YARGITAY

DANISTAY

SAYISTAY

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI

KURUL KARARLARI

Cep telefon bedelleri belediye bütçesinden ödenebilir mi ?

Karar Özeti

Belediyeye ait ve belediye personelinin kullanımında bulunan GSM hatları ücretlerinin, 5393 sayılı Belediye Kanununun 60. Maddesinde yer verilen belediyeye kanununla verilen diğer  görevlerin yerine getirilmesi ile ilgili diğer giderler kapsamında değerlendirilip, ödenebileceği hk.

 

Karar

 

Sayıştay Temyiz Kurulu Kararı

Tutanak No : 39177

Tutanak Tarihi : 10.06.2014

 

 

 

1194 sayılı ilamın 1. maddesi ile Aydın Belediyesi adına kayıtlanan, bir kısmı Belediye personelince kullanılan ve bir kısmı da kullanılmayarak boşta bekletilen GSM hatlarına ait sabit ücretlerin Belediye bütçesinden ödenmesi nedeniyle 232,00 TL’ye tazmin hükmü verilmiştir.
…………………………………………………………………………………………

Belediye Bütçesinden yapılacak ödemelerle ilgili olarak 5393 sayılı Belediye Kanununun 60. maddesinde belediyelerle ilgili giderler arasında kanunlarla belirlenen görevlerin yerine getirilmesi için gerekli giderlerden söz edilmektedir. Cep telefonlarına ait görüşme bedellerine ilişkin faturaların üzeri her ne kadar resmi olduğuna ilişkin olarak mühürlenmemiş ise de, yapılan konuşmaların özel konuşma olduğuna ilişkin bir tespit de bulunmamaktadır. Mevzuata uygun olarak ödenmesine izin verilen cep telefonu faturalarına ait görüşme bedellerinin ödenmesi mevcut yasal düzenlemelere uygun bulunduğundan dilekçi iddialarının kabulü ile 1194 sayılı ilamın 1. maddesi ile verilen tazmin hükmünün KALDIRILMASINA, 

 


Bu sayfa 1605 kez görüntülendi.
- Karara ilişkin daha detaylı bilgi almak için soru / cevap kısmından bize ulaşabilirsiniz -

Yargıtay Danıştay Sayıştay

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI


Bu Sitede yeralan verilerin tamamı ihalekararisor.com' a ait olup. İzinsiz kopyalanması ve yayınlanması izni verilmemiştir.

Web Tasarım İntramor