YARGITAY

DANISTAY

SAYISTAY

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI

KURUL KARARLARI

Yapı ruhsat bedeli kim tarafından ödenmeli?

Karar Özeti

Yüklenici tarafından ödenmesi gereken yapı ruhsat bedelinin kurum bütçesinden ödenmesinin kamu zararı oluşturacağı hk.

 

Karar

 

 

 
          Gerek söz konusu işe ait sözleşmede gerekse sözleşme eki İdari Şartnamede, sözleşme kapsamındaki yapım işlerinin yürütülmesi ile ilgili olarak her türlü vergi, resim, harç, yapı kullanım izin belgesi giderleri vb. giderlerin sözleşme bedeline dahil olduğu belirtildiğinden, … Öğretmenevi yapım işi ile ilgili olarak 3194 sayılı İmar Kanunu hükümleri gereğince alınması zorunlu olan ve yüklenici tarafından ödenmesi gereken yapı ruhsatı ücretinin (Teknik alt ve üst yapılardan alınan katılım ücreti başlığı altında kanalizasyon harcamalarına ve yol harcamalarına katılım ücreti, asansör ruhsat ücreti, otopark bedeli, imar durumu hazırlama ücreti ve yol kotu tutanağı hazırlama ücretinin) kurum bütçesinden ödenmesi mümkün değildir.

         Bu nedenle … Öğretmenevi yapım işi ile ilgili olarak yüklenici tarafından ödenmesi gereken yapı ruhsat ücretinin kurum bütçesinden ödenmesi nedeniyle 83 sayılı ilamın 4’üncü maddesi ile … TL.ye ilişkin olarak verilen tazmin hükmünün TASDİKİNE, (Sayıştay Temyiz Kurulu Kararı, Tutanak No : 41436, Tutanak Tarihi : 09.02.2016)

 

 

 


Bu sayfa 1705 kez görüntülendi.
- Karara ilişkin daha detaylı bilgi almak için soru / cevap kısmından bize ulaşabilirsiniz -

Yargıtay Danıştay Sayıştay

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI


Bu Sitede yeralan verilerin tamamı ihalekararisor.com' a ait olup. İzinsiz kopyalanması ve yayınlanması izni verilmemiştir.

Web Tasarım İntramor