YARGITAY

DANISTAY

SAYISTAY

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI

KURUL KARARLARI

Sayıştay’ca gerekli görüldüğü takdirde, suç duyurusunda bulunulabileceği hk.

Karar Özeti

Sayıştay’ca gerekli görüldüğü takdirde, suç duyurusunda bulunulabileceği hk.

Karar

 

 

Kamu İdaresi Türü          Belediyeler ve Bağlı İdareler     

Yılı         2017    

 

Dairesi  5           

 

Dosya No           45495  

 

Tutanak No        48093  

 

Tutanak Tarihi   8.7.2020            

 

Kararın Konusu İhale Mevzuatı ile İlgili Kararlar

 

 

173 sayılı İlamın 2 nci maddesinde; “… İlçesi ve … İline Bağlı İlçelerde Kaldırım, Yürüyüş Yolu, Bisiklet Yolu Çevre Düzenleme Yapım İşi” ile ilgili olarak ilişilecek husus bulunmadığına, bununla birlikte, bu işle ilgili olarak ihale yetkilileri, ihale komisyon üyeleri ve yaklaşık maliyet belirleme komisyon üyeleri hakkında … Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verilmiştir.

 

6085 sayılı Kanunun 52 nci maddesinin birinci fıkrası hükmü: “Sayıştay ilamları; sorumlulara, sorumluların bağlı olduğu kamu idarelerine, genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri için Maliye Bakanlığına, ilgili muhasebe birimine ve başsavcılığa tebliğ edilir.” şeklindedir. Bu fıkrada belirtilen kişiler, 55 inci madde hükmü doğrultusunda, temyiz başvurusunda bulunmaya yetkili olan kişilerdir.

 

173 sayılı İlamın 2 nci maddesinde yer alan suç duyurusunda bulunulması kararına karşı temyiz talebinde bulunmuş olan dilekçi …, İlamda sorumlu tutulmuş olan ve kendilerine tebligat yapılmış olan sorumlular arasında bulunmamaktadır.

 

Bu itibarla, 6085 sayılı Kanuna göre temyiz başvurusunda bulunabilecekler arasında olmayan dilekçi … tarafından 173 sayılı İlamın 2 nci maddesiyle ilgili olarak yapılan temyiz başvurusu üzerine TALEBİN REDDİNE, oybirliğiyle,

 

Karar verildiği 08.07.2020 tarih ve 48093 sayılı tutanakta yazılı olmakla işbu ilam tanzim kılındı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bu sayfa 143 kez görüntülendi.
- Karara ilişkin daha detaylı bilgi almak için soru / cevap kısmından bize ulaşabilirsiniz -

Yargıtay Danıştay Sayıştay

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI


Bu Sitede yeralan verilerin tamamı ihalekararisor.com' a ait olup. İzinsiz kopyalanması ve yayınlanması izni verilmemiştir.

Web Tasarım İntramor