YARGITAY

DANISTAY

SAYISTAY

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI

KURUL KARARLARI

Belediye avukatlarına Kanunda belirtilen üst limitten fazla avukat vekâlet ücreti ödenebilir mi?

Karar Özeti

657 sayılı Devlet Memurları Kanuna tabi belediye avukatlarına, yine aynı kanunda belirtilen üst limitten fazla vekâlet ücreti ödenemeyeceği, ödendiği takdirde kamu zararı oluşacağı hk.

Karar

 

Sayıştay Temyiz Kurulu Kararı

Tutanak No : 39652

Tutanak Tarihi : 11.11.2014

 

316 sayılı ilamın 1.maddesiyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanuna tabi belediye avukatları için vekalet ücretlerinin limitlere uyulmadan ödendiği gerekçesiyle 11.629,26 TL.ye tazmin hükmü verilmiştir. 

………………………………………………

Bu hükümlere göre; vekalet ücreti limitinin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 146. maddesi gereğince yıl içindeki tüm katsayılar dikkate alınarak belirlenmesi ve yukarıda belirtilen esaslara göre dağıtımının yapılması, limit dışı kalan meblağın olması halinde ise artan miktar hakkında yine yukarıda belirtilen usule göre işlem yapılarak artan miktarın bir sonraki yıl kullanılmak üzere adi emanet hesabında bekletilmesi ve bir sonraki yıl tahsil edilen limit dışı vekalet ücretinin, önceki yıla ait emanet hesabındaki meblağ ile birleştirilmek suretiyle dağıtıma tabi tutulması gerekmektedir.

 

Diğer taraftan; 1136 sayılı Avukatlık Kanunu tüm avukatlarla ilgili düzenleme yapan genel bir kanundur. 657 sayılı Kanuna tabi olarak Avukatlık hizmetleri sınıfı kadrosunda görev yapan avukat ise devlet ile memuriyet hizmet sözleşmesi yapmıştır. Avukatlık vekalet ücretine ilişkin 657 sayılı kanunda yapılan düzenlemeler, avukatlık hizmetleri sınıfında çalışan kadrolu avukatlar için bağlayıcı özel düzenlemelerdir.

 

Yukarıda açıklanan nedenlerle dilekçi iddialarının reddi ile 316 sayılı ilamın 1. maddesiyle verilen tazmin hükmünün TASDİKİNE, 


Bu sayfa 1507 kez görüntülendi.
- Karara ilişkin daha detaylı bilgi almak için soru / cevap kısmından bize ulaşabilirsiniz -

Yargıtay Danıştay Sayıştay

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI


Bu Sitede yeralan verilerin tamamı ihalekararisor.com' a ait olup. İzinsiz kopyalanması ve yayınlanması izni verilmemiştir.

Web Tasarım İntramor