YARGITAY

DANISTAY

SAYISTAY

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI

KURUL KARARLARI

Boşanma davasında eşe yapılan tebligat geçerli midir?

Karar Özeti

Davalı ...'ın temyiz dilekçesinin, davalı ...'a tebliğine ilişkin mazbatadan, tebligatın aynı adreste birlikte oturan eşi ... imzasına tebliğ edildiği anlaşılmaktadır. Davalı ...'un eşi olan ...'ın eldeki dosyanın davacısı konumunda olması nedeni ile taraflar bu dosyada hasım durumundadır. Tebligat Kanunu'nun 39. maddesine göre hasıma tebligat yapılamaz.

Karar

              2. Hukuk Dairesi 2021/3174 E. , 2021/6343 K.

 

MAHKEMESİ: İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 10. Hukuk Dairesi

 

DAVA TÜRÜ: Tapu İptali ve Tescil

 

Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda bölge adliye mahkemesi hukuk dairesince verilen, yukarıda tarihi ve numarası gösterilen hüküm davalı erkek tarafından temyiz edilerek; temyiz incelemesinin duruşmalı olarak yapılması istenilmekle; duruşma için belirlenen 21.09.2021 günü temyiz eden davalı ... ile vekili Av. ... ile karşı taraf davacı ... ile dahili davalı ... geldiler. Gelenlerin konuşması dinlendikten sonra işin incelenerek karara bağlanması için duruşmadan sonraya bırakılması uygun görüldü. Bugün dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği görüşülüp düşünüldü:

 

Davalı ...'ın temyiz dilekçesinin, davalı ...'a tebliğine ilişkin mazbatadan, tebligatın aynı adreste birlikte oturan eşi ... imzasına tebliğ edildiği anlaşılmaktadır. Davalı ...'un eşi olan ...'ın eldeki dosyanın davacısı konumunda olması nedeni ile taraflar bu dosyada hasım durumundadır. Tebligat Kanunu'nun 39. maddesine göre hasıma tebligat yapılamaz. Açıklanan nedenle adı geçen davalı ...'a yapılmış olan temyiz dilekçesi tebliği usulsüz olduğundan usulüne uygun olarak temyiz dilekçesinin tebliğinin sağlanması ve yasal süreler beklenildikten sonra gönderilmek üzere dosyanın ilgili bölge adliye mahkemesi hukuk dairesine İADESİNE oybirliğiyle karar verildi. 21.09.2021 (Salı)


Bu sayfa 283 kez görüntülendi.
- Karara ilişkin daha detaylı bilgi almak için soru / cevap kısmından bize ulaşabilirsiniz -

Yargıtay Danıştay Sayıştay

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI


Bu Sitede yeralan verilerin tamamı ihalekararisor.com' a ait olup. İzinsiz kopyalanması ve yayınlanması izni verilmemiştir.

Web Tasarım İntramor