YARGITAY

DANISTAY

SAYISTAY

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI

KURUL KARARLARI

Tören temsil giderleri kapsamında yapılan, mevzuata aykırı hizmet alımı dolayısı ile ortaya çıkan kamu zararından, hizmetin kabulünü yapan ve yaklaşık maliyetini hazırlayanlar sorumlu tutulabilir mi? (SAYIŞTAY)

Karar Özeti

Tören temsil giderleri kapsamında yapılan, mevzuata aykırı hizmet alımı dolayısı ile ortaya çıkan kamu zararından, hizmetin kabulünü yapan ve  yaklaşık maliyetini hazırlayanların sorumlu tutulamayacağı hk.

Karar

Sayıştay Temyiz Kurulu Kararı

Tutanak No : 42899

Tutanak Tarihi : 29.03.2017

 

            Buna göre kamu zararının kişiler açısından gerçekleşebilmesi için kusur sorumluluğu ilkesi benimsenmiş olup bu bakımdan zararın kamu görevlilerinin kasıt, kusur veya ihmallerinden kaynaklanan mevzuata aykırı karar, işlem veya eylemleri sonucunda oluşması b bir başka ifadeyle illiyet bağının bulunması gerekmektedir.

           Bu itibarla ... Belediye Başkanlığı Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün 13.2.2014 tarihli ve 396 sayılı Başkan “Olur”unu “Uygun görüşle arz” eden Belediye Başkan Yardımcısı ... ’ın anılan “Olur”u imzalanmış olması nedeniyle sorumluluğa dâhil edilmesi; muhasebe yetkilisi ... ve teknik şartname ile işin yapıldığına dair düzenlenen tutanağı hazırlayan, piyasa fiyat araştırması ve yaklaşık maliyet hesap cetvelini düzenleyen Memurlar ... ve ’in sorumlu tutulmaması gerekmektedir.


           Tüm bu açıklamalar çerçevesinde, 137 sayılı İlamın 5. maddesiyle verilen ... TL’nin tazminine ilişkin hükmün sorumluluk yönünden BOZULMASINA ve tazmin hükmünün ilamda adı geçen sorumlulardan Muhasebe Yetkilisi ... ile Gerçekleştirme Görevlileri Memurlar ... ve ’in uhdesinden kaldırılmasını ve “Olur”u imzalayan Belediye Başkan Yardımcısı ... ’a da sorumluluk tevcih edilmesini teminen yeniden hüküm tesisi için dosyanın hükmü veren DAİREYE GÖNDERİLMESİNE, .

 

 


Bu sayfa 877 kez görüntülendi.
- Karara ilişkin daha detaylı bilgi almak için soru / cevap kısmından bize ulaşabilirsiniz -

Yargıtay Danıştay Sayıştay

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI


Bu Sitede yeralan verilerin tamamı ihalekararisor.com' a ait olup. İzinsiz kopyalanması ve yayınlanması izni verilmemiştir.

Web Tasarım İntramor