YARGITAY

DANISTAY

SAYISTAY

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI

KURUL KARARLARI

Belediyece mahalle muhtarlıklarına nakdi yardımda bulunulabilir mi?

Karar Özeti

5393 sayılı Belediye Kanununun “Mahalle ve yönetimi” başlıklı 9.maddesinde yer verilen hükümlere aykırı olarak, belediyelerce muhtarlıklara doğrudan nakdi yardımda bulunulamayacağı hk.

 

Karar

 

Sayıştay Temyiz Kurulu Kararı

Tutanak No: 39651

Tutanak Tarihi : 11.11.2014

Aynı ilamın 4.maddesiyle Saraybahçe Belediyesi sınırları içinde mevcut olan 29 mahalle ve köyün muhtarlarına düzenli olarak aylık 100,00 TL ödeme yapıldığı gerekçesiyle 17.400,00 TL.ye tazmin hükmü verilmiştir. 

………………………………….
5393 sayılı Belediye Kanununun 9.maddesinde; “Belediye, mahallenin ve muhtarlığın ihtiyaçlarının karşılanması ve sorunlarının çözümü için bütçe imkânları ölçüsünde gerekli ayni yardım ve desteği sağlar; kararlarında mahallelinin ortak isteklerini göz önünde bulundurur ve hizmetlerin mahallenin ihtiyaçlarına uygun biçimde yürütülmesini sağlamaya çalışır.” Hükmü yer almaktadır. Bu hükme göre belediyelerin muhtarlıklara nakdi yardımda bulunması mümkün değildir. 

Dilekçede ayrıca elektrik, su giderlerinin dışındaki diğer giderlerin fatura karşılığı ödendiği belirtilmişse de, rapor dosyasının incelenmesi sonucunda fatura karşılığı bir ödeme yapılmadığı, belediye başkanının oluruyla elektrik, su, telefon ve kırtasiye gibi harcamalarda kullanılmak üzere her ay 100.00 TL.nin muhtarlıklara ödendiği görülmüştür.

Bu itibarla dilekçi iddialarının reddiyle 1030 sayılı ilamın 4.maddesiyle verilen tazmin hükmünün TASDİKİNE, 

 


Bu sayfa 1330 kez görüntülendi.
- Karara ilişkin daha detaylı bilgi almak için soru / cevap kısmından bize ulaşabilirsiniz -

Yargıtay Danıştay Sayıştay

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI


Bu Sitede yeralan verilerin tamamı ihalekararisor.com' a ait olup. İzinsiz kopyalanması ve yayınlanması izni verilmemiştir.

Web Tasarım İntramor