YARGITAY

DANISTAY

SAYISTAY

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI

KURUL KARARLARI

Hatalı kişiye yapılan ödemeden muhasebe yetkilisinin sorumlu olduğu hakkında.

Karar Özeti

Temlik edilen yerine asıl kişiye ödenme yapılması nedeniyle ortaya çıkan zarardan muhasebe yetkilisinin sorumlu olduğu hk.

Karar

 

             Alacağın devrinin kuruma bildirildiği 13.03.2013 tarihinden itibaren temlikname konusu ….. TL’nin yeni alacaklısı (hak sahibi) …. A.Ş. olup bu tarihten sonra kurum tarafından öncelikle …. A.Ş.’nin alacağının ödenmesi gerekirdi. Ancak kurum tarafından, yüklenici iş ortaklığının sözleşmesinin feshedildiği 27.12.2013 tarihine kadar …. A.Ş.’ye herhangi bir ödeme yapılmamış, tam tersine bu süreçte yüklenici iş ortaklığına …. TL hakediş ödemesi yapılmıştır. Yani; yüklenici iş ortaklığının temliknamenin düzenlendiği 12.03.2013 tarihine kadar kurum nezdinde doğmuş ve ilgili tarih itibariyle henüz kendisine ödenmemiş …. TL alacağı ile … TL (toplam …. TL), sözleşmenin feshedildiği 27.12.2013 tarihine kadar yüklenici iş ortaklığının kendisine ödenmiştir. Halbuki yüklenici iş ortaklığının kurum nezdinde doğmuş alacağının …. TL’sinin yeni hak sahibi, yani alacaklısı 13.03.2013 tarihinden itibaren …. A.Ş. olmasına rağmen tutarın tamamı yükleniciye ödenmiştir. 5018 sayılı Kanunun 61’inci maddesinin 3’üncü fıkrası gereği muhasebe yetkilisi, ödeme aşamasında ödeme emri ve eki belgeler üzerinde hak sahibinin kimliğine ilişkin bilgileri kontrol etmekle yükümlü olup ancak hak sahibi olan kişiye ödeme yapabilir. Ancak görüldüğü üzere muhasebe yetkilisi bu yükümlülüğünü yerine getirmemiş, ödemeyi hak sahibine yapmamıştır. (Sayıştay Temyiz Kurulu Karar, Tutanak No : 43214,Tutanak Tarihi : 14.06.2017) 

 


Bu sayfa 958 kez görüntülendi.
- Karara ilişkin daha detaylı bilgi almak için soru / cevap kısmından bize ulaşabilirsiniz -

Yargıtay Danıştay Sayıştay

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI


Bu Sitede yeralan verilerin tamamı ihalekararisor.com' a ait olup. İzinsiz kopyalanması ve yayınlanması izni verilmemiştir.

Web Tasarım İntramor