YARGITAY

DANISTAY

SAYISTAY

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI

KURUL KARARLARI

Asilde aranan şartları taşımayan kişiye vekâlet görevi nedeniyle zam ve tazminat farkları ödenir mi?

Karar Özeti

Asilde istenen şartları taşımayan kişiye vekâlet görevi nedeniyle zam ve tazminat farklarının ödenemeyeceği hk.

 

Karar

 

Sayıştay Temyiz Kurulu Kararı

Tutanak No: 38829

Tutanak Tarihi : 15.04.2014) 

 

Dosyada mevcut belgelerin okunup incelenmesinden sonra gereği görüşüldü;

1662 sayılı ilamın 6. maddesi ile ...Belediyesi İtfaiye Grup Amirliği kadrosunu işgal eden ...’nin Özel Kalem Müdürü Vekili olarak görevli iken Veteriner İşleri Müdürlüğüne asilde aranan şartları taşımadığı halde vekaleten atanması ve ilgili şahsa görevde kaldığı süre boyunca zam ve tazminat farklarının ödenmesi nedeniyle 2.880,05 TL’ye tazmin hükmü verilmiştir.

………………………………………………..

Anılan Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin (a) fıkrası ile, Bu yönetmeliğe tabi personelde öğrenim düzeyi ile ilgili olarak teknik öğrenim gerektiren müdürlükler için atanacağı kadroyla ilgili en az dört yıllık yüksek öğrenim bitirmiş veya denkliği kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olma şartı getirilmiştir. Veteriner İşleri Müdürlüğüne atanacakların veteriner mesleği ile ilgili en az dört yıllık yüksek öğrenim görmüş olmaları gerekmektedir. Dolaysıyla veterinerlik mesleği ile ilgili en az dört yıllık yüksek öğrenim görmüş olma şartını taşımayan bir kişiye vekalet edilen kadro için öngörülen zam ve tazminatların ödenmesi mümkün değildir.

Bu itibarla dilekçi iddialarının reddedilerek 1662 sayılı ilamın 6. maddesi ile verilen tazmin hükmünün TASDİKİNE oybirliği ile, 


Bu sayfa 1385 kez görüntülendi.
- Karara ilişkin daha detaylı bilgi almak için soru / cevap kısmından bize ulaşabilirsiniz -

Yargıtay Danıştay Sayıştay

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI


Bu Sitede yeralan verilerin tamamı ihalekararisor.com' a ait olup. İzinsiz kopyalanması ve yayınlanması izni verilmemiştir.

Web Tasarım İntramor