YARGITAY

DANISTAY

SAYISTAY

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI

KURUL KARARLARI

Anahtar teslim iþlerde yeni birim fiyat hangi yöntemle düzenlenecektir? (YFK)

Karar Özeti

Anahtar teslim iþlerde yeni birim fiyat , Yapým Ýþleri Genel þžartnamesinin 22'inci maddesi çerçevesinde hazýrlanacaðý hakkýnda.

Karar

 

Yüksek Fen Kurulu Kararý

S: B.09.0.YFK.O.OO.OO.OO/6-5/421

T: 30.03.2004

 

“…4734 sayýlý Kamu Ýhale Kanunu uyarýnca “anahtar teslimi götürü bedel” esasýyla ihale edilen iþlerde, Yapým Ýþleri Genel þžartnamesinin 22.nci maddesine uygun olarak iþ artýþý meydana gelmesi durumunda, 23. maddede de bir hüküm olmadýðý ileri sürülerek, bu artýþa karþýlýk gelen imalatlarýn bedellerinin nasýl belirleneceði sorulmaktadýr.

……………………………….

 

Sözleþmede bulunmayan iþlerin birim fiyatýnýn tespitine iliþkin 23.maddenin (a) fýkrasýnda belirtilen koþullarda, birim fiyat teklifi alýnmak suretiyle yapýlan ihalelerde yeni iþ kalemleri bedellerinin, (b) fýkrasýnda bu þartnamenin 22 nci maddesine göre sözleþme kapsamýnda yaptýrýlacak ilave iþlerin bedellerinin (Ýþin, Anahtar Teslimi Götürü Bedel veya Birim Fiyat Teklifi alýnmak suretiyle yaptýrýlmasýna baðlý olmaksýzýn) yüklenici ile birlikte, 23. maddede belirtilen usuller çerçevesinde tespit edilen yeni birim fiyatlar üzerinden yükleniciye ödeneceði hüküm altma alýnmýþtýr

Buna göre, ilave iþler bedellerinin, 23. maddenin takip eden fýkralarýnda belirtilen

þžekilde iþlem sýrasý gözetilmesi ve idarenin yüklenici ile anlaþmasý suretiyle belirlenebileceði

görüþüne varýlmaktadýr.”


Bu sayfa 1957 kez görüntülendi.
- Karara iliþkin daha detaylý bilgi almak için soru / cevap kýsmýndan bize ulaþabilirsiniz -

Yargýtay Danýþtay Sayýþtay

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI


Bu Sitede yeralan verilerin tamamý ihalekararisor.com' a ait olup. Ýzinsiz kopyalanmasý ve yayýnlanmasý izni verilmemiþtir.

Web Tasarým Ýntramor