YARGITAY

DANISTAY

SAYISTAY

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI

KURUL KARARLARI

Kanıtlayıcı belge olmaksızın yapılan sosyal yardımlar kamu zararı oluşturur mu?

Karar Özeti

Yardıma muhtaç öğrencilere, dershaneye devam ettiklerine dair kanıtlayıcı belge olmadan dershane eğitim yardımı yapılmasının mümkün olmadığı hk.

 

Karar

 

Sayıştay Temyiz Kurulu Kararı

Tutanak No : 38820
Tutanak Tarihi : 15.04.2014 

1423 sayılı ilamın 12. maddesi ile Yardıma muhtaç öğrencilere, dershaneye devam ettiklerine dair kanıtlayıcı belge olmadan dershane eğitim yardımı yapılması nedeniyle 8.800,00 TL’ye tazmin hükmü verilmiştir.

………………………………………………………..

11.01.2008 Tarih ve 08/6 Sayılı … Belediyesi Encümen Kararında, çeşitli sınavlara hazırlanan öğrencilere yapılması öngörülen yardımın yapılabilmesi için ikametgah belgesi, fakirlik ilmuhaberi ve ilgili dershaneye devam ettiğine ilişkin öğrenci belgesinin ibraz edilmesi şartı getirilmiştir.

Ancak rapor dosyası ve ekleri incelendiğinde; öğrencilere, dershaneye devam ettiklerine dair kanıtlayıcı belge olmadan yardım yapıldığı görülmüştür.

Dilekçi söz konusu belgelerin gönderildiğini belirtmiş olsa da, gönderilen belgelerin öğrenci belgeleri ile fakirlik ilmuhaberi olduğu görülmüş olup encümen kararında belirtildiği üzere dershaneye devam edildiğine ilişkin öğrenci belgesine rastlanılamamıştır.

Bu itibarla dilekçi iddialarının reddedilerek 1423 sayılı ilamın 12. maddesi ile verilen tazmin hükmünün TASDİKİNE,



 


Bu sayfa 1224 kez görüntülendi.
- Karara ilişkin daha detaylı bilgi almak için soru / cevap kısmından bize ulaşabilirsiniz -

Yargıtay Danıştay Sayıştay

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI


Bu Sitede yeralan verilerin tamamı ihalekararisor.com' a ait olup. İzinsiz kopyalanması ve yayınlanması izni verilmemiştir.

Web Tasarım İntramor