YARGITAY

DANISTAY

SAYISTAY

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI

KURUL KARARLARI

Mahkeme tanık olarak dinlenen kişinin beyanına itibar etmediği takdirde, yine de tanığın beyanları konusunda inceleme yapılmalı mıdır?

Karar Özeti

 

Oluşa ve dosya içeriğine göre, müştekinin çalınan cep telefonunu satın alan ve kullanan tanık ...'nın aşamalarda alınan beyanlarında telefonu ... isimli sanıktan aldığını, bu sırada yanında arkadaşlarının da bulunduğunu beyan etmesi karşısında; tanık olarak dinlenen ve beyanına itibar edilmediği belirtilen ...'nın tekrar beyanı alınarak gerekirse de sanıkla yüzleştirilip dinlenerek bu konuda bilgisi olanların kimler olduğu açık kimlik ve adres bilgileri sorularak sonucuna göre sanığın hukuki durumunun değerlendirilmesi gerektiği

Karar

 

2. Ceza Dairesi  2021/6311 E.  ,  2021/20140 K.

 

 

MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi

 

SUÇ : Hırsızlık, konut dokunulmazlığının ihlali

 

HÜKÜM : Beraat

 

Dosya incelenerek gereği düşünüldü:

 

Oluşa ve dosya içeriğine göre, müştekinin çalınan cep telefonunu satın alan ve kullanan tanık ...'nın aşamalarda alınan beyanlarında telefonu ... isimli sanıktan aldığını, bu sırada yanında arkadaşlarının da bulunduğunu beyan etmesi karşısında; tanık olarak dinlenen ve beyanına itibar edilmediği belirtilen ...'nın tekrar beyanı alınarak gerekirse de sanıkla yüzleştirilip dinlenerek bu konuda bilgisi olanların kimler olduğu açık kimlik ve adres bilgileri sorularak sonucuna göre sanığın hukuki durumunun değerlendirilmesi gerektiği gözetilmeden, eksik inceleme ve araştırma sonucu yazılı şekilde karar verilmesi,

 

Bozmayı gerektirmiş, o yer Cumhuriyet savcısının temyiz itirazları bu itibarla yerinde görülmüş olduğundan hükmün bu nedenden dolayı istem gibi BOZULMASINA, 30.11.2021 gününde oybirliğiyle karar verildi.


Bu sayfa 279 kez görüntülendi.
- Karara ilişkin daha detaylı bilgi almak için soru / cevap kısmından bize ulaşabilirsiniz -

Yargıtay Danıştay Sayıştay

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI


Bu Sitede yeralan verilerin tamamı ihalekararisor.com' a ait olup. İzinsiz kopyalanması ve yayınlanması izni verilmemiştir.

Web Tasarım İntramor