YARGITAY

DANISTAY

SAYISTAY

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI

KURUL KARARLARI

Kanunen yapılması mümkün olmayan bir ihalede görevli ihale komisyonu başkanı ve üyeleri ortaya çıkacak zarardan sorumlu tutulabilir mi? (Sayıştay)

Karar Özeti

Kanunen yapılması mümkün olmayan bir ihalede görevli ihale komisyonu başkanı ve üyeleri ortaya çıkacak zarardan sorumlu tutulamayacağı hk.

 

Karar

Sayıştay Temyiz Kurulu Kararı

Tutanak No : 42196
Tutanak Tarihi : 27.09.2016
 

 

338 sayılı ek ilamın 2 nci maddesiyle, İl Özel İdaresi personeline yiyecek yardımının yemek verme yerine, para ile temsil edilen araçlar (ticket) vasıtasıyla, ... ’den yapılması nedeniyle, firmaya yapılan ödemelerin tamamı kamu zararı olarak tespit edilerek toplam … TL’ye tazmin hükmü verilmiş; Temyiz Kurulunun 24911 sayılı (30.06.2015 tarih ve 40734 tutanak sayılı) kararı ile ilamın 2 nci maddesi hakkında tazmin hükmünün tasdikine kararı verilmiştir.

………………………………………………….

Ayrıca bu açıklamalar çerçevesinde, yemek yardımının hangi şekilde verilmesi gerektiği konusunda herhangi bir inisiyatif kullanma yetkisi olmayan ve sadece verilen talimat üzerine yapılması gereken ihaleyi gerçekleştirmekle görevli ihale komisyonunda yer alan başkan ve üyelerin sorumlu olmamaları gerektiği, sadece ödeme emrini imzalayan gerçekleştirme görevlisi ve harcama yetkilisinin sorumlu olması gerektiği anlaşılmıştır

……………..

 


Bu sayfa 1265 kez görüntülendi.
- Karara ilişkin daha detaylı bilgi almak için soru / cevap kısmından bize ulaşabilirsiniz -

Yargıtay Danıştay Sayıştay

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI


Bu Sitede yeralan verilerin tamamı ihalekararisor.com' a ait olup. İzinsiz kopyalanması ve yayınlanması izni verilmemiştir.

Web Tasarım İntramor