YARGITAY

DANISTAY

SAYISTAY

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI

KURUL KARARLARI

Temsil ağırlama bütçesinden belediye çalışanlarının gezi giderleri ödenebilir mi?

Karar Özeti

Temsil ve Ağırlama Giderleri Yönergesi kapsamında sayılan kişilerden olmayan belediye çalışanlarının, konaklama ve yemek giderlerinin adı geçen yönerge kapsamında ödenmesinin mümkün olmadığı, ödendiği takdirde kamu zararı oluşacağı hk.

 

Karar

 

Sayıştay Temyiz Kurulu Kararı

Tutanak No : 38651

Tutanak Tarihi : 18.03.2014

 

504 sayılı İlam’ın 4 üncü maddesi ile, ....’ye “...Belediyesinin düzenlemiş olduğu kültür gezisi nedeniyle Belediye meclis üyeleri ve Belediye birim müdürleri ve il bayanlarının ...Termal Otel Ilıcalarında yemek ve konaklama bedeli” adı altında temsil, ağırlama, tören ve organizasyon giderleri tertibinden ödeme yapılması nedeniyle 12.946,50-TL’ye tazmin hükmü verilmiştir.

………………………………………………
Belediye meclis üyeleri ile belediye birim müdürleri ve ildeki kadınların ...Termal Otel Ilıcalarında yemek ve konaklama bedeli dahil tüm masraflarının bütçeden ödendiği görülmekle birlikte, söz konusu şahıslar belde misafiri, beldede göreve başlayan protokole dahil veya kanunda nitelikleri belirtilen diğer benzeri kişiler arasında bulunmamaktadır. Bununla birlikte, ilama konu edilen harcama ne 5393 sayılı Belediye Kanununda, ne de Belediye Bütçesinden Yapılacak Temsil Ağırlama ve Tören Giderleri Yönergesinde tanımlanmış bir belediye gideri değildir.

………………………………..

Belediye Bütçesinden Yapılacak Temsil Ağırlama ve Tören Giderleri Yönergesi, temsil ağırlama ve tören giderlerinin konu, kapsam ve miktarının tayinini Belediye Başkanı’nın takdirine bırakmış olmakla birlikte, bu takdir yetkisi söz konusu ödeneğin mevzuata aykırı olarak kullanılmasını kapsamamaktadır.

Bu itibarla, dilekçi iddialarının reddedilerek 504 sayılı İlam’ın 4 üncü maddesi ile verilen tazmin hükmünün TASDİKİNE, 


Bu sayfa 1421 kez görüntülendi.
- Karara ilişkin daha detaylı bilgi almak için soru / cevap kısmından bize ulaşabilirsiniz -

Yargıtay Danıştay Sayıştay

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI


Bu Sitede yeralan verilerin tamamı ihalekararisor.com' a ait olup. İzinsiz kopyalanması ve yayınlanması izni verilmemiştir.

Web Tasarım İntramor