YARGITAY

DANISTAY

SAYISTAY

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI

KURUL KARARLARI

Kadınlar günü, anneler günü ve öğretmenler günü gibi etkinlikler için tören temsil ağırlama kapsamında çiçek bedeli ödenmesinin mevzuata uygun olduğu hk.

Karar Özeti

Kadınlar günü, anneler günü ve öğretmenler günü gibi etkinlikler için tören temsil ağırlama kapsamında çiçek bedeli ödenmesinin mevzuata uygun olduğu hk.

Karar

 

Sayıştay Temyiz Kurulu Kararı

Tutanak No : 39748

Tutanak Tarihi : 09.12.2014 


1272 sayılı ilamın 3. maddesiyle Temsil, ağırlama ve tören giderleri kapsamında bulunmayan bazı giderlerin belediye bütçesinden karşılanması nedeniyle 269.087,20 TL’ye tazmin hükmü verilmiştir. 

……………………………..

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nün 25.04.1984 tarihli Belediye Bütçesinden Yapılacak Temsil Ağırlama ve Tören Giderleri Yönergesinin Temsil Giderleri başlıklı 4. maddesinde;

"Temsil giderleri görevle ilgili olmak şartıyla:

a)Belde'de başarılı çalışmaları görülenler için toplantılar düzenlenmek,

b)Kupa ve benzeri teşvik uygulamalarında bulunmak,

c) Gerçek ve tüzel kişilere plaket, ödül ve hediye vermek, çiçek göndermek,

d) Belde'de göreve başlayan veya ayrılan protokole dahil kişiler için toplantılar düzenlenmek ve hediye vermek, için yapılır." denilmektedir.

İçişleri Bakanlığının açıklanan genelgesine göre görevle ilgili olmak şartıyla, gerçek ve tüzel kişilere ödül ve hediye verilebilmesi, çiçek gönderilebilmesi mümkündür. Anılan yönergenin 3. maddesinde belediye başkanına takdir yetkisi tanınmıştır.

Dilekçiler tazmin kararına konu edilen alımların, örf ve âdetimizde yer alan toplumca genel kabul görmüş dünya kadınlar günü, anneler günü ve öğretmenler gününde, konunun ilgililerine dağıtılan çiçeklere ilişkin olduğunu belirtmişlerdir. 

Yapılan harcamalar Temsil Ağırlama ve Tören Giderleri Yönergesi kapsamında bulunduğundan dilekçi iddialarının kabulü ile 1272 sayılı ilamın 3. maddesi ile verilen tazmin hükmünün KALDIRILMASINA, oyçokluğu ile, 


Bu sayfa 1154 kez görüntülendi.
- Karara ilişkin daha detaylı bilgi almak için soru / cevap kısmından bize ulaşabilirsiniz -

Yargıtay Danıştay Sayıştay

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI


Bu Sitede yeralan verilerin tamamı ihalekararisor.com' a ait olup. İzinsiz kopyalanması ve yayınlanması izni verilmemiştir.

Web Tasarım İntramor