YARGITAY

DANISTAY

SAYISTAY

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI

KURUL KARARLARI

Temsil ağırlama bütçesinden SMS gönderim gideri yapılabilir mi?

Karar Özeti

SMS gönderim bedelleri belediyeyi temsilen yapılan, geleneklere ve sosyal yaşantıya uygun ve amirin takdir yetkisi içinde mütalaa edilebilecek türden harcamalar olduğundan Temsil-ağırlama ve tören giderleri kapsamında belediye bütçesinden ödenebileceği hk. 

 

Karar

 

Sayıştay Temyiz Kurulu Kararı

Tutanak No : 38110

Tutanak Tarihi : 24.12.2013  

 

569 sayılı ilamın 11 inci maddesiyle; ... Belediyesi bütçesinden toplu sms adı altında içeriği ve kime gönderildiği belli olmayan telefon mesajlarına ilişkin ödeme yapıldığı gerekçesiyle tazmin hükmü verilmiştir. 

…………………………………………..

5393 sayılı Belediye Kanununun “Belediyenin giderleri” başlıklı 60. maddesinin (k) bendinde temsil, tören, ağırlama ve tanıtım giderleri belediye giderleri arasında sayılmıştır. Belediye bütçesinde yer alan temsil ağırlama ve tören giderlerinin sarf esas ve usullerini düzenleyen Belediyelerde Temsil, Ağırlama ve Tören Giderleri Yönergesinin 3.maddesinde de; “Temsil-ağırlama ve tören giderlerinin konu, kapsam ve miktarının tayini Belediye başkanının takdirine tabidir....” ve

Yönergenin “Tören Giderleri” başlıklı 9. maddesinde; 

“Aşağıda belirtilen törenlerin gerektirdiği giderlerin tümü veya bir kısmı, tören komitesinin kararı ile ödenebilir: 

  1. Resmi ve dini bayramlar ile anma günleri,
  2. Beldenin kurtuluş günleri, 

c) Festival ve fuarlar, 

d) Beldenin sosyal, ekonomik ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunacak temel atma ve açılış günleri,


e) Milli mücadeleye ait önemli günler,”

“Diğer Tören Giderleri” başlıklı 10. maddesinde ise; 

“Yukarıdaki maddelerde belirtilen giderler dışında kalan ve yapılması Belde için gerekli olan veya mahalli örf, adet ve sosyal yaşantı için de gerekli sayılan etkinlik ve törenler için (nişan, nikâh, ölüm gibi) harcama yapılabilir.“ denilmiştir.

Bu hükümler uyarınca, belde sakinlerinin resmi, dini ve özel günlerinin kutlanması ile sosyal- güncel olayların ilanı ve reklamı için yapılan toplu SMS gönderim bedelleri belediyeyi temsilen yapılan, geleneklere ve sosyal yaşantıya uygun ve amirin takdir yetkisi içinde mütalaa edilebilecek türden harcamalar olduğundan belediye bütçesinden karşılanması mümkün bulunmaktadır. 

Bu nedenle, 569 sayılı ilamın 11.maddesi ile 17.476,40 TL.ye ilişkin olarak verilen tazmin hükmünün KALDIRILMASINA, 


Bu sayfa 1526 kez görüntülendi.
- Karara ilişkin daha detaylı bilgi almak için soru / cevap kısmından bize ulaşabilirsiniz -

Yargıtay Danıştay Sayıştay

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI


Bu Sitede yeralan verilerin tamamı ihalekararisor.com' a ait olup. İzinsiz kopyalanması ve yayınlanması izni verilmemiştir.

Web Tasarım İntramor