YARGITAY

DANISTAY

SAYISTAY

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI

KURUL KARARLARI

Belediye sınırlar dışındaki derneklere yardım yapılamayacağı hakkında.

Karar

           Dilekçelerinde; ... ilçesinin farklı dini inançlara sahip yurttaşların yoğun olarak yaşadığı bir ilçe olduğunu, ancak, yaşayan bu yurttaşların mensubu bulundukları ibadethanelerin, vakıf ve derneklerin sadece ... İlçesi sınırları içerisinde bulunmadığını, böyle olmakla birlikte, bu tür dernek, vakıf ve ibadethanelere yapılan yardımların, ... de ikamet eden yurttaşlarla ilgili olduğundan mahalli ve müşterek nitelikli karakter kazandığını ifade etmiş iseler de, belirtildiği üzere, 5393 sayılı Kanunun 14 üncü maddesi belediyelerin görev, sorumluluk ve yetki alanlarını belediye sınırları olarak belirlemiş olduğundan, yapılan bu savunmanın kabulüne imkan bulunmamaktadır. Ayrıca, "sosyal yardım" olarak dağıtıldığı belirtilen yardımların hukuki dayanaklarından biri olan ... Belediyesi Sosyal Yardım Esasları Yönetmeliği hükümlerine göre de, ilçe sınırları dışındaki kişilere sosyal yardım yapılması mümkün görülmemektedir.


           Bu itibarla; 5.Daire tarafından 212 sayılı ilamın 35 nci maddesinin “A” bendine ilişkin verilen tazmin hükmünün TASDİKİNE, (Sayıştay Temyiz Kurulu Kararı, Tutanak No : 42179,Tutanak Tarihi : 27.09.2016) 

 


Bu sayfa 941 kez görüntülendi.
- Karara ilişkin daha detaylı bilgi almak için soru / cevap kısmından bize ulaşabilirsiniz -

Yargıtay Danıştay Sayıştay

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI


Bu Sitede yeralan verilerin tamamı ihalekararisor.com' a ait olup. İzinsiz kopyalanması ve yayınlanması izni verilmemiştir.

Web Tasarım İntramor