YARGITAY

DANISTAY

SAYISTAY

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI

KURUL KARARLARI

Kimlere sosyal yardım yapılabileceği hakkında.

Karar Özeti

Belediye Sosyal Yardım Esasları Yönetmeliği hükümlerine göre, kendilerine sosyal yardım yapılması mümkün olmayan kimselere, Belediyenin sosyal yardım amaçlı ayrılmış ödeneklerinden yardım yapılmasının mevzuata aykırı olacağı hk.

 

Karar

…………………. 


               Ancak, yapılan itirazın kabulüne imkan bulunmamaktadır. 5393 sayılı Kanunun 14 üncü maddesinde belediyenin görev, sorumluluk ve yetki alanının belediye sınırlarını kapsadığı açıkça belirtilmiştir. Ayrıca, ... Belediyesi Sosyal Yardım Esasları Yönetmeliği’nde yardım yapılabilecek kişiler ve yardım şartları da açıklanmıştır. Açıktır ki, mevzuata aykırı olarak gerçekleştirilen her sosyal transfer, ... ilçesi sınırları içerisinde yaşayan, ... Belediyesi tarafından gerçekleştirilen hizmetlerin finansmanına vergi, resim, harç, katılma payı vs. ödeyerek katkı sağlamak durumunda olan ve 5393 sayılı Kanunun yaptığı niteleme ile “hemşehri” sayılan kişiler aleyhine yapılmış olmaktadır. Dolayısıyla, ilgili Yönetmelik gereğince bir sosyal yardım yapılacak ise, bu yardımlardan birinci derecede yararlanmayı hak edenler de Yönetmelikte belirtilen şartları taşıyan ... sakinleridir. ... sınırları içerisinde yaşamayan, yardıma muhtaç durumda olup olmadığı bile belli olmayan şahıslara yardım yapılması bırakalım mevzuatı, günlük hayat içerisinde bile kabul edilebilecek bir durum değildir. Dolayısıyla, bu yardımların özel durumlara yönelik olduğu savunması hukuki dayanaktan yoksundur.


             Bu itibarla; 5.Daire tarafından 212 sayılı ilamın 38 nci maddesine ilişkin verilen tazmin hükmünün TASDİKİNE, oyçokluğuyla, (Sayıştay Temyiz Kurulu Kararı, Tutanak No : 42179,Tutanak Tarihi : 27.09.2016) 

 

 


Bu sayfa 1050 kez görüntülendi.
- Karara ilişkin daha detaylı bilgi almak için soru / cevap kısmından bize ulaşabilirsiniz -

Yargıtay Danıştay Sayıştay

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI


Bu Sitede yeralan verilerin tamamı ihalekararisor.com' a ait olup. İzinsiz kopyalanması ve yayınlanması izni verilmemiştir.

Web Tasarım İntramor