YARGITAY

DANISTAY

SAYISTAY

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI

KURUL KARARLARI

Teminat mektuplarý verildikleri iþ dýþýnda baþka bir iþ için haciz edilebilir mi? (Yargýtay)

Karar Özeti

Teminat mektuplarýnýn sadece verildikleri iþ için hüküm ifade edeceði, bir baþka iþ için haczedilemeyeceði hakkýnda

 

Karar

 -KARAR-

Yargýtay  12.  HD.

E. No:  2009/1354

K. No:  2009/9469

T: 30104/2009

 

Ýcra Müdürlüðü tarafýndan 23.10.2008 tarihinde … Hukuk Müþavirliði Davalar Daire Baþkanlýðý’na gönderilen haciz yazýsýnda, borçlu þirketin müzekkerede yazýlý borçlar için Bakanlýk nezdindeki tüm hak ve alacak, istihkak, nakit teminat ve teminat mektuplarýna haciz konulduðu bildirilmiþtir. þžikayetçi … , 4734 sayýlý Kamu ihale Kanunu’nun 34. maddesi gereðince, her ne suretle olursa olsun idarece alýnan teminatlarýn haczedilemeyeceði ve üzerine ihtiyati tedbir konulamayacaðý nedeniyle, teminat mektuplarý üzerindeki haczin kaldýrýlmasýný istemiþtir.

 

Dairemizin yerleþik içtihatlarý gereðince teminat mektuplarý, hangi iþ için verilmiþse o iþin teminatýný teþkil edip, o nedenle haczedilebilecektir. Baþka bir iþ için haczi mümkün olmadýðýndan, þikayetin kabulü ile teminat mektuplarý üzerine konulan hacizlerin kaldýrýlmasý gerekirken, yazýlý gerekçeyle reddi isabetsizdir.

 

þžikayetçi vekilinin temyiz itirazlarýnýn kabulü ile mahkeme kararýnýn yukarýda yazýlý nedenlerle iiK 366 ve HUMK’nýn 428. maddeleri uyarýnca (Bozulmasýna), 30.04.2009 gününde oybirliðiyle karar verildi.


Bu sayfa 1696 kez görüntülendi.
- Karara iliþkin daha detaylý bilgi almak için soru / cevap kýsmýndan bize ulaþabilirsiniz -

Yargýtay Danýþtay Sayýþtay

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI


Bu Sitede yeralan verilerin tamamý ihalekararisor.com' a ait olup. Ýzinsiz kopyalanmasý ve yayýnlanmasý izni verilmemiþtir.

Web Tasarým Ýntramor