YARGITAY

DANISTAY

SAYISTAY

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI

KURUL KARARLARI

Amaç, kapsam ve içeriği belli edilmeden temsil ağırlama gideri yapılamayacağı hk.

Karar Özeti

Amaç, kapsam ve içeriği belli edilmeden  temsil ağırlama gideri yapılamayacağı hk.

 

Karar

 

 

Sayıştay Temyiz Kurulum Kararı

Tutanak No: 39877

Tutanak Tarihi: 06.01.2015

 

1156 sayılı İlam’ın 1. maddesi ile, Arhavi Spor Kulübü Tesislerinde amaç, kapsam ve içeriği belirtilmeden temsil ağırlama kapsamında yemek bedeli ödenmesi nedeniyle 23.000,00-TL’ye tazmin hükmü verilmiştir.

…………………..

Belediye Bütçesinden Yapılacak Temsil, Ağırlama ve Tören Giderleri Yönergesinin “Genel Kural” başlıklı 3’üncü maddesinde; “Temsil, ağırlama ve tören giderlerinin konu, kapsam ve miktarının tayini belediye başkanının takdirine tabidir” hükmü bulunmakta olup, bu hüküm uyarınca temsil, ağırlama ve tören giderlerinin konu, kapsam ve miktarının tayini Yönergenin ilgili maddelerindeki sınırlamalar dahilinde belediye başkanına ait olacaktır.

Rapor dosyası ve ekli belgelerin incelenmesi neticesinde, 37 nci Uluslararası ... Kültür ve Sanat Festivali’nin 14-17 Ağustos 2009 tarihleri arasında yapıldığı; Harcamalara ilişkin faturaların ise 10 ve 11 inci aylara ait olduğu; harcamalarla ilgili Belediye Başkanının Olurunun bulunmadığı tespit edilmiştir.

Bu durumda, söz konusu harcamaların gerçekleştirildikleri tarihler ile Festival tarihleri uyuşmadığı için, İlam konusu edilen harcamaların 37 nci Uluslararası ...Kültür ve Sanat Festivali kapsamında yapıldığını iddia etmek yersizdir. Ayrıca, harcamaların Festivale yönelik olduğunu ispatlayan ve Belediye Başkanı tarafından verilmiş olan herhangi bir Olur da bulunmadığından söz konusu harcamaların temsil ağırlama giderleri kapsamında gerçekleştirilmesi de mümkün değildir.

Bu itibarla, hangi amaçla yapıldığı belli olmayan ve Belediye Başkanı’nın Oluru olmaksızın gerçekleştirilmiş olan harcamaların temsil ağırlama gideri olarak değerlendirilmesi mümkün olmadığından dilekçi iddialarının reddedilerek 1156 sayılı İlam’ın 1. maddesi ile verilen tazmin hükmünün TASDİKİNE,


Bu sayfa 1352 kez görüntülendi.
- Karara ilişkin daha detaylı bilgi almak için soru / cevap kısmından bize ulaşabilirsiniz -

Yargıtay Danıştay Sayıştay

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI


Bu Sitede yeralan verilerin tamamı ihalekararisor.com' a ait olup. İzinsiz kopyalanması ve yayınlanması izni verilmemiştir.

Web Tasarım İntramor