YARGITAY

DANISTAY

SAYISTAY

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI

KURUL KARARLARI

Belediye şirketinin hissedarlarının sermaye artımı nedeni ile hisselerine düşen bedelin , belediyece ödenmesi hk.

Karar Özeti

Belediye şirketinin hissedarlarının sermaye artımı nedeni ile hisselerine düşen bedelin , belediyece ödenmesi hk.

Karar

 

 

Kamu İdaresi Türü          Belediyeler ve Bağlı İdareler      

 

Yılı         2016    

 

Dairesi  5           

 

Dosya No           43759  

 

Tutanak No        47406  

 

Tutanak Tarihi   17.6.2020         

 

Kararın Konusu Çeşitli Konuları İlgilendiren Kararlar      

 

 

Konu: Sermaye artırımına ilişkin diğer hissedarların payları oranında ödemekle yükümlü oldukları tutarların da Belediye bütçesinden karşılanması

 

2- 33 sayılı İlamın 5. Maddesi ile, Belediyenin % 99,59 oranında hissesine sahip olduğu ...A.Ş. için yapılan ... TL sermaye artırımına ilişkin, diğer hissedarların payları oranında ödemekle yükümlü oldukları tutarların da Belediye bütçesinden karşılanması neticesinde ...TL’ye tazmin hükmü verilmiştir.

 

İlamda harcama yetkilisi sıfatıyla sorumlu tutulan … ile gerçekleştirme görevlisi sıfatıyla sorumlu tutulan …’in aynı mahiyetteki temyiz dilekçesinde;

 

Belediye iştiraki ...A.Ş'nin sermaye artışının, ...dışındaki hissedar olan diğer belediyeler yerine Sisli Belediyesi tarafından yatırılmasının kamu zararı olarak görüldüğü, kamu zararı olarak belirtilen bedelin dilekçeye ekli makbuzlardan da anlaşılacağı üzere tahsil edilerek belediye gelirleri hesabına yatırıldığını, bu sebeple ilamda 5. Sıra numarasında belirtilen kısmın ödeme nedeniyle kaldırılması gerektiğini belirtmişlerdir.

 

(ek: Makbuz örnekleri)

 

Başsavcılık Mütalaasında;

 

“Belediye iştiraki ...A.Ş'nin sermaye artışının, ...dışındaki hissedar olan diğer belediyeler yerine ... Belediyesi tarafından yatırılmasının kamu zararı olarak görüldüğünden bahisle, kamu zararı olarak belirtilen bedelin dilekçeye ekli makbuzlardan da anlaşılacağı üzere tahsil edilerek belediye gelirleri hesabına yatırıldığı ifade edilerek, İlamın 5. Sıra numarasında belirtilen kısmın ödeme nedeniyle kaldırılması talep edilmiştir.

 

33 sayılı İlamın 5 inci maddesi ile tazminine hükmolunan tutarın (...TL) … tarihli tahsilat makbuzları kapsamında tahsil edildiği temyiz dilekçesi ve eklerinden anlaşılmaktadır. Hükümden sonra yapılan bahse konu tahsilat ilam hükmünün infazı mahiyetinde olup, ilam hükmüne karşı herhangi bir itiraz da söz konusu olmadığından yapılacak bir işlem bulunmadığı düşünülmektedir.

 

Arz ederim.” Denilmiştir.

 

 

 

Dosyadaki mevcut belgelerin okunup, incelenmesinden sonra;

 

GEREĞİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

33 sayılı ilamın 5. maddesiyle tazmin hükmü verilen toplam ...TL’nin; dilekçiler tarafından … TL’sinin, … tarih ve … numaralı tahsilat makbuzu, …TL sinin … tarih ve … numaralı tahsilat makbuzu, … TL sinin … tarih ve … numaralı tahsilat makbuzu, … TL sinin … tarih ve … numaralı tahsilat makbuzu ile tahsil edildiği bildirilmekte ise de, hüküm tarihinden (30.11.2017) sonra yapılan bu işlemler ilam hükmünün infazı mahiyetinde olup ilam hükmüne karşı da herhangi bir itirazda bulunulmadığından Kurulumuzca YAPILACAK İŞLEM OLMADIĞINA, oybirliği ile,

 

Karar verildiği 17.06.2020 tarih ve 47406 sayılı tutanakta yazılı olmakla işbu ilam tanzim kılındı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bu sayfa 143 kez görüntülendi.
- Karara ilişkin daha detaylı bilgi almak için soru / cevap kısmından bize ulaşabilirsiniz -

Yargıtay Danıştay Sayıştay

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI


Bu Sitede yeralan verilerin tamamı ihalekararisor.com' a ait olup. İzinsiz kopyalanması ve yayınlanması izni verilmemiştir.

Web Tasarım İntramor