YARGITAY

DANISTAY

SAYISTAY

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI

KURUL KARARLARI

Hırsızlık esnasında ev sahiplerince görülen ve kaçma esnasında çaldıkları eşyaları sokağa atan sanıklar hakkında, tamamlanmış suçtan mı teşebbüsten mi ceza verileceği hk.

Karar

2. Ceza Dairesi         2022/7323 E.  ,  2022/18030 K.

 

•            

 

"İçtihat Metni"

 

MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi

 

SUÇ : Hırsızlık, konut dokunulmazlığının ihlali

 

HÜKÜM : Mahkumiyet

 

 

Dosya incelenerek gereği düşünüldü:

 

Dosya kapsamında yer alan olay, yakalama, üst arama, muhafaza altına alma, görgü tespit, teşhis ve teslim tutanağı içeriğine göre, müştekilerin birlikte ikamet ettikleri ...Mahallesi 2519 sokak no: 20/2 sayılı ikamette, olay günü saat 05.00 sıralarında uyurken, duydukları sesler üzerine uyanıp içeride bir şahıs gördükleri ve müştekilerin uyandığını farketmesi üzerine şahsın pencereden atlayarak kaçmaya başladığı, müştekilerin kaçan iki şahıs olduğunu farkedip polis çağırdığı ve gelen polis ekibine eşkal bilgisi verdikleri, bunun üzerine polis ekibince etrafta araştırma yapılırken, aynı gün saat 06.00 sıralarında aynı mahallede ancak 2539 sokak üzerinde polisi gören eşkale uygun iki şahsın kaçmaya başlaması üzerine kovalamaca sonucu sanık ...’nun müştekilerin ikametinden çaldıkları 2 adet laptopu sokağa fırlattığı ve sonrasında kolluk güçlerince yakalandığı olayda; sanıklar için olay yerinden itibaren kesintisiz bir takip bulunmadığı, olay yeri uzağında, farklı bir sokakta görüldükleri anlaşılmakla hırsızlık eyleminin tamamlandığı gözetilmeden yazılı şekilde teşebbüs hükümlerinin uygulanması suretiyle eksik ceza tayini aleyhe temyiz bulunmadığından bozma nedeni yapılmamış; 5237 sayılı TCK’nın 53. maddesinde öngörülen hak yoksunlukları uygulanırken, 15.04.2020 gün ve 31100 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak aynı gün yürürlüğe giren 7242 sayılı Kanun’un 10. maddesi ile TCK’nın 53. maddesinde yapılan değişikliğin infaz aşamasında gözetilmesi mümkün görülmüştür.

 

Yapılan duruşmaya, toplanan delillere, gerekçeye, hâkimin kanaat ve takdirine göre temyiz itirazları yerinde olmadığından reddiyle hükümlerin istem gibi ONANMASINA, 01.11.2022 gününde oybirliğiyle karar verildi.


Bu sayfa 125 kez görüntülendi.
- Karara ilişkin daha detaylı bilgi almak için soru / cevap kısmından bize ulaşabilirsiniz -

Yargıtay Danıştay Sayıştay

BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI

ANAYASA MAHKEMESI


Bu Sitede yeralan verilerin tamamı ihalekararisor.com' a ait olup. İzinsiz kopyalanması ve yayınlanması izni verilmemiştir.

Web Tasarım İntramor