YARGITAY

DANISTAY

SAYISTAY

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI

KURUL KARARLARI

Ýhale Dokümanýnda fiyat farký verilemeyeceði ifade edildiði halde akaryakýt için fiyat farký verilmesi kamu zararý oluþturur mu? (Sayýþtay)

Karar Özeti

Ýhale dokümanýnda fiyat farký verilmeyeceði ifade edildiði hâlde yükleniciye fiyat farký ödenmesinin mümkün olmadýðý, fiyat farký verildiði takdir de kamu zararý oluþturacaðý   hakkýnda

Karar

 

                             -KARAR-

Sayýþtay D:8

Tut No:6414

T:02.06.2009

 

… þžti. yüklenimindeki… ihale bedelli akaryakýt Temini ve Nakil iþine ait sözleþmede ve Ýhale dokümanýnda fiyat farký verilme ­yeceði ifade edildiði halde yükleniciye yersiz fiyat farký ödendiði görülmüþtür. Söz konusu iþe ait idari þartnamenin “Fiyat Farký” baþlýklý 53 üncü maddesinde yükleniciye ait fiyat farký verilme ­yeceði belirtilmiþtir. Ayný þekilde yüklenici ile idare arasýnda 26.07.2007 tarihinde Ýmzalanan sözleþmenin “Fiyat Farký” baþ ­lýklý 15 inci maddesinde de bu iþ için fiyat farký verilmeyeceði açýkça ifade edilmiþtir, idari þartnamede ve sözleþmede söz konusu iþ Ýçin yükleniciye fiyat farký verilmeyeceði belirtildiði halde yükleniciye fiyat farký ödenmesi açýkça mevzuata aykýrýlýk teþkil etmektedir.

Yukarýda yapýlan açýklamalar çerçevesinde, akaryakýt temini ve nakli iþinde yükleniciye yersiz fiyat farký ödenmesi sonucu … kamu zararýnýn sorumlulara ödettirilmesine karar verildi

 


Bu sayfa 1620 kez görüntülendi.
- Karara iliþkin daha detaylý bilgi almak için soru / cevap kýsmýndan bize ulaþabilirsiniz -

Yargýtay Danýþtay Sayýþtay

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI


Bu Sitede yeralan verilerin tamamý ihalekararisor.com' a ait olup. Ýzinsiz kopyalanmasý ve yayýnlanmasý izni verilmemiþtir.

Web Tasarým Ýntramor