YARGITAY

DANISTAY

SAYISTAY

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI

KURUL KARARLARI

Muhasebe yetkilisinin sorumluluğu hakkında.

Karar Özeti

Başka kurumlar adına yapılan ve sonrasında tahsili  gereken  alt yapı imalat bedellerinin, ilgili kurumlardan tahsil edilmemesinden muhasebe yetkililerinin sorumlu olduğu hk.

Karar

 

 
             1857 sayılı ek İlam’ın 1’inci maddesi ile, ...İnşaat ve Ticaret A.Ş.’nin yükleniminde bulunan “...”nde ..., ...ve ... tarafından ödenmesi gereken alt yapı imalat bedellerinin, ilgili kurumlardan tahsil edilmemesi nedeniyle …-TL’ye tazmin hükmü verilmiştir.

……………. 

           14.06.2007 tarih ve 5189/1 sayılı “5018 sayılı Kanun Çerçevesinde Sorumlu Tutulacak Görevli ve Yetkililerin Belirlenmesi Hakkında Sayıştay Genel Kurul Kararı” ile de, idarelerce ilgili kanunlarına göre tarh ve tahakkuk ettirilerek tahsil edilebilir hale gelmiş kamu gelir ve alacaklarının takip ve tahsil edilmesinden muhasebe yetkilisinin tek başına sorumlu olduğuna karar verilmiştir.


           Açıklanan bütün bu mevzuat bir arada değerlendirildiğinde “...”ne ilişkin olarak, Büyükşehir Belediyesi bütçesinden ilgili kuruluşlar adına gerçekleştirilen harcamaların söz konusu kuruluşlardan tahsili ve takibinden sorumlu olan muhasebe yetkilisinin tek başına sorumlu tutulması gerektiği anlaşılmaktadır.(Sayıştay Temyiz Kurulu Kararı, Tutanak No : 41501,Tutanak Tarihi : 23.02.2016 )


Bu sayfa 1051 kez görüntülendi.
- Karara ilişkin daha detaylı bilgi almak için soru / cevap kısmından bize ulaşabilirsiniz -

Yargıtay Danıştay Sayıştay

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI


Bu Sitede yeralan verilerin tamamı ihalekararisor.com' a ait olup. İzinsiz kopyalanması ve yayınlanması izni verilmemiştir.

Web Tasarım İntramor