YARGITAY

DANISTAY

SAYISTAY

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI

KURUL KARARLARI

Belediye müdürlüðünün asli görevi olan iþ için ihale yapýlmasý kamu zararý oluþturur mu?

Karar Özeti

Kararda, medya takibi amacýyla , belediye bünyesinde kurulmuþ ve  5 personel tahsisi edilmiþ basýn yayýn ve halkla iliþkiler müdürlüðü bulunmasýna raðmen, ilgili iþin hizmet alýmý yoluyla ……….A.þž.'den satýn alýnarak bedelinin Belediye bütçesinden karþýlanmasýnýn mümkün olmadýðý, karþýlandýðý takdirde kamu zararý oluþacaðý hakkýnda.

Karar

-KARAR-

Sayýþtay Temyiz Kurulu Kararý

Tutanak No :  38763

Tutanak Tarihi:  08.04.2014  

1143 sayýlý ilamýn 2. maddesi ile medya takip iþinin, belediye bünyesinde bu iþle görevlendirilmiþ 5 kiþilik Basýn Yayýn ve Halkla Ýliþkiler Müdürlüðü bulunmasýna raðmen, hizmet alýmý yoluyla Ajans Medya Takip Merkezi A.þž.’den satýn alýnarak bedelinin Belediye bütçesinden karþýlanmasý nedeniyle 15.576,00 TL'ye tazmin hükmü verilmiþtir.

……………………………………………………………………..

Bu nedenle; Ýstanbul’da yayýnlanan mahalli gazeteler dahil olmak üzere ulusal yayým yapan tüm gazetelerin web sitelerinin bulunduðu ve bunlara internet üzerinden ulaþýlabildiði, görsel medyanýn da televizyon haberlerinden oluþtuðu ve Medya Takip Merkezi A.þž.’ne ihale edilen iþin de bu bilgilerin derlenmesi ve raporlanmasýndan ibaret olduðu göz önüne alýndýðýnda, bu görevin Basýn Yayýn ve Halkla Ýliþkiler Müdürlüðünün asli görevi olduðu açýktýr.

………………….yukarýda yer verilen mevzuat hükümlerinden açýkça görüleceði üzere Basýn Yayýn ve Halkla Ýliþkiler Müdürlüðü’nün asli görevleri arasýnda sayýlan medya takip iþinin hizmet alýmý yoluyla gördürülmesi mümkün deðildir.

Bu itibarla, dilekçi talebinin reddi ile 1143 sayýlý ilamýn 2. maddesi ile verilen 15.576,00 TL'nin tazminine iliþkin hükmün TASDÝKÝNE,


Bu sayfa 1691 kez görüntülendi.
- Karara iliþkin daha detaylý bilgi almak için soru / cevap kýsmýndan bize ulaþabilirsiniz -

Yargýtay Danýþtay Sayýþtay

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI


Bu Sitede yeralan verilerin tamamý ihalekararisor.com' a ait olup. Ýzinsiz kopyalanmasý ve yayýnlanmasý izni verilmemiþtir.

Web Tasarým Ýntramor