YARGITAY

DANISTAY

SAYISTAY

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI

KURUL KARARLARI

Kıdem tazminatı hesaplamasında brüt ücretin dikkate alınması gerektiği hk.

Karar Özeti

 Kıdem tazminatı hesaplamasında brüt ücretin dikkate alınması gerektiği hk.

Karar

 

 

9. Hukuk Dairesi  2021/12363 E.  ,  2021/16468 K.

 

MAHKEMESİ :İş Mahkemesi

...

 

DAVA TÜRÜ : ALACAK

 

Taraflar arasında görülen dava sonucunda verilen kararın, temyizen incelenmesi taraf vekillerince istenilmekle, temyiz taleplerinin süresinde olduğu anlaşıldı. Dava dosyası için Tetkik Hakimi tarafından düzenlenen rapor dinlendikten sonra dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:
 

 

Y A R G I T A Y K A R A R I


Davacı İsteminin Özeti:

 

Davacı vekili, davacının iş sözleşmesinin davalı işveren tarafından haklı ve geçerli neden olmadan feshedildiğini ileri sürerek, kıdem ve ihbar tazminatı ile yıllık izin ücreti alacağının davalıdan tahsilini talep etmiştir.

 

Davalının Cevabının Özeti: Davalı vekili, davanın reddini savunmuştur.

 

Mahkeme Kararının Özeti:  Mahkemece yapılan yargılamada davanın kabulüne karar verilmiş olup, Yargıtay (Kapatılan) 22. Hukuk Dairesinin 2017/27071 esas 2020/1736 karar sayılı ilamı ile, davacının aylık ücretinin net 1.350,00 TL kabul edilerek bu doğrultuda yapılan hesaba göre hüküm kurulması gerektiği gerekçesiyle hükmün bozulmasına karar verilmiştir.

 

Mahkemece bozma ilamına uyulmasına karar verilerek yapılan yargılamada davanın kısmen kabulüne karar verilmiştir.

 

Temyiz:

 

Karar, taraf vekillerince temyiz edilmiştir.

 

Gerekçe:

 

1- Dosyadaki yazılara, hükmüne uyulan bozma ilamı doğrultusunda karar verilmiş olmasına göre; davalının tüm, davacının aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yerinde değildir.
Mahkemece uyulmasına karar verilen bozma ilamında, davacının ücretinin aylık net 1.350,00 TL kabul edilerek bu doğrultuda hüküm kurulması gerektiği belirtilmiş olmasına rağmen mahkemece aylık brüt 1.350,00 TL ücrete göre yapılan hesaplama doğrultusunda hüküm kurulmuştur. Hükmün bu nedenle bozulması gerekmektedir.


Sonuç:

 

Temyiz olunan kararın, yukarıda yazılı sebeple BOZULMASINA, peşin alınan temyiz karar harcının istek halinde ilgililere iadesine, 15/12/2021 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

 


Bu sayfa 237 kez görüntülendi.
- Karara ilişkin daha detaylı bilgi almak için soru / cevap kısmından bize ulaşabilirsiniz -

Yargıtay Danıştay Sayıştay

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI


Bu Sitede yeralan verilerin tamamı ihalekararisor.com' a ait olup. İzinsiz kopyalanması ve yayınlanması izni verilmemiştir.

Web Tasarım İntramor