YARGITAY

DANISTAY

SAYISTAY

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI

KURUL KARARLARI

Belediyece yaptırılan nüfus sayımı için bedel ödenebilir mi?

Karar Özeti

5393 sayılı Belediye Kanununda belediyelere nüfus sayımı ile ilgili görev ve yetki verilmediği, bu nedenle belediyece yapılan nüfus sayımında çalışan kişilere ödenen bedelin kamu zararı olduğu hk.

 

Karar

 

Sayıştay Temyiz Kurulu Kararı

Tutanak No: 37664

Tutanak Tarihi : 24.09.2013 

 


1294 sayılı İlam’ın 1’inci maddesi ile, Belediyede geçici işçi statüsünde çalışan personelden 2007 nüfus sayımında görevlendirilenlere bütçeden ödemede bulunulması nedeniyle 2.970,00 TL’ye tazmin hükmü verilmiştir.

………………………………….

10.11.2005 tarih ve 5429 sayılı Türkiye İstatistik Kanunu hükümlerine göre nüfus sayımı yapma görev ve yetkisi Türkiye İstatistik Kurumuna verilmiş olup, bu kurum dışında sayım yapmaya yetkili kurum ya da kuruluş bulunmamaktadır. 

Diğer yandan, 5393 sayılı Belediye Kanununda belediyelere nüfus sayımı ile ilgili görev ve yetki verilmediği gibi belediyelerin giderleri arasında nüfus sayımı yapan personele ödeme yapılabileceğine dair bir hüküm de bulunmamaktadır. 

Bu nedenle, belediyede geçici işçi statüsünde çalışan personelin nüfus sayımında görevlendirilerek giderlerinin belediye bütçesinden karşılanması mümkün değildir.

Bu itibarla, dilekçi iddialarının reddedilerek 1294 sayılı İlam’ın 1’inci maddesi ile verilen tazmin hükmünün TASDİKİNE, 

 


Bu sayfa 1257 kez görüntülendi.
- Karara ilişkin daha detaylı bilgi almak için soru / cevap kısmından bize ulaşabilirsiniz -

Yargıtay Danıştay Sayıştay

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI


Bu Sitede yeralan verilerin tamamı ihalekararisor.com' a ait olup. İzinsiz kopyalanması ve yayınlanması izni verilmemiştir.

Web Tasarım İntramor