YARGITAY

DANISTAY

SAYISTAY

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI

KURUL KARARLARI

Temsil ağırlama bütçesinden gazeteye tanıtım bedeli ödenebilir mi?

Karar Özeti

Belediyece yapılan çalışmaları halka tanıtma amacıyla Temsil Ağırlama ve Tören Giderleri kapsamında gazete ilan bedeli ödenebileceği hk.

 

Karar

 

Sayıştay Temyiz Kurulu Kararı

Tutanak No : 38733

Tutanak Tarihi : 01.04.2014

 

1249 sayılı ilamın 2. maddesiyle; belediye başkanının şahsi nitelikli tanıtımına ilişkin gazete ilan bedelinin belediye faaliyetlerinin tanıtılması adı altında belediye bütçesinden ödendiği gerekçesi ile 8.500,00- TL’ye tazmin hükmü verilmiştir.


………………………………………………………………………



Belediyece yapılan çalışmaları halka tanıtma amaçlı olarak yerel gazetelerde yapılan ilanların bedelinin belediye bütçesinden karşılanması 5393 sayılı Kanunun 13-14 ve 60/k-p maddeleri ile Belediye Bütçesinden Yapılacak Temsil Ağırlama ve Tören Giderleri Yönergesinin 3 ve 9/a. maddelerine uygun olduğundan yapılan uygulama ve ödemede mevzuata aykırılık bulunmamaktadır.

Bu itibarla, dilekçi talebinin kabulü ile 1249 sayılı ilamın 2. maddesi ile 8.500,00 TL’ye verilen tazmin hükmünün KALDIRILMASINA, 


Bu sayfa 1355 kez görüntülendi.
- Karara ilişkin daha detaylı bilgi almak için soru / cevap kısmından bize ulaşabilirsiniz -

Yargıtay Danıştay Sayıştay

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI


Bu Sitede yeralan verilerin tamamı ihalekararisor.com' a ait olup. İzinsiz kopyalanması ve yayınlanması izni verilmemiştir.

Web Tasarım İntramor