YARGITAY

DANISTAY

SAYISTAY

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI

KURUL KARARLARI

Yapım işinin konusunda girmeyen, demirbaş eşyanın iş artışı yapılmak suretiyle yapım işi bünyesinde alınması ve bedelinin ödenmesi kamu zararı oluşturur mu? (Sayıştay)

Karar Özeti

Yapım işi ihalesi konusuna girmeyen ve satın alma yoluyla piyasadan temini mümkün olan ve demirbaş eşya niteliğinde ­ki malzemeler için yapılacak ödemenin   müteahhit karına denk gelen kısmının kamu zararı olduğu hakkında.

Karar

 


 -KARAR-

Sayıştay Temyiz Kurulu Kararı  

Tut No: 27712

T:15.03.2005

… Sözleşme eki ilk keşifte bulunmayıp da idarece sonradan yapılmasına gerek duyulan ve yapım ve hizmet işleri niteli ­ğinde olmayan, yaptırılacak işin mütemmim cüzü ve yapının teknik olarak ikmal edilebilmesi için gerekli olmayan, idarelerin müstakilen   satın alma yolu ile temin edebileceği … demirbaş malzemelerin, yine aynı nitelikteki makine, teçhizat, taşıt gibi ihtiyaçların yapım işleri kapsamında temin edilmesi ve bu amaçla özel ve yeni birim fiyatlar düzenlenmesi mümkün değil ­dir. Bu tür malzemelerin temininde araya bir yapım müteahhi ­dinin girmesine gerek olmadan ve idarece doğrudan satmalına yoluyla temin edilmeleri mümkündür.

Bu açıklamalara aykırı olarak, müteahhit tarafından işin keşfin ­de bulunmadığı halde, yeni birim fiyat oluşturularak gerçekleş ­tirilen demirbaş alımı ile ilgili iş kalemlerine %25 müteahhit kârı ve genel gider ödenmesi mümkün değildi


Bu sayfa 1614 kez görüntülendi.
- Karara ilişkin daha detaylı bilgi almak için soru / cevap kısmından bize ulaşabilirsiniz -

Yargıtay Danıştay Sayıştay

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI


Bu Sitede yeralan verilerin tamamı ihalekararisor.com' a ait olup. İzinsiz kopyalanması ve yayınlanması izni verilmemiştir.

Web Tasarım İntramor