YARGITAY

DANISTAY

SAYISTAY

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI

KURUL KARARLARI

Parti tanıtımı için belediye bütçesinden ödeme yapılabilir mi?

Karar Özeti

Bir partinin tanıtımı niteliğinde olan basın açıklaması için, tanıtım bedeli adı altında bedel ödenmesinin kamu zararı olduğu hk.

 

Karar

 

Sayıştay Temyiz Kurulu Kararı

Tutanak No : 37620

Tutanak Tarihi : 17.09.2013

 

1435 sayılı ilamın 3’üncü maddesinde, ..... Belediyesi bütçesinden ... adlı dergide yayımlanan, bir partinin “...İlçesi Yönetim Kurulu” basın açıklaması için, ilçeyi tanıtım bedeli adı altında belediye bütçesinden ödeme yapıldığı tespit edildiği gerekçesiyle toplam 1.770,00 TL.’ye tazmin hükmolunmuştur.

…………….

Bir partinin ...İlçesi Yönetim Kurulunun belediye başkanı adayına ilişkin yapmış olduğu açıklamada ilçenin tanıtımına dair herhangi bir bilgi olmadığı görülmektedir. Dolayısı ile bir siyasi partiyi ilgilendiren basın açıklamasına ilişkin yapılan harcamayı belediyenin gideri olarak değerlendirmek ve bütçeden ödemesini yapmak mümkün değildir. Dergideki yazının tarihi ve kültürel bir tanıtım olmadığı, yazının bir siyasi partiyi ilgilendiren basın açıklaması niteliğinde olduğu anlaşılmaktadır.

Belediye bütçesinden yapılan bir harcamanın Belediye gideri olarak kabul edilebilmesi için mahalli ve müşterek bir ihtiyacın karşılanmasına yönelik olmalı, 5393 sayılı Kanun’un 14’üncü maddesinin birinci fıkrasının a ve b bentlerinde açıkça sayılan görev ve sorumluluklar içinde veya aynı kanunun 60’ ıncı maddesinde tek tek sayılan giderler içerisinde yer almalıdır.

Bu itibarla bir siyasi partinin ilçe yönetim kurulunun basına yapmış olduğu açıklamanın ... dergisinde yayınlanma bedelinin belediye bütçesinden ödenmesi mümkün olmadığından dilekçi iddialarının reddi ile 1435 sayılı ilamın 3’üncü maddesiyle toplam 1.770,00 TL.’ye tazmin hükmünün TASDİKİNE, Oybirliği ile, 


Bu sayfa 1206 kez görüntülendi.
- Karara ilişkin daha detaylı bilgi almak için soru / cevap kısmından bize ulaşabilirsiniz -

Yargıtay Danıştay Sayıştay

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI


Bu Sitede yeralan verilerin tamamı ihalekararisor.com' a ait olup. İzinsiz kopyalanması ve yayınlanması izni verilmemiştir.

Web Tasarım İntramor