YARGITAY

DANISTAY

SAYISTAY

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI

KURUL KARARLARI

Temsil ağırlama bütçesinden belediye personelinin piknik gideri ödenebilir mi?

Karar Özeti

Belediye personelinin piknik giderinin Temsil Ağırlama ve Tören Giderleri kapsamında ödenemeyeceği hk.

 

Karar

 

Sayıştay Temyiz Kurulu Kararı

Tutanak No: 39658

Tutanak Tarihi:11.11.2014 

 

 

 

1005 sayılı İlam’ın 2’nci maddesi ile, Belediye çalışanları ve ailelerinin katılımıyla düzenlenen piknik faaliyeti kapsamında çeşitli harcamaların belediye bütçesinden karşılanması nedeniyle 29.695,46-TL’ye tazmin hükmü verilmiştir.

………………………………………………………………………………..


Isparta Belediyesi tarafından, belediye personeli ve ailelerinin katıldığı piknik faaliyeti düzenlendiği ve tüm masraflarının bütçeden ödendiği görülmekle birlikte, söz konusu şahıslar belde misafiri, beldede göreve başlayan protokole dahil veya kanunda nitelikleri belirtilen diğer benzeri kişiler arasında bulunmamaktadır. Bununla birlikte, ilama konu edilen harcama ne 5393 sayılı Belediye Kanunu ne de Belediye Bütçesinden Yapılacak Temsil Ağırlama ve Tören Giderleri Yönergesi’nde tanımlanmış bir belediye gideri değildir.

Belediye Bütçesinden Yapılacak Temsil Ağırlama ve Tören Giderleri Yönergesi, temsil ağırlama ve tören giderlerinin konu, kapsam ve miktarının tayinini Belediye Başkanı’nın takdirine bırakmış olmakla birlikte bu takdir yetkisi söz konusu ödeneğin mevzuata aykırı olarak kullanılmasını kapsamamaktadır.

Bu itibarla, dilekçi iddialarının reddedilerek 1005 sayılı İlam’ın 2’inci maddesi ile verilen tazmin hükmünün TASDİKİNE, 


Bu sayfa 1659 kez görüntülendi.
- Karara ilişkin daha detaylı bilgi almak için soru / cevap kısmından bize ulaşabilirsiniz -

Yargıtay Danıştay Sayıştay

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI


Bu Sitede yeralan verilerin tamamı ihalekararisor.com' a ait olup. İzinsiz kopyalanması ve yayınlanması izni verilmemiştir.

Web Tasarım İntramor