YARGITAY

DANISTAY

SAYISTAY

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI

KURUL KARARLARI

Mahallî müşterek nitelikteki ihtiyaçların kapsamı hakkında açıklayıcı karar.

Karar Özeti

Özeti: Üniversitesi Korosunun, başka şehirdeki bir üniversitede  vermiş olduğu konser giderlerinin, hizmetten yararlananların belde sakinleri olmaması nedeniyle Belediye bütçesinden karşılanmasının mümkün olmadığı hk.

Karar

 

 

              Sorumlu tarafından, Öğretim görevlisi ....’ ın .... İlçesinde ikamet ettiği belirtilmekte ise de; bu belde halkının mahallî müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılama şartını yerine getirmemektedir. Rapor dosyası ve eki belgelerin incelenmesinde, ....Üniversitesinin yazı ile .... Üniversitenin Klasik Türk Müziği Topluluğunun ....Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinde öğrenci etkinlikleri kapsamında konferans salonunda konser vermesini talep etmesi üzerine, anılan konserin gerçekleştirildiği anlaşılmaktadır. Hizmetten yararlanan ise ....Üniversitesi olup, .... belde sakinleri bu hizmetten yararlanmaları sözkonusu değildir.


           Belirtilen nedenlerle, .... Üniversitesi Türk Müziği Korosunun, ....Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinde vermiş olduğu Türk Müziği konser giderlerinin Belediye bütçesinden karşılanması 5393 sayılı Belediye Kanununa aykırıdır. (Sayıştay Temyiz Kurulu Kararı, Tutanak No : 41474,Tutanak Tarihi : 16.02.2016) 

 


Bu sayfa 997 kez görüntülendi.
- Karara ilişkin daha detaylı bilgi almak için soru / cevap kısmından bize ulaşabilirsiniz -

Yargıtay Danıştay Sayıştay

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI


Bu Sitede yeralan verilerin tamamı ihalekararisor.com' a ait olup. İzinsiz kopyalanması ve yayınlanması izni verilmemiştir.

Web Tasarım İntramor