YARGITAY

DANISTAY

SAYISTAY

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI

KURUL KARARLARI

Motosikletin direksiyon kilidinin kırılarak çalınması eyleminin, nitelikli hırsızlık suçunu oluşturacağı hk.

Karar Özeti

Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun 2019/632 Esas sayılı ilamı ile motosikletin direksiyon kilidinin kırılarak çalınması eyleminin TCK’nın 142/1-e maddesinde düzenlenen suçu oluşturduğunun kabul edilmesi karşısında, sanığın eyleminin 5237 sayılı TCK’nın 142/1-e bendindeki suçu oluşturduğu gözetilmeden hakkında TCK'nın 142/2-h maddesi ile hüküm kurulması, Bozmayı gerektirmiş

Karar

 

6. Ceza Dairesi         2021/20286 E.  ,  2021/20608 K.

 

İNCELENEN KARARIN;

 

MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi

 

SUÇ : Nitelikli hırsızlık

 

HÜKÜM : Mahkumiyet
 

Mahalli mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle dosya incelenerek, gereği düşünüldü:

 

Dosya ve duruşma tutanakları içeriğine, toplanıp karar yerinde incelenerek tartışılan hukuken geçerli ve elverişli kanıtlara, gerekçeye ve hakimin takdirine göre; suçun sanık tarafından işlendiğini kabulde usul ve yasaya aykırılık bulunmadığı anlaşılmış, diğer temyiz itirazları da yerinde görülmemiştir.

 

Ancak;

 

Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun 2019/632 Esas sayılı ilamı ile motosikletin direksiyon kilidinin kırılarak çalınması eyleminin TCK’nın 142/1-e maddesinde düzenlenen suçu oluşturduğunun kabul edilmesi karşısında, sanığın eyleminin 5237 sayılı TCK’nın 142/1-e bendindeki suçu oluşturduğu gözetilmeden hakkında TCK'nın 142/2-h maddesi ile hüküm kurulması,

 

Bozmayı gerektirmiş, sanık ... müdafiinin temyiz itirazı bu bakımdan yerinde görülmüş olduğundan, hükmün açıklanan nedenlerle tebliğnameye uygun olarak BOZULMASINA, 29.12.2021 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

 


Bu sayfa 165 kez görüntülendi.
- Karara ilişkin daha detaylı bilgi almak için soru / cevap kısmından bize ulaşabilirsiniz -

Yargıtay Danıştay Sayıştay

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI


Bu Sitede yeralan verilerin tamamı ihalekararisor.com' a ait olup. İzinsiz kopyalanması ve yayınlanması izni verilmemiştir.

Web Tasarım İntramor