YARGITAY

DANISTAY

SAYISTAY

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI

KURUL KARARLARI

Keşidecinin imzaya itirazı neticesinde, çekin tanzim yazılarının ciranta olarak görünen sanığa ait çıkması ve sanığın çeki nasıl elde ettiğini açıklayamaması halinde, suçun işlendiğinin kabulü gerektiği hk.

Karar Özeti

Keşidecinin imzaya itirazı neticesinde, çekin tanzim yazılarının ciranta olarak görünen sanığa ait çıkması ve sanığın çeki nasıl elde ettiğini açıklayamaması halinde, suçun işlendiğinin kabulü gerektiği hk.

 

Karar

 

15. Ceza Dairesi 2017/14051 E. , 2020/2948 K.

 

 

MAHKEMESİ :Ağır Ceza Mahkemesi

 

SUÇ: Nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik HÜKÜM: Beraat

 

Nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçlarından sanığın beraatine ilişkin hükümler, katılan vekili tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü:

 

... İnş. Taah. San. Tic Ltd Şirketinin ortağı ve yetkilisi olan sanığın, yüklenicisi olduğu iş için aldığı hazır beton karşılığında keşidecisi ... olarak görülen Türkiye ...Bankası ... şubesine ait suça konu 30.03.2009 keşide tarihli, 36.000 TL bedelli ve kendi emrine düzenlenen çeki şahsi cirosu ile yetkilisi olduğu şirketin cirosunu atarak katılan şirkete verdiği, katılan şirket tarafından başka şirkete ciro edilen çekin ibraz süresi içinde 30.03.2009 tarihinde bankaya ibrazında karşılığının bulunmadığına dair şerh verildiği, katılan şirketin ...İcra Müdürlüğü aracılığıyla başlattığı icra takibine keşideci ...'in imza itirazında bulunduğu ve takibin onun yönünden iptal olduğu, akabinde keşidecinin çek karnesini kaybettiğine dair anlatımı üzerine sanığın resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık suçunu işlediği iddia olunan somut olayda; bahse konu çek üzerindeki tanzim yazılarının bir kısmının sanık el ürünü olduğunun ortaya çıkması, bahse konu çekin kargo uçak ile kendisine geldiğini savunmasına karşın buna dair belge sunamaması, ve çeki aldığını belirttiği ... isimli kişinin açık kimlik bilgilerini bildiremeyip, çeki bu kişiden aldığına dair herhangi bir belge de sunmaması karşısında, sanığın atılı suçları işlediğinin sabit olduğu gözetilmeden mahkumiyeti yerine yazılı şekilde beraatine hükmedilmesi, Kanuna aykırı, katılan vekilinin temyiz itirazları bu itibarla yerinde görülmüş olduğundan hükümlerin bu nedenle 5320 sayılı Kanun'un 8/1.maddesi gereğince uygulanması gereken 1412 sayılı CMUK'un 321.maddesi uyarınca BOZULMASINA, 27/02/2020 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bu sayfa 137 kez görüntülendi.
- Karara ilişkin daha detaylı bilgi almak için soru / cevap kısmından bize ulaşabilirsiniz -

Yargıtay Danıştay Sayıştay

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI


Bu Sitede yeralan verilerin tamamı ihalekararisor.com' a ait olup. İzinsiz kopyalanması ve yayınlanması izni verilmemiştir.

Web Tasarım İntramor