YARGITAY

DANISTAY

SAYISTAY

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI

KURUL KARARLARI

Yüklenici tarafýndan kabul edilmiþ yeni birim fiyatlar, daha sonrasýn analizlerin deðiþtirilmesi suretiyle artýrýlabilir mi? (YFK)

Karar Özeti

Ýdare ile yüklenici arasýnda, Bayýndýrlýk Ýþleri Genel þžartnamesinin 20 nci maddesine göre düzenlenip te, sözleþme eki niteliði kazanarak hukuki deðer taþýyan bir belgenin, uygulama sýrasýnda (analiz deðiþikliði gibi sebeplerle) sonradan tekrar deðiþtirilmesi söz konusu olmadýðý hakkýnda.

Karar

 

Yüksek Fen Kurulu

S:A-04/l/658

T:0607/1982

 

 

Ýdare ile yüklenici arasýnda, Bayýndýrlýk Ýþleri Genel þžartnamesinin 20 nci maddesine göre düzenlenip te, sözleþme eki niteliði kazanarak hukuki deðer taþýyan bir belgenin, uygulama sýrasýnda (analiz deðiþikliði gibi sebeplerle) sonradan tekrar deðiþtirilmesi söz konusu olmamaktadýr. Bu konuda 1960/208, 1962/53 ve 1972/24 sayýlý Bayýndýrlýk Kururlu kararlarý da mevcuttur.

Sözleþme ve eklerine göre geçerli olan belgelerin muhteviyatýndaki bir deðiþiklik sadece; 4353 sayýlý Kanunun 31. maddesine göre Danýþtay’ýn olumlu mütalaasý istihsal edildikten sonra ek sözleþme akdi yoluyla yapýlabilmektedir.


Bu sayfa 1851 kez görüntülendi.
- Karara iliþkin daha detaylý bilgi almak için soru / cevap kýsmýndan bize ulaþabilirsiniz -

Yargýtay Danýþtay Sayýþtay

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI


Bu Sitede yeralan verilerin tamamý ihalekararisor.com' a ait olup. Ýzinsiz kopyalanmasý ve yayýnlanmasý izni verilmemiþtir.

Web Tasarým Ýntramor