YARGITAY

DANISTAY

SAYISTAY

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI

KURUL KARARLARI

Götürü olarak yapılan işlerde yüklenici masraflarının artışı nedeniyle ek ödeme talebinde bulunabilir mi? (Yargıtay)

Karar Özeti

Ücret götürü olarak belirlenmişse, yapılacak şey tahmin edilen miktardan fazla sayı ve masrafı mucip olsa bile, yüklenicinin yapılacak şeyi kararlaştırılan fiyata yapmağa mecbur olduğu hakkında.

Karar

 

                    -KARAR-

 Yargıtay 15.HD.

E:1483/6881

T:19.03.1997

Protokol içeriğinden sözleşme kapsamına dahil olan işlerin davacı yükleniciler tarafın ­dan 1.800.000.000.-TL götürü bedelle üstlenildiği kesin olarak anlaşılmaktadır. Ücret götürü olarak belirlenmişse müteahhit yapılacak şeyi kararlaştırılan fiyata yapmağa mecburdur. Yapılacak şey tahmin edilen miktardan fazla say ve masrafı mucip olsa bile, müteahhit bede ­lin artırılmasını isteyemeyeceği gibi; yapılacakşey evvelce tahmin edilen miktardan daha az bir say ile vücuda gelmiş olsa bile iş sahibi daha az bedel ödenmesini isteyemez, bedeli tamamen vermeye mecburdur.

Tarafların tahkim sözleşmesi veya şartıyla hakemlerin uyuşmazlığı maddi hukuk kural ­larına göre giderilmesini öngördükleri takdirde buna aykırı karar verilmesi bir temyiz nedeni oluşturur.

 

 


Bu sayfa 1424 kez görüntülendi.
- Karara ilişkin daha detaylı bilgi almak için soru / cevap kısmından bize ulaşabilirsiniz -

Yargıtay Danıştay Sayıştay

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI


Bu Sitede yeralan verilerin tamamı ihalekararisor.com' a ait olup. İzinsiz kopyalanması ve yayınlanması izni verilmemiştir.

Web Tasarım İntramor