YARGITAY

DANISTAY

SAYISTAY

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI

KURUL KARARLARI

Doğrudan teminle yapılan alımlarda ihale kararı ve sözleşme damga vergisi kesilebilir mi?

Karar Özeti

 Doğrudan temin ile yapılan alımlarda ihale komisyonu kurulması halinde, komisyon kararından, sözleşme düzenlendiği takdirde  488 sayılı Damga Vergisi Kanununa ekli (1) sayılı tablonun 1-1/a fıkrasına göre düzenlenen sözleşmeden, damga vergisi kesilmesi gerektiği hk.

 

Karar

 

Sayıştay Temyiz Kurulu

Tutanak No: 38223

Tutanak Tarihi : 14.01.2014 

 

642 sayılı ilamın 7 (A) maddesinde, ... yüklenimindeki 1.916.600,00 YTL sözleşme bedelli “Çocuk Oyun Grubu ve Heykel Yapım İşi”ne ilişkin hakedişlerin incelenmesi sonucunda; Belediye ile adı geçen yüklenici arasında imzalanan sözleşmeden ve işe ilişkin olarak alınan ihale kararından damga vergisi kesintisi yapılmaması sonucu kamu zararına sebebiyet verildiği gerekçesiyle 22.999,20 YTL.’ye;

…………………………

Sözleşme düzenlenmesi ve ihale komisyonu kurulması hususunda idareye tanınan takdire rağmen, kurumların 4734 sayılı Kanunun 22/d maddesi kapsamındaki alımları sırasında ihale komisyonu kurması, sözleşme düzenlenmesi durumunda, ihale komisyonunca alınacak kararın binde 4,5 nispetinde, bu sözleşmenin ya da üzerinde o kağıda sözleşme mahiyetini kazandıracak ifadelere yer verilen ve taraflarca imzalanan kağıtların 488 sayılı Damga Vergisi Kanununa ekli (1) sayılı tablonun 1-1/a fıkrasına göre binde 7.5 nispetinde damga vergisine tabi tutulması gerekmektedir.

Bu nedenlerle dilekçi iddialarının reddi ile 642 sayılı ilamın 7’nci maddesi (A) bendi ile toplam 22.999,20 YTL.'ye ilişkin olarak verilen tazmin hükmünün TASDİKİNE,

 


Bu sayfa 1767 kez görüntülendi.
- Karara ilişkin daha detaylı bilgi almak için soru / cevap kısmından bize ulaşabilirsiniz -

Yargıtay Danıştay Sayıştay

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI


Bu Sitede yeralan verilerin tamamı ihalekararisor.com' a ait olup. İzinsiz kopyalanması ve yayınlanması izni verilmemiştir.

Web Tasarım İntramor