YARGITAY

DANISTAY

SAYISTAY

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI

KURUL KARARLARI

Yeni birim fiyat onaylanma süreci içindeki gerçekleþtirilen imalatlara, daha sonrasýnda belirlenen yeni birim fiyatlar uygulanabilir mi? (Sayýþtay)

Karar Özeti

Yeni birim fiyat onaylanma süreci içindeki gerçekleþtirilen imalatlara, daha sonra belirlenen yeni birim fiyatlarýn uygulanabileceði hakkýnda.

Karar

 

 -KARAR-

Sayýþtay D:5

Tut no:1320

T: 10.3.1994

 

Görülüyor ki bu hükümlerle (BÝGþž md. 20/4,5) sadece yeni fiyatlarýn tasdik tarihinden sonra kesinleþeceði ve uygulanabilir hale geleceði belirtilmek istenilmiþtir Zira söz konusu maddelerin 5. Fýkrasýnda tespit edilen yeni fiyata yüklenicinin itirazý halinde, anlaþmazlýðýn halline kadar geçecek süre zarfýnda bile DSÝ tarafýndan belirlenen fiyatla iþe devam edileceðinin belirtilmesi karþýsýnda daha uzun sürecek fiyat tespiti çalýþmalarý sýrasýnda iþin durdurulmasýnýn istenileceði düþünülemez. Nitekim sözleþmede öngörülmemiþ uygulamalar için yeni fiyat yapýmýnýn zaman alacaðý, ancak yeterli incelemelerden sonra doðru tespitler yapýlabileceði düþünülecek olursa iþin yavaþlatýlmamasý ve yüklenicinin finansman temininde sýkýntýya düþmemesi açýsýndan o iþe uygulanabilecek benzeri bir fiyat varsa geçici olarak bu fiyatla iþin yürütülmesinin daha isabetli olacaðý sonucuna varýlmýþtýr. Bu nedenle 1989 yýlýnda, geçmiþ yýllarda gerçekleþtirilen imalatlarla ilgili olarak yapýlan yeni birim fiyatlarýn, önceki yýllarda da, o pozdan yapýlan imalata uygulanmasýnda sakýnca görülmemiþtir.

 


Bu sayfa 2791 kez görüntülendi.
- Karara iliþkin daha detaylý bilgi almak için soru / cevap kýsmýndan bize ulaþabilirsiniz -

Yargýtay Danýþtay Sayýþtay

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI


Bu Sitede yeralan verilerin tamamý ihalekararisor.com' a ait olup. Ýzinsiz kopyalanmasý ve yayýnlanmasý izni verilmemiþtir.

Web Tasarým Ýntramor