YARGITAY

DANISTAY

SAYISTAY

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI

KURUL KARARLARI

Anahtar teslim iþlerde kesin hakediþ geçici kabulden sonra mý, kesin kabulden sonra mý düzenlenir? (YFK)

Karar Özeti

 Kesin kabul tutanaðýnýn onaylanmasýndan sonra en çok otuz gün içinde idarece onaylanmýþ kesin hesaplara dayalý olarak kesin hak ediþ raporunun düzenlenebilecektir.

Karar

 

Yüksek Fen Kurulu  

T:27.01.2004

S:B. 09.0. YFK. 0.00.00.00/ 2-A/104  

Yüksek Fen Kurulu Görüþü :

“Ýlgi yazýnýzda, … Yapým iþinin ihale edildiði, anýlan iþin tamamlandýðý, geçici kabulünün yapýldýðý ancak kesin hak ediþ raporunun geçici kabulden mi, yoksa kesin kabulden mi sonra onaylanabileceði hususunda müteahhit firmayla anlaþmazlýk olduðundan Bakanlýðýmýzdan görüþ istenilmektedir.

Konu Yüksek Fen Kurulunda Ýncelenmiþtir.

Adý geçen iþ 4734 sayýlý Kamu Ýhale Kanunu’nun 18/a maddesi açýk ihale usulüne göre anahtar teslimi götürü bedel olarak ihale edilmiþtir. Yapým Ýþlerine Ait Tip Sözleþmenin 9.2 maddesinde, ihale dokümanýný oluþturan belgeler arasýndaki öncelik sýralamasýnýn 1. sýrasýnda Yapým Ýþleri Genel þžartnamesi bulunmaktadýr. Yapým Ýþleri Genel þžartnamesinin kesin hak ediþ raporu ve hesap kesilmesi baþlýklý 41. maddesine göre,

Anahtar teslimi götürü bedel sözleþmelerde ise, kesin hak ediþ raporu düzenlenmesine iþin geçici kabulü yapýldýktan sonra baþlanýr ve sözleþme ve eklerinde öngörülen hükümler çerçevesinde kesin hesap iþlemleri gerçekleþtirilir…

Her üç durumda da idareler teslim aldýklarý kesin hesaplan teslim tarihinden baþlamak üzere en çok altý ay içinde inceleyip onaylarlar. Aksi halde yüklenici, varsa itirazlarýnda haklý sayýlacaðý gibi, iþin kesin kabulü yapýlmýþ olmak þartý ile kesin hak ediþ raporunun düzenlenmesini de isteyebilir.

Kesin hesaplarýn ve kesin kabul tutanaðýnýn idarece onaylanmasýndan sonra bunlara iliþkin onay tarihlerinin sonuncusundan baþlamak üzere en çok otuz gün içinde idarece onaylanmýþ kesin hesaplara dayalý olarak, yapý denetim görevlisi tarafýndan kesin hak ediþ raporu düzenlenir.” denilmektedir.

Bu durumda, kesin kabul tutanaðýnýn onaylanmasýndan sonra en çok otuz gün içinde idarece onaylanmýþ kesin hesaplara dayalý olarak kesin hak ediþ raporunun düzenlenebileceði görüþüne varýlmýþtýr.


Bu sayfa 4604 kez görüntülendi.
- Karara iliþkin daha detaylý bilgi almak için soru / cevap kýsmýndan bize ulaþabilirsiniz -

Yargýtay Danýþtay Sayýþtay

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI


Bu Sitede yeralan verilerin tamamý ihalekararisor.com' a ait olup. Ýzinsiz kopyalanmasý ve yayýnlanmasý izni verilmemiþtir.

Web Tasarým Ýntramor