öDENMESI NEDENI ILE Iş AKDINI FESHI HALINDE, KAç GüN IçERSIN DE DAVA AçMASı GEREKTIğI HAKKıNDA AçıKLAYıCı öRNEK KR.
İŞÇİNİN, MAAŞININ GEÇ ÖDENMESİ NEDENİ İLE İŞ AKDİNİ FESHİ HALİNDE, KAÇ GÜN İÇERSİN DE DAVA AÇMASI GEREKTİĞİ HAKKINDA AÇIKLAYICI ÖRNEK KR.
- Davacının davalı işverenin bilgisi ve izni dışında hafta tatilinde davalı iş yeri müşterisine ücret karşılığı iş görmesinin, haklı fesih nedeni midir?
davacının davalı işverenin bilgisi ve izni dışında hafta tatilinde davalı iş yeri müşterisine ücret karşılığı iş görmesinin, haklı fesih nedeni midir?
DAVACıNıN DAVALı IşVERENIN BILGISI VE IZNI DışıNDA HAFTA TATILINDE DAVALı Iş YERI MüşTERISINE üCRET KARşıLığı Iş GöRMESININ, HAKLı FESIH NEDENI MIDIR?
DAVACININ DAVALI İŞVERENİN BİLGİSİ VE İZNİ DIŞINDA HAFTA TATİLİNDE DAVALI İŞ YERİ MÜŞTERİSİNE ÜCRET KARŞILIĞI İŞ GÖRMESİNİN, HAKLI FESİH NEDENİ MİDİR?
- İşçi alacakları açısından, muvazaalı asıl- alt işveren ilişkisinin nasıl değerlendirileceği hk.
İşçi alacakları açısından, muvazaalı asıl- alt işveren ilişkisinin nasıl değerlendirileceği hk.
İşçI ALACAKLARı AçıSıNDAN, MUVAZAALı ASıL- ALT IşVEREN ILIşKISININ NASıL DEğERLENDIRILECEğI HK.
İŞÇİ ALACAKLARI AÇISINDAN, MUVAZAALI ASIL- ALT İŞVEREN İLİŞKİSİNİN NASIL DEĞERLENDİRİLECEĞİ HK.
- Davalı işverence, işçinin şirketlerinde çalışmadığı yönünde savunma yapıldığı takdirde, işçinin şirkette çalışıp çalışmadığının nasıl tespit edileceği hk.
davalı işverence, işçinin şirketlerinde çalışmadığı yönünde savunma yapıldığı takdirde, işçinin şirkette çalışıp çalışmadığının nasıl tespit edileceği hk.
DAVALı IşVERENCE, IşçININ şIRKETLERINDE çALışMADığı YöNüNDE SAVUNMA YAPıLDığı TAKDIRDE, IşçININ şIRKETTE çALışıP çALışMADığıNıN NASıL TESPIT EDILECEğI HK.
DAVALI İŞVERENCE, İŞÇİNİN ŞİRKETLERİNDE ÇALIŞMADIĞI YÖNÜNDE SAVUNMA YAPILDIĞI TAKDİRDE, İŞÇİNİN ŞİRKETTE ÇALIŞIP ÇALIŞMADIĞININ NASIL TESPİT EDİLECEĞİ HK.
- Ev işlerinde(şöför, aşçı, hasta bakımı, temizlik vs) çalışanların iş sözleşmesinin haksız feshine ilişkin davaları hangi mahkemede açılmalıdır?
ev işlerinde(şöför, aşçı, hasta bakımı, temizlik vs) çalışanların iş sözleşmesinin haksız feshine ilişkin davaları hangi mahkemede açılmalıdır?
EV IşLERINDE(şöFöR, Aşçı, HASTA BAKıMı, TEMIZLIK VS) çALışANLARıN Iş SöZLEşMESININ HAKSıZ FESHINE ILIşKIN DAVALARı HANGI MAHKEMEDE AçıLMALıDıR?
EV İŞLERİNDE(ŞÖFÖR, AŞÇI, HASTA BAKIMI, TEMİZLİK VS) ÇALIŞANLARIN İŞ SÖZLEŞMESİNİN HAKSIZ FESHİNE İLİŞKİN DAVALARI HANGİ MAHKEMEDE AÇILMALIDIR?
- İş kazası sonucu yaralanan işçinin, kazanın iş yerinde olmadığı yönünde verdiği ilk ifadesini, daha sonra değiştirmesi mümkün müdür?
İş kazası sonucu yaralanan işçinin, kazanın iş yerinde olmadığı yönünde verdiği ilk ifadesini, daha sonra değiştirmesi mümkün müdür?
İş KAZASı SONUCU YARALANAN IşçININ, KAZANıN Iş YERINDE OLMADığı YöNüNDE VERDIğI ILK IFADESINI, DAHA SONRA DEğIşTIRMESI MüMKüN MüDüR?
İŞ KAZASI SONUCU YARALANAN İŞÇİNİN, KAZANIN İŞ YERİNDE OLMADIĞI YÖNÜNDE VERDİĞİ İLK İFADESİNİ, DAHA SONRA DEĞİŞTİRMESİ MÜMKÜN MÜDÜR?
- İşveren tarafından iş güvenliği eğitimlerinin verildiği ancak malul işçinin gerekli önlemleri almadığı bir durumda, işçi ve işverenin iş kazasındaki kusur oranın tespiti hk.
İşveren tarafından iş güvenliği eğitimlerinin verildiği ancak malul işçinin gerekli önlemleri almadığı bir durumda, işçi ve işverenin iş kazasındaki kusur oranın tespiti hk.
İşVEREN TARAFıNDAN Iş GüVENLIğI EğITIMLERININ VERILDIğI ANCAK MALUL IşçININ GEREKLI öNLEMLERI ALMADığı BIR DURUMDA, IşçI VE IşVERENIN Iş KAZASıNDAKI KUSUR ORANıN TESPITI HK.
İŞVEREN TARAFINDAN İŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN VERİLDİĞİ ANCAK MALUL İŞÇİNİN GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALMADIĞI BİR DURUMDA, İŞÇİ VE İŞVERENİN İŞ KAZASINDAKİ KUSUR ORANIN TESPİTİ HK.
- Temizlik görevinde çalışan işçinin, tatil dönemlerinde okulda kalması, çalışma günü olarak değerlendirilir mi?
temizlik görevinde çalışan işçinin, tatil dönemlerinde okulda kalması, çalışma günü olarak değerlendirilir mi?
TEMIZLIK GöREVINDE çALışAN IşçININ, TATIL DöNEMLERINDE OKULDA KALMASı, çALışMA GüNü OLARAK DEğERLENDIRILIR MI?
TEMİZLİK GÖREVİNDE ÇALIŞAN İŞÇİNİN, TATİL DÖNEMLERİNDE OKULDA KALMASI, ÇALIŞMA GÜNÜ OLARAK DEĞERLENDİRİLİR Mİ?
- İş kanununa göre iş sözleşmesi tanımı nedir?
İş kanununa göre iş sözleşmesi tanımı nedir?
İş KANUNUNA GöRE Iş SöZLEşMESI TANıMı NEDIR?
İŞ KANUNUNA GÖRE İŞ SÖZLEŞMESİ TANIMI NEDİR?
- Sigortalı olmak için ücretin varlığının zorunlu bir unsur olmadığı hk.
sigortalı olmak için ücretin varlığının zorunlu bir unsur olmadığı hk.
SIGORTALı OLMAK IçIN üCRETIN VARLığıNıN ZORUNLU BIR UNSUR OLMADığı HK.
SİGORTALI OLMAK İÇİN ÜCRETİN VARLIĞININ ZORUNLU BİR UNSUR OLMADIĞI HK.
- İş hukukunda işverene bağımlılık ilkesinin neyi ifade ettiği ve olay bazında nasıl değerlendirilmesi gerektiği hk.
İş hukukunda işverene bağımlılık ilkesinin neyi ifade ettiği ve olay bazında nasıl değerlendirilmesi gerektiği hk.
İş HUKUKUNDA IşVERENE BAğıMLıLıK ILKESININ NEYI IFADE ETTIğI VE OLAY BAZıNDA NASıL DEğERLENDIRILMESI GEREKTIğI HK.
İŞ HUKUKUNDA İŞVERENE BAĞIMLILIK İLKESİNİN NEYİ İFADE ETTİĞİ VE OLAY BAZINDA NASIL DEĞERLENDİRİLMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Kapıcılık (apartman görevlisi) hizmet tespitine ilişkin davada, hangi hususlar üzerinden inceleme yapılarak karar verileceği hakkında açıklayıcı örnek Kr.
kapıcılık (apartman görevlisi) hizmet tespitine ilişkin davada, hangi hususlar üzerinden inceleme yapılarak karar verileceği hakkında açıklayıcı örnek kr.
KAPıCıLıK (APARTMAN GöREVLISI) HIZMET TESPITINE ILIşKIN DAVADA, HANGI HUSUSLAR üZERINDEN INCELEME YAPıLARAK KARAR VERILECEğI HAKKıNDA AçıKLAYıCı öRNEK KR.
KAPICILIK (APARTMAN GÖREVLİSİ) HİZMET TESPİTİNE İLİŞKİN DAVADA, HANGİ HUSUSLAR ÜZERİNDEN İNCELEME YAPILARAK KARAR VERİLECEĞİ HAKKINDA AÇIKLAYICI ÖRNEK KR.
- Gerçekleşen kazada işçi-işveren ilişkisinin bulunmadığı gözetildiğinde, davanın haksız fiil kapsamında değerlendirilerek genel mahkemelerde açılması gerektiği hk.
gerçekleşen kazada işçi-işveren ilişkisinin bulunmadığı gözetildiğinde, davanın haksız fiil kapsamında değerlendirilerek genel mahkemelerde açılması gerektiği hk.
GERçEKLEşEN KAZADA IşçI-IşVEREN ILIşKISININ BULUNMADığı GöZETILDIğINDE, DAVANıN HAKSıZ FIIL KAPSAMıNDA DEğERLENDIRILEREK GENEL MAHKEMELERDE AçıLMASı GEREKTIğI HK.
GERÇEKLEŞEN KAZADA İŞÇİ-İŞVEREN İLİŞKİSİNİN BULUNMADIĞI GÖZETİLDİĞİNDE, DAVANIN HAKSIZ FİİL KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLEREK GENEL MAHKEMELERDE AÇILMASI GEREKTİĞİ HK.
- Ev hizmeti yapanların, sigortalılık durumlarının nasıl değerlendirilmesi gerektiği hakkında açıklayıcı Kr.
ev hizmeti yapanların, sigortalılık durumlarının nasıl değerlendirilmesi gerektiği hakkında açıklayıcı kr.
EV HIZMETI YAPANLARıN, SIGORTALıLıK DURUMLARıNıN NASıL DEğERLENDIRILMESI GEREKTIğI HAKKıNDA AçıKLAYıCı KR.
EV HİZMETİ YAPANLARIN, SİGORTALILIK DURUMLARININ NASIL DEĞERLENDİRİLMESİ GEREKTİĞİ HAKKINDA AÇIKLAYICI KR.
- Ev hizmeti sayılan işler nelerdir?
ev hizmeti sayılan işler nelerdir?
EV HIZMETI SAYıLAN IşLER NELERDIR?
EV HİZMETİ SAYILAN İŞLER NELERDİR?
- Gemi adamlarının itibari hizmet süre hesabında, denizde geçirilmesi gereken hizmetten ne anlaşılması gerektiği hk.
gemi adamlarının itibari hizmet süre hesabında, denizde geçirilmesi gereken hizmetten ne anlaşılması gerektiği hk.
GEMI ADAMLARıNıN ITIBARI HIZMET SüRE HESABıNDA, DENIZDE GEçIRILMESI GEREKEN HIZMETTEN NE ANLAşıLMASı GEREKTIğI HK.
GEMİ ADAMLARININ İTİBARİ HİZMET SÜRE HESABINDA, DENİZDE GEÇİRİLMESİ GEREKEN HİZMETTEN NE ANLAŞILMASI GEREKTİĞİ HK.
- 18 yaşından önce malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarına tabi olanların sigortalılık süresinin 18 yaşını doldurduklarında başlamış kabul edileceği, ancak bu tarihten önceki sürelerin prim ödeme gün sayısının hesabına dahil e
18 yaşından önce malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarına tabi olanların sigortalılık süresinin 18 yaşını doldurduklarında başlamış kabul edileceği, ancak bu tarihten önceki sürelerin prim ödeme gün sayısının hesabına dahil e
18 YAşıNDAN öNCE MALULLüK, YAşLıLıK VE öLüM SIGORTALARıNA TABI OLANLARıN SIGORTALıLıK SüRESININ 18 YAşıNı DOLDURDUKLARıNDA BAşLAMış KABUL EDILECEğI, ANCAK BU TARIHTEN öNCEKI SüRELERIN PRIM öDEME GüN SAYıSıNıN HESABıNA DAHIL E
18 YAŞINDAN ÖNCE MALULLÜK, YAŞLILIK VE ÖLÜM SİGORTALARINA TABİ OLANLARIN SİGORTALILIK SÜRESİNİN 18 YAŞINI DOLDURDUKLARINDA BAŞLAMIŞ KABUL EDİLECEĞİ, ANCAK BU TARİHTEN ÖNCEKİ SÜRELERİN PRİM ÖDEME GÜN SAYISININ HESABINA DAHİL E
- Banka çalışanlarının, şartları taşımayan şirkete kredi vermesi nedeni ile ortaya çıkan zarardan, sorumlu oldukları hk.
banka çalışanlarının, şartları taşımayan şirkete kredi vermesi nedeni ile ortaya çıkan zarardan, sorumlu oldukları hk.
BANKA çALışANLARıNıN, şARTLARı TAşıMAYAN şIRKETE KREDI VERMESI NEDENI ILE ORTAYA çıKAN ZARARDAN, SORUMLU OLDUKLARı HK.
BANKA ÇALIŞANLARININ, ŞARTLARI TAŞIMAYAN ŞİRKETE KREDİ VERMESİ NEDENİ İLE ORTAYA ÇIKAN ZARARDAN, SORUMLU OLDUKLARI HK.
- Şirketin müdürünün ticari defterleri incelenmesine diğer bir müdür tarafından müsaade edilmemesi durumu; şirket müdürünün azli için haklı neden midir?
Şirketin müdürünün ticari defterleri incelenmesine diğer bir müdür tarafından müsaade edilmemesi durumu; şirket müdürünün azli için haklı neden midir?
ŞIRKETIN MüDüRüNüN TICARI DEFTERLERI INCELENMESINE DIğER BIR MüDüR TARAFıNDAN MüSAADE EDILMEMESI DURUMU; şIRKET MüDüRüNüN AZLI IçIN HAKLı NEDEN MIDIR?
ŞİRKETİN MÜDÜRÜNÜN TİCARİ DEFTERLERİ İNCELENMESİNE DİĞER BİR MÜDÜR TARAFINDAN MÜSAADE EDİLMEMESİ DURUMU; ŞİRKET MÜDÜRÜNÜN AZLİ İÇİN HAKLI NEDEN MİDİR?
- İş davalarının görülme yerinin tespitinin şube – merkez ayrımı açısından değerlendiği Kr.
İş davalarının görülme yerinin tespitinin şube – merkez ayrımı açısından değerlendiği kr.
İş DAVALARıNıN GöRüLME YERININ TESPITININ şUBE – MERKEZ AYRıMı AçıSıNDAN DEğERLENDIğI KR.
İŞ DAVALARININ GÖRÜLME YERİNİN TESPİTİNİN ŞUBE – MERKEZ AYRIMI AÇISINDAN DEĞERLENDİĞİ KR.
- Personel hizmet alımı ihalesine ilişkin şartnamede, personelin yemek giderlerine ilişkin bir hüküm yok ise, yemek bedeli kurum tarafından karşılanabilir mi?
personel hizmet alımı ihalesine ilişkin şartnamede, personelin yemek giderlerine ilişkin bir hüküm yok ise, yemek bedeli kurum tarafından karşılanabilir mi?
PERSONEL HIZMET ALıMı IHALESINE ILIşKIN şARTNAMEDE, PERSONELIN YEMEK GIDERLERINE ILIşKIN BIR HüKüM YOK ISE, YEMEK BEDELI KURUM TARAFıNDAN KARşıLANABILIR MI?
PERSONEL HİZMET ALIMI İHALESİNE İLİŞKİN ŞARTNAMEDE, PERSONELİN YEMEK GİDERLERİNE İLİŞKİN BİR HÜKÜM YOK İSE, YEMEK BEDELİ KURUM TARAFINDAN KARŞILANABİLİR Mİ?
- Yurt Dışından Kesin Dönüş Yapılmadığı Gerekçesiyle, Ödenen Aylıkların Geri İstenmesi h.k
yurt dışından kesin dönüş yapılmadığı gerekçesiyle, Ödenen aylıkların geri İstenmesi h.k
YURT DışıNDAN KESIN DöNüş YAPıLMADığı GEREKçESIYLE, ÖDENEN AYLıKLARıN GERI İSTENMESI H.K
YURT DIŞINDAN KESİN DÖNÜŞ YAPILMADIĞI GEREKÇESİYLE, ÖDENEN AYLIKLARIN GERİ İSTENMESİ H.K
- Ücret Alacaklarının Belirlenmesinde İspat Serbestisinden Bahsedilebilir mi?
Ücret alacaklarının belirlenmesinde İspat serbestisinden bahsedilebilir mi?
ÜCRET ALACAKLARıNıN BELIRLENMESINDE İSPAT SERBESTISINDEN BAHSEDILEBILIR MI?
ÜCRET ALACAKLARININ BELİRLENMESİNDE İSPAT SERBESTİSİNDEN BAHSEDİLEBİLİR Mİ?
- Ücret Alacaklarının Belirlenmesinde Yazılı Delil Zorunluluğunun Kapsamı Nedir?
Ücret alacaklarının belirlenmesinde yazılı delil zorunluluğunun kapsamı nedir?
ÜCRET ALACAKLARıNıN BELIRLENMESINDE YAZıLı DELIL ZORUNLULUğUNUN KAPSAMı NEDIR?
ÜCRET ALACAKLARININ BELİRLENMESİNDE YAZILI DELİL ZORUNLULUĞUNUN KAPSAMI NEDİR?
- Yakacak ve Yemek Yardımı Prime Esas Kazanca Dahil Edilmeli midir?
yakacak ve yemek yardımı prime esas kazanca dahil edilmeli midir?
YAKACAK VE YEMEK YARDıMı PRIME ESAS KAZANCA DAHIL EDILMELI MIDIR?
YAKACAK VE YEMEK YARDIMI PRİME ESAS KAZANCA DAHİL EDİLMELİ MİDİR?
- Sigortalı niteliğini kazanmanın koşulları nelerdir?
sigortalı niteliğini kazanmanın koşulları nelerdir?
SIGORTALı NITELIğINI KAZANMANıN KOşULLARı NELERDIR?
SİGORTALI NİTELİĞİNİ KAZANMANIN KOŞULLARI NELERDİR?
- Hamallık yapan davacının serbest piyasa hamalı olarak mı, işçi olarak mı çalıştığı nasıl tespit edilecektir?
hamallık yapan davacının serbest piyasa hamalı olarak mı, işçi olarak mı çalıştığı nasıl tespit edilecektir?
HAMALLıK YAPAN DAVACıNıN SERBEST PIYASA HAMALı OLARAK Mı, IşçI OLARAK Mı çALışTığı NASıL TESPIT EDILECEKTIR?
HAMALLIK YAPAN DAVACININ SERBEST PİYASA HAMALI OLARAK MI, İŞÇİ OLARAK MI ÇALIŞTIĞI NASIL TESPİT EDİLECEKTİR?
- Yol yardımları prime esas kazanca dahil edilebilir mi?
yol yardımları prime esas kazanca dahil edilebilir mi?
YOL YARDıMLARı PRIME ESAS KAZANCA DAHIL EDILEBILIR MI?
YOL YARDIMLARI PRİME ESAS KAZANCA DAHİL EDİLEBİLİR Mİ?
- Kamyon şoför olarak çalışan davalı işçinin, yaptığı trafik kazası sonucu ortaya çıkan zararlar araç sahibinin sorumluluğunda mıdır?
kamyon şoför olarak çalışan davalı işçinin, yaptığı trafik kazası sonucu ortaya çıkan zararlar araç sahibinin sorumluluğunda mıdır?
KAMYON şOFöR OLARAK çALışAN DAVALı IşçININ, YAPTığı TRAFIK KAZASı SONUCU ORTAYA çıKAN ZARARLAR ARAç SAHIBININ SORUMLULUğUNDA MıDıR?
KAMYON ŞOFÖR OLARAK ÇALIŞAN DAVALI İŞÇİNİN, YAPTIĞI TRAFİK KAZASI SONUCU ORTAYA ÇIKAN ZARARLAR ARAÇ SAHİBİNİN SORUMLULUĞUNDA MIDIR?
- Daha iyi iş bulduğu gerekçesi ile iş akdinin işçi tarafından feshi, hangi halde geçerli fesih olarak kabul edilir?
daha iyi iş bulduğu gerekçesi ile iş akdinin işçi tarafından feshi, hangi halde geçerli fesih olarak kabul edilir?
DAHA IYI Iş BULDUğU GEREKçESI ILE Iş AKDININ IşçI TARAFıNDAN FESHI, HANGI HALDE GEçERLI FESIH OLARAK KABUL EDILIR?
DAHA İYİ İŞ BULDUĞU GEREKÇESİ İLE İŞ AKDİNİN İŞÇİ TARAFINDAN FESHİ, HANGİ HALDE GEÇERLİ FESİH OLARAK KABUL EDİLİR?
- Kronik hastalığının işyerinde çalışmaya müsait olmadığı hususu, geçerli fesih nedeni midir?
kronik hastalığının işyerinde çalışmaya müsait olmadığı hususu, geçerli fesih nedeni midir?
KRONIK HASTALığıNıN IşYERINDE çALışMAYA MüSAIT OLMADığı HUSUSU, GEçERLI FESIH NEDENI MIDIR?
KRONİK HASTALIĞININ İŞYERİNDE ÇALIŞMAYA MÜSAİT OLMADIĞI HUSUSU, GEÇERLİ FESİH NEDENİ MİDİR?
- Ücretin tespiti sadece ticaret odasından sorularak yapılabilir mi?
Ücretin tespiti sadece ticaret odasından sorularak yapılabilir mi?
ÜCRETIN TESPITI SADECE TICARET ODASıNDAN SORULARAK YAPıLABILIR MI?
ÜCRETİN TESPİTİ SADECE TİCARET ODASINDAN SORULARAK YAPILABİLİR Mİ?
- Taraflar arasında ücret seviyesi ihtilaflı olan iş davalarında, sadece ticaret odasından sorularak ücret tespit edilebilir mi?
taraflar arasında ücret seviyesi ihtilaflı olan iş davalarında, sadece ticaret odasından sorularak ücret tespit edilebilir mi?
TARAFLAR ARASıNDA üCRET SEVIYESI IHTILAFLı OLAN Iş DAVALARıNDA, SADECE TICARET ODASıNDAN SORULARAK üCRET TESPIT EDILEBILIR MI?
TARAFLAR ARASINDA ÜCRET SEVİYESİ İHTİLAFLI OLAN İŞ DAVALARINDA, SADECE TİCARET ODASINDAN SORULARAK ÜCRET TESPİT EDİLEBİLİR Mİ?
- Sık sık rapor aldığı gerekçesi ile iş akdi sonlandırılan işçinin, işe iade davası kabul edilir mi?
sık sık rapor aldığı gerekçesi ile iş akdi sonlandırılan işçinin, işe iade davası kabul edilir mi?
SıK SıK RAPOR ALDığı GEREKçESI ILE Iş AKDI SONLANDıRıLAN IşçININ, IşE IADE DAVASı KABUL EDILIR MI?
SIK SIK RAPOR ALDIĞI GEREKÇESİ İLE İŞ AKDİ SONLANDIRILAN İŞÇİNİN, İŞE İADE DAVASI KABUL EDİLİR Mİ?
- İşçinin mezuniyet durumunun işveren tarafından yanlış anlaşılması halinde iş sözleşmesi haklı nedenle fesih edilebilir mi?
İşçinin mezuniyet durumunun işveren tarafından yanlış anlaşılması halinde iş sözleşmesi haklı nedenle fesih edilebilir mi?
İşçININ MEZUNIYET DURUMUNUN IşVEREN TARAFıNDAN YANLış ANLAşıLMASı HALINDE Iş SöZLEşMESI HAKLı NEDENLE FESIH EDILEBILIR MI?
İŞÇİNİN MEZUNİYET DURUMUNUN İŞVEREN TARAFINDAN YANLIŞ ANLAŞILMASI HALİNDE İŞ SÖZLEŞMESİ HAKLI NEDENLE FESİH EDİLEBİLİR Mİ?
- Geçerli nedene dayanılarak yapılan fesihlerde hak düşürücü sürelerin yerine “makul süre” içinde sözleşmenin feshedilebileceği hk..
geçerli nedene dayanılarak yapılan fesihlerde hak düşürücü sürelerin yerine “makul süre” içinde sözleşmenin feshedilebileceği hk..
GEçERLI NEDENE DAYANıLARAK YAPıLAN FESIHLERDE HAK DüşüRüCü SüRELERIN YERINE “MAKUL SüRE” IçINDE SöZLEşMENIN FESHEDILEBILECEğI HK..
GEÇERLİ NEDENE DAYANILARAK YAPILAN FESİHLERDE HAK DÜŞÜRÜCÜ SÜRELERİN YERİNE “MAKUL SÜRE” İÇİNDE SÖZLEŞMENİN FESHEDİLEBİLECEĞİ HK..
- Haklı Fesih için hak düşürücü süreler geçtikten sonra yapılan fesih halinde, kıdem tazminatı talep edilebilir mi?
haklı fesih için hak düşürücü süreler geçtikten sonra yapılan fesih halinde, kıdem tazminatı talep edilebilir mi?
HAKLı FESIH IçIN HAK DüşüRüCü SüRELER GEçTIKTEN SONRA YAPıLAN FESIH HALINDE, KıDEM TAZMINATı TALEP EDILEBILIR MI?
HAKLI FESİH İÇİN HAK DÜŞÜRÜCÜ SÜRELER GEÇTİKTEN SONRA YAPILAN FESİH HALİNDE, KIDEM TAZMİNATI TALEP EDİLEBİLİR Mİ?
- İş sözleşmesinin haklı nedenle feshinde, hak düşürücü süre ne kadardır?
İş sözleşmesinin haklı nedenle feshinde, hak düşürücü süre ne kadardır?
İş SöZLEşMESININ HAKLı NEDENLE FESHINDE, HAK DüşüRüCü SüRE NE KADARDıR?
İŞ SÖZLEŞMESİNİN HAKLI NEDENLE FESHİNDE, HAK DÜŞÜRÜCÜ SÜRE NE KADARDIR?
- Haklı nedenle fesih gerekçesinin süreklilik arz etmesi halinde, fesih için hak düşürücü süreler nasıl değerlendirilmeli?
haklı nedenle fesih gerekçesinin süreklilik arz etmesi halinde, fesih için hak düşürücü süreler nasıl değerlendirilmeli?
HAKLı NEDENLE FESIH GEREKçESININ SüREKLILIK ARZ ETMESI HALINDE, FESIH IçIN HAK DüşüRüCü SüRELER NASıL DEğERLENDIRILMELI?
HAKLI NEDENLE FESİH GEREKÇESİNİN SÜREKLİLİK ARZ ETMESİ HALİNDE, FESİH İÇİN HAK DÜŞÜRÜCÜ SÜRELER NASIL DEĞERLENDİRİLMELİ?
- İş sözleşmesinin haklı nedenle feshinde hak düşürücü süre ne kadardır?
İş sözleşmesinin haklı nedenle feshinde hak düşürücü süre ne kadardır?
İş SöZLEşMESININ HAKLı NEDENLE FESHINDE HAK DüşüRüCü SüRE NE KADARDıR?
İŞ SÖZLEŞMESİNİN HAKLI NEDENLE FESHİNDE HAK DÜŞÜRÜCÜ SÜRE NE KADARDIR?
- İş sözleşmesini haklı nedenle feshettiği kabul edilen ve ulusal bayram genel tatil alacağı hüküm altına alınan işçinin, kıdem tazminatının da hüküm altına alınması gerektiğine ilişkin Kr.
İş sözleşmesini haklı nedenle feshettiği kabul edilen ve ulusal bayram genel tatil alacağı hüküm altına alınan işçinin, kıdem tazminatının da hüküm altına alınması gerektiğine ilişkin kr.
İş SöZLEşMESINI HAKLı NEDENLE FESHETTIğI KABUL EDILEN VE ULUSAL BAYRAM GENEL TATIL ALACAğı HüKüM ALTıNA ALıNAN IşçININ, KıDEM TAZMINATıNıN DA HüKüM ALTıNA ALıNMASı GEREKTIğINE ILIşKIN KR.
İŞ SÖZLEŞMESİNİ HAKLI NEDENLE FESHETTİĞİ KABUL EDİLEN VE ULUSAL BAYRAM GENEL TATİL ALACAĞI HÜKÜM ALTINA ALINAN İŞÇİNİN, KIDEM TAZMİNATININ DA HÜKÜM ALTINA ALINMASI GEREKTİĞİNE İLİŞKİN KR.
- İşçi, iş sözleşmesinin haklı nedenlerle fesih ederken gerekçe bildirmek zorunda mıdır?
İşçi, iş sözleşmesinin haklı nedenlerle fesih ederken gerekçe bildirmek zorunda mıdır?
İşçI, Iş SöZLEşMESININ HAKLı NEDENLERLE FESIH EDERKEN GEREKçE BILDIRMEK ZORUNDA MıDıR?
İŞÇİ, İŞ SÖZLEŞMESİNİN HAKLI NEDENLERLE FESİH EDERKEN GEREKÇE BİLDİRMEK ZORUNDA MIDIR?
- Ulusal bayram ve tatil günlerinde yapılan çalışmaların bedeli ödenmemesinin haklı fesih nedeni olduğu hk.
ulusal bayram ve tatil günlerinde yapılan çalışmaların bedeli ödenmemesinin haklı fesih nedeni olduğu hk.
ULUSAL BAYRAM VE TATIL GüNLERINDE YAPıLAN çALışMALARıN BEDELI öDENMEMESININ HAKLı FESIH NEDENI OLDUğU HK.
ULUSAL BAYRAM VE TATİL GÜNLERİNDE YAPILAN ÇALIŞMALARIN BEDELİ ÖDENMEMESİNİN HAKLI FESİH NEDENİ OLDUĞU HK.
- Yabancı Ülkede Çalışma Halinde Hangi Ülke Hukukunun Uygulanacağı İlişkin Açıklayıcı Kr.
yabancı Ülkede Çalışma halinde hangi Ülke hukukunun uygulanacağı İlişkin açıklayıcı kr.
YABANCı ÜLKEDE ÇALışMA HALINDE HANGI ÜLKE HUKUKUNUN UYGULANACAğı İLIşKIN AçıKLAYıCı KR.
YABANCI ÜLKEDE ÇALIŞMA HALİNDE HANGİ ÜLKE HUKUKUNUN UYGULANACAĞI İLİŞKİN AÇIKLAYICI KR.
- İşçinin, işyerinde çalışan arkadaşları ile uygunsuz münasebetleri haklı feshe gerekçe oluşturur mu?
İşçinin, işyerinde çalışan arkadaşları ile uygunsuz münasebetleri haklı feshe gerekçe oluşturur mu?
İşçININ, IşYERINDE çALışAN ARKADAşLARı ILE UYGUNSUZ MüNASEBETLERI HAKLı FESHE GEREKçE OLUşTURUR MU?
İŞÇİNİN, İŞYERİNDE ÇALIŞAN ARKADAŞLARI İLE UYGUNSUZ MÜNASEBETLERİ HAKLI FESHE GEREKÇE OLUŞTURUR MU?
- Sporculara Kıdem Tazminatı Ödenebilir mi?
sporculara kıdem tazminatı Ödenebilir mi?
SPORCULARA KıDEM TAZMINATı ÖDENEBILIR MI?
SPORCULARA KIDEM TAZMİNATI ÖDENEBİLİR Mİ?
- Çalışanını aleni olarak aşağılayan müdürün, mobbinge sebebiyet vereceği hk.
Çalışanını aleni olarak aşağılayan müdürün, mobbinge sebebiyet vereceği hk.
ÇALışANıNı ALENI OLARAK AşAğıLAYAN MüDüRüN, MOBBINGE SEBEBIYET VERECEğI HK.
ÇALIŞANINI ALENİ OLARAK AŞAĞILAYAN MÜDÜRÜN, MOBBİNGE SEBEBİYET VERECEĞİ HK.
- Psikolojik Taciz (mobbing) Uygulaması Haklı Fesih Gerekçesi Oluşturur mu?
psikolojik taciz (mobbing) uygulaması haklı fesih gerekçesi oluşturur mu?
PSIKOLOJIK TACIZ (MOBBING) UYGULAMASı HAKLı FESIH GEREKçESI OLUşTURUR MU?
PSİKOLOJİK TACİZ (MOBBİNG) UYGULAMASI HAKLI FESİH GEREKÇESİ OLUŞTURUR MU?
- İş Yerinde Psikolojik Tacizin (mobbing) İspat Yükü Kimdedir?
İş yerinde psikolojik tacizin (mobbing) İspat yükü kimdedir?
İş YERINDE PSIKOLOJIK TACIZIN (MOBBING) İSPAT YüKü KIMDEDIR?
İŞ YERİNDE PSİKOLOJİK TACİZİN (MOBBİNG) İSPAT YÜKÜ KİMDEDİR?
- Mobbing nedir?
mobbing nedir?
MOBBING NEDIR?
MOBBİNG NEDİR?
- Özel okul çalışanlarının fazla mesai yaptıklarını nasıl ispatlayabileceğine ilişkin kr.
Özel okul çalışanlarının fazla mesai yaptıklarını nasıl ispatlayabileceğine ilişkin kr.
ÖZEL OKUL çALışANLARıNıN FAZLA MESAI YAPTıKLARıNı NASıL ISPATLAYABILECEğINE ILIşKIN KR.
ÖZEL OKUL ÇALIŞANLARININ FAZLA MESAİ YAPTIKLARINI NASIL İSPATLAYABİLECEĞİNE İLİŞKİN KR.
- Kıdem tazminatı hesaplamasında brüt ücretin dikkate alınması gerektiği hk.
kıdem tazminatı hesaplamasında brüt ücretin dikkate alınması gerektiği hk.
KıDEM TAZMINATı HESAPLAMASıNDA BRüT üCRETIN DIKKATE ALıNMASı GEREKTIğI HK.
KIDEM TAZMİNATI HESAPLAMASINDA BRÜT ÜCRETİN DİKKATE ALINMASI GEREKTİĞİ HK.
- Diğer işçilere vermek üzere verilen çekler istenilen şekilde dağıtmayan işçinin, iş akdinin feshi haklı mıdır?
diğer işçilere vermek üzere verilen çekler istenilen şekilde dağıtmayan işçinin, iş akdinin feshi haklı mıdır?
DIğER IşçILERE VERMEK üZERE VERILEN çEKLER ISTENILEN şEKILDE DAğıTMAYAN IşçININ, Iş AKDININ FESHI HAKLı MıDıR?
DİĞER İŞÇİLERE VERMEK ÜZERE VERİLEN ÇEKLER İSTENİLEN ŞEKİLDE DAĞITMAYAN İŞÇİNİN, İŞ AKDİNİN FESHİ HAKLI MIDIR?
- İşçinin İyiniyet ve Ahlak Kurallarına Uymayan Davranışının İspat Yükü Kimdedir?
İşçinin İyiniyet ve ahlak kurallarına uymayan davranışının İspat yükü kimdedir?
İşçININ İYINIYET VE AHLAK KURALLARıNA UYMAYAN DAVRANışıNıN İSPAT YüKü KIMDEDIR?
İŞÇİNİN İYİNİYET VE AHLAK KURALLARINA UYMAYAN DAVRANIŞININ İSPAT YÜKÜ KİMDEDİR?
- Haklı fesih – Geçerli fesih ayrımı hakkında açıklayıcı kr.
haklı fesih – geçerli fesih ayrımı hakkında açıklayıcı kr.
HAKLı FESIH – GEçERLI FESIH AYRıMı HAKKıNDA AçıKLAYıCı KR.
HAKLI FESİH – GEÇERLİ FESİH AYRIMI HAKKINDA AÇIKLAYICI KR.
- İşyerinde Yaşanan İlişki Özel Hayatın Gizliliği Bağlamında Değerlendirilebilir mi?
İşyerinde yaşanan İlişki Özel hayatın gizliliği bağlamında değerlendirilebilir mi?
İşYERINDE YAşANAN İLIşKI ÖZEL HAYATıN GIZLILIğI BAğLAMıNDA DEğERLENDIRILEBILIR MI?
İŞYERİNDE YAŞANAN İLİŞKİ ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİ BAĞLAMINDA DEĞERLENDİRİLEBİLİR Mİ?
- İşyerinde İlişki Yaşamak Haklı Feshe Gerekçe Oluşturur mu?
İşyerinde İlişki yaşamak haklı feshe gerekçe oluşturur mu?
İşYERINDE İLIşKI YAşAMAK HAKLı FESHE GEREKçE OLUşTURUR MU?
İŞYERİNDE İLİŞKİ YAŞAMAK HAKLI FESHE GEREKÇE OLUŞTURUR MU?
- Derhal Fesih Hakkı Kaç Gün İçinde Kullanılmalıdır?
derhal fesih hakkı kaç gün İçinde kullanılmalıdır?
DERHAL FESIH HAKKı KAç GüN İçINDE KULLANıLMALıDıR?
DERHAL FESİH HAKKI KAÇ GÜN İÇİNDE KULLANILMALIDIR?
- Toplu iş sözleşmesinin kanuna aykırı olamayacağı hk.
toplu iş sözleşmesinin kanuna aykırı olamayacağı hk.
TOPLU Iş SöZLEşMESININ KANUNA AYKıRı OLAMAYACAğı HK.
TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİN KANUNA AYKIRI OLAMAYACAĞI HK.
- İşyeri Dışında İşlenen Suçlarda Kıdem Tazminatı Ödenip Ödenmeyeceği h.k
İşyeri dışında İşlenen suçlarda kıdem tazminatı Ödenip Ödenmeyeceği h.k
İşYERI DışıNDA İşLENEN SUçLARDA KıDEM TAZMINATı ÖDENIP ÖDENMEYECEğI H.K
İŞYERİ DIŞINDA İŞLENEN SUÇLARDA KIDEM TAZMİNATI ÖDENİP ÖDENMEYECEĞİ H.K
- İşyeri Dışında İşlenen Suçlar Haklı Feshe Gerekçe Oluşturur mu?
İşyeri dışında İşlenen suçlar haklı feshe gerekçe oluşturur mu?
İşYERI DışıNDA İşLENEN SUçLAR HAKLı FESHE GEREKçE OLUşTURUR MU?
İŞYERİ DIŞINDA İŞLENEN SUÇLAR HAKLI FESHE GEREKÇE OLUŞTURUR MU?
- İşe İade Edilen İşçi Boşta Kaldığı Süreler için Ücret Talep Edebilir mi?
İşe İade edilen İşçi boşta kaldığı süreler için Ücret talep edebilir mi?
İşE İADE EDILEN İşçI BOşTA KALDığı SüRELER IçIN ÜCRET TALEP EDEBILIR MI?
İŞE İADE EDİLEN İŞÇİ BOŞTA KALDIĞI SÜRELER İÇİN ÜCRET TALEP EDEBİLİR Mİ?
- İşçinin İşyerinde Tebligatları Almaması Haklı Fesih Sebebi Sayılır mı?
İşçinin İşyerinde tebligatları almaması haklı fesih sebebi sayılır mı?
İşçININ İşYERINDE TEBLIGATLARı ALMAMASı HAKLı FESIH SEBEBI SAYıLıR Mı?
İŞÇİNİN İŞYERİNDE TEBLİGATLARI ALMAMASI HAKLI FESİH SEBEBİ SAYILIR MI?
- İşçinin Sadakat Yükümlülüğü ve Özen Borcunun Kapsamı Hakkında Örnek Karar.
İşçinin sadakat yükümlülüğü ve Özen borcunun kapsamı hakkında Örnek karar.
İşçININ SADAKAT YüKüMLüLüğü VE ÖZEN BORCUNUN KAPSAMı HAKKıNDA ÖRNEK KARAR.
İŞÇİNİN SADAKAT YÜKÜMLÜLÜĞÜ VE ÖZEN BORCUNUN KAPSAMI HAKKINDA ÖRNEK KARAR.
- Uzun yıllar çalışılan işyerinde, hiç yıllık izin kullanılmadığı iddiasının nasıl değerlendirileceği hk.
uzun yıllar çalışılan işyerinde, hiç yıllık izin kullanılmadığı iddiasının nasıl değerlendirileceği hk.
UZUN YıLLAR çALışıLAN IşYERINDE, HIç YıLLıK IZIN KULLANıLMADığı IDDIASıNıN NASıL DEğERLENDIRILECEğI HK.
UZUN YILLAR ÇALIŞILAN İŞYERİNDE, HİÇ YILLIK İZİN KULLANILMADIĞI İDDİASININ NASIL DEĞERLENDİRİLECEĞİ HK.
- Yıllık Ücretli İzinlerin Kullandırıldığının İspat Yükümlülüğü Kime Aittir?
yıllık Ücretli İzinlerin kullandırıldığının İspat yükümlülüğü kime aittir?
YıLLıK ÜCRETLI İZINLERIN KULLANDıRıLDığıNıN İSPAT YüKüMLüLüğü KIME AITTIR?
YILLIK ÜCRETLİ İZİNLERİN KULLANDIRILDIĞININ İSPAT YÜKÜMLÜLÜĞÜ KİME AİTTİR?
- İşverinin haklı feshi halinde yıllık izin ücreti ödenir mi?
İşverinin haklı feshi halinde yıllık izin ücreti ödenir mi?
İşVERININ HAKLı FESHI HALINDE YıLLıK IZIN üCRETI öDENIR MI?
İŞVERİNİN HAKLI FESHİ HALİNDE YILLIK İZİN ÜCRETİ ÖDENİR Mİ?
- İşçinin uzun yıllar ücret almadan akrabasının işyerinde çalıştığı iddiasının, hayatın olağan akışı ile bağdaşmayacağı hk. araştırılması gerektiği
İşçinin uzun yıllar ücret almadan akrabasının işyerinde çalıştığı iddiasının, hayatın olağan akışı ile bağdaşmayacağı hk. araştırılması gerektiği
İşçININ UZUN YıLLAR üCRET ALMADAN AKRABASıNıN IşYERINDE çALışTığı IDDIASıNıN, HAYATıN OLAğAN AKışı ILE BAğDAşMAYACAğı HK. ARAşTıRıLMASı GEREKTIğI
İŞÇİNİN UZUN YILLAR ÜCRET ALMADAN AKRABASININ İŞYERİNDE ÇALIŞTIĞI İDDİASININ, HAYATIN OLAĞAN AKIŞI İLE BAĞDAŞMAYACAĞI HK. ARAŞTIRILMASI GEREKTİĞİ
- İşçi ve işveren tanıklarının beyan ettikleri hususları nasıl öğrendiklerinin sorulması gerektiği hk.
İşçi ve işveren tanıklarının beyan ettikleri hususları nasıl öğrendiklerinin sorulması gerektiği hk.
İşçI VE IşVEREN TANıKLARıNıN BEYAN ETTIKLERI HUSUSLARı NASıL öğRENDIKLERININ SORULMASı GEREKTIğI HK.
İŞÇİ VE İŞVEREN TANIKLARININ BEYAN ETTİKLERİ HUSUSLARI NASIL ÖĞRENDİKLERİNİN SORULMASI GEREKTİĞİ HK.
- İş akdinin feshinden sonra işverence yapılan isimsiz ödeme, işçi alacaklarından düşülür mü?
İş akdinin feshinden sonra işverence yapılan isimsiz ödeme, işçi alacaklarından düşülür mü?
İş AKDININ FESHINDEN SONRA IşVERENCE YAPıLAN ISIMSIZ öDEME, IşçI ALACAKLARıNDAN DüşüLüR Mü?
İŞ AKDİNİN FESHİNDEN SONRA İŞVERENCE YAPILAN İSİMSİZ ÖDEME, İŞÇİ ALACAKLARINDAN DÜŞÜLÜR MÜ?
- Hangi şartlarda ihbar tazminatı ödenmelidir?
hangi şartlarda ihbar tazminatı ödenmelidir?
HANGI şARTLARDA IHBAR TAZMINATı öDENMELIDIR?
HANGİ ŞARTLARDA İHBAR TAZMİNATI ÖDENMELİDİR?
- Usulüne uygun ihbar öneli verilmiş ise ihbar tazminatı verilmeyeceği hk.
usulüne uygun ihbar öneli verilmiş ise ihbar tazminatı verilmeyeceği hk.
USULüNE UYGUN IHBAR öNELI VERILMIş ISE IHBAR TAZMINATı VERILMEYECEğI HK.
USULÜNE UYGUN İHBAR ÖNELİ VERİLMİŞ İSE İHBAR TAZMİNATI VERİLMEYECEĞİ HK.
- İhbar tazminatı nedir?
İhbar tazminatı nedir?
İHBAR TAZMINATı NEDIR?
İHBAR TAZMİNATI NEDİR?
- İbraname İmzalatılarak İş Akdinin Sona Erdirilmesi h.k
İbraname İmzalatılarak İş akdinin sona erdirilmesi h.k
İBRANAME İMZALATıLARAK İş AKDININ SONA ERDIRILMESI H.K
İBRANAME İMZALATILARAK İŞ AKDİNİN SONA ERDİRİLMESİ H.K
- İş İlişkisinin Varlığını İspat Yükümlülüğü Kime Aittir?
İş İlişkisinin varlığını İspat yükümlülüğü kime aittir?
İş İLIşKISININ VARLığıNı İSPAT YüKüMLüLüğü KIME AITTIR?
İŞ İLİŞKİSİNİN VARLIĞINI İSPAT YÜKÜMLÜLÜĞÜ KİME AİTTİR?
- Hizmet Sözleşmesi İle Çalışanlar Kıdem Tazminatı Talep Edebilir mi?
hizmet sözleşmesi İle Çalışanlar kıdem tazminatı talep edebilir mi?
HIZMET SöZLEşMESI İLE ÇALışANLAR KıDEM TAZMINATı TALEP EDEBILIR MI?
HİZMET SÖZLEŞMESİ İLE ÇALIŞANLAR KIDEM TAZMİNATI TALEP EDEBİLİR Mİ?
- İşçinin başka yerde çalışan akrabasının tanıklığına itibar edilir mi?
İşçinin başka yerde çalışan akrabasının tanıklığına itibar edilir mi?
İşçININ BAşKA YERDE çALışAN AKRABASıNıN TANıKLığıNA ITIBAR EDILIR MI?
İŞÇİNİN BAŞKA YERDE ÇALIŞAN AKRABASININ TANIKLIĞINA İTİBAR EDİLİR Mİ?
- Davalı işverenin , çalışma saatlerinin tespitine ilişkin tanığı dinlenilmeden fazla mesainin ispatlanamadığı konusunda karar verilebilir mi?
davalı işverenin , çalışma saatlerinin tespitine ilişkin tanığı dinlenilmeden fazla mesainin ispatlanamadığı konusunda karar verilebilir mi?
DAVALı IşVERENIN , çALışMA SAATLERININ TESPITINE ILIşKIN TANığı DINLENILMEDEN FAZLA MESAININ ISPATLANAMADığı KONUSUNDA KARAR VERILEBILIR MI?
DAVALI İŞVERENİN , ÇALIŞMA SAATLERİNİN TESPİTİNE İLİŞKİN TANIĞI DİNLENİLMEDEN FAZLA MESAİNİN İSPATLANAMADIĞI KONUSUNDA KARAR VERİLEBİLİR Mİ?
- Bordrodaki ücretin gerçeği yansıtmadığı hususu hangi delillerle ispatlanabilir?
bordrodaki ücretin gerçeği yansıtmadığı hususu hangi delillerle ispatlanabilir?
BORDRODAKI üCRETIN GERçEğI YANSıTMADığı HUSUSU HANGI DELILLERLE ISPATLANABILIR?
BORDRODAKİ ÜCRETİN GERÇEĞİ YANSITMADIĞI HUSUSU HANGİ DELİLLERLE İSPATLANABİLİR?
- Görev Başında Uyumak Haklı Fesih Sebebi Olur mu?
görev başında uyumak haklı fesih sebebi olur mu?
GöREV BAşıNDA UYUMAK HAKLı FESIH SEBEBI OLUR MU?
GÖREV BAŞINDA UYUMAK HAKLI FESİH SEBEBİ OLUR MU?
- Aşçının Kıdem - ihbar tazminatlarının asgari ücretten yüksek bir maaştan hesaplanması gerektiği hk
aşçının kıdem - ihbar tazminatlarının asgari ücretten yüksek bir maaştan hesaplanması gerektiği hk
AşçıNıN KıDEM - IHBAR TAZMINATLARıNıN ASGARI üCRETTEN YüKSEK BIR MAAşTAN HESAPLANMASı GEREKTIğI HK
AŞÇININ KIDEM - İHBAR TAZMİNATLARININ ASGARİ ÜCRETTEN YÜKSEK BİR MAAŞTAN HESAPLANMASI GEREKTİĞİ HK
- Aynı işyerinde asıl işverenden ayrılıp, alt işverene bağlı olarak çalışmaya devam eden işçi toplu iş sözleşmesinden faydalanır mı?
aynı işyerinde asıl işverenden ayrılıp, alt işverene bağlı olarak çalışmaya devam eden işçi toplu iş sözleşmesinden faydalanır mı?
AYNı IşYERINDE ASıL IşVERENDEN AYRıLıP, ALT IşVERENE BAğLı OLARAK çALışMAYA DEVAM EDEN IşçI TOPLU Iş SöZLEşMESINDEN FAYDALANıR Mı?
AYNI İŞYERİNDE ASIL İŞVERENDEN AYRILIP, ALT İŞVERENE BAĞLI OLARAK ÇALIŞMAYA DEVAM EDEN İŞÇİ TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNDEN FAYDALANIR MI?
- Hizmet tespit davası açılmış ise, kıdem- ihbar- fazla çalışmaya ilişkin davanın bekletilmesi gerektiği hk
hizmet tespit davası açılmış ise, kıdem- ihbar- fazla çalışmaya ilişkin davanın bekletilmesi gerektiği hk
HIZMET TESPIT DAVASı AçıLMış ISE, KıDEM- IHBAR- FAZLA çALışMAYA ILIşKIN DAVANıN BEKLETILMESI GEREKTIğI HK
HİZMET TESPİT DAVASI AÇILMIŞ İSE, KIDEM- İHBAR- FAZLA ÇALIŞMAYA İLİŞKİN DAVANIN BEKLETİLMESİ GEREKTİĞİ HK
- İşverenle davalı tanıkların beyanın, başka delilerle desteklenmesi gerektiği hk.
İşverenle davalı tanıkların beyanın, başka delilerle desteklenmesi gerektiği hk.
İşVERENLE DAVALı TANıKLARıN BEYANıN, BAşKA DELILERLE DESTEKLENMESI GEREKTIğI HK.
İŞVERENLE DAVALI TANIKLARIN BEYANIN, BAŞKA DELİLERLE DESTEKLENMESİ GEREKTİĞİ HK.
- Mahkemece, işin niteliğinden fazla çalışma yapıldığı sonucuna varılabilir mi?
mahkemece, işin niteliğinden fazla çalışma yapıldığı sonucuna varılabilir mi?
MAHKEMECE, IşIN NITELIğINDEN FAZLA çALışMA YAPıLDığı SONUCUNA VARıLABILIR MI?
MAHKEMECE, İŞİN NİTELİĞİNDEN FAZLA ÇALIŞMA YAPILDIĞI SONUCUNA VARILABİLİR Mİ?
- Fazla çalışmanın tanıkla ispatlanabileceği hk.
fazla çalışmanın tanıkla ispatlanabileceği hk.
FAZLA çALışMANıN TANıKLA ISPATLANABILECEğI HK.
FAZLA ÇALIŞMANIN TANIKLA İSPATLANABİLECEĞİ HK.
- İmzalı bordronun gerçeği yansıtmadığını işçinin ispat etmesi gerektiği hk
İmzalı bordronun gerçeği yansıtmadığını işçinin ispat etmesi gerektiği hk
İMZALı BORDRONUN GERçEğI YANSıTMADığıNı IşçININ ISPAT ETMESI GEREKTIğI HK
İMZALI BORDRONUN GERÇEĞİ YANSITMADIĞINI İŞÇİNİN İSPAT ETMESİ GEREKTİĞİ HK
- Fazla çalıştığı iddiasının, işçinin ispatlaması gerektiği hk.
fazla çalıştığı iddiasının, işçinin ispatlaması gerektiği hk.
FAZLA çALışTığı IDDIASıNıN, IşçININ ISPATLAMASı GEREKTIğI HK.
FAZLA ÇALIŞTIĞI İDDİASININ, İŞÇİNİN İSPATLAMASI GEREKTİĞİ HK.
- İşçinin tanıklarının işyeri düzenini bilmesi gerektiği hk
İşçinin tanıklarının işyeri düzenini bilmesi gerektiği hk
İşçININ TANıKLARıNıN IşYERI DüZENINI BILMESI GEREKTIğI HK
İŞÇİNİN TANIKLARININ İŞYERİ DÜZENİNİ BİLMESİ GEREKTİĞİ HK
- İş kanunda yer verilen eşit davranma ilkesinin nasıl yorumlanması gerektiği hk.
İş kanunda yer verilen eşit davranma ilkesinin nasıl yorumlanması gerektiği hk.
İş KANUNDA YER VERILEN EşIT DAVRANMA ILKESININ NASıL YORUMLANMASı GEREKTIğI HK.
İŞ KANUNDA YER VERİLEN EŞİT DAVRANMA İLKESİNİN NASIL YORUMLANMASI GEREKTİĞİ HK.
- İşçinin davranışlarından veya yetersizliğinden kaynaklanan nedenlerle iş sözleşmesinin feshi için hangi hususlar göz önünde bulundurulmalıdır?
İşçinin davranışlarından veya yetersizliğinden kaynaklanan nedenlerle iş sözleşmesinin feshi için hangi hususlar göz önünde bulundurulmalıdır?
İşçININ DAVRANışLARıNDAN VEYA YETERSIZLIğINDEN KAYNAKLANAN NEDENLERLE Iş SöZLEşMESININ FESHI IçIN HANGI HUSUSLAR GöZ öNüNDE BULUNDURULMALıDıR?
İŞÇİNİN DAVRANIŞLARINDAN VEYA YETERSİZLİĞİNDEN KAYNAKLANAN NEDENLERLE İŞ SÖZLEŞMESİNİN FESHİ İÇİN HANGİ HUSUSLAR GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMALIDIR?
- Banka memurunun banka aleyhine usulsüz işlem yapmasının haklı fesih nedeni olduğu hk.
banka memurunun banka aleyhine usulsüz işlem yapmasının haklı fesih nedeni olduğu hk.
BANKA MEMURUNUN BANKA ALEYHINE USULSüZ IşLEM YAPMASıNıN HAKLı FESIH NEDENI OLDUğU HK.
BANKA MEMURUNUN BANKA ALEYHİNE USULSÜZ İŞLEM YAPMASININ HAKLI FESİH NEDENİ OLDUĞU HK.
- Yıllık izin alacakları için zamanaşımı dava tarihi itibari ile mi ıslah tarihi itibari ile mi belirlenmelidir?
yıllık izin alacakları için zamanaşımı dava tarihi itibari ile mi ıslah tarihi itibari ile mi belirlenmelidir?
YıLLıK IZIN ALACAKLARı IçIN ZAMANAşıMı DAVA TARIHI ITIBARI ILE MI ıSLAH TARIHI ITIBARI ILE MI BELIRLENMELIDIR?
YILLIK İZİN ALACAKLARI İÇİN ZAMANAŞIMI DAVA TARİHİ İTİBARİ İLE Mİ ISLAH TARİHİ İTİBARİ İLE Mİ BELİRLENMELİDİR?
- İşverence, işçinin devamsızlığının tutanakla tespit edilmiş olması iş akdinin haklı nedenle feshi için yeterli midir?
İşverence, işçinin devamsızlığının tutanakla tespit edilmiş olması iş akdinin haklı nedenle feshi için yeterli midir?
İşVERENCE, IşçININ DEVAMSıZLığıNıN TUTANAKLA TESPIT EDILMIş OLMASı Iş AKDININ HAKLı NEDENLE FESHI IçIN YETERLI MIDIR?
İŞVERENCE, İŞÇİNİN DEVAMSIZLIĞININ TUTANAKLA TESPİT EDİLMİŞ OLMASI İŞ AKDİNİN HAKLI NEDENLE FESHİ İÇİN YETERLİ MİDİR?
- İşverenin Yönetme Hakkının Sınırları Nelerdir?
İşverenin yönetme hakkının sınırları nelerdir?
İşVERENIN YöNETME HAKKıNıN SıNıRLARı NELERDIR?
İŞVERENİN YÖNETME HAKKININ SINIRLARI NELERDİR?
- İşçinin Çalışma Koşullarında Rızası Dışında Tek taraflı Değişiklik Yapılabilir mi?
İşçinin Çalışma koşullarında rızası dışında tek taraflı değişiklik yapılabilir mi?
İşçININ ÇALışMA KOşULLARıNDA RıZASı DışıNDA TEK TARAFLı DEğIşIKLIK YAPıLABILIR MI?
İŞÇİNİN ÇALIŞMA KOŞULLARINDA RIZASI DIŞINDA TEK TARAFLI DEĞİŞİKLİK YAPILABİLİR Mİ?
- Devreden işverenin, işçinin kıdem tazminatından sorumlu tutulacağı süre ve ücret seviyesinin ne olduğu hk.
devreden işverenin, işçinin kıdem tazminatından sorumlu tutulacağı süre ve ücret seviyesinin ne olduğu hk.
DEVREDEN IşVERENIN, IşçININ KıDEM TAZMINATıNDAN SORUMLU TUTULACAğı SüRE VE üCRET SEVIYESININ NE OLDUğU HK.
DEVREDEN İŞVERENİN, İŞÇİNİN KIDEM TAZMİNATINDAN SORUMLU TUTULACAĞI SÜRE VE ÜCRET SEVİYESİNİN NE OLDUĞU HK.
- Asıl işveren-alt işveren ilişkinin tespiti amacı ile mahkemece nasıl bir araştırma yapılmalıdır?
asıl işveren-alt işveren ilişkinin tespiti amacı ile mahkemece nasıl bir araştırma yapılmalıdır?
ASıL IşVEREN-ALT IşVEREN ILIşKININ TESPITI AMACı ILE MAHKEMECE NASıL BIR ARAşTıRMA YAPıLMALıDıR?
ASIL İŞVEREN-ALT İŞVEREN İLİŞKİNİN TESPİTİ AMACI İLE MAHKEMECE NASIL BİR ARAŞTIRMA YAPILMALIDIR?
- Yargıtay Kararlarına göre alt işveren nedir?
yargıtay kararlarına göre alt işveren nedir?
YARGıTAY KARARLARıNA GöRE ALT IşVEREN NEDIR?
YARGITAY KARARLARINA GÖRE ALT İŞVEREN NEDİR?
- Yargıtay Kararlarına göre “Usuli kazanılmış hak nedir?”
yargıtay kararlarına göre “usuli kazanılmış hak nedir?”
YARGıTAY KARARLARıNA GöRE “USULI KAZANıLMış HAK NEDIR?”
YARGITAY KARARLARINA GÖRE “USULİ KAZANILMIŞ HAK NEDİR?”
- Yargıtay kararlarına göre “Hukuki dinlenilme hakkı” nedir?
yargıtay kararlarına göre “hukuki dinlenilme hakkı” nedir?
YARGıTAY KARARLARıNA GöRE “HUKUKI DINLENILME HAKKı” NEDIR?
YARGITAY KARARLARINA GÖRE “HUKUKİ DİNLENİLME HAKKI” NEDİR?
- İşçinin iş sözleşmesinde ücrete ilişkin bir ödeme günü belirlenmemiş ise, fark ücret talebine hangi tarihten itibaren faiz yürütülmelidir?
İşçinin iş sözleşmesinde ücrete ilişkin bir ödeme günü belirlenmemiş ise, fark ücret talebine hangi tarihten itibaren faiz yürütülmelidir?
İşçININ Iş SöZLEşMESINDE üCRETE ILIşKIN BIR öDEME GüNü BELIRLENMEMIş ISE, FARK üCRET TALEBINE HANGI TARIHTEN ITIBAREN FAIZ YüRüTüLMELIDIR?
İŞÇİNİN İŞ SÖZLEŞMESİNDE ÜCRETE İLİŞKİN BİR ÖDEME GÜNÜ BELİRLENMEMİŞ İSE, FARK ÜCRET TALEBİNE HANGİ TARİHTEN İTİBAREN FAİZ YÜRÜTÜLMELİDİR?
- İkramiye farkı talebi bakımından yürütülecek faize ilişkin Kr.
İkramiye farkı talebi bakımından yürütülecek faize ilişkin kr.
İKRAMIYE FARKı TALEBI BAKıMıNDAN YüRüTüLECEK FAIZE ILIşKIN KR.
İKRAMİYE FARKI TALEBİ BAKIMINDAN YÜRÜTÜLECEK FAİZE İLİŞKİN KR.
- İşgücü kaybı hesabı hangi tablo baz alınarak yapılır?
İşgücü kaybı hesabı hangi tablo baz alınarak yapılır?
İşGüCü KAYBı HESABı HANGI TABLO BAZ ALıNARAK YAPıLıR?
İŞGÜCÜ KAYBI HESABI HANGİ TABLO BAZ ALINARAK YAPILIR?
- Şirket tarafından eğitim aldırılan çalışanın, iş aktini haksız fesih ettiği takdirde, tazminat ödeyeceği hakkında açıklayıcı karar.
Şirket tarafından eğitim aldırılan çalışanın, iş aktini haksız fesih ettiği takdirde, tazminat ödeyeceği hakkında açıklayıcı karar.
ŞIRKET TARAFıNDAN EğITIM ALDıRıLAN çALışANıN, Iş AKTINI HAKSıZ FESIH ETTIğI TAKDIRDE, TAZMINAT öDEYECEğI HAKKıNDA AçıKLAYıCı KARAR.
ŞİRKET TARAFINDAN EĞİTİM ALDIRILAN ÇALIŞANIN, İŞ AKTİNİ HAKSIZ FESİH ETTİĞİ TAKDİRDE, TAZMİNAT ÖDEYECEĞİ HAKKINDA AÇIKLAYICI KARAR.
- İş sözleşmesinin işçi tarafından istifa edilerek haksız fesih edildiği bir halde, sözleşmede öngörülen cezanın işçiye uygulanması gerektiği hk.
İş sözleşmesinin işçi tarafından istifa edilerek haksız fesih edildiği bir halde, sözleşmede öngörülen cezanın işçiye uygulanması gerektiği hk.
İş SöZLEşMESININ IşçI TARAFıNDAN ISTIFA EDILEREK HAKSıZ FESIH EDILDIğI BIR HALDE, SöZLEşMEDE öNGöRüLEN CEZANıN IşçIYE UYGULANMASı GEREKTIğI HK.
İŞ SÖZLEŞMESİNİN İŞÇİ TARAFINDAN İSTİFA EDİLEREK HAKSIZ FESİH EDİLDİĞİ BİR HALDE, SÖZLEŞMEDE ÖNGÖRÜLEN CEZANIN İŞÇİYE UYGULANMASI GEREKTİĞİ HK.
- Eczacı, yanında çalıştırdığı işçinin sahte reçete düzenlediği gerekçesi ile cezaya mahkum edilir mi?
eczacı, yanında çalıştırdığı işçinin sahte reçete düzenlediği gerekçesi ile cezaya mahkum edilir mi?
ECZACı, YANıNDA çALışTıRDığı IşçININ SAHTE REçETE DüZENLEDIğI GEREKçESI ILE CEZAYA MAHKUM EDILIR MI?
ECZACI, YANINDA ÇALIŞTIRDIĞI İŞÇİNİN SAHTE REÇETE DÜZENLEDİĞİ GEREKÇESİ İLE CEZAYA MAHKUM EDİLİR Mİ?
- Gemide hizmet sözleşmesine dayalı olarak çalışan işçinin tazminat taleplerinin nasıl değerlendirilmesi gerektiği hakkında açıklayıcı kr.
gemide hizmet sözleşmesine dayalı olarak çalışan işçinin tazminat taleplerinin nasıl değerlendirilmesi gerektiği hakkında açıklayıcı kr.
GEMIDE HIZMET SöZLEşMESINE DAYALı OLARAK çALışAN IşçININ TAZMINAT TALEPLERININ NASıL DEğERLENDIRILMESI GEREKTIğI HAKKıNDA AçıKLAYıCı KR.
GEMİDE HİZMET SÖZLEŞMESİNE DAYALI OLARAK ÇALIŞAN İŞÇİNİN TAZMİNAT TALEPLERİNİN NASIL DEĞERLENDİRİLMESİ GEREKTİĞİ HAKKINDA AÇIKLAYICI KR.
- Belirli süreli iş sözleşmesi süre bitiminden sonra çalışmanın devamı halinde belirsiz süreli iş sözleşmesine dönüşür mü?
belirli süreli iş sözleşmesi süre bitiminden sonra çalışmanın devamı halinde belirsiz süreli iş sözleşmesine dönüşür mü?
BELIRLI SüRELI Iş SöZLEşMESI SüRE BITIMINDEN SONRA çALışMANıN DEVAMı HALINDE BELIRSIZ SüRELI Iş SöZLEşMESINE DöNüşüR Mü?
BELİRLİ SÜRELİ İŞ SÖZLEŞMESİ SÜRE BİTİMİNDEN SONRA ÇALIŞMANIN DEVAMI HALİNDE BELİRSİZ SÜRELİ İŞ SÖZLEŞMESİNE DÖNÜŞÜR MÜ?